Βελιγράδι, 7 Απριλίου 1999....

johnbill

IFC#5 champion 2008-09, IFC#4 Cup & Super Cup winn
Μέλος του προσωπικού
7 Σεπ 2002
11,006
7,620
113
49
Σεπόλια
AEKVELIGRADIPHOTO-1.jpg
AEKVELIGRADIPHOTO-2.jpg

AEKVELIGRADIPHOTO-3.jpg
AEKVELIGRADIPHOTO-5.jpg


Τα χρόνια πέρασαν από την ημέρα που η ΑΕΚ ταξίδεψε στο Βελιγράδι για να δώσει έναν ιστορικό αγώνα με την Παρτιζάν, σε ένδειξη συμπαράστασης στο σέρβικο λαό για τους βομβαρδισμούς από το ΝΑΤΟ. Οι παίκτες των δύο ομάδων φορούσαν φανέλες με ζωγραφισμένους στόχους σε ένα ματς που οι φίλαθλοι έγιναν ένα και έκλεψαν την παράσταση με την συμπεριφορά τους. Το Sportime γυρίζει το χρόνο πίσω και θυμάται…

Ισόπαλος ο αγώνας

Στο όλο ταξίδι υπήρχε και το αγωνιστικό μέρος… Εκεί νικητής δεν αναδείχθηκε, καθώς η διακοπή του παιχνιδιού βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1. Το σκορ είχε διαμορφωθεί από το πρώτο ημίχρονο με τα γκολ των Κίτσμαν (13’) και Ζουμπούλη (27’). Στην επανάληψη πραγματοποιήθηκε η πιο ευχάριστη διακοπή σε ποδοσφαιρικό αγώνα. Οι οπαδοί της Παρτιζάν εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και ενώθηκαν με αυτούς της ΑΕΚ, δημιουργώντας εορταστική ατμόσφαιρα. Για την ιστορία, η Παρτιζάν του μετέπειτα προπονητή της ΑΕΚ Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς αγωνίστηκε με τους Νταμιάνοβιτς, Κράσοβιτς, Σάβιτς, Σανόγεβιτς, Στογιάνοβιτς, Βούκοβιτς, Ιλιτς, Ιβιτς, Μπιέκοβιτς, Τόμιτς, Κίτσμαν και η Ενωση με τους Ατματσίδη (29’ Μιχαηλίδη - 40’ Κουρκούνα), Κοπιτσή (40’ Κωστένογλου), Μπαμπούνσκι, Μιλοβάνοβιτς (42’ Καψή), Τσέκολι (45’ Ζήκο), Κατσαβό, Σαβέβσκι (32’ Κασάπη), Μαλαδένη, Καλιτζάκη, Ζουμπούλη, Νικολαΐδη. Τα λεπτά και τα γκολ όμως στο εν λόγω παιχνίδι δεν είχαν καθόλου σημασία.

«Απέχθεια στον πόλεμο»

Από το ξεκίνημά του το εγχείρημα του ταξιδιού στο βομβαρδισμένο Βελιγράδι ήταν extreme. Ο,τι πρέπει δηλαδή για έναν άνθρωπο όπως ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος άλλωστε ήταν ο εμπνευστής της ιδέας. Στις 3 Απριλίου ο «τίγρης» μαζί με τον Πέτρο Στάθη, τον Κώστα Γενεράκη, αλλά και τον Ντέμη Νικολαΐδη δίνουν συνέντευξη Τύπου στην οποία γνωστοποιούν τις λεπτομέρειες του εγχειρήματος. Η ατάκα του Μελισσανίδη «από την αρχή είχε πει πως η συμμετοχή είναι εθελοντική. Δεν υπάρχει εγγύηση στον πόλεμο», είχε πει χαρακτηριστικά όσο σκληρό και αν ακούγεται. Αποτελούσε όμως την πραγματικότητα, καθώς μπορεί να υπήρχαν οι διαβεβαιώσεις πως οι δορυφόροι θα προστάτευαν το κομβόι των πούλμαν, όμως ουδείς είχε εμπιστοσύνη στους Αμερικανούς.

Ειρήνη, κουράγιο και ελπίδα

Αυτός όμως που έκλεψε την παράσταση με τις δηλώσεις του ήταν ο Ντέμης Νικολαΐδης. «Οι Ελληνες και οι Σέρβοι είναι οι μοναδικοί λαοί στα Βαλκάνια που πολέμησαν τους ναζί. Το μήνυμα είναι το εξής: Ειρήνη, κουράγιο και ελπίδα σε όσους ταλαιπωρούνται. Θέλω να καταδείξω την απέχθεια των Ελλήνων στον πόλεμο», είχε δηλώσει αποτυπώνοντας με τον καλύτερο τρόπο το πώς έβλεπε όχι μόνο ο ίδιος, αλλά και οι συμπαίκτες του το όλο εγχείρημα… Το θάρρος που έδειξαν οι παίκτες της ΑΕΚ που δέχθηκαν την πρόσκληση-πρόκληση, το έδειξαν και άλλοι. Δημοσιογράφοι, άνθρωποι του πολιτικού χώρου (όπως ο Κατσιφάρας), αλλά και απλοί φίλοι της Ενωσης δέχθηκαν να ταξιδέψουν στην εμπόλεμη ζώνη. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν προσπάθειες ακύρωσης της όλης προσπάθειας. Η Enic δέχτηκε πιέσεις από το υπουργείο Αθλητισμού της Αγγλίας, προκειμένου να μη διεξαχθεί ο αγώνας, όμως απάντησε πως συμφέρον της είναι να πραγματοποιηθεί κανονικά η συνάντηση, όπως και έγινε. Στο αεροδρόμιο το παρών έδωσαν ουκ ολίγοι συμπαραστάτες της προσπάθειας της ΑΕΚ, έστω και ψυχολογικά.

Ο ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ… ΤΙΓΡΗΣ "Δεν περιγράφονται..."

Εμπνευστής του αγώνα ειρήνης μεταξύ της ΑΕΚ και της Παρτιζάν δεν ήταν άλλος από το τότε αφεντικό της ομάδας, Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο «τίγρης», μετά τη διεξαγωγή του αγώνα και φανερά συγκινημένος από τις στιγμές που είχε βιώσει, έλεγε: «Είμαι συγκινημένος. Αυτά που ζω είναι δύσκολο να περιγραφούν με ακρίβεια. Ολη η Γιουγκοσλαβία άνοιξε την αγκαλιά της και μας υποδέχθηκε με τη φράση ‘‘Είσαστε αδέλφια μας’’. Εκλαιγαν στους δρόμους ανεμίζοντας ελληνικές σημαίες. Μου έκαναν εντύπωση τα παιδιά. Βγήκαν από τα καταφύγια και ήρθαν στο γήπεδο. Μας ζητούσαν σημαίες της ΑΕΚ, μας έσφιγγαν τα χέρια, έκλαιγαν, μας έλεγαν ότι έγιναν οπαδοί της ΑΕΚ», είπε αρχικά και συνέχισε: «Σίγουρα η ΑΕΚ έδωσε την ψυχή της, ένωσε τους χτύπους της καρδιάς της με τους δοκιμαζόμενους φίλους μας Γιουγκοσλάβους. Ηταν ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμε».

ΧΑΡΑΓΜΕΝΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Ο Μανώλης Γλέζος είναι ο άνθρωπος που τη νύχτα της 30ής Μαΐου του 1941, κατά την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, κατέβασε από την Ακρόπολη τη σβάστικα και ύψωσε την ελληνική σημαία. Γνωστός αντιστασιακός, συμμετέχει σε κάθε προσπάθεια εναντίον των πολέμων κι αυτός ήταν ο λόγος που τον οδήγησε στο Βελιγράδι μαζί με την αποστολή της ΑΕΚ. Οπως λέει, μάλιστα, ο ίδιος: «Υστερα από αυτό το ταξίδι, ενώ μέχρι τότε δεν ήμουν φίλαθλος κάποιας ομάδας, έχω γίνει πλέον φανατικός οπαδός της ΑΕΚ»! Οι αναμνήσεις του, βέβαια, από το οδοιπορικό στη Σερβία αμέτρητες: «Η φρίκη που συναντήσαμε από τα ουγγρικά σύνορα μέχρι το Βελιγράδι, αλλά και το πείσμα του σερβικού λαού να αντισταθεί θα μείνουν για πάντα ανεξίτηλα χαραγμένα στη μνήμη μου». Οσο για τη σημασία του ταξιδιού εκείνου, σύμφωνα με τα λεγόμενά του: «Δεν ανεβάζει απλώς το επίπεδο της ομάδας, αλλά χαρακτηρίζει και την όλη στάση του ελληνικού λαού, η οποία εκφράστηκε εκείνες τις ώρες. Ηταν ένα ταξίδι συμπαράστασης προς το σερβικό λαό. Θεώρησα υποχρέωσή μου να συμμετάσχω σε αυτό όχι μόνο εκτιμώντας την αντιπολεμική και πατριωτική ενέργεια της ΑΕΚ, αλλά για να εκφράσω και τα αισθήματα του ελληνικού λαού προς τους Σέρβους για την άδικη επίθεση εναντίον τους».

ΥΠΟΔΟΧΗ ΗΡΩΩΝ

Κόντευε μεσημέρι στο Βελιγράδι όταν έφτανε η αποστολή της ΑΕΚ. Αρκετός κόσμος ήταν έξω εκείνη την ώρα και μόλις αντίκρισε τα πούλμαν με την ομάδα της Ενωσης, αλλά και τους συνοδούς, ξέσπασε σε συνθήματα. Περίπου 50 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουγγαρία, έγινε η πρώτη υποδοχή της ελληνικής αποστολής από τις τοπικές σερβικές αρχές. Και οι Γιουγκοσλάβοι υποδέχθηκαν τους Ελληνες με τον παραδοσιακό τρόπο, προσφέροντας ψωμί και αλάτι, όπως δηλαδή θέλουν τα σερβικά έθιμα όταν υπάρχει υποδοχή φίλων. Ενάμισι χιλιόμετρο έξω από το Νόβισαντ, αρκετός κόσμος περίμενε τα πούλμαν. Κρατούσαν ελληνικές σημαίες και πανό που έγραφαν «Σταματήστε τον πόλεμο» και «Ο γιος μου ρωτάει γιατί». Οσο για το τι έγινε έξω από το γήπεδο. Απλώς δεν περιγράφεται…

Χάρης Κοπιτσής: Ζήσαμε τον πόλεμο

Είναι αλήθεια ότι όταν οι τότε παίκτες της ΑΕΚ άκουσαν γι’ αυτό το ταξίδι, ξαφνιάστηκαν. Μάλιστα, δεν έλειψαν και αυτοί που προβληματίστηκαν, μη γνωρίζοντας τι θα συναντήσουν στο Βελιγράδι. «Εχω ζήσει πολλά στα χρόνια που έπαιξα ποδόσφαιρο, αλλά αυτό ήταν σίγουρα κάτι το διαφορετικό. Δεν είναι εύκολο να πηγαίνεις στην καρδιά μιας περιοχής που γίνεται πόλεμος», θυμάται ο Χάρης Κοπιτσής και συμπληρώνει: «Ζήσαμε τον πόλεμο από κοντά και αντικρίσαμε καταστάσεις που μας φαίνοντας μακρινές, αλλά τελικά ήταν πολύ κοντά μας. Οταν πρωτοακούσαμε γι’ αυτό το φιλικό νιώσαμε κάπως περίεργα, καθώς όταν είσαι μακριά από τέτοια γεγονότα δεν μπορείς να ξέρεις τι να περιμένεις. Τελικά, όλοι μας αποφασίσαμε ότι θέλαμε να ζήσουμε αυτήν την εμπειρία». Βέβαια, ο Χάρης Κοπιτσής δεν θα μπορούσε να έχει ξεχάσει την κατάσταση που επικρατούσε στο Βελιγράδι, όταν η αποστολή των «κιτρινόμαυρων» έφτασε στην πρωτεύουσα της Σερβίας. «Το θέαμα που αντικρίσαμε στο Βελιγράδι ήταν αντιφατικό. Εβλεπες τον κόσμο να περπατάει με άνεση στους δρόμους και να πίνει καφέ, δίπλα σε βομβαρδισμένα κτίρια. Αν έβλεπες μόνο τους κατοίκους της πόλης, δεν θα καταλάβαινες ότι βρίσκονται σε πόλεμο. Ομως, τα χαλάσματα σε επανέφεραν στην πραγματικότητα. Τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα στις υπόλοιπες περιοχές που περάσαμε, μέχρι να φτάσουμε στο Βελιγράδι. Οπου και να γυρνούσαμε το κεφάλι μας, βλέπαμε βομβαρδισμένα τοπία, τανκς και στρατιώτες», τονίζει Χάρης Κοπιτσής και συνεχίζει με μια ευχή: «Ελπίζω να μη δοθούν άλλες… ευκαιρίες για τέτοιου είδους ταξίδια».

Ηλίας Ατματσίδης: Κοιτούσαμε στον ουρανό

Τη θλιβερή εικόνα που επικρατούσε στο Βελιγράδι εκείνη την εποχή θυμάται και ο Ηλίας Ατματσίδης, ο οποίος με τα λόγια του αποτυπώνει πλήρως τα συναισθήματα των «κιτρινόμαυρων» την ώρα του αγώνα. «Η εικόνα στο Βελιγράδι ήταν θλιβερή. Παντού βλέπαμε κατεστραμμένα κτίρια. Παρ’ όλα αυτά, ο κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο προσπαθούσε να τα ξεχάσει όλα. Ωστόσο, μπορώ να πω ότι σε κάποιες στιγμές του αγώνα κοιτούσαμε στον ουρανό, φοβούμενοι μη μας πέσει καμιά… βόμβα στο κεφάλι», είναι τα χαρακτηριστικά λόγια του τότε γκολκίπερ της Ενωσης, ο οποίος προσθέτει: «Οταν μας είπαν για πρώτη φορά ότι θα παίξουμε με την Παρτιζάν στο Βελιγράδι, τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί σε μια χώρα που βρίσκεται σε πόλεμο. Ωστόσο, πιστεύω ότι ήταν μια ολόσωστη απόφαση της τότε διοίκησης και το συναίσθημα που έχω όταν θυμάμαι εκείνο το ταξίδι είναι μια μεγάλη ικανοποίηση. Ηταν από τις πιο ωραίες στιγμές της καριέρας μου, καθώς πήγαμε να δώσουμε έναν αγώνα για ιερό σκοπό».

Γιώργος Αγγελής: Εμπειρία ζωής

«Οπου κι αν παίζεις πάντα θα σ’ ακολουθώ», τραγουδάει η ‘‘Original’’, η οποία δεν θα μπορούσε, φυσικά, να λείπει από το ταξίδι στο Βελιγράδι. Ενα από τα μέλη της που ακολούθησαν την ΑΕΚ είναι ο Γιώργος Αγγελής. «Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εμπειρίες της ζωής μου», τονίζει επτά χρόνια μετά και διηγείται το οδοιπορικό: «Οταν φτάσαμε στην Ουγγαρία, είχαμε καταλύσει σε ένα ξενοδοχείο δίπλα στον Δούναβη. Το βράδυ μας επισκέφθηκε ο Εστερχάζι και μαζί με τον Ντέμη ξενυχτήσαμε συζητώντας. Την επόμενη μέρα ξεκίνησε η περιπέτεια. Στο δρόμο βλέπαμε τα σημάδια πολέμου. Μαυρισμένα κτίρια, καμένα χωράφια, ανατιναγμένα σπίτια. Ο φόβος μας, όμως, μας πέρασε έξω από το Βελιγράδι. Εκεί είχαν μαζευτεί Σέρβοι πολίτες με ελληνικές σημαίες και μας έδιναν ψωμί και αλάτι, σε ένδειξη φιλίας, ενώ φώναζαν συνθήματα στα ελληνικά». Οσο για τις αναμνήσεις του από το παιχνίδι: «Συγκλονιστικές. Δεν υπάρχουν λόγια για να δώσω ακριβή εικόνα. Σέρβοι και Ελληνες μαζί στην εξέδρα να τραγουδούν και γενικότερα μια κατάσταση που σε έκανε να ξεχνάς ότι έξω από το γήπεδο γινόταν πόλεμος».





:sign::sign::sign:
 
Συμφωνω...:sign:


Δεν εχω λογια...:sign:
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΟ 1990 ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ ΕΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ.ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΕΝΑ ΣΕΝΤΕΡ ΜΠΑΚ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΕΙΧΕ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΚΙΟΛΑΣ.ΒΕΒΑΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΛΙΓΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ.
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΩΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΝ ΑΛΛΥΛΕΓΥΗ ΣΤΟΝ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΟ ΓΕΙΤΟΝΑ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΠΟΥ ΚΩΦΕΥΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ.ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΤΟ ΚΛΕΙΝΩ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΓΑ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΣΕ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΝΕ.:sign:
 
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΟ 1990 ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ ΕΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ.ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΕΝΑ ΣΕΝΤΕΡ ΜΠΑΚ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΕΙΧΕ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΚΙΟΛΑΣ.ΒΕΒΑΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΛΙΓΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ.
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΩΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΝ ΑΛΛΥΛΕΓΥΗ ΣΤΟΝ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΟ ΓΕΙΤΟΝΑ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΠΟΥ ΚΩΦΕΥΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ.ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΤΟ ΚΛΕΙΝΩ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΓΑ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΣΕ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΝΕ.:sign:
και εγω ρε μανο προσπαθω να τον θυμηθω καιρο τωρα και δεν μου ερχεται!οντως μεγαλες κινησεις, αξιες συγχαρητηριων ανεξαρτητου χρωματος!:sign:
 
ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΤΟ ΚΛΕΙΝΩ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΓΑ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΣΕ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΝΕ.:sign:
Να δεις αντιδραση αν γινει πολεμος και τσουξει ο κωλος τους τοτε θα καταλαβουν τι σημαινει ειρηνη...:sign:
 
  • Like
Αντιδράσεις: biancoseleste και nikitas
Απ: Βελιγράδι, 7 Απριλίου 1999....

Όταν η ΑΕΚ άφηνε άφωνο τον πλανήτη

Δεν ήταν τρόπαιο, νίκη ή γκολ, αλλά η πιο ένδοξη σελίδα στην ιστορία της πιο περήφανης ελληνικής ομάδας - 11 χρόνια συμπληρώνονται από το ταξίδι στο Βελιγράδι

Μεγάλη Τετάρτη, 7 Απριλίου 1999. Η ΑΕΚ γράφει την πιο ένδοξη σελίδα στην ιστορία της. Την πιο περήφανη. Την πιο μάγκικη. Δεν ήταν κάποιο τρόποιο, κάποια νίκη ή κάποιο τέρμα. Μπορεί το ταξίδι να ήταν για ένα φιλικό παιχνίδι, αλλά αυτό ήταν το λιγότερο. Η «κιτρινόμαυρη» αποστολή έφτανε στο Βελιγράδι εν μέσω βομβαρδισμών και έτσι γινόταν η πρώτη ομάδα παγκοσμίως που «έσπαγε» το εμπάργκο του πολέμου το '99 εναντίον της Σερβίας. Ήταν η έμπρακτη συμπαράσταση των Ελλήνων προς τον αγωνιζόμενο και δοκιμαζόμενο Σέρβικο λαό.

Η εφημερίδα «Πολίτικα» του Βελιγραδίου αναφερόμενη στο ματς της Παρτιζάν με την ΑΕΚ είχε τίτλο «Νικήσαμε τον πόλεμο δίπλα στους Έλληνες ήρωες», ενώ η εφημερίδα «Μπόρμπα» έγραφε: «Είναι Έλληνες και παραμένουν ήρωες». Ήταν μοναδικές στιγμές αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους Γιουγκοσλάβους που δέχονται την απάνθρωπη επίθεση του ΝΑΤΟ. Οι παίκτες των δύο ομάδων φορούσαν φανέλες με ζωγραφισμένους στόχους σε ένα ματς που οι φίλαθλοι έγιναν ένα και «έκλεψαν» την παράσταση με την συμπεριφορά τους.

Το αγωνιστικό μέρος δεν είχε τόση σημασία. Άλλωστε το ματς διακόπηκε από την ειρηνική εισβολή Ελλήνων και Σέρβων φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο, με το σκορ 1-1. Τα γκολ πέτυχαν οι Κέτσμαν (13') και Ζουμπούλης (27'). Για την ιστορία, η Παρτιζάν του μετέπειτα προπονητή της ΑΕΚ Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς αγωνίστηκε με τους Νταμιάνοβιτς, Κράσοβιτς, Σάβιτς, Σανόγεβιτς, Στογιάνοβιτς, Βούκοβιτς, Ιλιτς, Ιβιτς, Μπιέκοβιτς, Τόμιτς, Κίτσμαν και η Ενωση του Ολεγκ Μπλαχίν με τους Ατματσίδη (29' Μιχαηλίδη - 40' Κουρκούνα), Κοπιτσή (40' Κωστένογλου), Μπαμπούνσκι, Μιλοβάνοβιτς (42' Καψή), Τσέκολι (45' Ζήκο), Κατσαβό, Σαβέβσκι (32' Κασάπη), Μαλαδένη, Καλιτζάκη, Ζουμπούλη, Νικολαΐδη.

Ο αρχηγός της ΑΕΚ Ντέμης Νικολαϊδης εκφράζοντας όλη την ομάδα είπε χαρακτηριστικά «Δεν περιγράφονται τα συναισθήματα. Κάναμε αυτό που θέλαμε. Δώσαμε χαρά και ελπίδα σε αυτούς τους ανθρώπους που υποφέρουν από τις 24 Μαρτίου. Μακάρι να έρθει η ειρήνη, αυτό είναι το ζητούμενο. Αυτό που ζήσαμε δεν το συγκρίνω με κανέναν τίτλο, είναι διαφορετικό σαν εμπειρία από όλα τα άλλα. Όσους τίτλους κι αν πάρω δεν γίνεται σύγκριση. Ήταν ανεπανάληπτο», ενώ ο Σέρβος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς συγκλονισμένος από τη κίνηση της ομάδας του τόνισε «Θα μείνει για πάντα στη καρδιά όλων των Σέρβων η απόφαση της ΑΕΚ να σπάσει το εμπάργκο και εν μέσω βομβαρδισμών να βρεθεί στο Βελιγράδι. Είμαι περήφανος που ανήκω στην ΑΕΚ...». Ο Τόνι Σαβέφσκι μπορεί η πατρίδά του να είναι τα Σκόπια, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τον «άγγιξε» ο πόλεμος. Ο Σαβέφσκι δάκρυσε όταν είδε τη γέφυρα του Νόβι Σαντ κατεστραμμένη και τα κτίρια του Βελιγραδίου μισογκρεμισμένα.

«Τίγρης» και Ντέμης μπροστάρηδες

Εμπνευστής της ιδέας του ταξιδιού ήταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Στις 3 Απριλίου ο «τίγρης» μαζί με τον Πέτρο Στάθη, τον Κώστα Γενεράκη, αλλά και τον Ντέμη Νικολαΐδη δίνουν συνέντευξη Τύπου στην οποία γνωστοποιούν τις λεπτομέρειες του εγχειρήματος. Η ατάκα του Μελισσανίδη «από την αρχή είχα πει πως η συμμετοχή είναι εθελοντική. Δεν υπάρχει εγγύηση στον πόλεμο» είναι σκληρή. Αποτελούσε όμως την πραγματικότητα, καθώς μπορεί να υπήρχαν οι διαβεβαιώσεις πως οι δορυφόροι θα προστάτευαν το κομβόι των πούλμαν, όμως ουδείς είχε εμπιστοσύνη στους Αμερικανούς.

Αυτός όμως που έκανε μεγαλύτερη εντύπωση ήταν ο Ντέμης Νικολαΐδης. «Οι Ελληνες και οι Σέρβοι είναι οι μοναδικοί λαοί στα Βαλκάνια που πολέμησαν τους ναζί. Το μήνυμα είναι το εξής: Ειρήνη, κουράγιο και ελπίδα σε όσους ταλαιπωρούνται. Θέλω να καταδείξω την απέχθεια των Ελλήνων στον πόλεμο», είχε δηλώσει αποτυπώνοντας με τον καλύτερο τρόπο το πώς έβλεπε όχι μόνο ο ίδιος, αλλά και οι συμπαίκτες του το όλο εγχείρημα... Το θάρρος που έδειξαν οι παίκτες της ΑΕΚ που δέχθηκαν την πρόσκληση - πρόκληση, το έδειξαν και άλλοι. Δημοσιογράφοι, άνθρωποι του πολιτικού χώρου, αλλά και απλοί φίλοι της Ενωσης δέχθηκαν να ταξιδέψουν στην εμπόλεμη ζώνη.
Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν προσπάθειες ακύρωσης της όλης προσπάθειας. Η ENIC δέχτηκε πιέσεις από το υπουργείο Αθλητισμού της Αγγλίας, προκειμένου να μη διεξαχθεί ο αγώνας, όμως απάντησε πως συμφέρον της είναι να πραγματοποιηθεί κανονικά η συνάντηση, όπως και έγινε. Στο αεροδρόμιο το παρών έδωσαν ουκ ολίγοι συμπαραστάτες της προσπάθειας της ΑΕΚ, έστω και ψυχολογικά.

Ο «τίγρης», μετά τη διεξαγωγή του αγώνα και φανερά συγκινημένος από τις στιγμές που είχε βιώσει, έλεγε: «Είμαι συγκινημένος. Αυτά που ζω είναι δύσκολο να περιγραφούν με ακρίβεια. Ολη η Γιουγκοσλαβία άνοιξε την αγκαλιά της και μας υποδέχθηκε με τη φράση «Είσαστε αδέλφια μας». Έκλαιγαν στους δρόμους ανεμίζοντας ελληνικές σημαίες. Μου έκαναν εντύπωση τα παιδιά. Βγήκαν από τα καταφύγια και ήρθαν στο γήπεδο. Μας ζητούσαν σημαίες της ΑΕΚ, μας έσφιγγαν τα χέρια, έκλαιγαν, μας έλεγαν ότι έγιναν οπαδοί της ΑΕΚ», είπε αρχικά και συνέχισε: «Σίγουρα η ΑΕΚ έδωσε την ψυχή της, ένωσε τους χτύπους της καρδιάς της με τους δοκιμαζόμενους φίλους μας Γιουγκοσλάβους. Ηταν ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμε».

Η αξέχαστη υποδοχή

Κόντευε μεσημέρι της 7ης Απριλίου στο Βελιγράδι όταν έφτανε η αποστολή της ΑΕΚ εκείνη ην ημέρα. Αρκετός κόσμος ήταν έξω εκείνη την ώρα και μόλις αντίκρισε τα πούλμαν με την ομάδα της Ενωσης, αλλά και τους συνοδούς, ξέσπασε σε συνθήματα. Περίπου 50 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουγγαρία, έγινε η πρώτη υποδοχή της ελληνικής αποστολής από τις τοπικές σερβικές αρχές. Και οι Γιουγκοσλάβοι υποδέχθηκαν τους Ελληνες με τον παραδοσιακό τρόπο, προσφέροντας ψωμί και αλάτι, όπως δηλαδή θέλουν τα σερβικά έθιμα όταν υπάρχει υποδοχή φίλων. Ενάμισι χιλιόμετρο έξω από το Νόβισαντ, αρκετός κόσμος περίμενε τα πούλμαν. Κρατούσαν ελληνικές σημαίες και πανό που έγραφαν «Σταματήστε τον πόλεμο» και «Ο γιος μου ρωτάει γιατί».

aek365
 
Τελευταία επεξεργασία:
  • Like
Αντιδράσεις: zorian
Απ: Βελιγράδι, 7 Απριλίου 1999....

Απο εκεινη την ημερα ολοι μεσα μας κρυβουμε εστω και λιγη ΑΕΚ....

Εστω και αν οι παικτες δεν εμειναν για το γευμα που ηταν προς τιμην τους...

Και μονο που πηγαν εκει ηταν ΤΕΡΑΣΤΙΑ κινηση....:sign::sign::sign::sign::sign:
 
  • Like
Αντιδράσεις: Infobetakias και BetLaden
Απ: Βελιγράδι, 7 Απριλίου 1999....

ανατριχιλα και μονο...μια ζωη αεκκκκκκκκκκκκκκκκκ...
 
Απ: Βελιγράδι, 7 Απριλίου 1999....

3ba2ad2945336d0087070b9a7976cf44_M.jpg


Η μεγαλύτερη ομάδα στον κόσμο..

Σαν σήμερα πριν από 13 χρόνια η ΑΕΚ βρέθηκε στο εμπόλεμο Βελιγράδι και αγνοώντας τον κίνδυνο έδωσε φιλικό αγώνα με την Παρτιζάν με μοναδικό σκοπό το μήνυμα κατά του πολέμου. Μια ακόμη κίνηση που αποδεικνύει το μεγαλείο αυτών των τριών «μαγικών» γραμμάτων. Α.Ε.Κ!

Κάθε ομάδα πάνω στον πλανήτη έχει της δικές της ιδιαιτερότητες. Είναι μεγάλη στα μάτια των οπαδών της, και το μεγαλείο της συνοδεύεται από κάποιες ιστορίες. Κάποιες πραγματικές, κάποιες φουσκωμένες, κάποιες που ξεπέρασαν τα όρια της πραγματικότητας και άγγιξαν τα σύνορα του αστικού μύθου. Ιστορίες, άλλες μικρές, άλλες μεγάλες, αλλά όλες σημαντικές στα μάτια του κόσμου της. Η ΑΕΚ έχει τις δικές της μικρές ιστορίες, οι οποίες συνοδεύουν τη φήμη της και την ανεβάζουν στα μάτια των οπαδών της. Ιστορίες, άλλες μικρές, άλλες μεγάλες, αλλά όλες σημαντικές στα μάτια του κόσμου της. Από το δώρο του Μπάρλου στον Τάσο για την εκτέλεση ενός πέναλτι το '77 στο γεγονός ότι η «Ένωση» ήταν η πρώτη ομάδα που αγωνίστηκε με άμυνα ζώνης στην Ελλάδα. Από το γεγονός ότι είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει κατακτήσει όλους τους τίτλους μέχρι την ...μπούκα σε εκκλησία της Έδεσσας λίγο πριν την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 1993. Μέχρι που έφτασε η ώρα για ένα ταξίδι το οποίο θα έφερνε την ΑΕΚ να αντιμετωπίσει κατάματα τους λόγους για τους οποίους υπάρχει.

0a30d18f4eeb77bcea9d2b91b1df7ced_M.jpg


Το ταξίδι της ΑΕΚ στο Βελιγράδι ανήκει στην πρώτη κατηγορία από τις προαναφερόμενες. Τις πραγματικές ιστορίες. Αυτές που δεν έχουν την ανάγκη να φουσκώσουν γιατί το υπόβαθρό τους παραμένει αναλλοίωτο στο χρόνο και κυματίζει συμβολικά. 75 χρόνια μετά τη γέννησή της, η «Ένωση» κατάφερε να ξύσει τις αιτίες για τις οποίες τη «συνέλαβε» μία παρέα προσφύγων στην οδό Βερανζέρου. Το φιλικό απέναντι στην Παρτιζάν είναι ίσως η μεγαλύτερη στιγμή στην «κιτρινόμαυρη» Ιστορία γιατί διατρανώνει αυτό που πρεσβεύει και δεν ανταλλάσσεται με όλα τα λεφτά του κόσμου: Τη διαφορετικότητα. Μεγάλο πράγμα η διαφορετικότητα... Η ΑΕΚ εκείνης της περιόδου δεν κέρδισε τίποτα. Ένα εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ κατάφερε να πάρει χάρη στον Μαλαδένη και τον ...Καρκαμάνη. Ωστόσο ένα μπούγιο από ονόματα που –ποδοσφαιρικά- πέρασαν και δεν ακούμπησαν γράφτηκαν στην μαύρη πλάκα με χρυσά γράμματα. Το όνομα του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, του Άλβιν Τσέκολι, το γκολ του Πάρι Ζουμπούλη. Το πούλμαν της Original, το αεροπλάνο της αποστολής με τους οπαδούς... Ένα παζλ διαφορετικότητας και μία μάχη του υποσυνείδητου κόντρα στην ψυχρή –τότε- πραγματικότητα.

Λίγες ώρες πριν φύγει η αποστολή της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός του Ντούσαν Μπάγεβιτς αντιμετώπιζε τον ΠΑΟΚ. Η «Ένωση» του Μπλαχίν ήταν βαθμολογικά κοντά στους «ερυθρόλευκους» έχοντας νικήσει τον Εθνικό Αστέρα στην Καισαριανή. Στο 91ο του ματς της Καλογρέζας που ήταν κολλημένο στο «Χ» ο Νινιάδης δέχεται ένα μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή από τον Μιχόπουλο. Ο Βαλλιάνος δίνει πέναλτι. Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη και κατά συνέπεια, πήρε κεφάλι εκ νέου στη βαθμολογία. Στην ΑΕΚ νευρίασαν αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε, τη συγκεκριμένη φορά. Γιατί τρεις μέρες αργότερα υπήρχε το ραντεβού με την Ιστορία. Την πραγματική Ιστορία. Όχι αυτή που γράφεται με πέναλτι, κουμπαριές, φιλίες, εκδικάσεις, επαφές και «πρέπει». Αυτή που γράφεται με την αδρεναλίνη, την τοποθέτηση του κινδύνου στις αποσκευές και το σήκωμα της ψυχής. Αυτή που γράφεται, στον πόλεμο, στο Βελιγράδι μέσα στις γκρεμισμένες πολυκατοικίες, στην ανθρώπινη θλίψη, στο θάνατο και όπου αλλού τολμούν οι Αετοί...

Υ.Γ.1: Το κείμενο είναι αφιερωμένο στον Σίμο, στον Στέλιο, στον Τόλη, στον Ντέμη, στον Μπράνκο, στον Μπόσκο, στον Ηλία, στον Μάρτον, στον «Εύρι», σε όσους φαίνονται και σε όσους δεν φαίνονται στο παρακάτω βίντεο, το περιεχόμενου του οποίου ανάγκασε τον ξένο Τύπο να σπαταλήσει ακόμα και πρωτοσέλιδο που αναφέρει την ΑΕΚ ως τη «μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου»...

Υ.Γ.2: Η σχέσεις με την Παρτιζάν δεν είναι οι ...καλύτερες δυνατές. Εννοείται ότι αυτό λίγο απασχολεί. Η παραπάνω φωτογραφία νομίζω ότι τα ξεπερνάει όλα. Ο Ντέμης, ο Μαλαδένης, ο Ατματσίδης και ο Μιλοβάνοβιτς φορώντας την «κιτρινόμαυρη» κρατούν στα χέρια την αιτία της δημιουργίας της ΑΕΚ. Πολλές φορές στη ζωή κάνεις πράγματα που έχουν μεγάλη απήχηση. Αλλά πάνω από όλα τα κάνεις για τον ίδιο σου τον εαυτό...

aekvoice.gr
 
  • Like
Αντιδράσεις: practor και biancoseleste

Προγνωστικά

  • 14:30
    COSMOTE SPORT 1 HD
    • Μπρίστολ Σίτι - Λέστερ
  • 17:00
    COSMOTE SPORT 2 HD
    • Ρέξαμ - Μάνσφιλντ
  • 17:00
    COSMOTE SPORT 3 HD
    • Νόριτς - Πλίμουθ
  • 19:30
    COSMOTE SPORT 1 HD
    • Μπλάκμπερν - Ίπσουιτς
  • 20:00
    COSMOTE SPORT 8 HD
    • Μπενφίκα - Σάβες
  • 21:00
    COSMOTE SPORT 7 HD
    • Αλ Έτιφακ - Αλ Αχλί
  • 21:30
    Novasports Start
    • Μπούργος - Εσπανιόλ
  • 22:00
    Novasports 1HD
    • Κάδιθ - Γρανάδα
  • 22:00
    Novasports 2HD
    • Λιλ - Λανς
  • 22:00
    COSMOTE SPORT 3 HD
    • Γουότφορντ - Λιντς
  • 22:30
    COSMOTE SPORT 8 HD
    • Εστρέλα - Σπόρτινγκ Λισαβόνας
  • 19:30
    COSMOTE SPORT 5 HD
    • Μπούρσασπορ - Τόφας
  • 19:45
    Novasports 5HD
    • Φενέρμπαχτσε - Άλμπα Βερολίνου
  • 19:45
    Novasports 6HD
    • Μπεσίκτας - Μπουργκ
  • 20:55
    COSMOTE SPORT 4 HD
    • NBA Action 2023-24 Ε3323
  • 21:30
    Novasports 3HD
    • Λόντον Λάιονς - Παρί
  • 21:30
    Novasports 4HD
    • Ρεάλ Μαδρίτης - Ερυθρός Αστέρας
  • 21:30
    Novasports Prime
    • Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR
  • Αύριο 30-03-2024
  • 01:00
    COSMOTE SPORT 4 HD
    • Ιντιάνα Πέισερς - Λος Άντζελες Λέικερς
  • 01:00
    COSMOTE SPORT 7 HD
    • NBA TV 2023-24
  • 01:05
    • NC State - Marquett
  • 01:35
    Novasports 5HD
    • Gonzaga - Purdu
  • 02:00
    COSMOTE SPORT 7 HD
    • Σαν Αντόνιο Σπερς - Νιου Γιορκ Νικς
  • 04:30
    COSMOTE SPORT 7 HD
    • NBA TV 2023-24
  • 07:15
    COSMOTE SPORT 5 HD
    • WRC 2024
  • 08:30
    COSMOTE SPORT 5 HD
    • WRC 2024
  • 09:25
    COSMOTE SPORT 5 HD
    • WRC 2024
  • 16:00
    COSMOTE SPORT 9 HD
    • Premier Padel Tour 2024
  • 17:00
    ΕΡΤ3
    • Παναθηναϊκός - Μίλων
  • 18:00
    COSMOTE SPORT 9 HD
    • Premier Padel Tour 2024
  • 20:15
    ΕΡΤ3
    • Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
  • 21:00
    COSMOTE SPORT 6 HD
    • ATP Masters 1000 2024
  • Αύριο 30-03-2024
  • 01:00
    COSMOTE SPORT 6 HD
    • ATP Masters 1000 2024
Γενική Κουβεντούλα
Βοήθεια Χρήστες
  • Κανένας δεν κουβεντιάζει αυτή τη στιγμή.
  • PANATHA PANATHA:
    Είδες ριπλέι?
  • Ertzan Ertzan:
    ναι
  • PANATHA PANATHA:
    Η Φενέρμπαχτσε επιθυμούσε να πάρει αναβολή το ντέρμπι της 7ης Απριλίου με την Γαλατάσαραϊ για το τουρκικό Super Cup ελέω... Ολυμπιακού, όμως το συγκεκριμένο αίτημά της δεν έγινε αποδεκτό από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.
  • PANATHA PANATHA:
    Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Τουρκίας (TFF) ενημερώσε και τους δύο συλλόγους πως
    αυτό έχει να κάνει με το ότι δεν υπάρχει εναλλακτική ημερομηνία λόγω του φορτωμένου αγωνιστικού προγράμματος των ομάδων.
  • Ertzan Ertzan:
    Θα το έγραφα το πρωί αλλά από το κινητό δεν ήρθε. Οι αλλόθρησκοι όπως ήταν φυσιολογικό είπαν πως δεν θα δεχτούν την αναβολή του αγώνα. Οι δικοί μας έκαναν αίτηση για αναβολή και απότι διάβασα έλεγαν να γίνει ο αγώνας με την λήξη του πρωταθλήματος όμως η Ομοσπονδία που έχει χεστεί πάνω της και ακόμα να βγάλει την απόφαση για τις "τιμωρίες" δεν το έκανε αποδεκτό.
  • Ertzan Ertzan:
    Η Fenerbahce είναι η ομάδα που μάζεψε τους περισσότερους πόντους στην Ευρώπη αλλά δεν το βλέπουν έτσι δεν πειράζει όμως είναι μεγάλος ο θεός
  • PANATHA PANATHA:
    Δειχνει ο ΑΝΤ1 F1 την Κυριακή το πρωι??
  • Ertzan Ertzan:
    Νομίζω μόνο το plus θα το έχει
  • PANATHA PANATHA:
    ρε τα λαμογια....
  • Ertzan Ertzan:
    είχε προσφορά μέσω της ΔΕΗ για 9 μήνες δωρεάν πριν 1 μήνα
  • PANATHA PANATHA:
    ναι το ξερω....
  • PANATHA PANATHA:
    κ μαγνητοσκόπηση το δείχνει ο Αντ1 το ελεύθερο κανάλι στης 17:00
  • PANATHA PANATHA:
    Αγγλία - Βραζιλία 0-0 στο 36......Over 0,5 στο πρωτο μερος
  • PANATHA PANATHA:
    Απόδοσ
    η @31.0
  • M Forum Bot:
    Ο χρήστης MrChow ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "Maurice Moss Tips" στο Προγνωστικά Ποδοσφαίρου.
  • Ertzan Ertzan:
    συνεχίζει η προσφορά της ΔΕΗ για Αντέννα plus νομίζω μέχρι 14 Απριλίου
  • Ertzan Ertzan:
    Λίγες μέρες πριν την συνέλευση της Fenerbahce βγήκε στην φόρα η συνάντηση που είχε ο Hugh Dallas με τους διαιτητές και οι συνομιλίες για τον αγώνα Galatasara-Antalyaspor όπου εκεί ο διαιτητής του VAR παραδέχεται πως έκανε λάθος στο πέναλτι που πήρε ο παίκτης της Γαλατσαραϊ όπου στην ουσία το είπε πως "βούτηξε" ο παίκτης στην μικρή επαφή που είχε που δεν ήταν για πέναλτι. Γι'αυτήν την φάση είχε μιλήσει και ο Πρόεδρος μας όπου είπε αυτά που συμβαίνουν και η Ομοσπονδία τον έβγαλε ψεύτη, ωραία πράγματα
  • S Forum Bot:
    Ο χρήστης std157489 ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "Φοιτητική Έρευνα για το Λιανικό Εμπόριο" στο Καφενείο.
  • PANATHA PANATHA:
    Μονο ο Τζαβελας θα μπορουσε να φαει κοκκινη καρτα χωρις να παιζει....πραγματικα ειναι ηλιθιο το παιδι...
  • Ertzan Ertzan:
    το είχε παίξει στοίχημα γι'αυτό :p
  • PANATHA PANATHA:
    Πραγματικα απορω....αφου σε καθε ματς ειναι με νευρα γιατι δεν το κοβει το ρημαδι και να ξεκινησει το ψαρεμα....
  • PANATHA PANATHA:
    Σε λιγο θα το καρφωσει ο Φωτης....
  • PANATHA PANATHA:
    Δεν γινονται αυτα....
  • Ertzan Forum Bot:
    Ο χρήστης Ertzan ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "Κύπελλο IFC#15 Ημιτελικός (30-31/3/2024)" στο Διαγωνισμός I.F.C..
    Ertzan Forum Bot: Ο χρήστης Ertzan ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "Κύπελλο IFC#15 Ημιτελικός (30-31/3/2024)"...