ΒΙΤΑΜΙΝΗ D3

nicolas

IFC#9 Champion 2012-13, V-Bookie Champion 2008
Καλησπέρα σε όλους σας.

Θα δημοσιεύσω ένα άρθρο σχετικά με τη χρησιμότητα της βιταμίνης D3 συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου. (θα καταλάβετε παρακάτω τι εννοώ)

Βιταμίνη D: ανθρώπινη υγεία και μεταβολισμός.

Μια βιταμίνη με χαρακτηριστικά ορμόνης



*Ανάρτηση:Μάρτιος/2015

Γενικά η παχυσαρκία και το μεταβολικό σύνδρομο σχετίζονται με έλλειψη Βιταμίνης D πιθανά επειδή εναποτίθεται στο λιπώδη ιστό (1) καθώς και με περίσσεια οιστρογόνων στους παχύσαρκους άνδρες (2). Εν μέρει αυτό συμβαίνει και λόγω παραγωγής οιστρογόνων από το λιπώδη ιστό αλλά και λόγω της έλλειψης D, η οποία είναι πια γνωστό ότι ενισχύει τη στεροειδογένεση και την παραγωγή τεστοστερόνης ειδικά στους παχύσαρκους άνδρες (3)(4) αφού και η ίδια είναι μια σεκοστεροειδής ουσία (τα σεκοστεροειδή αποτελούν υποκατηγορία στεροειδών), η οποία έχει και ενδοκρινική δράση στον ανθρώπινο οργανισμό. Ο υποδοχέας της βρίσκεται σε πλειάδα διαφορετικών τύπων κυττάρων εντός του ανθρώπινου σώματος. Μάλιστα υπάρχει αρθρογραφία που αναφέρεται στη μετάβαση από τον όρο Βιταμίνη D στην ορμόνη D(5). Η μοριακή δομή της Βιταμίνης D έχει μεγάλη ομοιότητα με αυτή των κλασσικών στεροειδών ορμονών και παράγεται φωτοχημικά από το δέρμα από την 7-δεϋδροχοληστερόλη με την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Δεν είναι τυχαίο ότι σε περιπτώσεις ψωρίασης η έκθεση στον ήλιο οδηγεί κατά γενική ομολογία των ασθενών σε ύφεση της νόσου. Αυτό κατά μεγάλο μέρος οφείλεται στην αυξημένη σύνθεση βιταμίνης D είτε με φυσικό τρόπο, δηλαδή έκθεση στο ηλιακό φως είτε μέσω τεχνητής έκθεσης σε UVA. Η δράση της βιταμίνης, που μοιάζει στη χημική της δομή με την κορτιζόλη οδηγεί στην ύφεση. Έχει μάλιστα γίνει επιτυχής θεραπεία αμιγώς αυτοάνοσων νοσημάτων, όπως η ιδιοπαθής θρομβοπενική πορφύρα (ITP) με υψηλές δόσεις βιταμίνης D σε συνδυασμό με ανοσοτροποποιητικό φάρμακο όπως είναι η υδροξυχλωροκίνη, ένα θεραπευτικό σχήμα το οποίο στερείται των γνωστών παρενεργειών που προκαλεί η χρόνια χορήγηση κορτιζόνης. Δεν είναι σύμπτωση ότι για τη θεραπεία της ψωρίασης χορηγούνται κρέμες που περιέχουν Βιταμίνη D και κορτικοστεροειδή (όμοια κοτριζόλης) ή συνδυασμοί αυτών. Φυσικά το πλεονέκτημα της βιταμίνης είναι ότι δεν προκαλεί τις παρενέργειες των κλασσικών στεροειδών όπως η κορτιζόλη και τα λεγόμενα αναβολικά. Η ίδια δε, ανήκει σαφώς στις ουσίες που ευνοούν τον αναβολισμό τόσο των οστών όσο και του μυϊκού ιστού.





Μια Βιταμίνη με πολλά «πρόσωπα». Ποιες είναι οι μορφές της? Έχουν την ίδια ισχύ?

Σχετικά με τη δραστικότητα των 2 μορφών της βιταμίνης που βρίσκονται στα περισσότερα σκευάσματα αναπλήρωσης, έχει βρεθεί ότι η δραστικότερη είναι η D3 - χοληκαλσιφερόλη (ζωικής προέλευσης) σε σχέση με την D2- εργοκαλσιφερόλη (φυτικής προέλευσης) με μια αναλογία ισχύος περίπου 3:1 υπέρ της D3 (6).

Η χοληκαλσιφερόλη (D3) παράγεται φυσιολογικά στο ανθρώπινο δέρμα από την έκθεση στη ηλιακή ακτινοβολία και την 7-δεϋδροξυχοληστερόλη μέσω σειράς βιοχημικών αντιδράσεων. Η αρχική επεξεργασία του μορίου της βιταμίνης που απορροφάται μέσω του δέρματος η της τροφής γίνεται αρχικά στο ήπαρ με προσθήκη ενός υδροξυλίου και παραγωγή της 25(ΟΗ) βιταμίνη D ή αλλιώς καλσιφεδιόλη η οποία αποτελεί τον πιο αξιόπιστο δείκτη για τη διαπίστωση ανεπάρκειας D, όπως αναφέρεται και πιο κάτω. Ακολουθεί η παραγωγή της τελικής και πιο δραστικής της μορφής από το νεφρό, με μια 2η υδροξυλίωση και τον τελικό ενεργό μεταβολίτη την καλσιτριόλη – 1,25 δι(ΟΗ)βιταμίνη D.

Μάλιστα υπάρχουν σκευάσματα που φέρουν μόρια παρόμοια με τον ενεργό μεταβολίτη της D όπως είναι η αλφακαλσιδόλη που χρησιμοποιείται σε ασθενείς με νεφρική νόσο γιατί δεν απαιτεί για την ενεργοποίησή της τη συμμετοχή του νεφρού αλλά μόνο την ηπατική συμμετοχή.

Μετά ακολουθεί η κυκλοφορία της στο αίμα όπου και μεταφέρεται για να ασκήσει τη δράση της σε περίπου 36 διαφορετικά όργανα στόχους μέσω των υποδοχέων της, τόσο με άμεσες δράσεις όσο και με απώτερες μέσω των πυρηνικών υποδοχέων της και της ενεργοποίησης γονιδίων που επάγουν (7).

Είναι ενδεικτικό για την ολοένα και μεγαλύτερη αναγνώριση του ρόλου της στην ανθρώπινη υγεία ότι το 1975 δημοσιεύθηκαν σε ιατρικά περιοδικά μόλις 100 άρθρα που να περιέχουν τον όρο Βιταμίνη D, ενώ μέχρι το 2007 ο αριθμός αυτών είχε αυξηθεί σε περίπου πάνω από 1400 ανά έτος. Αυτή τη στιγμή μια πρόχειρη αναζήτηση με τον όρο βιταμίνη D τόσο στον τίτλο όσο και στο περιεχόμενο, στην εγκυρότερη βάση ιατρικών άρθρων επιστρέφει πάνω από 20000 αποτελέσματα.

Ποιος είναι ο καλύτερος δείκτης επάρκειας της D?

Όταν όμως πρόκειται να εκτιμήσουμε την επάρκεια ενός οργανισμού σε Βιταμίνη D ποια είναι η μορφή αυτής που πρέπει να αξιολογήσουμε? Οι περισσότεροι ερευνητές συμφωνούν ότι η συγκέντρωση της 25(OH)D3 ή αλλιώς καλσιφεδιόλη στον ορό αποτελεί τον καλύτερο δείκτη επάρκειας της βιταμίνης ενός οργανισμού. Το συμπέρασμα που έχει εδραιωθεί είναι ότι τα βέλτιστα επίπεδα βιταμίνης D έχουν επιτευχθεί όταν η συγκέντρωση της 25(OH)D3 είναι > 30 ng/mL(8). Η μέτρηση της 25(OH) D προτιμάται από αυτή της 1,25(OH)2D η οποία ονομάζεται αλλιώς καλσιτριόλη και αυτό γιατί ο χρόνος ημισείας ζωής της 25(OH) D είναι 2-3 εβδομάδες ενώ της 1,25(OH)2D περίπου 4 ώρες. Η συγκέντρωση της 1,25OΗD3 σε σχέση με την 25OΗD3 είναι 1/1000 και τα επίπεδα της σχετίζονται στενά με τα επίπεδα της PTH του ασβεστίου και του φωσφόρου. Τα επίπεδα της 1,25OΗD3 στο αίμα δεν αντανακλούν τα επίπεδα της βιταμίνης D στον οργανισμό. Τέλος υπάρχουν περιπτώσεις με έλλειψη βιταμίνης D στις οποίες τα επίπεδα της 1,25OΗD3 είναι φυσιολογικά λόγω του Β 'παθούς υπερπαραθυρεοειδισμού. Καλό θα είναι λοιπόν να μη γίνεται ρουτίνα η επιπρόσθετη μέτρηση των επιπέδων της 1,25(OH)2D παρά μόνο σε περιπτώσεις όπου υπάρχει υπερασβεστιαιμία και μειωμένη νεφρική λειτουργία (9,10).

Πρακτικά και για να γίνει καλύτερα κατανοητό η 1,25-διυδροξυ- βιταμίνη D είναι ο ενεργός μεταβολίτης ή καλύτερα η ενεργός μορφή της βιταμίνης D που παράγεται στους νεφρούς, καθορίζεται περισσότερο από την παραθορμόνη και δεν πληροφορεί με ακρίβεια για τις αποθήκες ή καλύτερα τις εφεδρείες της Βιταμίνης D στον ανθρώπινο οργανισμό. Μάλιστα σε περιπτώσεις ανεπάρκειας βιταμίνης D μπορεί ο ενεργός μεταβολίτης της δηλαδή η 1,25-διυδροξυ- βιταμίνη D να βρεθεί αυξημένος και όχι μειωμένος. Επιπλέον υπάρχουν νοσήματα όπως η φυματίωση και η σαρκοείδωση όπου γίνεται ανεξέλεγκτη παραγωγή 1,25-διυδροξυ- βιταμίνη D από τους νεφρούς οπότε και εκεί τα αποτελέσματα δεν είναι ενδεικτικά της επάρκειας της βιταμίνης. Σε αυτές τις περιπτώσεις όπως και σε νεφροπαθείς έχει νόημα να γίνεται μέτρηση της 1,25-διυδροξυ- βιταμίνης D και να συναξιολογείται με το Ασβέστιο που είναι υψηλό και την Παραθορμόνη που είναι συνήθως χαμηλή. Στην πλειοψηφία όμως των περιπτώσεων η επάρκεια ή όχι εκτιμάται από τη μέτρηση της 25-υδροξυ-βιταμίνης D.

Ποιες οι δράσεις της Βιταμίνης στον οργανισμό? Περιορίζονται στο σκελετό?

Οι ευεργετικές δράσεις της Βιταμίνης D και η επαρκής πρόσληψή της αναλόγως της κατάστασης δεν περιορίζονται μόνο στο σκελετό αλλά επεκτείνονται σε όλα σχεδόν τα συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού (11,12) και κυρίως:

1) Στην εύρυθμη λειτουργία των Β και Τ λεμφοκυττάρων που ευθύνονται για την χημική και την κυτταρική ανοσία, αλλά και στη συνολική αμυντική ικανότητα του οργανισμού(13,14).

2) Στην έκκριση της ινσουλίνης από τα παγκρεατικά κύτταρα. Με το δεδομένο ότι η αντίσταση στην ινσουλίνη συνδέεται άρρηκτα με την παχυσαρκία γίνεται εύκολα αντιληπτός ο μείζων ρόλος της βιταμίνης σε παχύσαρκους ασθενείς με μεταβολικό σύνδρομο ή διαβήτη στους οποίους πιθανόν ήδη υπάρχει έλλειψη όπως αναφέρεται και πιο πάνω(15).

3) Στη ομαλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος και στη ρύθμιση της Αρτηριακής πίεσης.

4) Στην εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου και στην αντικαταθλιπτική της δράση επ αυτού (16).

Επιπλέον τα στοιχεία διαρκώς συσσωρεύονται για την αντικαρκινική δράση της βιταμίνης έναντι πολλών μορφών καρκίνου (μαστός, παχύ έντερο, προστάτης) (17,18,19) καθώς και των ανοσοτροποποιητικών της ιδιοτήτων που λειτουργούν θεραπευτικά για μια σειρά αυτοάνοσων παθήσεων (ψωρίαση, διαβήτης τύπου Ι, φλεγμονώδης νόσος του εντέρου, περιοδοντική νόσος, σκλήρυνση κατά πλάκας κ.α. Βλέπουμε λοιπόν ότι παρουσιάζει ανοσορυθμιστικές ιδιότητες με ενίσχυση εκεί που χρειάζεται ένα πιο επιθετικό ανοσοποιητικό όπως στο καρκίνο αλλά και εξομάλυνση όταν έχουμε επίθεση του ανοσοποιητικού έναντι ιδίων οργάνων και ιστών.

Αλήθεια σε πόσους χρονίως κατάκοιτους ηλικιωμένους ασθενείς με πολλαπλές εισαγωγές στα νοσοκομεία και υποτροπιάζουσες λοιμώξεις, γίνεται μέτρηση επιπέδων βιταμίνης D δεδομένου ότι στους περισσότερους αν όχι σε όλους εξ αυτών η έκθεση τους στο ηλιακό φως είναι από ελάχιστη έως και μηδενική? Επιπλέον η βιταμίνη D συμβάλλει στην αύξηση της νευρομυικής διεγερσιμότητας, της μυϊκής ισχύος και του συντονισμού των κινήσεων και της ισορροπίας. Επιπρόσθετα θεραπευτικά γίνεται χρήση της και σε πνευμονικές βρογχεκτασίες. Τέλος σημαντική είναι η μέτρηση και η αναπλήρωσή της ειδικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης με σημαντική προληπτική δράση έναντι πληθώρας παθολογικών καταστάσεων τόσο για την κυοφορούσα όσο και για το νεογνό(20).


πηγή άρθρου:
Χρήστος Χαραλαμπόπουλος
Παθολόγος (Internist)
MD, MSc Ιατρικής Σχολής Αθηνών («Περιβάλλον και Υγεία: Διαχείριση περιβαλλοντικών παραγόντων με επιπτώσεις στην Υγεία»).

CASCADE Network of Excellence course -KAROLINSKA Institute Sweden.



Ενδεικτική βιβλιογραφία:

1. Am J Clin Nutr. 2000 Sep;72(3):690-3.Decreased bioavailability of vitamin D in obesity. Wortsman J1, Matsuoka LY, Chen TC, Lu Z, Holick MF.

2. J Clin Endocrinol Metab. 1979 Apr;48(4):633-8.Increased estrogen production in obese men.Schneider G, Kirschner MA, Berkowitz R, Ertel NH.

3. J Clin Endocrinol Metab. 2014 Oct;99(10):3766-73. doi: 10.1210/jc.2014-1690. Epub 2014 Jun 17.Testicular synthesis and vitamin D action.Hofer D1, Münzker J, Schwetz V, Ulbing M, Hutz K, Stiegler P, Zigeuner R, Pieber TR, Müller H, Obermayer-Pietsch B.

4. Horm Metab Res. 2011 Mar;43(3):223-5. doi: 10.1055/s-0030-1269854. Epub 2010 Dec Effect of vitamin D supplementation on testosterone levels in men.Pilz S1, Frisch S, Koertke H, Kuhn J, Dreier J, Obermayer-Pietsch B, Wehr E, Zittermann A.

5. From vitamin D to hormone D: fundamentals of the vitamin D endocrine system essential for good health.
Anthony W Norman. J Clin Nutr August 2008 vol. 88 no. 2 491S-499S

6. Mastaglia SR, Mautalen CA, Parisi MS, Oliveri B. Vitamin D2 dose required to rapidly increase 25OHD levels in osteoporotic women. Eur J Clin Nutr 2006;60:681–7

7. Vitamin D: Classical and Novel Actions Best Practice & Research Clinical Endocrinology & Metabolism Volume 25, Issue 4, Pages 531-702, I1-I2 (August 2011)Edited by R. Bouillon

8. Adv Exp Med Biol. 2008;624:55-71. doi: 10.1007/978-0-387-77574-6_5. Optimal serum 25-hydroxyvitamin D levels for multiple health outcomes. Bischoff-Ferrari HA1.

9. Choosing Wisely:Don’t routinely measure 1,25-dihydroxyvitamin D unless the patient has hypercalcemia or decreased kidney function. Endocrine Society guidelines. Source: aaffp.

10. Evaluation, treatment, and prevention of vitamin D deficiency: an Endocrine Society clinical practice guideline.J Clin Endocrinol Metab. 2011 Jul;96(7):1911-30. Epub 2011 Jun 6.Holick MF, Binkley NC, Bischoff-Ferrari HA, Gordon CM, Hanley DA, Heaney RP, MuradMH, Weaver CM; Endocrine Society.

11. Holick MF. High prevalence of vitamin D inadequacy and implications for health. Mayo Clin Proc 2006;81:353–73.

12. Weaver CM, Fleet JC. Vitamin D requirements: current and future. Am J Clin Nutr 2004;80(suppl):1735S–9S.

13. Provvedini DM, Tsoukas CD, Deftos LJ, Manolagas SC. 1,25-dihydroxyvitamin D3 receptors in human leukocytes. Science 1983;221:1181–3.

14. Tsoukas CD, Provvedini DM, Manolagas SC. 1,25-dihydroxyvitamin D3: a novel immunoregulatory hormone. Science 1984;224:1438–40.

15. Crit Rev Food Sci Nutr. 2012;52(2):103-12. doi: 10.1080/10408391003785458.Vitamin d and metabolic syndrome risk factors: evidence and mechanisms. Awad AB1, Alappat L, Valerio M.

16. Eyles DW, Smith S, Kinobe R, Hewison M, McGrath JJ. Distribution of the vitamin D receptor and 1 alpha-hydroxylase in human brain. J Chem Neuroanat 2005;29:21–30.

17. Ma JF, Nonn L, Campbell MJ, Hewison M, Feldman D, Peehl DM. Mechanisms of decreased vitamin D 1alpha-hydroxylase activity in prostate cancer cells.

18. Bises G, Kallay E, Weiland T, et al. 25-Hydroxyvitamin D3-1alpha-hydroxylase expression in normal and malignant human colon.

19. Segersten U, Holm PK, Bjorklund P, et al. 25-Hydroxyvitamin D3 1alpha-hydroxylase expression in breast cancer and use of non-1α-hydroxylated vitamin D analogue. Breast Cancer Res 2005;7:R980–6.

20. Gynecol Endocrinol. 2007 Jan;23(1):13-24.Vitamin D: the secosteroid hormone and human reproduction. Pérez-López




Όλα τα παραπάνω τα γράφω γιατί παρατηρήθηκε σε έξαιρετικά μεγάλο αριθμό μελετών και περιστατικών ότι η έλλειψη βιταμίνης D ήταν κοινό χαρακτηριστικό ΌΛΩΝ ΟΣΩΝ έχουν προσβληθεί απο κορωνοιο.

Όσοι έχετε συγγενείς ιατρούς και τους το ρωτήσετε το λογικό είναι να σας επιβεβαιώσουν αυτό που σας αναφέρω.

Απο εκεί και πέρα θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η εταιρεία μου έχει αναλάβει την προώθηση εδώ και ένα μήνα ενός προιόντος βιταμίνης D3 με την εμπορική ονομασία wave D3.

Δεν υπάρχει στα φαρμακεία της γειτονιάς σας ακόμα (καθώς δεν έχουμε προλάβει σαν εταιρεία να το κάνουμε αυτό) αλλά μπορείτε να το βρείτε σε ηλεκτρονικά φαρμακεία.

Αν δεν ήταν έτσι η κατάσταση θα φρόντιζα σε μια συνάντηση μας να σας δώσω απο ένα κουτάκι σε όλους.

Το κόστος δεν είναι βέβαια μεγάλο αλλά Η ΩΦΕΛΕΙΑ για τον οργανισμό είναι τεράστια!

Εδώ https://paulbill.gr/wave-d3-2000-iu/ μπορείτε να δείτε αν θέλετε πληροφορίες για τη βιταμίνη wave D3

Eίμαι σίγουρος ότι κάποιοι θα βοηθηθούνε απο αυτό το ποστάρισμα , κάποιοι άλλοι θα με κακοχαρακτηρίσουν γιατί κάνω διαφήμιση όμως ειλικρινά αυτό δεν με ενδιαφέρει. Το σωστό πριν ξεκινήσει να λαμβάνει κάποιος βιταμίνη D3 είναι να μετρήσει τις τιμές που έχει. Και κατόπιν επικοινωνίας με ιατρό πάντα , ΜΟΝΟ τότε να το ξεκινήσει.

Και έναν να βοήθησα με το άρθρο αυτό θεωρώ ότι κάτι έκανα...

Καλό απόγευμα σε όλους.

ΥΓ. Βάζω 4 γκολ στο IFC...τρώω 4 και λήγει ισοπαλία.....βάζω 2 και τρώω τρία....... παράγκα παντού....
 
Σήμερα τσίμπησα τις βιταμίνες είναι αυτά εδώ και το κουτάκι

1606392805209.png


και θα δω τι επίδραση θα έχει. Αν δω πως δεν έχει κάποια επίδραση στο φιλικό που θα παίξω με πρόσωπο θα ζητήσω αποζημίωση να ξέρεις. :paidi:

Υ.Γ: Το ποσοστό μου μην ξεχάσεις να καταθέσεις μόνο εσύ :paidi:
 
  • Like
Αντιδράσεις: nicolas, BetLaden και nklaps
Νίκο και ο παιδίατρος μας το επιβεβαιώνει.
Μας είχε δώσει μάλιστα συνταγή πριν λίγους μήνες να ξεκινήσουν να παιρνουν τα παιδια από Σεπτέμβριο και μετά...
 
  • Like
Αντιδράσεις: nicolas
Που εισαι ρε Νικόλα , σε πεθύμησα ρε μπαγάσα .
 
  • Like
Αντιδράσεις: nicolas
Θα σας πω σήμερα μια ιστορία που μου έτυχε σήμερα και μου έχει ανεβάσει το αίμα στο κεφάλι.

Αφού είχα πάρει τις βιταμίνες που πρότεινε ο Νικόλας λέω ας πάρω και για μένα και για τους δικούς μου δυο κουτάκια.

Πάω στο μαγαζί 2 κουτάκια 15 ευρώ αν και αρχικά ο ιδιοκτήτης μου λέει 16 ευρώ, εκείνη την ώρα δεν το πήρα πρέφα, ανεβαίνω σπίτι με την απόδειξη μπαίνω στην σελίδα τους που θα σας την πω και τι να δω. 6.20 ευρώ δεν υπάρχει κάποια έκπτωση τίποτα, τσακ το βγάζω φώτο.

Μπαίνω στους όρους τους να δω μήπως λέει εκεί και εκεί αναγράφει το εξής όπου θα το δείτε και σε φώτο

Οι τιμές του ηλεκτρονικού καταστήματος είναι οι ίδιες με του φυσικού κατάστηματος διαφοροποιούνται όμως οι εκπτώσεις

Η διαφορά είναι 2,60 ευρώ. Κάποιος μπορεί να σκεφτεί "έλα ρε μ@λάκα γίνεσαι γύφτος για 2,60?" Ναι φίλε μου γίνομαι γιατί με 2,60 παίρνεις 3 μικρά ψωμιά (0,70 κάνει εδώ), παίρνεις 1 κουτί ντεπόν και αν βάλεις και κάτι παραπάνω παίρνεις 2 κουτιά ντεπόν, πίνεις καφέ κτλπ.

Μη με πιάνεται φεύγω στο κατάστημα. ο ιδιοκτήτης λείπει ο υπάλληλος εκεί. Αντί να πάρω ένα "συγνώμη κύριε έγινε λάθος" και να φύγω στην ευχή της Παναγίας, του Μουάμεθ κτλπ μου την βγήκε και από πάνω βγάζοντας τον εαυτό του δικαιωμένο και εγώ έχω άδικο.

Να μου λέει πως αν κάνω την παραγγελία από το διαδίκτυο είτε μου την στείλουν είτε την πάρω τότε από το κατάστημα ισχύει η τιμή της σελίδας.

Όταν του έδειξα το παραπάνω με τον όρο γυρνάει και μου λέει "Μην κοιτάτε τους όρους αυτούς τους γράφουμε εμείς"

Με λίγα λόγια μου λέει στα ίσα είμαστε απατεώνες ότι θέλουμε κάνουμε, άλλη εξήγηση δεν υπάρχει.

Το σίγουρο είναι πως το συγκεκριμένο φαρμακείο για μένα έχει διαγραφεί από τον χάρτη της Ξάνθης,
Ας είναι και το μοναδικό εφημερεύων στην Πόλη μου θα πάω Κομοτηνή ή Καβάλα ή σε κάποιο από τα χωριά να πάρω το όποιο φάρμακο χρειαστώ

Οπότε προσοχή όποιος παραγγείλει από δω να κοιτάξει και πιθανή μεταφορικά έξοδα κτλπ

1606571584167.png


1606571636284.png
 

Προγνωστικά

    • Δεν υπάρχουν ποδοσφαιρικές αθλητικές μεταδόσεις σήμερα
  • 20:00
    Novasports Start
    • Ζάλγκιρις Κάουνας - Αρμάνι Μιλάνο
  • 21:30
    Novasports 4HD
    • Μπάγερν Μονάχου - Μπαρτσελόνα
  • 21:30
    Novasports 5HD
    • Μπασκόνια - Αναντολού Εφές
  • 21:30
    Novasports Prime
    • Παρτίζαν - Ολυμπιακός
  • 22:00
    Novasports 2HD
    • Βιλερμπάν - Μονακό
  • Αύριο 29-03-2024
  • 01:00
    COSMOTE SPORT 7 HD
    • NBA TV 2023-24
  • 01:05
    Novasports 4HD
    • Arizona - Clemson
  • 01:30
    COSMOTE SPORT 7 HD
    • Ατλάντα Χοκς - Μπόστον Σέλτικς
  • 01:35
    Novasports 5HD
    • San Diego St. - UCONN
  • 02:00
    COSMOTE SPORT 4 HD
    • Νιου Ορλίνς Πέλικανς - Μιλγουόκι Μπακς
  • 04:00
    COSMOTE SPORT 7 HD
    • NBA TV 2023-24
  • 19:00
    COSMOTE SPORT 6 HD
    • ATP Masters 1000 2024
  • 21:00
    Novasports 6HD
    • Ριμπάκινα - Αζαρένκα
  • Αύριο 29-03-2024
  • 01:00
    COSMOTE SPORT 6 HD
    • ATP Masters 1000 2024
  • 02:30
    Novasports 6HD
    • Αλεξάντροβα - Κόλινς
Γενική Κουβεντούλα
Βοήθεια Χρήστες
  • Κανένας δεν κουβεντιάζει αυτή τη στιγμή.
  • PANATHA PANATHA:
    Είδες ριπλέι?
  • Ertzan Ertzan:
    ναι
  • PANATHA PANATHA:
    Η Φενέρμπαχτσε επιθυμούσε να πάρει αναβολή το ντέρμπι της 7ης Απριλίου με την Γαλατάσαραϊ για το τουρκικό Super Cup ελέω... Ολυμπιακού, όμως το συγκεκριμένο αίτημά της δεν έγινε αποδεκτό από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.
  • PANATHA PANATHA:
    Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Τουρκίας (TFF) ενημερώσε και τους δύο συλλόγους πως
    αυτό έχει να κάνει με το ότι δεν υπάρχει εναλλακτική ημερομηνία λόγω του φορτωμένου αγωνιστικού προγράμματος των ομάδων.
  • Ertzan Ertzan:
    Θα το έγραφα το πρωί αλλά από το κινητό δεν ήρθε. Οι αλλόθρησκοι όπως ήταν φυσιολογικό είπαν πως δεν θα δεχτούν την αναβολή του αγώνα. Οι δικοί μας έκαναν αίτηση για αναβολή και απότι διάβασα έλεγαν να γίνει ο αγώνας με την λήξη του πρωταθλήματος όμως η Ομοσπονδία που έχει χεστεί πάνω της και ακόμα να βγάλει την απόφαση για τις "τιμωρίες" δεν το έκανε αποδεκτό.
  • Ertzan Ertzan:
    Η Fenerbahce είναι η ομάδα που μάζεψε τους περισσότερους πόντους στην Ευρώπη αλλά δεν το βλέπουν έτσι δεν πειράζει όμως είναι μεγάλος ο θεός
  • PANATHA PANATHA:
    Δειχνει ο ΑΝΤ1 F1 την Κυριακή το πρωι??
  • Ertzan Ertzan:
    Νομίζω μόνο το plus θα το έχει
  • PANATHA PANATHA:
    ρε τα λαμογια....
  • Ertzan Ertzan:
    είχε προσφορά μέσω της ΔΕΗ για 9 μήνες δωρεάν πριν 1 μήνα
  • PANATHA PANATHA:
    ναι το ξερω....
  • PANATHA PANATHA:
    κ μαγνητοσκόπηση το δείχνει ο Αντ1 το ελεύθερο κανάλι στης 17:00
  • PANATHA PANATHA:
    Αγγλία - Βραζιλία 0-0 στο 36......Over 0,5 στο πρωτο μερος
  • PANATHA PANATHA:
    Απόδοσ
    η @31.0
  • M Forum Bot:
    Ο χρήστης MrChow ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "Maurice Moss Tips" στο Προγνωστικά Ποδοσφαίρου.
  • Ertzan Ertzan:
    συνεχίζει η προσφορά της ΔΕΗ για Αντέννα plus νομίζω μέχρι 14 Απριλίου
  • Ertzan Ertzan:
    Λίγες μέρες πριν την συνέλευση της Fenerbahce βγήκε στην φόρα η συνάντηση που είχε ο Hugh Dallas με τους διαιτητές και οι συνομιλίες για τον αγώνα Galatasara-Antalyaspor όπου εκεί ο διαιτητής του VAR παραδέχεται πως έκανε λάθος στο πέναλτι που πήρε ο παίκτης της Γαλατσαραϊ όπου στην ουσία το είπε πως "βούτηξε" ο παίκτης στην μικρή επαφή που είχε που δεν ήταν για πέναλτι. Γι'αυτήν την φάση είχε μιλήσει και ο Πρόεδρος μας όπου είπε αυτά που συμβαίνουν και η Ομοσπονδία τον έβγαλε ψεύτη, ωραία πράγματα
  • S Forum Bot:
    Ο χρήστης std157489 ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "Φοιτητική Έρευνα για το Λιανικό Εμπόριο" στο Καφενείο.
  • PANATHA PANATHA:
    Μονο ο Τζαβελας θα μπορουσε να φαει κοκκινη καρτα χωρις να παιζει....πραγματικα ειναι ηλιθιο το παιδι...
  • Ertzan Ertzan:
    το είχε παίξει στοίχημα γι'αυτό :p
  • PANATHA PANATHA:
    Πραγματικα απορω....αφου σε καθε ματς ειναι με νευρα γιατι δεν το κοβει το ρημαδι και να ξεκινησει το ψαρεμα....
  • PANATHA PANATHA:
    Σε λιγο θα το καρφωσει ο Φωτης....
  • PANATHA PANATHA:
    Δεν γινονται αυτα....
  • Ertzan Forum Bot:
    Ο χρήστης Ertzan ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "Κύπελλο IFC#15 Ημιτελικός (30-31/3/2024)" στο Διαγωνισμός I.F.C..
    Ertzan Forum Bot: Ο χρήστης Ertzan ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "Κύπελλο IFC#15 Ημιτελικός (30-31/3/2024)"...