Από το διαδικτυακό. Αλλά ακόμα κ μετά από πολλές ενοχλήσεις (δεν συγκινούνται βέβαια) δεν ήρθε. Εγώ πάντως έβαλα τα κέρδη στην εκκαθαριστική κ αν μέχρι 30 Οκτωβρίου που είναι κ η τελική ημερομηνία που δίνει ο ίδιος ο
ΟΠΑΠ με φωνάξουν από την εφορία έχω όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για να επιρρίψω ευθύνες στον
ΟΠΑΠ κ ας βγάλουν άκρη με αυτόν.
Στην περίπτωση που έχεις φόρο τεκμαρτό τον οποίο δεν μπορείς να καλύψεις με άλλο τρόπο (ανάλωση κεφαλαίου προηγούμενων ετών, εισόδημα συζύγου) καλά έκανες και τα πέρασες χωρίς το εκκαθαριστικό για να μην προκύψει φόρος και όταν πάρεις το εκκαθαριστικό κάνεις τροποποιητική αν υπάρχει κάποια διάφορα.Με τον τρόπο αυτό αφενός δεν προκύπτει φόρος στη εκκαθάριση και με την τροποποίηση μετά την παραλαβή του εκκαθαριστικού αν έχεις κάνει λάθος και προκύψει κάποιος φόρος τότε θεωρώ πως δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα διότι η τροποποίηση είναι υπέρ του δημοσίου αφου προκύπτει φόρος που δεν υπήρχε πριν. Αν δεν τα δηλώσεις όπως τα δήλωσες και περιμένεις το εκκαθαριστικό για να κάνεις τροποποίηση η οποία θα καλύψει τεκμαρτό εισόδημα και θα σβήσει φόρο που αρχικά εκκαθαρίστηκε θα σε περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες!!!
Αυτά στην περίπτωση που προκύπτει φόρος από τεκμήρια.
Αν δεν προκύπτει φόρος κατά την εκκαθάριση χωρίς τα κέρδη και θέλεις να τα δηλώσεις για να μπορείς να καλύψεις μελλοντική αγορά τότε περιμένεις να σου έρθει το εκκαθαριστικό και κάνεις την τροποποίηση χωρίς πρόβλημα αφου δεν αλλάζει η εκκαθάριση υπέρ σου (μηδέν φόρος αρχικά, μηδέν φόρος μετά την τροποποίηση).
Αυτό ως έναν μπουσουλά και τροφή για σκέψη και συζήτηση ο καθένας με τον λογιστή του, δεν είμαι ειδικός στα φορολογικά, είναι γνώσεις που έχουν αποκτηθεί στην προσπάθεια μου να με κλέβουν όσο λιγότερο γίνεται.