ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ ;

cosmicsports

Well-Known Member
30 Ιολ 2010
3,834
1,451
113
Όλα όσα γίνονται στον Ελληνικό ιππόδρομο, γίνονται ως γνωστόν εν κρυπτώ και παραβύστω.
Ακόμα και οι ... Πουαρώ της δημοσιογραφίας όταν πρόκειται για τον Ελληνικό ιππόδρομο, με ένα μαγικό ραβδί παύουν να είναι ... Πουαρώ, είτε μιλάμε για εποχή ΟΔΙΕ είτε για εποχή ΟΠΑΠ.

Επομένως είμαι αναγκασμένος να σας μεταφέρω τις δικές μου εκτιμήσεις από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα καθώς και τις προσωπικές μου σκέψεις-πιθανά σενάρια εξόδου από την κρίση.

Πρώτα απ' όλα ιπποδρομίες τώρα κοντά αποκλείεται να δούμε λόγω της πανδημίας, διότι δεν πρόκειται ν' ανοίξουν τα πρακτορεία και διότι ιντερνετική πλατφόρμα δεν υφίσταται.

Στο μέτωπο της πανδημίας ισχύει, σήμερα 23 Δεκεμβρίου, ότι:

α) Έχουμε λοκντάουν λόγω των 1000+ καθημερινών κρουσμάτων.
β) Ακόμα και αν τα υγειονομικά μέτρα προστασίας αποδώσουν και τα κρούσματα μειωθούν τις επόμενες εβδομάδες,έρχεται βαρύς χειμώνας τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο και δεν πρόκειται η κυβέρνηση να πάρει το ρίσκο της άρσης του λοκντάουν.
γ) Ακόμα και αν μειωθούν τα κρούσματα στην Ελλάδα, στην υπόλοιπη Ευρώπη έχουμε πολύ μεγάλη έξαρση.
δ) Το εμβόλιο δεν έρχεται. Μόνο 300,000 δόσεις τον Ιανουάριο από 1,500,000 που μας είχαν πει, λόγω του λάθους της ΕΕ.

Θα μπορούσαν βέβαια να διεξάγονται ιπποδρομίες κεκλεισμένων των θυρών και να γίνεται στοίχημα αν υπήρχε ιντερνετική πλατφόρμα στοιχηματισμού. Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και του κόσμου διεξάγονται ιπποδρομίες, όπως διεξάγονται και ποδοσφαιρικοί αγώνες, αντίθετα με ότι ίσχυσε στο πρώτο λοκντάουν αμαρτίου-Ιουνίου. Διεξάγονται ποδοσφαιρικοί αγώνες και στην Ελλάδα αλλά ιπποδρομίες όχι, αφού οι ιπποδρομίες γίνονται για το στοίχημα και δεν μπορεί να γίνει στοιχηματισμός.

Τούτων ούτως εχόντων, έχουμε μία ιπποδρομιακή εταιρεία που ... ηγρόν αγοράζει.
Ακούμε για μία διάσκεψη μεταξύ του ΟΠΑΠ και των φιλικών προς τον ΟΠΑΠ ιπποδρομιακών παραγόντων στην οποία κυριάρχησε το θέμα του νόμου Τσακαλώτου. Τίποτα άλλο δεν συζητήθηκε παρά αυτό και συμφώνησαν όλοι ότι πρέπει η κυβέρνηση να τον επαναφέρει σε ισχύ.
Ο νόμος αυτός προέβλεπε να χαρισθεί στον ΟΠΑΠ το ενοίκιο του Μαρκόπουλου αλλά επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας το ελεγκτικό συνέδριο τον ακύρωσε.
Σαν αποτέλεσμα ο ΟΠΑΠ πνέει τα μένεα και σίγουρα έχει κηρύξει ένα άτυπο λοκάουτ (μείωσε τα έπαθλα - δεν φτιάχνει ιντερνέτ).

Το ενοίκιο αυτό είναι πράγματι πολύ επαχθές, 2,500,000 ευρώ το χρόνο.
Το ξέραμε αυτό από την πρώτη μέρα που έγινε η ιδιωτικοποίηση -Αύγουστος 2014- μόνο που τότε ο ΟΠΑΠ έλεγε ... "α τι ωραία, δεν πειράζει !
Θα ήταν ένας επαχθής φόρος ακόμα και αν βρισκόμαστε στο 2007, τότε που γινόντουσαν τρεις ιπποδρομιακές την εβδομάδα με τζίρο 2-3 εκατομμύρια η κάθα μία. Τώρα με τα 300-400 χιλιάρικα μία φορά την εβδομάδα είναι "έγκλημα στα παρασκήνια" - δεν περιγράφεται αλλοιώς.

Ο ΟΠΑΠ το 2018 τσακώθηκε με την Φίλιππο Ένωση και τελικά με το εκτρωματικό αθλητικό νομοσχέδιο του Σύριζα κατάφερε να φτιάξει ένα είδος ελεγχομένης Φιλίππου Ενώσεως. Όμως στη διάρκεια των εντόνων αντεγκλήσεων τους 4-5 μήνες που συζητιόταν αυτό το νομοσχέδιο οι αντίπαλοι του ΟΠΑΠ που συνασπίσθηκαν σε ένα γκρουπ με τον τίτλο "επιτροπή για την σωτηρία των ιπποδρομιών" συμφωνούσαν κι αυτοί απόλυτα ότι το "ενοίκιο" πρέπει να καταργηθεί.

Ο ΟΠΑΠ παρά ταύτα κατόρθωσε να πάει τον ιπποδρομιακό τζίρο στα 400,000 ευρώ.
Τόσο ήταν στο χρονικό διάστημα μεταξύ λοκντάουνς, ενώ πριν ήταν μικρότερος.
Αυτό ισχύει με την προϋπόθεση ότι τα στατιστικά στοιχεία που μας δίνει ο ΟΠΑΠ είναι ακριβή (σ.σ. με βάση ότι είναι ακριβή, δημοσιεύω εγώ τους τζίρους αυτούς στο https://cosmicway.net/greekraces.html).
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η αγορά του ιπποδρομιακού στοιχήματος βρίσκεται σε καλό σημείο.
Δεν ξέρουμε από που προκύπτουν αυτά τα λεφτά. Πιθανόν από παιχνίδι που κάνουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες και οι προπονητές, διότι η κατάσταση στα πρακτορεία είναι τραγική:

1ον) Έχουν σταματήσει το ιπποδρομιακό στοίχημα πάρα πολλά, κεντρικώτατα μάλιστα.
2ον) Στην επαρχία αν πεις στους πράκτορες ΟΠΑΠ να φέρουν ιππόδρομο σου κόβουν την καλημέρα.
3ον) Στις ξένες ιπποδρομίες δεν υπάρχει ψυχή ζώσα στα πρακτορεία.
4ον) Στις ξένες ιπποδρομίες αν ζητήσεις από τους πράκτορες να ανοίξουν την τηλεόραση ενοχλούνται πάρα πολύ (χαλάει την ... ατμόσφαιρα του κίνο).

Τα λάθη του ΟΠΑΠ τα έχω επισημάνει εγώ από την αρχή.
Από τον Ιανουάριο του 2016 που ξεκίνησε για την ακρίβεια.
Βέβαια έγραφα για να γράφω, διότι ήξερα ότι με τον φόρο του ενοικίου που είχε επιβάλλει το ΤΑΙΠΕΔ δεν γινόταν τίποτα, ωστόσο τα επεσήμανα.

Θα επαναλάβω αυτά τα στάνταρ λάθη του ΟΠΑΠ στη συνέχεια, αλλά τώρα ο ΟΠΑΠ προσέθεσε και ένα ακόμα:
Πάει να βγάλει από επάνω του το ενοίκιο έχοντας όμως καταφέρει να τσακωθεί με όποιον μιλάει Ελληνικά !
Γιατί διέλυσε τη νόμιμη Φίλιππο Ένωση που άλλωστε συνηγορούσε στο αίτημα της άρσης του ενοικίου ; Τι ιστορία ήταν αυτή ; Αν ήταν ο Σύριζα πίσω από αυτή την υπόθεση της Φιλίππου Ενώσεως και όχι ο ΟΠΑΠ, στις αρχές του 2019 που έγιναν αυτά, πίστευε ο ΟΠΑΠ ότι ο Σύριζα είχε ... μέλλον ; Εντάξει, ισχύει ότι δεν ήταν κανένας απολύτως σίγουρος τότε για τις προθέσεις του εκλογικού σώματος αλλά όχι και να περιμένει ... Σύριζα.

Γιατί πλαισίωσε τις ιπποδρομιακές εκπομπές με ισχυρότατα πρώην στελέχη του μορφώματος "Χρυσή Αυγή" ; Είναι τόσο δημοφιλές αυτό το πράγμα ; Ακόμα και ο ... Τραμπ είχε εκφράσει την αποστροφή του πρόσφατα απέναντι σ' αυτά τα φαινόμενα σε συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων.

Να όμως ποιές είναι και οι υπόλοιπες καταστρoφικές πολιτικές του ΟΠΑΠ, από το 2016 μέχρι σήμερα:

α) Γκανιότες - έχουν πάει στα ύψη συνυππολογιζομένου και του "φόρου στοιχήματος" που έχουμε. Μπορεί να φταίει και το περίφημο "ενοίκιο" γι αυτό, ή μάλλον σίγουρα φταίει αλλά έτσι δεν μπορεί να παίξει κανένας ιππόδρομο. Θα χάσει τα λεφτά του ότι και να κάνει, θα αναγκαστεί θέλοντας και μη να το περιορίσει ή να το κόψει.
Θα μου πουν μήπως -πάλι- "μην το λες αυτό, αφού δεν καταλαβαίνουν οι παίκτες τα μαθηματικά του Στοιχήματος και τους έχουμε σίγουρους πελάτες και δεν πρέπει να το λες". Εντάξει, θα γίνουν διαρρήκτες όλοι.

β) Μοντέλο ξένου ιπποδρομιακού στοιχήματος. Εδώ η καταστροφή ήρθε μέσα σε μία μέρα !
Ο ΟΠΑΠ ξεκίνησε με τον ανόητο "κοινό κουμπαρά", κατήργησε το δίδυμο και το τρίο.
Αποτέλεσμα μηδενικοί τζίροι στις ξένες ιπποδρομίες.
Κάποτε κάποιοι που ήθελαν να πουλήσουν εκδούλευση στον ΟΔΙΕ, επί ημερών Σεφτελή, με είχαν πάρει στο τηλέφωνο και μου είπαν "γράψε στην ιστοσελίδα σου ένα εκατομμύριο τζίρο οι Γαλλικές - έγινε ρεκόρ !". Τους είπα "δεν γράφω τίποτα, θα γράψω το βράδυ που θα ανακοινώσει ο ΟΔΙΕ". Δεν έγινε τέτοιο ρεκόρ, όμως η Γαλλική ιπποδρομιακή έπιασε το αξιοσέβαστο νούμερο των 420,000 ευρώ. Η οικονομική κρίση είχε ξεσπάσει τότε, αλλά είμαστε ακόμα στα πρώτα μπωφόρ.
Σήμερα οι ξένες ιπποδρομιακές δεν πιάνουν ούτε το εν δέκατον. Παρ' όλο που είναι αρκετά ενδιαφέρουσες, παρ' όλο που υπάρχουν στην εποχή μας ιστοσελίδες με live ανταποκριτές, δεν παίζει κανένας - γιατί έχει κάνει αυτά που έχει κάνει ο ΟΠΑΠ. Οι φίλοι του ξένου ιπποδρομιακού στοιχήματος και των μεγάλων διεθνών μήτινγκς αναπολούν την εποχή ΟΔΙΕ.

γ) Ιντερνετική πλατφόρμα στοιχηματισμού. Πρέπει να είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο χωρίς ιπποδρομιακή πλατφόρμα στοιχηματισμού ! Οι λόγοι αδιευκρίνιστοι.
Όχι μόνο το λοκντάουν θα το γλυτώναμε αλλά και ξέρει πολύ καλά ο ΟΠΑΠ ότι το ίντερνετ μπορεί να διπλασιάσει το τζίρο των Ελληνικών ιπποδρομιών, μετά και από την κατάλληλη διαφήμιση. Χωρίς ίντερνετ δεν μπορεί να στοχεύει σε μεγάλη άνοδο από εκεί που βρίσκεται σήμερα, ακόμα και αν βελτιωθεί σε όλους τους τομείς. Με ίντερνετ στοχεύει στον διπλασιασμό.
Αλλά δεν γίνεται απολύτως τίποτα όπως βλέπετε, ούτε καν χρονοδιάγραμμα εξαγγέλεται !

Γιατί λοιπόν γίνονται όλα αυτά ;
Από κουταμάρα ;
Δεν το πιστεύουμε, είναι δύσκολο να το πιστέψουμε.
Άλλοι λόγοι περίεργοι έως πονηροί ;
Τι να πω ;
Δεν είμαι ούτε Νικολούλη ούτε Χαρδαβέλας.

Αλλά για να δούμε τι ισχύει στην απέναντι όχθη.
Η απέναντι όχθη είναι το κράτος.
Πότε ήτα φιλικό το κράτος προς τον ιππόδρομο ;
Τα λεφτά τα έπαιρνε αλλά πότε ήταν φιλικό ;
Από το 2000 και μετά μόνο εχθρικά σχόλια θυμόμαστε, αρχής γενομένης από τον υφυπουργό του Σημίτη που είχε πει "τι είναι αυτά ; γιατί δεν παίζουν ξυστό όλοι αυτοί ;". Από τότε έχουμε ακούσει πολλά άλλα παρόμοια εχθρικά σχόλια.
Στη συνέχεια έγινε η εξορία στο Μαρκόπουλο και μάλιστα χρεώθηκε όλο το κόστος ο ΟΔΙΕ και φτάσαμε στην ιδιωτικοποίηση-όργιο του 2014. Τώρα, μετά από το "εκτρωματικό νομοσχέδιο", όπως το είχε βαφτίσει η Νέα Δημοκρατία σαν αντιπολίτευση, υπάρχει σιγή νεκροταφείου.
Ούτε ΟΠΑΠ υποστηρίζουν αλλά ούτε και τον καταργούν για να φτιαχτεί νέος ιπποδρομιακός φορέας.

Άρα οι ιπποδρομίες βρίσκονται μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης και το οριστικό λουκέτο φαίνεται περισσότερο κοντά από ποτέ.

Όπως σας είπα και από την αρχή πολλά πράγματα γίνονται πίσω από κλειστούς διαδρόμους και έτσι η εξιστόρηση μου δεν είναι πλήρης. Είναι πλήρης σε ότι αφορά τι φαίνεται στην επιφάνεια αλλά δεν ισχύει ότι η ενημέρωση μου είναι πλήρης.
Έκανα και άλλη μία προσπάθεια, επειδή μου αρέσει να εξετάζω κάθε πρόβλημα από όλες τις γωνίες.
Τι γίνεται στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης ;
Έβγαλα έξω τις τρεις μεγάλες ιπποδρομιακές χώρες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και την Ιρλανδία γιατί εκεί η ιπποδρομιακή κίνηση παραμένει πάντα μεγάλη.
Τέσσερεις χώρες ανταποκρίθηκαν. Ισπανία-Αυστρία-Τσεχία-Ρουμανία.
Οι Ισπανοί είπαν "οι ιππόδρομιες μας πάνε καλά", οι Αυστριακοί και οι Τσέχοι είπαν δεν πάει καλά ενώ στη Ρουμανία συμβαίνει κάτι παράξενο, όπως μου είπε ο ανταποκριτής. Εκεί είχαν ιππόδρομο επί Τσεαουσέσκου αλλά η επανάσταση του 1989 τον έκλεισε ! Τώρα το 2015 άνοιξε ένα καινούριο επαρχιακό ιπποδρόμιο και πάει καλά - είπε ο Ρουμάνος φίλος.
Από τη γειτονική Σερβία δεν μου έγραψε κανένας, είδα όμως ότι κάτι ιπποδρομιακές ιστοσελίδες και κανάλια youtube που είχαν προ δεκαετίας έχουν κλείσει. Άρα δεν είναι μόνο Ελληνικό το πρόβλημα και οπωσδήποτε ο καθένας καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να είναι.
Κάποτε ο ιππόδρομος ήταν το μοναδικό λαϊκό παιχνίδι στην Ελλάδα (1926-1959).
Μετά, στην εποχή ΠΡΟΠΟ από το 1959 ως το 2000, ήταν το μοναδικό λαϊκό παιχνίδι με πιθανότητες άμεσης νίκης.
Από το 2000 όμως και μετά δεν είναι. Έχει πολύ ισχυρούς ανταγωνιστές.
Βάλε και το Μαρκόπουλο στην εξίσωση, που δεν γλυτώνουμε από αυτό.

Αλλά ενώ η κατάσταση είναι αρκούντως προβληματική οι ιπποδρομίες έχουν απέναντι τους τόσο την ανεπαρκή ιπποδρομιακή εταιρεία όσο και το κράτος. Δύσκολα αποφεύγεται το λουκέτο.

Μπορεί να κλείσει ο ιππόδρομος και ο φίλιππος κόσμος να στραφεί στις ξένες ιπποδρομίες, να μην μας κόψουν το στοίχημα εντελώς ;
Ελάχιστα μπορεί έχουμε τη γνώμη.
Οι ξένες ιπποδρομίες προσφέρουν πολύ καλό θέαμα -ανάλογα και τι τηλεοπτικό δέκτη έχει κανείς για να τις βλέπει.
Αλλά τα ξένες στοιχηματικές αγορές δεν είναι καλές και ακόμα τα στοιχεία και δεδομένα που έχουμε στη διάθεση μας για να τις αντιμετωπίσουμε είναι αναπόφευκτα ελλειπή.
Ο ιππόδρομος δεν είναι ποτέ σαν το ποδόσφαιρο. Το 2005 ο παλιός ΟΠΑΠ έβαλε για πρώτη φορά στο κουπόνι τα Σκανδιναβικά πρωταθλήματα. Αμέσως-αμέσως, σε δέκα μέρες, εμφανίστηκαν στα προποέντυπα οι ... σκανδιναβολόγοι που έδιναν προγνωστικά. Δεν τα έλεγαν καλά ; Αν νομίζετε πηγαίνεται στο ... Όσλο να βρείτε κάποιον που τα λέει καλύτερα.
Non so στον ιππόδρομο. Από το 2010 που ξεκίνησε ο ΟΔΙΕ τις ξένες κούρσες, τα περιοδικά είναι σκέτη αποτυχία - και δεν θα μπορούσε να είναι αλλοιώς γιατί κάθε ιππόδρομος έχει τα δικά του στατιστικά στοιχεία, χρόνους κλπ. Δεν μαζεύονται καθόλου εύκολα αυτά από εμάς.
Είναι δέκα χρόνια ιστορία τώρα αυτό και ξέρουμε ότι οι ξένες ιπποδρομίες δεν μπροούν να αντικαταστήσουν τις Ελληνικές (σ.σ. συν αυτά που έκανε ο ΟΠΑΠ με τον "κοινό μουμπαρά").
Και από αυτή την οπτική γωνία λοιπόν τα νέα δεν είναι καθόλου αισιόδοξα.
 

Προγνωστικά

  • 14:30
    COSMOTE SPORT 1 HD
    • Μπρίστολ Σίτι - Λέστερ
  • 17:00
    COSMOTE SPORT 2 HD
    • Ρέξαμ - Μάνσφιλντ
  • 17:00
    COSMOTE SPORT 3 HD
    • Νόριτς - Πλίμουθ
  • 19:30
    COSMOTE SPORT 1 HD
    • Μπλάκμπερν - Ίπσουιτς
  • 20:00
    COSMOTE SPORT 8 HD
    • Μπενφίκα - Σάβες
  • 21:00
    COSMOTE SPORT 7 HD
    • Αλ Έτιφακ - Αλ Αχλί
  • 21:30
    Novasports Start
    • Μπούργος - Εσπανιόλ
  • 22:00
    Novasports 1HD
    • Κάδιθ - Γρανάδα
  • 22:00
    Novasports 2HD
    • Λιλ - Λανς
  • 22:00
    COSMOTE SPORT 3 HD
    • Γουότφορντ - Λιντς
  • 22:30
    COSMOTE SPORT 8 HD
    • Εστρέλα - Σπόρτινγκ Λισαβόνας
  • 19:30
    COSMOTE SPORT 5 HD
    • Μπούρσασπορ - Τόφας
  • 19:45
    Novasports 5HD
    • Φενέρμπαχτσε - Άλμπα Βερολίνου
  • 19:45
    Novasports 6HD
    • Μπεσίκτας - Μπουργκ
  • 20:55
    COSMOTE SPORT 4 HD
    • NBA Action 2023-24 Ε3323
  • 21:30
    Novasports 3HD
    • Λόντον Λάιονς - Παρί
  • 21:30
    Novasports 4HD
    • Ρεάλ Μαδρίτης - Ερυθρός Αστέρας
  • 21:30
    Novasports Prime
    • Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR
  • Αύριο 30-03-2024
  • 01:00
    COSMOTE SPORT 4 HD
    • Ιντιάνα Πέισερς - Λος Άντζελες Λέικερς
  • 01:00
    COSMOTE SPORT 7 HD
    • NBA TV 2023-24
  • 01:05
    • NC State - Marquett
  • 01:35
    Novasports 5HD
    • Gonzaga - Purdu
  • 02:00
    COSMOTE SPORT 7 HD
    • Σαν Αντόνιο Σπερς - Νιου Γιορκ Νικς
  • 04:30
    COSMOTE SPORT 7 HD
    • NBA TV 2023-24
  • 07:15
    COSMOTE SPORT 5 HD
    • WRC 2024
  • 08:30
    COSMOTE SPORT 5 HD
    • WRC 2024
  • 09:25
    COSMOTE SPORT 5 HD
    • WRC 2024
  • 16:00
    COSMOTE SPORT 9 HD
    • Premier Padel Tour 2024
  • 17:00
    ΕΡΤ3
    • Παναθηναϊκός - Μίλων
  • 18:00
    COSMOTE SPORT 9 HD
    • Premier Padel Tour 2024
  • 20:15
    ΕΡΤ3
    • Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
  • 21:00
    COSMOTE SPORT 6 HD
    • ATP Masters 1000 2024
  • Αύριο 30-03-2024
  • 01:00
    COSMOTE SPORT 6 HD
    • ATP Masters 1000 2024
Γενική Κουβεντούλα
Βοήθεια Χρήστες
  • Κανένας δεν κουβεντιάζει αυτή τη στιγμή.
  • PANATHA PANATHA:
    Είδες ριπλέι?
  • Ertzan Ertzan:
    ναι
  • PANATHA PANATHA:
    Η Φενέρμπαχτσε επιθυμούσε να πάρει αναβολή το ντέρμπι της 7ης Απριλίου με την Γαλατάσαραϊ για το τουρκικό Super Cup ελέω... Ολυμπιακού, όμως το συγκεκριμένο αίτημά της δεν έγινε αποδεκτό από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.
  • PANATHA PANATHA:
    Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Τουρκίας (TFF) ενημερώσε και τους δύο συλλόγους πως
    αυτό έχει να κάνει με το ότι δεν υπάρχει εναλλακτική ημερομηνία λόγω του φορτωμένου αγωνιστικού προγράμματος των ομάδων.
  • Ertzan Ertzan:
    Θα το έγραφα το πρωί αλλά από το κινητό δεν ήρθε. Οι αλλόθρησκοι όπως ήταν φυσιολογικό είπαν πως δεν θα δεχτούν την αναβολή του αγώνα. Οι δικοί μας έκαναν αίτηση για αναβολή και απότι διάβασα έλεγαν να γίνει ο αγώνας με την λήξη του πρωταθλήματος όμως η Ομοσπονδία που έχει χεστεί πάνω της και ακόμα να βγάλει την απόφαση για τις "τιμωρίες" δεν το έκανε αποδεκτό.
  • Ertzan Ertzan:
    Η Fenerbahce είναι η ομάδα που μάζεψε τους περισσότερους πόντους στην Ευρώπη αλλά δεν το βλέπουν έτσι δεν πειράζει όμως είναι μεγάλος ο θεός
  • PANATHA PANATHA:
    Δειχνει ο ΑΝΤ1 F1 την Κυριακή το πρωι??
  • Ertzan Ertzan:
    Νομίζω μόνο το plus θα το έχει
  • PANATHA PANATHA:
    ρε τα λαμογια....
  • Ertzan Ertzan:
    είχε προσφορά μέσω της ΔΕΗ για 9 μήνες δωρεάν πριν 1 μήνα
  • PANATHA PANATHA:
    ναι το ξερω....
  • PANATHA PANATHA:
    κ μαγνητοσκόπηση το δείχνει ο Αντ1 το ελεύθερο κανάλι στης 17:00
  • PANATHA PANATHA:
    Αγγλία - Βραζιλία 0-0 στο 36......Over 0,5 στο πρωτο μερος
  • PANATHA PANATHA:
    Απόδοσ
    η @31.0
  • M Forum Bot:
    Ο χρήστης MrChow ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "Maurice Moss Tips" στο Προγνωστικά Ποδοσφαίρου.
  • Ertzan Ertzan:
    συνεχίζει η προσφορά της ΔΕΗ για Αντέννα plus νομίζω μέχρι 14 Απριλίου
  • Ertzan Ertzan:
    Λίγες μέρες πριν την συνέλευση της Fenerbahce βγήκε στην φόρα η συνάντηση που είχε ο Hugh Dallas με τους διαιτητές και οι συνομιλίες για τον αγώνα Galatasara-Antalyaspor όπου εκεί ο διαιτητής του VAR παραδέχεται πως έκανε λάθος στο πέναλτι που πήρε ο παίκτης της Γαλατσαραϊ όπου στην ουσία το είπε πως "βούτηξε" ο παίκτης στην μικρή επαφή που είχε που δεν ήταν για πέναλτι. Γι'αυτήν την φάση είχε μιλήσει και ο Πρόεδρος μας όπου είπε αυτά που συμβαίνουν και η Ομοσπονδία τον έβγαλε ψεύτη, ωραία πράγματα
  • S Forum Bot:
    Ο χρήστης std157489 ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "Φοιτητική Έρευνα για το Λιανικό Εμπόριο" στο Καφενείο.
  • PANATHA PANATHA:
    Μονο ο Τζαβελας θα μπορουσε να φαει κοκκινη καρτα χωρις να παιζει....πραγματικα ειναι ηλιθιο το παιδι...
  • Ertzan Ertzan:
    το είχε παίξει στοίχημα γι'αυτό :p
  • PANATHA PANATHA:
    Πραγματικα απορω....αφου σε καθε ματς ειναι με νευρα γιατι δεν το κοβει το ρημαδι και να ξεκινησει το ψαρεμα....
  • PANATHA PANATHA:
    Σε λιγο θα το καρφωσει ο Φωτης....
  • PANATHA PANATHA:
    Δεν γινονται αυτα....
  • Ertzan Forum Bot:
    Ο χρήστης Ertzan ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "Κύπελλο IFC#15 Ημιτελικός (30-31/3/2024)" στο Διαγωνισμός I.F.C..
    Ertzan Forum Bot: Ο χρήστης Ertzan ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "Κύπελλο IFC#15 Ημιτελικός (30-31/3/2024)"...