Infobeto Forums


bet365

100% έως 100€

expekt

100% έως 125€

williamill

100% έως 100€

100% έως 100€

betfair

€20 Δωρεάν Στοίχημα &

Έως €200 Μπόνους

bwin

150% έως 30€

betoto

100% έως 50€

bet-at-home

50% έως 100€

 

Επιστροφή 50€

stanjames

Έως και €150

Δωρεάν Στοίχημα

vistabet

100% έως 100€

 




Infobeto Home Forum Home Σημερινά Μηνύματα Σημειώστε τα forums ως διαβασμένα
Πήγαινε πίσω   Infobeto Forums - Στοιχημα - Προγνωστικά - Διαγωνισμοί > ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ > Τεχνολογία
Εγγραφή Συχνές Ερωτήσεις Λίστα Μελών Κοινωνικές Ομάδες Ημερολόγιο Arcade MediaBox! Αναζήτηση Σημερινά Μηνύματα Σημειώστε τα forums ως διαβασμένα

Like Tree25Likes

Απάντηση
 
Bookmark and Share LinkBack Εργαλεία Θέματος Επιλογές Εμφάνισης
παλιό 06-06-2010, 20:46   #1
V-Bookie Champion 2008
Πόντοι: 21,303, Επίπεδο: 35 Πόντοι: 21,303, Επίπεδο: 35 Πόντοι: 21,303, Επίπεδο: 35
Δραστηριότητα: 41.9% Δραστηριότητα: 41.9% Δραστηριότητα: 41.9%
Τελευταία Επιτεύγματα
 
nicolas Avatar
 
Ημερ. Εγγραφής: 28-07-2007
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη στην καρδιά, Άλιμο στα χαρτιά....
Μηνύματα: 5,380
vCash: 0
nicolas is on a distinguished road
Προκαθοριμένο Τι είναι η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Η Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση (DVB-T) αποτελεί τη νέα τεχνολογία μετάδοσης σήματος που πρόκειται να αντικαταστήσει την παραδοσιακή αναλογική που ξέραμε μέχρι σήμερα. Ξεκινώντας από τον Kορινθιακό Kόλπο, η επέκτασή της θα ολοκληρωθεί σταδιακά σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Σύμφωνα με τη συμφωνία της Γενεύης (2006), όλες οι χώρες θα πρέπει να έχουμε διακόψει την αναλογική εκπομπή και να προχωρήσουμε στην εκπομπή ψηφιακού σήματος για την τηλεόραση, έως το 2015. Μάλιστα, με οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, προτρέπονται να σταματήσουν την προβολή των αναλογικών προγραμμάτων τους έως το τέλος του 2012.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης
  • Το πρώτο πλεονέκτημα για μένα τον Έλληνα τηλεθεατή είναι η ποιότητα σήματος και μάλιστα δωρεάν.
  • Θα απολαμβάνω κορυφαία ποιότητα εικόνας & ήχου.
  • Ο ψηφιακός δέκτης πλέον δεν είναι απλά μια συσκευή αναδιαμόρφωσης που περνάει κάθε παρεμβολή, είδωλο ή ανάκλαση κατευθείαν στην οθόνη. Είναι σαν να έχω έναν έξυπνο μικρό υπολογιστή. Το σήμα είναι «θωρακισμένο» με πολλούς τρόπους. Κι έτσι διατηρείται σταθερή η ποιότητα της εικόνας μου. Ούτε «χιόνια», ούτε είδωλα, ούτε προβλήματα ήχου.
  • Ηλεκτρονικός οδηγός προγράμματος: Η ψηφιακή τηλεόραση, σε αντίθεση με την αναλογική, καταλαβαίνει τι δείχνει. Έτσι τώρα μπορώ να προγραμματίσω την εγγραφή κάποιου προγράμματος, να πληροφορηθώ για το πρόγραμμα που παίζει εκείνη τη στιγμή, αλλά και για ό,τι ακoλουθεί.
  • Μελλοντικά θα έχω περισσότερες επιλογές καναλιών.
  • Μελλοντικά θα έχω τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας (HDTV).
  • Μελλοντικά θα έχω διαδραστικές υπηρεσίες.
Τι σημαίνει ψηφιακή μετάβαση
Καμία μεγάλη αλλαγή δεν γίνεται αυτόματα. Πάντα υπάρχει μία περίοδος προσαρμογής και εξοικείωσης με τις νέες συνθήκες που πολλές φορές μας χρησιμεύει στο να κατανοήσουμε και να αξιολογήσουμε τα εκάστοτε οφέλη.

Στην περίπτωση της Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης, η περίοδος αυτή ονομάζεται «ψηφιακή μετάβαση».

Έτσι ονομάζουμε λοιπόν το μεσοδιάστημα στο οποίο θα υπάρξει παράλληλη λήψη αναλογικού και ψηφιακού σήματος ούτως ώστε να προσαρμοστούμε όλοι στη νέα ψηφιακή εποχή.Είναι μια σημαντική περίοδος στην οποία θα είναι εύκολο ο καθένας από εμάς να συγκρίνει εύκολα και άμεσα την εντυπωσιακή διαφορά μεταξύ αναλογικού και ψηφιακού σήματος.Ένα διάστημα προσαρμογής που μας δίνεται η δυνατότητα ενημέρωσης για τη νέα τεχνολογία και εφοδιασμού του κατάλληλου αποκωδικοποιητή ή τηλεόρασης που να τον περιλαμβάνει.

Μετά το τέλος της περιόδου αυτής (τέλος του 2012), η εκπομπή αναλογικού σήματος θα τερματιστεί και θα υπάρχειμόνο ψηφιακό σήμα.

Τι πρέπει να κάνω
Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσω για να συνδέσω τον αποκωδικοποιητή στην τηλεόρασή μου είναι τα εξής:
1. Συνδέω το καλώδιο της κεραίας στην ειδική υποδοχή του αποκωδικοποιητή.
2. Συνδέω με ένα ειδικό καλώδιο τύπου α) SCART, β) RCA ή γ) HDMI τον αποκωδικοποιητή με την τηλεόρασή μου.
α) Σύνδεση μέσω καλωδίου ειδικούτύπου SCART:
β) Σύνδεση μέσω καλωδίου ειδικού τύπου RCA:
γ) Σύνδεση μέσω καλωδίων ειδικού τύπου HDMI:





3. Βάζω τον αποκωδικοποιητή στην πρίζα.
4. Βρίσκω στην τηλεόραση την είσοδο που έχω συνδέσει τον αποκωδικοποιητή, χρησιμοποιώντας το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης.

5. Συντονίζω τον αποκωδικοποιητή χρησιμοποιώντας το τηλεκοντρόλ του και αφού έχω διαβάσει τις οδηγίες του.

6. Από εδώ και πέρα, αλλάζω τα κανάλια με το τηλεκοντρόλ του αποκωδικοποιητή. Το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης το χρησιμοποιώ μόνο για να ανοίγω την τηλεόραση και να αυξομειώνω τον ήχο.


Η ψηφιακή τηλεόραση στην πόλη μου
Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές που αφορούν συγκεκριμένα στις περιοχές όπου έχει ήδη αρχίσει η ψηφιακή εκπομπή ή σύντομα πρόκειται να αρχίσει.

Κορινθιακός Κόλπος (Ξυλόκαστρο)

Συχνότητες εκπομπής

Οι συχνότητες εκπομπής των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας για την περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου είναι 37( ALPHA, ALTER, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV) & 43 (MEGA, ΣΚΑΪ, STAR).

Το κέντρο εκπομπής βρίσκεται στο Ξυλόκαστρο και όσοι επιθυμούν να λαμβάνουν ψηφιακό σήμα θα πρέπει να έχουν την κεραία τους στραμμένη προς το Ξυλόκαστρο.

Περιοχή κάλυψης

Από ψηφιακό σήμα καλύπτεται η ευρύτερη περιοχή Κορινθιακού Κόλπου και συγκεκριμένα οι πόλεις:

Ναύπακτος, Αίγιο, Διακοπτό, Ακράτα, Δερβένι, Καμάρι, Κιάτο, Βραχάτι, Κόρινθος, Λουτράκι, Ψάθα, Άσπρα Σπίτια, Ιτέα, Γαλαξίδι, Ερατεινή, Αλεποχώρι και όλοι οι οικισμοί των παραπάνω πόλεων.


Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη)
Συχνότητες εκπομπής

Σε περίπτωση που βλέπατε τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας μόνο από τους διαύλους (συχνότητες):

ALPHA 66 (831.25 MHz) MEGA 61 (791.25 MHz)
ALTER 25 (503.25 MHz) ΣΚΑΪ 36 (591.25 MHz)
ANT1 65 (823,25 MHz) STAR 59 (775.25 MHz)
MAK TV 29 (535.25 MHz)

τότε πρέπει να αγοράσετε αποκωδικοποιητή DVB-T MPEG4 AVC ή H.264, εάν η τηλεόρασή σας δεν έχει ενσωματωμένο αντίστοιχο αποκωδικοποιητή. Οι περιοχές που «βλέπουν» σε αυτές τις συχνότητες (δηλαδή από το κέντρο εκπομπής «ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ»), θα εξυπηρετούνται μόνο από ψηφιακό σήμα και εάν δεν έχετε τον κατάλληλο αποκωδικοποιητή δεν θα μπορείτε πλέον να δείτε τους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας.

Οι συχνότητες εκπομπής του ψηφιακού σήματος για τα 7 ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας είναι: 25 (ALPHA, ALTER, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV) & 29 (MEGA, ΣΚΑΪ, STAR)

Σε περίπτωση που βλέπατε έστω και με «χιόνια» τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας από τους διαύλους (συχνότητες):

ALPHA 45 (663,25 MHz) MEGA 24 (495.25 MHz)
ALTER 41 (631,25 MHz) ΣΚΑΪ 35 (583.25 MHz)
ANT1 32 (559.25 MHz) STAR 51 (711.25 MHz)
MAK TV 38 (607.25 MHz)

τότε θα εξακολουθείτε να βλέπετε και αναλογικά τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας. Εάν όμως θέλετε πολύ καλή ποιότητα εικόνας και ήχου, τότε θα μπορείτε να τους δείτε και ψηφιακά στους τηλεοπτικούς διαύλους (συχνότητες): 25 (506 MHz) και 29(538 MHz).

Περιοχή Κάλυψης

Από ψηφιακό σήμα καλύπτεται η ευρύτερη περιοχή Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα οι πόλεις:
Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Έδεσσα, Νάουσα, Βέροια, Κατερίνη.

Xάρτης κάλυψης της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης από τα κέντρα εκπομπής Χορτιάτη και Φιλίππειο
Xάρτης με τα ποσοστά κάλυψης ψηφιακού ή / και αναλογικού σήματος των δήμων Πολίχνης και Συκεών


Συμβουλές
  • Θα χρειαστώ αποκωδικοποιητή DVB-T MPEG4 ή H.264 αν:
    • Η τηλεόρασή μου δεν έχει ενσωματωμένο αντίστοιχο αποκωδικοποιητή.
    • Έχει ανακοινωθεί η αλλαγή εκπομπής ψηφιακού σήματος στην περιοχή που μένω.
  • Δεν απαιτείται να αγοράσω καινούρια κεραία, μπορεί όμως να χρειαστεί να αλλάξω την κατεύθυνση της κεραίας μου ή να αφαιρέσω τον ενισχυτή που χρησιμοποιούσα. Γενικά, καλό θα ήταν να «ελαφρύνω» την κεραία μου, από ενισχυτές και μίκτες που μπορεί να είχα, μιας και το ψηφιακό σήμα είναι πολύ πιο «δυνατό» από το αναλογικό και δεν απαιτεί πολύπλοκες κατασκευές για τη λήψη του.
  • Δεν υπάρχει ψηφιακή κεραία.
  • Δεν χρειάζεται να αγοράσω καινούρια τηλεόραση, αλλά μόνο τον αποκωδικοποιητή DVB-T MPEG4 ή H.264
  • Το πρώτο πράγμα που κάνω εάν δεν έχω εικόνα στην τηλεόραση μου, είναι ότι ελέγχω την συνδεσμολογία!
  • Το κόστος αγοράς του αποκωδικοποιητή ξεκινά γύρω στα 50 €.
  • Μπορώ να προμηθευτώ τον αποκωδικοποιητή απ’ όλα τα καταστήματα ηλεκτρικών ή ηλεκτρονικών ειδών.
  • Μπορώ μόνος μου με πολύ απλά βήματα να συνδέσω τον αποκωδικοποιητή.
  • Κάθε τηλεόραση χρειάζεται το δικό της αποκωδικοποιητή, αλλιώς με έναν κεντρικό αποκωδικοποιητή όλες οι τηλεοράσεις θα δείχνουν το ίδιο κανάλι.
  • Αν έχω αποκωδικοποιητή παλαιότερης τεχνολογίας, π.χ MPEG2, τότε θα ακούω ήχο, αλλά δεν θα έχω εικόνα!
  • Αν σκοπεύω να αγοράσω καινούρια τηλεόραση, πρέπει να προσέξω να έχει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή MPEG4.
  • Πριν αγοράσω αποκωδικοποιητή, θα πρέπει να σκεφτώ τα εξής:
    • Πόσες τηλεοράσεις έχω στο σπίτι;
    • Τι είδους υποδοχές έχει η τηλεόρασή μου;
    • Με ενδιαφέρει να γράφω τα αγαπημένα μου προγράμματα ή να προγραμματίζω την εγγραφή όσων δεν βλέπω;
Η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα θα με βοηθήσει να καταλάβω τον τύπο του αποκωδικοποιητή που χρειάζομαι.
  • Αν έχω τηλεόραση κλασσική αναλογική (CRT), τότε:
    • αρκεί ένας απλός αποκωδικοποιητής με υποδοχή SCART ή RCA.
  • Αν έχω τηλεόραση LCD ή PLASMA (επίπεδη τηλεόραση), τότε:
    • συνιστάται ένας αποκωδικοποιητής με θύρα HDMI που προσφέρει μέγιστη ποιότητα θέασης .
BetLaden, georpoul, zorian and 5 others like this.
nicolas είναι offline   Απάντηση με Quote

παλιό 06-06-2010, 20:49   #2
Poker Proffessor
Πόντοι: 13,403, Επίπεδο: 27 Πόντοι: 13,403, Επίπεδο: 27 Πόντοι: 13,403, Επίπεδο: 27
Δραστηριότητα: 16.2% Δραστηριότητα: 16.2% Δραστηριότητα: 16.2%
Τελευταία Επιτεύγματα
 
djroof Avatar
 
Ημερ. Εγγραφής: 26-05-2005
Τοποθεσία: Las Vegas baby!
Μηνύματα: 6,627
vCash: 5482
djroof is on a distinguished road
Προκαθοριμένο Απ: Τι είναι η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

οι LCD και άλλες καινούριες τηλεοράσεις που έχουν ενσωματομένο δέκτη είναι ΟΚ? Αυτός ο δέκτης ισχύει για την Digea ή είναι μόνο για της ΕΡΤ τα ψηφιακά... ???
djroof είναι offline   Απάντηση με Quote
παλιό 06-06-2010, 20:53   #3
V-Bookie Champion 2008
Πόντοι: 21,303, Επίπεδο: 35 Πόντοι: 21,303, Επίπεδο: 35 Πόντοι: 21,303, Επίπεδο: 35
Δραστηριότητα: 41.9% Δραστηριότητα: 41.9% Δραστηριότητα: 41.9%
Τελευταία Επιτεύγματα
 
nicolas Avatar
 
Ημερ. Εγγραφής: 28-07-2007
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη στην καρδιά, Άλιμο στα χαρτιά....
Μηνύματα: 5,380
vCash: 0
nicolas is on a distinguished road
Προκαθοριμένο Απ: Τι είναι η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα από djroof Δες μήνυμα
οι LCD και άλλες καινούριες τηλεοράσεις που έχουν ενσωματομένο δέκτη είναι ΟΚ? Αυτός ο δέκτης ισχύει για την Digea ή είναι μόνο για της ΕΡΤ τα ψηφιακά... ???
Βασικά DJ θα ΄πρέπει η κωδικοποιηση να ειναι MPEG 4....

Λογικά όσες τηλεοράσεις είχαν ενσωματομένο δέκτη θα είναι και MPEG 4...

Αλλά για καλό και για κακό ρώτα ή δες τα χαρακτηριστικά της τηλεόρασης....
djroof likes this.
nicolas είναι offline   Απάντηση με Quote
παλιό 06-06-2010, 21:47   #4
Moderator
Πόντοι: 21,386, Επίπεδο: 35 Πόντοι: 21,386, Επίπεδο: 35 Πόντοι: 21,386, Επίπεδο: 35
Δραστηριότητα: 99.8% Δραστηριότητα: 99.8% Δραστηριότητα: 99.8%
Τελευταία Επιτεύγματα
 
FRAN ZENN Avatar
 
Ημερ. Εγγραφής: 30-01-2008
Τοποθεσία: Πειραιάς
Μηνύματα: 8,608
vCash: 500
FRAN ZENN is on a distinguished road
Προκαθοριμένο Απ: Τι είναι η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Μία ερώτηση. Αν έχω τηλεόραση με κεραία φορητή, με την οποία η τηλεόραση δεν έχει καλή εικόνα, αν βάλω αποκωδικοποιητή η εικόνα βελτιώνεται?
FRAN ZENN είναι online τώρα   Απάντηση με Quote
παλιό 06-06-2010, 22:23   #5
Infobetakias
Πόντοι: 7,317, Επίπεδο: 20 Πόντοι: 7,317, Επίπεδο: 20 Πόντοι: 7,317, Επίπεδο: 20
Δραστηριότητα: 3.2% Δραστηριότητα: 3.2% Δραστηριότητα: 3.2%
Τελευταία Επιτεύγματα
 
jokos_31 Avatar
 
Ημερ. Εγγραφής: 12-02-2008
Μηνύματα: 2,143
vCash: 0
jokos_31 is on a distinguished road
Προκαθοριμένο Απ: Τι είναι η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Σε εμενα συμβαινει το εξης παραδοξο...

Οταν βρεχει παιζουν τα ψηφιακα της ΕΡΤ και οταν εχει καλο καιρο δεν δειχνει τιποτα...Γιατι??
jokos_31 είναι offline   Απάντηση με Quote
παλιό 06-06-2010, 22:26   #6
Poker Proffessor
Πόντοι: 13,403, Επίπεδο: 27 Πόντοι: 13,403, Επίπεδο: 27 Πόντοι: 13,403, Επίπεδο: 27
Δραστηριότητα: 16.2% Δραστηριότητα: 16.2% Δραστηριότητα: 16.2%
Τελευταία Επιτεύγματα
 
djroof Avatar
 
Ημερ. Εγγραφής: 26-05-2005
Τοποθεσία: Las Vegas baby!
Μηνύματα: 6,627
vCash: 5482
djroof is on a distinguished road
Προκαθοριμένο Απ: Τι είναι η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα από jokos_31 Δες μήνυμα
Σε εμενα συμβαινει το εξης παραδοξο...

Οταν βρεχει παιζουν τα ψηφιακα της ΕΡΤ και οταν εχει καλο καιρο δεν δειχνει τιποτα...Γιατι??
χαχαχαχα

βάλε ένα αυτόματο ποτιστήρι...
BetLaden, A L E X, zorian and 5 others like this.
djroof είναι offline   Απάντηση με Quote
παλιό 07-06-2010, 01:23   #7
ΠΑΛΙΟΚΑΡΑΒΑΝΑ
Πόντοι: 13,805, Επίπεδο: 28 Πόντοι: 13,805, Επίπεδο: 28 Πόντοι: 13,805, Επίπεδο: 28
Δραστηριότητα: 13.7% Δραστηριότητα: 13.7% Δραστηριότητα: 13.7%
Τελευταία Επιτεύγματα
 
Ημερ. Εγγραφής: 01-04-2010
Μηνύματα: 768
vCash: 500
Larry is on a distinguished road
Προκαθοριμένο Απ: Τι είναι η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα από FRAN ZENN Δες μήνυμα
Μία ερώτηση. Αν έχω τηλεόραση με κεραία φορητή, με την οποία η τηλεόραση δεν έχει καλή εικόνα, αν βάλω αποκωδικοποιητή η εικόνα βελτιώνεται?
Απ ότι λένε,ακόμα και με χάλια σήμα(τώρα), θα βλέπεις τζάμι.

Ίδωμεν.
FRAN ZENN likes this.
Larry είναι offline   Απάντηση με Quote
παλιό 07-06-2010, 01:36   #8
V-Bookie Champion 2008
Πόντοι: 21,303, Επίπεδο: 35 Πόντοι: 21,303, Επίπεδο: 35 Πόντοι: 21,303, Επίπεδο: 35
Δραστηριότητα: 41.9% Δραστηριότητα: 41.9% Δραστηριότητα: 41.9%
Τελευταία Επιτεύγματα
 
nicolas Avatar
 
Ημερ. Εγγραφής: 28-07-2007
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη στην καρδιά, Άλιμο στα χαρτιά....
Μηνύματα: 5,380
vCash: 0
nicolas is on a distinguished road
Προκαθοριμένο Απ: Τι είναι η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα από FRAN ZENN Δες μήνυμα
Μία ερώτηση. Αν έχω τηλεόραση με κεραία φορητή, με την οποία η τηλεόραση δεν έχει καλή εικόνα, αν βάλω αποκωδικοποιητή η εικόνα βελτιώνεται?
Tώρα είδα την ερώτηση σου FRANN...

Και δυστυχώς δεν ξέρω και την απάντηση.....
FRAN ZENN likes this.
nicolas είναι offline   Απάντηση με Quote
παλιό 07-06-2010, 14:32   #9
Infobetakias
Πόντοι: 7,317, Επίπεδο: 20 Πόντοι: 7,317, Επίπεδο: 20 Πόντοι: 7,317, Επίπεδο: 20
Δραστηριότητα: 3.2% Δραστηριότητα: 3.2% Δραστηριότητα: 3.2%
Τελευταία Επιτεύγματα
 
jokos_31 Avatar
 
Ημερ. Εγγραφής: 12-02-2008
Μηνύματα: 2,143
vCash: 0
jokos_31 is on a distinguished road
Προκαθοριμένο Απ: Τι είναι η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα από djroof Δες μήνυμα
χαχαχαχα

βάλε ένα αυτόματο ποτιστήρι...
εγραψες!!!!!!

Δεν το σκεφτηκα...Θα το δοκιμασω...
jokos_31 είναι offline   Απάντηση με Quote
παλιό 07-06-2010, 15:36   #10
FENER ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΥ
Πόντοι: 76,499, Επίπεδο: 67 Πόντοι: 76,499, Επίπεδο: 67 Πόντοι: 76,499, Επίπεδο: 67
Δραστηριότητα: 76.9% Δραστηριότητα: 76.9% Δραστηριότητα: 76.9%
Τελευταία Επιτεύγματα
 
Ertzan Avatar
 
Ημερ. Εγγραφής: 10-08-2003
Τοποθεσία: ΟΠΟΥ Η FENER ΕΚΕΙ
Μηνύματα: 30,258
vCash: 0
Ertzan is an unknown quantity at this point
Στείλτε μήνυμα μέσω MSN στον Ertzan Στείλτε μήνυμα μέσω Yahoo στον Ertzan
Προκαθοριμένο Απ: Τι είναι η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Τις προάλλες βρήκα ένα ωραίο άρθρο σε ένα blog και για την ψηφιακή τηλεόραση. Σας την παραθέτω όπου και συμφωνώ αρκετά μαζί τους

Η μεγάλη απάτη με την ψηφιακή τηλεόραση


Τα μεγάλα κανάλια έκαναν μια εταιρία, που θα διαχειρίζεται τους πομπούς που θα εκπέμπουν ψηφιακά. Άσχετα από το τι είχε πει η ΕΡΤ αυτοί αποφάσισαν πως θα χρησιμοποιήσουν συμπίεση mpeg4. Τι θα τους προσέφερε το mpeg4; Απλώς μερικά κανάλια παραπάνω ανά μπουκέτο και κάποια σε FullHD. Σχετικά με αυτά θα σας μιλήσω παρακάτω.

Όμως εδώ και κάποια χρόνια οι τηλεοράσεις που έχουν πουληθεί (και που πολλές φορές έχουμε ακριβοπληρώσει γι αυτή την δυνατότητα) έχουν ψηφιακό δέκτη ενσωματωμένο ο οποίος όμως υποστηρίζει συμπίεση mpeg2. Δυστυχώς δεν γνωρίζω τον ακριβή αριθμό τους αλλά είναι πολύ μεγάλος. Και αυτούς τους δέκτες οι κύριοι της Digea θέλουν να τους βγάλουν άχρηστους.


Μας μίλησαν για δέκτες των 20 ευρώ και που οι τιμές θα πέσουν. Δεν μας είπαν όμως ότι αυτοί οι δέκτες δεν θα επιτρέψουν στις τηλεοράσεις με ψηφιακό δέκτη που πουλήθηκαν μέχρι σήμερα να αξιοποιηθούν πλήρως. Επίσης δεν μας είπαν αν σε αυτήν την τιμή περιλαμβάνετε κόστος εγκατάστασης μεταφορικά κλπ κλπ.


Κάποιοι είπαν ότι θέλουν να δουν FullHD κάποια στιγμή. Κι όμως αυτό θα αργήσει τόσο πολύ να έρθει που οι δέκτες DVB-T θα είναι σε μουσεία.
Όταν οι σταθμοί πέρασαν σε SDI στο μοντάζ (έκαναν δηλαδή μια απειροελάχιστη αναβάθμιση σε σχέση με την HD) διαπίστωσαν τα χάλια τους στα στούντιο, το μακιγιάζ κλπ κλπ και αμέσως ανέβηκε το κόστος πολύ υψηλά. Φανταστείτε να πήγαιναν σε FullHD.


Επίσης όσοι έχουμε ασχοληθεί με αυτά γνωρίζουμε πως οι κάμερες και οτιδήποτε στο μοντάζ μπορεί να δήξει σήμα 16:9, κι όμως δεν το κάνουν (πέρα από συγκεκριμένες στιγμές η ΕΤ3-που βγάζει PAL+- και το ΣΚΑΪ που το σήμα του πάντα είναι 16:9). Δεν κάνουν αυτή τη μικρή αλλαγή και θα μας δήξουν FullHD;


Αυτοί που είπαν ότι θέλουν κάποια στιγμή να δουν FullHD καλά θα κάνουν να διαβάσουν την παρακάτω «έρευνα» μου που έκανα για μια συζήτηση στο Satleo Forum.


Δεν υπάρχει δέκτης κάτω από 60 ευρώ (χωρίς μεταφορικά) που να υποστηρίζει FullHD και να έχει έξοδο HDMI.
Και αν στην καλύτερη επιλέξουμε αυτόν τον δέκτη θέλουμε 10 ευρώ μεταφορικά (το μαγαζί που είχε 5 ευρώ μεταφορικά δυστυχώς τον είχε 10 ευρώ πιο ακριβά).


Αλλά για FullHD θέλουμε και ένα καλώδιο HDMI με κόστος περίπου 15 ευρώ.
Και επειδή δεν ήμαστε όλοι ηλεκτρονικοί, ή σχετικοί με τους δέκτες κλπ θέλουμε και 30 ευρώ τοποθέτηση.


Άρα 60+10+15+30=115 ευρώ σε μία αρκετά καλή περίπτωση.


Και όλα αυτά για να μην είναι διακοσμητική μια τηλεόραση που μπορεί να αγοράσαμε πριν 6-7 μήνες, τότε που ακόμα οι τηλεοράσεις με mpeg4 δέκτη ήταν ελάχιστες.


Βέβαια στην περίπτωση που θέλετε να αποφύγετε τα δύο τηλεχειριστήρια βάλτε και τουλάχιστον 50 ευρώ ακόμα στην τιμή του πακέτου για αγορά ενός προγραμματιζόμενου τηλεχειριστηρίου (δεν το έψαξα βέβαια αυτό, είναι τιμή που θυμάμαι στο περίπου).


Φυσικά ΔΕΝ πρόκειται να έχετε το ίδιο αποτέλεσμα με αυτό που θα είχατε με ενσωματωμένο δέκτη.


Επίσης η λύση της μοντούλας CI δεν προσφέρει και πολλά.
Παντού γράφονται τα ίδια και τα ίδια.



Δεν είναι συμβατή με όλες τηλεοράσεις, καθυστερεί μέχρι να δείξει εικόνα, και ουσιαστικά αυτό που κάνει είναι να μετατρέπει το mpeg4 σε mpeg2.
Και πάλι τα ίδια με πιο πάνω για το αποτέλεσμα.
Όσο για αυτούς τους δέκτες;



Είναι κινέζικες nο-name συσκευές που τους δίνουν εδώ μια ονομασία.
Από εξωτερική εμφάνιση και στιβαρότητα δεν θα ήθελα να το συζητήσω γιατί θα πω κακές λέξεις και δε θέλω.
Και φυσικά είναι σαν αυτά τα κινέζικα κινητά-μαϊμούδες που ποτέ δεν ξέρουμε αν και πως θα δουλέψουν και για πόσο καιρό. Μπορεί να βγάλουν τα 2 χρόνια της εγγύησης, αλλά μετά; Αν γίνει κάτι τότε πάει στα σκουπίδια.


Επίσης ποτέ δεν θα μάθουμε αν έχουν έγκριση από την ΕΕ, άσχετα από τα εκατοντάδες αυτοκόλλητα που κολλάνε πάνω.


Γνωρίζετε γιατί τα κινέζικα προϊόντα είναι τόσο φτηνά; Ο βασικότερος λόγος είναι για το ότι οι συσκευές αυτές δεν περνάνε από ελέγχους μετά την παραγωγή, αλλά πακετάρονται και στέλνονται όπως είναι.


Εσείς θέλετε να πάρετε έναν τέτοιο δέκτη;
Τώρα θα μου πείτε γιατί να χρησιμοποιήσουν τέτοια κωδικοποίηση;
Λόγοι υπάρχουν πολλοί.



Κέρδος αφού χωράνε 8 κανάλια ανά μπουκέτο και όχι 4 (1 πομπός εκεί που θα ήταν 2- άσχετα από αυτά που λέει ο νόμος).



Τα 8 κανάλια που μπορούν να βάλουν ανά μπουκέτο μπορεί να έχουν ανάμεσα τους κάποια telemarketing για να έχουν κέρδος.



Μπορεί κάποια από τα μεγάλα καταστήματα να τους το ζήτησαν (πιθανόν με κάποιο χρηματικό αντάλλαγμα) για να έχουν κέρδος με τους νέους δέκτες που θα πουλήσουν.


Αυτά μπορώ να σκεφτώ τώρα. Μπορεί να είναι και άλλα αντίστοιχα. Κανείς από αυτούς δεν σκέφτεται εμάς τους καταναλωτές αλλά το πώς θα βγάλουν οι ίδιοι λεφτά.



Κι αν δεν με πιστεύετε ότι σκέφτονται έτσι, μπείτε στη σελίδα της digea, και δείτε τον αριθμό τηλεφωνικής υποστήριξης. Λίγο καιρό πριν το switch off στην Αίγινα (αφού και εκεί θα κλείσουν απ ευθείας τις αναλογικές εκπομπές) άλλαξαν τον αριθμό τους με 5αψήφιο αριθμό υψηλής χρέωσης.
Κι όμως μετά από μερικά χρόνια θα αλλάξουμε πάλι πρότυπο. Θα πάμε σε DVB-T2 το οποίο θα υιοθετήσουν αρκετές χώρες εξ αρχής. Η Αυστρία, η Σουηδία και η Νορβηγία βέβαια περνούν σε DVB-T2 για τις HD εκπομπές τους παράλληλα με τις εκπομπές DVB-T. Όμως εμείς θα αναγκαστούμε να δώσουμε πάλι άλλα τόσα λεφτά για εκείνο το πρότυπο που είναι πολύ ανώτερο σε σχέση με το DVB-T mpeg4 (που ΔΕΝ είναι πρότυπο, μερικές αλλαγές έκαναν).


Πολλοί θα μου πουν γιατί κάθομαι και ασχολούμαι με όλα αυτά. Αν δεν ασχοληθώ εγώ ή 5 άνθρωποι που έχουμε γνώσεις πάνω στο θέμα ποιος θα ασχοληθεί;



Όλοι μιλάνε για την οικονομική κρίση κι όμως κανένας δε σκέφτετε το κόστος που θα έχουν όλα αυτά. Οι συνταξιούχοι τι θα κάνουν; Θα καταλάβουν τι έγινε; ΟΧΙ. Αν και δεν έχουν να φάνε θα κάνουν πολλά έξοδα για να μπορέσουν να δουν και πάλι στην τηλεόραση τους. Το ίδιο και πολλοί άλλοι.


Γενικά για την ψηφιακή τηλεόραση, για να ξέρετε τι μας προσφέρει.
Ουσιαστικά αυτό που γίνετε είναι από αναλογική εικόνα και ήχο να τη μετατρέπουμε στο πρώτο στάδιο σε ψηφιακή, δηλαδή από εκεί που έχουμε ένα σήμα που παίρνει άπειρες τιμές τελικά παίρνουμε ένα διακριτό σήμα που έχει συνδυασμούς από δυαδικά ψηφία (0 και 1) και που αντιπροσωπεύουν το αρχικό μας σήμα.



Αυτό το ψηφιακό σήμα έχει διάφορα καλά και κακά. Επειδή είναι διακριτό έχουμε χάσει αρκετή πληροφορία (πολλές φορές δεν γίνετε αντιληπτή), όμως λόγο των δύο τιμών δεν επηρεάζετε εύκολα από θόρυβο. Επίσης μπορούμε να το συμπιέσουμε και να γίνει πολύ μικρότερο σε σχέση με το αρχικό. Αυτό είναι το ένα που εκμεταλλεύεται η ψηφιακή τηλεόραση.



Επίσης τα ψηφιακά σήματα μπορούμε να τα «μπλέξουμε» μεταξύ τους με τη βοήθεια της πολυπλεξίας και να τα «ξεμπλέξουμε» με τη βοήθεια της αποπολυπλεξίας. Και αυτό είναι το δεύτερο που εκμεταλλεύεται η ψηφιακή τηλεόραση.



Όμως δεν σταματάμε εκεί. Έχουμε οικονομία ρεύματος (αφού αντί να είχαμε 4 πομπούς έχουμε 1).
Βέβαια παρέλειψαν να μας πουν ότι:



Η τέλεια εικόνα και ήχος είναι ψέμα. Ότι είχαμε και πριν, αρκεί να είχαμε σωστή λήψη του σήματος.



Αν δεν γίνετε καλή λήψη, απλά δεν βλέπουμε. Εκεί ή βλέπεις ή δεν βλέπεις, αφού δεν μπορεί ο δέκτης να αποκωδικοποιήσει μισή πληροφορία.
Τα είδωλα που είχαμε αναλογικά ευνοούν τις ψηφιακές λήψεις.
Βέβαια υπάρχουν πολλά πράγματα που αξίζει ακόμα να γράψω εδώ. Θέλουν πολύ συζήτηση και πιθανά να τα δούμε στην πράξη, και να καταλάβουμε τι χάσαμε. Πάντως μέχρι στιγμής η Digital Union η εταιρία που έκαναν τα περιφερειακά κανάλια επιλέγει mpeg2. Ήδη άρχισαν διάφορα να ακούγονται από τον Alpha. Γιατί άραγε;



Πηγή: Η μεγάλη απάτη με την ψηφιακή τηλεόραση - Σταμάτη's Blog


Επίσης έχει και συνέχεια του θέματος και στο SatLeo Forum :: Επισκόπηση Θ.Ενότητας - Digea: Άρχισαν τα όργανα από τις καταναλωτικές οργανώσεις...


Έχει γραφτεί τον Φεβρουάριο
Ertzan είναι online τώρα   Απάντηση με Quote
Απάντηση


Ενεργοί χρήστες που βλέπουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 
Εργαλεία Θέματος
Επιλογές Εμφάνισης



Οι ώρες είναι Ελλάδος. Η ώρα τώρα είναι 01:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2012, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0