SUMMER SUMMER 2011 ... FILA WITH YOU A FEAR FOR ..

nicolas

IFC # 9 Champion 2012-13, V-Bookie Champion 2008
28 IOL 2007
8,350
9,972
113
Thessaloniki in heart, Alimos on paper ....
Good morning to everyone!

Επέστρεψα χτές από τις καλοκαιρινές μου διακοπές , όπου πέρασα ένα δεκαήμερο στο όμορφο νησί της Λευκάδος μαζί με τη γυναίκα μου και τον 2.5 ετών γιό μας.
Περάσαμε πάρα πολύ ωραία και ειλικρινά δεν κατάλαβα πότε πέρασαν οι δέκα ημέρες!! Αλλά έτσι είναι , όλα τα ωραία κρατάνε λίγo….(ίσως και για αυτό βέβαια να είναι ωραία)
Θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω τις διακοπές μου μέσα στο φόρουμ , έτσι ώστε να βοηθηθούν και άλλα παιδιά που πιθανώς θα θελήσουν να επισκεφτούν το νησί της ΛΕΥΚΑΔΟΣ….

ACCOMMODATION: Μείναμε στην περιοχή Α. ΙΩΑΝΝΗΣ σε απόσταση 2.5 χιλιομέτρων από την πόλη της Λευκάδος σε ένα πανέμορφο μέρος μέσα στους ενετικούς ελαιώνες. Μιλάμε ότι πρέπει να ήταν το ομορφότερο μέρος για διαμονή από όλα όσα υπήρχαν μέσα στους ελαιώνες. Το μέρος λέγεται ANTHIAS GARDEN και υπάρχει και αντίστοιχο site όπου οι φωτογραφίες είναι πολύ λίγες σε σχέση με την πραγματικότητα. Ιδιοκτήτες ένα ζευγάρι συνταξιούχων και ο γιός τους, οι οποίοι πραγματικά φροντίζουν για τα πάντα μέσα στο κτήμα!! Μιλάμε για ένα καταπράσινο κτήμα με studios και μεζονέτες!! Το κόστος για το studio που είχαμε επιλέξει εμείς για φέτος ήταν 70 ευρώ τη βραδιά και αν έμενες πάνω από μια εβδομάδα είχες έκπτωση 20% για τις ημέρες πέραν της μιας εβδομάδας. Έτσι για ένα σύνολο 10 ημερών το δικό μας κόστος ανήλθε στα 65 /βραδιά.

Για να μπορέσω να οργανώσω καλύτερα τις διακοπές μας (και επειδή είμαι λάτρης σε ακραίο βαθμό θα έλεγα της οργάνωσης) είχα εκτυπώσει μαζί μου μια σελίδα με το χάρτη του νησιού και αγόρασα από το νησί ένα ΠΛΗΡΗ ΟΔΗΓΟ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ (από τις εκδόσεις fagotto , ο οποίος είναι γραμμένος από Λευκαδίτες) και απλά ήταν ότι καλύτερο για πληροφορίες σχετικά με το νησί. Υπάρχει και αντίστοιχο site όπου μπορεί κάποιος να ρίξει μια ματιά για να καταλάβει το στυλ.
Πρίν μιλήσω για τις παραλίες θα πρέπει να κάνω τρείς επισημάνσεις.
Η first είναι σχετική με την καταγωγή μου. Είμαι Θεσσαλονικιός 100%, και όπως η πλειονότητα των συμπατριωτών μου, είμαι κολημένος με τις παραλίες τις Χαλκιδικής…: twis:. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να είμαι πολύ αυστηρός κριτής με τις παραλίες των υπόλοιπων νησιών..
Η second είναι πως το δεκαήμερο που μείναμε (με εξαίρεση τις δυο τελευταίες ημέρες ) είχε ένα αεράκι το οποίο επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τη ʽʼσυνηθισμένηʼʼ εικόνα πολλών παραλιών του νησιού.
Καη η third είναι πως ΔΕΝ ΑΡΕΣΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΜΕΡΗ Κ.Τ.Λ…: twis:
Πάμε λοιπόν να πούμε για τις παραλίες….

Ξεκινάω από τις παραλίες στα ΒΟΡΕΙΑ Island's.

Πήγαμε στον Α. ΓΙΑΝΝΗ (δίπλα στο μέρος που μένουμε…) Ιδανική παραλία για όσους κάνουνε windsurf αλλά και kite surf!! Έχει μονίμως αέρα και γενικά αν κάποιος έχει παιδί δε συνιστάται….Καθαρά νερά με αμμοβότσαλο.
Beach ΑΜΜΟΓΛΩΣΣΑ: Είναι μια παραλία κοντά στον Α. Γιάννη, όπου λόγω της γεωγραφικής της θέσης είναι σχεδόν πάντα ήσυχη… (σχεδόν γιατί εμείς την πετύχαμε με το αεράκι που είπαμε…) Συνήθως εκεί κάνουν μπάνιο οι Λευκαδίτες . Καθαρά νερά με αμμοβότσαλο, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο.
Διπλά στη Αμμόγλωσσα είναι και οι παραλίες ΚΑΣΤΡΟ and ΓΥΡΑ στις οποίες δεν πήγαμε αλλά μας είπαν ότι είναι το ίδιο στυλ .

Συνεχίζω με τις παραλίες στα ΔΥΤΙΚΑ Island's.
ΠΑΡΑΛΙΑ Α. ΝΙΚΗΤΑΣ : Πρόκειται για ένα μικρό κολπίσκο μέσα στο ομώνυμο χωριό. Είναι όμορφη σαν παραλία, αλλά λόγω ότι δένουν αρκετά σκαφάκια μέσα στον κόλπο και λόγω ότι συνωστίζεται αρκετός κόσμος δεν ήταν τόσο καθαρά τα νερά. Αυτό που αξίζει (αν έχει καλό καιρό ) να κάνει κάποιος , είναι να πάρει ένα σκαφάκι που λέγεται express mylos και να πάει (σε δέκα λεπτά) στη διπλανή beach called MILL. Πολύ όμορφη, με λίγο κόσμο, πεντακάθαρα νερά και αμμοβότσαλο…(βέβαια επαναλαμβάνω το αεράκι , αεράκι…: twis:). Το εισιτήριο για το σκαφάκι (καλοκαίρι 2011) είναι 6 ευρώ πήγαινε-έλα.
ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΘΙΣΜΑ: Τεράστια παραλία με πεντακάθαρα νερά και αμμοβότσαλο. Είναι οργανωμένη και αν θές να έχεις τύχη για ομπρελοξαπλώστρες θα πρέπει να πάς νωρίς. Κατʼεμέ μία από τις ομορφότερες του νησιού. (εμείς είχαμε δική μας ομπρέλα με το απίθανο κρουστικό κοντάρι και δεν καταλαβαίναμε τίποτα…: twis:
ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΟΡΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ: Απίθανο τοπίο, πεντακάθαρα νερά και αμμοβότσαλο. Όχι τυχαία η ωραιότερη παραλία του νησιού για πολύ κόσμο. Έχει 105 σκαλιά κατέβασμα (και άρα και ανέβασμα !!): twis:και είναι προτιμότερο να την επισκεφτεί κάποιος κατά τις απογευματινές ώρες (μετά τις 16.30, 17.00) όταν και ʽʼσπάειʼʼ ο πολύς ο κόσμος. Εμείς έτσι κάναμε (μας συμβουλέψανε δηλαδή) και δεν το μετανιώσαμε.
Από αυτή την πλευρά του νησιού υπάρχουν και οι παραλίες hungry (δεν πήγαμε γιατί έχει 300 σκαλοπάτια και με παιδάκι 2.5 ετών θα ήταν αρκετά δύσκολο), γνωρίζοντας ότι είναι μια από τις ομορφότερες ), οι παραλίες πευκούλια και ποτισιές (δεν πήγαμε) καθώς και τρείς παραλίες στο χωριό καλαμίτσι (που επίσης δεν πήγαμε γιατί υπήρχε αρκετός αέρας).

Πάμε τώρα στις νότιες παραλίες.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΜΜΟΥΣΑ: Μικρή παραλία με πεντακάθαρα νερά και βότσαλο. Ήταν από τις παραλίες με βότσαλο που μου άρεσε γιατί φορώντας μάσκα έβλεπες την ωραία διαβάθμσιη του βυθού . Να σημειώσω εδώ πως δεν μπορώ με τίποτα τις παραλίες με χοντρό βότσαλο γιατί υποφέρουν οι πατούσες μου. (κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικό αριθμό νευρικών απολήξεων στα πέλματα με αποτέλεσμα να έχει και διαφορερική ευαισθησία.Εγώ μιλάμε ότι δεν την παλεύω!!!: bb:
ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΓΥΑΛΟΣ (ΟΡΜΟΣ ΡΟΥΔΑΣ) : Mικρή παραλία με καθαρά νερά (αν και είχε και αρκετά σκαφάκια) , όμως το βότσαλο ήταν απαγορευτικό!! Τι χοντροβότσαλο ήταν αυτό βρε παιδιά!!!Πω, πω,πω !!!

Τελευταίες άφησα τις ανατολικές παραλίες οι οποίες δεν έχουν τη χάρη που έχουν οι υπόλοιπες του νησιού και για αυτό εξάλλου δεν προτιμούνται και πολύ. Εμείς δοκιμάσαμε την παραλία κοντά στη Νικιάνα (ΤΕΜΠΕΛΗΣ Ή ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ) δεν κατάλαβα ποια από τις δύο ήτανε. Ήρεμη παραλία αλλά όχι καθαρή. Γενικά στη Λευκάδα δεν πάς για τις παραλίες της ανατολικής πλευράς αλλά για αυτές της δυτικής.

Επιγραμματικά θα αναφέρω πως για όσους έχουν παιδάκι σε μικρές ηλικίες, η Λευκάδα δεν είναι το ιδανικό μέρος για διακοπές. Προσοχή!! Δεν αποτρέπω κανέναν να πάει ή να βγάλει συμπεράσματα από τη δική μου εμπειρία! Εγώ απλώς εκφράζω μια προσωπική γνώμη! Εξάλλου επαναλαμβάνω πως περάσαμε πολύ ωραία! Απλά πιστεύω ότι είναι νησί περισσότερα για ζευγάρια και λιγότερο για οικογένειες με young παιδάκια (τονίζω το μικρά γιατί για μεγάλα παιδιά είναι νομίζω ιδανικό.)


FOOD: Πάμε τώρα να μιλήσουμε και για το τρίτο συστατικό των καλών διακοπών , (μετά το κατάλυμα και τις παραλίες). Μα ασφαλώς μιλαώ για φαγητό και ταβέρνες! θα γράψω τις ταβέρνες στις οποίες φάγαμε και ο καθένας μπορεί να τα διασταυρώσει.
Ο διαχωρισμός γίνεται με βάση τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

ΔΥΤΙΚΑ:

ΤΑΒΕΡΝΑ ΣΑΠΦΩ:
ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ: Μικρή ταβερνούλα που βρίσκεται επάνω ακριβώς στην παραλία του Α. Νικήτα.
ΣΥΝΔΥΑΖΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΛΙΑ: A.ΝΙΚΗΤΑΣ, ΜΥΛΟΣ
STRONG POINTS: Εξαιρετικά νόστιμα όλα, να δοκιμάσετε τα μύδια σαγανάκι και την κολοκυθόπιτα ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!
PRICES: Νορμάλ.

ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ ΡΑΧΗ:
ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ: Στο ορεινό χωριό ΕΞΑΝΘΕΙΑ. (πάνω από το ΚΑΛΑΜΙΤΣΙ).
ΣΥΝΔΥΑΖΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΛΙΑ: OΙ τρείς παραλίες του χωριού ΚΑΛΑΜΙΤΣΙ.
STRONG POINTS : Καταρχάς η ΘΕΑ! Μιλάμε ότι είναι σα να βρίσκεσαι σε μπαλκόνι του παραδείσου!! Από φαγητά έχει πολλά ωραία μεζεδάκια τα οποία θα σας ενημερώσουνε τι υπάρχει την ημέρα που θα πάτε. Επειδή βρίσκεται αρκετά ψηλά, αν θα πάτε μετά τις 19.00 να έχετε μαζί σας και κάτι να φορέσετε μην τυχόν και κρυώσετε.
PRICES: Νορμάλ.

ΤΑΒΕΡΝΑ ΛΕΥΚΑΤΑΣ:
ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ: At the village Αθάνι.
ΣΥΝΔΥΑΖΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΛΙΑ: ΕΓΚΡΕΜΝΟΙ, ΠΟΡΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ.
ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ: H επίσης ωραία θέα , ο γαύρος μαρινάτος ,η εξαιρετική πατατοσαλάτα και οι κολοκυθοκεφτέδες!
PRICES: Νορμάλ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ:

ΤΑΒΕΡΝΑ ΓΙΑΝΝΗΣ:
ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ: At the village Λυγιά.
ΣΥΝΔΥΑΖΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΛΙΑ: A. ΓΙΑΝΝΗΣ, και οι ανατολικές.
ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ: Tο φρέσκο ψάρι. Εδώ θέλω να κάνω μια επισήμανση. Πήγα στη συγκεκριμένη γιατί ήταν η πιο γνωστή. Δυστυχώς όμως απογοητέυτηκα. Και η απογοήτευση μου έγινε μεγαλύτερη όταν άκουσα και από ανθρώπους του νησιού ότι όντως ο ʽʼΓιαννηςʼʼ έχει χαλάσει από τότε που έχουν αναλάβει τα παιδιά του. Το ψάρι που φάγαμε δεν μπορώ να πώ ότι ήταν το καλύτερο που έχω φάει (φαγκρί) ενώ ακόμα και το σερβίρισμα του ψαριού ήταν για κλάμματα!!! Αρκεί να σας πώ ότι μου ΄φεραν ψάρι κοντά στο κιλό σε στρόγγυλο πιάτο που μετα βίας χωρούσε. Γενικά ήταν η μόνη ταβέρνα που πήγα και αισθάνθηκα ʽʼτουρίσταςʼʼ, κοινώς κορόιδο. ( ο νεοέλληνας ο ξυπνατζής με τον όρο τουρίστα στη νεοελληνική εννοεί το κορόιδο σωστά?) Φατσούλα)
PRICES : ΤΟ ΨΑΡΙ 55 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΛΟ.

ΤΑΒΕΡΝΑ ΞΟΥΡΑΣ
ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ : Στο χωριό Λυγιά.
ΣΥΝΔΥΑΖΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΛΙΑ : A. ΓΙΑΝΝΗΣ και οι ανατολικές.
STRONG POINTS: Το φρέσκο ψάρι. Και αυτός είναι γνωστός , αλλά αυτός δικαιολόγησε τη φήμη του. Φρεσκότατο το ψάρι με πολύ ωραίες σαλάτες .
PRICES : TO ΨΑΡΙ 50 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΛΟ.

ΤΑΒΕΡΝΑ ΠΑΥΛΟΣ
ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ : Στο ορεινό χωριό Χαραδιάτικα.
ΣΥΝΔΥΑΖΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΛΙΑ: ΜΙΚΡΟΣ ΓΥΑΛΟΣ (ΡΟΥΔΑ), ΑΜΜΟΥΣΩ
STRONG POINTS: Tα κρέατα σούβλας. Έχει κοντοσούβλι, φρυγαδέλι, κοκορέτσι καθώς και όλα τα κλασικά της ώρας. Η αλήθεια είναι πως αν και είμαι λάτρης του κρέατος δεν ξετρελάθηκα με τα κρέατα της ʽʼσούβλαςʼʼ.
PRICES: Νορμάλ.

ΤΑΒΕΡΝΑ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑΣ:
ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ: Στο παραθαλλάσιο γραφικό χωριό Syvota. Είναι ένα χωριουδάκι που ʽʼδένουνε ʽʼ πάρα μα πάρα πολλά σκάφη . (δεν προσφέρει παραλία για μπάνιο, με τόσα σκάφη μέσα!!)
ΣΥΝΔΥΑΖΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΛΙΑ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΑΜΜΟΥΣΩ, ΑΓΙΟΦΥΛΙ.
ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ: Oλα τα ψάρια!! Φρεσκότατο ψάρι !!. Εξαιρετικό και το ξυδάτο χταποδάκι .
PRICES : ΨΑΡΙ 50 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΛΟ

ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΟΥ ΠΑΠΙΟΥ:
ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ: Στη Λευκάδα, στο δρόμο προς Α. Γιάννη.
ΣΥΝΔΥΑΖΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΛΙΑ: Όσες είναι κοντά στη χώρα Λευκάδα
ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ: Ριζότο με κοτόπουλο ,το κοντοσούβλι και η σαλάτα του σέφ.
PRICES: Νορμάλ

Μια ερώτηση που μπορεί να σου κάνει κάποιος για το πόσο σου άρεσε κάτι είναι η ακόλουθη: Σε ποιες ταβέρνες ξαναπήγαινες να φάς? Απαντάω σε όλες εκτός Γιάννη και Παύλου. Γνώμη μου έτσι, μην με παρεξηγήσει κανένας.

Όταν λέω τιμές νορμάλ εννοώ πως με 40 ευρώ μπορούνε να φάνε ένα ζευγάρι με ένα παιδάκι 2.5 ετών πολύ καλά. (χωρίς κρασί μέσα, το καλοκαίρι πίνουμε μπίρα και αναψυκτικά!)
Όπου έφαγα ψάρι έκανα και διαπραγμάτευση της τιμής .

ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ:
ΟΡΕΙΝΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Kάποιες μέρες πραγματοποιήσαμε κάποιες εκδρομές σε ορεινά χωριά της Λευκάδος. Απλά θα πώ πως ήταν φανταστικά! Ανέγγιχτα από το βάρβαρο χέρι του πολιτισμού επισκεφτήκαμε χωριά όπως :
Καρυά με τους πλατάνους της,

the Εγκλουβή όπου ήπιαμε ουζάκι μετά μεζεδακίων στην Square και αγοράσαμε τις γνωστές φακές (δέκα ευρώ το κιλό!!!, για να δούμε είναι τόσο νόστιμες όσο λένε?: fish:

Βαυκερή, Κολλυβάτα,Αλέξανδρος, Πλατύστομα, Δρυμώνα, Ασπρογερακάτα, Χορτάτα, Άγιο Ηλία, Άγιο Πέτρο, Σύβρο με τις πηγές τις κερασιάς!, όλα γραφικά και μάρτυρες μιας άλλης εποχής που δυστυχώς δεν υπάρχει πια…. : emb:Δεν μπόρεσα να πάω στο μέρος με τους καταρράκτες καθώς ο …μικρός δεν μας το επέτρεπε, ενώ για τον ίδιο λόγο δεν πήγαμε και στο φαράγγι της μέλισσας. Πάντως όσοι είναι χωρίς παιδιά αξίζει να τα επισκεφτούνε καθώς και κάποια άλλα ορεινά τμήματα όπου μπορεί κάποιος να κάνει πεζοπορία σε μονοπάτια.

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ:
Από το Νυδρί κάθε πρωί στις 9.00 ξεκινάει μια κρουαζιέρα για τα γύρω νησιά πολύ διαφορετική από όλες τις άλλες. Το καραβάκι το οποίο κάνει το γύρο του νησιού είναι σαν παλιό ελληνοκλασικό καράβι (αρχαία τριήρης) , φέρει την ονομασία ΟΔΥΣΣΕΙΑ και ο καπετάνιος Gerasimos και το πλήρωμα του , προσφέρουν πραγματικά και την ψυχή τους για να περάσει ο κόσμος καλά. Εμείς το κάναμε την τελευταία μέρα των διακοπών μας και το μάθαμε από ανθρώπους που το είχανε κάνει. Δεν υπάρχει κάποιο πρακτορείο που μπορεί να τη βρεί κανείς την εκδρομή, παρά μόνο στο λιμάνι του Νυδριού λίγο πριν την αναχώρηση και από στόμα σε στόμα.

Η εκδρομή κοστίζει 35 ευρώ το άτομο, και περιλαμβάνει τα εξής: προσέγγιση στο φημισμένο σπήλαιο Παπανικολή και μπάνιο για όσους θέλουν βουτώντας από το καράβι, προσέγγιση στο νησί Μεγανήσι , προσέγγιση σε μια ερημική παραλία της Λευακάδος εν ονόματι ʽʼΛάκαʼʼ και φαγητό (σουβλάκια που ψήνονται στην παραλία εκείνη την ώρα από το ίδιο το πλήρωμα, ντοματοσαλάτα, φέτα, τζατζίκι , ψωμί και αναψυκτικά και κρασιά!) Μιλάμε πως όταν τα είδαμε όλα αυτά πάθαμε την πλάκα μας με την γυναίκα μου!! Αρκεί τελικά ο άνθρωπος να θέλει…Αμα θέλει όλα τα μπορεί. Να φανταστείτε πως στην παραλία που φάγαμε , είχε ομπρέλες για ΟΛΟΥΣ τους επιβάτες της κρουαζιέρας ενώ προμήθευε και όσους θέλανε με μάσκες , βατραχοπέδιλα, κουβαδάκια για παιδιά , ψάθες!!!!: bb:

Απίστευτος ο καπετάν Γεράσιμος μιλάμε…: bb:Και ασφαλώς ο ορισμός του ΕΛΛΗΝΑ και όχι σαν και εμάς τους κακομαθημένους νέοελληνες…Μέσα στην κρουαζιέρα υπάρχει και η σύζυγος του ( η συμπαθέστατη Γαλλίδα Μαρί που κάνει την ξενάγηση σε διάφορες γλώσσες, ανάλογα με την εθνικότητα των επιβατών. Μετά το μεσημεριανό φαγητό και μπάνιο στη ʽʼΛάκαʼʼ, υπάρχει η προσέγγγιση στο νησί του Ωνάσση, τον Σκορπιό όπου και κάναμε μπάνιο στην παραλία της ʽʼΚάλλαςʼʼ…..Η επιστροφή στο Νυδρί ήταν στις 18.00 το απόγευμα. Μέσα στο καραβάκι , μας κέρασαν ούζο με ελίτσα, χορέψαμε ένα σορό ελληνικά τραγούδια με τους ωραιότατους χορούς μας και λίγο πριν φτάσουμε στο Νυδρί φάγαμε και το καρπουζάκι μας…Με μια λέξη: Αξέχαστη εκδρομή….Τη συνιστώ σε όλους ανεπιφύλακτα!!


Και τέλος να αναφέρω και κάποιες λεπτομέρειες όσον αφορά τη διαμονή.
Από πλευράς προμήθειας , υπάρχουν μεγάλα καταστήματα(σούπερμαρκετ) κοντά στη Λευκάδα (γνωστές αλυσίδες) ενώ δεν υπήρχε πρόβλημα με τη βενζίνη. (αρκετά βενζινάδικα, με την τιμή του λίτρου στο 1.71 στα βενζινάδικα κοντά στη χώρα.)

Πρίν φύγει κάποιος από Λευκάδα αξίζει να αγοράσει το περιβόητο σαλαμάκι (υπάρχουν τέσσερις διαφορετικοί οίκοι που το φτιάχνουνε, προσωπικά ρώτησα και πήρα το λιγότερο ʽʼεμπορευματοποιημένοʼʼ (ρωτήστε ντόπιους και θα σας πούνε), κρασάκι από το σταφύλι Βέρτζαμο (κόκκινο και λευκό), lentils όπως ανέφερα Εγκλουβής και κανά παστελάκι .

Για γρήγορο φαγητό οι επιλογές είναι η φανταστική κρέπα από το ʽʼΠΕΤΡΙΝΟʼʼ στον κεντρικό πεζόδρομο και παγωτό από τον Σταύρακα όπου για να βρείς τραπεζάκι πρέπει να κάνεις αίτηση….: twis:
Αυτά τα ολίγα είχα να σας μεταφέρω από τις προσωπικές διακοπές στη Λευκάδα όπου πέρασα ένα υπέροχο δεκαήμερο. Ελπίζω να φανούν χρήσιμα σε πολλούς φίλους που θα θελήσουν να επισκεφτούνε το νησί…

Y.Y. Ο γιός μου κάθε μέρα που μπαίναμε στο αυτοκίνητο, μου ζητούσε με τρόπο αρκετά προστακτικό (πολύ γέλιο να ακούς ένα διομισάχρονο να απαιτεί) να βάλω το τραγούδι που είχα γράψει με τον τίτλο ʽʼΦΙΛΑ ΜΕ ΑΚΟΜΑʼʼ των Μουζουράκη- Μαραβέγια. Μόλις λοιπόν του το έβαζα, το άκουγε και μόλις τελείωνε το ζητούσε ξανά…και ξανά και ξανά….Καθημερινώς λοιπόν το ακούγαμε τόσο εγώ όσο και η γυναίκα μου καμμιά 30αριά φορές!!!!: Up: Και είχε πολύ πλάκα γιατί το είχε ακούσει από εμένα να το τραγουδώ, εγώ το ρεφρέν νόμιζα ότι έλεγε ʽʼφίλα με ακόμα μια φοράʼʼ, και έτσι και ο γΙός μου το τραγουδούσε λέγοντας στο τέλος τη φράση ʽʼμια φοράαααʼʼ με στυλ που πραγματικά σε έκανε να χαμογελάς συνέχεια…Εξού λοιπόν και ο τίτλος των φετινών διακοπών…
Εύχομαι σε όλους καλές διακοπές και του χρόνου πάλι για όσους πήγαμε!!!!:)

**** Ευχαριστώ τον Άρη για τη δημιουργία αυτής της ενότητας καθώς πραγματοποίησε μια επιθυμία μου!: bravo: Ναι καλά καταλάβατε είμαι ο ''νονός'' του θέματος οδηγός διακοπών....Σπεύσατε λοιπόν κύριοι να γράψετε τις δικές εντυπώσεις....: sign:
 
Last edited:

animusbet

presenter
Staff member
10 Sep 2006
26,820
23,210
113
43
Απ: ΛΕΥΚΑΔΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011...ΦΙΛΑ ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑΑΑ..

Πάντα τέτοια Νικόλα.Εκτός από το φετεινό καλοκαίρι που έμεινα σπίτι, συνήθως πηγαίνω σε ένα χωριό κοντά στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.Η Λευκάδα είναι μιάμιση ώρα δρόμος από εκεί.Έχω πάει και μονοήμερη αλλά και μια φορά που έμεινα 5 ημέρες.Να συμπληρώσω σε αυτά που είπες οτι στην παραλία Μύλος υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δεις και γυμνιστές(εμένα μου είχε τύχει με το που έφτασε το καικάκι οι μισοί να τα βγάλουνε επιτόπου).Δεν θα ξεχάσω οτι στα Σύβοτα στην Σπυριδούλα είχα φάει την μεγαλύτερη, νοστιμότερη και φθηνότερη αστακομακαρονάδα της ζωής μου.Γενικά πολύ ωραίες αναμνήσεις και βοηθάει πολύ το οτι δεν μπλέκεις με πλοία για να πας.
 
 • Like
Reactions: nicolas

JohniosBet

Infobeto Tipster
21 Apr 2010
1,259
1,028
0
32
Απ: ΛΕΥΚΑΔΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011...ΦΙΛΑ ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑΑΑ..

Πιο πλήρης οδηγός δεν γινότανε!

Και γω από Λευκάδα γύρισα πριν καμιά βδομάδα. Νομίζω το δυνατό της σημείο είναι οι παραλίες αφού κάποιες έχουν απίστευτα νερά : 8-O:. Και γω Θεσσαλονικιός 100% αλλά οι παραλίες της Χαλκιδικής δεν τις ανταγωνίζονται αυτές με τίποτα νομίζω. Πόρτο κατσίκι είναι απλά top, και Έγγρεμνοι είναι επίσης κορυφαία παραλία αλλά για να ανέβουμε αυτά τα σκαλοπάτια μετά μας φύγαν τα πόδια...

Είναι σίγουρα καλή επιλογή για διακοπές.

 
 • Like
Reactions: nicolas

nicolas

IFC # 9 Champion 2012-13, V-Bookie Champion 2008
28 IOL 2007
8,350
9,972
113
Thessaloniki in heart, Alimos on paper ....
Απ: ΛΕΥΚΑΔΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011...ΦΙΛΑ ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑΑΑ..

Πάντα τέτοια Νικόλα.Εκτός από το φετεινό καλοκαίρι που έμεινα σπίτι, συνήθως πηγαίνω σε ένα χωριό κοντά στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.Η Λευκάδα είναι μιάμιση ώρα δρόμος από εκεί.Έχω πάει και μονοήμερη αλλά και μια φορά που έμεινα 5 ημέρες.Να συμπληρώσω σε αυτά που είπες οτι στην παραλία Μύλος υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δεις και γυμνιστές(εμένα μου είχε τύχει με το που έφτασε το καικάκι οι μισοί να τα βγάλουνε επιτόπου).Δεν θα ξεχάσω οτι στα Σύβοτα στην Σπυριδούλα είχα φάει την μεγαλύτερη, νοστιμότερη και φθηνότερη αστακομακαρονάδα της ζωής μου.Γενικά πολύ ωραίες αναμνήσεις και βοηθάει πολύ το οτι δεν μπλέκεις με πλοία για να πας.

Με το που κατεβαίνω από το καραβάκι , βρίσκω εκεί μπροστά μια ωραία θέση, πάω να βάλω την ομπρέλα , και ενώ την βάζω σηκώνω το κεφάλι μου προς το πίσω μέρος της παραλίας και βλέπω κάτι τύπους τσίτσιδους τελείως!!!! Περνάει και μια κυρία δίπλα και μου λεει '' δε νομίζω με το παιδί να μείνετε εδώ ''....κοιτάω και δεξιά να σου άλλος ένας τσίτσιδος....

Άρον άρον ομπρέλα έξω και αλλαγή θέσης....

Μικροτσούτσουνοι.....: twis:
 
 • Like
Reactions: animusbet

SJim

Well-Known Member
16 Oct 2007
4,417
7,172
113
In my world
Απ: ΛΕΥΚΑΔΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011...ΦΙΛΑ ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑΑΑ..

Βρε συ, μόλις το διάβασα, νόμιζα ότι ήμουν στην ηλεκτρονική έκδοση του 'Μένουμε Ελλάδα' : twis:: twis:: twis:: twis:: twis:

impeccable

: sign:
 

kibros

Well-Known Member
17 Apr 2005
3,798
2,212
113
From the city of GOD
Απ: ΛΕΥΚΑΔΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011...ΦΙΛΑ ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑΑΑ..

δεν πιστευω να χαλασες την διαιτα ??? : twis:
 
 • Like
Reactions: nicolas

nikitas

Well-Known Member
9 Nov 2005
16,094
8,578
113
WHERE PLAYS WITH YOU AND YOU
Απ: ΛΕΥΚΑΔΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011...ΦΙΛΑ ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑΑΑ..

ωραιο κειμενο αλλα τελικα τι σε αρεζε απο λευκαδα?οτι χειροτερο εχω παει στην ζωη μου, αν εξαιρεσεις κανα δυο παραλιες τον αη νικητα βοηθεια μας το μπαρακι στον αη νικητα ξανα βοηθεια μας πανω απο την θαλασσα και τις καρυες ολα τα αλλα ητανε μια ταλαιπωρια.

παρατηρηση βου.το φιλα με ακομα μια φορα που κολλαει?με γκομενα ειχες παει βρε παλιοπαιδο?: twis:: twis:: twis:
 

SPYRIDON

IFC # 7 Champion 2010-11
21 Apr 2006
25,557
10,340
113
ATHENS
Απ: ΛΕΥΚΑΔΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011...ΦΙΛΑ ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑΑΑ..

Λευκάδα εχω πάει 2 φορές διακοπές.Μαρεσαν παρα πολυ οι παραλίες της.Το Πορτο Κατσικι εχει ψηφιστει μέσα στις 5 καλυτερες παραλίες στην Ευρωπη απο τους ξένους.Να σαι καλα Νικόλα να ξαναπάς: sign:
 
 • Like
Reactions: nicolas

Amantino

New Member
7 Mar 2007
12,750
8,307
0
Crete
Απ: ΛΕΥΚΑΔΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011...ΦΙΛΑ ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑΑΑ..

well done Nicolas !
 
 • Like
Reactions: nicolas

BetLaden

IFC # 6 Champion 2009-10, IFC # 1 Super Cup winner 200
Staff member
13 and 2002
38,703
25,450
113
50
Infobeto Town
www.infobeto.com
Απ: ΛΕΥΚΑΔΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011...ΦΙΛΑ ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑΑΑ..


Αριστα Νικόλα, σε όλα!
στο τραγουδι, στην αναλυση, στις διακοπες....

: sign:
 
 • Like
Reactions: nicolas

SJim

Well-Known Member
16 Oct 2007
4,417
7,172
113
In my world
Απ: ΛΕΥΚΑΔΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011...ΦΙΛΑ ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑΑΑ..

Χτες ήμουν Λευκάδα σε μία μονοήμερη που έγινε από Μεσολόγγι στο οποίο βρίσκομαι.

Πήγαμε για μπάνιο στο κάθισμα. Εκπληκτική παραλία με τεράστια κύματα (λόγω αέρα αν και από ότι έμαθα η παραλία είναι γνωστή για τα κύματά της). Πολύ ωραία μπαράκια-καφετέριες για καφέ ποτό και τα σχετικά......

Για φαγητό μας έστειλαν κάποιοι γνωστοί στον Γιάννη στις Λυγιές...... Δυστυχώς δεν είχα διαβάσει αναλυτικά το post του Νικόλα με αποτέλεσμα να την πατήσουμε πανηγυρικά : twis:: twis:: twis:: twis:: twis:. Το φαγητό ήταν χάλια (κρέας και ψάρι). Η πλάκα είναι ότι καλοκοιτάγαμε τον Ξούρα που είναι δίπλα....αλλά τελικά πήγαμε και την πατήσαμε.....

anyway, είχα πολλά χρόνια να επισκεφτώ το νησί το οποίο είναι εκπληκτικό. Αν δεν είσαι για τρελλό clubbing και λοιπές δραστηριότητες είναι ότι πρέπει. Επίσης, από όποια παραλία και αν πέρασα, ακόμα και στις απόμακρες, πάντα είχες κάτι 'καλό' να δεις.....εγχώριο και αλλοδαπό : twis:: twis:: twis:: twis:

Άντε και την επόμενη φορά, αλλά μακρυά από τον Γιάννη !!!!
 

nicolas

IFC # 9 Champion 2012-13, V-Bookie Champion 2008
28 IOL 2007
8,350
9,972
113
Thessaloniki in heart, Alimos on paper ....
Απ: ΛΕΥΚΑΔΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011...ΦΙΛΑ ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑΑΑ..

Χτες ήμουν Λευκάδα σε μία μονοήμερη που έγινε από Μεσολόγγι στο οποίο βρίσκομαι.

Πήγαμε για μπάνιο στο κάθισμα. Εκπληκτική παραλία με τεράστια κύματα (λόγω αέρα αν και από ότι έμαθα η παραλία είναι γνωστή για τα κύματά της). Πολύ ωραία μπαράκια-καφετέριες για καφέ ποτό και τα σχετικά......

Για φαγητό μας έστειλαν κάποιοι γνωστοί στον Γιάννη στις Λυγιές...... Δυστυχώς δεν είχα διαβάσει αναλυτικά το post του Νικόλα με αποτέλεσμα να την πατήσουμε πανηγυρικά : twis:: twis:: twis:: twis:: twis:. Το φαγητό ήταν χάλια (κρέας και ψάρι). Η πλάκα είναι ότι καλοκοιτάγαμε τον Ξούρα που είναι δίπλα....αλλά τελικά πήγαμε και την πατήσαμε.....

anyway, είχα πολλά χρόνια να επισκεφτώ το νησί το οποίο είναι εκπληκτικό. Αν δεν είσαι για τρελλό clubbing και λοιπές δραστηριότητες είναι ότι πρέπει. Επίσης, από όποια παραλία και αν πέρασα, ακόμα και στις απόμακρες, πάντα είχες κάτι 'καλό' να δεις.....εγχώριο και αλλοδαπό : twis:: twis:: twis:: twis:

Άντε και την επόμενη φορά, αλλά μακρυά από τον Γιάννη !!!!

Που να μην το έγραφα.....: emb:
 
 • Like
Reactions: SJim

nicolas

IFC # 9 Champion 2012-13, V-Bookie Champion 2008
28 IOL 2007
8,350
9,972
113
Thessaloniki in heart, Alimos on paper ....
Απ: ΛΕΥΚΑΔΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011...ΦΙΛΑ ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑΑΑ..

γιατι ποτε εκανε?: twis:: twis:: twis:: twis:: twis:: twis:


Γουρνοπούλα ακούω και γουρνοπούλα δεν τρώω!!!: twis:

Περιμένω ακόμα απο σένα και το bianco να με πάτε να φάω γουρνοπούλα....: bb:: bb:
 

nicolas

IFC # 9 Champion 2012-13, V-Bookie Champion 2008
28 IOL 2007
8,350
9,972
113
Thessaloniki in heart, Alimos on paper ....
Απ: ΛΕΥΚΑΔΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011...ΦΙΛΑ ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑΑΑ..

Όσοι έχουν ήδη πάει δακοπές, παρακαλούνται πολύ να γράψουν τις εντυπώσεις τους μαζί με χρήσιμες πληροφορίες....: npaper:: npaper:

υ.γ Το ότι έγραψα μια αναλυτική ανάλυση των εντυπώσεων μου, δε σημαίνει ότι όλοι πρέπει ρε παιδιά να τα γράψετε αναλυτικά!! Εγώ είχα ελεύθερο χρόνο είχα και διάθεση και τα έγραψα...Ο καθένας με τον προσωπικό του τρόπο....

Έλα να διαλέγουμε μέρος για του χρόοοοονουυυυυυυ....: bb:: bb:: bb:
 
 • Like
Reactions: BetLaden

Ertzan

FENER AND AFTER DEATH
Staff member
10 Aug 2003
44,843
19,721
113
38
WHERE FENER IS
Απ: ΛΕΥΚΑΔΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011...ΦΙΛΑ ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑΑΑ..

Και εγώ το ψήνω το πράγμα για διακοπές έστω και φαντάρος που είμαι απλά περιμένω και επιμένω για άδεια από 23 έως και 29 Αυγούστου. Έτσι και την πάρω έχει να γίνει εκεί που θα πάω κόλαση. Λεπτομέριες όταν το σιγουρέψουμε το θεματάκι: eye:
 

venoss

Well-Known Member
14 Jan 2011
8,179
6,939
113
Απ: ΛΕΥΚΑΔΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011...ΦΙΛΑ ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑΑΑ..

Ειχα παει και γω Λευκαδα πριν απο 3 χρονια.πολυ ομορφα!πολυ καλη αναλυση Νικολα μπραβο.Πορτο κατσικι τρελλη παραλια.Στο καθισμα ενα τεραστιο κυμα κοντεψε να με πνιξει αφου με σκεπασε εντελως (και στα ρηχα κιολας) και μεριξε και κατω.Περιμενα να τραβηχτει πισω να φυγει και σηκωθηκα σφαιρα και βγηκα εξω.Αφου κατι γριουλες που κοιταγανε (σιγα μη μπουν-εγω ηθελα να κανω τον εξυπνο) λεγανε στην τοτε κοπελα μου (και νυν γυναικα μου που κοιταγε εντρομη και περιμενε να αναδυθω) "εκει δεν ηταν καποιος νεαρος???που πηγε???" : agis:
 

nikitas

Well-Known Member
9 Nov 2005
16,094
8,578
113
WHERE PLAYS WITH YOU AND YOU
Απ: ΛΕΥΚΑΔΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011...ΦΙΛΑ ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑΑΑ..

Γουρνοπούλα ακούω και γουρνοπούλα δεν τρώω!!!: twis:

Περιμένω ακόμα απο σένα και το bianco να με πάτε να φάω γουρνοπούλα....: bb:: bb:
κατεβα και θα φας τωρα.δεν μου ειπες τελικα με γκομενα πηγες και το εριξες στα φιλια?: twis:: twis:: twis:
 

Predictions

 • 21:45
  Novasports Start
  • Club Brugge - Saint-Gilles
 • 19:00
  Novasports 4HD
  • Zenith - Anantolou Efes
 • 21:00
  Novasports Prime
  • Olympic - Red Star
 • 21:05
  Novasports 5HD
  • Maccabi Tel Aviv - Fenerbahce
 • 22:00
  Novasports 4HD
  • Barcelona - Villeurbanne
 • Tomorrow 28-01-2022
 • 01:00
  COSMOTE SPORT 7 HD
  • NBA TV 2021-22
 • 02:30
  COSMOTE SPORT 4 HD
  • Philadelphia 76ers - Los Angeles Lakers
 • 10:30
  Eurosport 1
  • Ashley Barty - Madison Keys
 • 12:00
  Eurosport 1
  • Daniele Collins - Iga Sviotek
 • 20:00
  COSMOTE SPORT 6 HD
  • Panathinaikos - Tenerife
General Chat
Help Users
 • No one is chatting right now.
 • gdouvl1984 gdouvl1984:
  The biggest certainty of each ticket will be the penalty in a PAOK match. Let's take advantage of it as it happens
 • Ertzan Ertzan:
  Those without a penalty can not. Nor is Olympiacos such a mercy
 • gdouvl1984 gdouvl1984:
  So far it was almost everything. See where the Romanian cat trains them to mark hands and how to fall for the VAR
 • Ertzan Ertzan:
  10 penalties so far PAOK put the current total of 11, Olympiakos only 4 penalties
 • PANATHA PANATHA:
  the issue of course is not how many penalties each team gets but whether it is a penalty or not each case ....
 • Ertzan Ertzan:
  half and more is not what we are talking about now
 • Ertzan Ertzan:
  only in this way do they keep them in the game so that the league is also interesting
 • PANATHA PANATHA:
  think about what was happening in the old days before VAR ....:p: ROFLMAO:: prison:
 • Ertzan Ertzan:
  yes with something Karagounides, Basinades orgies : paidi:
 • Ertzan Ertzan:
  especially the first one had been taken even to Portugal
 • PANATHA PANATHA:
  when should i get it? when did the Euro rise ????
 • PANATHA PANATHA:
  to make your cross and ask us to bring out many Karagounis not only in football but in Greek sports in general
 • Ertzan Ertzan:
  and Georgatos, Karapialides, Alexandrides to say the least
 • Ertzan Ertzan:
  Where to go now, everyone, fruit and perfumes
 • PANATHA PANATHA:
  Kara's quality and ethos cannot be compared to the ones you wrote
 • Ertzan Ertzan:
  In other news, pagans in Turkey are now playing for their salvation. Bacacetas will win the championship at the end
 • PANATHA PANATHA:
  And he can not want to lose it ....
 • Ertzan Ertzan:
  A little snow fell in Athens and they pretend that the end of the world has come. Slow down, dear ones, how do you do that? In fact, I read that tomorrow will be declared a holiday. These only with PASOK kittens. The wounds of the right do not stop : paidi:
 • gdouvl1984 gdouvl1984:
 • cosmicsports Forum Bot:
  User cosmicsports started a new topic called "Strange bet of bet" in the Betting conversations.
 • PANATHA PANATHA:
  What do we do alania? today we have 3 Euroleague matches
 • A Forum Bot:
  User Aggelos ail started a new topic called "Problem with my paysafecard account" in the Cafe.
 • Costas1974 Forum Bot:
  User Costas1974 started a new topic called "3 Suggestions ..." in the Football Predictions.
 • GATHS Forum Bot:
  User GATHS started a new topic called "The cat's paws" in the Football Predictions.
  GATHS Forum Bot: GATHS user started a new topic called "Ta paroli tou cat" in Predictive ...