Αφιέρωμα Νο 8 - Neil Jordan

zorian

IFC#5 Cup winner 2013-14
Μέλος του προσωπικού
O 65χρονος Ιρλανδός Neil Jordan από το Sligo (μάλλον οπαδός της Sligo Rovers :twis:) είναι πολύ αγαπητός μου σκηνοθέτης ή μάλλον σκηνοθέτης που ασχολείται με ένα αγαπημένο θέμα, τον Ιρλανδικό Απελευθερωτικό Στρατό και όλα όσα συμβαίνουν στο νησί της Ιρλανδίας γενικά. Από το 1982 μέχρι τώρα έχει δώσει σπουδαίες ταινίες, έχει δώσει και "πατάτες" αλλά συνολικά το έργο του εμένα με βρίσκει φίλο. Συνολικά 17 ταινίες μεγάλου μήκους, αρκετές μικρού μήκος και τηλεοπτικές σειρές (με πιο γνωστό τους Βοργίες). Οπότε το 8ο αφιέρωμά μου είναι γι' αυτόν το σπουδαίο Σλιγκοριανό.
 
  • Like
Αντιδράσεις: gdouvl1984
Απάντηση: Αφιέρωμα Νο 8 - Neil Jordan

Angel (1982)

Δυστυχώς αυτή την πρώτη ταινία του σκηνοθέτη δεν την έχω δει και ούτε μπόρεσα να τη βρω κάπου για να τη δω. Αν κάποιος έχει τρόπο να την βρούμε ας ενημερώσει. Πάντως από την αρχή ο Jordan ασχολείται με το θέμα που προανέφερα. Ένα αστυνομικό θρίλερ στη Βόρεια Ιραλνδία είναι αυτή η ταινία, με πρωταγωνιστή τον Stephen Rea, από το Μπέλφαστ, ο οποίος παίζει σε αρκετά έργα του συμπατριώτη του, είτε ως πρωταγωνιστής είτε σε δεύτερους ρόλους.
Βρήκα μια σκηνή στο youtube από την ταινία κι αυτή θα δούμε....

 
  • Like
Αντιδράσεις: gdouvl1984
Απάντηση: Αφιέρωμα Νο 8 - Neil Jordan

The company of wolves (1984)

Δυο χρόνια μετά ο Ιρλανδός σκηνοθέτης μας δίνει ένα παραμυθάκι. Μια διαφορετική ματιά στο παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας, με αρκετή φαντασία και υπερβολή. Το συνηθίζει ο Jordan να σκηνοθετεί (και πολλές φορές να γράφει) τέτοιου είδους ταινίες, που θα έλεγα ότι δεν είναι και η συμπάθειά μου.
Εδώ η συμμορία των λύκων φτιάχνει ένα extreme παραμύθι, πολύ πιο πέρα από την φαντασία.
Βαθμός: 2/10

Ορίστε ένα μικρό δείγμα

 
  • Like
Αντιδράσεις: gdouvl1984
Απάντηση: Αφιέρωμα Νο 8 - Neil Jordan

Mona Lisa (1986)

Aυτή είναι μια ταινία με την οποίο ο Jordan, στην αρχή της καριέρας του, κάνει το βήμα παραπάνω που χρειαζόταν. Πρωταγωνιστής ο Bob Hoskins, σε δεύτερο ρόλο ο Michael Caine. Η ταινία δεν είναι ούτε σχετική με ΙΡΑ ούτε φαντασίας. Είναι μια ταινία που ασχολείται με τον υπόκοσμο και οι πρωταγωνιστές μπλέκουν σ' ένα κουβάρι που ο Ηοskins, ως οδηγός της πόρνης πολυτελείας Cathy Tyson, προσπαθεί να το λύσει και να την απελευθερώσει.
Βαθμός: 5/10

 
  • Like
Αντιδράσεις: gdouvl1984
Απάντηση: Αφιέρωμα Νο 8 - Neil Jordan

High Spirits (1988)

Tέσσερα χρόνια μετά το Company of Wolves ο σκηνοθέτης μας δίνει άλλη μια ιστορία φαντασίας. Μόνο που εδώ την εμπλουτίζει με αγγλικό χιούμορ, θυμίζοντας αρκετά Monty Pythons. Ένα κάστρο που ο ιδιοκτήτης του προσπαθεί με κάθε τρόπο να το γλυτώσει από κατάσχεση και σκαρφίζεται κάθε είδους παλαβομάρα. Με αρκετή υπερβολή, η ταινία είναι μια συρροή από γκάφες και απίθανες καταστάσεις, μέχρι να φτάσουμε στο τελικό στάδιο, όπου τα ψεύτικα φαντάσματα του κάστρου να γίνουν τελικά αληθινά!
Δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε ιδιαίτερα, πέρα από 100' πλάκας και χαβαλέ.
Βαθμός: 3/10

 
Τελευταία επεξεργασία:
  • Like
Αντιδράσεις: gdouvl1984
Απάντηση: Αφιέρωμα Νο 8 - Neil Jordan

We're No Angels (1989)

Tον επόμενο χρόνο έρχεται η πραγματικά αστεία ταινία We're no angels, σε αμερικανικό στυλ πλέον κι όχι βασισμένη στο αγγλικό χιούμορ της προηγούμενης. Οι πρωταγωνιστές Robert de Niro και Sean Penn είναι πραγματικά κωμικοί (με την έννοια που πρέπει) και η ταινία, πέρα από το ότι βλέπεται ευχάριστα, προκαλεί κι αρκετό γέλιο. Η Demi Moore έρχεται να συμπληρώσει, ως κερασάκι στην τούρτα.
Βαθμός: 6/10

 
  • Like
Αντιδράσεις: gdouvl1984
Απάντηση: Αφιέρωμα Νο 8 - Neil Jordan

The Miracle (1991)

To "Θαύμα" θεωρώ ότι είναι η πρώτη ταινία που ο Ιρλανδός σκηνοθέτης βάζει μια πραγματική σκηνοθετική πινελιά. Μετά τα χαβαλετζίδικα προηγούμενα φίλμ εδώ καταπιάνεται με ένα σοβαρο θεμα, αν και η ταινία έχει αρκετές δόσεις χιούμορ (αλλά πρωταγωνιστεί το δράμα). Ένας πιτσιρικάς ερωτεύεται λάθος milf. Τρομερή femme fatale η Beverly D' Angelo, η οποία έμπλεξε με λάθος πιτσιρίκο. Γιατί τελικά ξετυλίγεται ένα απρόσμενο οιδιπόδειο, στο οποίο ο νεαρός έχει βουτήξει μέχρι τα μπούνια.
Αυτή η ταινία μάλλον ήταν ένα πρελούδιο γι' αυτό που θα ακολουθούσε.
Βαθμος: 6/10

 
  • Like
Αντιδράσεις: gdouvl1984
Απάντηση: Αφιέρωμα Νο 8 - Neil Jordan

The Crying Game (1992)

Εδώ λοιπόν έχουμε το απόλυτο. Ο Neil Jordan σε τρομερή έμπνευση μας δίνει μια από τις καλύτερες ταινίες της δεκαετίας του '90. Δεν θα πω πολλά για την ταινία, όσοι δεν την έχετε δει νομίζω ότι χάνετε. Πάντως καταπιάνεται με το αγαπημένο μου θέμα του Ιρλανδικού στρατού και οι ανατροπές, ειδικά από το μέσο και μετά είναι συνεχείς. O Stephen Rea παρών και σ'αυτή την ταινία, μοιραία τύπισσα η Jaye Davidson στο ρόλο της Dil και ο Forest Whitaker που πρωταγωνιστεί στο ξεκίνημα.
Βαθμός: 10/10


 
Τελευταία επεξεργασία:
  • Like
Αντιδράσεις: PYLADHS και gdouvl1984
Απάντηση: Αφιέρωμα Νο 8 - Neil Jordan

Αχ αυτό το twist του crying game, σημάδεψε μια ολόκληρη γενιά θεατών... 10/10 και λίγα είναι.

Όχι ότι σημαίνει κάτι αλλά η ταινία πήρε και Όσκαρ σεναρίου!
 
  • Like
Αντιδράσεις: zorian
Απάντηση: Αφιέρωμα Νο 8 - Neil Jordan

Interview with the vampire (1994)

Επιστροφή στο σινεμά του φανταστικού για τον Ιρλανδό σκηνοθέτη, με μια ταινία-σταθμό στις ταινίες που αναφέρονται σε βαμπίρ. Ίσως είναι η πιο καλοσκηνοθετημένη και "γεμάτη" ταινία του είδους. Με καστ που σπάει κόκκαλα, με τον Τομ Κρουζ βρυκόλακα, τον Μπρατ Πιτ βρυκόλακα, τον Αντόνιο Μπαντέρας βρυκόλακα!!! Εκπληκτική η πιτσιρίκα (τότε) Kirsten Dunst, η οποία τα τελευταία χρόνια κάνει καριέρα στις ταινίες του Spiderman. Σε ορισμένα σημεία το τραβάει αρκετά, σε ορισμένα πουλάει τρέλα αλλά ταινία με βαμπίρ είναι, τι περιμένετε;
Βαθμός: 7/10

 
Τελευταία επεξεργασία:
Απάντηση: Αφιέρωμα Νο 8 - Neil Jordan

Michael Collins (1996)

Και ξανά στο ιρλανδικό στοιχείο. Όχι σχετικά με τον ΙΡΑ αυτή τη φορά αλλά μια ταινία - αφιέρωμα στον Μichael Collins, τον άνθρωπο που θεωρείται ότι έβαλε τα θεμέλια για να βγει η Ιρλανδία από το Ηνωμένο Βασίλειο και να γίνει ανεξάρτητη χώρα (με την απώλεια της Β.Ιρλανδίας βέβαια, που ποτέ δεν ενώθηκε με το υπόλοιπο νησί). Ιστορική ταινία με τον Liam Neeson στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Μόνο και μόνο ιστορικά, αξίζει να τη δει κανείς.
Βαθμός: 6/10

 
Απάντηση: Αφιέρωμα Νο 8 - Neil Jordan

Τhe Butcher Boy (1997)

Την επόμενη χρονιά ο Neil Jordan σκηνοθετεί το Butcher Boy. Ένας απίστευτος πιτσιρικάς, ο Eammon Owens, που μετά έπαιξε και στο εξαιρετικό The Magdalene Sisters, δίνει ρεσιτάλ. Η ταινία βγάζει τη γλώσσα στον καθολικισμό, τον fake καθωσπρεπισμό, τον μικροαστισμό και όλα αυτά που κάνουν πολλούς να συμπεριφέρονται ψεύτικα και πολλούς άλλους να μην μπορούν να κάνουν όσα επιθυμούν. Ταινία με πολλά μηνύματα αλλά πανέξυνα δοσμένα από τον πανέξυπνο Ιρλανδό.

Βαθμός: 6/10

 
Απάντηση: Αφιέρωμα Νο 8 - Neil Jordan

In Dreams (1999)

Ένα ψυχολογικό θρίλερ, με την πρωταγωνίστρια (Annette Bening) να βλέπει στα όνειρά της μελλοντικούς φόνους και, αφού χάσει κόρη και σύζυγο, κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να προλάβει τα χειρότερα. Όχι κάτι ιδιαίτερο, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί. Γενικά καλοστημένο θρίλερ αλλά κοινότυπο.

Βαθμός: 5/10

 
Απάντηση: Αφιέρωμα Νο 8 - Neil Jordan

The End of the Affair (1999)

Χωρίς μεγάλη χρονική απόσταση από το In Dreams βγήκε στους κινηματογράφους και το Τέλος μιας Σχέσης. Ο Ιρλανδός επιστρατεύει μεγάλα ονόματα όπως ο Ralph Fiennes και η Jylianne Moore για να μας δώσει μια ταινία (στην ουσία) ζήλιας, έρωτα, πόθου, πάθους και συζυγικής ανάγκης. Χωρίς μεγάλες ερμηνείες η ταινία θεωρείται μια κλασσική ταινία του είδους. Χαρακτηριστικό είναι ότι πρωταγωνιστεί ξανά ο Stephen Rea, ο οποίος έχει παίξει σχεδόν σε όλες τις ταινίες μέχρι τώρα του Jordan.

Βαθμός: 6/10



 
Απάντηση: Αφιέρωμα Νο 8 - Neil Jordan

The Good Thief (2002)

Την ίδια περίπου εποχή που κυκλοφορούσε στις αίθουσες το Ocean's Eleven, με την παρέλαση των σταρ, ο Ιρλανδός σκηνοθέτης κυκλοφορούσε τον "Kαλό Ληστή". Μια ταινία που πραγματεύεται κι αυτή μια ληστεία σε καζίνο, συγκεκριμένα στο Ριβιέρα του Μόντε Κάρλο, μια μέρα πριν το Γκραν Πρι (είναι και η συγκυρία τέτοια, αφού σε μερικές ημέρες έχουμε το Γκραν Πρι του Μόντε Κάρλο). Πολύ έξυπνη η ληστεία, με εμπνευστή τον Nick Nolte. Άλλο μεγάλο όνομα του φιλμ είναι ο Ralph Fiennes, που έπαιζε και στην προηγούμενη ταινία. Εδώ σε μικρό ρόλο. Επίσης, εμφανίζεται ως ηθοποιός και ο Κουστουρίτσα. Πολύ καλή η μουσική της ταινίας. Αξίζει να τη δει κανείς.

Βαθμός: 6/10

 
Απάντηση: Αφιέρωμα Νο 8 - Neil Jordan

Breakfast on Pluto (2005)

To "Πρωινό στον Πλούτωνα" είναι η "βιογραφία" (αν μπορώ να την περιγράψω έτσι) ενός τραβεστί, που τραβάει τα πάνδεινα σε μια ταραγμένη (λόγω ταραχών) Ιρλανδία και φεύγει για το Λονδίνο, όπου πιστεύει ότι θα "βρει την ησυχία" του. Τέλος πάντων, δεν είναι κι εκεί ρόδινα τα πράγματα... Πολύ καλός o Cillian Murphy στο ρόλο του/της Patrick Braden (Πάτρικ/Πάντυ/Πατρίσια).
Αν και η ταινία δεν έχει κάποια φοβερή και τρομερή υπόθεση, σκηνοθετικά ο Jordan είναι κορυφή σ'αυτό το φιλμ. Πολύ καλά πλάνα, άψογα σκηνοθετημένο, γενικά αν είχε σκηνοθετήσει έτσι ένα άλλο σενάριο τότε θα μιλάγαμε για σπουδαία ταινία. Και η μουσική άψογη.

Βαθμός: 6/10

 
Τελευταία επεξεργασία:
Απάντηση: Αφιέρωμα Νο 8 - Neil Jordan

The brave one (2007)

Και μια αμερικανιά από τον Ιρλανδό σκηνοθέτη. Ταινία που δε νομίζω ότι διαφέρει από άλλα αστυνομικά θρίλερ καλού επιπέδου (δε μιλάμε για ταινίες που είναι για σκουπίδια). Η Jodie Foster στο ρόλο αυτής που κακοποιήθηκε αλλά έχασε και τον σύντροφό της από μια συμμορία στο Central Park. Κι αναλαμβάνει να πάρει το νόμο στα χέρια της, ενώ ο αστνομικός Terrence Howard ψάχνει να "βρει τη μπάλα" που χάθηκε. Αν και δεν είναι κάτι ιδιαίτερο το φιλμ, είναι χαρακτηριστική η άνεση του Ιραλνδού, μετά από τόσα χρόνια στη σκηνοθέσια, να μπορεί να"ταξιδεύει" χωρίς άγχος από το Σλίγκο στο Μόντε Κάρλο, από το Ντέρι στη Ν.Υόρκη κ.ο.κ. Για να μην αναφέρω τη "Συνέντευξη μ'εναν βρυκόλακα" που μας "ταξίδεψε" σε όλο τον κόσμο μέσα σ'ένα φιλμ.

Βαθμός: 5/10

 
Απάντηση: Αφιέρωμα Νο 8 - Neil Jordan

Ondine (2009)

Ενώ η προηγούμενη ταινία δεν είχε ίχνος φαντασίας, ετούτη εδώ είναι ένα εντελώς κόμικ-φιλμ. Η φαντασία στην εξουσία. O Jordan επιστρέφει στα πάτρια εδάφη και σκηνοθετεί την περιπέτεια ενός ψαρά στο Cork. Ο οποίος ψαρεύει την Ondine. Από εδώ και πέρα ξετυλίγεται ένα κουβάρι μπερδεμένο με τον μύθο των selkie, με αλκοολισμό, με αρρώστιες, με θρησκευτικές νύξεις κ.ά. που δεν τα αναφέρω γιατί θα χαθεί η μαγεία.
Αναφέρω μόνο ότι selkie ονομάζονται μυθολογικές γυναίκες-φώκιες αλλά η Ondine μόνο ως φώκια δεν θα την χαρακτήριζα. Η Μεξικάνα Alicja Bachleda είναι γκομενάρα.

Βαθμός: 7/10

 
Απάντηση: Αφιέρωμα Νο 8 - Neil Jordan

Byzantium (2012)

Όπως και ο Jarmusch έτσι και ο Jordan στην τελευταία του ταινία ασχολείται με βαμπίρ. Όμως το κάνει με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Όχι με συνηθισμένα βαμπίρ. Εδώ έχουμε να κάνουμε με κάτι διαφορετικό. Η σκηνοθεσία, ειδικά στην αρχή, βασίζεται στην "τρέλα" του Lynch αλλά κάπου το χάνει ο Ιρλανδός και νομίζω ότι το φιλμ καταντάει ανούσιο στο τέλος.

Υ.Γ.1 Νομίζω ότι αυτή είναι η τέταρτη μόλις ταινία του Ιρλανδού (από τις 15 που έχει σκηνοθετήσει) στην οποία δεν παίζει ο συμπατριώτης του Stephen Rea!!

Υ.Γ.2 Ραντεβού τον Σεπτέμβρη....

Βαθμός: 4/10

 
Greta (2018)

Πολύ καλή η τελευταία ταινία του ιρλανδού. Όχι κάτι πρωτότυπο σαν ιδέα, αλλά πολύ καλό ψυχολογικό θρίλερ, με υπέροχες ερμηνείες από Isabelle Huppert και Chloe Grace Moretz. Σίγουρα αξίζει να τη δει κανείς.
Μια χήρα προσπαθεί να "μπει" στις ζωές νεαρών κοριτσιών, δίνοντας νόημα στη μίζερη ζωή της. Αλλά η επιβολή αυτή ορισμένες φορές γίνεται υπερβολική κι οδηγεί σε ακραίες καταστάσεις.....

Βαθμός: 7/10

 

Προγνωστικά

    • Δεν υπάρχουν ποδοσφαιρικές αθλητικές μεταδόσεις σήμερα
  • 20:00
    Novasports Start
    • Ζάλγκιρις Κάουνας - Αρμάνι Μιλάνο
  • 21:30
    Novasports 4HD
    • Μπάγερν Μονάχου - Μπαρτσελόνα
  • 21:30
    Novasports 5HD
    • Μπασκόνια - Αναντολού Εφές
  • 21:30
    Novasports Prime
    • Παρτίζαν - Ολυμπιακός
  • 22:00
    Novasports 2HD
    • Βιλερμπάν - Μονακό
  • Αύριο 29-03-2024
  • 01:00
    COSMOTE SPORT 7 HD
    • NBA TV 2023-24
  • 01:05
    Novasports 4HD
    • Arizona - Clemson
  • 01:30
    COSMOTE SPORT 7 HD
    • Ατλάντα Χοκς - Μπόστον Σέλτικς
  • 01:35
    Novasports 5HD
    • San Diego St. - UCONN
  • 02:00
    COSMOTE SPORT 4 HD
    • Νιου Ορλίνς Πέλικανς - Μιλγουόκι Μπακς
  • 04:00
    COSMOTE SPORT 7 HD
    • NBA TV 2023-24
  • 19:00
    COSMOTE SPORT 6 HD
    • ATP Masters 1000 2024
  • 21:00
    Novasports 6HD
    • Ριμπάκινα - Αζαρένκα
  • Αύριο 29-03-2024
  • 01:00
    COSMOTE SPORT 6 HD
    • ATP Masters 1000 2024
  • 02:30
    Novasports 6HD
    • Αλεξάντροβα - Κόλινς
Γενική Κουβεντούλα
Βοήθεια Χρήστες
  • Κανένας δεν κουβεντιάζει αυτή τη στιγμή.
  • PANATHA PANATHA:
    Είδες ριπλέι?
  • Ertzan Ertzan:
    ναι
  • PANATHA PANATHA:
    Η Φενέρμπαχτσε επιθυμούσε να πάρει αναβολή το ντέρμπι της 7ης Απριλίου με την Γαλατάσαραϊ για το τουρκικό Super Cup ελέω... Ολυμπιακού, όμως το συγκεκριμένο αίτημά της δεν έγινε αποδεκτό από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.
  • PANATHA PANATHA:
    Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Τουρκίας (TFF) ενημερώσε και τους δύο συλλόγους πως
    αυτό έχει να κάνει με το ότι δεν υπάρχει εναλλακτική ημερομηνία λόγω του φορτωμένου αγωνιστικού προγράμματος των ομάδων.
  • Ertzan Ertzan:
    Θα το έγραφα το πρωί αλλά από το κινητό δεν ήρθε. Οι αλλόθρησκοι όπως ήταν φυσιολογικό είπαν πως δεν θα δεχτούν την αναβολή του αγώνα. Οι δικοί μας έκαναν αίτηση για αναβολή και απότι διάβασα έλεγαν να γίνει ο αγώνας με την λήξη του πρωταθλήματος όμως η Ομοσπονδία που έχει χεστεί πάνω της και ακόμα να βγάλει την απόφαση για τις "τιμωρίες" δεν το έκανε αποδεκτό.
  • Ertzan Ertzan:
    Η Fenerbahce είναι η ομάδα που μάζεψε τους περισσότερους πόντους στην Ευρώπη αλλά δεν το βλέπουν έτσι δεν πειράζει όμως είναι μεγάλος ο θεός
  • PANATHA PANATHA:
    Δειχνει ο ΑΝΤ1 F1 την Κυριακή το πρωι??
  • Ertzan Ertzan:
    Νομίζω μόνο το plus θα το έχει
  • PANATHA PANATHA:
    ρε τα λαμογια....
  • Ertzan Ertzan:
    είχε προσφορά μέσω της ΔΕΗ για 9 μήνες δωρεάν πριν 1 μήνα
  • PANATHA PANATHA:
    ναι το ξερω....
  • PANATHA PANATHA:
    κ μαγνητοσκόπηση το δείχνει ο Αντ1 το ελεύθερο κανάλι στης 17:00
  • PANATHA PANATHA:
    Αγγλία - Βραζιλία 0-0 στο 36......Over 0,5 στο πρωτο μερος
  • PANATHA PANATHA:
    Απόδοσ
    η @31.0
  • M Forum Bot:
    Ο χρήστης MrChow ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "Maurice Moss Tips" στο Προγνωστικά Ποδοσφαίρου.
  • Ertzan Ertzan:
    συνεχίζει η προσφορά της ΔΕΗ για Αντέννα plus νομίζω μέχρι 14 Απριλίου
  • Ertzan Ertzan:
    Λίγες μέρες πριν την συνέλευση της Fenerbahce βγήκε στην φόρα η συνάντηση που είχε ο Hugh Dallas με τους διαιτητές και οι συνομιλίες για τον αγώνα Galatasara-Antalyaspor όπου εκεί ο διαιτητής του VAR παραδέχεται πως έκανε λάθος στο πέναλτι που πήρε ο παίκτης της Γαλατσαραϊ όπου στην ουσία το είπε πως "βούτηξε" ο παίκτης στην μικρή επαφή που είχε που δεν ήταν για πέναλτι. Γι'αυτήν την φάση είχε μιλήσει και ο Πρόεδρος μας όπου είπε αυτά που συμβαίνουν και η Ομοσπονδία τον έβγαλε ψεύτη, ωραία πράγματα
  • S Forum Bot:
    Ο χρήστης std157489 ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "Φοιτητική Έρευνα για το Λιανικό Εμπόριο" στο Καφενείο.
  • PANATHA PANATHA:
    Μονο ο Τζαβελας θα μπορουσε να φαει κοκκινη καρτα χωρις να παιζει....πραγματικα ειναι ηλιθιο το παιδι...
  • Ertzan Ertzan:
    το είχε παίξει στοίχημα γι'αυτό :p
  • PANATHA PANATHA:
    Πραγματικα απορω....αφου σε καθε ματς ειναι με νευρα γιατι δεν το κοβει το ρημαδι και να ξεκινησει το ψαρεμα....
  • PANATHA PANATHA:
    Σε λιγο θα το καρφωσει ο Φωτης....
  • PANATHA PANATHA:
    Δεν γινονται αυτα....
  • Ertzan Forum Bot:
    Ο χρήστης Ertzan ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "Κύπελλο IFC#15 Ημιτελικός (30-31/3/2024)" στο Διαγωνισμός I.F.C..
    Ertzan Forum Bot: Ο χρήστης Ertzan ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "Κύπελλο IFC#15 Ημιτελικός (30-31/3/2024)"...