Προγνωστικά για Όσκαρ 2023

gdouvl1984

Peter Griffin
Μέλος του προσωπικού
17 Ιον 2012
3,399
3,930
113
3καλα
Too soon?? Μπα... Αφού έχουν ήδη βγει αποδόσεις, δεν είναι νωρίς.

Καλύτερη ταινία: Όλα δείχνουν πως θα είναι κούρσα για δυο ταινίες με δυο κοινά γνωρίσματα που λατρεύει η ακαδημία: αγαπημένος, βραβευμένος σκηνοθέτης και ταινία που μιλάει για τον κινηματογράφο και το Χόλλυγουντ. Μιλάω φυσικά για το Fabelmans του Στήβεν Σπήλμπεργκ (3,25) και το Babylon του Ντέμιαν Σαζέλ (6.00). Στα σημεία κερδίζει το πρώτο, καθώς είναι πιο αισιόδοξο και politically correct, ενώ ο Σπήλμπεργκ έχει αναφέρει πως είναι ημι-αυτοβιογραφικό και αυτό πιστεύω πως θα μετρήσει. Το Babylon από την άλλη έχει εξαιρετικό καστ. Λίγο πιο πίσω κατά τη γνώμη μου, αλλά με φόντα να εξελιχθούν σε δυνατά χαρτιά, έρχονται το Amsterdam του Ντέηβιντ Ράσσελ (17,00) επίσης με εξαιρετικό καστ, και το The banshees of Inisherin του Μάρτιν ΜακΝτόνα (11,00). Οι Κάννες βράβευσαν Triangle of Sadness (21.00), όλο και κάτι άλλο θα προκύψει στην πορεία, θέση στην 8αδα θα βρούνε σίγουρα και δυο ή παραπάνω από τα τεράστια εισπρακτικά χιτ, δηλαδή το Top Gun Maverick (21.00), το Everything Everywhere All at Once (9.00) και το Black Panther 2 (67.00), αλλά θεωρώ πως η δυάδα δύσκολα θα σπάσει από κάποιο άλλο από τα άλλα δυο που ανέφερα.

Α' ανδρικός ρόλος: Ο Μπρένταν Φρέηζερ (1,83) είναι το πρώτο φαβορί αυτή τη στιγμή με το συναρπαστικό comeback του ως παχύσαρκος αποξενωμένος πατέρας στο The Whale του Αρονόφσκι. Το έργο όμως το έχουμε ξαναδεί με το Μίκι Ρουρκ και το The wrestler που μια καλή στιγμή σε ταινία Αρονόφσκι δεν έφτασε να διαγράψει μια -αν μη, τι άλλο- αμφιλεγόμενη καριέρα. Δεύτερο φαβορί δίνεται ο Όστιν Μπάτλερ (3,75) από τη βιογραφία Elvis, όμως προσωπικά δε νομίζω πως θα ξαναβραβεύσουν βιογραφία τραγουδιστή τόσο σύντομα, δυο χρόνια μετά το Ράμι Μάλεκ (ειδικά όταν πέρσι ούτε καν προτάθηκε η κλάσεις ανώτερη ερμηνεία του Τάρον Έγκερτον ως Έλτον Τζον). Τα φαβοτί φια την καλύτερη ταινία σίγουρα θα βρεθούν εδώ (π.χ. ο Κρίστιαν Μπέηλ (21.00) ξανά για το Amsterdam), ενώ ο Χιου Τζάκμαν (9.00) δείχνει να μπαίνει και αυτός στην πεντάδα για το The son (ταινία κι ερμηνεία στο ίδιο ύφος από τον ίδιο σκηνοθέτη με το The father και τον Άντονι Χόπκινς), που λένε πως βρίσκεται στην ωριμότερη στιγμή της καριέρας του. Εγώ πάντως θα πάω αλλού: στον Κόλιν Φάρελ (9,00) για το The banshees of Inisherin. Φοβερά υποτιμημένος ηθοποιός, έχει παίξει τα πάντα με μεγάλη επιτυχία: από περιπέτειες μέχρι και Λάνθιμο. Φέτος, εμφανίζεται ακόμα με μεγάλη επιτυχία σε: sci-fi δράμα (After Yang), μεταφορά κόμικ (The Batman), δραματική αληθινή ιστορία (Thirteen lives), ενώ ψιλουπάρχει και το στοιχείο snl για το οποίο έχω μιλήσει παλιότερα σε άλλα άρθρα για τα Όσκαρ. Στο επεισόδιο που παρουσίασε ο συμπρωταγωνιστής του Μπρένταν Γκλίσον (που επίσης είναι φαβορί κατά τη γνώμη μου, αν έρθει σε αυτή την κατηγορία και δεν παίξει στο β' ανδρικό), έκανε ένα πέρασμα από μερικά σκετς:


Α' γυναικείος ρόλος: Εδώ η Κέητ Μπλάνσετ (2,75) παίζει ως πρώτο φαβορί μιας και υποδύεται αληθινό πρόσωπο, γυναίκα πρωτοπόρο στον τομέα της κτλ στο Tar, οπότε έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που θέλει το twitter... εεε συγγνώμη η Ακαδημία, ώστε να μπει μπροστά στην κούρσα. Οι συνήθεις ύποπτοι Βαϊόλα Ντέηβις (6,50), Ολίβια Κόλμαν (7,00), Φράνσις ΜακΝτόρμαντ (26,00) και Μισέλ Γουίλιαμς (8,00) είναι και πάλι εδώ με τα Woman King. Empire of light, Women talking και The Fabelmans αντίστοιχα, ενώ έρχονται με δύναμη η Άνα ντε Άρμας (9,00) ως Μέρλιν στο Blonde και η Ναόμι Άκι (13,00) ως Γουίτνι Χιούστον στο I just wanna dance with somebody. Οι δυο τελυταίες πιστεύω πως έχουν ταβάνι τη συμμετοχή, καθώς οι ταινίες δεν είναι κάτ σπουδαίο. Προσωπικά, θα ήθελα να δω είτε τη Μισέλ Γέο (8,00) από το Everything Everywhere All at Once ή την -για πρώτη φορά γυμνή στα 62 της- Έμα Τόμσον (34,00) από το Good Luck to you, Leo Grande. Αν έβαζα κάπου λεφτά, πάντως, θα ήταν στη Μάργκο Ρόμπι (6,00) για το Babylon. Υπάρχουν κάποια παλιά χρωστούμενα, αλλά τη φετινή σεζόν η Ρόμπι θα είναι σε τρεις μεγάλες ταινίες που λογικα΄θα παίξουν στα Όσκαρ (Babylon, Amsterdam, Barbie), και είναι σε όλες από τα σημεία αναφοράς.

Αυτά για αρχή, εδώ θα είμαστε να τα συζητάμε
 
Κόλιν Φάρελ Τί συμπαθητικός ηθοποιός. Στοιχηματικά δεν έχω ιδέα. Αυτό το φάμπελμανς ούτε που το ξέρω. Μόνο παιδικές ταινίες βλέπω εδώ και κάτι χρόνια. Θα το ψάξω το 6άρι και αν το βρω θα το ρίξω τυφλό ποντάρισμα (με ψίχουλα) τιμής ένεκεν για το μεράκι σου!
 
  • Like
Αντιδράσεις: gdouvl1984

Αυτό είναι το Fabelmans που βρωμάει Οσκαρίλα από χιλιόμετρα..


Και αυτό το The banshees of Inisherin, που φαίνεται φοβερό..
 
  • Like
Αντιδράσεις: BetLaden και Bono
Βγήκαν οι υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες. Ούτε οι υποψηφιότητες, ούτε οι βραβεύσεις σημαίνουν κάτι για τα Όσκαρ (άλλωστε ο -γελοίος- διαχωρισμός των Σφαιρών σε βραβεύσεις για Κωμωδία ή Μιούζικαλ και Δράμα, θολώνει κατά πολύ τα προγνωστικά), αλλά είναι η πρώτη φορά που "κουνιούνται" λίγο οι αποδόσεις για τα Όσκαρ και ξεκαθαρίζει το τοπίο. Οι υποψηφιότητες του κινηματογράφου λοιπόν:

Best motion picture — drama
“Avatar: The Way of Water”
“Elvis”
“The Fabelmans”
“Tár”
“Top Gun: Maverick”


Actress in a motion picture — drama
Cate Blanchett, “Tár”
Olivia Colman, “Empire of Light”
Viola Davis, “The Woman King”
Ana de Armas, “Blonde”
Michelle Williams, “The Fabelmans”

Actor in a motion picture — drama
Austin Butler, “Elvis”
Brendan Fraser, “The Whale”
Hugh Jackman, “The Son”
Bill Nighy, “Living”
Jeremy Pope, “The Inspection”

Best motion picture — musical or comedy
“Babylon”
“The Banshees of Inisherin”
“Everything Everywhere All at Once”
“Glass Onion: A Knives Out Mystery”
“Triangle of Sadness”

Actress in a motion picture — musical or comedy
Lesley Manville, “Mrs. Harris Goes to Paris”
Margot Robbie, “Babylon”
Anya Taylor-Joy, “The Menu”
Emma Thompson, “Good Luck to You, Leo Grande”
Michelle Yeoh, “Everything Everywhere All at Once”

Actor in a motion picture — musical or comedy
Diego Calva, “Babylon”
Daniel Craig, “Glass Onion: A Knives Out Mystery”
Adam Driver, “White Noise”
Colin Farrell, “The Banshees of Inisherin”
Ralph Fiennes, “The Menu”

Motion picture — animated
“Guillermo del Toro’s Pinocchio”
“Inu-Oh”
“Marcel the Shell with Shoes On”
“Puss in Boots: The Last Wish”
“Turning Red”

Motion picture — foreign language
“All Quiet on the Western Front” (Germany)
“Argentina, 1985” (Argentina, U.S.)
“Close” (Belgium)
“Decision to Leave” (South Korea)
“RRR” (India)

Supporting actress in a motion picture
Angela Bassett, “Black Panther: Wakanda Forever”
Kerry Condon, “The Banshees of Inisherin”
Jamie Lee Curtis, “Everything Everywhere All at Once”
Dolly de Leon, “Triangle of Sadness”
Carey Mulligan, “She Said”

Supporting actor in a motion picture
Brendan Gleeson, “The Banshees of Inisherin”
Barry Keoghan, “The Banshees of Inisherin”
Brad Pitt, “Babylon”
Ke Huy Quan, “Everything Everywhere All at Once”
Eddie Redmayne, “The Good Nurse”

Director — motion picture

James Cameron, “Avatar: The Way of Water”
Daniel Kwan, Daniel Scheinert, “Everything Everywhere All at Once”
Baz Luhrmann, “Elvis”
Martin McDonagh, “The Banshees of Inisherin”
Steven Spielberg, “The Fabelmans”

Screenplay — motion picture
Todd Field, “Tár”
Daniel Kwan and Daniel Scheinert, “Everything Everywhere All at Once”
Martin McDonagh, “The Banshees of Inisherin”
Sarah Polley, “Women Talking”
Steven Spielberg and Tony Kushner, “The Fabelmans”

Original score — motion picture
Carter Burwell, “The Banshees of Inisherin”
Alexandre Desplat, “Guillermo del Toro’s Pinocchio”
Hildur Guðnadóttir, “Women Talking”
Justin Hurwitz, “Babylon”
John Williams, “The Fabelmans”

Original song — motion picture
“Carolina” by Taylor Swift (“Where the Crawdads Sing”)
“Ciao Papa” by Alexandre Desplat, Roeban Katz, Guillermo del Toro (“Guillermo del Toro’s Pinocchio”)
“Hold My Hand” by Lady Gaga and Bloodpop (“Top Gun: Maverick”)
“Lift Me Up” by Tems, Ludwig Göransson, Rihanna and Ryan Coogler (“Black Panther: Wakanda Forever”)
“Naatu Naatu” by M.M. Keeravani, Chandrabose (“RRR”)

Όσον αφορά τις αρχικές μου προβλέψεις:
- Το Fabelmans του Στήβεν Σπήλμπεργκ έχει πάρει όλο το hype που του αναλογεί και -ακούγεται πως- είναι και καλή ταινία πραγματικά. Αν το Babylon που κάνει πρεμιέρα αργότερα, δε σαρώσει τα πάντα ως τα Όσκαρ και δεν είναι ταινία μυθικών διαστάσεων, δύσκολα θα χαθεί το μεγάλο Όσκαρ για το Fabelmans. Από 3,25 έχει πέσει σε 2,15 βέβαια, αλλά ακόμα και εκεί ίσως έχει αξία. Και λέω ίσως, διότι έρχονται δυνατά το φανταστικό Everything everywhere all at once (πολύ δύσκολο να δοθεί τέτοιο βραβείο σε τέτοια ταινία, δύσκολο η γηραιά ακαδημία να εκτιμήσει π.χ. το πόσο γαμάτα έδεσε σε μια ταινία μια πεντάλεπτη σκηνή όπου δυο βράχοι συζητάνε μεταξύ τους με υπότιτλους) και τα φεμινιστικά, twitter-friendly (αλλά μέτρια) Tar και Women talking. Και πάλι πιστεύω πως το Fabelmans θα βραβευτεί εδώ, με μικρή επιφύλαξη στο backlash που θα έχει το Babylon.
- Ο Μπρένταν Φρέηζερ έχει πέσει στο 1,66 και θυμίζει έντονα μέρες Μίκι Ρουρκ.... Πιστεύω θα έχει και την ίδια κατάληξη. Στη δεύτερη θέση με 4,50 πλέον είναι το ποντάρισμά μας Κόλιν Φάρελ για το The banshees of Inisherin (μισοστοιχείο snl) και λίγο πιο πίσω ο Όστιν Μπάτλερ ως Έλβις στην ομώνυμη ταινία (5,00), ο οποίος έρχεται δυναμικά με κάμποσες βραβεύσεις αλλά... και το στοιχείο SNL (θα παρουσιάσει το επόμενο show, 17/12). Η τριάδα δύσκολα να σπάσει πάντως, η πεντάδα θα κλείσει με έναν εκ των Χιου Τζάκμαν, πιτσιρίκος από το Fabelmans ή κάποια σούπερ έκπληξη τύπου ο Κορεάτης πρωταγωνιστής από το εξαιρετικό Decision to leave. Ουσιαστικά, ποντάροντας Φάρελ και Μπάτλερ, είναι σαν να παίζεις lay τον Φρέηζερ στο 2,50, το οποίο μου φαίνεται εξαιρετικό αυτή τη στιγμή.
- Η Κέητ Μπλάνσετ λίγο πολύ θα συνεχίσει να είναι το φαβορί του 2,00-2,50 ως και τα βραβεία, καθώς έχει την αβάντα όλης της woke κουλτούρας. Την πεντάδα λογικά θα κλείσουν οι Βαϊόλα Ντέηβις, Ολίβια Κόλμαν, Μισέλ Γουίλιαμς και Μάργκο Ρόμπι. Εγώ (θέλω πάρα πολύ να και) πιστεύω πως αξίζει να ποντάρεις οποιαδήποτε από τις άλλες τέσσερις και πάω με τη Μάργκο Ρόμπι για όλους τους λόγους που έχω αναφέρει. Παίζεται από 7,00 ως 11,00
 
  • Like
Αντιδράσεις: BetLaden, Bono και zorian
Δόθηκαν οι Σφαίρες χτες και αισθάνομαι πολύ χαρούμενος -ίσως και δικαιωμένος- που τυπικά μεγάλος νικητής με 3 βραβεία βγήκε το The banshees of Inisherin, ενώ ακολούθησαν με 2 βραβεία τα The Fabelmans και Everything, everywhere, all at once. Παρακάτω με πράσινο, οι νικητές:

Best motion picture — drama
“Avatar: The Way of Water”
“Elvis”
“The Fabelmans”
“Tár”
“Top Gun: Maverick”


Actress in a motion picture — drama
Cate Blanchett, “Tár”
Olivia Colman, “Empire of Light”
Viola Davis, “The Woman King”
Ana de Armas, “Blonde”
Michelle Williams, “The Fabelmans”

Actor in a motion picture — drama
Austin Butler, “Elvis”
Brendan Fraser, “The Whale”
Hugh Jackman, “The Son”
Bill Nighy, “Living”
Jeremy Pope, “The Inspection”

Best motion picture — musical or comedy
“Babylon”
“The Banshees of Inisherin”
“Everything Everywhere All at Once”
“Glass Onion: A Knives Out Mystery”
“Triangle of Sadness”

Actress in a motion picture — musical or comedy
Lesley Manville, “Mrs. Harris Goes to Paris”
Margot Robbie, “Babylon”
Anya Taylor-Joy, “The Menu”
Emma Thompson, “Good Luck to You, Leo Grande”
Michelle Yeoh, “Everything Everywhere All at Once”

Actor in a motion picture — musical or comedy
Diego Calva, “Babylon”
Daniel Craig, “Glass Onion: A Knives Out Mystery”
Adam Driver, “White Noise”
Colin Farrell, “The Banshees of Inisherin”
Ralph Fiennes, “The Menu”

Motion picture — animated
“Guillermo del Toro’s Pinocchio”
“Inu-Oh”
“Marcel the Shell with Shoes On”
“Puss in Boots: The Last Wish”
“Turning Red”

Motion picture — foreign language
“All Quiet on the Western Front” (Germany)
“Argentina, 1985” (Argentina, U.S.)
“Close” (Belgium)
“Decision to Leave” (South Korea)
“RRR” (India)

Supporting actress in a motion picture
Angela Bassett, “Black Panther: Wakanda Forever”
Kerry Condon, “The Banshees of Inisherin”
Jamie Lee Curtis, “Everything Everywhere All at Once”
Dolly de Leon, “Triangle of Sadness”
Carey Mulligan, “She Said”

Supporting actor in a motion picture
Brendan Gleeson, “The Banshees of Inisherin”
Barry Keoghan, “The Banshees of Inisherin”
Brad Pitt, “Babylon”
Ke Huy Quan, “Everything Everywhere All at Once”
Eddie Redmayne, “The Good Nurse”

Director — motion picture
James Cameron, “Avatar: The Way of Water”
Daniel Kwan, Daniel Scheinert, “Everything Everywhere All at Once”
Baz Luhrmann, “Elvis”
Martin McDonagh, “The Banshees of Inisherin”
Steven Spielberg, “The Fabelmans”

Screenplay — motion picture
Todd Field, “Tár”
Daniel Kwan and Daniel Scheinert, “Everything Everywhere All at Once”
Martin McDonagh, “The Banshees of Inisherin”
Sarah Polley, “Women Talking”
Steven Spielberg and Tony Kushner, “The Fabelmans”

Original score — motion picture
Carter Burwell, “The Banshees of Inisherin”
Alexandre Desplat, “Guillermo del Toro’s Pinocchio”
Hildur Guðnadóttir, “Women Talking”
Justin Hurwitz, “Babylon”
John Williams, “The Fabelmans”

Original song — motion picture
“Carolina” by Taylor Swift (“Where the Crawdads Sing”)
“Ciao Papa” by Alexandre Desplat, Roeban Katz, Guillermo del Toro (“Guillermo del Toro’s Pinocchio”)
“Hold My Hand” by Lady Gaga and Bloodpop (“Top Gun: Maverick”)
“Lift Me Up” by Tems, Ludwig Göransson, Rihanna and Ryan Coogler (“Black Panther: Wakanda Forever”)
“Naatu Naatu” by M.M. Keeravani, Chandrabose (“RRR”)

Μετά την ανακοίνωση των Υποψηφιοτήτων για τις Σφαίρες έγραφα:
"Το Fabelmans του Στήβεν Σπήλμπεργκ έχει πάρει όλο το hype που του αναλογεί και -ακούγεται πως- είναι και καλή ταινία πραγματικά. Αν το Babylon που κάνει πρεμιέρα αργότερα, δε σαρώσει τα πάντα ως τα Όσκαρ και δεν είναι ταινία μυθικών διαστάσεων, δύσκολα θα χαθεί το μεγάλο Όσκαρ για το Fabelmans. Από 3,25 έχει πέσει σε 2,15 βέβαια, αλλά ακόμα και εκεί ίσως έχει αξία. Και λέω ίσως, διότι έρχονται δυνατά το φανταστικό Everything everywhere all at once (πολύ δύσκολο να δοθεί τέτοιο βραβείο σε τέτοια ταινία, δύσκολο η γηραιά ακαδημία να εκτιμήσει π.χ. το πόσο γαμάτα έδεσε σε μια ταινία μια πεντάλεπτη σκηνή όπου δυο βράχοι συζητάνε μεταξύ τους με υπότιτλους) και τα φεμινιστικά, twitter-friendly (αλλά μέτρια) Tar και Women talking. Και πάλι πιστεύω πως το Fabelmans θα βραβευτεί εδώ, με μικρή επιφύλαξη στο backlash που θα έχει το Babylon."
Δύσκολα δε θα είναι κούρσα για τις τρεις ταινίες που πήραν πάνω από ένα βραβείο αυτή η κατηγορία, κάτι που πλέον αποτυπώνεται και στις αποδόσεις: Fabelmans (2,00), The Banshees of Inisherin (3.00), Everything, everywhere, all at once (3.50). Δε νομίζω πως θα το χάσει το μεγάλο Όσκαρ ο Σπίλμπεργκ, όπως και αυτό της Σκηνοθεσίας. Τα άλλα δυο λογικά θα μοιραστούν ψήφους, καθώς είναι εντελώς διαφορετικές ταινίες, ενώ το Fabelmans είναι παραδοσιακή οσκαροταινία, όπως και να το κάνουμε. Με λίγα λόγια, αν κάποιος δεν έπαιξε τις άλλες δυο σε μεγαλύτερες αποδόσεις (11,00 και 9,00 που έδιναν εξ' αρχής, σίγουρα δεν αξίζει τώρα. Το Fabelmans (που το είχαμε δώσει από νωρίς με 3,25), παραμένει πολύ καλό μπετ στο 2,00. (Στα παράξενα και wtf, το ρομαντικό θρίλερ Bones and All, δίνει στο stoiximan 4,00 και στην πράσινη 201,00... Απλά την αφήνω εδώ αυτή την πληροφορία, δε δύναμαι να την επεξεργαστώ)

Επίσης έγραφα:
"Ο Μπρένταν Φρέηζερ έχει πέσει στο 1,66 και θυμίζει έντονα μέρες Μίκι Ρουρκ.... Πιστεύω θα έχει και την ίδια κατάληξη. Στη δεύτερη θέση με 4,50 πλέον είναι το ποντάρισμά μας Κόλιν Φάρελ για το The banshees of Inisherin (μισοστοιχείο snl) και λίγο πιο πίσω ο Όστιν Μπάτλερ ως Έλβις στην ομώνυμη ταινία (5,00), ο οποίος έρχεται δυναμικά με κάμποσες βραβεύσεις αλλά... και το στοιχείο SNL (θα παρουσιάσει το επόμενο show, 17/12). Η τριάδα δύσκολα να σπάσει πάντως, η πεντάδα θα κλείσει με έναν εκ των Χιου Τζάκμαν, πιτσιρίκος από το Fabelmans ή κάποια σούπερ έκπληξη τύπου ο Κορεάτης πρωταγωνιστής από το εξαιρετικό Decision to leave. Ουσιαστικά, ποντάροντας Φάρελ και Μπάτλερ, είναι σαν να παίζεις lay τον Φρέηζερ στο 2,50, το οποίο μου φαίνεται εξαιρετικό αυτή τη στιγμή."
Ο Μπάτλερ κέρδισε τον Φρέηζερ στην κατηγορία και ο Φάρελ έπαιζε χωρίς αντίπαλο στην κατηγορία του. Ίσως είμαι και ο μόνος που έλεγε πως δε βλέπω να κερδίζει ο Φρέηζερ και μοιάζω να είμαι πιο κοντά από ποτέ στη δικαίωση. Η τριάδα έχει διαμορφωθεί ως εξής: Φρέηζερ (2,20), Φάρελ (2,75) και Μπάτλερ (3,50). Το χειροκίνητο lay που έλεγα δεν υφίσταται πλέον τόσο ψηλά, οπότε αν δεν έπαιξε ήδη κάτι κάποιος, βάσει αποδόσεων θα βγεί χαμένος (εκτός αν ο Φρέηζερ φτάσει στην κατάκτηση τελικά). Το 9,00 που είχα δώσει για τον Φάρελ από την αρχή, μοιάζει ονειρικό.

Τέλος, έγραφα:
"Η Κέητ Μπλάνσετ λίγο πολύ θα συνεχίσει να είναι το φαβορί του 2,00-2,50 ως και τα βραβεία, καθώς έχει την αβάντα όλης της woke κουλτούρας. Την πεντάδα λογικά θα κλείσουν οι Βαϊόλα Ντέηβις, Ολίβια Κόλμαν, Μισέλ Γουίλιαμς και Μάργκο Ρόμπι. Εγώ (θέλω πάρα πολύ να και) πιστεύω πως αξίζει να ποντάρεις οποιαδήποτε από τις άλλες τέσσερις και πάω με τη Μάργκο Ρόμπι για όλους τους λόγους που έχω αναφέρει. Παίζεται από 7,00 ως 11,00"
Εδώ έπεσα πολύ έξω, ουσιαστικά χάθηκε η Μάργκο, λογικά δε θα προταθεί καν. Κι εδώ δύσκολα θα χωθεί στη δυάδα των νικητριών των Σφαιρών κάποια άλλη. Είναι μια μάχη media favourite και fan favourite. Ουσιαστικά, αν η Μπλάνσετ τύχει να ανέβει πάνω από 2.00 ή η Γέο πάνω από 3.00, πρέπει να παιχτεί επί τόπου ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Αναμένω με αγωνία και τις υπόλοιπες κατηγορίες, όπου πιστεύω πως θα έχει πολλές ευκαιρίες. Σίγουρα τσιμέντα αυτή τη στιγμή μοιάζουν μόνο τα Όσκαρ σκηνοθεσίας (για το Σπίλμπεργκ), Β' ανδρικού (για τον Κε Χούι Κουάν από το Everything Everywhere All at Once, ο θρυλικός πιτσιρικάς "μισή μερίδα" από το δεύτερο Ιντιάνα Τζόουνς), Κινούμενου Σχεδίου (για το Πινόκιο του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο) και τα τεχνικά για το Avatar 2

Οι υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν στις 24/1
 
News update:
- Το πρόσωπο στο οποίο είναι βασισμένος ο χαρακτήρας της Κέητ Μπλάνσετ στο Tar, εκφράστηκε με τα χειρότερα λόγια για το πως σκιαγραφείται το πορτρέτο της στην ταινία... Στο 1,66 η Μπλάνσετ, στο 2,37 η Γέο που ακολουθεί.. Μήπως να την προλάβουμε εκεί ψηλά; Θα το σκεφτώ λίγο ακόμα..
- Πέθανε η μοναχοκόρη του Έλβις, Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ. Αρκεί αυτό σα γεγονός ώστε υποσυνείδητα να ψηφιστεί ο "Έλβις" Όστιν Μπάτλερ; Δύσκολα, νωρίς είναι ακόμα...
- Το Banshees of Inisherin γύρισε πρώτο φαβορί (2,37) εις βάρος του Fabelmans (2,75)... Χωρίς κάποια βράβευση να μεσολάβησε, το μόνο που συνέβη είναι πως άρχισε η ψηφοφορία για το ποιές ταινίες θα είναι υποψήφιες και μάλλον το Banshees έχει μεγαλύτερο ρεύμα από το Fabelmans. Φαντάσου πόσο ταινιάρα είναι, ανυπομονώ να βγει...
-Από τις αποδόσεις των Β' ρόλων που κυκλοφόρησαν, μου αρέσει το 2,62 της Κέρρυ Κόντον, αλλά ως εκεί. Θα έπαιζα το 9,00 της Τζέιμι Λι Κέρτις για το Everything Everywhere All at Once, αν δεν υπήρχε η Στέφανι Χσου στην ίδια ταινία και οι ψήφοι λογικά θα μοιραστούν..
 
  • Like
Αντιδράσεις: BetLaden και PANATHA
Χτες δόθηκαν τα βραβεία των Κριτικών Κινηματογράφου και -όπως ήταν αναμενόμενο- έφεραν ξανά τα πάνω κάτω (https://flix.gr/news/critics-choice-awards-2023-winners.html)

- Το Everything Everywhere All at Once, που σάρωσε, έφερε τούμπα την κατάσταση και παίζεται πρώτο φαβορί με 1,72! Το Banshees είναι στο 2,75 και το Fabelmans... εκτοξεύτηκε στο 7,00!! Μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά μου μήπως και ηττηθεί εδώ το Fabelmans, αλλά βλέποντας το Everything Everywhere All at Once να παίρνει και το βραβείο σκηνοθεσίας από τον Σπίλμπεργκ, συνειδητοποίησα πως απλώς το γούσταρε υπερβολικά πολύ το συγκεκριμένο σώμα ψηφοφόρων (άλλωστε τα βραβεία των Κριτικών συνέπεσαν με τα Όσκαρ 15 από τις 27 φορές ως τώρα). Οι ψηφοφόροι στα Όσκαρ δύσκολα θα βραβεύσουν μια ταινία με μια τέτοια σκηνή (όσο γαμάτη κι αν τη βρήκα εγώ, όπως και όλη την ταινία άλλωστε, δείτε την):


Οπότε, θεωρώ πως μας δίνουντο Fabelmans σε απόδοση 7,00 από το πουθενά και δε θα μπορέσω να μην το (ξανά)ποντάρω!

- Η Μπλάνσετ κέρδισε και μάλλον κλειδώνει, όπως και οι β' ρόλοι (Χουάν και Μπάσετ). Ο Φρέηζερ κέρδισε επίσης και δείχνει πως θα παλέψει με νύχια και με δόντια να αποτινάξει την κατάρα Αρονόφσκι από πάνω του (άλλωστε βλέποντας τον να λέει την ατάκα “I need to know I did ONE THING RIGHT WITH MY LIFE!‬” με τον τρόπο που τη λέει στο παρακάτω τρέηλερ, ίσως μπει στη λίστα με τις βραβεύσεις διάσημων ατακών όπως του Αλ Πατσίνο για το Άρωμα γυναίκας ("I'm in the dark here!!!), του Σον Πεν για το Σκότεινο ποτάμι ("Is that my daughter??"), του Ντάνιελ Ντέη Λιούις για το Θα χυθεί αίμα ("I drink your milkshake!!") ή και του Ντι Κάπριο για το Revenant ("ΑΑΑΑΑ *ήχοι από πάλη με αρκούδα* ΑΑΑΑ")...


Συνεχίζω να στηρίζω το Φάρελ πάντως...
Έχει πολύ δρόμο ακόμα η οσκαρική κούρσα και αναμένεται -από το πουθενά- γεμάτη ανατροπές!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Bono, BetLaden και zorian
Σχετικό-άσχετο:
Βγήκαν οι υποψηφιότητες για τα Χρυσά Βατόμουρα, τα οποία δίνονται στον S-man. Από ότι φαίνεται, ξεχάστηκε η εταιρεία μιας και οι αποδόσεις δεν έχουν προσαρμοστεί. Περισσότερες υποψηφιότητες για τα βραβεία για τις χειρότερες ταινίες της χρονιάς πήραν το Blonde (8), το Good Mourning (7) και το Pinocchio (6), ενώ ακολουθεί το Morbius (5), το οποίο δίνεται φαβορί με 2,25 (υπάρχουν και ταινίες εκτός λίστας δευτερότριτα φαβορί και γι' αυτό πιστεύω πως ξεχάστηκαν). Οι προαναφερθείσες ταινίες με τις περισσότερες υποψηφιότητες δίνουν αντίστοιχα 15-13-10, συνιστώντας πολύ καλά value bet, καθώς με 1 μονάδα στην καθεμιά, βγάζει κανείς κέρδος τουλάχιστον 7 μονάδες!
Άλλωστε, η ταινία με τις περισσότερες υποψηφιότητες έχει κερδίσει 25 από τις 41 φορές, ενώ από το 2010 και μετά (ειδικά, όταν δεν υπήρχε πολιτική ατζέντα), έχει επαληθευτεί πάνω από τις μισές!


Σε άλλα νέα, τα BAFTA έθαψαν το The Fabelmans με μόνο μια υποψηφιότητα (Πρωτότυπου Σεναρίου), ενώ κυριαρχούν τα Everthing Everywhere All at Once και The Banshees of Inisherin. Κι αν για το δεύτερο ήμουν σίγουρος (βρετανική ταινία γαρ), οι πολλές υποψηφιότητες του πρώτου δείχνουν την καθολική αποδοχή της οποίας έτυχε, παρά την τρέλα της υπόθεσης και της εκτέλεσης. Οι αποδόσεις για τα Όσκαρ δεν έχουν μεταβληθεί, αλλά βλέποντας το ρεύμα του Everthing Everywhere All at Once, θα μείνω ως έχει προς το παρόν. Ίσως παίξω Σπίλμπεργκ για Σκηνοθεσία, αν ανέβει κοντά στο 2,50. Από ότι φαίνεται, μπορεί και να μείνει σαν Όσκαρ παρηγοριάς για το Fabelmans.
 
  • Like
Αντιδράσεις: BetLaden
Σχετικό-άσχετο:
Βγήκαν οι υποψηφιότητες για τα Χρυσά Βατόμουρα, τα οποία δίνονται στον S-man. Από ότι φαίνεται, ξεχάστηκε η εταιρεία μιας και οι αποδόσεις δεν έχουν προσαρμοστεί. Περισσότερες υποψηφιότητες για τα βραβεία για τις χειρότερες ταινίες της χρονιάς πήραν το Blonde (8), το Good Mourning (7) και το Pinocchio (6), ενώ ακολουθεί το Morbius (5), το οποίο δίνεται φαβορί με 2,25 (υπάρχουν και ταινίες εκτός λίστας δευτερότριτα φαβορί και γι' αυτό πιστεύω πως ξεχάστηκαν). Οι προαναφερθείσες ταινίες με τις περισσότερες υποψηφιότητες δίνουν αντίστοιχα 15-13-10, συνιστώντας πολύ καλά value bet, καθώς με 1 μονάδα στην καθεμιά, βγάζει κανείς κέρδος τουλάχιστον 7 μονάδες!
Άλλωστε, η ταινία με τις περισσότερες υποψηφιότητες έχει κερδίσει 25 από τις 41 φορές, ενώ από το 2010 και μετά (ειδικά, όταν δεν υπήρχε πολιτική ατζέντα), έχει επαληθευτεί πάνω από τις μισές!
Τα μάζεψανε, όποιος πρόλαβε, πρόλαβε..
 
Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα Όσκαρ, βγήκαν και οι αποδόσεις και δε θα σχολιάσω κάτι άλλο προς το παρόν. Θα κάνω όμως ένα προσωπικό σχόλιο: Συγκινήθηκα που η ερμηνεία του Paul Mescal στο Aftersun επιβραβεύτηκε -από το πουθενά για τα προγνωστικά- με μια υποψηφιότητα. Είναι μια ερμηνεία, ένας χαρακτήρας και μια ταινία που με άγγιξαν προσωπικά, όπως ελάχιστες ταινίες όλα τα χρόνια που βλέπω ταινίες. Την προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους, αλλά να ξέρετε πως δεν είναι εύκολη θέαση, είναι όμως λυτρωτική. Ταυτίστηκα τόσο πολύ που είναι σαν να προτάθηκα κι εγώ για Όσκαρ (και για το λόγο αυτό θα ρίξω ένα ποντάρισμα στο 26,00).


Βραβείο καλύτερης ταινίας:​

  • «Ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο»
  • «Avatar: Ο δρόμος του νερού»
  • «Τα πνεύματα του Ινισέριν»
  • «Elvis»
  • «Τα πάντα όλα»
  • «The Fabelmans»
  • «Tár»
  • «Top Gun: Maverick»
  • «Το τρίγωνο της θλίψης»
  • «Women Talking» (Όταν μιλούν οι γυναίκες)

Βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας:​

  • Martin McDonagh ("Τα πνεύματα του Ινισέριν")
  • Daniel Kwan, Daniel Scheinert ("Τα πάντα όλα")
  • Στίβεν Σπίλμπεργκ («The Fabelmans»)
  • Todd Field ("Tár")
  • Ruben Östlund («Το τρίγωνο της θλίψης»)

Βραβείο α' ανδρικού ρόλου:​

  • Austin Butler ("Elvis")
  • Κόλιν Φάρελ ("Τα πνεύματα του Ινισέριν")
  • Μπρένταν Φρέιζερ ("The Whale")
  • Paul Mescal ("Aftersun")
  • Bill Nighy ("Living")

Βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου:​

  • Κέιτ Μπλάνσετ ("Tár")
  • Ana de Armas ("Blonde")
  • Andrea Riseborough ("To Leslie")
  • Μισέλ Ουίλιαμς ("The Fabelmans")
  • Michelle Yeoh ("Everything Everywhere All at Once")

Υποψήφιες για το Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας είναι οι ταινίες:​

  • «Ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο» (Γερμανία)
  • «Argentina, 1985» (Αργεντινή)
  • «Close» (Βέλγιο)
  • «EO» (Πολωνία)
  • «The Quite Girl» (Iρλανδία)

Βραβείο β' γυναικείου ρόλου:​

  • Άντζελα Μπάσετ για το «Black Panther: Wakanda Forever»
  • Χονγκ Τσάου, «Η Φάλαινα»
  • Κέρι Κόντον, «Τα πνεύματα του Ινισέριν»
  • Τζέιμι Λι Κέρτις, «Τα πάντα όλα» («Everything Everywhere All at Once»)
  • Στέφανι Χσου, «Τα πάντα όλα»

Βραβείο β' ανδρικού ρόλου:​

  • Μπρένταν Γκλίζον για «Τα πνεύματα του Ινισέριν»
  • Μπράιαν Ταϊρί Χένρι, «Causeway»
  • Τζουντ Χιρς, «The Fabelmans»
  • Μπάρι Κιόγκαν, «Τα πνεύματα του Ινισέριν»
  • Κε Χούι Κουάν, «Τα πάντα όλα»

Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου​

  • «Ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο», σενάριο Έντουαρντ Μπέργκερ, Λέσλι Πάτερσον και Ίαν Στόκελ
  • «Glass Onion: A Knives Out Mystery», σε σενάριο Rian Johnson
  • «Living», Σενάριο Kazuo Ishiguro
  • «Top Gun: Maverick», Σενάριο των Ehren Kruger και Eric Warren Singer και Christopher McQuarrie. Ιστορία των Peter Craig και Justin Marks
  • «Women Talking», Σενάριο της Sarah Polley

Καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου​

  • «Τα πνεύματα του Ινισέριν», σε σενάριο Martin McDonagh
  • «Τα πάντα όλα», Σενάριο Daniel Kwan & Daniel Scheinert
  • «The Fabelmans», σε σενάριο Στίβεν Σπίλμπεργκ και Τόνι Κούσνερ
  • «Tár», Γράφτηκε από τον Todd Field
  • «Το τρίγωνο της θλίψης», σε σενάριο Ruben Östlund

Καλύτερης Φωτογραφίας​

  • «Ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο», James Friend
  • «Μπάρντο, ψευδές χρονικό μιας χούφτας αληθειών», Ντάριους Χόντζι
  • «Έλβις», Μάντι Γουόκερ
  • «Empire of Light», Roger Deakins
  • «Tár», Florian Hoffmeister

Καλύτερης Ταινίας Ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους​

  • «Όλα αυτά που αναπνέουν», Shaunak Sen, Aman Mann και Teddy Leifer
  • «Όλη η ομορφιά και η αιματοχυσία», Λόρα Πόιτρας, Χάουαρντ Γκέρτλερ, Τζον Λάιονς, Ναν Γκόλντιν και Γόνι Γκολιόφ
  • «Fire of Love», Sara Dosa, Shane Boris και Ina Fichman
  • «A House Made of Splinters», Simon Lereng Wilmont και Monica Hellström
  • «Navalny», Daniel Roher, Odessa Rae, Diane Becker, Melanie Miller και Shane Boris

Καλύτερου ντοκιμαντέρ μικρού μήκους​

  • «The Elephant Whisperers», Kartiki Gonsalves και Guneet Monga
  • «Haulout», Evgenia Arbugaeva και Maxim Arbugaev
  • «Πώς μετράς το έτος;» Τζέι Ρόζενμπλατ
  • «The Martha Mitchell Effect», Anne Alvergue και Beth Levison
  • «Stranger at the Gate», Joshua Seftel και Conall Jones

Καλύτερου Μοντάζ​

  • «The Banshees of Inisherin», Mikkel E.G. Nielsen
  • «Έλβις», Ματ Βίλα και Τζόναθαν Ρέντμοντ
  • «Τα πάντα όλα», Paul Rogers
  • «Ταρ», Μόνικα Γουίλι
  • «Top Gun: Maverick», Έντι Χάμιλτον

Καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού​

  • «Applause» από το «Tell It Like a Woman», μουσική και στίχοι της Diane Warren
  • «Hold My Hand» από το «Top Gun: Maverick», Μουσική και στίχοι Lady Gaga και BloodPop
  • «Lift Me Up» από το «Black Panther: Wakanda Forever», Μουσική των Tems, Rihanna, Ryan Coogler και Ludwig Goransson. Στίχοι Tems και Ryan Coogler
  • «Naatu Naatu» από το “RRR”, Μουσική M.M. Keeravaani, Στίχοι Chandrabose
  • «This Is a Life» από το «Τα πάντα όλα», Μουσική των Ryan Lott, David Byrne και Mitski. Στίχοι των Ryan Lott και David Byrne

Καλύτερου σχεδιασμού παραγωγής​

  • «Ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο», Σχεδιασμός Παραγωγής: Christian M. Goldbeck; Διακόσμηση σετ: Ernestine Hipper
  • «Avatar: Ο δρόμος του νερού», Σχεδιασμός Παραγωγής: Dylan Cole και Ben Procter. Διακόσμηση σετ: Vanessa Cole
  • «Babylon», Σχεδιασμός Παραγωγής: Florencia Martin; Διακόσμηση σετ: Anthony Carlino
  • «Elvis», Σχεδιασμός Παραγωγής: Catherine Martin και Karen Murphy. Διακόσμηση σετ: Bev Dunn
  • «The Fabelmans», Σχεδιασμός Παραγωγής: Rick Carter; Διακόσμηση σετ: Karen O’Hara

Καλύτερων οπτικών εφέ​

  • «Ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο», Frank Petzold, Viktor Müller, Markus Frank και Kamil Jafar
  • «Avatar: Ο δρόμος του νερού», Τζο Λέτερι, Ρίτσαρντ Μπάνεχαμ, Έρικ Σάιντον και Ντάνιελ Μπάρετ
  • «The Batman», Dan Lemmon, Russell Earl, Anders Langlands και Dominic Tuohy
  • «Black Panther: Wakanda Forever», Geoffrey Baumann, Craig Hammack, R. Christopher White και Dan Sudick
  • «Top Gun: Maverick», Ryan Tudhope, Seth Hill, Bryan Litson και Scott R. Fisher

Καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους​

  • «Ο Πινόκιο του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο», Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, Μαρκ Γκούσταφσον, Γκάρι Ούνγκαρ και Άλεξ Μπούλκλεϊ
  • «Marcel the Shell With Shoes On», Dean Fleischer Camp, Elisabeth Holm, Andrew Goldman, Caroline Kaplan και Paul Mezey
  • «Puss in Boots: The Last Wish», Joel Crawford και Mark Swift
  • «The Sea Beast», Chris Williams και Jed Schlanger
  • «Turning Red», Domee Shi και Lindsey Collins

Καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους​

  • «Το αγόρι, ο τυφλοπόντικας, η αλεπού και το άλογο», Τσάρλι Μάκεσι και Μάθιου Φρόιντ
  • «The Flying Sailor», η Αμάντα Φόρμπις και η Γουέντι Τίλμπι
  • «Ice Merchants», João Gonzalez και Bruno Caetano
  • «My Year of Dicks», Sara Gunnarsdóttir και Pamela Ribon
  • «Μια στρουθοκάμηλος μου είπε ότι ο κόσμος είναι ψεύτικος και νομίζω ότι το πιστεύω», Lachlan Pendragon

Καλύτερων κοστουμιών​

  • «Babylon», Mary Zophres
  • «Black Panther: Wakanda Forever», Ruth Carter
  • «Έλβις», Κάθριν Μάρτιν
  • «Όλα τα πάντα παντού όλα ταυτόχρονα», Shirley Kurata
  • «Κυρία. Ο Χάρις πηγαίνει στο Παρίσι», Jenny Beavan

Καλύτερης ταινίας μικρού μήκους​

  • «A Irish Goodbye», Tom Berkeley και Ross White
  • «Ivalu», Anders Walter και Rebecca Pruzan
  • «Le Pupille», Alice Rohrwacher και Alfonso Cuarón
  • «Night Ride», Eirik Tveiten και Gaute Lid Larssen
  • «Η κόκκινη βαλίτσα», Cyrus Neshvad

Καλύτερου μακιγιάζ​

  • «Ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο», Heike Merker και Linda Eisenhamerová
  • «The Batman», Naomi Donne, Mike Marino και Mike Fontaine
  • «Black Panther: Wakanda Forever», Camille Friend και Joel Harlow
  • «Elvis», Mark Coulier, Jason Baird και Aldo Signoretti
  • «The Whale», Adrien Morot, Judy Chin και Anne Marie Bradley

Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής​

  • «Ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο», Volker Bertelmann
  • «Βαβυλώνα», Τζάστιν Χούρβιτς
  • «The Banshees of Inisherin», Carter Burwell
  • «Τα πάντα όλα», Σον Λουξ
  • «The Fabelmans», Τζον Γουίλιαμς

Καλύτερου Ήχου​

  • «Ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο», Viktor Prášil, Frank Kruse, Markus Stemler, Lars Ginzel και Stefan Korte
  • «Avatar: Ο δρόμος του νερού», Julian Howarth, Gwendolyn Yates Whittle, Dick Bernstein, Christopher Boyes, Gary Summers και Michael Hedges
  • «The Batman», Stuart Wilson, William Files, Douglas Murray και Andy Nelson
  • «Elvis», David Lee, Wayne Pashley, Andy Nelson και Michael Keller
  • «Top Gun: Maverick», Mark Weingarten, James H. Mather, Al Nelson, Chris Burdon και Mark Taylor
Τα υπόλοιπα θα τα πούμε εν καιρώ..
 
  • Like
Αντιδράσεις: Bono, zorian και BetLaden
Νομίζω φέτος θα κάνω παιχνίδι στα ντοκυμαντέρ και στα μικρού μήκους. Ποντάρω από τώρα πριν τα πάρουν χαμπάρι και κατρακυλήσουν. Λοιπόν:

Στο καλύτερο ντοκυμαντέρ, φαβορί είναι το All the beauty and the bloodshed που εξιστορεί τη μάστιγα των οπιοειδών στον καλλιτεχνικό κόσμο και το πως την εκμεταλλεύτηκε ο φαρμακευτικός κολοσσός που την ξεκίνησε (@1,36). ΟΜΩΣ... υπάρχει και το Navalny, η ιστορία του Ρώσου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που προσπάθησε να τον δολοφονήσει το καθεστώς Πούτιν... Έχουν ευκαιρία να την πουν στον Πούτιν και δε θα το κάνουν; Δε νομίζω... Μια μονάδα στο 5,50

Στο καλύτερο ντοκυμαντέρ μικρού μήκους, φαβορί είναι το Elephant Whisperers, η ιστορία ενός ζευγαριού Ινδών που υιοθέτησαν ένα ορφανό ελεφαντάκι και όλη η ανατροφή του (@2,20). ΟΜΩΣ... υπάρχει και το How do you measure a year?, τα home video ενός πατέρα που για δεκάξι χρόνια ρωτούσε την κόρη του ερωτήσεις όπως "τι ονειρεύεσαι;", "τι φοβάσαι;" κτλ και βλέπουμε την κόρη να μεγαλώνει και να εξελίσσει τη σχέση της μαζί του. Αν μας δίδαξε κάτι η υποψηφιότητα του Μεσκάλ, είναι ότι φέτος το πατρικό ένστικτο δείχνει πολύ έντονο στους ψηφόρους. Μια μονάδα στο 4,20


Στην καλύτερη ταινία μικρού μήκους, φαβορί είναι το Le pupille, μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία σε ένα ιταλικό ορφανοτροφελιο το δεύτερο Παγκόσμιο (@2,37). ΟΜΩΣ... υπάρχει και το The Red Suitcase, ένα αγωνιώδες μικρό φιλμ για μια Ιρανή που σκέφτεται πως θα περάσει τη βαλίτσα της από τον έλεγχο σε ένα ευρωπαϊκό αεροδρόμιο και ανησυχεί πως θα πέσει θύμα διάκρισης λόγω της μαντίλας της. Ιράν, γυναίκες, μαντίλα... Τι πιο επίκαιρο; Μια μονάδα στο 4.00

Στην καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους, φαβορι είναι το The boy, the mole, the fox and the horse, μια πολύ γλυκιά παιδική ιστορία, βασισμένη σε πασίγνωστο παιδικό βιβλίο, εφάμιλλο του Μικρού Πρίγκηπα (@1.33). ΟΜΩΣ... υπάρχει και το My year of dicks, η ιστορία μιας 15χρονης και των ανδρών που γνωρίζει κατά την εποχή που θέλει να.. χάσει την παρθενιά της. Εντάξει, δε θα το ποντάρω και αυτό, αλλά πιστεύω πως αν σκάσει βόμβα, θα σκάσει σε αυτό.
 
  • Like
Αντιδράσεις: pipilas και zorian
Παιδιά ο άνθρωπος δίνει ρέστα. Προσωπικά αδυνατώ να τον παρακολουθήσω γιατί έχω κόψει τους καφέδες (την καφείνη μάλλον). Να πατήσω like σε αναρτήσεις που ζαλίζομαι να διαβάσω δεν παίζει. Θα ήταν κάπως υποκριτικό. L;ike στον gdouvl όμως με τα χίλια! Μπράβο ρε γίγαντα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: gdouvl1984
Ας αφήσω κι εγώ το "χαλικάκι" μου σ' αυτή την παραλία. Έχω δει μέχρι στιγμής το Elvis, το Everything, Everywhere.... το Tar και το Avatar (από τις ταινίες που είναι υποψήφιες για καλύτερες). Το Everything, Everywhere... το έχω πριν αρκετό καιρό, σχεδόν 2 μήνες πριν κι ενώ μου άρεσε πολύ η τρέλα του δεν περίμενα ποτέ ότι θα ξεπεράσει η ακαδημία τα κόμπλεξ της και θα δώσει τόσες υποψηφιότητες σε μια τέτοια ταινία. Ευχάριστη έκπληξη. Νομίζω ότι η πρωταγωνίστρια αξίζει να κονταροχτυπηθεί με την Μπλάνσετ για καλύτερο ρόλο, αν και η δεύτερη μάλλον δύσκολα θα το χάσει. Αν και στο Tar στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας δεν είχε και κάποιον δύσκολο ρόλο. Βασικά η αρχή της ταινίας (και για αρκετά μεγάλο διάστημα) νομίζω ότι ήταν αρκετά αργή, αρκετά κουραστική. Θα μπορούσε να έχει κοπεί στο μοντάζ ένα μεγάλο μέρος από το πρώτο μισό της ταινίας, μικρύνει κιόλας αφού είναι πάνω από 2,5 ώρες και ουσιαστικά το ενδιαφέρον ξεκινάει στο τελευταίο 1/4 του φιλμ. Τέλος πάντων, θεωρώ ότι μόνο ο πρώτος ρόλος της Μπλάνσετ είναι αυτός που θα πάρει κάτιτις.
Το Elvis μου άρεσε! Ταινία με έντονη δράση συνεχώς, πολύ καλός ο πρωταγωνιστής, πολύ καλός και ο Χανκς, ωραία τραγούδια, γενικά μια ταινία που βλέπεις ευχάριστα. Δεν ξέρω αν θα πάρει κάτι ο Austin Butler γιατί όπως ειπώθηκε μπορεί να χάσει λόγω του Mr Robot που το σήκωσε για τον Μέρκιουρι. Πάντως είναι πολύ καλός. Θα δω και το Aftersun και το Inisherin για να πω τελική άποψη.
Τέλος, το Avatar είναι άλλη κατηγορία. Υπέροχος ήχος και μια 3D εμπειρία μοναδική. Σίγουρα δεν θα πάρει κάτι άλλο εκτός από αυτά τα τεχνικά/τεχνολογικά (εφέ, ήχο, σχεδιασμό) αλλά αξίζει να πάει να το δει κάποιος στο σινεμά.
Αναμένονται και μερικές ταινίες ακόμα να ειδωθούν. Αυτή τη βδομάδα που θα μας κλείσει το χιόνι θα δω όσες μπορέσω και θα ενημερώσω
 
  • Like
Αντιδράσεις: gdouvl1984
Το είδα το Aftersun. Ας εξηγήσω λίγο πως έχει το θέμα. Η ταινία είναι καθαρά βιωματική. Μπαμπάς και κόρη περνάνε τις διακοπές τους στην Τουρκία. Χωρισμένοι οι γονείς, λιγοστό το εισόδημα του μπαμπά, προσπάθεια για να περάσουν οι δυο τους κάμποσες μέρες μαζί ευτυχισμένα. Επειδή προσωπικά δεν έχω τέτοια βιώματα δεν μπορώ να πω ότι ταυτίστηκα τόσο πολύ με τον πρωταγωνιστή, που δίκαια κέρδισε την υποψηφιότητα.
Πολύ καλές ερμηνείες και από τον Paul Mescal και από την μικρή. Όχι τίποτα ερμηνείες ουάουυυ αλλά αξιόλογες και αξιοπρόσεκτες. Πάντως θα συμφωνήσω με τον Γιώργο ότι είναι άκρως λυτρωτική η ταινία. Σα να σε πετάει μέσα σε μια κολυμπήθρα εξιλέωσης και να σε βγάζει πεντακάθαρο
 
  • Like
Αντιδράσεις: gdouvl1984

Προγνωστικά

    • Δεν υπάρχουν ποδοσφαιρικές αθλητικές μεταδόσεις σήμερα
  • 20:00
    Novasports Start
    • Ζάλγκιρις Κάουνας - Αρμάνι Μιλάνο
  • 21:30
    Novasports 4HD
    • Μπάγερν Μονάχου - Μπαρτσελόνα
  • 21:30
    Novasports 5HD
    • Μπασκόνια - Αναντολού Εφές
  • 21:30
    Novasports Prime
    • Παρτίζαν - Ολυμπιακός
  • 22:00
    Novasports 2HD
    • Βιλερμπάν - Μονακό
  • Αύριο 29-03-2024
  • 01:00
    COSMOTE SPORT 7 HD
    • NBA TV 2023-24
  • 01:05
    Novasports 4HD
    • Arizona - Clemson
  • 01:30
    COSMOTE SPORT 7 HD
    • Ατλάντα Χοκς - Μπόστον Σέλτικς
  • 01:35
    Novasports 5HD
    • San Diego St. - UCONN
  • 02:00
    COSMOTE SPORT 4 HD
    • Νιου Ορλίνς Πέλικανς - Μιλγουόκι Μπακς
  • 04:00
    COSMOTE SPORT 7 HD
    • NBA TV 2023-24
  • 19:00
    COSMOTE SPORT 6 HD
    • ATP Masters 1000 2024
  • Αύριο 29-03-2024
  • 01:00
    COSMOTE SPORT 6 HD
    • ATP Masters 1000 2024
Γενική Κουβεντούλα
Βοήθεια Χρήστες
  • Κανένας δεν κουβεντιάζει αυτή τη στιγμή.
  • PANATHA PANATHA:
    Είδες ριπλέι?
  • Ertzan Ertzan:
    ναι
  • PANATHA PANATHA:
    Η Φενέρμπαχτσε επιθυμούσε να πάρει αναβολή το ντέρμπι της 7ης Απριλίου με την Γαλατάσαραϊ για το τουρκικό Super Cup ελέω... Ολυμπιακού, όμως το συγκεκριμένο αίτημά της δεν έγινε αποδεκτό από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.
  • PANATHA PANATHA:
    Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Τουρκίας (TFF) ενημερώσε και τους δύο συλλόγους πως
    αυτό έχει να κάνει με το ότι δεν υπάρχει εναλλακτική ημερομηνία λόγω του φορτωμένου αγωνιστικού προγράμματος των ομάδων.
  • Ertzan Ertzan:
    Θα το έγραφα το πρωί αλλά από το κινητό δεν ήρθε. Οι αλλόθρησκοι όπως ήταν φυσιολογικό είπαν πως δεν θα δεχτούν την αναβολή του αγώνα. Οι δικοί μας έκαναν αίτηση για αναβολή και απότι διάβασα έλεγαν να γίνει ο αγώνας με την λήξη του πρωταθλήματος όμως η Ομοσπονδία που έχει χεστεί πάνω της και ακόμα να βγάλει την απόφαση για τις "τιμωρίες" δεν το έκανε αποδεκτό.
  • Ertzan Ertzan:
    Η Fenerbahce είναι η ομάδα που μάζεψε τους περισσότερους πόντους στην Ευρώπη αλλά δεν το βλέπουν έτσι δεν πειράζει όμως είναι μεγάλος ο θεός
  • PANATHA PANATHA:
    Δειχνει ο ΑΝΤ1 F1 την Κυριακή το πρωι??
  • Ertzan Ertzan:
    Νομίζω μόνο το plus θα το έχει
  • PANATHA PANATHA:
    ρε τα λαμογια....
  • Ertzan Ertzan:
    είχε προσφορά μέσω της ΔΕΗ για 9 μήνες δωρεάν πριν 1 μήνα
  • PANATHA PANATHA:
    ναι το ξερω....
  • PANATHA PANATHA:
    κ μαγνητοσκόπηση το δείχνει ο Αντ1 το ελεύθερο κανάλι στης 17:00
  • PANATHA PANATHA:
    Αγγλία - Βραζιλία 0-0 στο 36......Over 0,5 στο πρωτο μερος
  • PANATHA PANATHA:
    Απόδοσ
    η @31.0
  • M Forum Bot:
    Ο χρήστης MrChow ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "Maurice Moss Tips" στο Προγνωστικά Ποδοσφαίρου.
  • Ertzan Ertzan:
    συνεχίζει η προσφορά της ΔΕΗ για Αντέννα plus νομίζω μέχρι 14 Απριλίου
  • Ertzan Ertzan:
    Λίγες μέρες πριν την συνέλευση της Fenerbahce βγήκε στην φόρα η συνάντηση που είχε ο Hugh Dallas με τους διαιτητές και οι συνομιλίες για τον αγώνα Galatasara-Antalyaspor όπου εκεί ο διαιτητής του VAR παραδέχεται πως έκανε λάθος στο πέναλτι που πήρε ο παίκτης της Γαλατσαραϊ όπου στην ουσία το είπε πως "βούτηξε" ο παίκτης στην μικρή επαφή που είχε που δεν ήταν για πέναλτι. Γι'αυτήν την φάση είχε μιλήσει και ο Πρόεδρος μας όπου είπε αυτά που συμβαίνουν και η Ομοσπονδία τον έβγαλε ψεύτη, ωραία πράγματα
  • S Forum Bot:
    Ο χρήστης std157489 ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "Φοιτητική Έρευνα για το Λιανικό Εμπόριο" στο Καφενείο.
  • PANATHA PANATHA:
    Μονο ο Τζαβελας θα μπορουσε να φαει κοκκινη καρτα χωρις να παιζει....πραγματικα ειναι ηλιθιο το παιδι...
  • Ertzan Ertzan:
    το είχε παίξει στοίχημα γι'αυτό :p
  • PANATHA PANATHA:
    Πραγματικα απορω....αφου σε καθε ματς ειναι με νευρα γιατι δεν το κοβει το ρημαδι και να ξεκινησει το ψαρεμα....
  • PANATHA PANATHA:
    Σε λιγο θα το καρφωσει ο Φωτης....
  • PANATHA PANATHA:
    Δεν γινονται αυτα....
  • Ertzan Forum Bot:
    Ο χρήστης Ertzan ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "Κύπελλο IFC#15 Ημιτελικός (30-31/3/2024)" στο Διαγωνισμός I.F.C..
    Ertzan Forum Bot: Ο χρήστης Ertzan ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "Κύπελλο IFC#15 Ημιτελικός (30-31/3/2024)"...