Η Εφές υποδέχεται την Ρεάλ σε ακόμα μία σειρά που θα χρειαστεί και 5ο παιχνίδι. 2-2 το σκορ με τις 2 ομάδες να έχουν εκμεταλλευτεί τις έδρες τους.
Ενώ όλα έδειχναν ότι η Εφές θα κάνει ένα ωραιότατο 3-0 ένα ανεξήγητο μπλακ άουτ στα 4.30 τελευταία λεπτά έφεραν ένα 16-0 !!!!! υπέρ της Ρεάλ και η σειρά πήρε παράταση και με ένα σχεδόν παρόμοιο τρόπο στο 4ο ματς η σειρά ήρθε ανέλπιστα στα ίσια. Τώρα λογικά το άγχος βαραίνει τους γηπεδούχους που θα πρέπει να αποδείξουν ποιος είναι ο καλύτερος ή τουλάχιστον ο πιο σοβαρός. Και μιας και είπαμε για σοβαρότητα αυτό είναι που χρειάζεται η Εφές για να τελειώνει με την υπόθεση νίκη πρόκριση. Άμυνα και γρήγορος ρυθμός είναι η συνταγή για την πρόκριση. Δεν υπάρχουν απουσίες από την πλευρά των γηπεδούχων.
Από την άλλη η Ρεάλ απέδειξε πόσο βαριά είναι η φανέλα της και πήρε 2 ανέλπιστες νίκες (όπως εξελίχθηκε η σειρά στα 2 πρώτα ματς και με τον τραυματισμό του Ταβάρες) και τώρα πάει για το θαύμα στην Πόλη. Ο Λάσο επέλεξε να αφήσει ελεύθερο το τρίποντο στην Εφές με τον κίνδυνο να εκτεθεί αλλά κατάφερε να κόψει τη δημιουργία και έτσι κινδύνευε μόνο από την περιφέρεια καθώς πολλοί παίκτες που ήταν κλειδιά στα πρώτα 2 ματς έμειναν πολύ μακριά από τον καλό τους εαυτό αφού δεν τροφοδοτήθηκαν σωστά. Στην αποστολή κανονικά ο Ταβάρες και ο Τόμπκινς που τραυματίστηκε στο προηγούμενο μεταξύ τους αλλά χωρίς ουσιαστικά να έχουν προπονήσεις στα πόδια τους.
Συνοψίζοντας πιστεύω ότι η Εφές θα μπει δυνατά να καθαρίσει το ματς από την αρχή. Πήρε το μάθημά της και μένει να αποδείξει ότι αυτή είναι η καλύτερη ομάδα . Η Ρεάλ είναι πάντα η Ρεάλ αλλά θεωρώ ότι σήμερα δεν θα έχει καμία τύχη και όσο περνάει η ώρα τα πόδια των μεγάλων σε ηλικία παικτών δεν θα αντέξουν στο γρήγορο ρυθμό που θα προσπαθήσει να επιβάλει η γηπεδούχος.
Το σημείο που επιλέγω είναι... Εφές (-12.5 & Under 164.5 pts) σε απόδοση 4.16 στον stoiximan.