Η ΠΟΕΠΠΠ κοντράρεται με τον ΟΠΑΠ

BetLaden

IFC#6 Champion 2009-10, IFC#1 Super Cup winner 200
Μέλος του προσωπικού
13 Μαι 2002
39,137
26,154
113
52
Infobeto Town
www.infobeto.com
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12/1/2017

Συνάδελφοι,

Το μέλλον του κλάδου μας έχει φθάσει σε οριακό σημείο. Από χθες. Μετά την συνάντηση ΟΠΑΠ-ΠΟΕΠΠΠ η ρήξη στις σχέσεις της εταιρείας με τους πράκτορες είναι δεδομένη καθώς η ΟΠΑΠ ΑΕ θέλει να επιβάλει μονομερώς νέες συμβάσεις και αλλαγή-μείωσης της προμήθειας μας.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 11/1/2017 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΠΠΠ επισκέφθηκε τα γραφεία της ΟΠΑΠ ΑΕ, μετά από πρόσκληση της διοίκησης της εταιρείας, όπου παρόντος του Διευθύνοντος Συμβούλου Damian Cope, ανακοινώθηκε στα μέλη της ΠΟΕΠΠΠ η απόφαση της ΟΠΑΠ ΑΕ για αλλαγή τρόπου υπολογισμού της προμήθειας των παιχνιδιών που παίζονται στα πρακτορεία μας, κάτι που θα επιφέρει σημαντική μείωση της, καθώς και η απόφασή της για κατάργηση της υφιστάμενης σύμβασης πρακτόρευσης και αντικατάστασης της με νέα.

Σήμερα, Πέμπτη 12/1/2017 το Δ.Σ της ΠΟΕΠΠΠ συνεδριάζει στα γραφεία της Ομοσπονδίας για μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης. Θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες ανακοινώσεις της ΠΟΕΠΠΠ αναλυτικά.

ΠΡΟΣΟΧΗ : ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΠΠΠ.

Ο Υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων


ΠΕΡΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
 
Απάντηση: Η ΠΟΕΠΠΠ κοντράρεται με τον ΟΠΑΠ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16/1/2017

Συνάδελφοι,

Επειδή η ΟΠΑΠ ΑΕ ζήτησε νέα συνάντηση με την ΠΟΕΠΠΠ εντός της εβδομάδος προκειμένου να συνεχίσουμε τον διάλογο και να βρεθεί λύση για τα θέματα που έχουν προκύψει και απασχολούν τον κλάδο θα σας γίνει λεπτομερής ενημέρωση για τα αποτελέσματα των συναντήσεων αυτών με νέο δελτίο τύπου-ανακοίνωση για τις περαιτέρω κινήσεις μας.

Συνάδελφοι,

Να είστε σίγουροι ότι η ΠΟΕΠΠΠ πράττει το καλύτερο δυνατόν προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντα του κλάδου.


Ο Υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων


ΠΕΡΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
 
Απάντηση: Η ΠΟΕΠΠΠ κοντράρεται με τον ΟΠΑΠ

Κοινή ανακοίνωση εννέα σωματείων πρακτόρων
17/1/2017

Συνάδελφοι,

Όπως ήδη γνωρίζετε, έχει δημοσιευθεί ο νέος κανονισμός Πρακτόρων ΟΠΑΠ και επίκετται η αποστολή νέας σύμβασης πρακτόρευσης, η οποία θα καταργήσει την υφιστάμενη.

Δυστυχώς τα μέχρι τώρα δεδομένα μόνο θετικά δεν μπορούν να χαρακτηριστούν όσον αφορά στο μέλλον μας.

Στην τελευταία Γ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ αποφασίστηκε από το σώμα των ανππροσώπων να καταβληθεί κάθε προσπάθεια προκειμένου να υπάρξουν τροποποιήσεις στο κείμενο του νέου κανονισμού με σκοπό τη διατήρηση της υφιστάμενης σύμβασης, η οποία μας εξασφάλιζε σε σημαντικά θέματα.

Μέχρι στιγμής αντιμετωπίζουμε την αδιαλλαξία του ΟΠΑΠ και τη συμπόρευση της ΕΕΕΠ με τα επιχειρηματικά πλάνα του Οργανισμού.

Τα Σωματεία σκοπό έχουν με την ανακοίνωσή αυτή να διακηρύξουν σε όλους τους τόνους πως συντάσσονται με τις προσπάθειες της Ομοσπονδίας και αναμένουμε τα αποτελέσματα των συναντήσεων τόσο με την Εταιρεία όσο και με την παραπάνω αναγραφόμενη ανεξάρτητη αρχή εποπτείας παιγνίων.

Είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε δυναμικά και με κάθε δυνατό τρόπο, είτε αυτός είναι συνδικαλιστικός είτε δικαστικός, τα κεκτημένα μας και το μέλλον των επιχειρήσεών μας.
Στις δύσκολες στιγμές απαιτούνται δυναμικές αποφάσεις.

Τα Σωματεία είναι τα πρωτοβάθμια όργανα του κλάδου και ουσιαστικά η καρδιά του.

Πάντα θα βρίσκονται δίπλα στις διεκδικήσεις της Ομοσπονδίας αλλά και πάντα θα δίνουν τους αγώνες τους όποτε χρειαστεί.

Συνάδελφοι, το μόνο που ζητούμε από εσάς είναι να παραμείνετε ψύχραιμοι και να μην προβείτε σε βεβιασμένες αποφάσεις και ενέργειες κάτω από τυχόν πιέσεις που θα δεχτείτε.
Η ενημέρωση θα είναι συνεχής και μετά την ολοκλήρωση των επαφών και των διαπραγματεύσεων θα ενταθεί προκειμένου να σας δοθούν οι τελικές κατευθύνσεις και το πλαίσιο εντός του οποίου θα κινηθούν οι διεκδικήσεις μας.

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΟΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΔΡΑΜΑΣ, ΚΑΒΑΛΑΣ, ΠΕΛΛΑΣ, ΣΕΡΡΩΝ, ΗΜΑΘΙΑΣ, ΚΙΛΚΙΣ, ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΠΙΕΡΙΑΣ.
 
Απάντηση: Η ΠΟΕΠΠΠ κοντράρεται με τον ΟΠΑΠ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16/1/2017

Συνάδελφοι,

Επειδή η ΟΠΑΠ ΑΕ ζήτησε νέα συνάντηση με την ΠΟΕΠΠΠ εντός της εβδομάδος προκειμένου να συνεχίσουμε τον διάλογο και να βρεθεί λύση για τα θέματα που έχουν προκύψει και απασχολούν τον κλάδο θα σας γίνει λεπτομερής ενημέρωση για τα αποτελέσματα των συναντήσεων αυτών με νέο δελτίο τύπου-ανακοίνωση για τις περαιτέρω κινήσεις μας.

Συνάδελφοι,

Να είστε σίγουροι ότι η ΠΟΕΠΠΠ πράττει το καλύτερο δυνατόν προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντα του κλάδου.


Ο Υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων

ΠΕΡΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
 
Απάντηση: Η ΠΟΕΠΠΠ κοντράρεται με τον ΟΠΑΠ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΟΠΑΠ Α.Ε.
ΝΟΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΑΠ: 8/18.01.17

ΠΡΟΣ Δ.Σ. ΠΟΕΠΠΠ

Αξιότιμοι κύριοι,

Όπως ήδη γνωρίζετε τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 12:00 στο «Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο» ο ΟΠΑΠ καλεί τους πράκτορες με σκοπό να τους ενημερώσει για τη νέα επιχειρηματική πολιτική του.

Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε σε ποιες ενέργειες θα προβεί η Ομοσπονδία σχετικά με την ανωτέρω συνάντηση, εάν για παράδειγμα,

β€’ Θα παραβρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος κ. Τοπτσίδης προκειμένου να παραστεί στη εν λόγω συνάντηση.

β€’ Υπάρχει η πιθανότητα να προσέλθει νωρίτερα ή να παραμείνει μετά τη συνάντηση προκείμενου να ενημερώσει τα Σωματεία που θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη σχετικά με τις θέσεις της ΠΟΕΠΠΠ.

β€’ Θα συνταχθεί κάποιο ενημερωτικό κείμενο με τις θέσεις της ΠΟΕΠΠΠ προκειμένου να μοιραστεί στους πράκτορες πριν από την έναρξη της συνάντησης.

β€’ Θα υπάρξει κάποιας μορφής διαμαρτυρία των πρακτόρων (πανό κλπ) έξω από το Βελλίδειο.

Η Ένωσή μας προτίθεται να συνδράμει με κάθε τρόπο (διάθεση των γραφείων μας για ενημέρωση, διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού της Ομοσπονδίας κλπ) στις προσπάθειες της Ομοσπονδίας να ενημερώσει σωστά και έγκαιρα τους συναδέλφους.

Περιμένουμε την ενημέρωσή σας για τις παραπάνω ή όποιες άλλες ενέργειες.

Για την Ένωση
Αναστασία Τζαμπαζλή - Πρόεδρος
Δημήτριος Γραμματικόπουλος - Γραμματέας







ΠΡΟΣ Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων

Κοινοποίηση
1. ΠΟΕΠΠΠ
2. ΕΠΟΘΧ

17.01.2017

Αξιότιμοι κύριοι,

Στο παρόν επισυνάπτω Υπόμνημα σχετικό με το «Νέο Κανονισμό Πρακτόρων ΟΠΑΠ ΑΕ» και τις συμβάσεις μεταξύ ΟΠΑΠ και πρακτόρων.

Παρακαλώ μετά και την προσεκτική ανάγνωση του ανωτέρω υπομνήματος να μου απαντήσετε στα παρακάτω:

1. Γιατί οι ήδη υπογραφείσες συμβάσεις μεταξύ ημών των πρακτόρων και του ΟΠΑΠ θα πρέπει να αντικατασταθούν με νέες και όχι απλά να τροποποιηθούν ούτως ώστε να εναρμονιστούν με το Νέο Κανονισμό και τις αρχές της ΕΕΕΠ;

2. Σε τι ωφελείται η ανεξάρτητη αρχή σας (ΕΕΕΠ) ως προς τον έλεγχο και την εποπτεία παιγνίων, από την κατάργηση της υφιστάμενης σύμβασης και την υπογραφή μιας εξ ολοκλήρου νέας σύμβασης;

Ευελπιστώντας στην άμεση ανταπόκρισή σας στα ερωτήματά μου είτε στο προσωπικό μου mail: [email protected], είτε στο mail της «ΕΠΟΘΧ»: [email protected].

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας.

Με εκτίμηση,


Αναστασία Τζαμπαζλή
Πράκτορας ΟΠΑΠ




ΥΠΟΜΝΗΜΑ


Της Αναστασία Τζαμπαζλή, πράκτορα ΟΠΑΠ (κωδ.πρ. 229064), κάτοικο Θεσσαλονίκης, οδός Ωραιοκάστρου 91, τ.κ. 56491, Σταυρούπολη.

ΠΡΟΣ

Την ανεξάρτητη διοικητική αρχή με την «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ και ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΑΙΓΝΙΩΝ» - (ΕΕΕΠ) που εδρεύει στην Αθήνα (Αχαρνών 17) κα εκπροσωπείται νομίμως.

Θεσσαλονίκη 17-1-2016

Ως γνωστόν έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ Τεύχος Β’ αρ. 3923/7-12-2016 η απόφαση υπ’ αρ. 229/2/18-11-2016 της ΕΕΕΠ με τίτλο «ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε. ».

Στο Άρθρο 11 αυτής υπό τον τίτλο ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ προβλέπονται τα ακόλουθα:

«11.1 Ο φορέας εκμετάλλευσης οφείλει να προσαρμοστεί στις διατάξεις της απόφασης αυτής εντός ενενήντα (90) ημερών από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

11.2 Εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος από τη δημοσίευση της απόφασης αυτής και σε κάθε περίπτωση εντός είκοσι τεσσάρων (24) μηνών, και εφόσον τηρηθούν τα προβλεπόμενα στην παράγραφο 11.1, οι πράκτορες που ήδη λειτουργούν πρακτορεία, πρέπει να μετεγκατασταθούν σε χώρο που πληροί τις προϋποθέσεις του άρθρου 6 της παρούσας, σύμφωνα με τα ειδικότερα χρονοδιαγράμματα και την εμπορική πολιτική του φορέα εκμετάλλευσης. Για το σκοπό αυτό και προς συμμόρφωση με την παρούσα διάταξη ο φορέας εκμετάλλευσης θα προβλέψει σχετική διάταξη με την υποχρέωση μετεγκατάστασης του πράκτορα στη σύμβαση πρακτόρευσης. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του πράκτορα, ο φορέας εκμετάλλευσης θα υποχρεούται να καταγγείλει τη σύμβαση πρακτόρευσης μετά την παρέλευση των είκοσι τεσσάρων (24) μηνών, άλλως η σχετική σύμβαση πρακτόρευσης λύεται αυτοδικαίως και παύει να έχει οποιαδήποτε ισχύ. 11.3 Μέχρι την με οποιοδήποτε τρόπο λύση των υφιστάμενων, κατά την δημοσίευση της παρούσας, συμβάσεων, ο φορέας εκμετάλλευσης και ο πράκτορας δύνανται να ασκούν τα δικαιώματα που απορρέουν από τις υφιστάμενες συμβάσεις.

11.4 Όσα θέματα δεν προβλέπονται στον παρόντα Κανονισμό, θα ρυθμίζονται από τη σύμβαση πρακτόρευσης μεταξύ του φορέα εκμετάλλευσης και του πράκτορα.»

Από τα ανωτέρω γίνεται σαφές ότι υπάρχει πρόβλεψη στην ανωτέρω απόφαση – Νέο Κανονισμό Πρακτόρων ΟΠΑΠ για κατάργηση άλλως καταγγελία των «ήδη υφισταμένων συμβάσεων » δηλ. των από 28-9-2009 Ατομικών Συμβάσεων που έχει υπογράψει κάθε πράκτορας ΟΠΑΠ με την ΟΠΑΠ Α.Ε. και το κείμενο των οποίων είναι κοινό για όλους τους πράκτορες και έχει μάλιστα προέλθει κατόπιν διαβουλεύσεων και κοινής συμφωνίας μεταξύ ΟΠΑΠ Α.Ε. και Πρακτόρων.

Δεν πρέπει να παραβλέπεται το γεγονός ότι οι υφιστάμενες συμβάσεις είναι σε ισχύ εδώ και επτά έτη, έχουν καλύψει πλήρως κάθε αναφυόμενο θέμα στις σχέσεις μεταξύ πρακτόρων ΟΠΑΠ και ΟΠΑΠ Α.Ε. και έχουν παράγει εκατέρωθεν έννομα δικαιώματα και αποτελέσματα.

Παρά ταύτα γίνεται σαφές από το κείμενο του Κανονισμού ότι οι εν ενεργεία πράκτορες ΟΠΑΠ θα κληθούν να υπογράψουν νέα σύμβαση με την ΟΠΑΠ Α.Ε. , με περιεχόμενο άγνωστο σε αυτούς μέχρι στιγμής και η οποία νέα σύμβαση θα περιέχει κατ’ ελάχιστο τα προβλεπόμενα από τον νέο κανονισμό.

Όπως είναι κατανοητό οι νέες αυτές συμβάσεις θα αποτελούν συμβάσεις προσχώρησης καθώς το κείμενό τους και οι συμφωνίες που θα περιέχονται σε αυτό θα ορίζονται αποκλειστικά από την ΟΠΑΠ Α.Ε. και κανένας εκ των πρακτόρων ΟΠΑΠ τόσο των εν ενεργεία όσο και των υποψηφίων μελλοντικών πρακτόρων δεν θα έχει άλλη δυνατότητα πλην της υπογραφής ή όχι των νέων συμβάσεων.

Ωστόσο η ήδη υφιστάμενη από 28-9-2009 Ατομική Σύμβαση μεταξύ ΟΠΑΠ Α.Ε. και Πρακτόρων πρέπει να αποτελέσει την βάση για τις νέες συμβάσεις μετά τις απαραίτητες τροποποιήσεις προκειμένου το κείμενό της να εμπεριέχει τις αλλαγές του νέου Κανονισμού Πρακτόρων.

Και είναι τούτο αυτονόητο καθώς έχει ήδη λειτουργήσει επιτυχώς επί σειρά πολλών ετών και έχει ήδη διαμορφωθεί ένα δικαιικό καθεστώς μεταξύ ΟΠΑΠ και Πρακτόρων το οποίο ούτε δύναται , ούτε και πρέπει να ανατραπεί βιαίως. Αντιθέτως σκοπός είναι η εναρμόνιση του κειμένου της υφιστάμενης Ατομικής Σύμβασης με το πνεύμα του νέου Κανονισμού.

Έτσι περιληπτικά, ενδεικτικά και εν συντομία στο Άρθρο 1 υπό τον τίτλο «Αντικείμενο της Σύμβασης» μπορεί να περιληφθούν οι τέσσερις τύποι πρακτορείων, στο άρθρο 3 υπό τον τίτλο «Δηλώσεις και βεβαιώσεις Πράκτορα» δύναται να προστεθεί και ο υπεύθυνος πρακτορείου και στο κείμενο να ορίζεται οι προϋποθέσεις που πρέπει να συντρέχουν στα πρόσωπα αμφοτέρων (πράκτορα και υπεύθυνου πρακτορείου) ώστε να έχουν τις ιδιότητες αυτές, στο Άρθρο 4 υπό τον τίτλο «Κατάστημα δραστηριοποίησης» μπορούν να προστεθούν οι νέες αποστάσεις αναλόγως των τύπων των πρακτορείων και της περιοχής που λειτουργούν, στο άρθρο 20 υπό τον τίτλο «Μεταβίβαση ή μετατροπή επιχείρησης πράκτορα»δύναται περιληφθούν τα νέα δεδομένα περί σύστασης νομικών προσώπων και να παραμείνει η πάγια θέση των πρακτόρων περί δυνατότητας μεταβίβασης του πρακτορείου τους και ούτω καθεξής.

Άλλωστε στην ήδη υφιστάμενη σύμβαση στο άρθρο 2 αυτής υπό τον τίτλο «θεμελιώδης αρχές » υπάρχει ήδη ρητή πρόβλεψη για την προστασία της Ελληνικής κοινωνίας από τον εθισμό στα τυχηρά παίγνια , την πρόληψη της απάτης , την καταστολή του εγκλήματος και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες , την προστασία των ανηλίκων καιτην προστασία του καταναλωτή , αρχές και έννοιες τις οποίες διαφυλάττει η ανεξάρτητη διοικητική αρχή με τις αποφάσεις που εκδίδει.

Συνάγεται εκ των ανωτέρω ότι δεν υπάρχει ανάγκη σύνταξης εξ υπ’ αρχής νέων συμβάσεων αλλά αρκεί η τροποποίηση της ήδη υφιστάμενης που θα περιλάβει εντός του κειμένου της και τα οριζόμενα υπό του Νέου Κανονισμού.

Τέλος αναφορικά με τον νέο κανονισμό υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα σημεία που πρέπει να τροποποιηθούν και τα οποία έχουν ως ακολούθως:

Άρθρο 1: Να διαγραφούν οι λέξεις «όπως ενδεικτικά τους εμπορικούς και οικονομικούς όρους συνεργασίας με τους πράκτορες » από τον ορισμό της εμπορικής πολιτικής της ΟΠΑΠ Α.Ε., καθώς το κύριο αντικείμενο του Κανονισμού δεν είναι να αναφέρεται στην εμπορική πολιτική της ΟΠΑΠ ΑΕ αλλά κυρίως στην προστασία του καταναλωτικού κοινού από τον εθισμό των τυχερών παιγνίων. Ειδικά για τις προμήθειες ορθή είναι η πρόβλεψη της ήδη υφισταμένης συμβάσεως.

Άρθρο 5.2 : Να αποσαφηνιστεί με έκδοση νέας οδηγίας της ΕΕΕΠ η έννοια της συστέγασης και εσωτερικής σύνδεσης των πρακτορείων αναφορικά με τα πρακτορεία τύπου Α’ και Γ’.

Άρθρο 5.3.4 : Να αντικατασταθεί η παράγραφος ως κατωτέρω: «5.3.4. Οι ανωτέρω περιορισμοί των παραγράφων 5.3.2.1 έως και 5.3.2.5 και της παραγράφου 5.3.3 δεν εφαρμόζονται στα πρακτορεία τα οποία λειτουργούν κατά την δημοσίευση της παρούσας και έχουν απόσταση μικρότερη των ανωτέρω ελάχιστων από άλλα ίδιου τύπου πρακτορεία. Για τα πρακτορεία αυτά ισχύουν οι υφιστάμενες μικρότερες αποστάσεις από άλλα ίδιου τύπου πρακτορεία ακόμη και στην περίπτωση της πρώτης από την δημοσίευση της παρούσας μετεγκατάστασής τους , υπό την προυπόθεση της προηγούμενης έγκρισης της μετεγκατάστασης τους από τον φορέα εκμετάλλευσης ».

Άρθρο 11.2. Να αντικατασταθεί η παράγραφος ως κατωτέρω: «Εντός χρονικού διαστήματος είκοσι τεσσάρων (24) μηνών από την δημοσίευση της απόφασης αυτής και εφόσον τηρηθούν τα προβλεπόμενα στην παράγραφο 11.1, οι πράκτορες που ήδη λειτουργούν πρακτορεία πρέπει να μετεγκατασταθούν σε χώρο που πληροί τις προυποθέσεις του άρθρου 6 της παρούσας . Στην περίπτωση που το ως άνω χρονικό διάστημα παρέλθει άπρακτο , για τους πράκτορες που δεν θα μετεγκατασταθούν δεν θα ισχύουν τα προβλεπόμενα στις παραγράφους 9.3.17 και 9.3.18».

Τέλος συμπληρωματικά σύμφωνα με την παρ. 9.3.16 «τα δικαιώματα που απορρέουν από την σύμβαση πρακτόρευσης … είναι αμεταβίβαστα», δηλ. οι μεταβιβάσεις καταργούνται πλην των αναφερομένων στην επόμενη παρ. 9.3.17 (σύζυγο, κατιόντες κ.λ) και μάλιστα στο άρθρο 12 η ισχύς του Κανονισμού άρχεται από την δημοσίευση του στο ΦΕΚ την 7-12-2016. Ως προελέχθη σύμφωνα με την παρ. 11.3 «μέχρι την με οποιονδήποτε τρόπο λύση των υφισταμένων συμβάσεων… ο φορέας και ο πράκτορας δύνανται να ασκούν τα δικαιώματα που απορρέουν από τις υφιστάμενες συμβάσεις» , δηλ. όσο δεν λύονται ή καταγγέλλονται οι υφιστάμενες συμβάσεις εξακολουθούν να ισχύουν. Έτσι αντίκειται στο πνεύμα και στο γράμμα του νέου Κανονισμού η θέση του ΟΠΑΠ ότι από 7-12-2016 και μετά απαγορεύονται οι μεταβιβάσεις.

Οι ανωτέρω τροποποιήσεις του Νέου Κανονισμού σε συνδυασμό με την τροποποίηση των ήδη υφισταμένων συμβάσεων και όχι την υπογραφή νέων με κείμενο που θα «επιβάλλει» η ΟΠΑΠ Α.Ε. στον πράκτορα και δεν θα αποτελεί αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης μεταξύ τους, κρίνονται απαραίτητα προκειμένου να υπάρξει ομαλή μετάβαση από το μέχρι τούδε ισχύον νομικό καθεστώς στο νέο που επιχειρείται να διαμορφωθεί με την έκδοση του Κανονισμού Πρακτόρων.


ΨΗΦΙΣΜΑ Γ.Σ

Α.ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ-ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ.

α) Να γίνει παρέμβαση στην ΕΕΕΠ με συνάντηση και υπόμνημα για την αλλαγή δυσμενών διατάξεων στον Κανονισμό πρακτόρων με προκαθορισμένη ημερομηνία, για τις αλλαγές.

β) Οι αλλαγές που θα γίνουν, να συζητηθούν στο Δ.Σ. και να ζητηθεί η γνώμη των σωματείων.

γ) Αν οι αλλαγές στον κανονισμό δεν κριθούν ικανοποιητικές από τα όργανα του κλάδου, εξουσιοδοτείται η ΠΟΕΠΠΠ να προβεί σε όλες τι νόμιμες ενέργειες για την κατάργηση των δυσμενών ρυθμίσεων του κανονισμού.

δ) ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, εάν δεν έχει ενημερωθεί πρώτα από την ΠΟΕΠΠΠ με ανακοίνωση.

Να γίνει προσπάθεια η εναρμόνιση της σύμβασης με το κανονισμό, όπου αυτό απαιτείται, και να υλοποιηθεί με την προσθήκη παραρτήματος σε υφιστάμενες συμβάσεις.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: To παραπάνω Α ψηφίστηκε ομόφωνα
 
  • Like
Αντιδράσεις: SOS-BET
Απάντηση: Η ΠΟΕΠΠΠ κοντράρεται με τον ΟΠΑΠ

Κόντρα ΟΠΑΠ - πρακτόρων για τη μείωση προμηθειών

Σε τροχιά σύγκρουσής με τον ΟΠΑΠ κινούνται οι πράκτορές του. Αφορμή αποτελεί η νέα ατομική σύμβαση που καλούνται να υπογράψουν μέσα στους επόμεvoυς δύο μήνες, αλλά κυρίως οι νέες μειωμένες προμήθειες που επιδιώκει να επιβάλει ο ΟΠΑΠ.

Σύμφωνα με μερίδα συνδικαλιστών, η νέα σύμβαση πρακτόρευσης είναι δυσμενέστερη για τους πράκτορες από την προηγούμενη που υπογράφηκε το 2009 από τον τότε κρατικό ΟΠΑΠ.
Η νέα σύμβαση είναι αποτέλεσμα του νέου κανονισμού λειτουργίας των πρακτορείων ΟΠΑΠ, τον οποίο παρουσίασε πρόσφατα η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ).

Ο νέος κανονισμός δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις αρχες Δεκεμβρίου 2016 και δίνει περιθώριο συμμόρφωσής, τόσο του ΟΠΑΠ όσο και των πρακτόρων του, τρεις μήνες. Πρέπει δηλαδή οι νέες συμβάσεις να οριστικοποιηθούν μέχρι τις αρχές Μαρτίου.

Αυτή την περίοδο, ο ΟΠΑΠ βρίσκεται σε διαβουλευσεις με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των πρακτόρων, προκειμένου να ολοκληρωθεί το τελικό κείμενο της σύμβασή.

Δύο είναι τα σημεία τριβής.

Το πρώτο αφορά το δικαίωμα της συναπόφασης των δύο πλευρών για τις όποιες αλλαγές γίνονται στη σύμβαση. Συγκεκριμένα, αναιρείται το δικαίωμα οι πράκτορες να εγκρίνουν τις όποιες επιχειρούμενες αλλαγές, είτε αυτές επιβάλλονται από την ΕΕΕΠ -όπως ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση- είτε από τον ΟΠΑΠ. Το δεύτερο και το ποιο σημαντικό σημείο τριβής είναι η αλλαγή των προμηθειών.

Για τον ΟΠΑΠ ήρθε η στιγμή των μειώσεων των προμηθειών στους πράκτορες. Οι τελευταίοι δεν έχουν υποστεί κάποια μεταβολή του ποσοστού των προμηθειών τους, που παραμένει στο 8% επί του τζίρου ή περίπου στο 24% επί των ακαθάριστων εσόδων του οργανισμού.

Ωστόσο, στον ΟΠΑΠ το 2013 επιβλήθηκε φόρος 30% επί των ακαθάριστων εσόδων του (Gross Gaming Revenues Tax, GGR Tax), o οποίος από 1/1/2016 αυξήθηκε στο 35%. O φόρος αυτός θα αποφέρει στο Δημόσιο για το 2016 περισσότερο από 400 εκατ. ευρώ.

Τώρα ο ΟΠΑΠ προτείνει έναν νέο τρόπο υπολογισμού της προμήθειας των πρακτόρων. Ο υπολογισμός αυτός βασίζεται στα καθαρά έσοδα του οργανισμού. Συγκεκριμένα προτείνεται οι πράκτορες να λαμβάνουν περίπου το 33% των καθαρών εσόδων του (Net Gaming Revenues, NGR). Τα καθαρά έσοδα προκύπτουν από τα πονταρίσματα, μείον τα κέρδη στους παίκτες και μείον η φορολογία των εσόδων (GGR Tax).

Στο τέλος, οι πράκτορες του ΟΠΑΠ προτείνεται να λάβουν προμήθεια περίπου στο 7,2% του τζίρου, δηλαδή στα πονταρίσματα, αντί 8% που ισχύει μέχρι σήμερα. Πρόπερσι, το σύνολο των προμηθειών που έλαβαν οι πράκτορες ανήλθε σε περίπου 313 εκατ. ευρώ. Αν είχε εφαρμοστεί ο νέος προτεινόμενος τρόπος υπολογισμού των προμηθειών, τα έσοδα των πρακτόρων θα είχαν διαμορφωθεί σε περίπου 282 εκατ. ευρώ.


πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
 
  • Like
Αντιδράσεις: αντωνης τραβελής
Απάντηση: Η ΠΟΕΠΠΠ κοντράρεται με τον ΟΠΑΠ

23/1/2017
Π.Ο.Ε.Π.Π.Π


Δ ΕΛ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Στο Δελτίο τύπου της ΠΟΕΠΠΠ την 12-01-2017 είχαμε ενημερώσει τους πράκτορες για την πρόθεση της ΟΠΑΠ Α.Ε να αλλάξει τον τρόπο υπολογισμού της προμήθειάς μας σε όλα τα παιχνίδια, καθώς και για τη βούλησή της για σύναψη νέων συμβάσεων οι οποίες θα περιλαμβάνουν τροποποιήσεις των υφιστάμενων συμβάσεών μας, που δεν περιορίζονται στα θέματα για τα οποία πρέπει να υπάρξει προσαρμογή στις ρυθμίσεις του Κανονισμού Πρακτόρων. Οι θέσεις αυτές της ΟΠΑΠ Α.Ε., οι οποίες μας γνωστοποιήθηκαν σε σχετική συνάντηση που είχαμε την Τετάρτη 11-01-2017, μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους. Ιδίως είμαστε αντίθετοι στο θέμα της μείωσης της προμήθειάς μας σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία κατά την οποία ήδη πολλά πρακτορεία αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας.

Αυτές οι δύο αποφάσεις της ΟΠΑΠ Α.Ε. θεωρήθηκαν ενέργειες που μπορεί να οδηγήσουν σε ρήξη στις σχέσεις των δύο μερών, κυρίως από τις θέσεις, που διαφάνηκαν από την πλευρά της ΟΠΑΠ Α.Ε., όπως είχαμε αναφέρει τότε. Στο ίδιο δελτίο είχαμε γράψει πως θ’ αναφερθούμε αναλυτικά σε επομένη-χρονικά σύντομα- ανακοίνωση μας, κάτι που δεν έγινε, καθώς προέκυψε η νέα συνάντηση με την ΟΠΑΠ Α.Ε. με θέματα συζήτησης την αξίωση του οργανισμού για νέες συμβάσεις και νέο τρόπο υπολογισμού της προμήθεια μας. Θεωρήσαμε ότι ήταν μια στάση ευθύνης και ψυχραιμίας της ΠΟΕΠΠΠ αλλά και ένδειξη καλής θέλησης εν όψει της νέας συνάντησης.

Η νέα αυτή συνάντηση έγινε την Πέμπτη 19-01-2017 με την παρουσία του Διευθύνοντος Σύμβουλου Damian Cope ενώ από την ΠΟΕΠΠΠ ήταν παρόν ολόκληρο το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Σε αυτήν η ΟΠΑΠ Α.Ε. επανεπιβεβαίωσε τις προθέσεις της για τις προμήθειες και για τη σύναψη νέων συμβάσεων, ενώ από την πλευρά μας τονίσαμε την θέση μας-όπως καταγράφηκε στην Γενική Συνέλευση της 12-12-2016-για εναρμόνιση των συμβάσεων του 2009 με τον νέο Κανονισμό Πρακτόρων. Παράλληλα, επειδή μας είχε αποσταλεί δυο ημέρες πριν το προτεινόμενο σχέδιο σύμβασης από την ΟΠΑΠ Α.Ε, κάναμε αναφορά ενδεικτικά σε κάποια σημεία του, τα οποία είναι άκρως επιβαρυντικά για τους πράκτορες, αλλά και δείγμα-κατά την άποψη μας- των προθέσεων της ΟΠΑΠ Α.Ε. Για το λόγο αυτό, συμφωνήθηκε να υπάρξει συνάντηση των νομικών συμβούλων των δυο πλευρών.

Στο θέμα των προμηθειών τονίσαμε την πάγια θέση μας να μείνουν οι προμήθειες ως έχουν, ειδικά αυτή την εποχή και με δεδομένη την επερχομένη φορολογική και ασφαλιστική λαίλαπα που θα πλήξει τον κλάδο καθιστώντας χιλιάδες πρακτορεία μη βιώσιμα. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η ΟΠΑΠ Α.Ε., καθώς έχουμε στείλει και τα σχετικά στοιχεία μελέτης που το αποδεικνύουν. Τονίσαμε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΠΑΠ Α.Ε ότι η ΠΟΕΠΠΠ θα μπορούσε να συζητήσει μια ενδεχόμενη αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της προμηθείας μόνο για το Πάμε Στοίχημα, έτσι ώστε να γίνει καλύτερο το προϊόν και πιο ανταγωνιστικό. Δεσμευτήκαμε τις επόμενες ημέρες να υπάρξει συνάντηση με πρότασή μας για το θέμα αυτό.


Συνάδελφοι,

Τόσο στο θέμα των προμηθειών όσο και σε αυτό των συμβάσεων οι θέσεις της ΠΟΕΠΠΠ είναι αυτές που έχουν καταγραφεί σε παλαιότερες αποφάσεις του Δ.Σ., αλλά και των Γενικών Συνελεύσεων. Συζητάμε ακόμα με την ΟΠΑΠ Α.Ε., ώστε να αποφευχθούν οι όποιες μονομερείς ενέργειες και να βρεθούν κοινώς αποδεκτές λύσεις. Ευνόητο είναι ότι δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε τίποτα αν δεν ολοκληρωθούν οι συζητήσεις.

Εξάλλου οι όποιες συμφωνίες και αποφάσεις που θα προκύψουν θα τύχουν έγκρισης από την Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων.



Ο Υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων

ΠΕΡΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
 
Απάντηση: Η ΠΟΕΠΠΠ κοντράρεται με τον ΟΠΑΠ

Π.Ο.Ε.Π.Π.Π




Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2017


Δ ΕΛ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ


Πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη 26/1/2017, έκτακτο Δ.Σ της ΠΟΕΠΠΠ όπου συζήτησε τα φλέγοντα θέματα του κλάδου αυτή την περίοδο, που είναι η απόφαση της ΟΠΑΠ ΑΕ για αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού της προμήθειας των παιχνιδιών, καθώς και η απαίτηση της, για υπογραφή νέων ατομικών συμβάσεων με τους πράκτορες-με ταυτόχρονη κατάργηση αυτής του 2009.


Η σύγκληση του Δ.Σ κρίθηκε αναγκαία λόγω της πρόσκλησης της ΟΠΑΠ ΑΕ προς την ΠΟΕΠΠΠ για συνομιλίες την Παρασκευή 27/1/2017 για τα παραπάνω θέματα. Η ΟΠΑΠ ΑΕ είχε αποστείλει στην ΠΟΕΠΠΠ την πρότασή της, για τις προμήθειες η οποία περιλαμβάνει όλα τα παιχνίδια και αναφέρεται σε ποσοστό επί του NGR-την οποία πρόταση- ανέλαβε να επεξεργαστεί η επιτροπή που έχει συγκροτήσει η ΠΟΕΠΠΠ και να ενημερώσει τα μέλη του Δ.Σ. Συγχρόνως στα πλαίσια της διαδικασίας αυτής, η ίδια επιτροπή διαμόρφωσε αντιπρόταση την οποία παρουσίασε το Δ.Σ όπου και συζητήθηκε.


Επίσης η ΟΠΑΠ ΑΕ έχει αποστείλει το σχέδιο σύμβασης – το οποίο προτίθεται να προτείνει στους πράκτορες- στο οποίο έχει γίνει ήδη μια πρώτη επεξεργασία από την πλευρά της ΠΟΕΠΠΠ και της Νομικής της υπηρεσίας, τα αποτελέσματα της οποίας αναλύθηκαν στα μέλη του Δ.Σ με ιδιαίτερη αναφορά σε ορισμένες σημαντικές αρνητικές διατάξεις, που ορισμένες από αυτές είναι καταχρηστικές. Από την διαδικασία της συζήτησης καθορίστηκε και αποφασίσθηκε η στάση μας, στην συνάντηση με την ΟΠΑΠ ΑΕ την επόμενη ημέρα.


Στην συνάντηση της επόμενης ημέρας, τέθηκε από την πλευρά της ΟΠΑΠ ΑΕ το θέμα της αλλαγής τρόπου προμήθειας -με τη χρήση NGR- σαν αναγκαία προϋπόθεση για την ανάπτυξη του επιχειρηματικού σχεδιασμού της εταιρίας με την συμμετοχή του υπάρχοντος δικτύου . Η άποψη της ΠΟΕΠΠΠ όπως τέθηκε προς την ΟΠΑΠ ΑΕ ήταν, και είναι, πως τυχόν συμφωνία στο θέμα της προμήθειας είναι αλληλένδετη με την συμφωνία και στο θέμα της σύμβασης. Κάθε πλευρά κατέθεσε τις απόψεις της στη διάρκεια της συζήτησης, δόθηκαν διευκρινήσεις, ενώ καταγράφηκαν προσεγγίσεις αλλά και διαφορές θέσεων. Συμφώνησαν, όμως, και οι δυο πλευρές να υπάρξει μια ακόμα συνάντηση τις επόμενες ημέρες, με την υπόσχεση να γίνουν οι ανάλογες προσπάθειες προκειμένου να αμβλυνθούν οι διαφορές.


Το Δ.Σ της ΠΟΕΠΠΠ , για μια ακόμα φορά διαβεβαιώνει τους συναδέλφους πράκτορες πως οποιαδήποτε συμφωνία με την ΟΠΑΠ ΑΕ θα τεθεί υπ΄όψιν της Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων που θα αποφασίσει.


Ο Υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων


ΠΕΡΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
 

Προγνωστικά

  • 14:30
    COSMOTE SPORT 1 HD
    • Μπρίστολ Σίτι - Λέστερ
  • 17:00
    COSMOTE SPORT 2 HD
    • Ρέξαμ - Μάνσφιλντ
  • 17:00
    COSMOTE SPORT 3 HD
    • Νόριτς - Πλίμουθ
  • 19:30
    COSMOTE SPORT 1 HD
    • Μπλάκμπερν - Ίπσουιτς
  • 20:00
    COSMOTE SPORT 8 HD
    • Μπενφίκα - Σάβες
  • 21:00
    COSMOTE SPORT 7 HD
    • Αλ Έτιφακ - Αλ Αχλί
  • 21:30
    Novasports Start
    • Μπούργος - Εσπανιόλ
  • 22:00
    Novasports 1HD
    • Κάδιθ - Γρανάδα
  • 22:00
    Novasports 2HD
    • Λιλ - Λανς
  • 22:00
    COSMOTE SPORT 3 HD
    • Γουότφορντ - Λιντς
  • 22:30
    COSMOTE SPORT 8 HD
    • Εστρέλα - Σπόρτινγκ Λισαβόνας
  • 19:30
    COSMOTE SPORT 5 HD
    • Μπούρσασπορ - Τόφας
  • 19:45
    Novasports 5HD
    • Φενέρμπαχτσε - Άλμπα Βερολίνου
  • 19:45
    Novasports 6HD
    • Μπεσίκτας - Μπουργκ
  • 20:55
    COSMOTE SPORT 4 HD
    • NBA Action 2023-24 Ε3323
  • 21:30
    Novasports 3HD
    • Λόντον Λάιονς - Παρί
  • 21:30
    Novasports 4HD
    • Ρεάλ Μαδρίτης - Ερυθρός Αστέρας
  • 21:30
    Novasports Prime
    • Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR
  • Αύριο 30-03-2024
  • 01:00
    COSMOTE SPORT 4 HD
    • Ιντιάνα Πέισερς - Λος Άντζελες Λέικερς
  • 01:00
    COSMOTE SPORT 7 HD
    • NBA TV 2023-24
  • 01:05
    • NC State - Marquett
  • 01:35
    Novasports 5HD
    • Gonzaga - Purdu
  • 02:00
    COSMOTE SPORT 7 HD
    • Σαν Αντόνιο Σπερς - Νιου Γιορκ Νικς
  • 04:30
    COSMOTE SPORT 7 HD
    • NBA TV 2023-24
  • 07:15
    COSMOTE SPORT 5 HD
    • WRC 2024
  • 08:30
    COSMOTE SPORT 5 HD
    • WRC 2024
  • 09:25
    COSMOTE SPORT 5 HD
    • WRC 2024
  • 16:00
    COSMOTE SPORT 9 HD
    • Premier Padel Tour 2024
  • 17:00
    ΕΡΤ3
    • Παναθηναϊκός - Μίλων
  • 18:00
    COSMOTE SPORT 9 HD
    • Premier Padel Tour 2024
  • 20:15
    ΕΡΤ3
    • Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
  • 21:00
    COSMOTE SPORT 6 HD
    • ATP Masters 1000 2024
  • Αύριο 30-03-2024
  • 01:00
    COSMOTE SPORT 6 HD
    • ATP Masters 1000 2024
Γενική Κουβεντούλα
Βοήθεια Χρήστες
  • Κανένας δεν κουβεντιάζει αυτή τη στιγμή.
  • PANATHA PANATHA:
    Είδες ριπλέι?
  • Ertzan Ertzan:
    ναι
  • PANATHA PANATHA:
    Η Φενέρμπαχτσε επιθυμούσε να πάρει αναβολή το ντέρμπι της 7ης Απριλίου με την Γαλατάσαραϊ για το τουρκικό Super Cup ελέω... Ολυμπιακού, όμως το συγκεκριμένο αίτημά της δεν έγινε αποδεκτό από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.
  • PANATHA PANATHA:
    Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Τουρκίας (TFF) ενημερώσε και τους δύο συλλόγους πως
    αυτό έχει να κάνει με το ότι δεν υπάρχει εναλλακτική ημερομηνία λόγω του φορτωμένου αγωνιστικού προγράμματος των ομάδων.
  • Ertzan Ertzan:
    Θα το έγραφα το πρωί αλλά από το κινητό δεν ήρθε. Οι αλλόθρησκοι όπως ήταν φυσιολογικό είπαν πως δεν θα δεχτούν την αναβολή του αγώνα. Οι δικοί μας έκαναν αίτηση για αναβολή και απότι διάβασα έλεγαν να γίνει ο αγώνας με την λήξη του πρωταθλήματος όμως η Ομοσπονδία που έχει χεστεί πάνω της και ακόμα να βγάλει την απόφαση για τις "τιμωρίες" δεν το έκανε αποδεκτό.
  • Ertzan Ertzan:
    Η Fenerbahce είναι η ομάδα που μάζεψε τους περισσότερους πόντους στην Ευρώπη αλλά δεν το βλέπουν έτσι δεν πειράζει όμως είναι μεγάλος ο θεός
  • PANATHA PANATHA:
    Δειχνει ο ΑΝΤ1 F1 την Κυριακή το πρωι??
  • Ertzan Ertzan:
    Νομίζω μόνο το plus θα το έχει
  • PANATHA PANATHA:
    ρε τα λαμογια....
  • Ertzan Ertzan:
    είχε προσφορά μέσω της ΔΕΗ για 9 μήνες δωρεάν πριν 1 μήνα
  • PANATHA PANATHA:
    ναι το ξερω....
  • PANATHA PANATHA:
    κ μαγνητοσκόπηση το δείχνει ο Αντ1 το ελεύθερο κανάλι στης 17:00
  • PANATHA PANATHA:
    Αγγλία - Βραζιλία 0-0 στο 36......Over 0,5 στο πρωτο μερος
  • PANATHA PANATHA:
    Απόδοσ
    η @31.0
  • M Forum Bot:
    Ο χρήστης MrChow ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "Maurice Moss Tips" στο Προγνωστικά Ποδοσφαίρου.
  • Ertzan Ertzan:
    συνεχίζει η προσφορά της ΔΕΗ για Αντέννα plus νομίζω μέχρι 14 Απριλίου
  • Ertzan Ertzan:
    Λίγες μέρες πριν την συνέλευση της Fenerbahce βγήκε στην φόρα η συνάντηση που είχε ο Hugh Dallas με τους διαιτητές και οι συνομιλίες για τον αγώνα Galatasara-Antalyaspor όπου εκεί ο διαιτητής του VAR παραδέχεται πως έκανε λάθος στο πέναλτι που πήρε ο παίκτης της Γαλατσαραϊ όπου στην ουσία το είπε πως "βούτηξε" ο παίκτης στην μικρή επαφή που είχε που δεν ήταν για πέναλτι. Γι'αυτήν την φάση είχε μιλήσει και ο Πρόεδρος μας όπου είπε αυτά που συμβαίνουν και η Ομοσπονδία τον έβγαλε ψεύτη, ωραία πράγματα
  • S Forum Bot:
    Ο χρήστης std157489 ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "Φοιτητική Έρευνα για το Λιανικό Εμπόριο" στο Καφενείο.
  • PANATHA PANATHA:
    Μονο ο Τζαβελας θα μπορουσε να φαει κοκκινη καρτα χωρις να παιζει....πραγματικα ειναι ηλιθιο το παιδι...
  • Ertzan Ertzan:
    το είχε παίξει στοίχημα γι'αυτό :p
  • PANATHA PANATHA:
    Πραγματικα απορω....αφου σε καθε ματς ειναι με νευρα γιατι δεν το κοβει το ρημαδι και να ξεκινησει το ψαρεμα....
  • PANATHA PANATHA:
    Σε λιγο θα το καρφωσει ο Φωτης....
  • PANATHA PANATHA:
    Δεν γινονται αυτα....
  • Ertzan Forum Bot:
    Ο χρήστης Ertzan ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "Κύπελλο IFC#15 Ημιτελικός (30-31/3/2024)" στο Διαγωνισμός I.F.C..
    Ertzan Forum Bot: Ο χρήστης Ertzan ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "Κύπελλο IFC#15 Ημιτελικός (30-31/3/2024)"...