απορία για value bets

Απάντηση: απορία για value bets

s-t-x-m-a δεν είναι αυτό που ψάχνω αλλά σ ευχαριστώ για την προσπάθεια σου να βοηθήσεις
cosmicsports ρώτα τον φίλο πως τα πάει ή δοκίμασε το εσύ ή δώσε το σε κάποιο φίλο σου που χει χρόνο να το δοκιμάσει( έστω και εικονικά να στοιχηματίζει χωρίς χρήματα) Είναι κρίμα να χεις φτιάξει κάτι με κόπο και να μένει ανεκμετάλλευτο.

Θα κοιτάξω να βάλω εδώ ένα thread με πορίσματα.
Πρέμιερ να βάζω λέω.
 
Απάντηση: απορία για value bets

Aυτο λεει τιποτα? 1x2 odds.jpg
 
Απάντηση: απορία για value bets

Καλησπερα στην παρεα.

Μιας και συζηταμε για value bets θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να πω λίγα πράγματα από την μικρή μου εμπειρία (παίζω λιγότερο από 5 χρόνια στοίχημα) και αν κατι σας φανεί χρήσιμο, έχει καλώς.

Κατ αρχάς, όταν πρωτοδιάβασα για value bets νόμισα ότι ήταν άλλη μία ουρανομήκης ανοησία (ή στην καλύτερη, ένας μύθος) από αυτες τις ανοησιες που γραφονται για το στοίχημα για να το κανουν να φαινεται επιστημη. Δεν ειναι όμως ετσι τα πραγματα. Value betting υπάρχει, αλλα αυτο το concept δεν είναι κάτι απλό ούτε στην σύλληψη ούτε στην εκτέλεση.

Θα μιλήσω πρακτικά για να μην κουράσω.

1. Το πρώτο είναι οι πιθανότητες. Θα αντιμετωπίζετε κάθε ματς στο οποίο θα πονταρετε σαν να ήταν ενα γεγονός που έχει πριν την διεξαγωγή του συγκεκριμένες πιθανότητες, όπως η ρίψη ενός ζαριού. Θα μου πειτε ότι ενα ποδοσφαιρικό ματς δεν μπορει να είναι έτσι γιατι η εκβαση του καθορίζεται από ένα κάρο παραμέτρους. Δεν είπα ότι είναι έτσι, είπα να το αντιμετωπίζετε έτσι. Γιατί;
Διότι στο τέλος της σεζόν θα έχετε παίξει 100 ή 200 στοιχήματα και από αυτα καποια θα περασουν. Εσεις λοιπόν θα πρέπει από πριν ουσιαστικά να έχετε υπολογίσει πόσα περίπου από τα 100 ή 200 θα περάσουν ορίζοντας για κάθε bet την αναμενόμενη πιθανότητα.

Παραδειγμα. Παρακολουθείτε στενά την Πρεμιερ και παίζουν η Σαουθαμπτον με την Μπέρνλι. Αν εχετε σκοπο να ασχοληθείτε με το ματς, θα πρεπει να ειστε σε θεση να δωσετε "σετ πιθανοτητων". Παραδειγμα: 1-Χ-2: 40-30-30. Αυτό γίνεται με τη βοήθεια της γνωσης των ομάδων, της φόρμας της συμπεριφορας εντός-εκτός της φόρμας εντός-εκτός απουσιών παράδοσης κίνητρο κόπωσης κλπ. Ενα καρο (παλι!) παραμετροι. Αυτα καθε παικτης πρεπει σιγα σιγα να μαθει να τα κανει μονος του, αλλα παλι, είναι υποκειμενικό. Αν μετα από όλα αυτα, στο συγκεκριμενο ματς είστε σε θεση να δωσετε σετ πιθανοτητων, πάμε παρακάτω. Αν δεν είστε, τότε δεν πρέπει να ασχοληθείτε με το ματς.

Υπάρχουν και εξαιρέσεις του κανόνα, όπου κανείς δεν έχει εικονα των πιθανοτήτων, αλλά μία απόδοση του Μπουκ είναι ακραία. όπως χθες 1η Αγωνιστική της Superligaen όπου στο Κοπεγχαγη - Χορσενς το διπλό έδινε 9.00 και ο fairplay (για μενα ο καλύτερος παίκτης που έχω συναντησει ποτέ) διερρηγνυε τα ιμάτια του για το διπλό. Αλλα, λες, 1η Αγωνιστική, τι εκτίμηση πιθανοτητων να κανεις; Λες όμως και ότι αρχη είναι ούτε εγώ ξέρω αλλα ουτε ο Μπουκης ξέρει. Τέλος παντων. Σε παρα πολλα ματς, εκτίμηση πιθανοτητων δεν μπορει καποιος να κανει.
Αλλο παραδειγμα, Μουντιάλ. Γιατι στο Μουντιάλ εγώ προσωπικά δεν έριξα σχεδόν ουτε Ευρώ; Γιατι δεν έχω την αλληλουχία ματς Πρωταθλήματος ώστε να έχω θέση για τις πιθανότητες των ομάδων. Δεν μπορουσα να εχω θεση για τις πιθανότητες. Πήγα πάσο. Αλλοι έπαιξαν, και με γεια τους με χαρά τους.


Για να μην κουρασω, αν δεν εχεις θέση για τις πιθανότητες των ομάδων, άστο. No bet. Αν όμως έχεις εικόνα, πάμε στο 2.

2. Πού παίζεις? Κοστολογείς το διπλό 30%, δηλαδή περίπου 3.30. Πού θα παίξεις; Προφανως θα παίξεις αν ο Μπουκης στο δίνει παραπάνω, αλλά η κρισιμη ερωτηση είναι ΠΟΣΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ;
Στο 3.35? Στο 3.40? Στο 3.50? Στο 4.00? Που? Πόσο "μαξιλαρι" ασφαλείας θελεις? Για μενα αυτο το βημα είναι το πιο σημαντικό βημα στο να επιλέξεις ένα στοίχημα. Το μαξιλαρι ασφαλείας. Γιατί? Θα σας πω γιατί.
Γιατι όταν εκτιμας την πιθανότητα του διπλου 30%, είσαι σίγουρος ότι είναι τόσο? Απαντηση: Οχι. δεν ειναι ζάρι. Ειναι ποδοσφαιρο. Μπορει να ειναι λιγότερο, οπότε αν αγοράσεις στο 3.40, να μην εχεις παίξει τελικα καλά. Αλλα και 3.30 να ειναι το διπλό (δευτερο επιχειρημα), αν παίξεις στο 3.40 θα σε "καταπιει" η αρνητική διακύμανση και θ αργήσεις να καταλαβεις ότι η στρατηγικη σου ειναι η σωστη. Αν παίζεις το πραγματικό 3.30 στο 3.40 θα αργησεις να φανείς κερδοφόρος. Τρίτος λόγος: ζητώντας μεγαλυτερο μαξιλαρι, βρίσκεις και πιο δύσκολα καποιο μπετ να παίξεις και παίζεις τελικα πιο λίγα μπετ, προστατευοντας την καβα σου από ασκοπα πονταρισματα.

Ο καθε ενας από μας επιλέγει το "μαξιλάρι" που θέλει. Εγω εδω θα ήθελα κάπου 4.20.

Και εδω σας κανω copy/paste το Σαουθαμπτον - Μπέρνλι στο περυσινο sans voir:
Εδω φαινεται στην πράξη όλο το σκεπτικό που σας πειγραφω:


Όσο μεγαλύτερο είναι το λάθος που εκτιμάς σε μία απόδοση που σου προσφέρεται, τόσο μεγαλύτερο περιθώριο έχεις να πέσεις και εσύ έξω στην εκτίμηση σου για τη δίκαιη απόδοση, χωρίς το στοίχημα σου να σταματά να έχει αξία. Ακούγεται λίγο μπερδεμένο. Πάμε στο παράδειγμα:

Σαουθάμπτον (1.65) - Μπέρνλι (6.50)

Έχουμε μια ομάδα που έχει μόλις μια ήττα στα τελευταία 10 ματς ανεξαρτήτως διοργάνωσης (αυτή με τη Σιτι, που προφανώς «συγχωρείται» έτσι όπως είναι η Σίτι φέτος).

Έχουμε μια ομάδα που σε έδρες όπως της Τσέλσι (2-3), Λίβερπουλ (1-1), Τότεναμ (1-1) και Εβερτον (0-1) δεν έχασε ή ακόμα και κέρδισε.

Έχουμε μια ομάδα που παει τώρα στο Σαουθαμπτον με την γηπεδούχο ομάδα να έχει εκεί μόλις 2 νίκες σε 6 ματς.

Και με όλα αυτά τα δεδομένα, μας δίνουν τον άσο 1.65 και το διπλό 6.50. Αυτό φαίνεται εντελώς λανθασμένο Εγώ με όλα αυτά τα δεδομένα θα έδινα τον άσο 2.50 και το διπλό 3.50. Να έχω κάνει λάθος; Διόλου απίθανο, αλλα πάμε σε αυτό που λέγαμε πριν: πόσο πια να έχω κάνει λάθος; Και για 4.00 να είναι το διπλό ακόμα και για... 5.00 (λέμε τώρα...) και όχι 3.50 όπως εκτιμώ, το στοίχημα συνεχίζει να έχει αξία:

Σαουθάμπτον - Μπέρνλι 2 @ 6.50 (Bet365)



Με τετοιο μαξιλαρι πόσο πια να έχω κάνει λάθος?

Κάπως έτσι είναι για μενα το value betting.

Σχηματικά: 100 ματς υποψήφια, παίζω (στη χαση και στη φεξη) τα 10, και τελικά περνάνε π.χ. τα 2

:)

Διαφωνιες, αντιλογος, κουβεντα, όλα ευπρόσδεκτα
 
  • Like
Αντιδράσεις: Gastone13 και loxagos mark
Απάντηση: απορία για value bets

champions το αλλο μισο του παζλ ( για μην πω το 90% ) ειναι αυτο που σου γραφει ο nklaps , ΑΥΤΟ ειναι το βαλιου bet και ετσι εχουν τα πραγματα ....
Αν το εμπεδωσεις και καταφερεις να το εφαρμοσεις ΣΩΣΤΑ εγινες παιχτουρα .
Αυτο το '' ΣΩΣΤΑ '' ειναι το δυσκολο....
 
Απάντηση: απορία για value bets

nklaps φαίνεται πως το κατέχεις το άθλημα και όντως απ τα αποτελέσματα σου αποδεικνύεται πως παίζεις value bets:sign:

Το θέμα είναι πόσο χρόνο αφιερώνεις και αν τελικά αξίζει. Επίσης λόγω λίγων στοιχημάτων κάνεις μικρό τζίρο εκτός κι αν ποντάρεις πολλά χρήματα ανά στοίχημα.
Αυτοί οι δύο παράγοντες είναι πολύ σημαντικοί άλλο να βγάλω 100 ευρώ στο τέλος του μήνα, έχοντας ξοδέψει 10λεπτά την ημέρα και άλλο 3 ώρες /ημέρα
Επίσης αν δω πως έχω κάποιο πλεονέκτημα και είμαι σίγουρος γι αυτό προσπαθώ να τζιράρω όσο περισσότερα χρήματα γίνεται και ας μικράίνει το πλεονέκτημα, αρκεί να υπάρχει
π.χ. καλύτερα να τζιράρω 1000 ευρώ με 10% κέρδος, δηλ 100 ευρώ παρά 100 ευρώ με κέρδος 30% δηλ 30 ευρώ
 
Απάντηση: απορία για value bets

Φιλε champion

Αυτο με το συνολικο τζιρο ηταν και δικός μου προβληματισμός.
Το γραφω ομως και στον απολογισμό του sv που παρέθεσε και ο fairplay σε προηγούμενο post:

Αντι να παίξεις λοιπόν 10 «φράγκα» σε κάθε bet από τα 5 που σκέφτεσαι να παιξεις, (σύνολο 50 «φραγκα»), διάλεξε το καλύτερο, αυτό δηλαδή με το μεγαλύτερο expected value. Παίξε μόνο αυτό και βάλε πάνω του όλα τα 50 «φράγκα» που θα έβαζες συνολικά. Ετσι, αν ερθουμε στο sans voir, αντι να παίξει κανείς (σχηματικά το λέω) 175 στοιχηματα από 10 «φράγκα» το καθένα, παίζει 35 στοιχηματα από 50 «φράγκα» με το ίδιο «ανοιγμα» και τελικά με profit 1.050 «φράγκα». Μια χαρά αυτοτελής σεζόν είναι νομιζω...

Για το χρονο που λες, συμφωνω, αλλα για μενα (οχι μονο για μενα) η Οικογένεια και η δουλειά ειναι το πρωτο. Αν μεινει χρονος, εχει καλώς.
Βεβαίως θελει πολυ χρονο η αναζήτηση του λαθους του μπουκ. Τι να κάνουμε, αυτο ειναι το χόμπι μας. Σε αλλους αρεσει το... ψαρεμα.
:)
Ενα σκασμό λεφτα ξοδευουν σε αγκιστρια πετονιες καλαμια δολωματα και αλλο εξοπλισμό.
Καθονται μετα με τις ωρες και ψαρευουν. Λεμε τωρα! Και (μεταξύ μας).σιγά μην πιασουν και κανα ψαρι! Τιποτα δεν πιάνουν. Με τον... κουβά (αδειο) και αυτοι! Μεσα μπαινουν! Αλλα το αγαπανε το χομπι. Εκει, συνεχίζουν.
:)
Και εμείς το αγαπαμε το χομπι μας και μπορει κατι να πιάσουμε και να μην μπουμε μεσα.
Πέρα απο το χόμπι, για οποιον βλεπει το στοιχημα ως επάγγελμα, εγω δεν ειμαι ο κατάλληλος να μιλησω. Δεν ξερω τι cost - benefit εχει και ως προς το χρονο που σπαταλας.

Στο να τζιραρεις expected value 10% με πολλα λεφτα σε συγκριση με λιγότερα λεφτα σε expected value 30% σου απαντω οτι στο 10% εισαι επισφαλής. Το να παιξεις το 2.00 που βλέπεις στο 2.20 ειναι λαθος γιατι δεν εισαι ποτε σιγουρος οτι αυτο που εσύ βλεπεις 2.00 ειναι οντως 2.00.
Στο 2.60 ομως δεν σε νοιαζει να εχεις κανει λαθάκι ως προς το 2.00. Αυτο ειναι το σκεπτικο μου.
:)



Στάλθηκε από το SM-J510FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 
  • Like
Αντιδράσεις: Gastone13
Απάντηση: απορία για value bets

Σωστά λέει και ο nklaps για τις πιθανότητες.
Βλέπεις 40% και η απόδοση είναι 3.00 ; Είναι value bet με μακροπρόθεσμη απόδοση 0.40 x 3.00 - 1 = + 0.20.
Βλέπεις 40% και η απόδοση είναι 2.00 ; Δεν είναι value bet γιατί η μακροπρόθεσμη απόδοση είναι 0.40 x 2.00 - 1 = - 0.40.

Το καταλαβαίνει πιστεύω ο πιό πολύς κόσμος αυτό, όπως καταλαβαίνει ότι όσο πιό γκανιοτάκιας είναι ο μπουκ τόσο πιό δύσκολο να προκύψει κάτι καλό.
Π.χ. στον ΟΠΑΠ δεν βγαίνει value bet που να χυπιόσαστε. Ακόμα και εκεί που εσείς διαφωνείτε στην αξιολόγηση με τον ΟΠΑΠ (να λέει αυτός άσσο, να λέτε εσείς διπλό !).

Αλλά το μέγα θέμα είναι αυτό το 40% που λέμε, πόθεν έσχες ;
Αν ο μπουκ δίνει απόδοση 3.00 σημαίνει ότι με μιά τυπική γκανιότα 10% αυτός την έβλεπε την πιθανότητα του σημείου να είναι 0.9 / 3.00 = 0.3 = 30%.
Πως εσύ ο Μπάμπης από το Περιστέρι έγινες πιό μάγκας από τον μπουκ ;

Ο μπουκ λαμβάνει υπ' όψιν του πολλά πράγματα.
Μιά φορά κι ένα καιρό η ΑΕΚ επί εποχής Φερέρ (δασκαλάκος) είχε κληρωθεί στο ΟΥΕΦΑ με την Αντμίρα Βάκερ. Παίζουν στο ΟΑΚΑ, 3-0 κερδάει η ΑΕΚ εύκολα.
Μιλάμε για τον επαναληπτικό τώρα. Καλά η ΑΕΚ δεν ήταν πιά τόσο δυνατή όσο ήταν πιό παλιά με Ντέμη-Τσιάρτα αλλά κάτι έλεγε στην Ευρώπη, η δε Αντμίρα με τι καρδιά θα μπει στο γήπεδο να ανατρέψει το 3-0 ; Σιγά μην το ανατρέψει.
Εύκολο διπλό λοιπόν. Αλλά οι μπουκ το δίνανε άσσο. Λέω εγώ βλακείες, τους πετύχαμε, θα το παίξω διπλό.
Αλλά έγινε άσσος, 3-2 και τι μαθαίνω εκ των υστέρων (που άλλοι βέβαια μπορεί να το ήξεραν εκ των προτέρων) ; Μαθαίνω ότι είχαν οι Αυστριακοί συνθετικό χλοοτάπητα και οι παίκτες της ΑΕΚ δεν είχαν ξαναπαίξει ποτέ σε συνθετικό χλοοτάπητα. Πράγματι δε οι κινήσεις των παικτών της ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο δεν ήταν οι σωστές - όλο γλιστρήματα, εύκολα λάθη στις μεταβιβάσεις. Το είπε και ο Ρίμπο "δεν είμαστε συνηθισμένοι".
Οι μπουκ λοιπόν το είχαν βγάλει στον άσσο το παιχνίδι -με 2.30 κάπου εκεί, όχι γκραν φαβορί- λόγω του χλοοτάπητα.

Για να λες λοιπόν 40% πιθανότητα και να είναι 40% εκεί που ο μπουκ λέει 30%, πρέπει να έχεις μελετήσει τα στατιστικά αλλά και την κατάσταση γενικώς.
Τα προγράμματα computer τώρα αυτό που κάνουν είναι να καλιμπράρουν τις διάφορες στατιστικές παραμέτρους και να ξέρουν πόσο μετράει το ένα στοιχείο (βαθμοί π.χ.), πόσο μετράει το άλλο στοιχείο (επιθετικά γκολ π.χ.), πόσο μετράει το παράλλο στοιχείο.
Η διαδικασία αυτή δεν είναι απλή. Πρέπει να ορίσεις benchmarks και να ξεπεράσεις τα banchmarks. Γι αυτό βλέπετε και πολλά προγράμματα computer και ιστοσελίδες με scirpt που έχουν φτιαχτεί στο αχαχούχα να βγάζουν παλτά.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Απάντηση: απορία για value bets

Ξέρετε ότι τον παλιό καιρό βοήθαγαν και οι πράκτορες κάπως.
Σε παρέσυραν μερικές φορές αλλά επειδή παρακολουθούσαν την αθλητική κίνηση ήταν συνήθως πληροφορημένοι.
Αλλά τώρα στα πρακτορεία δουλεύουν παιδάκια που δεν έχουν ιδέα.
Αλλά και εκτός από αυτό ο ΟΠΑΠ τους στέλνει εγκυκλίους στις οποίες λέει "θα το ράβετε με φερμουάρ ζάμα και δεν θα λέτε τίποτα".
Έτσι λοιπόν και τα πρακτορεία σαν χώρος αθλητικών συζητήσεων τείνουν να πεθάνουν.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Απάντηση: απορία για value bets

Ολα πολυ σωστα και ειναι ωραια η συζήτηση.
Απλα να πω οτι στον επαναληπτικό ενός 3-0 που η νικητρια παει στην εδρα της αντιπάλου της έχοντας περιπου ηδη προκριθει, ειναι λογικό ο ασος (και οχι το διπλο) να ειναι φαβορι, ασχετα με το χλοοτάπητα.
Γιατί?
Γιατι η "γραμμη Μαζινό" οπως λεω για την ΑΕΚ στο παράδειγμα ηταν η ηττα με 3-0. Που πάει να πει οτι η ΑΕΚ περναγε και με ισοπαλία, ακομα και με ηττα 2-0. Αρα δεν ειχε αναγκη να παει να κερδισει. Αρα δεν γίνεται να ειναι φαβορι το διπλο. Η δουλεια γίνεται και με 2-0 ηττα.
Δεν θα επαιζα διπλο δηλαδη, γιατι η ομαδα που θα επαιζα δεν θα "σκιζοταν" για το στοιχημα μου. Θα πηγαινε απλα να περάσει. Αν της κάτσει, να νικησει αλλα μεχρι εκει.
:)

Στάλθηκε από το SM-J510FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 
Απάντηση: απορία για value bets

Ολα πολυ σωστα και ειναι ωραια η συζήτηση.
Απλα να πω οτι στον επαναληπτικό ενός 3-0 που η νικητρια παει στην εδρα της αντιπάλου της έχοντας περιπου ηδη προκριθει, ειναι λογικό ο ασος (και οχι το διπλο) να ειναι φαβορι, ασχετα με το χλοοτάπητα.
Γιατί?
Γιατι η "γραμμη Μαζινό" οπως λεω για την ΑΕΚ στο παράδειγμα ηταν η ηττα με 3-0. Που πάει να πει οτι η ΑΕΚ περναγε και με ισοπαλία, ακομα και με ηττα 2-0. Αρα δεν ειχε αναγκη να παει να κερδισει. Αρα δεν γίνεται να ειναι φαβορι το διπλο. Η δουλεια γίνεται και με 2-0 ηττα.
Δεν θα επαιζα διπλο δηλαδη, γιατι η ομαδα που θα επαιζα δεν θα "σκιζοταν" για το στοιχημα μου. Θα πηγαινε απλα να περάσει. Αν της κάτσει, να νικησει αλλα μεχρι εκει.
:)

Στάλθηκε από το SM-J510FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ανώτερη η ΑΕΚ και τέτοια παιχνίδια τότε τα καθάριζε.
Από κίνητρο και ο ένας γιατί να πάει να σκιστεί και ο άλλος επίσης γιατί.
Αλλά το είδα κιόλας το ματς. Οι παίκτες της ΑΕΚ δυσφορούσαν φανερά στο τεχνητό.
 
  • Like
Αντιδράσεις: nklaps
Απάντηση: απορία για value bets

Εργαζόμενος σε ιδιωτικό τομέα Ελλάδος με οικογένεια έχεις έναν χρόνο απολύτως περιορισμένο όποτε θέλοντας και μη δε μπορείς να ασχοληθείς πολύ σοβαρά
Για τα αλλά, αν ο nklaps κάνει 30% σε έναν χρόνο με 40 στοιχήματα πρέπει να παίζει πολλά χρήματα σε κάθε παιχνίδι ώστε να έχει σοβαρό νόημα στην τσέπη του όμως είναι κάτι εξαιρετικό αυτό που έχει πετύχει, φαίνεται ότι δεν τον απασχολεί αυτό καθώς απλά γουστάρει το χόμπι του στον χρόνο που έχει και έχει φύγει από τον σωρό των χαμένων
Προφανώς αν τζιράρεις πολύ και έχεις θετικό ΡΟΙ στην τσέπη σου το ποσό είναι μεγαλύτερο, όμως πόσο εύκολο είναι να μείνεις σε θετικό ΡΟΙ παίζοντας πολύ? Καθόλου εύκολο
Σε ευρωπαϊκές εταιρείες αυτό δε μπορείς να το κάνεις έτσι κι αλλιώς, έχεις φάει όριο πριν κουνηθείς καν, οπότε δεν ασχολείσαι
Σε άλλες εταιρείες που ανοίγουν άργα οι αποδόσεις και έχουν εξαλειφθεί τα σοβαρά λάθη το θετικό ΡΟΙ δυσκολεύει ακόμα περισσότερο
Οπότε μακάρι κάποιος να μπορεί να τζιράρει πολύ και να μένει θετικός, πράγμα όμως δύσκολο ειδικά σε closing odds
Αλλιώς παίζεις κλεφτοπόλεμο με λίγα στοιχήματα
 
Απάντηση: απορία για value bets

Εργαζόμενος σε ιδιωτικό τομέα Ελλάδος με οικογένεια έχεις έναν χρόνο απολύτως περιορισμένο όποτε θέλοντας και μη δε μπορείς να ασχοληθείς πολύ σοβαρά
Για τα αλλά, αν ο nklaps κάνει 30% σε έναν χρόνο με 40 στοιχήματα πρέπει να παίζει πολλά χρήματα σε κάθε παιχνίδι ώστε να έχει σοβαρό νόημα στην τσέπη του όμως είναι κάτι εξαιρετικό αυτό που έχει πετύχει, φαίνεται ότι δεν τον απασχολεί αυτό καθώς απλά γουστάρει το χόμπι του στον χρόνο που έχει και έχει φύγει από τον σωρό των χαμένων
Προφανώς αν τζιράρεις πολύ και έχεις θετικό ΡΟΙ στην τσέπη σου το ποσό είναι μεγαλύτερο, όμως πόσο εύκολο είναι να μείνεις σε θετικό ΡΟΙ παίζοντας πολύ? Καθόλου εύκολο
Σε ευρωπαϊκές εταιρείες αυτό δε μπορείς να το κάνεις έτσι κι αλλιώς, έχεις φάει όριο πριν κουνηθείς καν, οπότε δεν ασχολείσαι
Σε άλλες εταιρείες που ανοίγουν άργα οι αποδόσεις και έχουν εξαλειφθεί τα σοβαρά λάθη το θετικό ΡΟΙ δυσκολεύει ακόμα περισσότερο
Οπότε μακάρι κάποιος να μπορεί να τζιράρει πολύ και να μένει θετικός, πράγμα όμως δύσκολο ειδικά σε closing odds
Αλλιώς παίζεις κλεφτοπόλεμο με λίγα στοιχήματα

Έτσι είναι.
Κανονικά οι εταιρείες έπρεπε να θεωρούν διαφήμιση τους παίκτες με -τυχόν- θετικό ROI.
Δυστυχώς τα συστήματα τους είναι απηρχαιωμένα και γι αυτό καταφεύγουν στους αποκλεισμούς.
Επίσης έχουμε χουντικούς νόμους που τα επιτρέπουν αυτά και όσο πάει γίνονται ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Οι κρατικές εταιρείες κλέβουν κι αυτές με όμοιο τρόπο.
 
Απάντηση: απορία για value bets

Σωστά λέει και ο nklaps για τις πιθανότητες.
Βλέπεις 40% και η απόδοση είναι 3.00 ; Είναι value bet με μακροπρόθεσμη απόδοση 0.40 x 3.00 - 1 = + 0.20.
Βλέπεις 40% και η απόδοση είναι 2.00 ; Δεν είναι value bet γιατί η μακροπρόθεσμη απόδοση είναι 0.40 x 2.00 - 1 = - 0.40.

Το καταλαβαίνει πιστεύω ο πιό πολύς κόσμος αυτό, όπως καταλαβαίνει ότι όσο πιό γκανιοτάκιας είναι ο μπουκ τόσο πιό δύσκολο να προκύψει κάτι καλό.
Π.χ. στον ΟΠΑΠ δεν βγαίνει value bet που να χυπιόσαστε. Ακόμα και εκεί που εσείς διαφωνείτε στην αξιολόγηση με τον ΟΠΑΠ (να λέει αυτός άσσο, να λέτε εσείς διπλό !).

Αλλά το μέγα θέμα είναι αυτό το 40% που λέμε, πόθεν έσχες ;
Αν ο μπουκ δίνει απόδοση 3.00 σημαίνει ότι με μιά τυπική γκανιότα 10% αυτός την έβλεπε την πιθανότητα του σημείου να είναι 0.9 / 3.00 = 0.3 = 30%.
Πως εσύ ο Μπάμπης από το Περιστέρι έγινες πιό μάγκας από τον μπουκ ;

Ο μπουκ λαμβάνει υπ' όψιν του πολλά πράγματα.
Μιά φορά κι ένα καιρό η ΑΕΚ επί εποχής Φερέρ (δασκαλάκος) είχε κληρωθεί στο ΟΥΕΦΑ με την Αντμίρα Βάκερ. Παίζουν στο ΟΑΚΑ, 3-0 κερδάει η ΑΕΚ εύκολα.
Μιλάμε για τον επαναληπτικό τώρα. Καλά η ΑΕΚ δεν ήταν πιά τόσο δυνατή όσο ήταν πιό παλιά με Ντέμη-Τσιάρτα αλλά κάτι έλεγε στην Ευρώπη, η δε Αντμίρα με τι καρδιά θα μπει στο γήπεδο να ανατρέψει το 3-0 ; Σιγά μην το ανατρέψει.
Εύκολο διπλό λοιπόν. Αλλά οι μπουκ το δίνανε άσσο. Λέω εγώ βλακείες, τους πετύχαμε, θα το παίξω διπλό.
Αλλά έγινε άσσος, 3-2 και τι μαθαίνω εκ των υστέρων (που άλλοι βέβαια μπορεί να το ήξεραν εκ των προτέρων) ; Μαθαίνω ότι είχαν οι Αυστριακοί συνθετικό χλοοτάπητα και οι παίκτες της ΑΕΚ δεν είχαν ξαναπαίξει ποτέ σε συνθετικό χλοοτάπητα. Πράγματι δε οι κινήσεις των παικτών της ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο δεν ήταν οι σωστές - όλο γλιστρήματα, εύκολα λάθη στις μεταβιβάσεις. Το είπε και ο Ρίμπο "δεν είμαστε συνηθισμένοι".
Οι μπουκ λοιπόν το είχαν βγάλει στον άσσο το παιχνίδι -με 2.30 κάπου εκεί, όχι γκραν φαβορί- λόγω του χλοοτάπητα.

Για να λες λοιπόν 40% πιθανότητα και να είναι 40% εκεί που ο μπουκ λέει 30%, πρέπει να έχεις μελετήσει τα στατιστικά αλλά και την κατάσταση γενικώς.
Τα προγράμματα computer τώρα αυτό που κάνουν είναι να καλιμπράρουν τις διάφορες στατιστικές παραμέτρους και να ξέρουν πόσο μετράει το ένα στοιχείο (βαθμοί π.χ.), πόσο μετράει το άλλο στοιχείο (επιθετικά γκολ π.χ.), πόσο μετράει το παράλλο στοιχείο.
Η διαδικασία αυτή δεν είναι απλή. Πρέπει να ορίσεις benchmarks και να ξεπεράσεις τα banchmarks. Γι αυτό βλέπετε και πολλά προγράμματα computer και ιστοσελίδες με scirpt που έχουν φτιαχτεί στο αχαχούχα να βγάζουν παλτά.

ο αγωνας ητανε Σαλτσμπουργκ δυνατη απο τοτε οταν αρχιζε να χτιζει αυτοκρατορια στην αυστρια (του Τζιοβανι Τραπατονι)--ΑΕΚ 1-0 και οχι αντμιρα βακερ (μια μικρμεσαια που εχει ν παρει πρωταθλημα πανω απο πισω αιωνα και οχι 3-2 σκορ για την αποκατασταση της ιστορικης αληθειας ......η ΑΕΚ επαιξε για προκριματικα γιουροπα ομιλοι αφου τον αυγουστο απεκλεισθηκε απο την σεβιλλη κατοχο ουεφα συο σερι χρονιες !!τοτε !
 
Απάντηση: απορία για value bets

ο αγωνας ητανε Σαλτσμπουργκ δυνατη απο τοτε οταν αρχιζε να χτιζει αυτοκρατορια στην αυστρια (του Τζιοβανι Τραπατονι)--ΑΕΚ 1-0 και οχι αντμιρα βακερ (μια μικρμεσαια που εχει ν παρει πρωταθλημα πανω απο πισω αιωνα και οχι 3-2 σκορ για την αποκατασταση της ιστορικης αληθειας ......η ΑΕΚ επαιξε για προκριματικα γιουροπα ομιλοι αφου τον αυγουστο απεκλεισθηκε απο την σεβιλλη κατοχο ουεφα συο σερι χρονιες !!τοτε !

Ναι έτσι ήταν φαίνεται.
Εδώ το δείχνει:

https://www.youtube.com/watch?v=ywcmaNeD4x0

Φαίνεται καθαρά το τεχνητό χορτάρι στο γήπεδο.
Εντύπωση μου προκάλεσε και ο σπήκερ (της Ελληνικής tv !) τη στιγμή που μπαίνει το γκολ των Αυστριακών. "Δίκαιο - φυσιολογικό" ξεσπάει σε ιαχές ! Μόνο "ήταν δίκαιο - έγινε πράξη" δε μας λέει !
Κοντράστ με τα ... "αντίθετα με τη ροή του αγώνος", στο γνωστό 7-0.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Απάντηση: απορία για value bets

Ολα πολυ σωστα και ειναι ωραια η συζήτηση.
Απλα να πω οτι στον επαναληπτικό ενός 3-0 που η νικητρια παει στην εδρα της αντιπάλου της έχοντας περιπου ηδη προκριθει, ειναι λογικό ο ασος (και οχι το διπλο) να ειναι φαβορι, ασχετα με το χλοοτάπητα.
Γιατί?
Γιατι η "γραμμη Μαζινό" οπως λεω για την ΑΕΚ στο παράδειγμα ηταν η ηττα με 3-0. Που πάει να πει οτι η ΑΕΚ περναγε και με ισοπαλία, ακομα και με ηττα 2-0. Αρα δεν ειχε αναγκη να παει να κερδισει. Αρα δεν γίνεται να ειναι φαβορι το διπλο. Η δουλεια γίνεται και με 2-0 ηττα.
Δεν θα επαιζα διπλο δηλαδη, γιατι η ομαδα που θα επαιζα δεν θα "σκιζοταν" για το στοιχημα μου. Θα πηγαινε απλα να περάσει. Αν της κάτσει, να νικησει αλλα μεχρι εκει.
:)

Στάλθηκε από το SM-J510FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Πραγμα που δεν ίσχυσε στον πρόσφατο επαναληπτικό της Κλουζ με την εκπληκτική Ντουντελανζ (την ομαδα του kattis!) για να τα λεμε ολα.
Οι γραμμες Μαζινό πηγαν περίπατο.
Η εξαίρεση (που επιβεβαιώνει τον κανονα).
:)

Στάλθηκε από το SM-J510FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 
Απάντηση: απορία για value bets

Η ΑΕΚ επαναπαυόταν στο 3-0 αλλά και γιατί να ασχοληθεί η Σάλτσμπουργκ με την πεθαμένη ιστορία ;
Εγώ στην τηλεόραση αυτό που είδα ήταν ότι οι παίκτες της ΑΕΚ γλυστράγανε και κάνανε αβίαστα λάθη στις μεταβιβάσεις λόγω κακής εκτίμησης της ταχύτητας της μπάλας στο τεχνητό.
Θα βρεθεί κανένας εν πάσει περιπτώσει να κάνω download και να του δείξω πως δουλεύει το software που βγάζει value bets να βγάλουμε καμιά Αγγλία ;
Εγώ δεν έχω καιρό.
 
Καλημέρα παιδιά.
Υπάρχει περίπτωση να σε βάλουν λιμιτ στον λογαριασμο παίζοντας valuebets?
Μιλάμε για μονα πάντα και σταθερό ποντάρισμα 20 ευρώ ανά παιχνίδι.
Ευχαριστώ.

Στάλθηκε από το GM1913 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 
Καλημέρα παιδιά.
Υπάρχει περίπτωση να σε βάλουν λιμιτ στον λογαριασμο παίζοντας valuebets?
Μιλάμε για μονα πάντα και σταθερό ποντάρισμα 20 ευρώ ανά παιχνίδι.
Ευχαριστώ.

Στάλθηκε από το GM1913 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

ειναι σιγουρο οτι το οριο θα μπει ειτε παιξεις 1-10-20-50-100
 
  • Like
Αντιδράσεις: GuardiaNzPriDe

Προγνωστικά

    • Δεν υπάρχουν ποδοσφαιρικές αθλητικές μεταδόσεις σήμερα
  • 20:00
    Novasports Start
    • Ζάλγκιρις Κάουνας - Αρμάνι Μιλάνο
  • 21:30
    Novasports 4HD
    • Μπάγερν Μονάχου - Μπαρτσελόνα
  • 21:30
    Novasports 5HD
    • Μπασκόνια - Αναντολού Εφές
  • 21:30
    Novasports Prime
    • Παρτίζαν - Ολυμπιακός
  • 22:00
    Novasports 2HD
    • Βιλερμπάν - Μονακό
  • Αύριο 29-03-2024
  • 01:00
    COSMOTE SPORT 7 HD
    • NBA TV 2023-24
  • 01:05
    Novasports 4HD
    • Arizona - Clemson
  • 01:30
    COSMOTE SPORT 7 HD
    • Ατλάντα Χοκς - Μπόστον Σέλτικς
  • 01:35
    Novasports 5HD
    • San Diego St. - UCONN
  • 02:00
    COSMOTE SPORT 4 HD
    • Νιου Ορλίνς Πέλικανς - Μιλγουόκι Μπακς
  • 04:00
    COSMOTE SPORT 7 HD
    • NBA TV 2023-24
  • 19:00
    COSMOTE SPORT 6 HD
    • ATP Masters 1000 2024
  • 21:00
    Novasports 6HD
    • Ριμπάκινα - Αζαρένκα
  • Αύριο 29-03-2024
  • 01:00
    COSMOTE SPORT 6 HD
    • ATP Masters 1000 2024
  • 02:30
    Novasports 6HD
    • Αλεξάντροβα - Κόλινς
Γενική Κουβεντούλα
Βοήθεια Χρήστες
  • Κανένας δεν κουβεντιάζει αυτή τη στιγμή.
  • PANATHA PANATHA:
    Είδες ριπλέι?
  • Ertzan Ertzan:
    ναι
  • PANATHA PANATHA:
    Η Φενέρμπαχτσε επιθυμούσε να πάρει αναβολή το ντέρμπι της 7ης Απριλίου με την Γαλατάσαραϊ για το τουρκικό Super Cup ελέω... Ολυμπιακού, όμως το συγκεκριμένο αίτημά της δεν έγινε αποδεκτό από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.
  • PANATHA PANATHA:
    Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Τουρκίας (TFF) ενημερώσε και τους δύο συλλόγους πως
    αυτό έχει να κάνει με το ότι δεν υπάρχει εναλλακτική ημερομηνία λόγω του φορτωμένου αγωνιστικού προγράμματος των ομάδων.
  • Ertzan Ertzan:
    Θα το έγραφα το πρωί αλλά από το κινητό δεν ήρθε. Οι αλλόθρησκοι όπως ήταν φυσιολογικό είπαν πως δεν θα δεχτούν την αναβολή του αγώνα. Οι δικοί μας έκαναν αίτηση για αναβολή και απότι διάβασα έλεγαν να γίνει ο αγώνας με την λήξη του πρωταθλήματος όμως η Ομοσπονδία που έχει χεστεί πάνω της και ακόμα να βγάλει την απόφαση για τις "τιμωρίες" δεν το έκανε αποδεκτό.
  • Ertzan Ertzan:
    Η Fenerbahce είναι η ομάδα που μάζεψε τους περισσότερους πόντους στην Ευρώπη αλλά δεν το βλέπουν έτσι δεν πειράζει όμως είναι μεγάλος ο θεός
  • PANATHA PANATHA:
    Δειχνει ο ΑΝΤ1 F1 την Κυριακή το πρωι??
  • Ertzan Ertzan:
    Νομίζω μόνο το plus θα το έχει
  • PANATHA PANATHA:
    ρε τα λαμογια....
  • Ertzan Ertzan:
    είχε προσφορά μέσω της ΔΕΗ για 9 μήνες δωρεάν πριν 1 μήνα
  • PANATHA PANATHA:
    ναι το ξερω....
  • PANATHA PANATHA:
    κ μαγνητοσκόπηση το δείχνει ο Αντ1 το ελεύθερο κανάλι στης 17:00
  • PANATHA PANATHA:
    Αγγλία - Βραζιλία 0-0 στο 36......Over 0,5 στο πρωτο μερος
  • PANATHA PANATHA:
    Απόδοσ
    η @31.0
  • M Forum Bot:
    Ο χρήστης MrChow ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "Maurice Moss Tips" στο Προγνωστικά Ποδοσφαίρου.
  • Ertzan Ertzan:
    συνεχίζει η προσφορά της ΔΕΗ για Αντέννα plus νομίζω μέχρι 14 Απριλίου
  • Ertzan Ertzan:
    Λίγες μέρες πριν την συνέλευση της Fenerbahce βγήκε στην φόρα η συνάντηση που είχε ο Hugh Dallas με τους διαιτητές και οι συνομιλίες για τον αγώνα Galatasara-Antalyaspor όπου εκεί ο διαιτητής του VAR παραδέχεται πως έκανε λάθος στο πέναλτι που πήρε ο παίκτης της Γαλατσαραϊ όπου στην ουσία το είπε πως "βούτηξε" ο παίκτης στην μικρή επαφή που είχε που δεν ήταν για πέναλτι. Γι'αυτήν την φάση είχε μιλήσει και ο Πρόεδρος μας όπου είπε αυτά που συμβαίνουν και η Ομοσπονδία τον έβγαλε ψεύτη, ωραία πράγματα
  • S Forum Bot:
    Ο χρήστης std157489 ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "Φοιτητική Έρευνα για το Λιανικό Εμπόριο" στο Καφενείο.
  • PANATHA PANATHA:
    Μονο ο Τζαβελας θα μπορουσε να φαει κοκκινη καρτα χωρις να παιζει....πραγματικα ειναι ηλιθιο το παιδι...
  • Ertzan Ertzan:
    το είχε παίξει στοίχημα γι'αυτό :p
  • PANATHA PANATHA:
    Πραγματικα απορω....αφου σε καθε ματς ειναι με νευρα γιατι δεν το κοβει το ρημαδι και να ξεκινησει το ψαρεμα....
  • PANATHA PANATHA:
    Σε λιγο θα το καρφωσει ο Φωτης....
  • PANATHA PANATHA:
    Δεν γινονται αυτα....
  • Ertzan Forum Bot:
    Ο χρήστης Ertzan ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "Κύπελλο IFC#15 Ημιτελικός (30-31/3/2024)" στο Διαγωνισμός I.F.C..
    Ertzan Forum Bot: Ο χρήστης Ertzan ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "Κύπελλο IFC#15 Ημιτελικός (30-31/3/2024)"...