Αγγλικές Υποθέσεις

  • Εκκινητής θέματος GiEm
  • Ημερομηνία έναρξης

GiEm

Member
21 Ιολ 2018
11
35
13
Μέσα στο άγριο κατακαλόκαιρο, είπα κι εγώ να εγκαινιάσω αυτό το νήμα, η ιδέα του οποίου έχει γεννηθεί εδώ και πολύ καιρό στο μυαλό μου. Αγγλικές υποθέσεις, λοιπόν, κι όπως υποδηλώνει ο τίτλος θα ασχολούμαι μόνο με Αγγλία και συγκεκριμένα με Τσάμπιονσιπ και Λιγκ 1. Είναι δύο κατηγορίες με τις οποίες έχω συνδεθεί για τα καλά τα τελευταία δύο χρόνια που ασχολούμαι σοβαρά με το στοίχημα και μάλιστα, από το περασμένο φθινόπωρο κι έπειτα, η ενασχόλησή μου περιορίζεται αποκλειστικά σ' αυτές. Στους δύο, λένε, τρίτος δεν χωρεί.

Είχα φτάσει στο σημείο να ξοδεύω κατά μέσο όρο μία ώρα για την ανάλυση κάθε αγώνα από τους 24 του προγράμματος, να σπάω το κεφάλι μου για να βγάλω αποδόσεις ακόμα και για παιχνίδια που ήξερα εκ των προτέρων πως δύσκολα θα με απασχολούσαν και να παρακολουθώ με ευλαβική προσήλωση κάθε τηλεοπτικό ματς. Έμαθα πολλά εκείνη την περίοδο, ζυμώθηκα ως παίκτης, αλλά έφτασε η ώρα να εξομαλυνθεί κάπως η κατάσταση, γιατί, όπως και η επιφανειακή προσέγγιση, έτσι και η υπερβολή εμπεριέχει κινδύνους. Το μηχάνημα είχε κλατάρει τους τελευταίους μήνες της σεζόν, με αποτέλεσμα να αμφιταλαντεύομαι άσχημα ανάμεσα στο συνεχίζω και σταματάω. Χρειαζόμουν μια χρυσή τομή.

Το παιχνίδι μου θα περιέχει μόνο αουτσάιντερ, πάντα με γνώμονα το αν υπάρχει στα μάτια μου σοβαρή αξία ή όχι. Βέβαια, αυτό το ''σοβαρή αξία'' είναι αρκετά ρευστό. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι αποδόσεις που βγάζεις ως παίκτης είναι περισσότερο τυπικές και όχι αυτές που πραγματικά νιώθεις ότι θα έπρεπε να δώσεις. Βλέπετε, η χρόνια τριβή με τα σετ των μπουκ, θέλοντας και μη, μας επηρεάζει. Σε μια τέτοια περίπτωση, λοιπόν, ακόμα και η διαφορά ανάμεσα στο 2.70 και το 3.00 μπορεί να μου είναι αρκετή, αν η ''κρυμμένη'' απόδοση είναι, ας πούμε, 2.50 - 2.55 και όχι 2.70 (λατρεύω να παίζω αουτσάιντερ που θεωρώ πως είναι φαβορί).

Και μιας και άνοιξε ένα ενδιαφέρον thread στο φόρουμ πριν λίγες ημέρες για τα value bets, θα ήθελα να προσθέσω από την πλευρά μου μερικά πράγματα. Για μένα, η σημασία του να επιλέγεις σημεία με (πραγματική) αξία δεν έγκειται μόνο στο μαθηματικό σκέλος. Πολλοί θα έχετε παρατηρήσει ότι και οι μπουκ κάποιες φορές δεν προσφέρουν τις γνήσιες αποδόσεις που έχουν στο μυαλό τους, αλλά πλαστές, με την πρόθεση ίσως να απομακρύνουν τον κόσμο από ένα σημείο. Στην εξαπάτηση, άλλωστε, είναι επαγγελματίες. Και υπάρχει και κάτι πιο σημαντικό, που αφορά το κίνητρο των ποδοσφαιριστών. Δεν γίνεται να μην πιστεύουμε ότι οι παίκτες κοιτάζουν τις αποδόσεις. Αν δουν, επομένως, κάποια πρόστυχη περιφρόνηση από τα σετ, το ενδεχόμενο να λυσσάξουν για διάψευση είναι αρκετά πιθανό.

Καλύτερο παράδειγμα από το Σέφιλντ Γουένσντεϊ - Νόριτς στην τελευταία αγωνιστικής της περασμένης σεζόν στην Τσάμπιονσιπ δεν μπορώ να σκεφτώ. Είχαμε μία Γουένσντεϊ η οποία κραύγαζε ότι θα έκλεινε αγέρωχα τη σεζόν, με 3 παιχνίδια χωρίς ήττα και χωρίς να δεχθεί γκολ κι από την άλλη μια μέτρια, ανοργασμική Νόριτς, η οποία είχε να κερδίσει εκτός έδρας από τον Ιανουάριο (!) και η οποία απλά περίμενε τη λήξη της χρονιάς. Για τη Γουένσντεϊ, όμως, υπήρχε και μια άλλη εκκρεμότητα : να αφήσει το Χίλσμπορο για εκείνη τη σεζόν με νίκη. Και, πιστέψτε με, αυτό το κίνητρο είναι πολύ ισχυρό. Να σας μεταφέρω τις αποδόσεις κλεισίματος; 3.10 - 3.70 - 2.30. Κι αν θυμάμαι καλά, από το πρωί εκείνης της μέρας οι γηπεδούχοι ήταν αουτσαίντερ. Έμοιαζε σαν αποχαιρετιστήριο δώρο. Τελικό σκορ : 5 -1.

Έχω πάρει την απόφαση να χωθώ και φέτος την 6η αγωνιστική. Δεν αντιλέγω ότι μπορεί να γίνει καλό παιχνίδι και στο ξημέρωμα, αλλά προσωπικά προτιμώ να περιμένω. Σκοπεύω όμως να κάνω μία μίνι προεπισκόπηση της σεζόν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, γι' αυτό κι έκανα από σήμερα τα εγκαίνια. Χαίρομαι που σας βρήκα και θα τα πούμε και στο πεδίο της μάχης. :sign:

Ταπεινά,
Γιώργος
 
Τελευταία επεξεργασία:
Απάντηση: Αγγλικές Υποθέσεις

:wlcm:
Καλώς ήρθες φίλε.
Σου εύχομαι καλή αρχή και καλά ταμεία.
 
  • Like
Αντιδράσεις: GiEm
Απάντηση: Αγγλικές Υποθέσεις

Προτού ξεκινήσουμε την πρώτη προεπισκόπηση της επερχόμενης σεζόν, θα ήθελα να αναφέρω ότι, λόγω έλλειψης χρόνου, δεν θα ασχοληθώ με όλες τις ομάδες, αλλά μόνο με αυτές στις οποίες θεωρώ πως αξίζει να σταθούμε. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχω προλάβει να τις μελετήσω όλες καλά. Η προετοιμασία μου, άλλωστε, ξεκίνησε τέλη Ιουνίου. Για όσες απουσιάζουν, η εκτίμησή μου συμβαδίζει λίγο-πολύ με εκείνη των μπουκ. Για τη Στόουκ ή την Τζίλιγχαμ, λόγου χάρη, δεν έχει μεγάλο νόημα να γράψω κάτι. Η πρώτη είναι και για μένα το νούμερο ένα φαβορί για άνοδο, ενώ η δεύτερη ένα από τα πρώτα φαβορί για υποβιβασμό. Έτσι κι αλλιώς, ο καθένας μπορεί να βρει αρκετές πληροφορίες σε διάφορα αφιερώματα και, πέρα απ' αυτό, οι pre-season εκτιμήσεις είναι φυσικά αρκετά επίφοβες. Αυτά όσον αφορά τον πρόλογο, η εκκίνηση θα γίνει με την Τσάμπιονσιπ.

Γουέστ Μπρομ : Από τις μπερδεμένες περιπτώσεις. Από τη μία έχει αξιοζήλευτο ρόστερ για τα δεδομένα της Τσαμπ και μια φανέλα-θαμώνας της πρώτης κατηγορίας, ωστόσο η διοίκηση δεν μου εμπνέει εμπιστοσύνη, ο Μουρ είναι άπειρος στους πάγκους και το ότι υπήρξαν κρούσματα απειθαρχίας, με παίκτες να αρνούνται να συμμετάσχουν στην προετοιμασία, εκφράζοντας την πρόθεσή τους να αποχωρήσουν, ίσως έχει βλάψει την ομάδα. Ο Μακλίν, για παράδειγμα, μεταπήδησε στη Στόουκ. Μ΄αυτά και μ' αυτά, δυσκολεύομαι να δεχθώ ότι είναι όντως το δεύτερο φαβορί.

Νότιγχαμ : Ένα από τα σοβαρότερα λάθη που παρατηρούνται στον κόσμο του στοιχήματος είναι η τάση να τυφλωνόμαστε από το εκθαμβωτικό, παραπλανητικό φως που εκπέμπουν ομάδες ή σημεία, αποφεύγοντας να εξετάσουμε τα πράγματα πιο βαθιά. Οι περιπτώσεις ομάδων που τράβηξαν τα βλέμματα κατά την προετοιμασία, σπαταλώντας πακτωλό χρημάτων, αλλά τελικά απογοήτευσαν είναι αναρίθμητα. Ας σκεφτούμε την Έβερτον ή τη Μίντλεσμπρο της σεζόν που μας πέρασε. Δεν χρειάζεται να πάμε μακριά. Όσον αφορά τη Νότιγχαμ, λοιπόν, προσωπικά είμαι πολύ συγκρατημένος. Η προσπάθεια να πετύχεις τόσο σύντομα κάτι παρόμοιο με αυτό που πέτυχε μια άλλη ομάδα (βλέπε Γουλβς) μόλις την προηγούμενη χρονιά, πατώντας στα χνάρια της, δύσκολα έχει αίσια έκβαση. Δεν έχουν την απαραίτητη ένταση η όρεξη και η αισιοδοξία. Και εκτός αυτού, ο Μαρινάκης μετράει μόλις έναν χρόνο ως το αφεντικό της ομάδας, ο Καράνκα πηγαίνει για δεύτερη άνοδο σε τρία χρόνια (κάτι που σπάνια κατορθώνεται), ενώ η δυναμική του ρόστερ, παρά τη σημαντική ενίσχυσή του, δεν νομίζω πως, προς το παρόν τουλάχιστον, ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που υπάρχουν και στις μακροχρόνιες αποδόσεις που κυκλοφορούν. Εν κατακλείδι, μου βγάζει την αίσθηση πως δεν είναι έτοιμη για άνοδο, αν και περιμένω να τερματίσει ψηλά και να την κυνηγήσει. Το 4.33, όμως, που υπάρχει αυτή τη στιγμή θα έλεγα πως την κολακεύει.

Λιντς : Ας ξεκινήσουμε από αυτό : η λογική λέει ότι αυτή η φανέλα σύντομα θα ξεκολλήσει επιτέλους από τη δεύτερη κατηγορία. Και ο Μπιέλσα είναι ένας προπονητής που μου δίνει την εντύπωση πως διαθέτει και με το παραπάνω τα προσόντα για να τα βγάλει πέρα σε ένα τόσο ζόρικο πρωτάθλημα, κι ας μην έχει παρελθόν στην Αγγλία. Αν ο σύλλογος δεν βρισκόταν σε μεταγραφικό λήθαργο, θα τολμούσα να τη χαρακτηρίσω δεύτερο ή τρίτο φαβορί. Αλλά, έτσι κι αλλιώς, το υπάρχον ρόστερ έχει μπόλικη ποιότητα κι επίσης, χρονικά περιθώρια για μια-δυο μεταγραφές υπάρχουν.

Σουόνσι : Εδώ υπάρχει σοβαρή ένσταση. Η στάση των μπουκ μου φαίνεται περισσότερο ''μηχανική'' και το μόνο στο οποίο συμφωνούμε είναι ότι έχει λιγότερες πιθανότητες για άνοδο σε σχέση με τις άλλες δύο που υποβιβάστηκαν. Μιλάμε για μια ομάδα με περίεργη διοίκηση, με έναν αμφιβόλου αξίας προπονητή και η οποία, ενώ έχει ήδη χάσει πολύτιμες μονάδες, δεν έχει προβεί σε καμία μεταγραφή της προκοπής. Μεγάλη βαρύτητα στο μυαλό μου έχει και το γεγονός ότι προέρχεται από ένα μεγάλο - για τα κυβικά της - σερί σεζόν στην Πρέμιερ, οπότε το ενδεχόμενο να επιστρέψει σ' αυτήν στο άψε-σβήσε το βρίσκω αρκετά χλωμό. Στο κάτω-κάτω, κι ο ίδιος ο Πότερ δήλωσε πως απαιτείται υπομονή. Κάπου στη μέση τη βλέπω.

Νόριτς : Αν έπρεπε να επιλέξω μία ομάδα ως σοβαρή υποψήφια για να αποτελέσει αρνητική έκπληξη, αυτή θα ήταν η Νόριτς. Την όλη κατάσταση στο σύλλογο τη βρίσκω αρκετά προβληματική. Από την περασμένη σεζόν, η διοίκηση μοιάζει απρόθυμη να συνεχίσει να επενδύει δυναμικά στην ομάδα, ενώ οι δύο καλύτεροι παίκτες της, ο Μάντισον κι ο Μέρφι, κούνησαν μαντήλι. Όσον αφορά τον προπονητή της, τον Φάρκε, από τότε που ανέλαβε τα ηνία ομολογώ ότι με ξενίζει. Δεν έχει αποδείξει κάτι μέχρι στιγμής και το αστείο είναι ότι, ενώ τον προσέλαβαν ευελπιστώντας να γίνει ο νέος Βάγκνερ, τελικά ''κατάφερε'' να τερματίσει κάτω από την Ίπσουιτς. Και μη χειρότερα, που λένε, ας προσέξουν να μην έρθουν.

Σέφιλντ Γουένσντεϊ : Από μία πιθανή αρνητική έκπληξη, περνάμε σε μία πιθανή ευχάριστη. <<Τι της βρίσκεις, μωρέ;>>, θα αντιτείνει κάποιος. Και η πρώτη μου απάντηση θα ήταν ότι αυτή η αδιαφορία που βιώνει μπορεί να την ερεθίσει. Να την τροφοδοτήσει με καύσιμα για να διεκδικήσει ξανά το άλμα στην κατηγορία που ανήκει. Η δεύτερη απάντηση θα ήταν ότι ο Λούχουκάι έχει αποκτήσει μάστερ στις ανόδους, έχοντας ήδη στο βιογραφικό του τέσσερις, από τη 2η Γερμανίας στην Μπουντεσλίγκα. Η τρίτη απάντηση θα ήταν ότι η παντελής απουσία μεταγραφών αντισταθμίζεται κάπως από την επιστροφή στην ενεργό δράση βασικότατων παικτών. Ε, τέταρτη απάντηση δεν χρειάζεται. Ας την αφήσουμε να απαντήσει η ίδια στο κάπως άκομψο 11.00 που της σερβίρουν.

Μπλάκμπερν : Κι εδώ κάπως ''μηχανικές'' οι αποδόσεις, την έχω αρκετά ψηλότερα σε εκτίμηση. Σημαντικά συν η παρουσία του Μόουμπρεϊ στον πάγκο και το ότι δεν κουβαλάει το βάρος του πρωταθλητή της Λιγκ 1. Θεωρώ πως δύσκολα θα κινδυνεύσει και δεν θα εκπλαγώ με ένα πλασάρισμα πάνω από τη μέση.

ΚΠΡ : Πριν την έναρξη της προηγούμενης χρονιάς, οι Λονδρέζοι μπαινόβγαιναν στο μυαλό μου ανάμεσα στο γκρουπ των ομάδων που κινδύνευαν σοβαρά με υποβιβασμό και στο γκρουπ εκείνων που, έστω και δύσκολα, θα εξασφάλιζαν την παραμονή. Ο βασικότερος λόγος που τελικά την κράτησα στο δεύτερο ήταν ο Χόλογουέι. Χάρη σ' αυτόν, λοιπόν, εκδήλωσε αξιοθαύμαστη μαχητικότητα και σώθηκε άνετα, σημειώνοντας κάποιες μεγαλοπρεπείς νίκες. Τώρα όμως, με την αντικατάσταση του Ίαν από τον Μακλάρεν, δεν έχω κανέναν ενδοιασμό να την παρουσιάσω ως το τρίτο φαβορί για πτώση. Κι αυτό γιατί ο Μακλάρεν, εδώ και χρόνια, είναι ένας μάνατζερ σε καθοδική πορεία και αναρωτιέμαι πόση διάθεση έχει να δουλέψει σ' αυτόν τον σύλλογο, με αυτή την οικονομική στενότητα. Το υλικό είναι κάτω του μετρίου, η διοίκηση αναξιόπιστη, η φανέλα ελαφριά και το μέλλον μάλλον δυσοίωνο.

Ρέντινγκ : Οι μπουκ έχουν φανερά το συνήθειο να επηρεάζονται σε υπέρμετρο βαθμό από την εικόνα της προηγούμενης σεζόν για κάθε ομάδα κι έτσι η Ρέντινγκ είναι, αδικαιολόγητα κατά τη γνώμη μου, πολύ χαμηλά στις μακροχρόνιες αποδόσεις. Το παρελθόν, όμως, είναι παρελθόν. Ας μην ξεχνάμε ότι οι ''βασιλικοί'' είχαν παραλύσει από τη δυσκολοχώνευτη απώλεια της ανόδου στα πέναλτι και κάπως έτσι τους πήρε η κάτω βόλτα. Φέτος, περιμένω μια καλύτερη πορεία και το ρόστερ που διαθέτει μπορεί να την υποστηρίξει. Από τις αδικημένες.

Αυτά όσον αφορά την Τσάμπιονσιπ. Κλείνοντας, να επαναλάβω ότι τέτοιες εκτιμήσεις εμπεριέχουν το ανάλογο ρίσκο και, ως εκ τούτου, ούτε πρόκειται να προτείνω κάποιο μακροχρόνιο στοίχημα ούτε να παίξω κάποιο. Ο κάθε παίκτης κρίνεται στις αγωνιστικές. Εξάλλου, έχουμε αρκετές ημέρες μπροστά μας μέχρι τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου και μέχρι τότε πολλά μπορούν να έχουν αλλάξει. Αυτό το κείμενο ανέβηκε περισσότερο για την κουβέντα και για την έκθεση ακόμη μίας άποψης. Σύντομα θα κάνω το ίδιο και για τη Λιγκ 1. Καλά να περνάτε και au revoir. :bulb:
 
Τελευταία επεξεργασία:
Απάντηση: Αγγλικές Υποθέσεις

Έφτασε η ώρα και για τη μικρούλα της (μικρής) παρέας, τη Λιγκ 1. Εδώ, ενώ το τοπίο όσον αφορά την υπόθεση ανόδου προκαλεί μια μικρή σύγχυση, η κατάσταση στην αντίπερα όχθη μου φαίνεται λιγότερο θολή. Είναι κάπως παράδοξο, αλλά φέτος συνέβη : η πρώτη τριάδα των μπουκ για υποβιβασμό (Άκρινγκτον, Γουίκομ, Τζίλιγχαμ) με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Οι δύο πρώτες τάραξαν για τα καλά τα νερά αρπάζοντας την απευθείας άνοδο και μπαίνουν στη σεζόν ως οι ευκαταφρόνητες δυνάμεις (με κύριο στήριγμα τους προπονητές τους), ενώ η Τζίλιγχαμ περιμένει κι αυτή κι άλλα μαγικά από τον Στιβ Λόβελ για να τη βγάλει και φέτος καθαρή. Πάμε, όμως, να πιάσουμε μία-μία τις ομάδες που θα μας απασχολήσουν, οι οποίες και σ' αυτή την κατηγορία έτυχε να είναι εννιά.

Σάντερλαντ : Μετά από δύο συνεχόμενες κατραπακιές, ήταν φυσικό κι επόμενο να αλλάξει εκ βάθρων η κατάσταση στο σύλλογο. Ο Έλις Σορτ αποχώρησε ύστερα από εννιά χρόνια ως ιδιοκτήτης, εξαλείφοντας το χρέος της ομάδας και τη θέση του πήρε ο Άγγλος Στιούαρτ Ντόναλντ. Ο τελευταίος έδειξε ότι βιαζόταν να γίνει το νέο αφεντικό κι αυτό νομίζω πως είναι ένα αρκετά θετικό σημάδι. Ένα άλλο θετικό είναι η πρόσληψη του 42χρονου Σκωτσέζου Τζακ Ρος, ο οποίος την περασμένη σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα της Σκωτσέζικης Τσάμπιονσιπ με τη Σεντ Μίρεν. Αυτό που δεν είναι θετικό είναι το ότι η ομάδα ίσως χρειάζεται αρκετό χρόνο για ανάρρωση και προσαρμογή στα νέα δεδομένα. Ας μην ξεχνάμε ότι οι "μαυρόγατες" ήταν ένας άρρωστος οργανισμός τα τελευταία χρόνια και η αποθεραπεία μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι. Υπό αυτό το πρίσμα, το 2.00 της ανόδου είναι καχεκτικό. Στο μυαλό μου, η Σάντερλαντ είτε θα βγάλει τη γλώσσα στην ανάγκη για ένα μεσοδιάστημα προσαρμογής και θα ανέβει ως πρωταθλήτρια, όπως δηλαδή αρμόζει στη φανέλα της, είτε αυτή η μεταβατική περίοδος που βιώνει θα την οδηγήσει σε ακόμη μία σεζόν στη Λιγκ 1. Άλλο σενάριο δυσκολεύομαι να φανταστώ και, φυσικά, το δεύτερο είναι επικρατέστερο.

Μπάρνσλι : Όσο κι αν το υλικό της είναι αξιόλογο, προσωπικά δεν μπορώ με τίποτα να τη δω ως δεύτερο φαβορί για άνοδο. Για να πετύχει μία ομάδα όπως η Μπάρνσλι την άμεση επιστροφή της στην Τσαμπ, θα πρέπει πολλές παράμετροι να είναι με το μέρος της. Κι αυτό δεν ισχύει εδώ. Μετά τη φανταχτερή σεζόν '16-'17, βρίσκεται σε περίεργη φάση. Ήδη από τα μέσα εκείνης της περιόδου άρχισε να χάνει τα αστέρια της, ύστερα ήρθε ο θάνατος του πρώην ιδιοκτήτη της, που είχε μακρά ιστορία στο σύλλογο και το κακό γιγαντώθηκε με την αποχώρηση του Χέκινγκμπότομ και τον υποβιβασμό στη Λιγκ 1. Όλες αυτές οι πληγές δεν επουλώνονται εύκολα και θα πρέπει να δείξει ατσάλινο χαρακτήρα για να ανέβει τόσο σύντομα. Η σχετικά φρέσκια διοίκηση ακόμη ψάχνεται και η αλήθεια είναι πως τα έχει κάνει λίγο μαντάρα, ενώ η πρόσληψη του Γερμανού Ντάνιελ Στέντελ στον πάγκο δεν μοιάζει με ενδεδειγμένη κίνηση. Η Μπάρνσλι αυτή την περίοδο έχει ανάγκη από έναν Βρετανό προπονητή, που θα του είναι πιο εύκολο να συσπειρώσει και να κινητοποιήσει την ομάδα. Για να κλείσω, την έχω αρκετά χαμηλότερα στη δική μου κλίμακα και είναι από τις ομάδες που ίσως μου δώσουν αρκετές ευκαιρίες για κόντρα. Ο χρόνος θα δείξει.

Πίτερμπρο : Εδώ αντί για Πίτερμπρο, θα μπορούσα να είχα γράψει Πίτερεβανς. Κάτι σαν εγγλέζικο ονοματεπώνυμο, δηλαδή. Κι αυτό γιατί ο μπαγάσας ο Στιβ Έβανς αποτελεί για μένα το μισό οπλοστάσιό της. Όχι επειδή είναι ογκώδης. Αλλά επειδή είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές σε αυτό το επίπεδο κι επειδή τρέφει μια ιδιαίτερη συμπάθεια για την ομάδα. Και εικάζω πως φλέγεται να προσθέσει μία ακόμη άνοδο στο βιογραφικό του. Την περασμένη χρονιά, τόσο ο ίδιος όσο και η Πίτερμπρο κυνήγησαν αυτόν το στόχο, σε διαφορετικούς δρόμους. Κανείς δεν τα κατάφερε, αλλά τώρα έχουν την ευκαιρία να το πραγματοποιήσουν αγκαζέ. Οι ''αριστοκράτες'', τα τελευταία χρόνια, έπασχαν από ένα σύνδρομο ανωριμότητας/μαλθακότητας, το οποίο ο Έβανς νομίζω πως είναι ικανός να το εξαλείψει. Και οι δραματικές αλλαγές στο ρόστερ ίσως βοηθήσουν σε αυτό. Ερωτηματικά το αν και πότε θα δέσει αυτό το ριζικά ανανεωμένο ρόστερ και το αν θα παραμείνει ο παικταράς ο Μάντισον. Ευλογία πάντως το ότι η διοίκηση δείχνει αποφασισμένη να πάει το καράβι μπροστά, θα τολμήσω να ισχυριστώ πως η Πίτερμπρο είναι ένα από τα τρία πρώτα φαβορί για να βρίσκεται του χρόνου στην Τσάμπιονσιπ. Αρκεί να παρουσιαστεί επιτέλους σοβαρή στο χορτάρι.

Τσάρλτον : Μόνο αν στους Λονδρέζους υπήρχε ηρεμία σε διοικητικό επίπεδο, θα μπορούσα να τους πάρω στα σοβαρά όσον αφορά τη διεκδίκηση της ανόδου. Ο αντιπαθής στους οπαδούς Βέλγος ιδιοκτήτης προσπαθεί εδώ και καιρό να πουλήσει το σύλλογο, αλλά συμφωνία προς το παρόν δεν έχει επιτευχθεί. Κι ακόμη κι αν αυτό συμβεί κατά τη διάρκεια της σεζόν, η Τσάρλτον δεν θα είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να ανέβει κατηγορία. Με λίγα λόγια, το πουλάκι έχει πετάξει κατά τη γνώμη μου φέτος. Εκτιμώ τη διάθεση που δείχνει ο Μπόυερ να δουλέψει στην ομάδα, ωστόσο η σχετική αποδυνάμωση του ρόστερ, ήδη από την περασμένη σεζόν με την πώληση του παικταρά Χολμς, είναι ακόμη ένα αγκάθι.

Σκάνθορπ : Αρνούμαι να δεχθώ ότι η φετινή Σκάνθορπ έχει πάνω-κάτω τις ίδιες πιθανότητες για άνοδο σε σχέση με την περσινή (στο 7.00 η απόδοσή της). Δεύτερη σερί αποτυχημένη απόπειρα στα πλέι οφς (και μάλιστα χωρίς να το παλέψει αρκετά), ο Γκράχαμ Αλεξάντερ αποτελεί εδώ και καιρό παρελθόν, δύο βασικά γρανάζια, ο Γουάλας κι ο Αντέλακουν, πήραν μεταγραφή στην Τσάμπιονσιπ, οπότε πάμε παρακάτω.

Σάουθεντ : Όταν προσπαθώ να αξιολογήσω έναν σχετικά νεοφερμένο προπονητή, η άμεση επίδραση που ασκεί στην ομάδα και ο τρόπος που κλείνει την πρώτη του ημι-σεζόν συνθέτουν ένα ισχυρό κριτήριο. Ας πάμε για λίγο πίσω στα τέλη Ιανουαρίου : η Σάουθεντ έχει καταρρεύσει, με 7 ήττες στα 8 τελευταία, και βρίσκεται μόλις μία θέση πάνω από τη ζώνη της φωτιάς. Η διοίκηση αποφασίζει να απομακρύνει μετά από σχεδόν πέντε χρόνια τον Φιλ Μπράουν και παραδίδει την ομάδα στον, αγαπητό στους οπαδούς, Κρις Πάουελ. Τι κάνει λοιπόν ο Χρηστάρας; Ξεκινάει με ένα επιβλητικό σερί τριών νικών, κερδίζοντας ακόμη και τη Γουίγκαν, και κλείνει τη χρονιά με 4 αγώνες χωρίς ήττα και μηδέν παθητικό. Συνολικό ρεκόρ : 9-5-4. Αν αναλογιστούμε τώρα τη δεινή θέση στην οποία βρίσκονταν οι ''γαρίδες'' και το γεγονός ότι από κάποια στιγμή και μετά ήταν ουσιαστικές αδιάφορες, μπορούμε κάλλιστα να πούμε ότι ο Χρηστάρας διέπρεψε. Κι αυτό ίσως προμηνύει μία ακόμη καλύτερη σεζόν. Ο Πάουελ είναι ο προπονητής που το 2012 ανέβασε ως πρωταθλήτρια την Τσάρλτον στην Τσάμπιονσιπ, έχοντας μεγάλο παρελθόν στο σύλλογο ως ποδοσφαιριστής. Ακόμη μεγαλύτερο παρελθόν, όμως, έχει στη Σάουθεντ (248 συμμετοχές). Δεν είναι, επομένως, κάποιος τυχαίος και η άποψή μου είναι ότι δεν θα συμβιβαστεί απλά με ένα καλό πλασάρισμα. Το υλικό που διαθέτει είναι αξιόμαχο και το ότι ο περισσότερος κόσμος δεν υπολογίζει αρκετά την ομάδα μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά. Έστω κι αν οι προθέσεις του προέδρου μού είναι άγνωστες, η Σάουθεντ είναι στα μάτια μου μία από τις διεκδικήτριες της ανόδου.

Σρούσμπερι : Η τελευταία σεζόν της Σρούσμπερι θα μπορούσε να έχει τον τίτλο ''Αποτυχημένη μέσα στην επιτυχία''. Αρχικά διεκδικούσε την απευθείας άνοδο, αλλά σύντομα φάνηκε ότι δεν ήταν σε θέση να κοιτάξει στα μάτια Γουίγκαν και Μπλάκμπερν, στη συνέχεια έφτασε στον τελικό του Τρόφι, όπου ηττήθηκε από τη Λίνκολν και στο τέλος δεν κατόρθωσε να ανέβει ούτε μέσω των πλέι οφς, χάνοντας για δεύτερη φορά στο Γουέμπλεϊ μέσα σε λίγους μήνες. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Χερστ και κάμποσοι βασικοί παίκτες την παράτησαν. Εύλογα δημιουργείται η σκέψη ότι η ομάδα είναι ''άδεια'' και η ατμόσφαιρα επικίνδυνη. Το απότομο άλμα που έκανε ο Τζον Άσκι, ο νέος προπονητής, από τη Νάσιοναλ στη Λιγκ 1, σε συνδυασμό με το βάρος του σπουδαίου επιτεύγματος του Χερστ, ίσως τον λυγίσουν. Είπαμε, οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές και προβλέπεται δύσκολη σεζόν για τη μικρούλα Σρούσμπερι. Θα την είχα 5ο ή 6ο φαβορί για υποβιβασμό.

Γουίμπλεντον : Όσο ο Νιλ Άρντλι είναι στον πάγκο, οι Λονδρέζοι διαθέτουν γερή ασπίδα. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που έπαιξε χρόνια μπάλα στην ορίτζιναλ Γουίμπλεντον και ο οποίος είναι προπονητής αυτής της ομάδας από το '12. Δεν έχουν πολλές ομάδες αυτό το προνόμιο. Ο Νιλ έχει καταφέρει να φτιάξει δυνατά αποδυτήρια, η προσθήκη του μέσου Γουόρντσγουορθ είναι πολύ όμορφη, το γιατί, λοιπόν, η Γουίμπλεντον αντιμετωπίζεται τόσο υποτιμητικά το ξέρουν μόνο οι μπουκ.

Μπλάκπουλ : Όπως και στην περίπτωση της Τσάρλτον, έτσι κι εδώ το διοικητικό τοπίο είναι μελανό. Μόνο που υπάρχει μια σημαντική διαφορά : ο Γκάρι Μπόυερ και οι παίκτες του έχουν αποδείξει περίτρανα ότι δεν μασάνε, ότι έχουν αποκτήσει ανοσία. Άνοδος από τη Λιγκ 2 τη σεζόν '16-'17, αξιέπαινη πορεία τη χρονιά που μας πέρασε. Αν προσμετρήσουμε και την αξιοσέβαστη φανέλα που έχει η Μπλάκπουλ για αυτό το επίπεδο, εύκολα συμπεραίνουμε ότι το 3.50 δεν αντανακλά τις πραγματικές της πιθανότητες για υποβιβασμό.

Κάπου εδώ τελειώνει η μίνι προθέρμανση που ξεκινήσαμε. Δεν ασχολήθηκα ούτε καν με τις μισές ομάδες, αλλά αυτό, πέρα από τους λόγους που ανέφερα στο προηγούμενο κείμενο, σχετίζεται και με μία βασική αρχή : θέλω να ασχολούμαι όσο το δυνατόν περισσότερο με τις διαφωνίες που έχω με τους μπουκ. Εκεί άλλωστε έγκειται η ουσία του στοιχήματος. Και μιας και είπαμε στοίχημα, έχω προαναγγείλει ότι θα ξεκινήσω να παίζω κανονικά την 6η αγωνιστική, ωστόσο αν προκύψουν κάποια πραγματικά ενδιαφέροντα σημεία και έχω γερά πατήματα, ίσως χωθώ πρόωρα. Καλή σεζόν να έχουμε και θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο συνεπής γίνεται.

Με εκτίμηση,
Γιώργος:sign:
 
Τελευταία επεξεργασία:
Απάντηση: Αγγλικές Υποθέσεις

*Δύο ακόμη προσθήκες στην προεπισκόπηση για τη Λιγκ 1, η Τσάρλτον και η Μπλάκπουλ. Σκέφτηκε πως κακώς τις προσπέρασα.
 
Απάντηση: Αγγλικές Υποθέσεις

Για ακόμη μία φορά, φάνηκε πόσο επιφυλακτικοί πρέπει να είμαστε στις πρώτες αγωνιστικές. Σε πολλά σημεία της πρεμιέρας, η απόδοση ήταν φαινομενικά τραβηγμένη στα μάτια μου, αλλά, από όλα αυτά, μόνο η Μπόλτον, η Μπράντφορντ, η Γουίμπλεντον και η Λιντς πέρασαν (η οποία αποτέλεσε το πρώτο, live στοίχημα της σεζόν). Πέρα από το ότι το αγωνιστικό δείγμα δεν επαρκεί, είναι πιο δύσκολο να ξετρυπώσεις κάποιο κίνητρο που θα ρίξει έστω και λίγο φως μέσα στο κατασκόταδο. Κι αν όντως επικρατεί κατασκόταδο, τότε καλύτερα να αφήνουμε το ματς να κοιμηθεί.

Ας κάνουμε μερικά σχόλια για το Λιντς-Στόουκ. Η Λιντς ήταν αναμφισβήτητα η καλύτερη απ' όλες όσες παρακολούθησα στα τέσσερα πρώτα τηλεοπτικά. Ξεχείλιζε από ενέργεια, όπως μια τυπική ομάδα Μπιέλσα, και πραγματικά τους κατάπιε τους φιλοξενούμενους. Μας έδειξε με το καλημέρα πως είναι ικανή για μεγάλα πράγματα φέτος, πως έχει τα εφόδια για την πολυπόθητη άνοδο. Και να σας πω και κάτι άλλο; Ο Μπιέλσα δεν θα δεχόταν να την αναλάβει, αν δεν ήταν πεπεισμένος ότι μπορεί να πετύχει αυτό που δεν κατόρθωσαν τόσοι άλλοι. Όσον αφορά τη Στόουκ, αυτή η ήττα δεν λέει τίποτα. Πρώτον, γιατί το παιχνίδι ήταν πολύ ζόρικο και δεύτερον, γιατί πιστεύω πως χρειάζεται χρόνο μέχρι να πάρει μπρος.

Μιας και άνοιξε ο χορός των πονταρισμάτων για μένα, να σημειώσω ότι το παιχνίδι μου θα αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από μονά, με κάποια σποραδικά τρίξι για αλατοπίπερο. Δεν ξέρω φυσικά αν θα ξαναπαίξω μέχρι την 6η αγωνιστική, ουσιαστικά το πλοίο δεν έχει σαλπάρει ακόμα. Λόγω του ότι κάποιες φορές ποντάρω λίγο πριν ξεκινήσει το ματς, μιας και είμαι ψείρας, κι επειδή στις εμβόλιμες η πίεση του χρόνου θα είναι ασφυκτική, θα υπάρχουν περιπτώσεις όπου το παιχνίδι μου θα μεταφέρεται ξερά. Θα προσπαθήσω πάντως να το περιορίσω και, όπως και να 'χει, θα ενημερώνω έγκαιρα το νήμα. Η Λιντς ήταν ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς δίσταζα να την παίξω προτού πάρω μια τζούρα από τις ομάδες και τελικά άνοιξε το σκορ 2-3 λεπτά μετά την κατάθεση του δελτίου. Μπήκε με ορμή στο γήπεδο, φώναζε ότι το ήθελε περισσότερο κι έτσι δόθηκε το πράσινο φως, έστω κι αν η αξία στο 2.87 ήταν οριακή.

Σχετικά με το ποντάρισμά μου, δεν θα είναι flat. Κάθε σημείο είναι ξεχωριστό και θέλω να του δίνω τα χρήματα που αξίζει. Είναι μια τακτική που, αν την εφαρμόσεις σωστά, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Αν τη χρησιμοποιήσεις απερίσκεπτα, μπορεί να καταλήξει σε ναυάγιο. Αυτόν το δρόμο, όμως, ακολουθώ από την αρχή, σ' αυτόν θέλω να συνεχίσω να πορεύομαι. Έτσι κι αλλιώς, το στοίχημα είναι άγρια ζούγκλα. Με φτωχά μέσα, με εύκολες λύσεις δύσκολα επιβιώνεις.

Εις το επανιδείν :)
 
Τελευταία επεξεργασία:
Απάντηση: Αγγλικές Υποθέσεις

Η εβδομη αγωνιστική τελείωσε και πάμε για την όγδοη ,αναμένουμε την είσοδό σου .....
 

Προγνωστικά

  • 14:00
    COSMOTE SPORT 3 HD
    • UEFA Youth League Show
  • 15:00
    COSMOTE SPORT 3 HD
    • Ολυμπιακός - Ναντ
  • 17:00
    COSMOTE SPORT 3 HD
    • UEFA Youth League Show
  • 18:00
    COSMOTE SPORT 8 HD
    • Αλ Νασρ - Αλ Φάιχα
  • 19:00
    COSMOTE SPORT 3 HD
    • Πόρτο - Μίλαν
  • 19:30
    Novasports 2HD
    • Νυρεμβέργη - Πάντερμπορν
  • 19:30
    COSMOTE SPORT 2 HD
    • Τζένοα - Λάτσιο
  • 21:00
    COSMOTE SPORT 8 HD
    • Αλ Αχλί - Αλ Χιλάλ
  • 21:30
    Novasports 3HD
    • Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Άουγκσμπουργκ
  • 21:30
    Novasports 4HD
    • Παλέρμο - Πάρμα
  • 21:30
    Novasports Start
    • Τενερίφη - Λεγανές
  • 21:45
    COSMOTE SPORT 7 HD
    • Κάλιαρι - Γιουβέντους
  • 22:00
    Novasports 1HD
    • Αθλέτικ Μπιλμπάο - Γρανάδα
  • 22:00
    Novasports 2HD
    • Νις - Λοριάν
  • 22:15
    COSMOTE SPORT 2 HD
    • Ρίο Άβε - Αρούκα
  • 20:15
    ΕΡΤ3
    • Παναθηναϊκός - Περιστέρι
  • 20:55
    COSMOTE SPORT 4 HD
    • NBA Action 2023-24 Ε3326
  • 21:30
    Novasports Prime
    • Μπασκόνια - Βίρτους Μπολόνια
  • Αύριο 20-04-2024
  • 01:00
    COSMOTE SPORT 7 HD
    • NBA TV 2023-24
  • 02:00
    COSMOTE SPORT 4 HD
    • SoFi NBA Play-In Tournament
  • 04:00
    COSMOTE SPORT 7 HD
    • NBA TV 2023-24
  • 04:30
    COSMOTE SPORT 5 HD
    • SoFi NBA Play-In Tournament
  • 06:30
    ΑΝΤ1+
    • Formula 1 Shanghai International Circuit Practice 1
  • 09:25
    COSMOTE SPORT 5 HD
    • WRC 2024
  • 10:30
    ΑΝΤ1+
    • Formula 1 Shanghai International Circuit Sprint Qualifying
  • 10:40
    COSMOTE SPORT 5 HD
    • WRC 2024
  • 11:25
    COSMOTE SPORT 5 HD
    • WRC 2024
  • 12:45
    COSMOTE SPORT 5 HD
    • WRC 2024
  • 13:30
    Novasports 6HD
    • WTA 500 Porsche Tennis Grand Prix
  • 13:30
    COSMOTE SPORT 6 HD
    • ATP 500 2024
  • 14:30
    Novasports 5HD
    • WTA 250 Open Metropole
  • 15:30
    COSMOTE SPORT 6 HD
    • ATP 500 2024
  • 17:30
    COSMOTE SPORT 6 HD
    • ATP 500 2024
  • 19:30
    COSMOTE SPORT 6 HD
    • ATP 500 2024
Γενική Κουβεντούλα
Βοήθεια Χρήστες
  • Κανένας δεν κουβεντιάζει αυτή τη στιγμή.
  • PANATHA PANATHA:
    Για αυτο ειμαι εγω εδω...να ενημερωνω για τα παντα :bravo: :ROFLMAO: :p
  • B Forum Bot:
    Ο χρήστης BraShaVa8888 ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "|_ Λάϊβ _|" στο Προγνωστικά Ποδοσφαίρου.
  • Infobetakias Forum Bot:
  • Ertzan Ertzan:
    σύμφωνα λέει με τα Ελληνικά μέσα όπως διάβασα η Πανάθασπορ αποφάσισε να αγοράσει τον Γιάννη Γκούμα της Τουρκίας. Πολύ καλή κίνηση μπράβο :smk1:
  • Ertzan Ertzan:
    Σύμφωνα με τον προπονητή Ισμαήλ Καρτάλ πλην του Οστερβόλντε όπου εγχειρίστηκε και του Πέρεζ δεν υπάρχει κάποια απουσία. Άρα αυτό που περιμένω και περιμένουν το 99% όσων βλέπουν την Fener περιμένουμε την παρακάτω ενδεκάδα

    Λιβακόβιτς

    Οσάγι Σαμουέλ-Τζίκου-Μπεκάο-Καντίογλου

    Ισμαηλ Γιουκσέκ-Φρέντ
    Σιμάνσκι
    Καχβετζί-Τάντιτς
    Τζέκο
    αυτή είναι η εργοστασιακή ρύθμιση της Fener εδώ δεν χρειάζεσαι καν προπονητή όλα λειτουργούν στον αυτόματο
  • PANATHA PANATHA:
    Που το διαβασες αυτο?
  • Ertzan Ertzan:
    σύμφωνα με την beisports τουρκίας είναι δημοσίευμα του sportime λέει
  • Ertzan Ertzan:
    κατηγορήθηκε ο ερωτιάρης για ντόπα? μάλλον το παράκανε με τα βιάγκρα :smk1:
  • PANATHA PANATHA:
    To Sportime εχει πιασει πατο....μην το πιστευεις ποτε...
  • PANATHA PANATHA:
    Εσυ φυσικα γελας αλλα η ιστορια με τον Ιωαννιδη εδειξε μια ακομα φορα ποσο πατο εχουν πιασει τα social....ο καθε ηλιθιος γραφει οτι σαχλαμαρα του ερθει χωρις φυσικα συνεπειες....και παλι καλα που μεσα σε λιγες ωρες αποδειχτηκε η υποθεση μουφα....και δεν τραβηξε
    2-3 μερες....
  • Ertzan Ertzan:
    μα για γέλια είναι η κατάσταση, Στην σήμερον ημέρα δεν απορώ για τίποτα πραγματικά
  • Ertzan Forum Bot:
    Ο χρήστης Ertzan ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "Κύπελλο IFC#15 ΤΕΛΙΚΟΣ (20-21/4/2024)" στο Διαγωνισμός I.F.C..
  • Ertzan Ertzan:
    Στα δικά μου μάτια με την ενδεκάδα που έχει κατεβάσει η Fener και είναι αυτή που έγραψα παραπάνω η Fener κανονικά κερδίζει 2-0 τουλάχιστον όμως επειδή η μπάλα είναι πόρνη που έλεγε και ο Όσιμ όλα όσα βλέπουμε μπορούν να πάνε στράφη (δείτε τα χθεσινά)
  • Ertzan Ertzan:
    Ο Ατζούν έδειξε για άλλη μια φορά πόσο μεγάλος οπαδός της Fenerbahce είναι και τον αγώνα θα τον δείξει το ελεύθερο TV8 :smk1:
  • Ertzan Ertzan:
    με την είσοδο του Ζάιτς η Fener παίζει με 10 παίκτες αυτήν την στιγμή
  • PANATHA PANATHA:
    Εγω λεω θα πανε στα πεναλτι
  • Ertzan Ertzan:
    μακάρι
  • Ertzan Ertzan:
    ο Τζίκου κρατάει την άμυνα
  • Ertzan Ertzan:
    αυτην την στιγμή η Fener παίζει με 10 παίκτες
  • Ertzan Ertzan:
    μπαίνει ο Κρούνιτς μάλιστα
  • Ertzan Ertzan:
    αν ο Ολυμπιακός μπορέσει και σκοράρει μαγκιά του πραγματικά, αν χάσει είναι άξιος της μοίρας του
  • Ertzan Ertzan:
    Τώρα ο προπονητής της Fener τα "γάμησε" αλλά σου λέει δεν έρχεται ο Ολυμπιακός οπότε μπορώ να τους βάλω
  • Ertzan Ertzan:
    όπως έγραφα και σε έναν φίλο πέραν Μπατσουάγι δεν θα άλλαξα κανέναν και ας χρειαστεί να τους κοπούν τα πόδια, ίσως αντί Μπεκάο αν τραυματίστηκε να έβαζα Μπονούτσι για τα πέναλτι
  • Ertzan Ertzan:
    Krunic, Zaijc, Under, Caglar ότι άχρηστο υπάρχει έβαλε ο ανίκανος
  • Αδιάβροχος Forum Bot:
    Ο χρήστης Αδιάβροχος ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "υπάρχει ανώνυμο πορτοφόλι ?" στο Ηλεκτρονικά Πορτοφόλια.
    Αδιάβροχος Forum Bot: Ο χρήστης Αδιάβροχος ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "υπάρχει ανώνυμο πορτοφόλι ?" στο...