Κύπρος - αυστηρό νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια - εξελίξεις και στην Ελλάδα

cosmicsports

Well-Known Member
30 Ιολ 2010
3,834
1,451
113
Σημερινό άρθρο της ιπποδρομιακής ιστοσελίδας cosmicway.net:

Κύπρος - αυστηρό νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια - εξελίξεις αναμένονται και στην Ελλάδα

Ένα πολύ αυστηρό νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια προοωθεί η Κυπριακή κυβέρνηση αυτές τις μέρες. Διαβάστε σχετικά εδώ:

Νομοσχέδιο απαγορεύει τη διενέργεια ηλεκτρονικών στοιχημάτων | Κύπρος | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, kathimerini.com.cy

Η Καθημερινή της Κύπρου στην οποία σας παραπέμπουμε, αναφέρει ότι τα διαδικτυακά παιχνίδια θα τεθούν υπό απαγόρευση εκτός αν ο πάροχος τους πάρει ειδική άδεια από το κράτος, κάτι που σημαίνει φυσικά φορολόγηση.
Το νομοσχέδιο αυτό βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην τελική φάση της επεξεργασίας του προκειμένου να επιβεβαιωθεί η συμβατότητα του με το κοινοτικό δίκαιο σε όλο το εύρος των διατάξεων που περιέχονται σ' αυτό. Ωστόσο υπάρχουν και τεχνικές λεπτομέρειες που δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρες, για τους χρήστες του διαδικτύου.

Η ψήφιση τέτοιων νόμων στις Ευρωπαϊκές χώρες ξεκίνησε στις αρχές του 2010. Η Γαλλία, η Δανία και τώρα η Κύπρος.
Η λογική που διέπει αυτούς τους νόμους είναι όχι πλέον η πλήρης απαγόρευση του κάθε μη κρατικού μονοπωλειακού στοιχήματος αλλά η επιβολή διασυνοριακών φόρων, κάτι που για εμάς τους παίκτες κάνει φυσικά ακριβώς το ίδιο. Για τους υπαλλήλους των μονοπωλειακών οργανισμών μπορεί να προκύπτουν και άλλα θέματα αλλά για τον παίκτη είναι το ίδιο πράγμα, μονοπώλειο ή διασυνοριακός φόρος.

Οι Ευρωπαϊκές χώρες χωρίζονται σε δύο γκρουπ. Αυτές που κάνουν "εξαγωγή στοιχήματος" όπως η Αγγλία και υποστηρίζουν τις εταιρείες του διαδικτύου και αυτές που δεν κάνουν και σαν αποτέλεσμα θέουν να περιορίσουν το "εισαγόμενο". Οι τελευταίες με αυτήν την ελαφρά παρέκκλιση που έκαναν από την παλιότερη πολιτική τους είναι αυτή τη στιγμή περισσότερο συγχρονισμένες με το κοινοτικό δίκαιο και άρα μπορούν να νομοθετήσουν.
Οι χρήστες των υπηρεσιών αυτών, οι παίκτες δηλαδή, δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι με αυτές τις εξελίξεις. Θα χάσουν τις καλές αποδόσεις και το "προοδευτικό προφίλ" που έδειχναν εταιρείες όπως τα ανταλλακτήρια betfair, betdaq θα ανήκουν στο παρελθόν.
Ήταν όμως φοβερά ανοργάνωτοι όλα αυτά τα χρόνια και δεν τους βοήθησε και κανένας να διατυπώσουν τις απόψεις τους. Τα κέντρα αποφάσεων τους ήθελαν φυσικά μακρυά.
Δεν ήταν ποτέ ειδυλλιακό τοπίο το ιντερνετικό στοίχημα αλλά ήταν οπωσδήποτε τάξεις μεγέθους καλύτερο από το κρατικό - μονοπωλειακό της οποιασδήποτε χώρας.
Στην Ελλάδα τώρα αναμένεται να γίνει κάτι παρόμοιο. Τα μαχαίρια ακονίζονται !
Από την πλευρά του παίκτη όμως δεν θα αποτελούσε σε καμία περίπτωση λογική προσέγγιση να απαιτήσει το "free for all" εδώ και τώρα. Δεν θα αποτελούσε λογική προσέγγιση να το απαιτήσει ούτε το 2004-2005 όταν, για λίγο, τα μονοπώλεια είχαν βρεθεί στην τελευταία γραμμή άμυνας (σ.σ. για να "επιζήσουν" όμως και να περάσουν στην αντεπίθεση).

Δεν θα μπορούσαμε να ισχυρισθούμε ότι το κράτος δεν δικαιούται να πάρει φόρους από τα στοιχήματα και θα ήταν ανόητο να το υποστηρίξουμε.
Βέβαια ότι και να υποστηρίξουμε τα κέντρα αποφάσεως δεν μας αναγνωρίζουν αλλά, παρά ταύτα, θα προσπαθήσουμε να μιλήσουμε με τη φωνή της λογικής.
Αφήνεται να διαρρεύσει από κύκλους του υπουργείου Οικονομίας ότι όχι μόνο θα τεθεί το διαδικτυακό υπό έλεγχο αλλά και ότι στο βαθμό που θα αποδειχτεί αποτελεσματικός ο έλεγχος του, θα επιτρέψει την περαιτέρω φορολόγηση και του Ελληνικού !!
Με τη λογική αυτή θα είμαστε σε χειρότερη μοίρα ακόμα και από τις χώρες που έχουν πρόσφατα κινηθεί προς την κατεύθυνση του περιορισμού του διαδικτυακού στοιχήματος, όπως η Γαλλία και, από το 2008, η Ιταλία.
Σίγουρα δε θα αποτελέσει μπούμερανγκ για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ η τυχόν υιοθέτηση μιάς τέτοιας σκληροπυρηνικής στάσης.
Το πιό σωστό για όλους είναι:

"καλύτερες τιμές στην Ελλάδα - οι ξένοι σε καθεστώς διαπραγμάτευσης"

Εμείς ανέκαθεν αυτό υποστηρίζαμε, διότι βέβαια αντίθετα με τους περισσότερους άλλους, εμείς ξέραμε ότι εδώ θα κατέληγε αυτή η υπόθεση.
Αν η κυβέρνηση και τα κόμματα δεν υιοθετήσουν την πρόταση μας αλλά πάνε προς την κατεύθυνση της πιό σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής, θα παίζουν και με τη φωτιά βέβαια.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που θα φύγουν από πελάτες, αφού το κράτος αυτή τη φορά δεν θα τους ανακαλεί απλώς στην τάξη αλλά θα τους ταπεινώνει με ένα ιδιαίτερα σκληρό τρόπο. Θα προσπαθήσουν δε να βρουν διεξόδους με όποιον τρόπο μπορούν.
Ελπίζουμε να πρυτανεύσει η λογική.

Πως μπορείτε εσείς να βοηθήσετε:

- Γράψτε αμέσως τώρα στο βουλευτή σας.
- Γράψτε στο Ανοικτή Διακυβέρνηση | www.opengov.gr, (αν ανοίξει συζήτηση επ' αυτού).
- Γράψτε στο ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία.
- Γράψτε στους ΟΠΑΠ - ΟΔΙΕ.

Γιατί πρέπει να βοηθήσετε:

Πρέπει να βοηθήσετε γιατί η γκανιότα θα σας πετάξει έξω από το παιχνίδι, που θέλετε να παίζετε και είναι το χόμπυ σας. Τη δικιά σας καρέκλα στο πρακτορείο της γειτονιάς θα την καταλάβει ίσως κάποιος καινούριος και ο πράκτορας σας δεν θα στεναχωρηθεί πολύ, αλλά εσάς θα σα έχουν ληστέψει και θα είσαστε ξεχασμένος !
Αν δεν κάνετε κάτι για να βοηθήσετε τώρα την κατάσταση.
Σε καμία περίπτωση δεν τιθέμεθα αντιμέτωποι του καλώς νοουμένου εθνικού συμφέροντος.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Απ: Κύπρος - αυστηρό νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια - εξελίξεις και στην Ελλάδα

Ψευδεπίγραφο είναι αυτό που γράφεται ότι "δίνονται άδειες - ανοίγει η αγορά".
Φυσικά το αντίθετο ισχύει - κλείνει η αγορά !

Πρέπει να ξέρετε ότι μέχρι αυτή τη στιγμή το ιντερνετικό στοίχημα είναι απόλυτα νόμιμο στην Ελλάδα, για προσωπική χρήση.
Η μεταβίβαση χρηματικού ποσού σε τρίτο πρόσωπο εντός του Ελληνικού χώρου είναι αυτό που απαγορεύεται και όσες δίκες έχουν γίνει, έχουν γίνει γι αυτό το λόγο.
Με τους νεώτερους νόμους μπορεί να είναι αλλοιώς.

Κρίνω ότι ο αρθρογράφος πιό πάνω έχει δίκιο, στα πλαίσια πάντα της κοινής συνισταμένης των αντίληψεων που υπάρχουν στη χώρα μας για το θέμα.
 
Απ: Κύπρος - αυστηρό νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια - εξελίξεις και στην Ελλάδα

Η τρόικα και το μνημόνιο δεν ζητάνε στον τζόγο απελευθέρωση του μονοπωλίου και άνοιγμα της αγοράς για αύξηση της ανταγωνιστικότητας? Ή μόνο όπου γουστάρει ο Τζέφρυ?
 
  • Like
Αντιδράσεις: SAKHS
Απ: Κύπρος - αυστηρό νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια - εξελίξεις και στην Ελλάδα

Η τρόικα και το μνημόνιο δεν ζητάνε στον τζόγο απελευθέρωση του μονοπωλίου και άνοιγμα της αγοράς για αύξηση της ανταγωνιστικότητας? Ή μόνο όπου γουστάρει ο Τζέφρυ?

Εγώ δεν μιλάω (και) με τρόϊκα !
Εκείνο που ξέρω είναι ότι μερικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων βγήκαν υπέρ των εναγόντων κυβερνητικών φορέων το 2009 (Πορτογαλία - Έλληνας δικαστής !) και 2010 (Σουηδία).
Έκαναν και μία μικρή στροφή "εντάξει δεν κάνουμε μονοπώλειο, αλλά να φορολογούμε".
Αυτό το τελευταίο μας το παρουσιάζουν σαν άνοιγμα της αγοράς τώρα, αλλά βέβαια δεν είναι.

Τα πρακτόρια του ΟΠΑΠ επειδή με τη σύμβαση που έχουν τώρα δεν μπορούν να δουλέψουν για λογαριασμό και άλλης εταιρείας κλαίνε και οδύρονται και επίσης επειδή μπορεί να ανοίξουν στο μέλλον ανταγωνιστικά μαγαζιά στη γειτονιά τους. Μας έχουν πάρει τ' αυτιά. Ειλικρινά συμπάσχω και εύχομαι να επιλυθεί με τον πιό ευνοϊκό τρόπο το θέμα τους αλλά δεν βλέπω από που κι ως που αυτό είναι το πρόβλημα της Ελληνικής κοινωνίας και πιό συγκεκριμένα γιατί αφορά εμάς, τους πελάτες.

Υπάρχει το καθεστώς της betfair Italia, που τα έχει βρει με το Ιταλικό δημόσιο και λειτουργεί με άδεια.
Δεν ξέρω πόσο στοίχισε στη betfair η απόκτηση αυτής της αδείας, αλλά ξέρω ότι λειτουργεί σαν μπουκ και όχι σαν ανταλλακτήριο. Οι δε αποδόσεις είναι κατώτερες από αυτές του ανταλλακτηρίου αλλά αρκετά καλές αποδόσεις με βάση τα standards των άλλων γνωστών εταιρειών και φυσικά χιλιόμετρα καλύτερες από τις δικές μας του ΟΠΑΠ. Μπορείτε να το τσεκάρετε αυτό και να το σχολιάσετε.

Αν πρέπει λοιπόν να γίνει κάτι, νομίζω η λογική λέει να μας προσφέρουν εμάς κάτι καλύτερο και στη συνέχεια να απαιτήσουν την "νομιμοφροσύνη μας". Και όχι να μας πάνε ακόμα πιό πίσω βέβαια, όπως απαιτούν οι πιό σκληροπυρηνικές φωνές (σ.σ. "αν πιάσουν τα μέτρα να βαρέσουμε κι άλλο τους οπαπάκηδες-ιπποδρομιάκηδες της Ελλάδας" !!!!).

Γιατί όμως να μην πάμε προς μία πιό προοδευτική κατεύθυνση αλλά να πάμε προς το καθεστώς των περιορισμών, το σκληρό ή το ηπιώτερα σκληρό.
Κατά τη γνώμη μου οι λόγοι είναι πλέον ιστορικοί και φταίει σε πολύ μεγάλο βαθμό ότι πάντα είμασταν ανοργάνωτοι. Οι νομικές υπηρεσίες των μπουκ (Bwin-Hill και σία) μίλαγαν για λογαριασμό μας αλλά ποτέ δεν εμφανιστήκαμε εμείς οι ίδιοι, σε επίσημα φόρα.

Στην Ελλάδα ο μόνος δημοσιογράφος που κατάφερε να σκάσει μύτη μερικές φορές στην τηλεόραση και να κάνει μιά υπεράσπιση ήταν ο Αναστασίου (valuebet.gr).
Δεν συμφωνούμε όλοι 100% με τον Αναστασίου, αλλά νομίζω κατά ένα μεγάλο ποσοστό συμφωνούμε. Ο Π.Α. τα είχε καλά με μερικά τηλεοπτικά κανάλια και κατάφερε να τον προσκαλέσουν, την ίδια στιγμή που άλλοι απέτυχαν.
Το θέμα είναι ότι φυσικά μετά από λίγο τον έκοψαν κι αυτόν.
Φυσικά στα ίδια τηλεοπτικά προγράμματα βλέπουμε τους οπαπάκηδες αφειδόν, ενίοτε πλαισούμενους από γενειοφόρους του Κ.Κ. που ζητάνε να απαγορευθούν τα πάντα, αλλά και από οπαδούς διαφόρων αιρέσεων (Μορμόνοι κ.α.).
 
Τελευταία επεξεργασία:

Προγνωστικά

  • 14:30
    COSMOTE SPORT 1 HD
    • Μπρίστολ Σίτι - Λέστερ
  • 17:00
    COSMOTE SPORT 2 HD
    • Ρέξαμ - Μάνσφιλντ
  • 17:00
    COSMOTE SPORT 3 HD
    • Νόριτς - Πλίμουθ
  • 19:30
    COSMOTE SPORT 1 HD
    • Μπλάκμπερν - Ίπσουιτς
  • 20:00
    COSMOTE SPORT 8 HD
    • Μπενφίκα - Σάβες
  • 21:00
    COSMOTE SPORT 7 HD
    • Αλ Έτιφακ - Αλ Αχλί
  • 21:30
    Novasports Start
    • Μπούργος - Εσπανιόλ
  • 22:00
    Novasports 1HD
    • Κάδιθ - Γρανάδα
  • 22:00
    Novasports 2HD
    • Λιλ - Λανς
  • 22:00
    COSMOTE SPORT 3 HD
    • Γουότφορντ - Λιντς
  • 22:30
    COSMOTE SPORT 8 HD
    • Εστρέλα - Σπόρτινγκ Λισαβόνας
  • 19:30
    COSMOTE SPORT 5 HD
    • Μπούρσασπορ - Τόφας
  • 19:45
    Novasports 5HD
    • Φενέρμπαχτσε - Άλμπα Βερολίνου
  • 19:45
    Novasports 6HD
    • Μπεσίκτας - Μπουργκ
  • 20:55
    COSMOTE SPORT 4 HD
    • NBA Action 2023-24 Ε3323
  • 21:30
    Novasports 3HD
    • Λόντον Λάιονς - Παρί
  • 21:30
    Novasports 4HD
    • Ρεάλ Μαδρίτης - Ερυθρός Αστέρας
  • 21:30
    Novasports Prime
    • Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR
  • Αύριο 30-03-2024
  • 01:00
    COSMOTE SPORT 4 HD
    • Ιντιάνα Πέισερς - Λος Άντζελες Λέικερς
  • 01:00
    COSMOTE SPORT 7 HD
    • NBA TV 2023-24
  • 01:05
    • NC State - Marquett
  • 01:35
    Novasports 5HD
    • Gonzaga - Purdu
  • 02:00
    COSMOTE SPORT 7 HD
    • Σαν Αντόνιο Σπερς - Νιου Γιορκ Νικς
  • 04:30
    COSMOTE SPORT 7 HD
    • NBA TV 2023-24
  • 07:15
    COSMOTE SPORT 5 HD
    • WRC 2024
  • 08:30
    COSMOTE SPORT 5 HD
    • WRC 2024
  • 09:25
    COSMOTE SPORT 5 HD
    • WRC 2024
  • 16:00
    COSMOTE SPORT 9 HD
    • Premier Padel Tour 2024
  • 17:00
    ΕΡΤ3
    • Παναθηναϊκός - Μίλων
  • 18:00
    COSMOTE SPORT 9 HD
    • Premier Padel Tour 2024
  • 20:15
    ΕΡΤ3
    • Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
  • 21:00
    COSMOTE SPORT 6 HD
    • ATP Masters 1000 2024
  • Αύριο 30-03-2024
  • 01:00
    COSMOTE SPORT 6 HD
    • ATP Masters 1000 2024
Γενική Κουβεντούλα
Βοήθεια Χρήστες
  • Κανένας δεν κουβεντιάζει αυτή τη στιγμή.
  • PANATHA PANATHA:
    Είδες ριπλέι?
  • Ertzan Ertzan:
    ναι
  • PANATHA PANATHA:
    Η Φενέρμπαχτσε επιθυμούσε να πάρει αναβολή το ντέρμπι της 7ης Απριλίου με την Γαλατάσαραϊ για το τουρκικό Super Cup ελέω... Ολυμπιακού, όμως το συγκεκριμένο αίτημά της δεν έγινε αποδεκτό από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.
  • PANATHA PANATHA:
    Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Τουρκίας (TFF) ενημερώσε και τους δύο συλλόγους πως
    αυτό έχει να κάνει με το ότι δεν υπάρχει εναλλακτική ημερομηνία λόγω του φορτωμένου αγωνιστικού προγράμματος των ομάδων.
  • Ertzan Ertzan:
    Θα το έγραφα το πρωί αλλά από το κινητό δεν ήρθε. Οι αλλόθρησκοι όπως ήταν φυσιολογικό είπαν πως δεν θα δεχτούν την αναβολή του αγώνα. Οι δικοί μας έκαναν αίτηση για αναβολή και απότι διάβασα έλεγαν να γίνει ο αγώνας με την λήξη του πρωταθλήματος όμως η Ομοσπονδία που έχει χεστεί πάνω της και ακόμα να βγάλει την απόφαση για τις "τιμωρίες" δεν το έκανε αποδεκτό.
  • Ertzan Ertzan:
    Η Fenerbahce είναι η ομάδα που μάζεψε τους περισσότερους πόντους στην Ευρώπη αλλά δεν το βλέπουν έτσι δεν πειράζει όμως είναι μεγάλος ο θεός
  • PANATHA PANATHA:
    Δειχνει ο ΑΝΤ1 F1 την Κυριακή το πρωι??
  • Ertzan Ertzan:
    Νομίζω μόνο το plus θα το έχει
  • PANATHA PANATHA:
    ρε τα λαμογια....
  • Ertzan Ertzan:
    είχε προσφορά μέσω της ΔΕΗ για 9 μήνες δωρεάν πριν 1 μήνα
  • PANATHA PANATHA:
    ναι το ξερω....
  • PANATHA PANATHA:
    κ μαγνητοσκόπηση το δείχνει ο Αντ1 το ελεύθερο κανάλι στης 17:00
  • PANATHA PANATHA:
    Αγγλία - Βραζιλία 0-0 στο 36......Over 0,5 στο πρωτο μερος
  • PANATHA PANATHA:
    Απόδοσ
    η @31.0
  • M Forum Bot:
    Ο χρήστης MrChow ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "Maurice Moss Tips" στο Προγνωστικά Ποδοσφαίρου.
  • Ertzan Ertzan:
    συνεχίζει η προσφορά της ΔΕΗ για Αντέννα plus νομίζω μέχρι 14 Απριλίου
  • Ertzan Ertzan:
    Λίγες μέρες πριν την συνέλευση της Fenerbahce βγήκε στην φόρα η συνάντηση που είχε ο Hugh Dallas με τους διαιτητές και οι συνομιλίες για τον αγώνα Galatasara-Antalyaspor όπου εκεί ο διαιτητής του VAR παραδέχεται πως έκανε λάθος στο πέναλτι που πήρε ο παίκτης της Γαλατσαραϊ όπου στην ουσία το είπε πως "βούτηξε" ο παίκτης στην μικρή επαφή που είχε που δεν ήταν για πέναλτι. Γι'αυτήν την φάση είχε μιλήσει και ο Πρόεδρος μας όπου είπε αυτά που συμβαίνουν και η Ομοσπονδία τον έβγαλε ψεύτη, ωραία πράγματα
  • S Forum Bot:
    Ο χρήστης std157489 ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "Φοιτητική Έρευνα για το Λιανικό Εμπόριο" στο Καφενείο.
  • PANATHA PANATHA:
    Μονο ο Τζαβελας θα μπορουσε να φαει κοκκινη καρτα χωρις να παιζει....πραγματικα ειναι ηλιθιο το παιδι...
  • Ertzan Ertzan:
    το είχε παίξει στοίχημα γι'αυτό :p
  • PANATHA PANATHA:
    Πραγματικα απορω....αφου σε καθε ματς ειναι με νευρα γιατι δεν το κοβει το ρημαδι και να ξεκινησει το ψαρεμα....
  • PANATHA PANATHA:
    Σε λιγο θα το καρφωσει ο Φωτης....
  • PANATHA PANATHA:
    Δεν γινονται αυτα....
  • Ertzan Forum Bot:
    Ο χρήστης Ertzan ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "Κύπελλο IFC#15 Ημιτελικός (30-31/3/2024)" στο Διαγωνισμός I.F.C..
    Ertzan Forum Bot: Ο χρήστης Ertzan ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "Κύπελλο IFC#15 Ημιτελικός (30-31/3/2024)"...