Radio zorian - Happy hour

zorian

IFC#5 Cup winner 2013-14
Μέλος του προσωπικού
Αντί για μια εορταστική εκπομπή λόγω της ημέρας :p θα περάσω στον επόμενο δίσκο του Θανάση, που κυκλοφόρησε το 2012. Πολυαναμενόμενη η συνεργασία του Λαρισαίου με τον Κρητικό Γιάννη Χαρούλη κι επιτέλους κυκλοφόρησε ένα cd με τον Χαρούλη στη φωνή, σε τραγούδια του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Τίτλος του Μαγγανείες.
12 τραγούδια (με μια μικρή εισαγωγή πριν το "Σκουλαρίκι", που δεν την μετράω, από τα οποία τα τρία έχουν ηχογραφηθεί ξανά. "Η ουρά του αλόγου" και "Μια μάνα που 'χε ένα γιο" στον δίσκο της Φένιας Παπαδόδημα και ο "Ραμόν", που τον ακούσαμε και στο δίσκο με το Σαββόπουλο, αλλά εδώ τον ακούμε κάπως διαφορετικό από τον Χαρούλη. Τα υπόλοιπα ηχογραφούνται πρώτη φορά σε στούντιο και "Το σκουλαρίκι" σε live έκδοση.

 
 • Like
Αντιδράσεις: Eric Castel

zorian

IFC#5 Cup winner 2013-14
Μέλος του προσωπικού
Όλα τα τραγούδια είναι του Θανάση σε στίχους και μουσική, εκτός από που οι στίχοι είναι παραδοσιακοί, όπως έχω γράψει ήδη, το πρώτο τραγούδι του δίσκου "Αγιοι", ένα εκπληκτικό τραγούδι με λόγια του Θανάση και μουσική του Μανώλη Πάππου και το δεύτερο τραγούδι του δίσκου, την "Ανεμόσκαλα", που έχει γράψει τη μουσική ο Θανάσης και τους στίχους ο Ξενοφών Γκαναδάκης.
Θα ακούσουμε την "Ανεμόσκαλα" στην στούντιο ηχογράφηση και το εκπληκτικό "Αγιοι" από live στον Δοχό της Καρύτσας το 2013, με λίγα λόγια του Χρόνη Μίσσιου από βιβλίο του. Ο Χρόνης είναι ένας από τους Αγιους για τους οποίους γράφει ο Θανάσης.


 

zorian

IFC#5 Cup winner 2013-14
Μέλος του προσωπικού
Ο "Ραμόν" είναι το τραγούδι που κλείνει το άλμπουμ. Πριν από αυτό υπάρχει ένα (και πάλι πολύ όμορφο) τραγούδι, "Η Πρώτη Άνοιξη", που δεν είναι από τα γνωστά του δίσκου αλλά είναι υπέροχο!!!!

 

zorian

IFC#5 Cup winner 2013-14
Μέλος του προσωπικού
"Η ουρά του αλόγου" είναι ίσως το πιο ακουσμένο τραγούδι αυτού του δίσκου. Άλλωστε πολλά από τα τραγούδια αυτά τα περιλαμβάνει ο Χαρούλης και στο live αλμπουμ Χίλια Καλώς Εσμίξαμε. Και ακούστηκαν πολύ. Αμέσως μετά θεωρώ ότι περισσότερο ακούστηκαν η "Ανεμόσκαλα" και το "Τότε και γω". Ας ακούσουμε αυτό το τελευταίο από τη Ματούλα Ζαμάνη στο #Δίεση in concert#

 
 • Like
Αντιδράσεις: Eric Castel

zorian

IFC#5 Cup winner 2013-14
Μέλος του προσωπικού
Το 2014 κυκλοφόρησε ένα live διπλό cd, από τις εμφανίσεις της Κανά με την Τσαλιγοπούλου στο Ρυθμός live stage και στον Σταυρό του Νότου, με τίτλο Μαζί. Είναι φυσικό να περιλαμβάνει αρκετά τραγούδια του Θανάση, αφού η Κανά είχε δύο ολόκληρα cd μαζί του και συμμετοχή σε αρκετά άλλα άλμπουμ. Μου αρέσει πολύ η διασκευή του Πεχλιβάνη σ' αυτό το cd...

 

zorian

IFC#5 Cup winner 2013-14
Μέλος του προσωπικού
Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε ο επόμενος δίσκος του Θανάση, μ' ένα τίτλο που σε κοιτάει μ' ένα σαρδόνιο χαμόγελο και σου κλείνει πονηρά το μάτι: Πρόσκληση σε Δείπνο Κυανίου
Ενας πιο ηλεκτρικός δίσκος ως προς τη μουσική και με πολλά στιχουργικά διαμάντια στα λόγια. Πραγματικά, ορισμένες φορές ακούς τα τραγούδια και αναρωτιέσαι, τι γράφει ο άνθρωπος!!! Ο δίσκος ξεκινάει με το τραγούδι "Χαρτοκόπτης". Ομολογώ ότι είναι ό,τι πιο όμορφο έχω διαβάσει ή ακούσει σχετικά με τη συγχώρεση. Το τραγούδι το απαγγέλει ο πατέρας του Θανάση, Αριστοτέλης, με μουσική συνοδεία και μετά την απαγγελία έρχεται η μουσική του τραγουδιού. Την πρώτη φορά που το άκουσα, άκουγα τι έλεγε ο κυρ Αριστοτέλης κι είχα μείνει παγοκολώνα! Στην αρχή ακούγεται η μάνα του Θανάση να προσπαθεί να πει στα ιταλικά τον τίτλο ενός τραγουδιού θρύλο στην Σικελία Si Maritau Rosa

 

zorian

IFC#5 Cup winner 2013-14
Μέλος του προσωπικού
Η "φίρμα" του δίσκου :p είναι η "Ηλιόπετρα". Πριν φτάσουμε εκεί όμως, άλλα δύο τραγούδια είναι για μένα κορυφαία στο άλμπουμ.
Πρώτα "Η Αλίκη στη Χώρα των Τραυμάτων". Ένα τραγούδια που μιλάει για την απώλεια. Και πως το λέει.... "κάθε απώλεια είναι παράσημο που καρφιτσώνεται βαθιά στο σώμα"


Και μετά, "Ο Χομαγιούν και ο Βακάρ". Ένα τραγούδι για τους πρόσφυγες. Ένα τραγούδι που γράφτηκε για τον Hamayun Anwar και τον Wakar Ahmed, δυο προσφυγόπουλα από το Πακιστάν, που το 2012 έχασαν τη ζωή του αφού τους πήρε σβάρνα ένα τραίνο, ενώ προσπαθούσαν να ξεκολλήσουν από τις ράγες ένα αυτοκίνητο με ένα ζευγάρι ηλικιωμένων Ελλήνων, για να τους σώσουν τη ζωή. Και τελικά έχασαν και τη δική τους :cry:

 

zorian

IFC#5 Cup winner 2013-14
Μέλος του προσωπικού
Ντουέτο ο Θανάσης με τη Ματούλα τραγουδούν την "Εξαφάνιση". Στη μουσική συμπράττουν ο Θανάσης με τον γιο του, τον Κωνσταντή και οι στίχοι βασίστηκαν σ' ένα ποίημα του Τσέχου ποιητή Miroslav Holub. Όταν ακούς ένα τραγούδι και ξεκινά με τα λόγια: "Ήταν μια νύχτα σαν κι αυτές που το αρχαίο σκότος μέσα από τον τρύπιο ουρανό στην πόλη άστρα στάζει..." τι να πεις μετά; Μένεις με το στόμα ανοιχτό κι ακούς.
Ζωντανά και πάλι από τη Τεχνόπολη, τον Σεπτέμβρη του 2016

 

zorian

IFC#5 Cup winner 2013-14
Μέλος του προσωπικού
Η Ματούλα τραγουδάει άλλο ένα τραγούδι στο δίσκο, το αινιγματικό (τίτλος και λόγια) "Μηδεια-μα". Ένα τραγούδι όμως λέει και η Μελίνα Κανά, το "Amor Fati", δηλαδή Ν' αγαπάς το πεπρωμένο σου! Δεύτερη φωνή ο Θανάσης.

 

zorian

IFC#5 Cup winner 2013-14
Μέλος του προσωπικού
Το άλμπουμ αυτό κυκλοφόρησε και σε βινύλιο 180 γραμμαρίων παρακαλώ! Με το δίσκο αυτό, όποιος τον αγόραζε έπαιρνε δώρο ένα cd με δυο επιπλέον τραγούδια, ορχηστρικά. Το τραγούδι "Supermoon" που υπάρχει στο τέλος του κανονικού δίσκου είναι ορχηστρικό, ενώ τα δύο που δινόταν δώρο με το βινύλιο έχουν τίτλο "Ορχηστριφνό" και "Απογευματινό". Σκέφτομαι, ίσως στο τέλος του αφιερώματος να βάλω όλα τα instrumental μαζεμένα, θα δω....
Πριν το "Supermoon", υπάρχει "Το Φίλεμα", το μοναδικό τραγούδι στο δίσκο, που δεν είναι του Θανάση τα λόγια. Η μουσική βέβαια δικιά του αλλά οι στίχοι είναι του Σταμάτη Δαγδελένη. Το τραγουδούν ντουέτο ο Παντελής Ζεμπίλης και η Σοφία Σαρρή. Ένα τραγούδι για τις κουφάλες τις γυναίκες :ROFLMAO:

 

zorian

IFC#5 Cup winner 2013-14
Μέλος του προσωπικού
Ήρθε η ώρα και για την "Ηλιόπετρα". Το τραγούδι το λέει ο Σωκράτης Μάλαμας και οι στίχοι του είναι βασισμένοι στο ποίημα "Piedra de Sol" του Μεξικανού ποιητή Octavio Paz.
Ζωντανά από περσινή εμφάνιση του Σωκράτη στην Αλεξανδρούπολη

 

zorian

IFC#5 Cup winner 2013-14
Μέλος του προσωπικού
Ένας ερμηνευτής που δεν έχει ηχογραφήσει σε δίσκο του Θανάση, αλλά τον βλέπουμε συχνά σε συναυλίες του Λαρισαίου δημιουργού, είναι ο Αλέξανδρος Κούστας.
Ζωντανά το "Amor Fati" από τον Αλέξανδρο....

 

zorian

IFC#5 Cup winner 2013-14
Μέλος του προσωπικού
Το 2015 κυκλοφόρησε το live διπλό cd του Γιάννη Χαρούλη Χίλια Καλώς Εσμίξαμε. Το 1/4 των τραγουδιών σ' αυτό το cd είναι του Θανάση Παπακωνσταντίνου. 7 τραγούδια από το δίσκο Μαγγανείες που κυκλοφόρησαν μαζί, από το Χειμωνανθό "Στις Χαραυγές Ξεχνιέμαι", το "Οταν Χαράζει" και το "Απόψε" που το είχαμε βρει στο δίσκο Λάφυρα τραγουδισμένο από τη Μελίνα Κανά

 

zorian

IFC#5 Cup winner 2013-14
Μέλος του προσωπικού
Την επόμενη χρονιά κυκλοφορεί ο δεύτερος (ουσιαστικά) δίσκος του Θανάση σε ζωντανή ηχογράφηση, μετά από 25 χρόνια στη δισκογραφία. Ο δίσκος 5 χειμώνες, 6 καλοκαίρια χρεώνεται στη Ματούλα Ζαμάνη, αλλά στην πραγματικότητα είναι τραγούδια του Θανάση (στην πλειοψηφία, εκτός από κάποια παραδοσιακά) που τραγούδησε η Ματούλα στις συναυλίες του Παπακωνσταντίνου από το 2012 μέχρι το 2015.
Τα περισσότερα τραγούδια τα έχουμε ήδη ακούσει. Ας ξεκινήσω με το "Ποιος θα με θυμάται", που κι εδώ το τραγουδάει ο Φώτης Σιώτας. Το "Ραμόν", που το ακούσαμε στην εκδοχή της Ματούλας, όπως και "Τα παξιμάδια" αλλά και το "Τότε και 'γω". Υπάρχει το "Αυτό", που το είχαμε ακούσει ντουέτο Θανάσης - Νιόνιος, υπάρχουν και 3 τραγούδια που πρώτα τα είχαμε ακούσει να τα ερμηνεύει στα live η Μάρθα Φριντζήλα. Ο "Βασιλιάς", "360 χλμ" και τη "Βάλια Κάλντα", που σας το είχα υποσχεθεί ότι θα το βάλω live από τη Ματούλα. Είναι η live έκδοση από αυτό το άλμπουμ.

 

zorian

IFC#5 Cup winner 2013-14
Μέλος του προσωπικού
Τέσσερα τραγούδια αυτού του live αλμπουμ τα είχε πει σε προηγούμενες ηχογραφήσεις η Μελίνα Κανά. "Τα λάφυρα της νύχτας" από το δίσκο Λάφυρα με τους Ashkhabad και από το άλμπουμ Της Αγάπης Γερακάρης τα τραγούδια "Τρυγητής", "Οταν τραγουδάω" και τα "Ερημα κορμιά". Αυτα τα τραγούδια έχουν κάνει φιλότιμες προσπάθειες να τα τραγουδήσουν και η Μάρθα και η Ματούλα και η Ιουλία Καραπατάκη κι άλλες, αλλά νομίζω ότι το επίπεδο στο οποίο έφθανε η φωνή της Κανά δύσκολα μπορούν να το φτάσουν. Anyway, live τα τα δύο πρώτα που ανέφερα και στη συνέχεια θα πούμε και για τα άλλα δύο.


 

zorian

IFC#5 Cup winner 2013-14
Μέλος του προσωπικού
"Οταν τραγουδάω", ένα από τα πιο όμορφα τραγούδια του Θανάση!! Από το θεατράκι της Γαβαλιώτισσας στην Έδεσσα, τον Ιούλη του '14. Υπέροχο!!


"Έρημα Κορμιά" από τη Τεχνόπολη το 2016. Στο δίσκο β' φωνές κάνει ο Αλέξανδρος Κτιστάκης, στη συναυλία μαζί με τον Κτιστάκη κάνει δεύτερες φωνές και ο άλλος Αλέξανδρος, ο Κούστας αλλά και ο Μήτσος Μυστακίδης, παίζοντας την κιθάρα του. Στην αρχή του βίντεο έχει παρουσίαση της μπάντας και μπόνους χορός στο τέλος, στο σόλο κλαρίνο :D!

 

Προγνωστικά

 • 20:00
  Novasports 2HD
  • Μπόρνμουθ - Μπρέντφορντ
 • 21:45
  Novasports 1HD
  • Βερόνα - Μπολόνια
 • 22:15
  Novasports 2HD
  • Μπάρνσλι - Σουόνσι
 • 21:45
  Novasports 4HD
  • Τρεβίζο - Βίρτους Μπολόνια
 • 13:00
  COSMOTE SPORT 6 HD
  • ATP 250 2021
 • 15:00
  COSMOTE SPORT 6 HD
  • ATP 250 2021
 • 19:00
  COSMOTE SPORT 7 HD
  • ATP 250 2021
 • 21:00
  COSMOTE SPORT 7 HD
  • ATP 250 2021

Σχετικά με εμάς

 • Η κοινότητα του infobeto θεωρείται σημείο συνάντησης των παικτών και των ανθρώπων της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών για διαβουλεύσεις, συμβουλές, ενημερώσεις, ανταλλαγές πληροφοριών, επίλυσης προβλημάτων με εταιρείες κλπ. Είμαστε υπερήφανοι που διαθέτουμε το μεγαλύτερο forum τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως και δουλεύουμε καθημερινά για να κρατάμε υψηλό το επίπεδο της κοινότητάς μας.

Μενού χρήστη

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Γενική Κουβεντούλα
Βοήθεια Χρήστες
 • Κανένας δεν κουβεντιάζει αυτή τη στιγμή.
 • Ertzan Ertzan:
  1-0 η Καϊσερί λογικό
 • Ertzan Ertzan:
  0-1 η Γαλατά, να φάει και η Μπεσίκτας και εμείς να χάσουμε ή να πάρουμε ισοπαλία στην Καισάρεια
 • Ertzan Ertzan:
  Αυτοκτονείς χωρίς 2η σκέψη πηδάς από το μπαλκόνι, ταράτσα, γέφυρα, από που βρεις
 • Ertzan Ertzan:
  Ύπουλα αποτελέσματα στο 1ο μέρος. Ενδιαφέρον έχει στον αγώνα της Φενέρ. Η Τραμπζονσπορ κερδίζει την Γκεντζλέρμπιρλιγι. Οι φιλοξενούμενοι θέλουν νίκη. Αν δεν κερδίσουν τότε η Καϊσερίσπορ και να χάσει από εμάς σώζεται, Μου γυαλίζει το 3,40 στον στοίχιμαν,
 • Ertzan Ertzan:
  της Φενέρ
 • PANATHA PANATHA:
  Σε τριπλή ισοβαθμία Μπεσίκτας , Φενερ και Γαλατά ποιος το παίρνει?
 • Ertzan Ertzan:
  Σε τριπλή ισοβαθμία εμείς τον πούλο παίρνουμε
 • Ertzan Ertzan:
  Αν κερδίσουν που κερδίζουν και οι δυο άλλοι εκεί η Γαλατά πρέπει να ρίξει 3 παραπάνω από την Μπεσίκτας
 • Ertzan Ertzan:
  έτσι όπως είναι τα σκορ τώρα η Γαλατά πρέπει να κερδίσει με 5-1
 • PANATHA PANATHA:
  Φενέρ και Μπεσίκτας πήραν πάντως το πεναλτάκι τους.....
 • Ertzan Ertzan:
  ο αγαπημένος διαιτητής του @animusbet είναι στον αγώνα της Γαλατά
 • Ertzan Ertzan:
  πολύ τον αγαπάει :p
 • PANATHA PANATHA:
  Και σήμερα βρήκε να μην της δώσει πέναλτι???
 • Ertzan Ertzan:
  αυτός δεν δίνει ρε συ ξέρεις τι μπινελίκια έχει φάει από τον Θανάση ουουου πολύ πράμα
 • PANATHA PANATHA:
  είχα ένα τρελό δελτίο...με πέναλτι στο ματς
  της Γαλατά έπαιρνα με 2 ευρώ 750! μόνο αυτό έχασα
 • Ertzan Ertzan:
  Εν το μεταξύ τώρα βλέπω πως κερδίσαμε με ανατροπή αν είναι δυνατόν
 • PANATHA PANATHA:
  και χάσατε και πέναλτι
 • Ertzan Ertzan:
  κάπου στο 75 το είχα κλείσει λέω "δεν γ@μιέται δεν γυρίζει αυτό το παιχνίδι και με χαμένο πέναλτι"
 • Ertzan Ertzan:
  Αυτά είναι ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ Ο ΟΖΙΛ 10ΑΡΗ ΜΟΥ ΒΑΛΑΝΕ ΠΕΛΚΑ ΕΞΤΡΕΜ και χάσαμε το πρωτάθλημα
 • PANATHA PANATHA:
  Χωρίς πλάκα μου θυμίζει τον Άρη που τον Δεκέμβριο ανάμεσα σε έναν από τους καλύτερους επιθετικούς του πρωταθλήματος Μπαράλες προτίμησε τον Μήτρογλου που όταν έβαλε το τελευταίο του γκολ είχαμε δραχμές
 • D Forum Bot:
  Ο χρήστης Dimitris27 ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "Εμπνεύσεις και αουτσάιντερ!" στο Προγνωστικά Ποδοσφαίρου.
 • PANATHA PANATHA:
  Καλημέρααααααααα
 • Ertzan Ertzan:
  Καλησπέρα Καλησπέρα
 • Ertzan Ertzan:
  Σήμερα ο πρώτος τελικός στο ΞΑΝΘΗ FC ARENA για την άνοδο
 • M Forum Bot:
  Ο χρήστης moglis ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "Stoiximan αναληψεις" στο Καφενείο.
  M Forum Bot: Ο χρήστης moglis ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "Stoiximan αναληψεις" στο Καφενείο.