Αφιέρωμα Πρωτάθλημα Τουρκίας Σούπερ Λίγκ 2014-2015

Ertzan

FENER ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΥ
Μέλος του προσωπικού
10 Αυγ 2003
46,433
20,952
113
40
ΟΠΟΥ Η FENER ΕΚΕΙ
Αρχίζει το ματς αδειάσαν οι δρόμοι που λέει και ένα τραγούδι έτσι και το πρωτάθλημα Τουρκίας μετά από 105 ημέρες με τις 4 μεγάλες να διεκδικούν ξανά το πρωτάθλημα (Φενέρμπαχτσε, Γαλατασαραϊ, Μπεσίκτας, Τράμπζονσπορ) και τις υπόλοιπες να προσπαθήσουν να «κλέψουν» το πρωτάθλημα. Ας πάμε να δούμε τι έχουμε για φέτος
Φενέρμπαχτσε
Μακριά από τις Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της η Φενέρμπαχτσε μοναδικό στόχο είχε το πρωτάθλημα. Ο Πρόεδρος Γιλντιρίμ στην θέση του Αϊκούτ Κοτζάμαν όπου παραιτήθηκε έφερε τον Ερσούν Γιανάλ και του έκανε συμβόλαιο για ένα χρόνο και του ζήτησε τι άλλο το πρωτάθλημα. Έτοιμη ομάδα παρέλαβε ο Γιανάλ και έτοιμους βοηθούς και το έργο του ήταν αρκετά εύκολο. Με τους υπάρχων παίκτες και το passing game που είχε βάλει στο παιχνίδι της η Φενέρ το έργο της αποδείχθηκε εύκολο θα έλεγα. Από το Κύπελλο αποκλείστηκε, δεν τους χάλασε καθόλου μιας και αν υπολογίσει κανείς πως το χρηματικό έπαθλο είναι μόλις 2.5 εκ ευρώ στο σύνολο τις μεγάλες ομάδες με τους παίκτες και τα συμβόλαια που έχουν δεν τους συμφέρει να παίξουν.
Η Γαλατασαραϊ αποδείχθηκε πως δεν μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό της Φενέρ, η Μπεσίκτας ξεκίνησε δυνατά αλλά στην πορεία «ξεφούσκωσε» η Τράμπζονσπορ στην Ευρώπη τα πήγε αρκετά καλά αλλά στην Τουρκία περισσότερο ασχολιόντουσαν με την Φενέρ παρά με το τι γίνεται στην ομάδα έτσι η Φενέρ πήρε το πρωτάθλημα εύκολα.
Τώρα το καλοκαίρι ήταν γεμάτο. Ο πρόεδρος αρχικά ανανέωσε το συμβόλαιο του Γιανάλ η ομάδα ξεκίνησε προετοιμασία όμως οι προετοιμασίες δεν πήγαν καλά στα φιλικά ειδικότερα. Δεν κέρδισε καμία σοβαρή ομάδα και η φυσική κατάσταση των παικτών δεν ήταν στην καλύτερη τους. Ώσπου βέβαια έσκασε η βόμβα και ήταν η παραίτηση του Γιανάλ από την Φενέρ. Ποιος τον δέχτηκε? Ως συνήθως έρχονται μεγάλοι προπονητές σε τέτοιες περιπτώσεις ακούστηκαν ονόματα Λέβ, Μουσταφά Ντενίζλι, Λουτσέσκου όμως ήρθε ένας που βάζω στοίχημα δεν τον ξέρει κανείς σας. Ο Ισμαϊλ Καρτάλ. Άγνωστος όντως. Ο Ισμαϊλ Καρτάλ είναι ο κρυφός ήρωας αυτής της ομάδας πρώην παίκτης την περίοδο 1983-1993 και από το 2010 βοηθός προπονητής της ομάδας και πλέον προπονητής της ομάδας.
Το πάρε δώσε τώρα στην Φενέρμπαχτσε. Λόγω του ότι δεν συμμετέχει στην Ευρώπη και φέτος η Φενέρ δεν έκανε αρκετές μεταγραφές ήρθε ο Ντιέγκο από την Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Στόχ πήγε στα Αραβικά Εμιράτα δανεικός οι υπόλοιποι στις θέσεις τους.
Φετινός στόχος είναι το 4[SUP]ο[/SUP] αστέρι στην φανέλα μπροστά από την μισητή αντίπαλο Γαλατασαραϊ
Γαλατασαραϊ
Η περσινή χρονιά για την Γαλατασαραϊ ήταν από τις πιο τραγικές θα έλεγε κανείς. Εκεί που πρόπερσι η ομάδα τα πήγε πάρα πολύ καλά σε Τουρκία (πρωταθλήτρια) και Ευρώπη (αποκλείστηκε στους 16) πέρυσι έγινε το ανάποδο. Ξεκίνησε στην χρονιά με τον Φατίχ Τερίμ και ήταν το πιο δυνατό φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Κάπου στην μέση της χρονιάς όμως τα πράγματα χάλασαν με αποτέλεσμα ο Ουνάλ Αϊσάλ να απολύει τον Τερίμ και να φέρνει τον Ιταλό Μαντσίνι στην ομάδα. Βλέποντας το μέγεθος του ονόματος πολλοί περίμεναν επιτυχία από τον Ιταλό τεχνικό μόνο που τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα υπολόγιζαν η απόδοση της ομάδας αντί να ανεβαίνει έπεσε ο Μαντσίνι μοίραζε χαρτάκια που θα παίξει ποιος στην Ευρώπη πέρασαν την Γιουβέντους στους ομίλους μέχρι εκεί με λίγα λόγια το πρωτάθλημα γι’αυτούς τελείωσε με τον ερχομό του Μαντσίνι. Μοναδική παρηγοριά ήταν το Κύπελλο Τουρκίας που κατακτήθηκε.
Ο Μαντσίνι αποτέλεσε παρελθόν και στην θέση του ήρθε ο Τσέζαρε Πραντέλλι άλλος Ιταλός αν και ο Αϊσάλ ήθελε πάρα πολύ τον Λουτσέσκου αλλά οι προσπάθειες του δεν έδωσαν αποτέλεσμα.
Στα μεταγραφικά τώρα, ο Αϊσάλ από την ημέρα που ήρθε έλεγε για φράουλες, πορτοκάλια (έτσι έλεγε τις μεγάλες μεταγραφές όπως ο Σναϊντερ για παράδειγμα) αλλά φέτος τα φρούτα τελείωσαν ο λόγος οικονομικός. Αν υπολογίσει κανείς πως οι μεταγραφές που έγιναν επί εποχή Μαντσίνι δεν ανταπέδωσαν όπως ο Χαϊρόβιτς που έκανε προσφυγή στην Ουέφα για τα λεφτά που είχε να πάρει και τελικά κατάφερε να φύγει και να πάει στην Βέρντερ Βρέμης δεν υπήρχε χρήμα για πέταμα. Αυτό είχε βέβαια και αντίκτυπο και στα διαρκείας όπου μέχρι τώρα λέγεται πως η Γαλατά πούλησε 26000 διαρκείας κυρίως πίσω από τα τέρματα όταν πέρυσι έπαιζε με 46000 διαρκείας.
Αυτοί που ήρθαν είναι Γιασίν Όζτεκίν, Σινάν Μπολάτ (Πόρτο), Ολτσάν Αντίν
Αντίθετα αποχώρησαν οι Σερτζάν Γιλντιριμ, Ντρογκμπά, Χαϊρόβιτς, Τζεϊχούν Γκουλσελάμ, Σαλίχ Ντουρσούν
Μεγάλη μάχη αναμένεται φέτος μιας και ζήτημα είναι το 4[SUP]ο[/SUP] αστέρι πριν το φορέσει η Φενέρμπαχτσε αλλά και μια καλή πορεία στην Ευρώπη.
Μπεσίκτας
Οι μαύροι «αετοί» πέρυσι έκαναν μια καλή πορεία θα έλεγε κανείς αλλά δεν πέτυχαν αυτό που ήθελαν δηλαδή την κατάκτηση του πρωταθλήματος βολεύτηκαν με την 3[SUP]η[/SUP] θέση και σε συνδυασμό με την τιμωρία της Φενέρ η Γαλατά πάει απευθείας στους ομίλους και η Μπεσίκτας προκριματικά του Τσάμπιονς Λίγκ.
Σε σχέση με πέρυσι αρκετές αλλαγές δεν υπήρξαν. Ο τεχνικός διευθυντής Οντέρ Οζέν δεν άντεξε στο πόστο και παραιτήθηκε, παίκτες δεν έφυγαν αν εξαιρέσουμε τον Μάνουελ Φερνάντες που ήταν γνωστό αρκετό καιρό ότι θα έφευγε μιας και περισσότερο πρόβλημα ήταν στην ομάδα παρά κέρδος όπως επίσης έφυγε και ο Αλμεϊδα. Από κει και πέρα και λόγο γηπέδου ήθελε ο Πρόεδρος να έρθει ένα μεγάλο όνομα στην ομάδα αλλά τα οικονομικά δεν το επέτρεπαν.
Στα φιλικά τα πήγε αρκετά καλά ενώ ξεκίνησε νωρίς και τις επίσημες αναμετρήσεις της από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λίγκ απέκλεισε την Φέγενορντ με 0-2 και 3-1 ενώ με την Άρσεναλ στο πρώτο παιχνίδι έμεινε 0-0.
Χωρίς τίτλο λοιπόν εδώ και 5 χρόνια και χωρίς πρωτάθλημα εδώ και 3 χρόνια φέτος με ένα ρόστερ έτοιμο από πέρυσι η Μπεσίκτας θέλει να επιστρέψει στην κορυφή. Αν δεν πάθει κανένα black-out και έχει συνέχεια στο παιχνίδι της μπορεί το κάνει αν συνεχίσει όπως πέρυσι όμως δύσκολα τα πράγματα.
Τράμπζονσπορ
Η «πρωταθλήτρια μεταγραφών» θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι «bordo mavililer» αφού οι αλλαγές φέτος πολλές. Ο Ρεσίτ Άκτσαϊ πήρε πέρυσι το τιμόνι, κάπου στην μέση ο Χαμί Μαντίραλι ανέλαβε η Τράμπζονσπορ όμως πρωταγωνιστικό ρόλο δεν κατάφερε να παίξει για άλλη μια φορά. Φέτος ο πρόεδρος αποφάσισε να παίξει χοντρά. Πρώτη αλλαγή αυτή του προπονητή. Έφερε τον πρώην τεχνικό Αλγερίας Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς ο οποίος είχε περάσει και την σεζόν 2005-2006 για 8 μήνες κερδίζοντας την 4[SUP]η[/SUP] θέση τότε.
Στα μεταγραφικά τώρα κάποια σημαντικά ονόματα είναι όπως αυτή του Όσκαρ Καρδόζο από την Μπενφίκα, Μεχμέτ Εκιντζί από την Βέρντερ Βρέμης, Κέβιν Κόντσαντ από την Μίλαν ενώ έφυγαν παίκτες σημαντικοί όπως ο Πάολο Χενρίκε, Ολτζάν Αντίν στην Γαλατασαραϊ, Ζοκόρα, Αλαζίνιο.
Με λίγα λόγια η Τράμπζονσπορ φέτος άλλαξε ριζικά σε όλα τα μέτωπα αλλά και σύστημα. Πριν το παιχνίδι με την Ρόστοβ ο Βόσνιος τεχνικός μόνο ευχαριστημένος δεν ήταν από τους παίκτες του όμως στην αναμέτρηση με τους Ρώσους έδειξε καλά στοιχεία με τον Καρντόζο να ξεκινάει το σκοράρισμα.
Φέτος θέλει να έχει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο η Τράμπζονσπορ όμως θα πρέπει να έχει συνέχεια στην απόδοση της και να παίρνει αυτό που θέλει ακόμα και όταν δεν παίζει καλά εκτός αυτού απότι διαβάζω θέλουν χρόνο στην Τράμπζονσπορ κάπου 1-2 μήνες για να είναι έτοιμη η ομάδα.
Κασίμπασα
Πολύ καλή χρονιά έκανε ο Αρβελάτσε και οι παίκτες του τελείωσε στην 6[SUP]η[/SUP] θέση είχε το δικαίωμα να πάει Ευρώπη αλλά αποκλείστηκε από την Ουέφα λόγο οικονομικών κριτηρίων. Φέτος αλλαγές δεν έκανε πολλές ο προπονητής παρέμεινε οι παίκτες παρέμειναν στόχος θα είναι η επανάληψη της περσινής πορείας.
Σίβασπορ
Πέρυσι με τον ερχομό του Ρομπέρτο Κάρλος γράφτηκαν πολλά από τα ΜΜΕ. «Έρχεται ένας ερασιτέχνης με πτυχίο προπονητικής από το Περού», μάλιστα υπήρχε και σχετικό πρόβλημα με την Ομοσπονδία τότε να δίνει την λύση για να καθίσει η Ρομπέρτο στον πάγκο της ομάδας του (δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά έβγαλαν έναν νόμο σχετικά με τις συμμετοχές παικτών με τις Εθνικές ομάδες της χώρας τους και έτσι μπορούσαν να είναι στον πάγκο) όπου τελικά ο Κάρλος όχι μόνο δεν πτοήθηκε από τα μέσα αλλά έκανε και μια πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα τερματίζοντας στην 5[SUP]η[/SUP] θέση. Λογικά θα πήγαινε στην Ευρώπη αλλά με το σκάνδαλο με τα στημένα το 2011 τιμωρήθηκε για 1 χρόνο και έμεινε εκτός.
Στα μεταγραφικά σημαντικές προσθήκες έγιναν όπως αυτή του Μπατουχάν Καραντενίζ (έχει αλλάξει 500 ομάδες αυτός ο παίκτης) και δανεικός ο Ιμπραχίμ Τοράμαν από την Μπεσίκτας (ήταν σε «ψυγείο» εκεί για 1 χρόνο).
Φέτος θα πρέπει να επαναλάβει το ίδιο με πέρυσι για να πάρει το Ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Μπούρσασπορ
Πέρυσι η χρονιά δεν ήταν και η καλύτερη ο Ντάουμ με την θητεία του από Μπεσίκτας και Φενέρ πίστευε πως μπορεί να προσφέρει και στην Μπούρσασπορ ανάλογη επιτυχία βέβαια πριν τον Ντάουμ ο Χικμέτ Καράμαν ήρθε για να τελειώσει το όνειρο Ευρώπης από τα προκριματικά για να αναλάβει ο Ντάουμ. Μετά από 26 αγώνες ούτε αυτός κατάφερε να κάνει κάτι καλό και ανέλαβε ο Ισμαϊλ Μπουζ. Κέρδισε την Γαλατά στο πρωτάθλημα εκτός και πήρε προσωρινά την θέση μέχρι το τέλος. Αποκλείστηκε στα ημιτελικά στην Γαλατά και τελείωσε άδοξα η χρονιά.
Για την νέα σεζόν άλλαξαν πολλά. Διοίκηση και προπονητής και ήρθε ο έμπειρος και γνωστός από την θητεία του στην Τράμπζονσπορ Σενόλ Γκιουνές. Η χρονιά δεν ξεκίνησε καλά μιας και αποκλείστηκε στα προκριματικά του Europa όπως και πέρυσι αυτήν την φορά στην Chikhura Sachkere από την Γεωργία στα πέναλτι. Στα προκριματικά του Europa μπήκε από το «παράθυρο βέβαια μιας και αντικατάστησε την Εσκίσεχιρσπορ όπου ήταν μπλεγμένη στα στημένα και τιμωρήθηκε
Στα μεταγραφικά σημαντικές προσθήκες οι Μπακαγέ Τραορέ, Χόλμεν και Ζοσουέ από Μίλαν, Φενέρμπαχτσε και Πόρτο αντίστοιχα.
Με τον Σενόλ Γκιουνές στον πάγκο ελπίζουν να έχουν μια καλή πορεία φέτος και να βγουν Ευρώπη κανονικά και όχι από «παράθυρα»
Εσκίσεχιρσπορ.
Η ομάδα του Ερτουγρούλ Σαγλάμ τα πήγε καλά πέρυσι ειδικά στο Κύπελλο έφτασε στην πηγή (τελικό) αλλά νερό δεν ήπιε μιας και έχασε στην Γαλατασαραϊ. Στο πρωτάθλημα ήταν μέτρια βέβαια τερματίζοντας στην 12[SUP]η[/SUP] θέση. Βέβαια ήξεραν πως απέναντι στους μεγάλους όνειρα για πρωτάθλημα δεν μπορούσαν να κάνουν και στόχο έβαλαν το Κύπελλο αλλά και την έξοδο στην Ευρώπη. Ευρώπη βγήκαν μέσω Κυπέλλου αλλά εκεί λόγω του ότι είχαν μπλέξει στα στημένα τιμωρήθηκαν για 1 χρόνο οπότε έμειναν Τουρκία.
Προπονητής ο Ερτογρούλ Σαγλάμ για 2[SUP]η[/SUP] σεζόν. Στα μεταγραφικά τώρα έφυγαν κάποια σημαντικά ονόματα όπως οι Νετζατί Ατές, Καμάρα, Σερβέτ Τσετίν ενώ ήρθαν σημαντικοί όπως Ομέρ Σισμάνογλου από την Μπεσίκτας, Φούνες Μόρι από Μπενφίκα.
Πέρυσι η σεζόν για τον Σαγλάμ ήταν δοκιμαστική και ήταν καλή φέτος όμως σίγουρα θα παλέψει για έξοδο στην Ευρώπη και θα γίνει μεγάλη μάχη με τις Κασίμπασα, Μπούρσασπορ και Σίβασπορ.
Γκαζιάντεπσπορ.
Η περσινή σεζόν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «τυχερή» για την Γκαζιάντεπσπορ. Ξεκίνησε την σεζόν όχι και με τον καλύτερο τρόπο, λόγο αγωνιστικών προβλημάτων στις τελευταίες θέσεις ήταν η νο1 υποψήφια για υποβιβασμό, κάπου εκεί όμως ήρθε ο Σεργκέν Γιαλτσίν πρώην παίκτης της Μπεσίκτας και έκανε ένα πολύ καλό σερί θα μπορούσε να βγήκε και Ευρώπη, βέβαια οι διφωνίες με την διοίκηση τον έφεραν στην παραίτηση, βέβαια η δουλειά είχε γίνει και η Γκαζιάντεπσπορ ήταν πολύ κοντά στην σωτηρία όπως και έγινε αν και στις τελευταίες αγωνιστικές δεν έπαιρνε τα αποτελέσματα που ήθελε.
Υπήρχαν συζητήσεις να αρχίσει ο Σεργκέν Γιαλτσίν στον πάγκο (είναι σαν τις πρώην λίγο το πράμα όχι φεύγω όχι γυρίζω και πάει λέγοντας) όμως δεν γύρισε ο Γιαλτσίν και τελικά την αρχή την κάνει ο Οκάν Μπουρούκ που πέρυσι ήταν στον πάγκο της Ελάζιγσπορ αυτός θα κάνει την αρχή ποιος θα είναι στο τέλος θα δείξει μιας και δεν περιμένω να τελειώσει 34 αγώνες στον πάγκο της ομάδας.
Στα μεταγραφικά υπάρχει ένα μικρό αλαλούμ αφού ήρθαν 15 παίκτες όπου 6 είναι ξένοι και έφυγαν άλλοι 11 από αυτούς που έφυγαν σημαντικοί ο επιθετικός Τοσούν (γνωστό στην μέση της σεζόν ότι θα πάει Μπεσίκτας) και ο Μπενουγιαμίν που πήγε στην Λα Κορούνια. Στα φιλικά τώρα έδειξε καλά στοιχεία έμεινε ισόπαλη με την Καϊσερίσπορ, κέρδισε Ρίζεσπορ και Εσκίσεχιρσπορ.
Και φέτος στόχος θα είναι να μην κινδυνέψει όπως πέρυσι γιατί για κάτι παραπάνω δεν την βλέπω.
Κόνιασπορ
Πέρυσι ξεκίνησε με νίκη ανατροπή την σεζόν απέναντι στην Φενέρμπαχτσε και εγώ έβλεπα και έψαχνα σαν…. πως έγινε αυτό και κάπου εκεί οι οπαδοί της σίγουρα κάνανε όνειρα για άλλα όμως όπως λέει μια Τούρκικη παροιμία «Ο λογαριασμός που έγινε στο σπίτι δεν έπιασε στην αγορά» και κάπου τον Δεκέμβριο τα άσχημα αποτελέσματα έφεραν αλλαγές στο τιμόνι της ομάδας με τον Μεσουτ Μπακάλ να αναλαμβάνει. Γκέκας και Χλέμπ οδήγησαν την ομάδα στην σωτηρία και κατάφεραν να μείνουν στην κατηγορία. Ο Μπακάλ έμεινε στον πάγκο της ομάδας αλλά ο Γκέκας την έκανε για την Άκισαρ. Ήρθαν βέβαια αρκετοί καλοί παίκτες όπως Djalma Campos από την Πόρτο δανεικός, Marica από Χετάφε, Γκαμπριέλ Τόρζε από Ουντινέζε δανεικός.
Στα φιλικά τα πήγε αρκετά καλά χωρίς να ηττηθεί μάλιστα κερδίζοντας την Μπασάκσεχιρ και τις Ολλανδικές Ντε Χάαγκ και Χέρακλες ενώ ισόπαλη έμεινε με τις Τβέντε και Ουτρέχτη.
Πολλές ήταν οι διαφωνίες με τον Μπακάλ και μια κόντρα με την διοίκηση τα φιλικά έδειξαν ότι είναι σε καλή κατάσταση και η ομάδα αλλά αν αρχίσουν τα αρνητικά αποτελέσματα δεν τον βλέπω να κάθεται, να μην κινδυνέψει είναι και ο φετινός στόχος.
Γκεντζλέρμπιρλιγι
Μέτρια πέρασε η σεζόν όπως γίνεται κάθε χρόνο όπου τελείωσαν την σεζόν στην 9[SUP]η[/SUP] θέση, ξεκίνησε στον πάγκο ο Μετίν Ντιγιάντιν και την τελείωσε ο Μεχμέτ Όζντιλεκ με τον τελευταίο αρχικά να μένει αλλά μετά την έκανε και στον πάγκο ο Μουσταφά Καπλάν βέβαια πριν τον Καπλάν την σεζόν άνοιξε ο Κεμάλ Όζτεζ αλλά έφυγε πριν καν αρχίσει η προετοιμασία
Από τους παίκτες που έφυγαν τώρα ο Τζίμι Ντουρμάζ πήγε στον Ολυμπιακό έναντι 2 εκ ευρώ γενικά όμως δεν κινήθηκε πολύ στα μεταγραφικά. Ξέρει τι κάνει ο Πρόεδρος Ιλχάν Τζαβτζάβ μάλιστα ο συγκεκριμένος Πρόεδρος θυμίζει πολύ Πανόπουλο όσων αφορά στην διαχείριση μεταγραφών και γενικά στα οικονομικά της ομάδας, στο παρελθόν μάλιστα είχε κάνει κριτική σε προέδρους των μεγάλων ομάδων που πλήρωναν πολλά λεφτά στους παίκτες λέγοντας «Αν ήμουν εγώ Πρόεδρος σε μεγάλη ομάδα θα έλεγα στους παίκτες «έρχεσαι να παίξεις στην ομάδα για την φανέλα πρώτα και μετά για αυτά τα λεφτά δέχεσαι? Έλα. Δεν δέχεσαι? Μην έρχεσαι» και δεν θα «πετούσα» έτσι τα λεφτά σε παίκτη που μπορεί να τραυματιστεί μάλιστα και να χάσει και την αξία του» εδώ ένα δίκιο το έχει ειδικά μεγάλες ομάδες «πετάνε» τα λεφτά τους
Η φετινή σεζόν πιστεύω θα είναι αντίστοιχη για την Γκεντζλέρ, αν άλλαξε 2 προπονητές πριν καλά καλά ξεκινήσει η προετοιμασία τι θα κάνει στην μέση της σεζόν άραγε? Βλέπω να κατεβαίνει ο ίδιος στον πάγκο.
Ρίζεσπορ
Στον πάγκο τον «ατόμ καριντζα (ατομικό μυρμήγκι) » όπου είναι το παρατσούκλι του Ριζά Τσαλίμπαϊ μιας και στην Μπεσίκτας ήταν μικρόσωμος δυνατός και γρήγορος έκαναν άλλα όνειρα αλλά τελικά έμειναν στα όνειρα αφού η ομάδα για 5 μήνες έψαχνε την νίκη μέχρι που ο Ριζά Τσαλίμπαϊ έφυγε και ήρθε ο Τουτουνεκερ (έφυγε από Κόνιασπορ τότε) και κατάφεραν να μείνουν στην κατηγορία.
Βέβαια ούτε αυτός έμεινε και ήρθε ο Μεχμέτ Όζντιλεκ και ανέλαβε την ομάδα. Στα μεταγραφικά έμειναν όλοι σχεδόν και ο Όζντιλεκ δήλωσε πως η ομάδα δεν θέλει ενίσχυση.
Φέτος τουλάχιστον ελπίζουν να μην κινδυνέψουν όπως με πέρυσι μιας και ο Όζντιλεκ είναι έμπειρος και ξέρει τα κατατόπια από την θητεία του από τις προηγούμενες ομάδες.
Έρτσιγιεσπορ
Η μια από τις δυο ομάδες της Καισάρεια έμεινε τελικά στην κατηγορία η Καϊσερίσπορ στην 1[SUP]η[/SUP] κατηγορία Τουρκίας και η Έρτσιγιεσπορ έμεινε στην Σούπερ Λίγκ. Ανέβηκε πέρυσι και αρχικός στόχος ήταν η παραμονή. Με τον Φουάτ Τσαπα μέχρι την 15[SUP]η[/SUP] αγωνιστικά τα πράγματα έδειχναν δύσκολα μέχρι που ανέλαβε ο Χικμέτ Καράμαν. Μπορεί την Μπούρσασπορ να μην την πήγε μακριά στην Ευρώπη και να έφυγε πριν ξεκινήσει καλά καλά αλλά την Ερτσίγιεσπορ την κράτησε στην κατηγορία.
Φέτος η διοίκηση έκανε ένα dΓ©jΓ* vu και έφερε έναν τεχνικό που την περίοδο 2006-2007 έκανε μια πολύ καλή πορεία στο Κύπελλο τον Μπουλέντ Κορκμάζ. Θυμάμαι τότε η Έρτγιεσπορ να κάνει μια ξέφρενη πορεία στο Κύπελλο και εγώ τότε να επιμένω πως δίνει βάρος στο πρωτάθλημα και να μείνει κατηγορία τελικά με διέψευσε έφτασε τελικό στο Κύπελλο ηττήθηκε στην Γαλατά και έπεσε κατηγορία.
Στο ρόστερ αλλαγές δεν έγιναν πολλές αγόρασε και τον Εντίνιο που πέρυσι δανεικός έβγαλε μάτια με 15 τέρματα σε 11 παιχνίδια.
Φέτος σίγουρα δεν θέλει να ζήσει την περσινή σεζόν και ο Κορκμάζ δεν θα ήθελε να ζήσει τουλάχιστον στο πρωτάθλημα αυτό που έζησε την χρονιά 2006-2007. Πολύ θέλω να δω τον Κορκμάζ τι θα καταφέρει γιατί στην τηλεόραση όταν σχολιάζει το κάνει μια χαρά ας τον δούμε στην πράξη Κορκμάζ (κορκμάζ στα Τούρκικα σημαίνει αυτός που δεν φοβάται) είναι.
Καράμπουκσπορ
Η ομάδα του Τολουναϊ Καφκάς ήταν από τις ομάδες που κοιτούσε κρυφά στην έξοδο για την Ευρώπη και τελικά από το πουθενά το πέτυχε. Τελείωσε μεν στην 7[SUP]η[/SUP] θέση όμως οι από πάνω με τις ποινές που πήραν για τα στημένα έτσι 45 χρόνια μετά από την ίδρυση συμμετέχει για πρώτη φορά στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα. Στον 2[SUP]ο[/SUP] γύρο πέρασε την Ρόζενμπουργκ με πρώτο αγώνα εντός 0-0 και στον επαναληπτικό εκτός 1-1. Επόμενος αντίπαλος η Σεντ Ετιέν όπου στον πρώτο αγώνα κέρδισε με 1-0.
Στα μεταγραφικά ενισχύθηκε με τους Turgay BahadΔ±r, Kumbela, Abdou Traore, Erkan Kaş, Emre GΓΌngΓΆr ve Tanju Kayhan.
Φέτος απόκτησε εμπειρία Ευρωπαϊκή οπότε στο πρωτάθλημα θα κοιτάξει να κυνηγήσει κάπως μια θέση είτε από το πρωτάθλημα είτε από το Κύπελλο.
Ακισαρσπορ
Δύο χρόνια στην Σούπερ Λίγκ μια χαρά τα καταφέρνει η Άκισαρ. Τελειώνει στην μέση την σεζόν και ούτε γάτα ούτε ζημιά βέβαια αυτά τα 2 χρόνια είχε τον Χαμζά Χαμζάογλου, πλέον όμως δεν θα τον έχει μιας και αποφάσισε να αποχωρίσει και να ενσωματωθεί στο τεχνικό επιτελείο της Εθνικής ομάδας. Όλα ξεκίνησαν πέρυσι όταν ο Τερίμ ανέλαβε την Εθνική ομάδα τότε και για βοηθό επέλεξε τον Χαμζά ογλου για κάποια παιχνίδια μέχρι που με την λήξει του πρωταθλήματος είπε να τον πάρει μόνιμα δίπλα του. Στην θέση του ήρθε ο Ρασίτ Άκτσαϊ όπου πέρυσι με την Τράμπζονσπορ έκανε μια πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη.
Στα μεταγραφικά επέστρεψε ο Γκέκας πίσω έφυγε βέβαια ο Νιάς στην Λοκομοτίβ Μόσχας επίσης από την Τράμπζονσπορ ήρθε ο Ζοκόρα ο Βραζιλιάνος αμυντικός Ντουγκλάο ο επιθετικός Saidi Ntibazonkiza από την Πολωνία, αρκετοί έφυγαν βέβαια αλλά δεν ήταν και τόσο σημαντικοί στην ομάδα

Αλλάζει σελίδα η Άκισαρ σίγουρα στόχος θα είναι η παραμονή στα φιλικά έδειξε καλά στοιχεία χάνοντας στο Αμβούργο 1-0 έμεινε ισόπαλη με το Αννόβερο 1-1.

Μπασάκσεχιρσπορ

Είναι μια από τις νεοφώτιστες ομάδες της Σούπερ Λίγκ. Όλα είναι νέα στην Μπασάκσεχιρ. Νέο όνομα, νέος προπονητής και νέο γήπεδο. Βέβαια όποιος θέλει μπορεί να την θυμάται και σαν Ιστάνμπουλ Μπογιούκσεχιρ Μπελεντιέ όπου είναι το παλιό της όνομα αλλά μάλλον το νέο όνομα είναι καλύτερο.

Προπονητής νέος και γνώριμος από την θητεία και με την Εθνική Τουρκίας Αμπτουλάχ Αβτζί όπου μετά το τέλος στην Εθνική Τουρκίας ξεκουράστηκε και τελικά γύρισε εκεί που είχε αρχίσει.

Νέο γήπεδο. Οι αγώνες στο Ολυμπιακό στάδιο 80.000 ατόμων όπου σε κάθε αγώνα είχε μάξιμουμ 3000 κόσμο τελείωσαν πλέον δικό της γήπεδο το Μπασάκσεχιρ Φατίχ Τερίμ Σταντί όπου στα εγκαίνια της ήταν και ο πρώην Πρωθυπουργός και νυν Πρόεδρος Δημοκρατίας Ερντογάν μάλιστα παίξανε και έναν αγώνα επίδειξης 5Χ5 ανάμεσα τους και ο Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ντεμίρορεν και άλλοι γνωστοί.

Ήρθαν καλά ονόματα στην ομάδα όπως ο Σεμίχ Σεντούρκ, Ουγκούρ Ουτσάν, Τζέρεμι Περπέτ, Επουρεάνου ενώ έχασε 3 σημαντικά ονόματα που δεν νομίζω να τα ψάξει στην συνέχεια.

Στα φιλικά τώρα κέρδισε Σίβασπορ και PEC Zwole, ενώ έχασε σε Κόνιασπορ Willem II και Ahead Eagles.

Με την Μπασάκσεχιρ ή με την παλιά ονομασία Μπουγιούκσεχιρ Μπελεντιέ ο Αβτζί έκανε όνομα πρώτος στόχος θα είναι η παραμονή και από κει και πέρα ότι έρθει καλό θα είναι για την ομάδα.

Μέρσιν Ιντμάν Γιουρντού

Έφυγε πρόπερσι για να επιστρέψει μετά από ένα χρόνο μέσω των play-off Θυμάμαι κάπου στην μέση την ανέλαβε ο Γιλμάζ Βουράλ για απευθείας άνοδο αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε εκτός αυτού λόγο οικονομικών προβλημάτων ο Γιλμάζ Βουράλ επικαλέστηκε ότι δεν πληρώνεται όπως και παίκτες δεν πληρώνονται και παράτησε την ομάδα τότε ο Χακάν Κουτλού (τον θυμόμαστε από την Άνκαραγκουτσού) στον τελικό κερδίζοντας την Σάμσουνσπορ με 2-0 ανέβασε την ομάδα.

Μετά από όλα αυτά ο «ατόμ καριντζά Ριζά» Ριζά Τσαλίμπαϊ ανέλαβε την ομάδα. Από το ρόστερ της έδιωξε γύρω στους 10 παίκτες και πήρε άλλους τόσους και παραπάνω.

Στα φιλικά πάντως δεν ηττήθηκε και αυτό δείχνει καλό σημάδι.

Εκτός των όλων έχει και νέο γήπεδο δικό της

Για να δούμε ο Ριζά πως θα πάει εδώ γιατί με την Ρίζεσπορ από Σεπτέμβριο έψαχνε την νίκη.

Μπαλίκεσιρπορ.

Τελευταία ομάδα που παρουσιάζω είναι και η τελευταία νεοφώτιστη στην κατηγορία μετά από 40 χρόνια ανέβηκε στην Σούπερ Λίγκ. Προπονητής για 3[SUP]η[/SUP] χρονιά ο Ισμαϊλ Έρτεκίν.

Στο μεταγραφικό παζάρι κινήθηκε δυνατά, διαβάζω πως οι μάνατζερ πρότειναν πάνω από 150 παίκτες κατά τα άλλα πήρε τον Σερτζάν Γιλντιρίμ (κάποτε ως ανερχόμενο αστέρι τον έβλεπε και η Μάντσεστερ Γιουν) τον Γκιοκχάν Ουνάλ, από την Μίλαν τον Ζαγκάρντο, Βάργας από Άντερλεχτ, Αλαζίνιο από Τράμπζονσπορ ενώ κράτησε σχεδόν όλους όσους βοήθησαν στην άνοδο στο ρόστερ.

Στα φιλικά ήταν αήττητη κέρδισε μάλιστα και μια Ελληνική ομάδα την Καλλονή με 2-1.

Αδύναμος κρίκος θα έλεγα η Μπαλίκεσιρ με ίδιο προπονητή με όχι και τόσες αλλαγές στο ρόστερ και αποτελεί ερωτηματικό.

Συμπέρασμα

Κάπως έτσι έχουν οι ομάδες φέτος στην Τουρκία για αρχή. Το αφιέρωμα γράφτηκε πριν γίνει το παιχνίδι Σούπερ Καπ ανάμεσα στην Φενέρμπαχτσε και την Γαλατασαραϊ και πριν παιχτούν οι επαναληπτικοί αγώνες στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Μετά το Σούπερ Καπ φαβορί για τον τίτλο παραμένει η Φενέρμπαχτσε μετά η Γαλατασαραϊ και 3[SUP]η[/SUP] η Μπεσίκτας και 4[SUP]η[/SUP] η Τράμπζονσπορ.

Αυτήν την στιγμή η πιο έτοιμη από τους 4 είναι η Μπεσίκτας μετά έρχεται η Φενέρμπαχτσε μετά η Γαλατασαραϊ και η Τράμπζονσπορ αυτό γιατί η Μπεσίκτας δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με πέρυσι έχει στρώσει η ομάδα και έχει δείξει πολύ καλό πρόσωπο στα προκριματικά για το Τσάμπιονς Λίγκ (τουλάχιστον στα 3 παιχνίδια) οπότε έπρεπε τουλάχιστον να ήταν κοντά στην Φενέρ και όχι με απόδοση 8,5 που την δίνει η 365.

Η Φενέρμπαχτσε παρότι άλλαξες προπονητή δεν άλλαξε τα υπόλοιπα. Παίκτες ίδιοι, στυλ παιχνιδιού ίδιος, ενδεκάδα ίδια οπότε με δοκιμασμένοι συνταγή οι μπουκ είναι λογικό να την έχουν φαβορί.

Τώρα η Γαλαταρασαϊ έπρεπε να δείχνει άλλο πρόσωπο στην πρόβα τζενεράλε αλλά μας έδειξε άλλο πρόσωπο. Στο Σούπερ Καπ από όλη την ομάδα μόνο ο Μουσλέρα υπήρχε οι άλλοι όλοι εξαφανισμένοι. Να φανταστεί κανείς ότι στον αγώνα με την Φενέρ έκανε συνολικά 243 πάσες όπου 196 ήταν σωστές όταν αυτό επί εποχή Τερίμ ήταν διπλάσια. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν αξίζει 2[SUP]ο[/SUP] φαβορί η Γαλατά.

Η Τράμπζονσπορ είναι ένας γρίφος αυτήν την στιγμή. Είναι μεν πρωταθλητής μεταγραφών μάλιστα διαβάζω πάνε να χτυπήσουν και τον Φαν ΝτερΦάαρτ αλλά το πώς θα παίξουν όλοι αυτοί και αν θα αποδώσουν και σε περίπτωση 1-2 στραβών αποτελεσμάτων τι θα κάνουν είναι ένα ερώτημα, εκτός άλλων ο Χαλιλχόβιτς θέλει και 1-2 μήνες ακόμα χρόνο, λογικό είναι να είναι 4[SUP]ο[/SUP] φαβορί.

Από κει και κάτω Μπουρσασπορ, Σίβασπορ, Κασίμπασα, Εσκίσεχιρσπορ θα κυνηγήσουν μια θέση στην Ευρώπη πάλι.

Υποψήφιες για να πέσουν είναι η νεοφώτιστη Μπαλίκεσιρσπορ, Γκαζιάντεπσπορ και Μέρσιν Ιντμάν Γιουρντού αποκλείω την Μπασάκσεχιρ λόγο Αμπτουλάχ Αβτζί.

Καλή ποδοσφαιρική σεζόν να έχουμε

Το σποτάκι της συνδρομητικής τηλεόρασης

 
Απάντηση: Αφιέρωμα Πρωτάθλημα Τουρκίας Σούπερ Λίγκ 2014-2015

Χρήσιμες οι πληροφορίες Ερτζάν, απλά μία διόρθωση:

Ο Εντίνιο έβγαλε μάτια με 15 τέρματα σε 11 παιχνίδια = Ο Εντίνιο είχε 11 γκολ σε 15 ματς.

Επίσης, ο Μαλουντά αποτελεί παρελθόν για τη μπορντο-μαβιλιλέρ, πλακώθηκε ο Γάλλος με το Χαλίλχοτζιτς.
 
Απάντηση: Αφιέρωμα Πρωτάθλημα Τουρκίας Σούπερ Λίγκ 2014-2015

Χρήσιμες οι πληροφορίες Ερτζάν, απλά μία διόρθωση:

Ο Εντίνιο έβγαλε μάτια με 15 τέρματα σε 11 παιχνίδια = Ο Εντίνιο είχε 11 γκολ σε 15 ματς.

Επίσης, ο Μαλουντά αποτελεί παρελθόν για τη μπορντο-μαβιλιλέρ, πλακώθηκε ο Γάλλος με το Χαλίλχοτζιτς.

Ναι σωστά.

Ε κοίτα αλλαγές υπάρχουν ακόμα και τώρα. Η Τράμπζον πήρε παίκτες (Αβραάμ Παπαδόπουλο και άλλους 2) η Γαλατά έκλεισε 3 μεταγραφές η Μπεσίκτας απόψε. Ο Μαλουντά έφυγε. Απλά η όλη ανάλυση ήθελα να μπει πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος, ε στα επόμενα παιχνίδια θα κάνουμε αναφορές για τις προσθήκες :eye:
 

Προγνωστικά

  • 14:00
    COSMOTE SPORT 3 HD
    • UEFA Youth League Show
  • 15:00
    COSMOTE SPORT 3 HD
    • Ολυμπιακός - Ναντ
  • 17:00
    COSMOTE SPORT 3 HD
    • UEFA Youth League Show
  • 18:00
    COSMOTE SPORT 8 HD
    • Αλ Νασρ - Αλ Φάιχα
  • 19:00
    COSMOTE SPORT 3 HD
    • Πόρτο - Μίλαν
  • 19:30
    Novasports 2HD
    • Νυρεμβέργη - Πάντερμπορν
  • 19:30
    COSMOTE SPORT 2 HD
    • Τζένοα - Λάτσιο
  • 21:00
    COSMOTE SPORT 8 HD
    • Αλ Αχλί - Αλ Χιλάλ
  • 21:30
    Novasports 3HD
    • Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Άουγκσμπουργκ
  • 21:30
    Novasports 4HD
    • Παλέρμο - Πάρμα
  • 21:30
    Novasports Start
    • Τενερίφη - Λεγανές
  • 21:45
    COSMOTE SPORT 7 HD
    • Κάλιαρι - Γιουβέντους
  • 22:00
    Novasports 1HD
    • Αθλέτικ Μπιλμπάο - Γρανάδα
  • 22:00
    Novasports 2HD
    • Νις - Λοριάν
  • 22:15
    COSMOTE SPORT 2 HD
    • Ρίο Άβε - Αρούκα
  • 20:15
    ΕΡΤ3
    • Παναθηναϊκός - Περιστέρι
  • 20:55
    COSMOTE SPORT 4 HD
    • NBA Action 2023-24 Ε3326
  • 21:30
    Novasports Prime
    • Μπασκόνια - Βίρτους Μπολόνια
  • Αύριο 20-04-2024
  • 01:00
    COSMOTE SPORT 7 HD
    • NBA TV 2023-24
  • 02:00
    COSMOTE SPORT 4 HD
    • SoFi NBA Play-In Tournament
  • 04:00
    COSMOTE SPORT 7 HD
    • NBA TV 2023-24
  • 04:30
    COSMOTE SPORT 5 HD
    • SoFi NBA Play-In Tournament
  • 06:30
    ΑΝΤ1+
    • Formula 1 Shanghai International Circuit Practice 1
  • 09:25
    COSMOTE SPORT 5 HD
    • WRC 2024
  • 10:30
    ΑΝΤ1+
    • Formula 1 Shanghai International Circuit Sprint Qualifying
  • 10:40
    COSMOTE SPORT 5 HD
    • WRC 2024
  • 11:25
    COSMOTE SPORT 5 HD
    • WRC 2024
  • 12:45
    COSMOTE SPORT 5 HD
    • WRC 2024
  • 13:30
    Novasports 6HD
    • WTA 500 Porsche Tennis Grand Prix
  • 13:30
    COSMOTE SPORT 6 HD
    • ATP 500 2024
  • 14:30
    Novasports 5HD
    • WTA 250 Open Metropole
  • 15:30
    COSMOTE SPORT 6 HD
    • ATP 500 2024
  • 17:30
    COSMOTE SPORT 6 HD
    • ATP 500 2024
  • 19:30
    COSMOTE SPORT 6 HD
    • ATP 500 2024
Γενική Κουβεντούλα
Βοήθεια Χρήστες
  • Κανένας δεν κουβεντιάζει αυτή τη στιγμή.
  • PANATHA PANATHA:
    Για αυτο ειμαι εγω εδω...να ενημερωνω για τα παντα :bravo: :ROFLMAO: :p
  • B Forum Bot:
    Ο χρήστης BraShaVa8888 ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "|_ Λάϊβ _|" στο Προγνωστικά Ποδοσφαίρου.
  • Infobetakias Forum Bot:
  • Ertzan Ertzan:
    σύμφωνα λέει με τα Ελληνικά μέσα όπως διάβασα η Πανάθασπορ αποφάσισε να αγοράσει τον Γιάννη Γκούμα της Τουρκίας. Πολύ καλή κίνηση μπράβο :smk1:
  • Ertzan Ertzan:
    Σύμφωνα με τον προπονητή Ισμαήλ Καρτάλ πλην του Οστερβόλντε όπου εγχειρίστηκε και του Πέρεζ δεν υπάρχει κάποια απουσία. Άρα αυτό που περιμένω και περιμένουν το 99% όσων βλέπουν την Fener περιμένουμε την παρακάτω ενδεκάδα

    Λιβακόβιτς

    Οσάγι Σαμουέλ-Τζίκου-Μπεκάο-Καντίογλου

    Ισμαηλ Γιουκσέκ-Φρέντ
    Σιμάνσκι
    Καχβετζί-Τάντιτς
    Τζέκο
    αυτή είναι η εργοστασιακή ρύθμιση της Fener εδώ δεν χρειάζεσαι καν προπονητή όλα λειτουργούν στον αυτόματο
  • PANATHA PANATHA:
    Που το διαβασες αυτο?
  • Ertzan Ertzan:
    σύμφωνα με την beisports τουρκίας είναι δημοσίευμα του sportime λέει
  • Ertzan Ertzan:
    κατηγορήθηκε ο ερωτιάρης για ντόπα? μάλλον το παράκανε με τα βιάγκρα :smk1:
  • PANATHA PANATHA:
    To Sportime εχει πιασει πατο....μην το πιστευεις ποτε...
  • PANATHA PANATHA:
    Εσυ φυσικα γελας αλλα η ιστορια με τον Ιωαννιδη εδειξε μια ακομα φορα ποσο πατο εχουν πιασει τα social....ο καθε ηλιθιος γραφει οτι σαχλαμαρα του ερθει χωρις φυσικα συνεπειες....και παλι καλα που μεσα σε λιγες ωρες αποδειχτηκε η υποθεση μουφα....και δεν τραβηξε
    2-3 μερες....
  • Ertzan Ertzan:
    μα για γέλια είναι η κατάσταση, Στην σήμερον ημέρα δεν απορώ για τίποτα πραγματικά
  • Ertzan Forum Bot:
    Ο χρήστης Ertzan ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "Κύπελλο IFC#15 ΤΕΛΙΚΟΣ (20-21/4/2024)" στο Διαγωνισμός I.F.C..
  • Ertzan Ertzan:
    Στα δικά μου μάτια με την ενδεκάδα που έχει κατεβάσει η Fener και είναι αυτή που έγραψα παραπάνω η Fener κανονικά κερδίζει 2-0 τουλάχιστον όμως επειδή η μπάλα είναι πόρνη που έλεγε και ο Όσιμ όλα όσα βλέπουμε μπορούν να πάνε στράφη (δείτε τα χθεσινά)
  • Ertzan Ertzan:
    Ο Ατζούν έδειξε για άλλη μια φορά πόσο μεγάλος οπαδός της Fenerbahce είναι και τον αγώνα θα τον δείξει το ελεύθερο TV8 :smk1:
  • Ertzan Ertzan:
    με την είσοδο του Ζάιτς η Fener παίζει με 10 παίκτες αυτήν την στιγμή
  • PANATHA PANATHA:
    Εγω λεω θα πανε στα πεναλτι
  • Ertzan Ertzan:
    μακάρι
  • Ertzan Ertzan:
    ο Τζίκου κρατάει την άμυνα
  • Ertzan Ertzan:
    αυτην την στιγμή η Fener παίζει με 10 παίκτες
  • Ertzan Ertzan:
    μπαίνει ο Κρούνιτς μάλιστα
  • Ertzan Ertzan:
    αν ο Ολυμπιακός μπορέσει και σκοράρει μαγκιά του πραγματικά, αν χάσει είναι άξιος της μοίρας του
  • Ertzan Ertzan:
    Τώρα ο προπονητής της Fener τα "γάμησε" αλλά σου λέει δεν έρχεται ο Ολυμπιακός οπότε μπορώ να τους βάλω
  • Ertzan Ertzan:
    όπως έγραφα και σε έναν φίλο πέραν Μπατσουάγι δεν θα άλλαξα κανέναν και ας χρειαστεί να τους κοπούν τα πόδια, ίσως αντί Μπεκάο αν τραυματίστηκε να έβαζα Μπονούτσι για τα πέναλτι
  • Ertzan Ertzan:
    Krunic, Zaijc, Under, Caglar ότι άχρηστο υπάρχει έβαλε ο ανίκανος
  • Αδιάβροχος Forum Bot:
    Ο χρήστης Αδιάβροχος ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "υπάρχει ανώνυμο πορτοφόλι ?" στο Ηλεκτρονικά Πορτοφόλια.
    Αδιάβροχος Forum Bot: Ο χρήστης Αδιάβροχος ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "υπάρχει ανώνυμο πορτοφόλι ?" στο...