F1 2020

Καλησπέρα σε όλους,

Σήμερα θα καταπιαστούμε λίγο με το ζήτημα της ποινής της Racing Point για το θέμα με τα φρέμα.

Ομάδες όπως η Ferrari, η Renault και η Williams έχουν δηλώσιε πως θα κάνουν έφεση κατά της ποινής. Σε αυτό το κλαμπ των ομάδων ήταν και η McLaren, η οποία εν τέλει αποστασιοποιήθηκε.

Φυσικά ο λόγος δεν είναι η Racing Point, είναι ξεκάθαρα η πιθανή εμπλοκή της Mercedes και ως ακόλουθο την πιθανή ποινή που μπορεί να ακολουθήσει αν κριθεί ένοχη. Χαρακτηριστικά ο Mattia Binotto, δήλωσε πως η κατάσταση είναι σαν να αντιγράφεις σε ένα τεστ. Υπάρχει η πλευρά που αντιγράφει και η πλευρά που δίνει τις απαντήσεις σε αυτόν που αντιγράφει. Κατηγορεί πλαγίως τους Γερμανούς και φυσικά αποσκοπεί στην τιμωρία τους μέσω τις περαιτέρω διερέυνησης της υπόθεσης.

Σε αυτό το σημείο να πούμε πως η Red Bull, αφήνει τους υπόλοιπους να κάνουν την βρώμικη δουλειά, παρότι είναι η ομάδα με το πιο άμεσο συμφέρον σε περίπτωση τιμωρίας της Mercedes. Αν και ο Cristian Horner μίλησε ευθέως πως στην περίπτωση που υπάρχει απόδειξη πως η Mercedes έδωσε σχέδια στην Racing Point, θα πρέπει να τιμωρηθεί. Επιπλεόν. ο ίδιος τόνισε πως αν και η Red Bull είναι η μοναδική ομάδα που επίσημα έχει δύο αγωνιστικές ομάδες στο grid, ποτέ δεν έχει ευνοήσει την Alpha Tauri (πρώην Toro Rosso) αγνοώντας τους κανονισμούς.

Θα αναρωτηθεί κάποιος και δίκαια, αν τιμωρηθεί η Mercedes, τι κέρδος θα έχει η Ferrari ή η Renault; Η απάντηση είναι απλή και πολύπλοκη ταυτόχρονα. Βραχυπρόθεσμα δεν θα κερδίσουν τίποτα, αυτό είναι το σίγουρο. Μακροπρόθεσμα ίσως να κερδίσουν πολλά. Ήδη υπάρχει χάσμα μεταξύ της Mercedes και της FIA για το αν θα συνεχίσουν την συνεργασία τους από του χρόνου λόγω οικονομικών κυρίως θεμάτων. Σε όλη αυτή την σπέκουλα, προστίθεται το θέμα ενός πιθανού σκανδάλου το οποίο ψίθυροι αναφέρουν πως η μαμά εταιρία το φορτώνει στον Toto Wolf ο οποίος έχει και μετοχές στην Racing Point (μελλοντική Aston Martin), στην οποία επίσης ακούγεται πως θα πάει του χρόνου ως αγωνιστικός διευθυντής. Άρα κίνητρο υπάρχει και αν αποδειχθεί κάποια ενοχή, η κατηγορία και ποινή δεν θα πάνε σε πρόσωπα αλλά στην ομάδα, κάτι το οποίο ίσως φέρει την αποχώρηση των Γερμανών ως αγωνιστική ομάδα και συνεχίσουν μόνο ως προμηθευτές κινητήρων.

άρα the king might be dead in the future και ανοίγει ο δρόμος για τους επόμενους.
 
Καλησπέρα,

Πηγαίνουμε ολοταχώς για την έναρξη του τριημέρου για τον αγώνα της Βαρκελώνης και τα νέα είναι κυρίως εξωαγωνιστικά.

Έχει ακουστεί πως η FIA εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να απαγορεύσει την χρήση διαφορετικών mode λειτουργίας του μονοθεσίου. Αυτές οι χαρτογραφήσεις έχουν να κάνουν κυρίως με την λειτουργία του κινητήρα και πόσο θέλει να τον πιέσει η ομάδα ή ο οδηγός. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στα πλάνα της FIA είναι η σκέψη όπου με το mode με το οποίο θα τρέχει στις κατατακτήριες το εκάστοτε μονοθέσιο. θα είναι παράλληλα αναγκασμένο να το χρησιμοποιήσει και στον αγώνα χωρίς δικαίωμα αλλαγής. Αυτό σημαίνει πως δύσκολα θα δούμε στις κατατακτήριες τα full performance modes πράγμα το οποίο κυρίως μειώνει την δυναμική της Mercedes η οποία λέγετια πως διαθέτει πολύ καλό mapping για αυτό και βλέπουμε την εύκολη επικράτηση το Σάββατο. Ποιος θα τολμήσει να πάει σε δυνατές χαρτογραφήσεις όταν ξέρεις πως αν τρέχει 50 ή και παραπάνω γύρους με το μοτέρ στους κόφτες, μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε;

Επίσης, ακούγεται η αντικατάσταση του Φέτελ στην Φεράρι πριν το τέλος της σεζόν. Κάποια sites του εξωτερικού ήδη μιλάνε για αντικατάσταση του Γερμανού από τον Ράικονεν. Δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει κάτι τέτοιο, ο χρόνος θα δείξει λογικά. Πάντως οι σχέσεις της ιταλικής ομάδας με τον Γερμανό πιλότο πλέον δεν πηγαίνουν άλλο και σίγουρα ο λόγος του μη διαζυγίου μέχρι τώρα έχει να κάνει με τις αποζημείωσεις.

Με ελάχιστη αυτή σημασία, συνεχίζονται συζητήσεις για την πιθανή επιστροφή του Νίκο Χούλκενμπεργκ στην F1, με τον Γερμανό πιλότο να συζητάει με ομάδες και πιο έντονα με την Άλφα Ρομέο όπου ο Ράικονεν δύσκολα θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν.
 
Καλημέρα σας,

Χρόνια πολλά σε όσους και όσες γιορτάζουν, να περάσετε καλά, πάντα υγεία και καλές διακοπές σε όσους είναι θα πάνε τώρα. Ένας από αυτούς είμαι και εγώ :)

Περιορισμένη η συμμετοχή μου στο gp της Βαρκελώνης καθότι ξεκινάω και εγώ επιτέλους άδεια και το ΣΚ είναι πολυάσχολο.

Πάντως χθες, η εικόνα στα ελεύθερα 1 και 2 ήταν η κλασσική θα μπορούσαμε να πούμε. Οι δύο Mercedes στις θέσεις 1-2 και πίσω τους ο Μαξ Φερστάπεν με διαφορά 0,8 έως 1 δευτερόλεπτο.

Αυτή η εικόνα ίσως προμυνήει τι θα συμβεί στις κατατακτήριες αλλά νομίζω ο αγώνας θα παρουσιάσει μεγάλο ενδιαφέρον ανάλογο με τον προηγούμενο. Εκτός και αν οι Γερμανοί βρήκαν την αιτία των προβλημάτων τους και τα σαρώσουν όλα αύριο.

Οι Ferrari αν και ξεκίνησαν εντυπωσιακά στο FP1, δεν παρουσιάστηκαν εξίσου ανταγωνιστικές στο FP2. Την πιο εντυπωσιακή εμφάνιση εως τώρα έχει έρθει από τον Ρικιάρντο ο οποίος έμεινε τέταρτος κάνοντας χρονο οριακά εντός δευτερολέπτου από τον πρώτο Χάμιλτον. Επίσης, το πλέον παράδοξο είναι πως τον πέμτπο καλύτερο χρόνο τον έκανε η Haas του Grosjean. Αν δούμε Haas στο Q3 σήμερα θα είναι το πιο συγκλονιστικό πράγμα θεωρώ. Θεωρώ βέβαια πως η εικόνα αυτή θα αλλάξει, δεν μπορώ να φανταστώ κάποια ΜακΛάρεν ή Racing point εκτός δεκάδας.
 
Καλημέρα,

Σήμερα δύσκολα θα δω τον αγώνα καθώς διακοπάρω. Συνεπώς λογικά θα απέχω και στοιχηματικά.

Κλασσικό 1-2 χθες για την Mercedes όμως ο χρόνος του Verstappen αφήνει ελπίδες για τον αγώνα, αν καταφέρει να κάνει μια καλή εκκίνηση. Μειώθηκε το gap μεταξύ των Γερμανών και της Red Bull, πράγμα το οποίο είναι καλό σημάδι και γι αυτό τον αγώνα αλλά και για το υπόλοιπο της σεζόν.

Επίσης, αρκετά αξιοπερίεργο είναι πως η νίκη του Verstappen δίνεται στο 3,75 ενώ η νίκη του Bottas ο οποίος ξεκινά δεύτερος δίνεται στο 6.

Γενικά, με λίγη έμπνευση και τύχη νομίζω υπάρχουν καλες επιλογές. Πάντως η εξάδα για τον Αλμπον δείχνει money in the bank, αν αποφύγει τυχόν συμβάντα με τον επικίνδυνο Stroll. Στο 1,40 αυτό το σημείο.

Η εκκίνηση θα κρίνει πολλά, υπάρχουν αρκετά μέτρα μέχρι την πρώτη στροφή στην Βαρκελώνη και επίσης η δεξιά στροφή είναι αρκετά κλειστή και θέλει θάρρος και θράσος για να βουτήξεις. Μπορείς να πάρεις καλύτερη γραμμή για μετέπειτα βέβαια μένοντας εξωτερικά αλλά δύσκολο να κρατηθείς.



Στάλθηκε από το SM-N770F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 
Καλησπέρα σε όλους,

Επιστρέψαμε από τις καλοκαιρινές διακοπές, τα κεφάλια πλέον μέσα. Φυσικά η φάση με τον κορονοϊό έχει επηρεάσει όλες τις πτυχές της ζωής μας, συνεπώς και την καλοκαιρινή άδεια, οπότε ελπίζω όλοι να περάσατε καλά και να ξεκουραστήκατε όσο αυτό είναι δυνατό.

Στα δικά μας τώρα, η F1 συνεχίζει ακάθεκτη, όσο είχα άδεια υπήρξαν 2 αγώνες, ένας σε Βαρκελώνη και ένας στο αγαπημένο Σπα. Παραδόξως τους είδα και τους δύο αγώνες αν και συνήθως τους χάνω σε τέτοιες περιόδους. Δεν θέλω να πλατιάσω πολύ με το τι ακριβώς έγινε σε αυτούς τους αγώνες. Σε γενικές γραμμές η Mercedes επηκράτησε κατά κράτος και πήρε το 1-3 στην Βαρκελώνη και το 1-2 στο Σπα με τον συνήθη ύποπτο Hamilton να κάνει τις νίκες της καριέρας του 89. Ο Φερστάπεν συμπλήρωσε το βάθρο και στους δύο αυτούς αγώνες.

Νομίζω πως πλέον είναι ξεκάθαρο πως η ομάδα τον στηρίζει στην κατάκτηση του τίτλου και είναι διατεθιμένη να πάει μαζί του για το απόλυτο ρεκόρ των 8 πρωταθλημάτων. Αυτό έγινε ακόμη πιο πασιφανές, από το γεγονός πως στον αγώνα του Σπα η ίδια η ομάδα δεν άφησε τον Bottas να πιέσει τον Hamilton. Θα τα κατάφερνε; Κανείς δεν ξέρει και δεν θα το μάθει κιόλας. Το γιατί ο Μπότας το δέχεται αυτό, νομίζω είναι πολυπαραγοντικό και δεν μπορεί να αναλυθεί από εμάς τους κοινούς παρατηρητές του σπορ, οι οποίοι δεν είμαστε μέσα στην εκάστοτε ομάδα και φυσικά δεν γνωρίζουμε τι συμβόλαια και τι συμφωνίες υπάρχουν.

Στο Σπα βαρετός αγώνας για την πρώτη τριάδα. Όμως από την θέση 4 και κάτω έγινε ένας εξαιρετικο αγώνας με τις Renault να κάνουν καταπληκτική εμφάνιση όλο το τριήμερο και να παίρνουν τις θέσεις 4-5, με τον Οκόν μάλιστα να περνάει τον Άλμον στον τελευταίο γύρο για να πάρει την πέμπτη θέση. Αντίστοιχη παρουσία στην Βαρκελώνη είχαν οι Racing Point. Η Φεράρι μία τραγωγία στο Βέλγιο, όπου και έμοιαζε με ομάδα της ουράς που κοντραριζόταν με τις Γουίλιαμς, ούτε καν ομάδα της μέσης. Και το γεγονός πως τα βρήκε σκούρα απέναντι και τις Alfa Romeo δείχνει πως το πρόβλημα δεν ήταν μόνο ο κινητήρας. Απεναντίας στην Βαρκελώνη μια καλή στρατηγική και ένας καλός αγώνας από τον Φέτελ, έφερε το ένα έστω μονοθέσιο στην έβδομη θέση.

Δεν θα πλατιάσω περισσότρο για το τι έγινε στους αγώνες που πέρασαν. Ίσως προσθέσω μερικά σχόλια σε άλλο ποστ σχετικά με τον πιο πρόσφατο του Βελγίου τον οποίο τον παρακολούθησα πιο συγκεντρωμένα. Στοιχηματικά δεν έπαιξα κάτι αν και η νίκη του Χάμιλτον στο Σπα έδειχνει money in the bank.

Πλέον το καλεντάρι μεταφέρεται για 2 σερί αγώνες στην Ιταλία, έναν στην Μόντσα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και έπειτα στο Μουτζέλο. Η χαρά των τιφόζι εν μέρει, αλλά μάλλον η Μόντσα η οποία πίστα ταχύτητας, ίσως αποτελέσει άλλη μία ταφόπλακα για την Σκουντερία. Στα SOS αξιοσημείωτα είναι πως πλέον τα modes για έξτρα δύναμη στις κατατακτήριες καταργούνται και πλέον ίσως αποκτήσει η διαδικασία νέο ενδιαφέρον για την κορυφή, αν και ο μόναδικός πιλότος ο οποίος αυτή τη στιγμή δείχνει ικανός να απειλήσει είναι ο Verstapen.

Υ.Γ.: Γενικά το νήμα δεν υπάρχει για να μονολογώ παιδιά, όποιος θέλει να πει το οτιδήποτε είναι καλοδεχούμενος. :)
 
  • Like
Αντιδράσεις: fairplay και nklaps
Καλή σεζόν με υγεία έχω να πω μόνο.
Αν προκύψει κανένα bet με χαρακτηριστικά "δικά μας" :eye:, θα χαρούμε πολύ να το μοιραστείς μαζί μας!
Από F1 δεν σκαμπάζω διόλου.
Υποστηρίζω τη Ferrari γιατί απλά αρέσει στο γιο μου.
 
  • Like
Αντιδράσεις: kosdpthess και fairplay
Hello everyone,

Μία μέρα πριν την έναρξη του τριημέρου στη Μόντσα και δεν κουνιέται φύλλο.

Το μοναδικό αγωνιστικό νέο είναι πως στις εξέδρες της πίστας θα παρευρεθούν 250 ιατροί και νοσηλευτές από την Ιταλία, ως φόρο τιμής για την δουλειά και την προσπάθεια που έκαναν στην μάχη με τον κορονοϊό κυρίως στην γείτονα χώρα.

Από εκέι και έπειτα, οι οδηγοί της Mercedes δεν πιστεύουν πως θα επηρεάσει ιδιαίτερα την απόδοση τους το ban στα engine modes για τις κατατακτήριες του Σαββάτου, απενατίας θεωρούν πως θα πάρουν και το πλεονέκτημα πως θα γίνουν οι κινητήρες τους ακόμη πιο αξιόπιστοι αφού το Σάββατο θα πιέζονται λιγότερο.Απεναντίας η Red Bull θεωρεί πως η διαφορά με τους Γερμανούς θα μειωθεί και θα μπορούν να διεκδικήσουν παραπάνω πράγματω στην κατάταξη.

Επίσης, έχουμε δηλώσεις Leclerc και Sainz οι οποίοι στηρίζουν και πιστεύουν στην εξέλιξη της Ferrari στο άμεσο μέλλον. Ειδικά ο Sainz τι να πει, αφού μόλις υπέγραψε συμβόλαιο με την scuderria και βλέπει πως πιθανότατα του χρόνου η νυν ομάδα του θα είναι καλύτερη από την μελλοντική του. Πολύ πιθανό αν δεν προσπαθήσει πολύ, να βρεθεί πίσω και από την Renault, η οποία από πίσω της έχει μία τεράστια εταιρία με τρομερούς πόρους και προσωπικά δεν θα μου κάνει έκπληξη αν θα είναι η ομάδα η οποία στο μέλλον θα κοντράρει ανοιχτά την Mercedes.

Αυτά τα ολίγα γιατί προέρχομαι και από τρομερή μέρα στη δουλειά. Τα λέμε από αύριο αν και δυστυχώς υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να χάσω τον αγώνα της Κυριακής, πράγμα το οποίο απεύχομαι.

Καλή σεζόν με υγεία έχω να πω μόνο.
Αν προκύψει κανένα bet με χαρακτηριστικά "δικά μας" :eye:, θα χαρούμε πολύ να το μοιραστείς μαζί μας!
Από F1 δεν σκαμπάζω διόλου.
Υποστηρίζω τη Ferrari γιατί απλά αρέσει στο γιο μου.


Δύσκολα αγαπητέ σε μία τέτοια σεζόν παντοκρατορίας να πιάσουμε τέτοιες "sans voir" αποδόσεις. Πιάσαμε στις αρχές ένα 17άρι αλλά ήταν αρκετά τυχερό και μόνο με τράκες και γενικά αναπάντεχα συμβάντα μπορεί να ελπίζει κάποιος. Αλλιώς οι εποχές που ένας οδηγός ξεκινούσε κάτω από την τριάδα και κέρδιζε, έχουν περάσει.

Προσωπικά προσπαθώ να δίνω και να παίζω σημεία τα οποία τα θεωρώ πως έχουν αξία,δηλαδή αν θα ήμουν μπουκ θα πλήρωνα λιγότερο σε απόδοση και προσπαθούμε για το καλύτερο.
 
  • Like
Αντιδράσεις: nklaps
Καλησπέρα friends (που λέει και μια ψυχή)

Σήμερα είχαμε ελεύθερα δοκιμαστικά 1 και 2. Όχι κάτι το συνταρακτικό. Οι δύο Mercedes σε δικό τους ρυθμό, με τις ΜcLaren, Red Bull και Alfa Tauri να ακολουθούν. Το μοτέρ της Honda δείχνει αρκετά ανταγωνιστικό όπως φυσικά και αυτό της Renault. Θεωρώ πως η Red Bull δοκιμάζει πράγματα και σίγουρα η διαφορά το Σάββατο δεν θα είναι στο 1 δευτερόλεπτο που την βλεπουμε τώρα.

Η Ferrari έναν αιώνα πίσω και λογικά αυτή θα είναι και η συνολική της εικόνα το τριήμερο. Πιθανότατα θα βρει μία βελτίωση αλλά δεν πιστεύω πως μπορεί να βελτιώσει δραματικά τον ρυθμό της. Αυτή τη στιγμή είναι 1,5 δευτερόλεπτο πίσω από τους Γερμανούς και λογικά θα παλέψει για να μπει στην 10άδα το Σάββατο και ότι καλύτερο πάρει στον αγώνα.

Κακή επιδοση σήμερα από τους οδηγούς της Renault. Πιθανότατα και αυτοί δοκίμασαν πράγματα και ίσως παρουσιαστούν καλύτεροι. Οι Γάλλοι έχουν δείξει πως διαθέτουν τελική ταχύτητα, πράγμα σημαντικό στην Μόντσα. Μένει να δούμε αν θα το επιβεβαιώσουν αύριο αυτό ή κάπου σκαλώνει το πράγμα και θα πάει σε έναν μέτριο αγώνα στην καλύτερη, παλεύοντας για κάποιο βαθμό.

Αυτή τη στιγμή η νίκη του Χάμιλτον δίνει 1,44. Δεν πιστέψω πως θα υπάρξει καλύτερη απόδοση. Η μοναδική περίπτωση να μην πάρει την νίκη, είναι να πάρει την pole o Bottas και στην εκίνηση να μείνει μπροστά. Φυσικά αυτό προυποθέτει και κάποια "εντολή" από την ομάδα να μην έχουν εσωτερικούς μπελάδες και πιθανά ρίσκα. 'Οτι έκαναν με τον Φινλανδό στο Βέλγιο δηλαδή.

Για να κερδίσει οποιοσδήποτε άλλος πέρα από τους οδηγούς των Μερκ, πραγματικά πρέπει να γίνει κάτι αναπάντεχο στον αγώνα. Formula 1 είσαι φυσικά και όλα μπορούν να συμβούν αλλά μόνο έτσι. Λογικά θα κλείσει την ψαλίδα η Red Bull αλλά όταν είναι 1 δευτερόλεπτο πίσω, δεν πιστεύω πως μπορεί να κάνει κάποιο θαύμα και να βρεθεί πρώτη το Σάββατο. Στην καλύτερη να πάρει δεύτερη θέση, πράγμα το οποίο ευχόμαστε όλοι για να δούμε κάτι διαφορετικό αλλά και πάλι αρκετά δύσκολο.
 
Καλημέρα/Καλησπέρα σε όλους,

Τα ελεύθερα δοκιμαστικά 3 ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο. Η εικόνα των αποτελεσμάτων δεν λέει την αλήθεια. Πρώτος ο Bottas και πίσω του οι δύο πιλότοι της McLaren, Sainz και Νοrris. Το λέω αυτό διότι μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο, εκεί δηλαδή που κατεβάινουν οι χρόνοι, είχαμε εγκατάλειψη από τον Ricciardo ο οποίος εκείνη τη στιγμή είχε και έχει τον τέταρτο καλύτερο χρόνο. αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την κόκκινη σημαίο και πάγωμα της διαδικασίας η οποία άνοιξε περίπου 3 λεπτά πριν το φινάλε και όλοι βγήκαν για έναν γρήγορο γύρο αλλά η κίνηση δεν βοήθησε. Το κύριο πρόβλημα ήταν οι οδηγοί οι οποίοι βγήκαν πρώτοι και αφού έκαναν την προσπάθεια τους, έκοψαν και μαζεύτηκαν τρενάκι, πράγμα που σε μία σχετικά στενή πίστα σαν τη Μόντσα δημιουργεί πρόβλημα στους επερχόμενους γρήγορους πιλότους.

Τυχερός αλλά και ικανός στάθηκε ο Hamilton ο οποίος γλίτωσε μεγάλο τρακάρισμα όταν ενας οδηγός της Alfa Romeo (δεν πρόλαβα να δω ποιος ήταν) ανοίχτε για να προσπεράσει αργοκίνητο μονοθέσιο χωρίς σοβαρή επιτάχυνση και ο Hamilton ερχόταν με πατημένο τέρμα το γκάζι στην πίσω ευθεία πριν την Parabolica. Αναγκάστηκε να βγει στα χόρτα και παράτησε και την προσπάθεια του.

Σε γενικές γραμμές, McLaren, Renault και Red Bull μείωσαν την διαφορά και έδειξαν ότι μπορούν να είναι ψηλά. Λογικά οι κατατακτήριες θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Αναμένουμε και την απάντηση του πρωταθλητή φυσικά. Επίσης και η Ferrari έδειξε βελιωση, με τον Leclerc να κάνει χρόνο με 8 δέκατα διαφορά από τον καλύτερο χονο του Bottas, χρόνος ο οποίος επιτρέψτε μου να πω πως θα έπεφτε περισσότερο είτε από τον Φινλανδό είτε από τον Βρετανό, αν δεν υπήχε αυτή η καθυστέρηση λόγω κίνησης.
 
Μετά τις κατατακτήριες στην Μόντσα, όπου μετά το Q1 αποφύγαμε άλλον έναν τραγέλαφο με το λεγόμενο toe πριν την parabolica.

Η δεκάδα είναι η εξής:
1) Hamilton
2) Bottas
3) Sainz
4) Perez
5) Verstappen
6) Norris
7) Ricciardo
8) Stroll
9) Albon
10) Gasly

Θα ξεκινήσω τον σχολιασμό ανάποδα. Οι Williams θα είναι στην ουρά. Λυπηρό για το τελευταίο αγωνισιτκό ΣΚ της οικογένειας Williams, όμως δεν μπορούσαν για πολλά. Ίσως ο Russel αν δεν είχε μπλέξει στην κίνηση του Q1 να τα είχε καταφέρει καλύτερα. Haas και Alfa Romeo δεν έχω να σχολιάσω κάτι. Ο Grosjean ο οποίος έμεινε δέκατος έκτος, αν δεν είχε κάνει λάθος στην τελευταία του προσπάθεια ίσως να πέρναγε στο Q2.

Από εκεί και έπειτα η Ferrari έδειξε πως δεν μπορούσε. Ναι μεν ο Vettel, κόλλησε στην κίνηση και έμεινε δέκατος έβδομος, πράγμα που τον καθιστά τον πιλότο με την χειρότερη κατάταξη με Ferrari μετά το μαρκινό 1964, όπου ένα κόκκινο μονοθέσιο είχε καταταχθεί δέκατο έκτο. Ο Leclerc πέρασε στο Q2 όμως έμεινε δέκατος τρίτος χωρίς στην ουσία να απειλήσει για να μπει στην δεκάδα. Πολύ κράξιμο τρώνε οι Ιταλοί για την επιλογή να μπλέξουν με την κίνηση αλλά θεωρώ πως ρίσκαραν να πάρουν κάτι το οποίο αλλιώς δεν θα μπορούσε να έχει το μονοθέσιο. Ακόμη και ο Leclerc ο οποίος πέρασε στο Q2 θα μπορούσε να μείνει έξω, απλά ήταν τυχερός γιατί κατάφερε να πάρει ότι μπορούσε από το προπορευόμενο μονοθέσιο χωρίς να μπλέξει στην κίνηση. Πολλοί πιλότοι δεν μπόρεσαν να κάνουν καλό τελευταίο γύρο στο Q1 λόγω της όλης κωλυσιεργίας που υπήρξε.

Για όσους δεν γνωρίζουν να εξηγήσω σύντομα το στόρι πίσω από αυτές τις κινήσεις των ομάδων. Θυμίζω πως πέρσι στο Q3 δεν έκαναν καν γρήγορο γύρο στο τέλος καθώς στην προσπάθεια να επωφεληθούν όλοι, στον γύρο ζεστάματος πήγαιναν τόσο σιγά που δεν πρόλαβαν να περάσουν από την γραμμή τερματισμού. Λοιπόν το όλο θέμα έχει να κάνει με την ταχύτητα με την οποία ξεκινά ένα μονοθέσιο τον γρήγορο γύρο. Στην πίστα της Μόντσα πριν την ευθεία εκκίνησης τερματισμού, υπάρχει μία παρατεταμένη δεξιά οβάλ ας το πούμε στροφή, η περίφημη parabolica. Σε αυτή την στροφή λοιπόν αν είσαι κολλημένος πίσω από ένα προπορευόμενο όχημα, το slip streaming σου επιτρέπει να πιάσεις μεγαλύτερη ταχύτητα στην επόμενη ευθεία οπότε κερδίζεις σημαντικά δέκατα στον γύρο σου.

Στην κορυφή για άλλη μία φορά ο Hamilton ο οποίος αν και έβγαινε από τα πιτ δεύτερος δεν προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το παραπάνω, και στ αίσια κέρδισε για 6,9 δέκατα τον Bottas. Ο Bottas ο οποίος έκανεν εξαιρετικό τελευταίο γύρο όμως ο Βρετανο βρήκε αυτό το κάτι παραπάνω που του έδωσε την pole. Χωρίς party mode στον κινητήρα πλέον τα δύο Mercedes και πάλι πάνω από 8 δέκατα μπροστά από τον τρίτο Sainz ο οποίος έκανε την έκπληξη και έφερε την McLaren πίσω από τους Γερμανούς. Τέταρτος ο Perez ο οποίος νομίζω έχασε την τριάδα μέσα από τα χέρια του καθότι ήταν πιο γρήγορος από τον Ισπανό στα πρώτα 2 sectors.

Δυσάρεστη έκπληξη ήταν η Renault και η Red Bull. Οι Γάλλοι έμειναν στο 9-12 χωρίς να απειλήσουν ποτέ ιδιαίτερα. Από την άλλη τα high hopes για τους Αυστριακου πήγαν πειπατο. Ο Verstappen δεν μπόρεσε ποτέ να βρει ταχύτητα και φαινόταν πως θα παλέψει για την τρίτη θέση περισσότερο από κάθε άλλο αγώνα και τελικά δεν τα κατάφερε. Ο Albon αρκετά απογοητευτικός για άλλη μάι φορά, τερματίζοντας την διαδικασία ως έννατος. Θεωρώ πως ο Albon θα χαιρετήσει στο τέλος της σεζόν. Σε καμία περίπτωση δεν δειχνει ικανός έστω να φέρνει το μονοθέσιο του πίσω από τον Ολλανδό ομοσταβλό του και να μην μπορεί έστω να ακολουθήσει παρόμοιο ρυθμό. Πέρσι ο Gasly, μπορεί στους αγώνες να τα θαλάσσωνε. όμως στις κατατακτήριες δεν ήταν τόσο κακός. Θα μου κάνει μεγάλη εντύπωση αν ο Albon συνεχίσει του χρόνου. Θεωρώ πως στην Red Bull η θα πρέπει να επαναφέρουν τον Gasly για μάι δεύτερη ευκαιρία ή θα πρέπει να κινηθούν για κάποιον πιο έμπειρο οδηγό.
 
Καλημέρα, καλή Κυριακή να έχετε όλοι.

Προσωπικά είμαι στη δουλειά και ίσως δνε δω και τον αγώνα. Δεν έχω χρόνο να ψαχτώ στοιχηματικά, ίσως ρίξω κάτι στο live αν τελικά δω τον αγώνα. Με μια ματιά που έριξα, θα πω την άποψη μου.

Λογικά το 1-2 δεν χάνεται για τους Γερμανούς. Το θέμα είναι τι θα κάνει ο Verstappen ο οποίος ξεκινάει πεμπτος. Σίγουρα θα ρισκάρει, σίγουρ αθ απαλέψει για την τρίτη θέση αλλά θα μπορέσει; McLaren και Racing Point έδειξαν δυνατές, δεν θα είναι εύκολο να τις περάσει. Λογικά θα κάνει καλύτερη εκίνηση και από τους 2. Στο 2,62 η απόδοση για να βγει τρίτος.

Επίσης σε όμιλο οδηγών, μεταξύ Νόρις, Στρολ, Οκον, Γκασλί, νομίζω το 2άρι απόδοση στον Νόρις είναι καλή περίπτωση. Ο λόγος πουδίνεται τόσο έχει να κάνει με το γεγονός πως υστερεί στις εκινήσεις του ο Νόρις.
 
  • Like
Αντιδράσεις: tino και nklaps
Στα γρήγορα να πω πως έριξα το στοίχημα του Νόρις και θα δω στο Live αν αξίζει κάτι (αν δω τον αγώνα).
 
Hello lads,

Δύο μέρες ήδη μετά τον επεισοδιακό αγώνα στην Μόντσα. Μετά τον πρώτο αγώνα στην Αυστρία, επιτέλους είχαμε δράμα και εγώ δούλευα... Είδα την εκίνηση όπου ο Bottas κοιμήθηκε και βρέθηκε πέμπτος και μετά πρόλαβα να δω όταν γύρισα σπίτι, την επανεκίνηση μετά την κόκκινη σημαία. Να φανταστείτε δεν ήξερα καν τι είχε παιχτεί, τυχαία το άνοιξα να δω το τέλος του αγώνα αν δεν είχε τελειώσει.

Δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη για τον αγώνα οπότε δεν θα πω πολλά. Στοιχηματικά έριξα μερικά πράγματα όπου πήρα τα λεφτά μου πίσω. Αν δεν ήμουν χέστης θα είχα βγάλει κάτι. Για την ακρίβεια, πήγα κουβά με το μπετ στον Norris το οποίο θα έβγαινε περίπατο αν δεν υπήρχε η κόκκινη σημαία, πιάνω το βάθρο του Sainz το οποίο έριξα στο live και ενώ παίζαω νίκη Gasly, το κάνω cash out και παίζω νίκη Sainz οπότε μου ήρθε η μία η άλλη. Αυτά έχει η Φ1 για αυτό και την αγαπάμε εξάλου.

Τώρα να πω πολλά μπράβο στον Γάλλο για την νίκη του, ο οποίος ναι ήταν τυχερός αλλά κράτησε στην κορύφή ένα υποδιέτερο μονοθέσιο. Ο Sainz τον έφτασε στο τέλος όπου ίσως να έπαιξαν ρόλο τα λάστιχα τα οποία τα έφθηρε πολύ ο Gasly στην προσπάθεια του να μείνει μπροστά. Εξαιρετικός και ο Sainz με την συνολική του παρουσία στον αγώνα και έδειξε μέταλλο νικητή μετά την επανεκίνηση.

Εκπληκτικός Hamilton ο οποίος από την τελευταία θέση έφτασε έβδομος σε μισό αγώνα. Ναι ξέρω, οδηγεί το καλύτερο μονπθέσιο αλλά δεν είναι εύκολο αυτό που έκανε. Φυσικά πάρα πολύ τυχερός που Bottas δεν μπόρεσε να πάρει κανέναν σοβαρό βαθμό και ο Verstappen εγκατέλειψε, οπότε στην ουσία η κορυφή στο πρωτάθλημα δεν απειλήθηκε ποτέ. Ο Φινλανδός άκουσε τεράστιο κράξιμο για την εμφανισή του, αλλά επίσης θεωρώ πως με δική του ευθύνη ή της ομάδας, το μονοθέσιο είχε στηθεί για να μπορεί να γυρνάει γρήγορα μόνο του. Σε συνθήκες όπου βρήκε πιο αργά μονοθέσια μπροστά του και με την μειωμένη τελική στις ευθείες τα προσπεράσματα έγιναν βουνό και στην ουσία δεν τα είδαμε και ποτέ.

Καλός αγώνας και από τον Stroll ο οποίος πήρε το βάθρο και θα μπορούσε να είχε πάρει ακόμη και νίκη ή δεύτερη θέση αν δεν είχε κάνει τόσο κακή εκκίνηση μετά την επανέναρξη. Είναι το σημείο που στάθηκε και ο ίδιος στις δηλώσεις του και φάνηκε φανερά απογοητευμενος παρά το ότι ανέβηκε στο πόντιουμ.

Επιπρόσθετα οι δύο Renault εκαναν σημπαθητικό αγώνα με θέσεις 6-8 και εντύπωση (ευχάριστη θα έλεγα) προκαλεί η δυσαρέσκεια του Occon ως προς την ομάδα, ο οποίος ανοιχτά διαφώνησε με τηνσ τρατηγική της ομάδας, πιστεύοντας ότι με το συμβάν της κόκκινης σημαία θα μπορούσαν να είχαν πάρει περισσότερα. Δεν εια πως τους βρήκε το άνοιγμα και το κλείσιμο του pit lane οπότε δεν έχω άποψη.

Τέλος, τι να πούμε για την Ferrari; Είδα πως ο Vettel δεν φρέναρε ποτέ στην πρώτη στροφή. Συγκλονιστικό είναι το στιγμιότυπο που δείχνει πως κάτι σπάει στο πίσω αριστερά φρένο και αναφλέγεται. Λογικά, έχασε τα υγρά οπότε και το πεντάλ έγινε νεκρό. Πλέον το μονοθέσιο καταντάει επικίνδυνο και δεν ξέρω και αν φταίει και κάτι στο ατύχημα του Leclerc ο οποίος το χάνει σε ασυνήθιστο σημείο.

ΥΓ.: Θεωρία συνοωσίας. Άνετα μπορούσε ο Hamilton να μείνει μπροστά και να καλύψει την ποινή των δέκα δευτερολέπτων, άρα γιατί τον έβαλαν και τον έβγαλαν τελευταίο; Μήπως για να έχει ενδιαφέρον; Συμφωνία κυρίων; Who knows.
 
  • Like
Αντιδράσεις: tino και nklaps
Ο Σαινθ εκανε λαθος με τα ελαστιχα με χαρντ ωντας πιο δυνατι μονοθεσιο θεωρω οτι δεν θα ειχε θεμα.
Ο Χαμιλτον ειχε 5 γυρους περιθοριο να μπει στα πιτ πρεπει να εχει αλλξει ο κανονισμος.
Στην Φεραρι Αριβαμπενε θα λενε κ θα κλαινε!!
 
  • Like
Αντιδράσεις: kosdpthess
Ο Σαινθ εκανε λαθος με τα ελαστιχα με χαρντ ωντας πιο δυνατι μονοθεσιο θεωρω οτι δεν θα ειχε θεμα.
Ο Χαμιλτον ειχε 5 γυρους περιθοριο να μπει στα πιτ πρεπει να εχει αλλξει ο κανονισμος.
Στην Φεραρι Αριβαμπενε θα λενε κ θα κλαινε!!


Καλημέρα ,

Έχεις δίκιο σε αυτό που λες με την ποινή στον Hamilton, δεν το έγραψα σωστά. Eννοούσα ότι μπορούσε να μπει στον πέμπτο γύρο και να μην βγει τελευταίος, σίγουρα θα είχε διαφορά όσο θα ήταν το πιτ από τον δέκατο για παράδειγμα ή κάτι τέτοιο. Μην σου πω θα πέρναγε και τον Bottas. Ίσως προσπάθησαν να δώσουν ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα αλλά Bottas και Verstappen δεν κατάφεραν κάτι. Δεν εννοούσα να έμενε μπροστά για να πάρει νίκη αλλά θα μπορούσε να έχιε καλύτερο πλασάρισμα, ήδη στον π΄ρωτο γύρο είχε ανοίξει μεγάλη διαφορά από τον Gasly.

O Sainz αν θες την γνώμη μου δεν έκανε λάθος. αν είχε κερδίσει κάποια θέση στην εκίνηση περισσότερο, θα είχε φθείρει ελαστικά λιγότερο και θα είχε πιέσει τον Gasly νωρίτερα. H hard δεν θα του αεξασφάλιζε απαραίτητα κάτι, άσε που μπορεί ο Gasly να είχε ανοίξει μεγαλύτερη διαφορά που δεν θα μαζεύοταν στο τέλος. Επίσης, η medium του είχε 3-4 γύρους πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας οπότε ήτνα πρακτικά σαν φρέσκια.

Ferrari, οκ, όλοι κάνουμε λάθη αλλά ο Binotto πρέπει να αποτελέσει παρελθόν. Το μονοθέσιο δεν έχει τίποτα, ούτε κινητήρα, ούτε αεροδυναμική, ούτε κάθετη δύναμη ούτε ούτε...
 
  • Like
Αντιδράσεις: tino
Καλησπέρα,

Σήμερα ανοίγει το τριήμερο για το GranPrix της Τοσκάνης ή του Μουτζέλο αν προτιμάτε.

Ήδη έχουμε αποτελέσματα από Free Practice 1, με τον Bottas να πετυχαίνει τον καλύτερο γύρο. Δεν θα σταθώ στα ελεύθερα δοκιμαστικά 1, καθώς οι δοκιμές είνια πολλές και διάφορες, δεν βγαίνουν εύκολα συμπεράσματα.

Στα άλλα νέα, o Vettel για του χρόνου υπέγραψε με την Aston Martin (πρώην Racing Point) και θα είναι team mate με τον Stroll. Ο Perez προς τοπαρόν είναι χωρίς θέση για του χρόνου αλλά θεωρώ πως και με τα λεφτά χορηγών που κουβαλάει αλλά και τις ικανοτητές του, δύσκολα δεν θα βρεθεί σε μονοθέσιο. Η πιο λογική και πιθανή θέση είναι μία εκ των δύο της Haas καθότι θεωρώ πως Grosjean και Magnussen θα αποτελέσουν παρελθόν.

Eπίσης, ο Horner πάγωσε τις όποιες σκέψεις για αλλαγή μεταξύ Albon και Gasly, λέγοντας πως ο Albon έχει συμβόλαιο και για του χρόνου και κάνουμε focus σε αυτόν αυτή τη στιγμή και στο πως θα γίνει καλύτερος. Προσωπική άποψη, μ@λ@κίες τούμπανες. Απλά αν θα γίνει swap θα γίνει στο τέλος και όχι ενδιάμεσα.

Η Red Bull δείχνει να μην είναι τόσο πίσω μέχρι στιγμής και ίσως αγχώσει τους Γερμανούς. Βέβαια πάντα η Μερκ κρύβει κάποιον άσο στο μανίκι της. Ferrari, μισή αιωνιότητα πίσω, περίπου 1,5 δευτερόλεπτο, με τις Renault να δείχνουν οι τρίτη δύναμη έως τώρα. Για να δούμε...
 
Καλημέρα σε όλους,

ΣΚ με F1 και άλλη μία φορά με βρίσκει στην δουλειά. Δεν είδα τίποτα χθες και λογικά δεν θα δω και τον αγώνα. Δεν έχω άποψη και λογικά θα απέχω και στοιχηματικά. Αν προκύψει κάτιτο συζητάμε.
 
Πρέπει να δουλεύω για να έχει συναρπαστικό αγώνα...

Περισσότερα απο βδομάδα αφού δω και τι έγινε.
 
Καλησπέρα σε όλους.

Δυστυχ'ως μετά τις καλοκαιρινές άδειες με πάει τρένο στη δουλειά. Αυτή την εβδομάδα εκτός ότι δούλευα ΣΚ και δεν είδα τον αγώνα, δεν πρόλαβα να δω/διαβάσω το οτιδήποτε σχετικά με F1.

Ελπίζω να κάνω catch up μέχρι τον επόμενο αγώνα. Αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
 
Καλημέρα, καλό ΣΚ σε όλους

Αγωνιστικό τριήμερο στο Σότσι ξεκίνησε χθες. Δεν είχα χρόνο να γράψω κάτι, όμως το ΣΚ ελπίζω πως επιτέλους θα παρακολουθήσω τα δρόμενα.

Είμαστε σε αναμονή για τις κατατακτήριες όπου μέχρι στιγμής, κλασικά η Mercedes είναι μπροστά και η ευχάριστη έκπληξη είναι πως την ακολουθούν οι ομάδες με Renault κινητήρα. Κάτι που παραδέχθηκε και ο Verstappen ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε πως θα είναι σκληρή η μάχη για να βρεθούν μπροστά από Renault και McLaren.

Μετά τον χαμό που έγινε στο Μουτζέλο, δεν θεωρώ πως μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι τόσο απίθανο και ανατρεπτικό καθότι μιλάμε για μία πίστα την οποία οι πιλότοι την ξέρουν.

Στοιχηματικά τα πράγματα είναι πάρα πολύ ρευστά ακόμη. Tο πλασάρισμα του Sainz στην εξάδα στον αγώνα είναι καλύ περίπτωση με την απόδοση και για τους δύο πιλότους της McLaren να είναι στο 1,83 kai sto 2,00 για τον Norrisο οποίος λογικάθα εκινήσει κάπου εκεί γύρω. Θεωρώ πως αν μπουν στην εξάδα στις κατατακτήριες (που λογικά θα μπουν), αυτές οι αποδόσεις θα πέσουν.
 

Προγνωστικά

  • 17:00
    COSMOTE SPORT 1 HD
    • ΠΑΣ Λαμία - ΠΑΟΚ
  • 19:30
    Novasports Prime
    • Άρης - Ολυμπιακός
  • 20:00
    Novasports 2HD
    • Μονακό - Λιλ
  • 20:00
    Novasports 3HD
    • Λοριάν - Παρί Σεν Ζερμέν
  • 20:30
    COSMOTE SPORT 1 HD
    • ΑΕΚ - Παναθηναϊκός
  • 21:30
    Novasports Extra 2
    • Κλαμπ Μπριζ - Γκενκ
  • 21:30
    Novasports News
    • Άντερλεχτ - Σερκλ Μπριζ
  • 21:45
    Novasports Extra 1
    • Γουλβς - Μπόρνμουθ
  • 22:00
    Novasports 1HD
    • Αγιαξ - Εξέλσιορ
  • 22:00
    Novasports 2HD
    • Αταλάντα - Φιορεντίνα
  • 22:00
    Novasports 3HD
    • Μαρσέιγ - Νις
  • 22:00
    Novasports 5HD
    • Μάντσεστερ Γ. - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
  • 22:00
    Novasports Start
    • Κρίσταλ Πάλας - Νιούκαστλ
  • 22:00
    Novasports Premier League
    • Έβερτον - Λίβερπουλ
  • Αύριο 25-04-2024
  • 03:30
    COSMOTE SPORT 8 HD
    • Ιντεπεντιέντε ντελ Βάλε - Παλμέιρας
  • 16:00
    Star Κεντρικής Ελλάδας
    • Έσπερος Λαμίας - ΑΕ Ψυχικού
  • 20:00
    Novasports 6HD
    • Μονακό - Φενέρμπαχτσε
  • 22:00
    Novasports 4HD
    • Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός
  • Αύριο 25-04-2024
  • 01:00
    COSMOTE SPORT 7 HD
    • NBA TV 2023-24
  • 02:00
    COSMOTE SPORT 4 HD
    • Μπόστον Σέλτικς - Μαϊάμι Χιτ
  • 03:00
    COSMOTE SPORT 4 HD
    • NBA 2023-24
  • 04:00
    COSMOTE SPORT 7 HD
    • NBA TV 2023-24
  • 12:00
    Novasports 6HD
    • WTA 1000 Mutua Madrid Open - Φάση των 128
  • 12:00
    COSMOTE SPORT 6 HD
    • ATP Masters 1000 2024
  • 15:30
    COSMOTE SPORT 6 HD
    • ATP Masters 1000 2024
  • 19:00
    COSMOTE SPORT 6 HD
    • ATP Masters 1000 2024
Γενική Κουβεντούλα
Βοήθεια Χρήστες
  • Ertzan Ertzan:
    Ο ταβερνιάρης δήλωσε πως αν δεν πάτε Final Four δεν θα είναι του χρόνου στην ομάδα. Εντάξει εμείς ξέρουμε πόσο καραγκιόζης είναι ελπίζω να το μάθατε και εσείς. Χάνεις τον αγώνα οι παίκτες προβληματισμένοι τους πετάς και εσύ το μπαλάκι "εσείς φταίτε" φορτώνεις και άλλη πίεση
  • Ertzan Ertzan:
    PANATHA είπε :
    Πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο για την Ελλάδα και την ομάδα του Παναθηναϊκού Κ19 στην Ολλανδία το 1980 ... απέκλεισαν τότε Μπαρτσελόνα και Άγιαξ !!!!
    Στο Milko cup? :paidi:
  • PANATHA PANATHA:
    Μαλλον δεν το επιασες καλα..το ειπε για να δειξει την σιγουρια στην ομαδα και πόσο σίγουρος ειναι οτι θα περασει την Μακαμπι....
  • PANATHA PANATHA:
    Το να σκοράρει ο Ιωαννίδης σήμερα κόντρα στην ΑΕΚ @3.80....εξαιρετικό!!
  • Ertzan Ertzan:
    Καλά ματσάκια για betbuilder έχει αλλά δεν ακουμπάω
  • PANATHA PANATHA:
    Άρης - Ολυμπιακός 0-0 στο 27΄....θεωρω πως θα εχει γκολ το πρωτο μέρος....το Over 0,5 @1.80 και για μεγαλυτερο ρισκο
    το Over 1,5 @4.90!
  • Ertzan Ertzan:
    κανονικά ήδη έπρεπε να είναι 0-3
  • PANATHA PANATHA:
    Στην Κύπρο λεει Καρμιώτισσα Πάνω Πολεμιδιών - Οθέλλος Αθηαίνου 6-6.......ενω στο 48΄ το σκορ ήταν 1-5.....
  • animusbet animusbet:
    Ο Ερτζάν ελπίζει να φύγει ο Αταμάν για να σταματήσει να τον πονάει:twis:
  • Ertzan Ertzan:
    Τι να μας πει ρε το νούμερο. Έχω δει προπονητές να αναλύουν φάσεις που έγιναν μέσα στον αγώνα λάθη και τι έπρεπε να γίνει ε αυτό το νούμερο ανέλυσε τις φάσεις που και καλά έπρεπε να δοθούν φάουλ.
  • PANATHA PANATHA:
    Τι εχασε παλι ο Ολυμπιακός....
  • Ertzan Forum Bot:
    Ο χρήστης Ertzan ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "IFC#20 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΛΙΚΟΣ (27-28/4/2024)" στο Διαγωνισμός I.F.C..
  • Ertzan Ertzan:
    Ωραία ζεϊμπεκιά ο Γκούμας της Τουρκίας :smk1:
  • animusbet animusbet:
    Τα σαπάκια που μας δίνετε
  • Ertzan Ertzan:
    Ναι και τον Μουρίνιο της Τουρκίας εμείς σας δώσαμε για προπονητή
  • Ertzan Ertzan:
    Τελικά κάποιοι έγιναν παράρτημα άλλων αν με εννοείτε αααααν με εννοείτε :smk1:
  • PANATHA PANATHA:
    Οι δικοι μας το εχουν ταμα να τρωνε γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο....
  • Ertzan Ertzan:
    Τι σπρώξιμο τρώει αυτή η Μονακό ρε γαμώτο
  • PANATHA PANATHA:
    Σημερα μαθαμε τον φετινο πρωταθλητη....
  • Ertzan Ertzan:
    τους το δώσατε αν και στο 27 το πέναλτι που δεν σας δόθηκε μπορεί να άλλαζε τα πράγματα κάπως
  • Ertzan Ertzan:
    Μπαρτσώκας στον πάγκο εύχεται Καλό Πάσχα από τώρα
  • PANATHA PANATHA:
    Θα το παρει το ματς ο Μπαρτζώκας....
  • Ertzan Ertzan:
    εσείς θα έρθετε? :paidi:
  • PANATHA PANATHA:
    Φυσικα....
  • Ertzan Ertzan:
    Δεν είναι το πλεονέκτημα έδρας για όλες τις ομάδες :smk1:
    Ertzan Ertzan: Δεν είναι το πλεονέκτημα έδρας για όλες τις ομάδες :smk1: