Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ 28/11

από Infobeto / EUROPA LEAGUE / Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013 07:16

ΣΑΧΤΙΟΡ ΚΑΡΑΓΚΑΝΤΙ – ΠΑΟΚ

ΣΑΧΤΙΟΡ: Την πρώτη της νίκη στον όμιλο θα ψάξει η Σαχτιόρ ελπίζοντας ουσιαστικά σε ένα μεγάλο θαύμα αφού με μόλις δυο βαθμούς στον όμιλο, οι πιθανότητες πρόκρισης είναι μόνον θεωρητικές. Πρακτικά περιμένει και την τελευταία αγωνιστική του ομίλου για να πάει διακοπές αφού οι εγχώριες διοργανώσεις έλαβαν τέλος πριν από τρεις εβδομάδες με τον τελικό του κυπέλλου στον οποίο κέρδισε 1-0 την Ταράζ.
ΠΑΟΚ: Με το ενάμιση πόδι στον επόμενο γύρο, ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει στο Καζαχστάν με στόχο να σφραγίσει και τυπικά το εισιτήριο, ώστε να κάνει χωρίς άγχος το ταξίδι στην Ολλανδία (Αλκμάρ) την τελευταία αγωνιστική. «Στόχος μας η πρόκριση και η καλή εμφάνιση» τόνισε στη συνέντευξη τύπου ο Τζαβέλας που μίλησε εκ μέρους των ποδοσφαιριστών.

 

ΑΝΖΙ ΜΑΧΑΤΣΚΑΛΑ – ΣΕΡΙΦ ΤΙΡΑΣΠΟΛ

ΑΝΖΙ ΜΑΧΑΤΣΚΑΛΑ: Δεύτερη σερί νίκη επί της Τρόμσο και πάλι με 1-0, αυτή τη φορά εκτός έδρας. Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με αρκετές αλλαγές και έπρεπε να φτάσει το παιχνίδι στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων για να σκοράρει το νικητήριο γκολ ο Μκρτσιάν. Στο Ρωσικό πρωτάθλημα έμεινε στο 0-0 κόντρα στη Βόλγα και παραμένει ουραγός. Τιμωρημένος ο βασικότατος μέσος ντα Σίλβα Ζουσιλέι. 
ΣΕΡΙΦ ΤΙΡΑΣΠΟΛ
: Παρέμεινε καθηλωμένη στην τρίτη θέση του ομίλου μετά τη νέα ήττα, αυτή τη φορά στην έδρα της Τότεναμ με 2-1. Οι Μολδαβοί στάθηκαν αξιοπρεπώς στον αγωνιστικό χώρο και είχαν δοκάρι στο 0-0, ενώ στην επανάληψη αντέδρασαν μετά τα δυο γκολ που δέχτηκαν και μείωσαν σε 2-1, χωρίς όμως να απειλήσουν ξανά ως το τέλος. Στο πρωτάθλημα παρέμεινε στην κορυφή μετά τη νίκη στην έδρα της Κοστουλένι με 1-0. Τιμωρημένος ο αμυντικός Χουάν Αλμπέρτο Αλβαράδο. 

 

 

ΚΟΥΜΠΑΝ-ΣΕΝ ΓΚΑΛΕΝ

ΚΟΥΜΠΑΝ: Μπορεί να προηγήθηκε με γκολ του στόπερ Νταλμπέρ, όμως στο β’ μέρος ήταν τραγική και γνώρισε ήττα 3-1 στο Περμ από την Άμκαρ για το πρωτάθλημα Ρωσίας και είδε τη διαφορά της να πηγαίνει στους 7 πόντους από τις θέσεις που οδηγούν Ευρώπη. Στο προηγούμενο ματς του Europa League είχε μείνει στο 1-1 με τη Σουόνσι, ισοφαρίζοντας, αν και με 10, στο 92’ με τον φορ Μπαλντέ. Τιμωρημένος ο Βραζιλιάνος στόπερ Σαντάο (17/2).
ΣΕΝ ΓΚΑΛΕΝ: Πιάνοντας μέτρια απόδοση, γνώρισε δικαίως την ήττα με 1-3 εκτός από τη Λουκέρνη και έμεινε πέντε πόντους πίσω από τις θέσεις που οδηγούν στα προκριματικά του Champions League. Στο προηγούμενο ευρωπαϊκό ματς κόντρα στη Βαλένθια, βρέθηκε πίσω με 0-2, έμεινε με παίκτη λιγότερο, έφτασε ως την ισοφάριση, αλλά στο 86’ υπέκυψε, χάνοντας με 3-2. Τιμωρημένος ο κεντρικός αμυντικός Μονταντόν (12/1), που αποβλήθηκε στο ματς με τους Ισπανούς.

 


ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ - ΜΑΡΙΜΠΟΡ


ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ: Μετά από πέντε αγωνιστικές στις οποίες υπέστη μόνο ήττες και ισοπαλίες, νίκησε εκτός έδρας την Τομ Τομσκ έστω και οριακά με 1-0. Στο 80΄σκόραρε ο Κίσλιακ και ενώ η Τομ έπαιζε από το 66΄με δέκα παίκτες. 
Άσχετα αν έχουμε προκριθεί λαμβάνουμε τον αγώνα σοβαρά υπόψην δήλωσε ο κόουτς Μπερντίεφ που δήλωσε πως ο βασικός μέσος Καραντενίζ (13/3) δεν θα αγωνιστεί λόγω τραυματισμού. Χιονίζει, αλλά ο κόουτς δήλωσε ότι δεν τν απασχολεί το θέμα. 
ΜΑΡΙΜΠΟΡ: Παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας (με ματς λιγότερο) μετά την εωτός έδρας νίκη της επί της Ντομτζάλε με 5-3. Ήταν η δεύτερη στην σειρά 5αρα μετά το 5-2 εκτός έδρας στο κύπελλο.
Τεράστια αποστολή πήραν ι Σλοβένι μαζί τους αφού εκτός της αντρική ομάδα πήραν μαζί και 10 νεαρούς. Οι μόνοι τελικά που έμεινα πίσω είναι ανέτοιμοι Μεντί (ε., 14/8, ο αρχισκόρερ), Μεζάκ (α., 8/0) και Κότμαν (τ., 0/0) που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. 



ΑΛΚΜΑΡ – ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ 

ΑΛΚΜΑΡ: Μια ισοπαλία είναι αρκετή στους Ολλανδούς ώστε να σφραγίσουν την πρόκριση στον επόμενο γύρο, ενώ στις 12/12 ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη για το τελευταίο ματς του ομίλου με τον ΠΑΟΚ. Προφανώς θα θέλουν μέχρι τότε να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους. Οι Ολλανδοί προέρχονται από δυο ισοπαλίες στο πρωτάθλημα τους ενώ τρέχουν ένα αήττητο σερί οκτώ αγώνων σε όλα τα επίσημα.
ΜΑΚΑΜΠΙ: Μετά το προβληματικό ξεκίνημα τόσο στην Ευρώπη όσο και στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Αρίκ Μπενάντο δείχνει να βγαίνει από το λήθαργο. Το εντός έδρας 2-2 με τον ΠΑΟΚ ακολούθησε το 2-0 επί της Μπειτάρ, ενώ την προηγούμενη αγωνιστική έκανε τεράστιο διπλό 4-2 στο Τελ Αβιβ επί της Χάποελ. Στον όμιλο βέβαια δεν έχει πρακτικές πιθανότητες κι αυτό το ξέρει καλά ο Ισραηλινός προπονητής ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ξεκουράσει κάποιους βασικούς.

 

 

ΓΚΕΝΚ – ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ

ΓΚΕΝΚ: Τραγική τον μήνα Νοέμβριο, προέρχεται από δύο διαδοχικές ήττες στο πρωτάθλημα υποχωρώντας στην δεύτερη θέση. Αρχικά εντός από την Αντερλέχτ, το Σάββατο 0-4 στην Οστάνδη. Αήττητη στο όμιλο έχει σκοράρει σε όλα τα ματς και θέλει νίκη ή συνδυασμό αποτελεσμάτων για να κλειδώσει από σήμερα την πρόκριση. Μόλις σε δύο από τα συνολικά δώδεκα δεν έχει σκοράρει στο γήπεδο της. Διαθέσιμος ο στόπερ Κάρα. Σταθερά εκτός , Μπόγιο (επιθετικός) και Μονρός (εξτρέμ).
ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: Προέρχεται από δύο άνετες συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα. Αρχικά στην Βολίν και το Κυριακή εντός με την Χόβερλα. Συνολικά μόλις μια ήττα στις δέκα τελευταίες αγωνιστικές. Προέρχεται από δύο διαδοχικές νίκες μέσα-έξω επί της Τουν στο Γιουρόπα. Τρία n/g στα τέσσερα ματς. Μόλις σ’ ένα από τα επτά τελευταία δεν έχει σκοράρει εκτός έδρας. Τιμωρημένος ο Μπογκαρί (φορ).

 

 

ΛΕΓΚΙΑ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ – ΛΑΤΣΙΟ

ΛΕΓΚΙΑ: Τελευταίοι και καταϊδρωμένοι οι Πολωνοί παίζουν πλέον για καθαρά τυπικούς λόγους, αφού και το ενδεχόμενο να πάρουν κάποιους βαθμούς και να γεμίσουν τα ταμεία τους δεν είναι και πολύ πιθανό βάσει της δυναμικότητάς τους σε σχέση με τους αντιπάλους τους. 
ΛΑΤΣΙΟ: Μπορεί να έχουν εξασφαλίσει σε μεγάλο ποσοστό την πρόκριση, εντούτοις οι Ιταλοί κυνηγούν και την πρωτιά, για καλύτερη κλήρωση και περισσότερα χρήματα στα ταμεία τους. Πιθανώς πάντως να κάνουν αλλαγές.

 

 

ΛΙΜΠΕΡΕΤΣ - ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ

ΛΙΜΠΕΡΕΤΣ: Για έβδομο ματς χωρίς νίκη (μία ήττα, μετά πέντε ισοπαλίες και νέα ήττα) μετά το εντός έδρας 0-1 από την Ντούκλα Πράγας. Ναι μεν περισσότερη κατοχή μπάλας αλλά η Ντούκλα είχε περισσότερες τελικές και τελειώματα. Βρίσκεται στην 4η θέση με 24 πόντους έναντι 39 της Σπάρτα Πράγας. Δίχως προβλήματα
ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ: Επιστροφή στις νίκες για την ομάδα του Στρέχ που πήρε εκτός έδρας την Μπραουνσβάικ με 1-0. Πολύ καλύτεροι οι γηπεδούχοι (10-1 τελικές) αλλά στο 52΄ο Σόργκ έστρωσε στον Φερνάντες και 1-0. Για τον σημερινό αγώνα η ομάδα του Στρεχ θα έχει την υποστήριξη 1300 οπαδών.
Εκτός αγώνα είναι ο από καιρό τραυματίας μέσος Σούστερ (11/0) αλλά και οι τιμωρημένοι Γκέντε (μ., 6/1) και Χόφλερ (μ., 1/0) που είχαν αποβληθεί στον αγώνα με την Εστορίλ. Παραμένουν εκτός οι Σμιντ (μ., 11/0), Χέντενσταντ (α., 0/0), Μουΐτζα (α., 2/0), Τερατσίνο (μ., 0/0), Νταρίντα (μ., 2/1).

 

 

ΛΥΩΝ - ΜΠΕΤΙΣ

ΛΥΩΝ: Μετά τις δύο νίκες ήρθε η «κέντα» εντός έδρας με την τρίτη από το τέλος Βαλενσιέν, απέναντι στην οποία υποχρεώθηκε στο 1-1. Προβάδισμα ο Γκομίς στο 17΄ αλλά στο 66΄η ισοφάριση . Απλά είχε την υπεροχή αλλά σε όλα τα υπόλοιπα στατιστικά ήταν μοιρασμένα. Έβδομη πλέον στην βαθμολογία με 19 πόντους μάχεται μόνο για να βγει Ευρώπη. Χωρίς αξιόλογα αγωνιστικά προβλήματα.
ΜΠΕΤΙΣ: Πολύ βαριά ήττα της ομάδος του Πέπε Μελ στο Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν της Σεβίλλης με 0-4. Το γκολ των Σεβιγιάνων μόλις στο 2΄ έφερε εκνευρισμό, στο 41΄ αποβλήθηκε ο Παουλάο και από κει και μετά ήρθε η κατάρρευση και η ταπεινωτική ήττα.
Το κλίμα χάλασε πολύ στην Μπέτις. Μετά το 0-5 στο Βιθέντε Καλδερόν από την Ατλέτικο έγινε πολύς κόπος για να ξεχαστεί. Η 4αρα όμως από την Σεβίλλη δεν καταπίνεται με τίποτα. Οι οπαδοί έχουν εξαγριωθεί για αυτό η τελευταία προπόνηση έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Στην Μπέτις δεν ξέρουν τι να σκέπτονται. Το ΟΥΕΦΑ ή τον επερχόμενο αγώνα με την Ράγιο που εξελίσσεται σε ζωής ή θανάτου; 
Το ταξίδι στην Γαλλία γίνετε χωρίς τον αρχισκόρερ Χόρχε Μολίνα (14/5), τον αμυντικό Αμάγια (10/0), τον μέσο Βαντίγιο (10/0), τον μέσο Χουάν Κάρλος (7/0) και τον επιθετικό Ρουμπέν Κάστρο (5/0) 

 

 

ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ – ΤΟΥΝ 

ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ: Διεξάγεται στο «Χάπελ Στάντιον», δεν είναι η φυσική έδρα της. Προέρχεται από σημαντική νίκη στο πρωτάθλημα 2-1 την πρωτοπόρο Σάλτσμπουργκ. Αήττητη στα εννέα τελευταία επίσημα, στα οποία έχει σκοράρει στα οκτώ, έχοντας επτά g/g. Χωρίς νίκη στο Γιουρόπα, τρεις ισοπαλίες με g/g, ακολούθησαν την ήττα στην πρεμιέρα από την Τουν. Ζητά μόνο νίκη και απώλεια της Ντιναμό για να έχει ελπίδες πρόκρισης. Τραυματίστηκε ο αριστερός μπακ Πάλα. Μακροχρόνια εκτός, ο Αλαρ (φορ).
ΤΟΥΝ: Επέστρεψε με ήττα από την διακοπή. Εχασε 1-4 στην Βασιλεία, παρότι προηγήθηκε νωρίς (13’), δέχτηκε τέσσερα γκολ στην συνέχεια (21’,51’,75’,90’). Θέλει δύο νίκες στο φινάλε για να μπορεί να ελπίζει σε πρόκριση. Την νίκη στην πρεμιέρα επί της Ραπίντ, ακολούθησαν τρείς διαδοχικές ήττες. Συμπλήρωσε κάρτες, ο στράικερ Christian Schneuwly. Υποφέρει από ένα τράβηγμα στον τετρακέφαλο ο αμυντικός Nicolas Schindelholz. Σταθερά εκτός, Μπέτιγκ (μέσος), Φράι (μέσος), Σανόγκο (αμυντικό χαφ), Ρουμπέρτο (3ος τερματοφύλακας).

 

 

ΡΙΕΚΑ - ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ

ΡΙΕΚΑ: Τελευταίος αγώνας της ομάδος του Κεκ ήταν η ισοπαλία με 1-1 απέναντι στην Λυών στην Κροατία. Η καταρρακτώδης βροχή με συνέπεια τον ακατάλληλο αγωνιστικό χώρο ανέβαλαν τον εκτός έδρας αγώνα κόντρα στην Λοκομότιβα. Στον αγώνα όλα με την Λυών κρίθηκαν πολύ νωρίς καθώς οι Γάλλοι προηγήθηκαν με τον Πλέα στο 14 και οι Κροάτες ισοφάρισαν στο 21΄με τον Κράμαριτς. Καλύτερη στον αγώνα ήταν η Λυών που είχε κατοχή και περισσότερες τελικές. Σε αγώνα προετοιμασίας έφερε 2-2 με την Οπατία Χωρίς προβλήματα. 
ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ: Πτώση χωρίς αλεξίπτωτο για την Βιτόρια που μετά και το 0-1 εντός από την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας έφτασε τις πέντε συνεχόμενες ήττες σε Ουέφα και πρωτάθλημα. Αυτή την φορά έχασε με οδυνηρό τρόπο καθώς δέχτηκε το γκολ στο 91 από τον Σλιμανί της Σπόρτινγκ που είχε μπει λίγο νωρίτερα αλλαγή. Άξιζε το πόντο.
Σε σχέση με τον αγώνα απέναντι Σπόρτινγκ στην παρέμεινε εκτός ο αμυντικός Μορένο (8/0) και ο μέσος Μαλόνγκα (4/0). Επίσης ο κόουτς Ρουί Βιτόρια άφησε εκτός του Ρικάρντο Γκόμες (ε., 6/0) Στον αντίποδα ξεπέρασε τον τραυματισμό του (απουσίασε 4 ματς) και είναι στην αποστολή ο εξτρέμ Μάρκο Ματίας (9/3). 

 

 

ΣΕΒΙΛΛΗ - ΕΣΤΟΡΙΛ

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μεγάλη νίκη στο ντέρμπι επί της Μπέτις με 4-0. Κυριάρχησε πλήρως σε ένα ματς με πολλά νεύρα, στο οποίο προηγήθηκε με τον Μπάκα, στο 41΄με παίκτη παραπάνω και 2-0 στο 43΄με Μπία και διπλασιασμός του σκορ στην επανάληψη. 
Είναι μία κλασική μέρα για την Σεβίλλη. Είμαι ικανοποιημένος αλλά ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα δήλωσε ο Ουνάι Έμερι μετά το ματς. Μία μόνο σημαντική απουσία ίσως υπάρξει και αφόρα το πορτιέρο Μπέτο που τέλειωσε τραυματίας το ντέρμπι. Θα περάσει τεστ ετοιμότητας σήμερα το μεσημέρι.
ΕΣΤΟΡΙΛ : Επιστροφή στις νίκες για την Εστορίλ που πήρε το τρίποντο μέσα στην Ρίο Άβε με 2-0 και σκαρφάλωσε στην 4η θέση πίσω από τα «θηρία». Έδειξε υπομονή και επιμονή στο παιχνίδι της η ομάδα του Μάριο Σίβλα η οποία είχε μία καλή στιγμή στο 32΄με τον Λουίς Λεάλ και δικαιώθηκε αργότερα έχοντας πρωταγωνιστή ξανά τον Λουίς Λεάλ ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ( 50΄και 85΄). 
Απόντες αλλά χωρίς να επηρεάζουν τα πλάνα του κόουτς είναι οι Αντερσον Λουίς, Ζοάο Κοίμπρα, Μπρούνο Μιγκέλ και Λεάντρο Μποργκές. 

 

 

ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ

ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ: Η κορυφή είναι το ζητούμενο για τους Τούρκους, καθώς η πρόκριση έχει εξασφαλιστεί. Και βέβαια η φύση της συγκεκριμένης αναμέτρησης δεν επιτρέπει κανενός είδους χαλάρωση ανεξαρτήτως βαθμολογικής θέσης και κινήτρου.
ΑΠΟΛΛΩΝ: Το παλεύει όπως μπορεί με τις δυνάμεις που έχει. Αν μη τι άλλο ελπίζει σε καλά νέα από την Πολωνία και μια δική της νίκη προκειμένου να παίξει την πρόκριση την τελευταία αγωνιστική. Είναι πάντως γεγονός πως δεν εξαρτάται από την ίδια η πρόκριση.

 

 

ΤΡΟΜΣΟ – ΤΟΤΕΝΑΜ

ΤΡΟΜΣΟ: Ακρως αποτυχημένη η χρονιά, αφού στον όμιλο είναι στην τελευταία θέση με ένα βαθμό, αλλά το χειρότερο είναι ότι υποβιβάστηκε στη Β’ κατηγορία. Μετά την εντός έδρας ήττα από την Ανζί με 0-1 ακολουθούσε το σημαντικό ματς με την Μπραν την τελευταία αγωνιστική. Τελικά γνώρισε την ήττα με 4-1 και υποβιβάστηκε. Εκτός ο αρχηγός και βασικός αμυντικός Κόπινεν. 
ΤΟΤΕΝΑΜ: Πέτυχε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη στον όμιλο και εξασφάλισε την πρόκριση στους 32 της διοργάνωσης. Η ομάδα του Αντρέ Βίλας-Μπόας επικράτησε εντός έδρας της Σερίφ με 2-1, αγωνιζόμενη κλασικά με την ενδεκάδα του Γιουρόπα Λιγκ. Στο πρωτάθλημα προέρχεται από ντροπιαστική ήττα στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι με 6-0. Εκτός για ένα μήνα περίπου ο μέσος Ερικσεν. 

 

 

ΑΠΟΕΛ – ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

ΑΠΟΕΛ: Βελτιωμένη με τον Γιώργο Δώνη στον πάγκο της, εξαιρετική στην νίκη επί της Μπορντό (2-1) στο προηγούμενο ματς. Μπερδεμένα τα πράγματα στον όμιλο, αφού ακόμα και με νίκη, θα χρειαστεί βαθμούς και την τελευταία αγωνιστική στην Φρανκφούρτη (Αίντραχτ). Τιμωρημένος και τραυματίας ο βασικός φορ Μπούντιμιρ αναμένεται ο Μαντούκα στο πλάι του Αλωνεύτη στην επίθεση. Κατάμεστο το ΄ΓΣΠ΄.
ΜΑΚΑΜΠΙ: Στην κορυφή του Ισραηλινού πρωταθλήματος, έπειτα από 10 ματς. Ανταγωνιστική στο όμιλο, ακόμα και με ήττα, θα παίξουν τα ΄ρέστα΄ τους στο ματς με την Μπορντό την τελευταία αγωνιστική που ίσως είναι και αδιάφορη βαθμολογικά. Επιστρέφει σε σχέση με το προηγούμενο ματς, ο βασικός φορ Μπεν Χαίμ Ταλ.

 

 

ΓΟΥΙΓΚΑΝ - ΖΟΥΛΤΕ ΒΑΡΕΓΚΕΜ

ΓΟΥΙΓΚΑΝ: Βολοδέρνεται κάπου στο μέσον της βαθμολογίας της Τσάμπιονσιπ η ομάδα του Κόιλ, προερχόμενη από την εντός έδρας ήττα από την Μπράιτον με 0-1. ήταν στα σημεία καλύτερη αλλά δεν είχε την ουσία που είχε η Μπάιτον, η οποία στις τρεις τελικές (ίδιες με Ουίγκαν) έκανε την μία γκολ. 
Απών ο Κάρλος Γκαρσία που σακάτεψε τον αστράγαλο του και θα μείνει εκτός για 6 βδομάδες, έξω ο Ουίλ Κίν που ήρθε δανεικός από Μ.Γιουνάιτεντ και ο αναπληρωματικός πορτιέρο Σκοτ Κάρσον (0/0). 
ΖΟΥΛΤΕ ΒΑΡΕΓΚΕΜ: Στη δεύτερη θέση του Βελγικού πρωταθλήματος παρέμεινε η ομάδα του Ντάρι μετά την εντός έδρας νίκη της με 3-1 επί της Μαλίν. Ζόρια στο α΄ ημίχρονο και 0-1 στο 28΄. Αλλά στην επανάληψη πρώτα με αυτογκόλ στο 46΄και μετά με τους Χαμπιμπού και Κοντέ έφτασε άνετα στη νίκη. Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη στο πρωτάθλημα και η Τρίτη συνεχόμενη μαζί με αυτή στο Μάριμπορ με 1-0. για το Γιουρόπα λιγκ. 
Απόν για τους Βέλγους ο Λεγιέ (ε., 5/0) ενώ θα έχουν για βοήθεια την παρουσία 600 οπαδών τους.

 

 

ΕΛΦΣΜΠΟΡΓΚ – ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ

ΕΛΦΣΜΠΟΡΓΚ: Διαδικαστικό χαρακτήρα θα έχουν πλέον οι δύο τελευταίες αγωνιστικές, με την προσπάθεια των Σουηδών να εντοπίζεται στη δοκιμή ταλέντων αλλά και στα έσοδα από την UEFA σε περίπτωση νικών. Παρηγοριά για τους οπαδούς της η πρόκριση στους ομίλους του κυπέλλου Σουηδίας μετά τη νίκη επί της Κρίστιανσαντ με 4-0.
ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ: Θα προσπαθήσει να κρατήσει την πρωτιά στον όμιλο και να έχει μια καλύτερη κλήρωση στην επόμενη φάση, όπου έχει εξασφαλίσει την πρόκριση εδώ και καιρό. Πιθανώς να κάνει κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα.

 

 

ΕΣΜΠΙΕΡΓΚ – ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ

ΕΣΜΠΙΕΡΓΚ: «Ασφαλώς και με απασχολεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υποτιμήσω το ματς με την Σταντάρ Λιέγης, αφού πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό ματς και είναι ζωτικής σημασίας να δείξουμε καλό πρόσωπο. Θα παίξουν λοιπόν οι καλύτεροι έντεκα που έχω στη διάθεσή μου», δήλωσε ο τεχνικός της ομάδας Νιλς Φρεντέρικσεν. Εκτός αποστολής έμειναν ο βασικός μέσος Μάγκνους Λέκβεν, οι μεσοεπιθετικοί Μάρτιν Μπέργκβολντ και Γιέσπερ Ράσμουσεν και τελευταίος ο αμυντικός μέσος Γιέπε Άντερσεν που τραυματίστηκε στα πλευρά.
ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ: Έδειξε πως μάλλον δεν είχε ιδιαίτερη όρεξη να παίξει στη συγκεκριμένη διοργάνωση, αφού από το πρώτο ματς έκανε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα, με τα αποτελέσματα να μην είναι καλά. Ο αποκλεισμός είναι οριστικός, θα παίξει για να κάνει πάλι δοκιμές, ενώ έχει και προβλήματα τιμωριών και τραυματισμών.

 

 

ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ – ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ

ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ: Με δέκα βαθμούς έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση, ενώ με ισοπαλία σήμερα, εξασφαλίζει και την πρωτιά του ομίλου. Στην Ολλανδία μέσα είχε κερδίσει 2-0, ενώ η μοναδική απώλεια αφορά το εντός έδρας 1-1 με την Τσερνομόρες την προηγούμενη αγωνιστική. Έχει σκοράρει και στα 14 τελευταία επίσημα παιχνίδια, ενώ στα έντεκα εξ αυτών έχει πετύχει από δυο γκολ και πάνω!
ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Στη δεύτερη θέση του ομίλου με επτά βαθμούς, έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει από σήμερα την πρόκριση στον επόμενο γύρο αρκεί βέβαια να φύγει με τους τρεις βαθμούς από τη Βουλγαρία. Σε μέτρια πάντως αγωνιστική κατάσταση καθώς το εντός έδρας 2-0 επί τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι η μοναδική νίκη των τελευταίων οκτώ αγώνων σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις.

 

 

MΠΟΡΝΤΟ – ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡ.

ΜΠΟΡΝΤΟ: Σε δεινή βαθμολογική θέση στον όμιλο, χρειάζεται να κάνει το 2/2 στις εναπομείναντες αγωνιστικές αλλά και πάλι οι πιθανότητες δεν θα είναι με το μέρος της. Μέτρια στο 1-1 με την Ρεν, χαμηλές οι φετινές τις φιλοδοξίες. Τιμωρημένος ο βασικός χαφ Ν΄Γκουεμό, εκτός και ο χαφ Πόκο, οι υπόλοιποι είναι μακροχρόνιες απουσίες. ΄Με εννέα πόντους, περνάμε΄ τόνισε ο αισιόδοξος Ζιλό στην συνέντευξη τύπου.
ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡ. : Πραγματοποιεί καλή πορεία στον όμιλο, βρίσκεται στην κορυφή και της αρκεί μόλις ένας βαθμός στα εναπομείναντα δύο ματς ώστε να είναι σίγουρη. Χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα από τα τέλη Οκτώβρη, το Σάββατο γύρισε το ματς με την Σάλκε, έβγαλε πείσμα και έμεινε στο 3-3. Προβλήματα στην άμυνα, εκτός οι βασικοί Ρους και Άντερσον, εκτός και ο ενίοτε βασικός μπακ Τσελόζι, εκτός αποστολής και οι καλοί μέσοι Άιγκνερ και Μάιερ.

 

 

ΝΤΝΙΕΠΡ – ΠΑΝΤΟΥΡΙ

ΝΤΝΙΕΠΡ: Εχει ήδη προκριθεί η Ουκρανική ομάδα και παραμένει μόνη εκκρεμότητα η πρώτη θέση στον όμιλο. Θέλει κυρίως τα λεφτά αλλά και τους βαθμούς για τις επόμενες κληρώσεις των επόμενων σεζόν στην Ευρώπη. Προέρχεται από εύκολη εντός έδρας νίκη με 3-1 στο πρωτάθλημα επί της Ιλίσεβατς. Βραζιλιάνικη υπόθεση η νίκη, εύκολο 2-0 στο ημίχρονο και ακόμη ένα στο τέλος.
ΠΑΝΤΟΥΡΙ: Τα έπαιξε όλα για όλα στις δύο αναμετρήσεις με τη Φιορεντίνα, έδειξε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, πάλεψε με αξιώσεις και θα μπορούσε να πάρει πολύ περισσότερους βαθμούς. Μάλλον ήταν άτυχη σε αυτόν τον όμιλο και άξιζε περισσότερα. Εξαιρετική η παρουσία της την Κυριακή με την εντός έδρας ισοπαλία 1-1 με την Στεάουα.

 

 

ΠΑΚΟΣ ΦΕΡ. – ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ

ΠΑΚΟΣ ΦΕΡ.: Ηδη αποκλεισμένη πλέον ασχολείται περισσότερο με το εγχώριό της πρωτάθλημα όπου κινδυνεύει με πτώση. Πλέον επανήλθε στις νίκες με το εντός έδρας 1-0 της Κυριακής. Το γκολ στο 27’ ο Νέτο, σε παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις και κακό θέαμα. Δείχνει η ομάδα να μην αντέχει σε δύο μέτωπα. Λείπει πλέον ο Βραζιλιάνος επιθετικός Φερνάντο Νέτο. Ο κόουτς δηλώνει ότι θα παίξει χωρίς άγχος το σημερινό ματς χωρίς να σκέφτεται το επερχόμενο κρίσιμο ματς με τη Σπόρτινγκ.
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Ο κόουτς Μοντέλα δήλωσε ξεκάθαρα σαν στόχο της ομάδας την πρώτη θέση. Αυτό όμως δεν συμπίπτει με την απόφασή του να αφήσει στην Ιταλία πλήθος βασικών του παικτών αφού η πρόκριση είναι ήδη εξασφαλισμένη και το πρωτάθλημα στην Ιταλία πολύ δύσκολο. 

 

 

ΣΟΥΟΝΣΙ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ

ΣΟΥΟΝΣΙ: Μετά από ένα σερί πέντε αγώνων χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις, πέρασε με «διπλό» από την έδρα της μέτριας φέτος Φούλαμ με 2-1 για την Πρέμιερσιπ, χάρη σε γκολ του Σέλβι. Στην τελευταία της ευρωπαϊκή εμφάνιση άφησε δύο πόντους στο Κράσνονταρ, δεχόμενη την ισοφάριση στο 92’ από την Κούμπαν, αν και με παίκτη παραπάνω. Προφυλάσσεται ο ανέτοιμος Μίτσου (Ε, 10/2). Αμφίβολος ο χαφ Ρούτλετζ (11 συμ.). Από τον πάγκο θα ξεκινήσει ο μέσος Πάμπλο Ερνάντεζ (πρώην της Βαλένθια, 4/1), που αποθεραπεύτηκε πρόσφατα.
ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Μετά από ένα αήττητο σερί τριών αγώνων ήρθε ανώμαλη προσγείωση στο Έλτσε και ήττα με 1-2 για την Πριμέρα Ντιβιζιόν. Στην Ελβετία, πριν από τρεις βδομάδες λύγισε τη Σ. Γκάλεν των 10 παικτών στο 86’. Ασταθής εκτός έδρας. Δεν υπολογίζεται ο στόπερ Ραμί (4/0), που πάει τον Γενάρη στη Μίλαν.

 

 

ΤΣΕΡΝΟΜΟΡΕΣ - ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ

ΤΣΕΡΝΟΜΟΡΕΣ: Στην τρίτη θέση, τρεις βαθμούς πίσω από την Αϊνχόφεν, παραμένει στο παιχνίδι της πρόκρισης. Την τελευταία αγωνιστική ταξιδεύει στην Ολλανδία και μέχρι τότε έχει σαν στόχο τουλάχιστον να κρατήσει αυτή τη διαφορά, αν και το 0-2 του πρώτου γύρου δεν της αφήνει και πολλά περιθώρια. Στο πρωτάθλημα της Ουκρανίας βρίσκεται στη δεύτερη θέση (35 έναντι 38 της Σαχτάρ) τρέχοντας αήττητο σερί έξι αγωνιστικών.
ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ: Στην τελευταία θέση του ομίλου με μόλις έναν βαθμό σε τέσσερις αγώνες δεν έχει καμιά πλέον πιθανότητα πρόκρισης. Λογικό ως εκ τούτου να έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στο εγχώριο πρωτάθλημα όπου βρίσκεται στην κορυφή προερχόμενη μάλιστα από τρεις διαδοχικές νίκες. Στο τελευταίο ματς του ομίλου έχασε εκτός 0-2 από την PSV. Τα τέσσερα τελευταία επίσημα παιχνίδια της, είναι N/G.