Radio zorian - Happy hour

Από το 2009 και για μια πενταετία περίπου θεωρώ ότι ήταν τα "πιο φτωχά χρόνια" για τη Λιζέτα. Λίγες συμμετοχές, λίγα πράγματα... Το 2009 κυκλοφόρησε μια συλλογή με τίτλο Δεξιά κι Αριστερά με τραγούδια που έχει ερμηνεύσει σε δίσκους άλλων, από 'δω κι από 'κει, δεξιά κι αριστερά δηλαδή!
Τα περισσότερα από αυτά τα έχουμε ακούσει. Θα ακούσουμε το "Περπατώ Μονάχος" από το δίσκο Ανάσα Καλοκαιριού του Νίκου Γεωργάκη και 2-3 τραγούδια από Της Ασιάτιδος Μούσης Ερασταί

 
Τρία τραγούδια από τα Καφέ Αμάν τώρα. Ο "Μέμος" παραδοσιακό ανατολίτικο, "Στην Ταβέρνα με τη Λατέρνα" του Λάκη Μιχαηλίδη (πρωτοτραγουδισμένο από τη Ρόζα Εσκενάζυ) και το αρκετά γνωστό "Φόρα τα μαύρα, φόρα τα" του Κωστή Καρίπη, σε στίχους Γιώργου Πετροπουλέα, που έχουν τραγουδήσει αρκετοί παλιοί και νέοι



 
Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος του κρητικού συγκροτήματος Αρμός με τίτλο Άνεμοι και Παλίρροιες, όπου η Λιζέτα τραγουδάει το υπέροχο "Θα γίνει η Αγάπη Λημέρι". Στο δίσκο εκτός από την Λιζέτα συμμετέχει και ο Μπάμπης Στόκας των Πυξ Λαξ. Επιπλέον να αναφέρω ότι με το συγκρότημα Αρμός έκανε τα πρώτα της βήματα η Κορίνα Λεγάκη, που έχει εξελιχθεί σε μία από τις υπέροχες σύγχρονες φωνές (συμμετέχει και σ' αυτό το δίσκο)

 
Με τον Ορφέα Περίδη τους συνδέει χρόνια φιλία και πολλές φορές έχουν εμφανιστεί μαζί πάνω στη σκηνή. Ο Ορφέας κυκλοφορεί το 2009 το διπλό cd Live & Με τους Φίλους του. Η παρουσία της Λιζέτας σ' αυτό το άλμπουμ είναι αυτονόητη. Κάνει δεύτερη φωνή σε αρκετά τραγούδια που λέει ο Περίδης, αλλά λέει και η ίδια δύο τραγούδια, με δεύτερη φωνή από τον Ορφέα. "Ο Φάρος" και η "Φυλακή" είναι τα τραγούδια που θ' ακούσουμε από την Καλημέρη σ' αυτή τη ζωντανή ηχογράφηση


 
Ζορίσανε κάπως τα πράγματα με το ξεκίνημα της κρίσης και τα πρώτα χρόνια οι συμμετοχές της Καλημέρη σε δίσκους άλλων (για προσωπικό δίσκο δεν το συζητάμε καν) ήταν ελάχιστες. Το 2010 ειδικά δεν υπήρξε ούτε ένας!!!
Το 2011 συμμετείχε σε δύο δίσκους. Και μάλιστα σε δημιουργούς με "ιδιαίτερα" ονόματα :) Συμμετείχε στον δίσκο του Νίκου Βερύκοκκου με τίτλο Στην Ομορφιά Του Δειλινού. Ο δημιουργός είναι Ναξιώτης και τα τραγούδια έχουν έντονο νησιώτικο ύφος. Κύριος ερμηνευτής στο δίσκο αυτό είναι ο Θοδωρής Μέρμηγκας, αλλά συμμετείχαν και τρεις γυναίκες: Η Ασπασία Στρατηγού, η Κούλα Μελισσουργού και λέει κι ένα δυνατό νησιώτικο τραγούδι η Λιζέτα. Τίτλος του: "Τριαντάφυλλα Ανθισμένα"

 
Με θαλασσινή (αλλά όχι νησιώτικη) διάθεση έρχεται και ο δεύτερος δίσκος που συμμετείχε η Λιζέτα. Ο τίτλος του είναι Καπετάνιε και δημιουργός ο Κωνσταντίνος Πλούσιος. Εδώ η Καλημέρη ερμηνεύει δύο πολύ όμορφα τραγούδια. Με την ευκαιρία, να πω ότι υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι δίσκοι που ούτε έχουν ακουστεί ούτε γίνανε ποτέ γνωστοί αλλά περιέχουν πολλά τραγούδια - διαμαντάκια, που ευτυχώς τα μαθαίνουμε πολλές φορές από συμμετοχές κάποιων γνωστών ερμηνευτών. Όπως βλέπετε στα βίντεο του youtube είναι αρκετοί οι συμμετέχοντες σ' αυτό το δίσκο.
Τα τραγούδια που λέει η Λιζέτα είναι η "Ζωή" και "Το Ποτάμι"


 
Πέρασαν οι μέρες του Πάσχα, φάγαμε, ήπιαμε, διασκεδάσαμε, ήρθε ο καιρός για ραδιόφωνο. Να κάνω καμιά εκπομπή, να κλείσω κι αυτό το αφιέρωμα γιατί ήρθε το καλοκαίρι (με τέτοιες θερμοκρασίες) και όπου να' ναι θα το ρίξουμε στα μπάνια. Πού χρόνος για ραδιόφωνο μετά :D!
Το 2012 κυκλοφόρησε ένας συλλεκτικός δίσκος, αφιέρωμα στον μέγα στιχουργό Ηλία Κατσούλη, με τίτλο Φεύγουν τα Τραγούδια. Η συμμετοχή της Λιζέτας σ' αυτό το δίσκο είναι κι η μοναδική της ηχογράφηση αυτής της χρονιάς. Τραγουδά μαζί με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο το τραγούδι "Αδειο Πορτοφόλι", σε μουσική του Αλέξη Βάκη.

 
Και η επόμενη χρονιά έτσι λειψή ήτανε. Ο μόνος δίσκος στον οποίο συμμετείχε ήταν του συνθέτη Δημήτρη Λίβανου. Τίτλος του Τα Μυστικά Του Κόσμου. Στο δίσκο συμμετέχουν πολλοί ερμηνευτές όπως η Γιώτα Νέγκα, η Μελίνα Κανά, η Φωτεινή Βελεσιώτου κ.ά. Η Λιζέτα γραψε τους στίχους και τραγούδησε "Τα Μάτια Τα Θολά".

 
Ο δίσκος Κανένας δεν το ξέρει του Μιχάλη Χανιώτη, που κυκλοφόρησε το 2014 είναι επίσης ένας δίσκος με συμμετοχή αρκετών ερμηνευτών, όπως η Μερλίνα Κανά, η Μάρθα Φριντζήλα, ο Σωκράτης Μάλαμας κ.ά. Συμμετέχει και η Λιζέτα Καλημέρη. Αλλά επειδή ο Χανιώτης είναι "δικός της άνθρωπος", αφού έχουν ηχογραφήσει δύο δίσκους μαζί, η Λιζέτα λέει περισσότερα από ένα τραγούδια εδώ. Είχε μέσον βλέπετε :ROFLMAO:
Τέσσερα τραγούδια τα λέει μονάχη της, θα τα ακούσουμε μετά. Τραγουδάει όμως και με τον ίδιο τον συνθέτη το "Φτωχέ εγωισμέ μου" σε στίχους του Βαγγέλη Καπράλου, που είναι ο ένας εκ των δύο στιχουργών του δίσκου. άλλος είναι ο ίδιος ο συνθέτης, που έγραψε εκτός από τη μουσική και τους στίχους για 5 τραγούδια.

 
Και τώρα θ' ακούσουμε τα τέσσερα τραγούδια που λέει η Λιζέτα στον προηγούμενο δίσκο. Όλα είναι σε στίχους του Βαγγέλη Καπράλου. Ξεκινάω με το "Ολα τα σκαλιά πατώ"...


....συνεχίζω με "Πνοή Θαλασσινή"......


....έρχεται κι ένα "Ξαφνικό Αεράκι".....


.....και κλείνω "Στης νύχτας τη φωτιά"


Πολύ ωραία τα εικαστικά του Μάκη Βάγια σε όλα τα βίντεο
 
Κλείνω τη σημερινή εκπομπή με τις στιχουργικές εμφανίσεις της Καλημέρη σε δίσκους του Χρίστου Τσιαμούλη, τις επόμενες δύο χρονιές. Το 2015 κυκλοφορεί ο δίσκος Σαν Παιδικό Παιχνίδι του συνθέτη, όπου η Λιζέτα γράφει τους στίχους σε 3 τραγούδια. Το ένα είναι "Του Έρωτα Τα Δώρα", το άλλο ο "Κόσμος Μυστικός" και το τρίτο είναι το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου, που είναι κι αυτό που θ' ακούσουμε με τη φωνή της Σοφίας Παπάζογλου, η οποία είναι η ερμηνεύτρια των τραγουδιών αυτού του δίσκου.

 
Και το 2017 κυκλοφορεί ο δίσκος Άγριος Καιρός του Τσιαμούλη, όπου η Λιζέτα γράφει τους στίχους στο τραγούδι "Οποιος τα φτερά ανοίξει", που τραγουδά μια άλλη ερμηνεύτρια που επέλεξε ο συνθέτης για το άλμπουμ αυτό. Είναι η Κατερίνα Παπαδοπούλου, με τη συνοδεία του ίδιου του συνθέτη.


 
Εν αναμονή του τελικού γυναικών στο Mutua Madrid Open, όπου περιμένω την αγαπημένη Sabalenka να στείλει αδιάβαστη την Barty (δύσκολο βέβαια, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία), ας κάνω μια εκπομπούλα, να ακούσουμε κανένα τραγουδάκι.
Αφήνω τις στιχουργικές δημιουργίες της Καλημέρη κι επιστρέφω πάλι στην ερμηνεία τραγουδιών. Το 2015 συμμετείχε σε τρεις δίσκους. Ένας ήταν παιδικός: η συνέχεια του Τεμπέλη Δράκου από τον Γιώργο Χατζηπιερη. Ο τίτλος αυτού του δίσκου είναι Τα Ταξίδια του Τεμπέλη Δράκου. Και πάλι συμμετέχουν ένα σωρό καλλιτέχνες, όπως ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Φοίβος Δεληβοριάς κ.ά. Η Λιζέτα τραγουδάει μαζί με τη Σοφία Παπάζογλου ένα "Νανούρισμα".

 
Εν αναμονή του τελικού γυναικών στο Mutua Madrid Open, όπου περιμένω την αγαπημένη Sabalenka να στείλει αδιάβαστη την Barty (δύσκολο βέβαια, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία)
Συγγνώμη που πετάγομαι σαν την απαυτη του κόκορα, αλλά it's payback time. Στην Στουτγκάρδη ήταν in the driving seat που λένε κ στο χωριό μου, πρώτου τραυματιστεί.
Σάμπα κ εύκολα
 
  • Like
Αντιδράσεις: zorian
Η συγγραφέας Βέρα Βασιλείου-Πέτσα κυκλοφόρησε το βιβλίο Βορεινό Παράθυρο, το οποίο συνοδευόταν από ομώνυμο cd, με ερμηνευτές των τραγουδιών τον Παντελή Θαλασσινό, τη Νένα Βενετσάνου, τον Πάνο Μπούσαλη, το Νεοκλή Νεοφυτίδη και τη Λιζέτα Καλημέρη.
Η Λιζέτα ερμηνεύει το τραγούδι "Αλμύρα από Νότια" σε στίχους βέβαια της συγγραφέως και μουσική του Λίνου Κόκοτου.

 
Συγγνώμη που πετάγομαι σαν την απαυτη του κόκορα, αλλά it's payback time. Στην Στουτγκάρδη ήταν in the driving seat που λένε κ στο χωριό μου, πρώτου τραυματιστεί.
Σάμπα κ εύκολα
Στη Στουτγκάρδη με πλήγωσε πολύ η Αυστραλέζα. Ελπίζω σήμερα να πάρουμε το αίμα μας πίσω
 
Και ο τρίτος δίσκος είναι με συμμετοχή πολλών ερμηνευτών, Θαλασσινός, Βελεσιώτου, Κετιμέ κ.ά. Πρόκειται για τον δίσκο Χωρίς Αφέντες, την μουσική του οποίου έγραψε η Σοφία Νάτσιου και τους στίχους ο Πόλυς Κυριακού.
Το ομώνυμο τραγούδι, με το οποίο ξεκινάει και το άλμπουμ, το τραγουδά η Λιζέτα.

 
Το 2016 κυκλοφορεί ο δίσκος Ενα φτωχό χαμόγελο του Κορνήλιου Διαμαντόπουλου. Κι αυτός δίσκος με συμμετοχές αρκετών ερμηνευτών. Πάλι η Λιζέτα λέει το ομώνυμο τραγούδι που ξεκινά την ακρόαση του δίσκου, αλλά λέει ακόμη ένα, την "Ζαλουμέ".


 
Στο ίδιο μοτίβο, δίσκος με συμμετοχή πολλών γνωστών ερμηνευτών (Θαλασσινός, Κοτονιάς, Νέγκα κ.ά.) ο δίσκος Ξέφωτο της Κοραλίας Αλιφραγκή, που κυκλοφόρησε από τον Μετρονόμο την ίδια χρονιά.
Η Λιζέτα τραγουδάει το "Αλήθεια Λέει" και συμμετέχει στο τραγούδι "Σταυρόλεξο". Στο δίσκο το λέει μαζί με την Ερωφίλη, τη Γιώτα Νέγκα και το Δημήτρη Υφαντή. Και τα δύο τραγούδια θα τ' ακούσουμε live, από την παρουσίαση του δίσκου Ξέφωτο στο Ρυθμός Stage. Στην live εκδοχή το "Σταυρόλεξο" το τραγουδούν η Λιζέτα, η Ερωφίλη και η ίδια η δημιουργός του τραγουδιού.


 

Προγνωστικά

    • Δεν υπάρχουν ποδοσφαιρικές αθλητικές μεταδόσεις σήμερα
  • 20:00
    Novasports Start
    • Ζάλγκιρις Κάουνας - Αρμάνι Μιλάνο
  • 21:30
    Novasports 4HD
    • Μπάγερν Μονάχου - Μπαρτσελόνα
  • 21:30
    Novasports 5HD
    • Μπασκόνια - Αναντολού Εφές
  • 21:30
    Novasports Prime
    • Παρτίζαν - Ολυμπιακός
  • 22:00
    Novasports 2HD
    • Βιλερμπάν - Μονακό
  • Αύριο 29-03-2024
  • 01:00
    COSMOTE SPORT 7 HD
    • NBA TV 2023-24
  • 01:05
    Novasports 4HD
    • Arizona - Clemson
  • 01:30
    COSMOTE SPORT 7 HD
    • Ατλάντα Χοκς - Μπόστον Σέλτικς
  • 01:35
    Novasports 5HD
    • San Diego St. - UCONN
  • 02:00
    COSMOTE SPORT 4 HD
    • Νιου Ορλίνς Πέλικανς - Μιλγουόκι Μπακς
  • 04:00
    COSMOTE SPORT 7 HD
    • NBA TV 2023-24
  • 19:00
    COSMOTE SPORT 6 HD
    • ATP Masters 1000 2024
  • Αύριο 29-03-2024
  • 01:00
    COSMOTE SPORT 6 HD
    • ATP Masters 1000 2024
Γενική Κουβεντούλα
Βοήθεια Χρήστες
  • Κανένας δεν κουβεντιάζει αυτή τη στιγμή.
  • PANATHA PANATHA:
    Είδες ριπλέι?
  • Ertzan Ertzan:
    ναι
  • PANATHA PANATHA:
    Η Φενέρμπαχτσε επιθυμούσε να πάρει αναβολή το ντέρμπι της 7ης Απριλίου με την Γαλατάσαραϊ για το τουρκικό Super Cup ελέω... Ολυμπιακού, όμως το συγκεκριμένο αίτημά της δεν έγινε αποδεκτό από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.
  • PANATHA PANATHA:
    Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Τουρκίας (TFF) ενημερώσε και τους δύο συλλόγους πως
    αυτό έχει να κάνει με το ότι δεν υπάρχει εναλλακτική ημερομηνία λόγω του φορτωμένου αγωνιστικού προγράμματος των ομάδων.
  • Ertzan Ertzan:
    Θα το έγραφα το πρωί αλλά από το κινητό δεν ήρθε. Οι αλλόθρησκοι όπως ήταν φυσιολογικό είπαν πως δεν θα δεχτούν την αναβολή του αγώνα. Οι δικοί μας έκαναν αίτηση για αναβολή και απότι διάβασα έλεγαν να γίνει ο αγώνας με την λήξη του πρωταθλήματος όμως η Ομοσπονδία που έχει χεστεί πάνω της και ακόμα να βγάλει την απόφαση για τις "τιμωρίες" δεν το έκανε αποδεκτό.
  • Ertzan Ertzan:
    Η Fenerbahce είναι η ομάδα που μάζεψε τους περισσότερους πόντους στην Ευρώπη αλλά δεν το βλέπουν έτσι δεν πειράζει όμως είναι μεγάλος ο θεός
  • PANATHA PANATHA:
    Δειχνει ο ΑΝΤ1 F1 την Κυριακή το πρωι??
  • Ertzan Ertzan:
    Νομίζω μόνο το plus θα το έχει
  • PANATHA PANATHA:
    ρε τα λαμογια....
  • Ertzan Ertzan:
    είχε προσφορά μέσω της ΔΕΗ για 9 μήνες δωρεάν πριν 1 μήνα
  • PANATHA PANATHA:
    ναι το ξερω....
  • PANATHA PANATHA:
    κ μαγνητοσκόπηση το δείχνει ο Αντ1 το ελεύθερο κανάλι στης 17:00
  • PANATHA PANATHA:
    Αγγλία - Βραζιλία 0-0 στο 36......Over 0,5 στο πρωτο μερος
  • PANATHA PANATHA:
    Απόδοσ
    η @31.0
  • M Forum Bot:
    Ο χρήστης MrChow ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "Maurice Moss Tips" στο Προγνωστικά Ποδοσφαίρου.
  • Ertzan Ertzan:
    συνεχίζει η προσφορά της ΔΕΗ για Αντέννα plus νομίζω μέχρι 14 Απριλίου
  • Ertzan Ertzan:
    Λίγες μέρες πριν την συνέλευση της Fenerbahce βγήκε στην φόρα η συνάντηση που είχε ο Hugh Dallas με τους διαιτητές και οι συνομιλίες για τον αγώνα Galatasara-Antalyaspor όπου εκεί ο διαιτητής του VAR παραδέχεται πως έκανε λάθος στο πέναλτι που πήρε ο παίκτης της Γαλατσαραϊ όπου στην ουσία το είπε πως "βούτηξε" ο παίκτης στην μικρή επαφή που είχε που δεν ήταν για πέναλτι. Γι'αυτήν την φάση είχε μιλήσει και ο Πρόεδρος μας όπου είπε αυτά που συμβαίνουν και η Ομοσπονδία τον έβγαλε ψεύτη, ωραία πράγματα
  • S Forum Bot:
    Ο χρήστης std157489 ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "Φοιτητική Έρευνα για το Λιανικό Εμπόριο" στο Καφενείο.
  • PANATHA PANATHA:
    Μονο ο Τζαβελας θα μπορουσε να φαει κοκκινη καρτα χωρις να παιζει....πραγματικα ειναι ηλιθιο το παιδι...
  • Ertzan Ertzan:
    το είχε παίξει στοίχημα γι'αυτό :p
  • PANATHA PANATHA:
    Πραγματικα απορω....αφου σε καθε ματς ειναι με νευρα γιατι δεν το κοβει το ρημαδι και να ξεκινησει το ψαρεμα....
  • PANATHA PANATHA:
    Σε λιγο θα το καρφωσει ο Φωτης....
  • PANATHA PANATHA:
    Δεν γινονται αυτα....
  • Ertzan Forum Bot:
    Ο χρήστης Ertzan ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "Κύπελλο IFC#15 Ημιτελικός (30-31/3/2024)" στο Διαγωνισμός I.F.C..
    Ertzan Forum Bot: Ο χρήστης Ertzan ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "Κύπελλο IFC#15 Ημιτελικός (30-31/3/2024)"...