Πανδημία και... #μένωσπίτι

BetLaden

IFC#6 Champion 2009-10, IFC#1 Super Cup winner 200
Μέλος του προσωπικού
13 Μαι 2002
39,137
26,154
113
52
Infobeto Town
www.infobeto.com
Εν συντομία, έχουμε την υποχρέωση να επισημάνουμε στην infobetική μας κοινότητα, την σημαντικότητα του να βοηθήσουμε όλοι μας στην εξολόθρευση της πανδημίας του Κορωνοϊού.

Παρακαλούμε όλα τα μέλη μας, πρώτα απ' όλα να παραμείνουν υγιείς μένοντας σπίτι, προστατεύοντας τους ίδιους και τις οικογένειές τους μα περισσότερο να προστατεύσουμε τον ...άνθρωπο.

Φίλους, συγγενείς, γνωστούς, αγνώστους, μικρούς, μεγάλους, ευπαθείς ή μη ευπαθείς... Όλοι πρέπει να προσεχθούν γιατί ο ιός δεν ξέρουμε που μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα. Ας είμαστε αυτοί που με την υπακοή στις οδηγίες από τους επιστήμονες, θα συμβάλλουμε να σωθούν ζωές και όχι αυτοί που από αμέλεια ή ωχαδελφισμό ή μαγκιά θα αφαιρέσουμε.

Με ευχές δεν θα λυθεί το πρόβλημα αλλά με πράξεις. Και όσο πιο γρήγορα πράξουμε τόσο πιο γρήγορα και χωρίς μεγάλες απώλειες θα περάσει...

#μένωσπίτι το σύνθημά μας!
 
Πολύ σωστό αυτό που λες, αλλά από αυτά που διαβάζω στο νετ από ειδικούς, αντιλαμβάνομαι ότι στόχος πλέον δεν είναι να συγκρατηθεί ο ιός και ο αριθμός κρουσμάτων, αλλά τα κρούσματα να είναι κατανεμημένα σε χρονικό όριο τέτοιο που να μπορούν να αντιμετωπιστούν. Δηλαδή, οι 1.000.000 που θα αρρωστήσουν ακόμη, να αρρωστήσουν σε περίοδο 2 μηνών και όχι 3 εβδομάδων. Το σύστημα υγείας δε μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοια έξαρση.
Προσοχή λοιπόν και ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών.
 
να απαγορευσουν και τα χημικά,τα φυτοοφαρμακα,τις ορμονες στα ζωα και τα εκτροφεια, τα τσιγαρα,το αλκοολ,τα φαστ φουντ,τα αεροπλανα,τα αυτοκινητα,τα πλοια,τα οπλα,να απαγορευσουν ολα αυτα που προκαλουν καυσαεριο και δηλητηριασμο των υδατων κτλ.

ολα αυτα σκοτωνουν. πολυ περισσοτερους απο οτι σκοτωσε ο κορωνο-ιος
 
  • Like
Αντιδράσεις: nmpropo, fairplay και Eric Castel
Μου φαίνεται ότι θα λιώσουμε στον καναπέ! Το μισό χρόνο θα τον περάσουμε στο netflix! Τον άλλο μισό αγωνιώντας για την τύχη των αναλήψεων μας, γιατί τα αιτήματα στις εταιρείες θα είναι μαζικά!
 
  • Like
Αντιδράσεις: nmpropo
Αρχίζουν να σοβαρεύουν σιγά σιγά. Λουκέτο σε καφετέριες, μαγαζιά εστίασης, μπαρ κ εμπορικά κέντρα

Σε πολλές χώρες εχει εφαρμοστεί αυτό το μέτρο και εμείς απο χθες είμαστε σε emergency mode με τα ιδια μετρα για τον επομενο ενα μηνα, συνορα κλειστά απο και προς συγκεκριμένες χώρες και μέσα σε αυτές ειναι και η Ελλάδα, χειραψίες εδω πλεον απαγορεύονται, και σχεδόν όλοι home office, εστιάτορια μεχρι τις 20:00 επιτρεπεται να ειναι ανοιχτα

89285093_493176928225183_4687345646917648384_n.png
 
  • Like
Αντιδράσεις: BetLaden και nmpropo
σδφ.png

Τελευταια ανακοινωση του Υπ.Υγειας πριν απο μερικες ωρες για καταστηματα που θα βαλουν λουκετο.
-Κουρεια.
-ΟΠΑΠ ( παραμενει ανοιχτος ο ιντερνετικος)
-Οικοι ανοχης ( παραμενει ανοιχτη μονο η βουλη :unsure:)
 
Από γιατρό στην Γαλλία:

Διαβάζω τη μαρτυρία μιας γιατρού στην Ιταλία που φτιάχνει τη "Λίστα των Αντίο" και μου έρχεται στο νου ένα αγαπημένο πρόσωπο, λίγο πριν πεθάνει από καρκίνο, που αν κι είχε όλη την οικογένεια κοντά του, μου είπε πως αισθάνεται μοναξιά. Και μου έρχονται στο νου όλοι οι πρόσφυγες που πέθαναν στα περάσματα, μόνοι κι αβοήθητοι, δίχως όνομα, κι οι άστεγοι που ξεψύχησαν στα σκαλιά έρημοι ή σ' ένα πάρκο μονάχοι κι οι γέροντες οι παρατημένοι στα γηροκομεία δίχως χάδια. Κι ο θάνατος έτσι κι αλλιώς είναι μια μοναχική διαδικασία μα εδώ, στην περίπτωση της πανδημίας, ο θάνατος ενημερώνει πως έρχεται και κάνει τη μοναξιά πιο έντονη.
Η γιατρός Francesca Cortellaro, διευθύντρια των Επειγόντων του Νοσοκομείου San Carlo Borromeo αναφέρει:“Ξέρεις ποια είναι η πιο δραματική εικόνα; Να βλέπεις τους ασθενείς να πεθαίνουν μόνοι, να τους ακούς καθώς σε ικετεύουν να αποχαιρετήσουν παιδιά και εγγόνια. Βλέπεις τα Επείγοντα; Οι ασθενείς φορείς του Covid-19 μπαίνουν μέσα μόνοι, δίχως κάποιον συγγενή δίπλα και όταν έρχεται η ώρα να πεθάνουν το προαισθάνονται. Έχουν πλήρη διαύγεια, δεν οδηγούνται σε ναρκοληψία. Είναι σαν να πνίγονταν, αλλά έχοντας όλον τον χρόνο να το νιώσουν. Το τελευταίο έγινε απόψε. Εκείνη ήταν μια γιαγιά, ήθελε να δει την εγγονή της. Έβγαλα έξω το κινητό μου και της την κάλεσα σε βιντεοκλήση. Αποχαιρετίστηκαν. Μετά από λίγο “έφυγε”. Έχω πλέον έναν μακρύ κατάλογο από βιντεοκλήσεις. Τον ονομάζω Η λίστα των Αντίο....”
Και μου έρχεται στο νου η δήλωση του Χρήστου Γραμματίδη λίγο πριν πεθάνει: "Μην αφήνετε τους ανθρώπους μόνους. Στο "μαζί" κρύβεται η αξιοπρέπεια." και λέω μα πώς εδώ μπορεί να εφαρμοστεί; Ίσως δε μπορεί, ίσως πρέπει απλά να ελπίζουμε πως εκεί έξω είναι γιατροί που θα σκύψουν πάνω μας, θα φτιάξουν τις λίστες των αντίο μας ή εκείνες των αγαπημένων μας κι εμείς με τη σειρά μας, θα προσπαθήσουμε, όσο είμαστε υγιείς, να προστατεύσουμε το σύνολο. Και το σύνολο κι η αξιοπρέπειά του κρύβεται στο μαζί. Ας σταθούμε άνθρωποι. Να μικρύνουμε τις λίστες των αντίο. Να συμβάλλουμε να περιοριστούν οι μοναχικοί θάνατοι. Οι θάνατοι. Τηρώντας τις οδηγίες των γιατρών. Στο μαζί, παιδιά, στο μαζί κρύβεται η αξιοπρέπεια. (Απο Gianna Kouka)
 
Ποιος προηγείται στην θεραπεία του κορωνοϊού; Ο νέος ή ο ηλικιωμένος; Αυτό το ηθικό δίλημμα πρέπει να αντιμετωπίσουν οι γιατροί στην Ιταλία.

Στην Λομβαρδία, την πλούσια περιοχή στο επίκεντρο της έκρηξης του κορωνοϊού στην Ιταλία, η έλλειψη κλινών και οι ιατρικές προμήθειες, αναγκάζουν τους γιατρούς να κάνουν όλο και πιο δύσκολες επιλογές.

Καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει να αυξάνεται – ξεπέρασαν τα 7.900 χθες, με ποσοστό άνω του 70% στην Λομβαρδία – τα νοσοκομεία προσπαθούν να αυξήσουν τον αριθμό των κλινών που διατίθενται στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Κάποια έχουν κλείσει ολόκληρους θαλάμους προκειμένου να τους χρησιμοποιούν σε σοβαρές περιπτώσεις κορωνοϊού. Άλλα έχουν μετατρέψει τα χειρουργεία σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Οι γιατροί εργάζονται σε εξαντλητικές βάρδιες για να καλύψουν τα ωράρια των συναδέρφων τους που νοσούν.

Χωρίς σαφή ένδειξη για το πότε θα φτάσει στο αποκορύφωμα, οι αναισθησιολόγοι και οι γιατροί καλούνται να πάρουν όλο και πιο δύσκολες αποφάσεις σχετικά με το ποιος θα έχει πρόσβαση σε κρεβάτι και αναπνευστήρα όταν δεν υπάρχουν αρκετά για να καλύψουν όλες τις ανάγκες.

«Είναι γεγονός πως θα πρέπει να επιλέξουμε ποιον θα θεραπεύσουμε και αυτή η επιλογή πέφτει σε εμάς που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ηθικά διλήμματα» δήλωσε στο Politico ένας γιατρός που εργάζεται σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία του Μιλάνου.

Τα νοσοκομεία στην βόρεια Ιταλία είναι κορεσμένα από ασθενείς με κορωνοϊό
Η Λομβαρδία έχει περίπου 900 διαθέσιμα κρεβάτια για ασθενείς που χρειάζονται εντατική θεραπεία, αλλά σε ορισμένες επαρχίες, ιδιαίτερα στο Μπέργκαμο, το Λόντι και την Πάβια, τα νοσοκομεία είναι «σχεδόν κορεσμένα», ανέφερε ο γιατρός.

«Σώστε τους νεότερους και όχι τους ηλικιωμένους»

Προς το παρόν οι εντολές είναι οι εξής: Εξοικονομήστε προμήθειες για εκείνους τους ασθενείς που έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης. Αυτό σημαίνει προτεραιότητα στους νεότερους, αλλιώς υγιείς ασθενείς σε σχέση με τους ηλικιωμένους, που μπορεί να έχουν προϋπάρχονται θέματα υγείας.

«Δεν θέλουμε να κάνουμε διακρίσεις» δήλωσε ο Λουίτζι Ριτσιόνι, αναισθησιολόγος και επικεφαλής της επιτροπής Δεοντολογίας του Siiarti, της Ιταλικής Εταιρείας Αναισθησίας, Αναλγησίας, Αναζωογόνησης και Εντατικής Φροντίδας, ο οποίος συνυπέγραψε τις νέες ακτευθυντήριες γραμμές για τον τρόπο προτεραιότητας της θεραπείας των κρουσμάτων κορωνοϊού στα ιταλικά νοσοκομεία.

«Γνωρίζουμε ότι το σώμα ενός εξαιρετικά εύθραυστου ασθενούς δεν είναι σε θέση να δεχτεί ορισμένες θεραπείες σε σύγκριση με εκείνο ενός υγιούς ατόμου». Με τις συστάσεις αυτές, ο Ριτσιόνι δήλωσε ότι θέλει να εξασφαλίσει πως οι γιατροί και το ιατρικό προσωπικό δεν είναι μόνοι τους «μπροστά σε μια τόσο δύσκολη ηθική επιλογή».

Την ίδια ώρα, η πίεση στους γιατρούς είναι εξαιρετικά υψηλή, με πολλούς να αισθάνονται ολοένα και περισσότερο άγχος, δήλωσε ο Τζούλιο Γκαλέρα, σύμβουλος κοινωνικής πρόνοιας της Λομβαρδίας, που ανέφερε πως είδε ορισμένους ασκούμενος να κλαίνε. Φοβούνται, είπε, πως δεν μπορούν να δώσουν σε όλους την φροντίδα που χρειάζονται καθώς η ζήτηση ξεπερνά τους πόρους.

Για «σκηνικό πολέμου» κάνει λόγο Ιταλός γιατρός

Σε μια συνέντευξη που έγινε viral μετά την δημοσίευσή της στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ο Κριστιάν Σαλαρόλι, ένας αναισθησιολόγος σε νοσοκομείο στο Μπέργκαμο, αναφέρθηκε σε σκηνές πολέμου, όπου οι ηλικιωμένοι ασθενείς πρέπει να παραγκωνιστούν. «Η επιλογή γίνεται μέσα σε ένα δωμάτιο έκτακτης ανάγκης που χρησιμοποιείται για μαζικές εκδηλώσεις, και όπου εισέρχονται μόνο ασθενείς με κορωνοϊό. Εάν ένα άτομο είναι ηλικίας μεταξύ 80 και 95 ετών και έχει σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια, πιθανότατα δεν θα τα καταφέρει» ανέφερε. Η αρχή του «αυτός που έρχεται πρώτος, αυτός εξυπηρετείται πρώτος» δεν υπάρχει πλέον, δήλωσε ο Μάριο Ρίτσι, αναισθησιολόγος που εργάζεται σε νοσοκομείο στην Κρεμόνα.

Η κυβερνητική απόφαση την Κυριακή να τοποθετήσει ορισμένες περιοχές στην βόρεια Ιταλία, συμπεριλαμβανομένης της Λομβαρδίας σε καραντίνα, ήταν μια ευπρόσδεκτη κίνηση για τους επαγγελματίες του κλάδου υγείας που προσπαθούν να συμβαδίσουν με τον ταχέως αυξανόμενο αριθμό περιπτώσεων. Την Δευτέρα το βράδυ, ο πρωθυπουργός Τζιουζέπε Κόντε, ανακοίνωσε την επέκταση της καραντίνας στην υπόλοιπη χώρα.

Τι θα γίνει μόλις αρχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα στην νότια Ιταλία;

Αλλά σε μια χώρα, όπου η πολιτική για την υγεία βρίσκεται στα χέρια των περιφερειακών αρχών, ορισμένοι λένε ότι η Ρώμη θα έπρεπε να είχε ενεργήσει ταχύτερα και πιο αποφασιστικά για να βεβαιωθεί πως όλες οι περιοχές θα συμβάδιζαν. «Χρειαζόταν σαφέστερα μηνύματα και λιγότερο διφορούμενο κείμενο» ανέφερε ο Γκαλέρο σε συνέντευξή του στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο La7, αναφερόμενος στο διάταγμα που υπογράφηκε από την κυβέρνηση την Κυριακή.

Μια διαρροή του σχεδίου που δημοσιεύτηκε στις μεγάλες εφημερίδες το Σάββατο, προκάλεσε πανικό στην περιοχή, καθώς δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έφυγαν άρων – άρων για τον νότο της χώρας προκειμένου να ξεφύγουν από τα μέτρα καραντίνας για τον κορωνοϊό.

Οι εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας αναμένουν τώρα την άφιξη του ιού στην νότια Ιταλία, η οποία μέχρι στιγμής έχει καταγράψει λιγότερες από 300 περιπτώσεις κορωνοϊού, δήλωσε ο Τζιουζέπε Σόφι, αναισθησιολόγος στο νοσοκομείο Policlinico του Μιλάνου.

Οι βόρειες και κεντρικές περιοχές της Ιταλίας δεν είναι μόνο οι πλουσιότερες της χώρας – παράγουν το 40% του ΑΕΠ – έχουν επίσης τα καλύτερα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης. «Στον νότο, κινδυνεύουμε με μία καταστροφή» δήλωσε ο Σόφι

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/kosmos/koronoios-dilimma-giatron-italias-poion-na-sosoyn
 
  • Like
Αντιδράσεις: venoss και nmpropo
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΟ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ!

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, ο παγκοσμίως διάσημος Έλληνας Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του ΜΙΤ, θεωρεί πως εξάπλωση του κορωνοϊού είναι μια ύπουλη εκθετική αύξηση και εξηγεί γιατί πρέπει να μείνουμε στα σπίτια μας.

Ο μύθος μιλάει για ένα βασιλιά στην μακρινή Ινδία που ήταν καλός στο σκάκι και είχε τη συνήθεια να καλεί τους περαστικούς να παίξουνε παρτίδες. Μια μέρα προσκάλεσε ένα σοφό περαστικό, λέγοντας του ότι αν χάσει θα του χάριζε ό,τι ζητούσε. Ο σοφός του ζήτησε να πληρωθεί σε ρύζι με τον εξής τρόπο: δύο κόκκους ρύζι για το πρώτο τετράγωνο της σκακιέρας, τέσσερις για το δεύτερο, οχτώ για το τρίτο, και ούτω καθεξής, βάζοντας σε κάθε τετράγωνο της σκακιέρας δύο φορές τον αριθμό από κόκκους του γειτονικού τετραγώνου. Ο βασιλιάς δέχτηκε και έπαιξαν.

Ο περαστικός ήταν βιρτουόζος στο σκάκι, και προς έκπληξη όλων κέρδισε τον βασιλιά. Ο βασιλιάς ζήτησε να φέρουν ένα σακί με ρύζι για να πληρώσει τον περαστικό. Και άρχισε να βάζει τους κόκκους στη σκακιέρα. Όμως σύντομα κατάλαβε ότι ακόμα και η αμύθητη περιουσία του δεν αρκούσε για να πληρώσει τον περαστικό. Συνειδητοποίησε ότι όταν έφτανε στο εικοστό τετράγωνο θα χρειαζόταν περίπου 1 εκατομμύριο κόκκους ρυζιού, σ το τριακοστό 1 δισεκατομμύριο κόκκους, στο τεσσαρακοστό 1 τρισεκατομμύριο, και πάει λέγοντας. Για να πληρώσει τον περαστικό θα χρειαζόταν περίπου 1 τρισεκατομμύριο τόνους ρυζιού, δηλαδή περισσότερους τόνους από όσο ρύζι παράγει η Κίνα σε 7000 χρόνια, με βάση την περσινή της παραγωγή!

Ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας; Ότι η εκθετική αύξηση είναι ύπουλο πράγμα. Το σκέφτεσαι λίγο και τα νούμερα φαίνονται μικρά. Αλλά τελικά θα σου τη φέρει. Όσο μεγάλος και να είσαι θα σου τη φέρει. Μετά από λίγα μόλις βήματα έχει γίνει τόσο μεγάλη που δεν το χωράει ο νους σου. Ο αριθμός γίνεται τόσο εξωφρενικά μεγάλος που είναι μεγαλύτερος από τα μόρια του σύμπαντος.

Δεν είμαι γιατρός, βιολόγος ή επιδημιολόγος, αλλά η δουλειά μου στην επιστήμη των υπολογιστών είναι να δαμάζω τις εκθετικές αυξήσεις.

Η εξάπλωση του κοροναϊού είναι μια ύπουλη εκθετική αύξηση. Αρχίζει με 1 κρούσμα. Μετά από δύο-τρεις μέρες τα κρούσματα γίνονται 2. Μετά από άλλες δύο-τρεις μέρες γίνονται 4. Έχει περάσει μια βδομάδα και φαίνεται υπό έλεγχο. Έλα όμως που αν περάσουν άλλες δύο βδομάδες τα κρούσματα θα γίνουν περίπου 1000, και αν περάσουν άλλες δύο-τρεις βδομάδες θα γίνουν πάνω από εκατό χιλιάδες! Και το ακόμα πιο ύπουλο είναι το εξής. Όταν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 1000, ακόμα και εκείνη την μέρα να καθόμαστε όλοι σπίτι μας για 10 μέρες χωρίς καμιά ανθρώπινη επαφή, παρόλα αυτά τα κρούσματα θα γίνονταν αρκετές χιλιάδες. Μα πώς; Ο λόγος είναι ότι όταν τα 1000 έδειξαν συμπτώματα, είχαν ήδη μεταδώσει τον ιό σε άλλους.

Στην Ελλάδα τα κρούσματα είναι τώρα περίπου 200. Αν καθόμαστε όλοι κλεισμένοι σπίτια μας, τότε σε ένα καλό σενάριο μετά από πέντε-έξι-εφτά μέρες τα κρούσματα θα έφταναν περίπου τα 1000 μεγαλώνοντας εκθετικά μέχρι τότε, ΑΛΛΑ μετά θα βλέπαμε τον αριθμό νέων κρουσμάτων να πέφτει, αν ΣΥΝΕΧΙΖΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ στα σπίτια μας. Μετά από ακόμα δύο-τρεις βδομάδες, δηλαδή σε ένα μήνα από τώρα ίσως και να είχαμε 0 καινούρια κρούσματα.

Γι’αυτό προτρέπω όλον τον κόσμο να μείνει μέσα, εκτός αν η φύση της δουλειάς του ή ανωτέρα βία δεν το επιτρέπει. Προτρέπω τους εργοδότες να δώσουν ευελιξία στους εργαζομένους. Και προτρέπω το κράτος να τους βοηθήσει με τη σειρά του. Αν είσαι νέος και ωραίος, χωρίς συμπτώματα, πρέπει να μείνεις και εσύ σπίτι σου. Και να τη γλιτώσεις, με το να μην μείνεις μέσα συνεισφέρεις στην εξάπλωση του ιού, συνεισφέρεις να φτάσει και να σκοτώσει άλλους, ίσως τους γονείς σου, ίσως τους παππούδες σου. Αλλά και η πιθανότητα να πεθάνεις είναι μη τετριμμένη, και η πιθανότητα να ταλαιπωρηθείς πολύ ακόμα μεγαλύτερη.

Στέλνω πολλούς χαιρετισμούς από τον καναπέ μου σε εσάς στον καναπέ σας (ελπίζω!) και απέραντη ευγνωμοσύνη στους γιατρούς και τις νοσοκόμες που παλεύουν και μέχρι να παρέλθει αυτή η λαίλαπα θα συνεχίσουν να παλεύουν για τη ζωή όλων μας!

ΥΓ: Οι υπολογισμοί και οι προβλέψεις παραπάνω βασίζονται σε εκτιμήσεις ρυθμών για το πως εξαπλώνεται ο ιός και ποια είναι η επίδραση δρακόντειων μέτρων από άλλες χώρες. Είναι οι καλύτερες όμως εκτιμήσεις που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Οποιος θελει παταει εδω :



5 λεπτα αρκουν για να καταλαβει ο καθενας ποσο σημαντικο ειναι να μεινει σπιτι ...

ας προσεξουμε για να εχουμε ..


υγ : BetLaden @ κατι διαβασα για ενα bonus 3000 € προσφορα της διοικησης του φορουμ προς ολα τα μελλη για να ασχολουμαστε το 15μερο που καθομαστε σπιτι ...ενημερωνω απλα οτι σε μενα δεν εχει μπει ακομη , οποτε ειστε ετοιμοι τακτοποιηστε με σας παρακαλω .... :p :p :p
 
Τελευταία επεξεργασία από διαχειριστή:
Εντωμεταξύ στην Ιταλία οι μένοντες στο σπίτι....



Να συμπληρώσουμε όμως οτι είναι οι ''γείτονες'' που δεν μιλιούνται μεταξύ τους, δεν ανταλλάσσουν ούτε μια καλημέρα για χίλιους δυο εγωιστικούς λόγους υπο....κανονικές συνθήκες....

Επίσης να συμπληρώσουμε οτι η πλειοψηφία αυτών που ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ και ΕΠΑΙΝΟΥΝ το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι ΟΙ ΙΔΙΟΙ που πριν λίγες ημέρες τους χαρακτήριζαν με τα πλέον δυσφημιστικά επίθετα....

Υποκρισία στο μεγαλείο της...
 
  • Like
Αντιδράσεις: Kavajim, goal2 και BetLaden
Δελτίο Tύπου
Covid -19 και ασθενείς με ενδοκρινοπάθειες


Η Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία – Πανελλήνια Ένωση Ενδοκρινολόγων καλεί όλους τους ασθενείς με ενδοκρινοπάθειες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για την πρόληψη και αντιμετώπιση του Covid -19. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται για τους ασθενείς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Ποιοι ασθενείς με ενδοκρινοπάθειες ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες;
1. Όλοι οι ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη
2. Οι ασθενείς με υποφυσιακή ανεπάρκεια και ιδιαίτερα αυτοί που βρίσκονται σε αγωγή με κορτικοστεροειδή (υδροκορτιζόνη, πρεδνιζολόνη).
3. Οι ασθενείς με ανεπάρκεια των επινεφριδίων.
4. Οι ασθενείς με υπερκορτιζολαιμία (σύνδρομο Cushing)
5. Όλοι οι ασθενείς που βρίσκονται σε αγωγή με κορτικοστεροειδή για οποιοδήποτε νόσημα (υδροκορτιζόνη, μεθυλπρεδνιζολόνη, πρεδνιζολόνη και δεξαμεθαζόνη) σε μορφή δισκίων, ενέσιμη μορφή ή κρέμες και αλοιφές.
6. Οι ασθενείς με κακοήθειες ενδοκρινών αδένων (καρκίνος θυρεοειδούς, καρκίνος επινεφριδίων, νευροενδοκρινείς όγκοι) που βρίσκονται σε αγωγή με χημειοθεραπευτικά ή ανοσοθεραπευτικά σχήματα.
7. Οι ασθενείς με παχυσαρκία και συνοδά μεταβολικά νοσήματα.

Τι επιπρόσθετα μέτρα θα πρέπει να λαμβάνουν οι παραπάνω ασθενείς;
1. Οι διαβητικοί ασθενείς θα πρέπει να φροντίζουν για την αυστηρή ρύθμιση του σακχάρου τους (σωστή διατροφή, ενυδάτωση, αναπροσαρμογή της αγωγής σε συνεννόηση με τον ενδοκρινολόγο τους).
2. Οι ασθενείς που λαμβάνουν κορτικοστεροειδή για οποιοδήποτε λόγο ή τα έχουν πρόσφατα διακόψει θα πρέπει, αν εμφανίσουν συμπτώματα λοίμωξης να ακολουθήσουν τις οδηγίες για καταστάσεις «στρες» που τους έχουν δοθεί από τον θεράποντα γιατρό τους. Οι οδηγίες αυτές αναγράφονται και στην κάρτα MEDICAL ALERT που παρέχει η ΕΕΕ-ΠΕΕ και μπορούν να την λάβουν από τους θεράποντες ενδοκρινολόγους
 
Στην Βουλιαγμένη ο κόσμος στις παραλίες κάνει μπάνια και βόλτες, στην Θεσσαλονίκη στην παραλία πίνουν μοχίτο έχουν και hashtag anticoronovirus και μετά μένουμε σπίτι. Δεν υπάρχει σωτηρία. Μια φορά ενέργησε το κράτος σωστά και μπουρδέλο τα κάνει ο Έλληνας. Κορνοϊός λοιπόν μέχρι να σβήσει ο ήλιος τίποτα άλλο
 
Δυστυχως πολυς κοσμος δεν εχει καταλαβει για τι ακριβως προκειται και η βλακεια ζει και βασιλευει.Περιμεναν ανακοινωση του Υπουργειου Υγειας για να μην πανε να πιουν το φρεντο τους και μεχρι χθες τα καφε ηταν γεματα.Και συνεχιζουν σημερα με ουρες στα σουπερ μαρκετ χωρις να τους κοβει οτι αυξανονται η πιθανοτητες μεταδοσης .Λες και δεν υπαρχουν συνοικιακα μινι μαρκετ που μπορουν να βρουν τα παντα η απλα να πανε καππου που δεν εχει ουρες. Συνεχιζουν επισης να πηγαινουν σε οργανωμενες παραλιες, και σωστα απο αυριο θα απαγορευεται και εκει η εισοδος.ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ..Λες και το κανουν επιτηδες να γινουμε σαν την Ιταλια.
 
Το κακό είναι πως στις μεγάλες πόλεις οι κατάσταση είναι πιο δύσκολη σε σχέση με εμάς στην Ξάνθη. Εγώ σήμερα για παράδειγμα πήγα στον Μασούτη κάπου το μεσημέρι ούτε ουρά ούτε τίποτα, βέβαια δεν πήρα και πολλά πράγματα και έφυγα. Στις μεγάλες πόλεις όμως εκεί είναι αλλιώς κάπως τα πράγματα
Αλλά και πάλι ρε φίλε δεν νομίζω να σταματήσουν να παράγουν προϊόντα και να δουλεύουν τα σούπερ μάρκετ και όλο αυτό γίνεται με υπερβολή αλλά άντε να το εξηγήσεις αυτό στον κόσμο.
Ο λόγος που πάνε είναι γιατί κυνηγάνε τις προσφορές ας πούμε προτιμούν τα Lidl που είναι πιο φθηνά από τους άλλους παίζει και αυτό ρόλο.
 
Χωρις να ειμαι ειδικος, παρακολουθοντας εδω και 3-4 μερες αυτο το σαιτ που απο οσο εχω καταλαβει καθε μερα προσθετει τα επισημα στατιστικα που δινονται απο ολες τις χωρες, πιστευω οτι ειναι πολυ πιθανο η ζεστη να ειναι συμμαχος κατα του κορονοιου.Σε πολλες χωρες που τα total cases ειναι λιγα σε αριθμο. προκειται κυριως ειτε για μικρες χωρες με χαμηλο αριθμο πληθυσμου, η χωρες που αυτη την εποχη εχουν σχετικα υψηλες θερμοκρασιες.
 
  • Like
Αντιδράσεις: BetLaden
Αυτό το φοβάμαι και εγώ. Διάβασα πως ο ιός Η1Ν1 λέγανε πως με την ζέστη θα έφευγε όμως αντί αυτού μήνα Αύγουστο έγινε χειρότερα τότε
 

Προγνωστικά

    • Δεν υπάρχουν ποδοσφαιρικές αθλητικές μεταδόσεις σήμερα
  • 20:00
    Novasports Start
    • Ζάλγκιρις Κάουνας - Αρμάνι Μιλάνο
  • 21:30
    Novasports 4HD
    • Μπάγερν Μονάχου - Μπαρτσελόνα
  • 21:30
    Novasports 5HD
    • Μπασκόνια - Αναντολού Εφές
  • 21:30
    Novasports Prime
    • Παρτίζαν - Ολυμπιακός
  • 22:00
    Novasports 2HD
    • Βιλερμπάν - Μονακό
  • Αύριο 29-03-2024
  • 01:00
    COSMOTE SPORT 7 HD
    • NBA TV 2023-24
  • 01:05
    Novasports 4HD
    • Arizona - Clemson
  • 01:30
    COSMOTE SPORT 7 HD
    • Ατλάντα Χοκς - Μπόστον Σέλτικς
  • 01:35
    Novasports 5HD
    • San Diego St. - UCONN
  • 02:00
    COSMOTE SPORT 4 HD
    • Νιου Ορλίνς Πέλικανς - Μιλγουόκι Μπακς
  • 04:00
    COSMOTE SPORT 7 HD
    • NBA TV 2023-24
  • 19:00
    COSMOTE SPORT 6 HD
    • ATP Masters 1000 2024
  • Αύριο 29-03-2024
  • 01:00
    COSMOTE SPORT 6 HD
    • ATP Masters 1000 2024
Γενική Κουβεντούλα
Βοήθεια Χρήστες
  • Κανένας δεν κουβεντιάζει αυτή τη στιγμή.
  • PANATHA PANATHA:
    Είδες ριπλέι?
  • Ertzan Ertzan:
    ναι
  • PANATHA PANATHA:
    Η Φενέρμπαχτσε επιθυμούσε να πάρει αναβολή το ντέρμπι της 7ης Απριλίου με την Γαλατάσαραϊ για το τουρκικό Super Cup ελέω... Ολυμπιακού, όμως το συγκεκριμένο αίτημά της δεν έγινε αποδεκτό από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.
  • PANATHA PANATHA:
    Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Τουρκίας (TFF) ενημερώσε και τους δύο συλλόγους πως
    αυτό έχει να κάνει με το ότι δεν υπάρχει εναλλακτική ημερομηνία λόγω του φορτωμένου αγωνιστικού προγράμματος των ομάδων.
  • Ertzan Ertzan:
    Θα το έγραφα το πρωί αλλά από το κινητό δεν ήρθε. Οι αλλόθρησκοι όπως ήταν φυσιολογικό είπαν πως δεν θα δεχτούν την αναβολή του αγώνα. Οι δικοί μας έκαναν αίτηση για αναβολή και απότι διάβασα έλεγαν να γίνει ο αγώνας με την λήξη του πρωταθλήματος όμως η Ομοσπονδία που έχει χεστεί πάνω της και ακόμα να βγάλει την απόφαση για τις "τιμωρίες" δεν το έκανε αποδεκτό.
  • Ertzan Ertzan:
    Η Fenerbahce είναι η ομάδα που μάζεψε τους περισσότερους πόντους στην Ευρώπη αλλά δεν το βλέπουν έτσι δεν πειράζει όμως είναι μεγάλος ο θεός
  • PANATHA PANATHA:
    Δειχνει ο ΑΝΤ1 F1 την Κυριακή το πρωι??
  • Ertzan Ertzan:
    Νομίζω μόνο το plus θα το έχει
  • PANATHA PANATHA:
    ρε τα λαμογια....
  • Ertzan Ertzan:
    είχε προσφορά μέσω της ΔΕΗ για 9 μήνες δωρεάν πριν 1 μήνα
  • PANATHA PANATHA:
    ναι το ξερω....
  • PANATHA PANATHA:
    κ μαγνητοσκόπηση το δείχνει ο Αντ1 το ελεύθερο κανάλι στης 17:00
  • PANATHA PANATHA:
    Αγγλία - Βραζιλία 0-0 στο 36......Over 0,5 στο πρωτο μερος
  • PANATHA PANATHA:
    Απόδοσ
    η @31.0
  • M Forum Bot:
    Ο χρήστης MrChow ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "Maurice Moss Tips" στο Προγνωστικά Ποδοσφαίρου.
  • Ertzan Ertzan:
    συνεχίζει η προσφορά της ΔΕΗ για Αντέννα plus νομίζω μέχρι 14 Απριλίου
  • Ertzan Ertzan:
    Λίγες μέρες πριν την συνέλευση της Fenerbahce βγήκε στην φόρα η συνάντηση που είχε ο Hugh Dallas με τους διαιτητές και οι συνομιλίες για τον αγώνα Galatasara-Antalyaspor όπου εκεί ο διαιτητής του VAR παραδέχεται πως έκανε λάθος στο πέναλτι που πήρε ο παίκτης της Γαλατσαραϊ όπου στην ουσία το είπε πως "βούτηξε" ο παίκτης στην μικρή επαφή που είχε που δεν ήταν για πέναλτι. Γι'αυτήν την φάση είχε μιλήσει και ο Πρόεδρος μας όπου είπε αυτά που συμβαίνουν και η Ομοσπονδία τον έβγαλε ψεύτη, ωραία πράγματα
  • S Forum Bot:
    Ο χρήστης std157489 ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "Φοιτητική Έρευνα για το Λιανικό Εμπόριο" στο Καφενείο.
  • PANATHA PANATHA:
    Μονο ο Τζαβελας θα μπορουσε να φαει κοκκινη καρτα χωρις να παιζει....πραγματικα ειναι ηλιθιο το παιδι...
  • Ertzan Ertzan:
    το είχε παίξει στοίχημα γι'αυτό :p
  • PANATHA PANATHA:
    Πραγματικα απορω....αφου σε καθε ματς ειναι με νευρα γιατι δεν το κοβει το ρημαδι και να ξεκινησει το ψαρεμα....
  • PANATHA PANATHA:
    Σε λιγο θα το καρφωσει ο Φωτης....
  • PANATHA PANATHA:
    Δεν γινονται αυτα....
  • Ertzan Forum Bot:
    Ο χρήστης Ertzan ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "Κύπελλο IFC#15 Ημιτελικός (30-31/3/2024)" στο Διαγωνισμός I.F.C..
    Ertzan Forum Bot: Ο χρήστης Ertzan ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "Κύπελλο IFC#15 Ημιτελικός (30-31/3/2024)"...