Στο ΦΕΚ ο κανονισμός για το online betting του ΟΠΑΠ Στο ΦΕΚ ο κανονισμός για το online betting του ΟΠΑΠ

Κανονισμός για το online στοίχημα του ΟΠΑΠ

από / ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ / Τρίτη, 27 Μαϊος 2014 16:57

Η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων δημοσίευσε τον Κανονισμό Λειτουργίας του online στοιχήματος του ΟΠΑΠ.

Στο ΦΕΚ με αριθμό φύλλου 1330 της 26/5/2014 με τίτλο “Ρύθμιση θεμάτων διεξαγωγής και ελέγχου παιγνίων στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης που προσφέρονται από την ΟΠΑΠ Α.Ε μέσω του διαδικτύου” αναφέρονται όλες οι λεπτομέρειες για τους κανόνες και τον τρόπο που θα παίζεται το διαδικτυακό ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ του ΟΠΑΠ.

Με την κίνηση αυτή η ΕΕΕΠ αναγνωρίζει επίσημα πλέον ότι ο ΟΠΑΠ έχει δικαίωμα στο online και αποδέχεται ότι έχει πληρώσει για την άδεια αυτή, πράγματα τα οποία αμφισβητούνται εντόνως από τις άλλες εταιρείες αλλά και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στην ουσία ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου για καταγγελίες και νέες δικαστικές διαμάχες.

Ένα άλλο σημείο το οποίο επιφέρει ερωτηματικά είναι γιατί αυτός ο κανονισμός δεν πέρασε πρώτα από δημόσια διαβούλευση και γνωστοποίηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή πριν δημοσιευτεί σε ΦΕΚ. Σημειώνουμε ότι χωρίς την δημοσίευση του κανονισμού ο ΟΠΑΠ δεν θα μπορούσε να επικοινωνήσει το νέο του online προϊόν το οποίο όπως μας έχει ενημερώσει εδώ και αρκετό καιρό θα το έχει έτοιμο στις 2/6/2014.  Η δικαιολογία για αυτή την απρόσμενη κίνηση ήταν ότι δεν χρειάστηκε να περάσει από διαβούλευση καθώς ο κανονισμός είναι αντιγραφή του ήδη εγκεκριμένου αντίστοιχου κανονισμού της Δανίας.

Επισημαίνουμε ότι αυτός ο κανονισμός αφορά μόνο τον online στοίχημα του ΟΠΑΠ και όχι τις άλλες εταιρείες που είναι προσωρινά αδειοδοτημένες, δηλαδή δεν αποτελεί ρύθμιση όλης της αγοράς.

 

Τι αναφέρει ο κανονισμός

Στο ΦΕΚ με λίγα λόγια περιγράφεται το πλαίσιο λειτουργίας και συμμετοχής, οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία ηλεκτρονικού λογαριασμών, πληρωμών, καθώς και την ταυτοποίηση των παικτών. Πιο συγκεκριμένα:

* Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μόνον άτομα με ελληνική ΙΡ.

* Το παιχνίδι θα γίνεται υποχρεωτικά με την ατομική Κάρτα Παίκτη, η οποία θα συνδέεται με έναν ατομικό ηλεκτρονικό λογαριασμό, μοναδικό για κάθε παίκτη.

* Οι παίκτες θα έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες σχετικά με τον λογαριασμό τους για τουλάχιστον 90 ημέρες.

* Ο παίκτης θα μπορεί να ζητήσει κατάσταση του ηλεκτρονικού λογαριασμού του για όλες τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους 12 μήνες.

* Δεν θα επιτρέπονται συναλλαγές μέσω πιστωτικής κάρτας.

* Τα κέρδη θα κατατίθενται αποκλειστικά και μόνο σε τραπεζικό λογαριασμό ή ίδρυμα πληρωμών που είναι εγκατεστημένο και λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα ή σε άλλο κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

* Δεν θα επιτρέπεται η συμμετοχή σε άτομα κάτω των 21 ετών.

 

 

Συγγραφέας

Administrator

Administrator

Δεν έχετε δικαίωμα δημοσίευσης μηνυμάτων. Παρακαλούμε γραφτείτε για να να πάρετε μέρος στη συζήτηση.

Στατιστικά Tipsters

  • Profit-Yield 2022
  • Profit-Yield All Time

Tipster Profit Yield
ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ +36.90 +2.34%
ΡΑΠΤΑΚΗΣ +22.58 +8.52%
ΗΛΙΑΚΗΣ -4.48 -4.43%

Tipster Profit Yield
ΗΛΙΑΚΗΣ +1364.43 +12.41%
ΡΑΠΤΑΚΗΣ +105.03 +1.62%
ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ -71.13 -0.80%

Please publish modules in offcanvas position.