Πάλεψαν όλα τα πανεπιστήμια στην Αμερική για να φτάσουν ως εδώ και τώρα τους δίνετε η ευκαιρία να κλείσουν την χρονιά τους με ένα τρόπαιο. Πάλεψαν όλα τα πανεπιστήμια στην Αμερική για να φτάσουν ως εδώ και τώρα τους δίνετε η ευκαιρία να κλείσουν την χρονιά τους με ένα τρόπαιο.

2013-14 NCAAF Bowl Games

από / NFL/NCAA / Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2013 17:55

Τελείωσε η regular season στο NCAAF και πλέον περνάμε στα Bowl Games τα οποία ξεκινούν 21 Δεκεμβριου στο New Mexico και ολοκληρώνονται με τον μεγάλο τελικό στις 6 Ιανουαρίου στην Καλιφόρνια.

Τα Bowl Games είναι ουσιαστικά τελικοί μεταξύ ομάδων απο διαφορετικές περιφέρειες που είχαν τις καλύτερες σεζόν φέτος. Οι ομάδες παίρνουν μέρος στους αγώνες βάση του ρεκορ τους, τους ψήφους που παίρνουν απο προπονητές εβδομαδιαία και το power ranking που τους δίνει το NCAA. Ο νικητής του κάθε ματς παίρνει ενα αρκετά καλό χρηματικό έπαθλο που πάει στο πανεπιστήμιο συν το τρόπαιο. Υπάρχουν βέβαια πάντα ομάδες που δεν παίρνουν και τόσο σοβαρά τα bowl games. Π.χ ένα σχολείο με ιστορία και παραδοσιακά καλό δεν θα μπει με την ίδια ζέση σε ενα χαμηλότερης κατηγορίας bowl game σε σχέση με ενα σχολείο που έκανε καλή σεζόν μετά απο χρόνια και θα έχει μοναδική ευκαιρία να μαζέψει χρήματα και δόξα. Συνολικά θα γίνουν 35 τέτοια bowl games φέτος, με 5 απο αυτά να είναι τα βασικότερα καθώς περιλαμβάνουν τις καλύτερες κατα τεκμήριο ομάδες φέτος ενω έχουν και τα μεγαλύτερα χρηματικά έπαθλα.

Rose Bowl - 1/1/2014 - Stanford vs Michigan State - Pasadena, Cali.

Νο.4 το Michigan State και Νο.5 το Stanford, και οι δυο τελείωσαν με σπουδαίες νικες την σεζον καθώς κατέκτησαν τους τελικούς στα αντίστοιχα conference τους. Το State έκανε μεγαλη εμφάνιση απέναντι στο φαβορί Ohio State που ήταν χωρίς ήττα ως τον τελικό. Το Οχαιο μάλιστα με νικη θα έπαιζε στο μεγάλο τελικό πράγμα που κάνει ακόμα πιο μεγαλη την επιτυχία του State (34-24). Τελευταία συμμετοχή του State στο Rose Bowl το 1987! Για το Stanford είναι ο δεύτερος σερι τελικός στο Rose Bowl ενας τελικός που παραδοσιακά περιλαμβάνει ομάδες απο το Pac-12 kai Big ten. To Stanford καθάρισε το Αριζονα Στειτ στον περιφερειακό τελικό 38-14. Δυο ομάδες physical με καλη αμυντική παρουσία και καλό τρέξιμο. Οι περιστορες διαθέσιμες εταιρίες στην Ελλάδα δεν έχουν ανοίξει τιμές για τα bowl games παρα μόνο για τον εθνικό τίτλο που θα δούμε παρα κάτω. Στην Αμερική το Stanford έχει ανοίξει ως ελαφρύ φαβορί στο -3, λογική γραμμή κατα την γνώμη μου

Fiesta Bowl - 1/1/2014 - Baylor vs. UCF - Glendale, Ariz.

Δυο ομάδες που δεν έχουν μεγαλη ιστορία σε Bowl games και λογικά θα παλέψουν δυνατά εδω για το τρόπαιο. Νο.6 το Baylor kai No.15 το UCF, και οι δυο έκαναν τις καλύτερες σεζόν στην ιστορία των σχολείων τους. Οι Αρκούδες απο το Baylor ευνοήθηκαν απο αποτελέσματα στο τέλος και πήραν το εισιτήριο με μια απο τις καλύτερες επιθεσεις στο NCAA, ενω το Central Florida ήταν σταθερό μεσα στην σεζον με εναν εξαιρετικό qb στο τιμόνι. Βαρύ φαβορί άνοιξε το Baylor για τέτοιο ματς στους 17 ποντους.

 

Sugar Bowl - 2/1/2014 - Oklahoma vs Alabama - New Orleans

Ιστορικές ομάδες και οι δυο με αρκετούς τίτλους τόσο σε Bowl Games αλλα και εθνικούς. Το δε Alabama κατέκτησε πέρσι τον εθνικό τίτλο και ήταν το νούμερο ενα φαβορί και φέτος αλλά έπεσε πάνω στο εκπληκτικό Auburn νωρίτερα και έχασε την δυνατότητα να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Δυνατό σε όλες τις γραμμές το Bama με το ranking του στο νο.3 θεωρείται ακόμα για πολλούς  η καλύτερη ομάδα στην Αμερική. Οι Sooners απο το Oklahoma έκαναν μεγαλη νίκη στο τοπικό ντέρμπι με το Ok State στην τελευταία αγωνιστική για να φτάσει στο Sugar Bowl. No.11 το ranking του το φετινό, χαμηλότερη ποιότητα το OU απο το Bama σε ενα δύσκολο ματς αλλα και βαριά η φανέλα του. Δίκαιο φαβορί το Alabama στις αρχικές τιμές κοντά στους 14.5 ποντους.

Orange Bowl - 3/1/2014 - Clemson vs Ohio State - Miami

No. 12 το Clemson και νο. 7 το Ohio State. Δυο ομάδες που ήταν άτυχες καθώς έκαναν μόλις μια ήττα φέτος και έπεσαν εκτός τελικού. Άριστες επιθετικά, με τον Tajh Boyd και Miller στις θέσεις του qb. Οι δυο ομάδες συναντήθηκαν τελευταία φορά το 1978 σε bowl game. Μεγάλο σκοράρισμα λογικά θα έχει το ματς και αρκετό θέαμα. Ελαφρύ φαβορί το Oxaio στο -3, ίσως μικρή η γραμμή καθώς είναι μηχανή η ομάδα αλλά και το Clemson θα μείνει σχετικά κοντά στο σκορ με την επίθεση του.

BCS National Championship - 6/1/2014 - Florida State vs Auburn

Ο τελικός στο NCAAF φέτος είναι ανάμεσα στο AUburn και το Florida State. To State είναι το φαβορί καθώς ηταν εντυπωσιακό φέτος τοσο αμυντικά αλλά και επιθετικά, ενω το Auburn δεν το περίμενε κανείς για τελικό αλλα πέρασε μέσα απο μια απο τις πιο δύσκολες περιφέρειες στην Αμερική κερδίζοντας κορυφαίες ομάδες με απίθανες φάσεις στο τέλος των ματς. Το State έχει την δυνατότητα να κερδίσει τον τίτλο ξανά, τελευταία του κατάκτηση το 1999 ενώ το Auburn έρχεται απο το SEC, μια περιφέρεια που έχει κατακτηση τους εφτά τελευταίους τίτλους. Κοντά στο -8 παίζει το Florida State, το οποίο είναι πιο ολοκληρωμένη ομάδα και έχει καλύτερο qb, ενώ το Auburn είναι περισσότερο μονοδιάστατο και προβληματικό στην άμυνα.

Καλή διασκέδαση να έχουμε!

 

Συγγραφέας

Hazard

Hazard

Δεν έχετε δικαίωμα δημοσίευσης μηνυμάτων. Παρακαλούμε γραφτείτε για να να πάρετε μέρος στη συζήτηση.

Στατιστικά Tipsters

  • Profit-Yield 2022
  • Profit-Yield All Time

Tipster Profit Yield
ΡΑΠΤΑΚΗΣ +20.68 +7.55%
ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ -0.05 0.00%
ΗΛΙΑΚΗΣ -4.86 -4.22%

Tipster Profit Yield
ΗΛΙΑΚΗΣ +1364.05 +12.39%
ΡΑΠΤΑΚΗΣ +103.13 +1.59%
ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ -108.08 -1.20%

Please publish modules in offcanvas position.