Value ή Sure?

Κατάσταση
Δεν είναι ανοιχτό για περαιτέρω απαντήσεις.
Παιδιά μην κουράζεστε, έτσι είναι αν έτσι νομίζει
Άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι είναι ευκολότερο να κερδίζεις σε closing odds εμπορικών παιχνιδιών απλα΄σηκώνεις τα χέρια ψηλά
Αφήστε τον να αποθεώνει την 0% γκανιότα, να παίζει 2 ώρες τη μέρα στοίχημα να βγάζει το χαρτζηλίκι του και να πηγαίνει να κάνει την κανονική του δουλεία για να ικανοποιείται
 
Εγώ εξακολουθώ να περιμένω απάντηση σε αυτό που ρώτησα. Έχεις στηρίξει όλη σου την θεωρία πάνω στην υπόθεση πως οι παίχτες είναι χαζοί και δεν ξέρουν να ποντάρουν. Το θέμα είναι πως όσο περνάνε τα χρόνια, οι παίχτες κατά μέσο όρο γίνονται όλο και καλύτεροι γιατί οι πληροφορίες πλεον είναι πολύ πιο διαθέσιμες σε σχέση με το παρελθόν και το να πάρεις μια σωστή απόφαση είναι πιο εύκολο. Οπότε ποιος είναι αυτός ο μαγικός παράγοντας ο οποίος ξαφνικά θα κάνει τους απλούς παίχτες να ποντάρουν τόσο λάθος, τόσο μα τόσο διαφορετικά από τους επαγγελματίες και σε τέτοιο βαθμό που να διαστρεβλώσουν εντελώς τις αποδόσεις τη μέρα του αγώνα; Πως δηλαδή στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ajax θα δούμε το 3.8 του άσσου να γίνεται 3 ή 5 χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος ωστέ να πάρουμε εμείς το εύκολο 20% και 30%. Το 3.8 που έχει τώρα είναι σωστό ή λάθος;

Ποια είναι αυτά τα αντικειμενικά κριτήρια που σε βοηθάνε να διακρίνεις που ποντάρει το χαζό κοινό και που οι επαγγελματίες; Πως ξέρεις που ποντάρουν αυτοί οι "κακοί" παίχτες και με τι ποσά; Έχεις κάποιο άτομο μέσα σε στοιχηματική που να σου δίνει τη ροή χρημάτων;

Σε αυτά τα μεγάλα παιχνίδια από τη στιγμή που διαμορφώνονται οι αρχικές αποδόσεις και μέχρι την έναρξη του αγώνα συνήθως οι μεταβολές τους είναι μικρές εκτός και αν προκύψει κάποιο νέο. Σε ποιο σημείο λοιπόν εσύ θα εντοπίσεις το 30% ή το 20%;

Ο φίλτατος Marco Blume της Pinnacle μας έχει πει πως σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια τους κοκκινίζουν επειδή δεν επιδιώκουν να έχουν δράση 50-50 στα σημεία τους και πως σε κάθε παιχνίδι είναι διατεθειμένοι να τζογάρουν και να πάρουν θέση ως ένα σημείο ανάλογα με το πόσο σίγουροι είναι για τις σωστές αποδόσεις. Αυτό το σημείο δεν το ξέρουμε, μπορεί να φτάνει και εκατοντάδες χιλιάδες έκθεσης ή ακόμα και κάποια εκατομμύρια. Το οποίο έχει και μια λογική. Όταν σου δίνω το 50-50 σε απόδοση 1.95-1.95, το να έχω 1-2 εκατομμύρια πχ έκθεση στο διπλό δεν λέει κάτι γιατί είμαι στο +EV. Και σε αντίθεση με εσένα που είσαι απλός παίχτης, εγώ είμαι μια εταιρεία με τζίρους που πιθανότατα είναι σε τάξη δισεκατομμυρίων κάθε χρόνο οπότε το να έχω έκθεση 1 μύριο εδώ και 1 εκεί δεν είναι και τόσο τραγικό αφού αυτά εξισορροπούνται μεταξύ τους σχετικά γρήγορα λόγω του μεγάλου όγκου αγώνων που προσφέρω κάθε μέρα και στο τέλος παίρνω το 2.5% κέρδος της γκανιότας.

Θα μου πεις, άλλο 1 μύριο έκθεση και άλλο 10. Οκ συμφωνώ. Έχεις να μας δείξεις ένα τέτοιο παιχνίδι που η μάζα να έχει σπρώξει τόσο πολλά λεφτά σε αντίθεση με τους επαγγελματίες; Γενικά έχεις να μας δείξεις κάποιον αγώνα που να επαληθεύει έστω και κάποια από τα λεγόμενα σου; Έστω 1-2 αγώνες. Γιατί μέχρι στιγμής το μόνο που βλέπω είναι θεωρίες μπλα μπλα μπλα. Τι θα γίνει αν αρχίσουν να ποντάρουν οι γυναίκες με βάση τον πιο όμορφο. Καλά, κάτσε να αρχίσουν να ποντάρουν οι γυναίκες και όταν το ποδόσφαιρο γίνει καλλιστεία ίσως να δικαιωθείς. Μέχρι τότε όμως έχεις να μας δείξεις κάτι χειροπιαστό; Ειδικά από τη στιγμή που είναι τόσο εύκολο φαντάζομαι θα έχεις αρκετά παιχνίδια να μας δείξεις για να καταλάβουμε τι εννοείς.
 
Το sure μου τόχε μάθει ένας Ιταλός παλιά.
Την εποχή εκείνη έπαιζαν ακόμα όλες οι εταιρείες αλλά δεν είχε ηλεκτρονικά πορτοφόλια.
Εκείνο που παρατήρησα ήταν βέβαια τα πολύ μικρά ποσοστά κέρδους. Ένα χιλιάρικο για να πάρει 28 ευρώ, αλλά δεν τον ένοιαζε τον Ιταλό, έλεγε καλά είναι.
Το άλλο ότι έπρεπε να παίζω και σε παράξενες εταιρείες -trexagyreve.bet- για να σχηματισθεί η τριπλέτα.
Το άλλο ότι δεν ίσχυαν πάντα. Έβλεπα και από το betbrain τα sure της ημέρας και μετά στους μπουκ που υπεδείκνυε δεν υπήρχαν, έδιναν άλλες αποδόσεις.
Έτσι δεν ασχολήθηκα ποτέ.
Όμως το sure είναι sure φυσικά ενώ το "value" είναι θέμα μεγάλης μελέτης.
Δεν υπάρχει κανένας easy τρόπος να εντοπίσεις τα "value".
Μερικοί ανόητοι πιστεύουν ότι όπως στέλνουμε την υπηρέτρια για ψώνια και της λέμε "κοίτα αν υπάρχουν μπανάνες" έτσι τις λέμε και "κοίτα αν υπάρχουν value bet". Πρόκειται για άτομα 16-17 ετών που πήγαν σχολείο επί ΣΥΡΙΖΑ και απεφοίτησαν επίσης επί ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα το θέμα των απαγορεύσεων είναι εξοργιστικό βέβαια.
Αυτός που παίζει sure bet δεν είναι απατεώνας που τον κυνηγάει ο οργανισμός Πλατινί.
Απλά η μία αγορά διαφέρει με την άλλη και σχηματίζεται sure bet.
Έλεος δηλαδή.
Αν ανασχηματισθεί η ΕΕΕΠ από τους συριζο-μπαχαλάκηδες οπαπικούς που την αποτελούν τώρα, θα πρέπει να
πάει κάποιος εκεί και να τους τα πει αυτά.
Τον πρόεδρο της τον τωρινό τον είδαμε και στην τηλεόραση, προσκεκλημένο της ιπποδρομιακής εκπομπής ΟΠΑΠ πριν από δυό μήνες. Μούσι-ανοιχτό πουκάμισο καρό, μόνο σφεντόνα για να πετάει μολότωφ δεν κράταγε.
 
Υποθέτουμε λοιπόν ότι ο παγκόσμιος τζίρος είναι επίσης μοιρασμένος γιατί όλους το ίδιο τους ενδιαφέρει ... πές μου ποια ομάδα πιστέυεις εσύ ότι έπαιξε η μάζα και ποια οι επαγγελματίες ?
Είναι και εκεί μοιρασμένα ? οι άσχετοι και οι επαγγελματίες έχουν τις ίδιες επιλογές ποσοτικά ?
Λες οτι οι επαγγελματιες παικτες παιζουν τα αντιθετα απο αυτα που παιζουν ασχετοι παικτες.
Επισης λες οτι τον μεγαλο ογκο τζιρου τον κανουν οι ασχετοι.
Εγω θα σου πω οτι επαγγελματιες παικτες τυχαινει σε μεγαλο ποσοστο αγωνων να παιζουν τα ιδια σημεια με απλους παιχτες αλλα σε διαφορετικη στιγμη και οχι παντα στην ιδια αποδοση.Επισης οι επαγγελματιες πολλες φορες εχουν αντιπαλους τους arbers αφου παιζουν τα αντιθετα απο αυτα που παιζουν οι arbers.Καποιες αλλες φορες παιζουν τα αντιθετα απο αυτα που παιζει αλλη κατηγορια σοβαρων παιχτων.Αρχικα ακουγεται παραξενο αυτο που λεω, και ομως γινεται καθημερινα αυτο σε πολλους πολλους αγωνες. Kαι ο ασχετος παιζει με αντιπαλο τον ιδιο του τον εαυτο αφου προσεγγιζει το στοιχημα με λαθος τροπο(παιζει ομαδες και οχι αποδοσεις).Και επισης εχει αντιπαλο την ανυπαρκτη διαχειριση καβας που μηδενιζει για πλακα το υπολοιπο παιχτη ακομα και με τις καλυτερες προβλεψεις.
Τον μεγαλο ογκο τζιρου δεν τον κανουν μονο οι ασχετοι,Μεγαλος ογκος τζιρου και μαλιστα μεσα σε λιγα λεπτα γινεται σχεδον παντα οταν υπαρχει μικρη η μεγαλη μεταβολη αποδοσης.Μεσα σε αυτο το 3επτο η 5λεπτο που θα πεσει ογκος χρηματων απο σοβαρους παιχτες που εχουν λογο να πονταρουν,ιπως καποια σημαντικη ειδηση, αυτοι θα χτυπησουν αμεσως και θα κανουν την μεταβολη.
Σε προηγουμενο σχολιο σου εγραψες οτι δεν λεει την αληθεια το closing οdds για τα "σωστα σετ" και προφανως εννοεις to closing odds της Pinnacle.Σε αυτο εχεις δικιο, η μονη διαφορα ειναι οτι εσυ πιστευεις οτι αυτο συμβαινει πολυ πολυ συχνα σε μεγαλους αγωνες, ενω η αληθεια ειναι οτι συμβαινει αλλα σε πολυ μικρο αριθμο τετοιων αγωνων.Και πιο συχνα σε μκρους αγωνες.Αυτος ειναι και ενας απο τους λογους που οι πιο απλοι επαγγελματιες παιχτες προτιμουν να ασχοληθουν με μικρες λιγκες .Και οι μεγαλοι παιχτες που εχουν αυτη την ικαντητα μπορυν να νικησουν οποιαδηποτε λιγκα και οπαιιαδηποτε εταιρια, και φυσικα προτιμουν να ασχοληθουν με sharp εταιριες και μεγαλα πρωταθληματα για να μπορουν να παιζουν μεγαλα ποσα.
Ενας τροπος για να δεις αν το closing odds της Pinnacle ηταν κοντα σε αυτο που λεει η Pinnacle oτι οι πελατες της εχουν διαμορφωσει τις σωστες αποδσοεις στην σεντρα, ειναι να δεις αν υπαρχει διαφορα σημαντικη οταν φτανει ο αγωνας στο 10ο-15ο λεπτο..Αν και εκει παντα υπαρχει η πιθανοτητα να εχει μπει καλα η μια ομαδα και να επηρεασει την ταση, και αργοτερα να "κλαταρει" και να ανεβουν οι αποδοσεις της.
Τελος υπαρχει και ενας απλος τροπος να δεις αν παιζεις εσυ value..Αυτος ειναι και ο καλυτερος. Τα χρηματα που μπαινουν στην τσεπη σου.Αν δεν μπαινουν τα value bets ηταν κατα φαντασια value bets.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Δεν υπαρχει καμία περίπτωση ... και τα τρολλ με πιέζουν να ξαναπώ την ανάλυση που είπα 2 φορές σε αυτό το τοπικ για το τι είναι value bet , varber , κλπ , αλλά τι θα γίνει αν τους κάνω τα χατίρια ? θα τρολάρουν χειρότερα

Ο σκοπός είναι να καταλάβεις μόνος σου την απόδειξη ότι και σε 1000 βετ 0 γκανιότας δεν χάνεις παίζοντας τυχαία , να καταλάβεις μόνος σου ότι όποιος βρεί το value κερδίζει , ότι αξία υπάρχει και μόνος σου πάλι να επιλέξεις τι θα παίξεις... εδω βέβαια για βοήθεια .

Αν υποθέσουμε ότι δεν έχεις καμια όρεξη ή ικανότητα να καταλάβεις, και σε πείσω ότι έχω δίκιο δείχνοντας σου πχ τα τελευταία μου 100 βετ , είναι σαν να σε παίρνω στο λαιμό μου ... δεν ξέρω αν τα κάνεις σκατά και αν θα καταλάβεις ποτέ το σκεπτικό και τι σου λέω .

Η αλήθεια είναι πως αυτά είναι δυσνόητα για εμένα απλώς βλέπω έναν άνθρωπο που γνωρίζει τα πάντα από το στοίχημα να μην μου δίνει 100 στοιχηματάκια στη σεζόν που έρχεται να κάνω ρε παιδί μου και εγώ σαν παιδί του χρόνου λίγες διακοπές σαν άνθρωπος όπως κάνουν όλοι αυτοί που τα παίρνουν από το στοίχημα και απολαμβάνουν τα κοκτέηλ τους σε καταγάλανες παραλίες με χρυσαφένιες αμμουδιές. Ρε φίλε δεν θα σου φάω ούτε την επόμενη φερράρι ούτε τα κέρδη σου, λίγο μαριδούλα θα τσιμπήσουμε και εμείς οι δόλιοι για να κάνουμε διακοπές του χρόνου. Μην είσαι φαταούλας δεν σε καταστρέφουμε. Ανέβαζε το στοίχημα αφου το παίξεις για να μην έχεις τον φόβο πως θα σου ρίξουμε την απόδοση και πως θα χάσεις το κέρδος σου! Δεν σου ζητάμε τίποτα τρομακτικό ή κάτι που να σου κοστίζει οικονομικά!
 
  • Haha
  • Like
Αντιδράσεις: fairplay, loxagos mark και Ertzan
Η αλήθεια είναι πως αυτά είναι δυσνόητα για εμένα απλώς βλέπω έναν άνθρωπο που γνωρίζει τα πάντα από το στοίχημα να μην μου δίνει 100 στοιχηματάκια στη σεζόν που έρχεται να κάνω ρε παιδί μου και εγώ σαν παιδί του χρόνου λίγες διακοπές σαν άνθρωπος όπως κάνουν όλοι αυτοί που τα παίρνουν από το στοίχημα και απολαμβάνουν τα κοκτέηλ τους σε καταγάλανες παραλίες με χρυσαφένιες αμμουδιές. Ρε φίλε δεν θα σου φάω ούτε την επόμενη φερράρι ούτε τα κέρδη σου, λίγο μαριδούλα θα τσιμπήσουμε και εμείς οι δόλιοι για να κάνουμε διακοπές του χρόνου. Μην είσαι φαταούλας δεν σε καταστρέφουμε. Ανέβαζε το στοίχημα αφου το παίξεις για να μην έχεις τον φόβο πως θα σου ρίξουμε την απόδοση και πως θα χάσεις το κέρδος σου! Δεν σου ζητάμε τίποτα τρομακτικό ή κάτι που να σου κοστίζει οικονομικά!
Δυστηχως το παλικαρι απλα το παλευει χωρις ουσιαστικο αποτελεσμα . Δεν γνωριζω κανενα χομπι που να σε πληρωνει.Το χομπι ειναι μια απλη διασκεδαση και συνηθως πληρωνεις γι αυτο μικρο η μεγαλο αντιτιμο.
 
Τελευταία επεξεργασία:
  • Like
Αντιδράσεις: fairplay
Δυστηχως το παλικαρι απλα το παλευει χωρις ουσιαστικο αποτελεσμα . Δεν γνωριζω κανενα χομπι που να σε πληρωνει.Το χομπι ειναι μια απλη διασκεδαση και συνηθως πληρωνεις γι αυτο ενα μικρο αντιτιμο.
Εγώ ξέρω πως ο άνθρωπος δηλώνει πως όποιος βρίσκει βάλιου κερδίζει, λέει επίσης πως θα μου ανέβαζε τα τελευταία 100 στοιχήματα του να μου τα δείξει υπονοώντας πως βρίσκει βάλιου και κερδίζει δηλαδή αλλά δεν το κάνει γιατί φοβάται μην τα κάνω σκατά και με πάρει στο λαιμό του όταν θεωρεί δεδομένο πως σε μηδενική γκανιότα ένας παίκτης δεν χάνει δηλαδή είναι λίγο οξύμωρο από τη μία να είναι σίγουρος πως όταν παίζει κάποιος με μηδενική γκανιότα να μην χάνει και από την άλλη να λέει φοβάμαι μην τα κάνεις σκατά. Λοιπόν για να τον βγάλω από όλο αυτό το πρόβλημα, του πρότεινα το εξής απλό: Να μου ανεβάζει αυτός τι να παίζω και εγώ απλώς θα τα παίζω αφού τα έχει παίξει ήδη εκείνος και δεν θα του δημιουργώ κιόλας κάποιο πρόβλημα. Λοιπόν ιδού η ρόδος ιδού και το.....
 
  • Like
Αντιδράσεις: fairplay και loxagos mark
Παιδιά μην κουράζεστε, έτσι είναι αν έτσι νομίζει
Εγω βάζω στοιχεία που μας οδηγούν στο συμπέρασμα , εσύ νομίζεις και δεν θες να το ψάχνεις .

Οπότε ποιος είναι αυτός ο μαγικός παράγοντας ο οποίος ξαφνικά θα κάνει τους απλούς παίχτες να ποντάρουν τόσο λάθος, τόσο μα τόσο διαφορετικά από τους επαγγελματίες και σε τέτοιο βαθμό που να διαστρεβλώσουν εντελώς τις αποδόσεις τη μέρα του αγώνα;
Τιποτα μαγικό ... αυτό είναι το στοίχημα .... 70 από τους 100 καλούς παίκτες θα βρούν το νικητή και 30 στους 100 από τους κακούς ... άλλο φαβορί έχει η μία ομάδα και άλλο ή άλλη, αυτός ο λόγος που τους ονομάζουμε καλούς και κακούς.

Πιο απλά . αν ο μπουκ δώσει μια απόδοση πάνω στην αξία, ελάχιστοι επαγγελματίες θα ενδιαφερθούν να παίξουν γιατί είναι ψαγμένοι ... αντίθετα πολλοί άσχετοι θα ενθουσιαστούν από την απόδοση της γηπεδούχου πχ γιατί τα στοιχεία που κοιτάνε την δείχνουν ομαδάρα.

Οταν ο μπουν ρίξει την απόδοση της γηπεδούχου, λιγότεροι άσχετοι θα ενθουσιαστούν να παίξουν , και περισσότεροι επαγκελματίες θα καταλάβουν την αξία να πάς κόντρα στο γηπεδούχο.



Σε αυτά τα μεγάλα παιχνίδια από τη στιγμή που διαμορφώνονται οι αρχικές αποδόσεις και μέχρι την έναρξη του αγώνα συνήθως οι μεταβολές τους είναι μικρές εκτός και αν προκύψει κάποιο νέο. Σε ποιο σημείο λοιπόν εσύ θα εντοπίσεις το 30% ή το 20%;
Η αξία είναι από την αρχή ώς το τέλος ... με μικρές όντος αλλαγές .
πχ στον αγώνα του ajaχ που είδαμε ότι το χ ήταν η αξία και η μάζα ας πούμε έπαιζε άγιαξ ή Παοκ, ο βοοκ θα ξεκίναγε το χ λίγο χαμηλότερα από ότι ξέρει πως θα πάει.
Ναι μεν έχει αξία, αλλά οι πραγματικά καλοί παίκτες θα περιμένουν να ανέβει ... οι μέτριοι θα πάρουν τις επιλογές που δεν έχουν αξία.
(οι βοοκ προβλέπουν και πως θα κινηθεί η αγορά .... γιαυτό κανόνας σε μεγάλους αγώνες ΠΟΤΕ early bets)

Όταν σου δίνω το 50-50 σε απόδοση 1.95-1.95, το να έχω 1-2 εκατομμύρια πχ έκθεση στο διπλό δεν λέει κάτι γιατί είμαι στο +EV.
Οι Ελιτ των επαγγελματιών έχει τρομερά μικρά όρια στο ρίσκο ανά αγώνα σε σχέση με εμάς ... ότι αξία και να έχει.
Επίσης ο στοίχημαν πχ που δίνει 0% γκανιότα και σε κάποιες χώρες έχει φορολογία κάθε μήνα και 35% των κερδών , είναι ακόμα πιο περιορισμένος.

Φυσικά και θα παίξουν λίγο και αυτοί γιατί βλέπουν μεγάλη αξία σε μεγάλους αγώνες , αλλά όταν το κάνουν με 0 γκανιότα μαγκιά τους ... κάντο και εσύ.

Καλά, κάτσε να αρχίσουν να ποντάρουν οι γυναίκες και όταν το ποδόσφαιρο γίνει καλλιστεία ίσως να δικαιωθείς. Μέχρι τότε όμως έχεις να μας δείξεις κάτι χειροπιαστό;
Σιγά μην δικαιωθώ ... και τότε θα σας λέω παίξτε στους μεγάλους αγώνες που οι γυναίκες δεν ελένχονται , όχι δεν αξίζει θα μου λέτε.
Και πως ξέρεις ποια ομάδα επιλέγουν . και έχουν αρχίσει να γίνονται έξυπνες κλπ


Μερικοί ανόητοι πιστεύουν ότι όπως στέλνουμε την υπηρέτρια για ψώνια και της λέμε "κοίτα αν υπάρχουν μπανάνες" έτσι τις λέμε και "κοίτα αν υπάρχουν value bet". Πρόκειται για άτομα 16-17 ετών που πήγαν σχολείο επί ΣΥΡΙΖΑ και απεφοίτησαν επίσης επί ΣΥΡΙΖΑ.
Ετσι :) ποτέ δεν είσαι σίγουρος για το value bet.... πρέπει να ξέρεις και που παίζεις.
Μπορεί να έπαιξαν 500 άτομα ένα αγώνα και να είσαι ο καλύτερος .... ο μόνος που έπαιξες την ομάδα με απόδοση 2.0 και οι 499 να έπαιξαν την ομάδα του 1.80 , και να μην εχεις αξία γιατί ειναι 2.0 - 2.0 , ο μπουκ την κράτησε μέσα στην γκανιότα και ρίσκαρε τα λεφτά του .
Εχασες απλά γιατί ο βοοκ είναι καλύτερος σου και σε έφαγε η γκανιότα, αν ήταν μεγάλος αγώνας με 0% δεν θα έχανες με τίποτα θα είχες τρελλληηη αξία.

Με 0 γκανιότα, μεγάλους αγώνες και αν δεν είσαι στους κακούς παίκτες, μαθηματικά θα χτυπάς αξία.
(η αν είσαι στους κακούς και το ξέρεις, χτυπάς αξία παίζοντας το ανάποδο, μεγάλη υπόθεση αυτό)


Εγω θα σου πω οτι επαγγελματιες παικτες τυχαινει σε μεγαλο ποσοστο αγωνων να παιζουν τα ιδια σημεια με απλους παιχτες αλλα σε διαφορετικη στιγμη και οχι παντα στην ιδια αποδοση.
Δεν έχει σημασία αν ο αυτός που επιλέγει την ομάδα με τους όμορφους παίκτες, και ο επαγγελματίας συμπέσουν και στο 70% των επιλογών .... το σύνολο κερδών θα είναι υπέρ του καλού παίκτη

Απλά σε 5-10 αγώνες με 0 γκανιότα , το σύνολο των κακών παικτών θα έχει χάσει 50 εκατομμύρια , το σύνολο των καλών παικτών θα έχει κερδίσει 50 εκατομμύρια, και το σύνολο των παικτών που παίζουν εντελώς στην τύχη θα είναι στο 0 .
(ο βοοκ θα δίνει μάχη με αρβερσ και varbers για να μην χάσει λεφτά από αυτούς ... η μάχη τους δεν επιρεάζει τους value bettors γιατί πάντα έχουν διαθέσιμη την 0 γκανιότα)

Ετσι χοντρικα, τα ποσά σε αλλους μικρούς αγώνες με γκανιότα μπορεί να είναι ακόμα και 10 εκατομμύρια για τον βοοκ και 0 για τους παίκτες ....
Και ότι τσιμπάνε από τον βοοκ όταν δίνει value , θα το κάνει μια μικρή ομάδα ελιτ , ή οι αρβερς .

Kαι ο ασχετος παιζει με αντιπαλο τον ιδιο του τον εαυτο αφου προσεγγιζει το στοιχημα με λαθος τροπο(παιζει ομαδες και οχι αποδοσεις) .Και επισης εχει αντιπαλο την ανυπαρκτη διαχειριση καβας που μηδενιζει για πλακα το υπολοιπο παιχτη ακομα και με τις καλυτερες προβλεψεις.
Σωστά ... αυτό σημαίνει 1ον ότι οι παικταράδες φέρνουν πάντα την απόδοση κοντά στην αξία γιατί αυτό ψάχνουν , ενω οι κακοί το βιολί τους και όπου πάει ...
Και δεύτερον σε μεγάλους αγώνες λόγο περιορισμών κάβας ανά αγώνα που ανέφερες οι παικταράδες ούτε που αγγίζουν , ενω η μάζα εκει κάνει την δική της δουλειά μια χαρά.

.Και οι μεγαλοι παιχτες που εχουν αυτη την ικαντητα μπορυν να νικησουν οποιαδηποτε λιγκα και οπαιιαδηποτε εταιρια, και φυσικα προτιμουν να ασχοληθουν με sharp εταιριες και μεγαλα πρωταθληματα για να μπορουν να παιζουν μεγαλα ποσα.
Δεν νικιέται ο βοοκ σε τοπ αγώνες ... ΜΟΝΟΣ του σου δίνει τα λεφτά και την αξία,

Πχ σε ένα αγώνα τοπ με 0 γκανιότα ξέρει ότι είναι αδύνατον να έχει ισοφαρισμένα ποσά και ανεκτό ρίσκο, αν δεν δώσει μια καλή αξία σε ένα από τα 2 αποτελέσματα ....
Τότε θα παίξουν και οι καλοί παίκτες, και θα μαζέψει λεφτά στο σημείο που θέλει να ισοφαρίσει.

Σε μικρούς αγώνες μόνο τον κερδίζεις πραγματικά ... ή αν παίξεις πιο πολλά από όσα θέλει ο βοοκ για να ισοφαρίσει ... αλλά εκει θα σε λιμιτάρει κιόλας δυσκολεύει.
 
θεωρεί δεδομένο πως σε μηδενική γκανιότα ένας παίκτης δεν χάνει δηλαδή είναι λίγο οξύμωρο από τη μία να είναι σίγουρος πως όταν παίζει κάποιος με μηδενική γκανιότα να μην χάνει και από την άλλη να λέει φοβάμαι μην τα κάνεις σκατά...
Δεν είναι οξύμωρο .... είπα οτι γενικά οι παίκτες δεν χάνουν ....και συγκεκριμένα οι κακοί χάνουν και τα λεφτά τα παίρνουν οι λίγο καλύτεροι , όχι ο βοοκ , ουτε ρουφάνε σοβαρά ποσοστά κερδών οι τοπ παίκτες , αρβερσ κλπ όπως κάνουν παντού, δεν επιρεάζουν αυτοί την αγορά

Αν δεν καταλάβεις τι σου λέω ή δεν προσπαθήσεις, δεν έχει κανένα νόημα να σε πείσω αλλιώς, δεν είναι εκλογές , πρέπει να μπορείς να καταλάβεις τι γίνεται και το σκεπτικό αλλιώς θα τα κάνεις σίγουρα σκατά.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ΜΜ.....(Μηδεν Μηδεν)
πχ στον αγώνα του ajaχ που είδαμε ότι το χ ήταν η αξία και η μάζα ας πούμε έπαιζε άγιαξ ή Παοκ, ο βοοκ θα ξεκίναγε το χ λίγο χαμηλότερα από ότι ξέρει πως θα πάει.

Το Χ ηταν η αξια επειδη το σημειο ηρθε ή για αλλο λογο?
 
  • Haha
  • Like
Αντιδράσεις: fairplay, kerkireos και goal2
Το Χ ηταν η αξια επειδη το σημειο ηρθε ή για αλλο λογο?
Εμεις το καταλάβαμε αφού ήρθε ότι ήταν ... ο βοοκ και οι τοπ παίκτες το ήξεραν από πρίν

Αν ήταν μικρός αγώνας και έδινε το χ σε τόσο μεγάλη αξία από την αρχή , θα είχαν πέσει από την πρώτη μέρα οι επαγγελματίες και όντος θα ανάγκαζαν τον βοοκ να αλλάξει ... η μη συμμετοχή τους λοιπόν δεν είναι απόδειξη ότι δεν υπάρχει αξία σε αυτό το early bet
 
Η αξία είναι από την αρχή ώς το τέλος ... με μικρές όντος αλλαγές .
πχ στον αγώνα του ajaχ που είδαμε ότι το χ ήταν η αξία και η μάζα ας πούμε έπαιζε άγιαξ ή Παοκ, ο βοοκ θα ξεκίναγε το χ λίγο χαμηλότερα από ότι ξέρει πως θα πάει.
Ενταξει μας επεισες τωρα . Η αξια ειναι στο σημειο που επαληθευεται και αυτο το εντοπιζεις μετα την ληξη του αγωνα..Μηηηπως λεω μηπως εχεις αποψη που βρισκεται η αξια στα ματς του Αρη και του Ατρομητου?
Πεμπτη βραδυ κατα τις εντεκαμισι θα ξερεις λογικα την απαντηση..
 
  • Like
Αντιδράσεις: tipois
Ενταξει μας επεισες τωρα . Η αξια ειναι στο σημειο που επαληθευεται και αυτο το εντοπιζεις μετα την ληξη του αγωνα.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΗΤΑΝ .... και δεν κοιταμε το αποτέλεσμα αλλά την εικονα

Η αξία ήταν στον αγιαξ αφου θες έτσι (ασχετα που ήταν ατυχος) και το ήξεραν οι βοοκ , ποτέ δεν θα έδιναν early bet ψηλά τους ολλανδους με τεράστια αξία για να ορμήξουν οι επαγκελματίες να την ρίξουν.
Θα έδιναν λίγο χαμηλότερα από εκει που θα πήγαινε την τελευταία μέρα... όταν η μάζα θα έπαιζε τον Παοκ και το χ .... δλδ ο άγιαξ θα είχε πάντα αξία και οι καλοί παίκτες θα τον πόνταραν τελευταία μέρα λίγο ανεβασμένο
 
Εμεις το καταλάβαμε αφού ήρθε ότι ήταν ... ο βοοκ και οι τοπ παίκτες το ήξεραν από πρίν

Αν ήταν μικρός αγώνας και έδινε το χ σε τόσο μεγάλη αξία από την αρχή , θα είχαν πέσει από την πρώτη μέρα οι επαγγελματίες και όντος θα ανάγκαζαν τον βοοκ να αλλάξει ... η μη συμμετοχή τους λοιπόν δεν είναι απόδειξη ότι δεν υπάρχει αξία σε αυτό το early bet

Αρα οι μπουκ ξερουν τα αποτελεσματα απο πριν.Αντε και πες οτι οι μπουκ ηξεραν οτι θα ερθει Χ το ματς και επεσε κατεβασμα στο διπλο,ωστε να ακολουθησει η μαριδα και να χασουν τα λεφτα τους.Οι τοπ παικτες και με τοσο μεγαλα ορια πριν ξεκινησει το ματς,δεν θα επρεπε να εχουν διαλυσει τις αποδοσεις στην ισοπαλια,αφου ηξεραν απο πριν οπως λες?
 
Αρα οι μπουκ ξερουν τα αποτελεσματα απο πριν.Αντε και πες οτι οι μπουκ ηξεραν οτι θα ερθει Χ το ματς και επεσε κατεβασμα στο διπλο,ωστε να ακολουθησει η μαριδα και να χασουν τα λεφτα τους.Οι τοπ παικτες και με τοσο μεγαλα ορια πριν ξεκινησει το ματς,δεν θα επρεπε να εχουν διαλυσει τις αποδοσεις στην ισοπαλια,αφου ηξεραν απο πριν οπως λες?
Δεν ξέρουν τα αποτελέσματα ... απλά ξέρουν ότι το χ ας πούμε έχει πάρα πολλές πιθανότητες να έρθει...

Σωστά τα λες για τους καλούς παίκτες, το κάνουν το 95% των αγώνων , εξαφανίζουν κάθε αξία και δεν μπορείς να τους προλάβεις , αλλά ΔΕΝ το κάνουν στους μεγάλους λόγο ρίσκου, εκει δεν διαλύουν τίποτα.

Εσύ και εγω , ακόμα και αν πετυχαίνουμε την αξία πάντα, θα κάνουμε το λάθος να παίζουμε μεγάλο ποσοστό της κάβας μας ανά αγώνα, και στο τέλος ακόμα και να είμαστε παιχταράδες θα τα χάσουμε όλα λόγο μιας μεγαλης σειρας ατυχιών .. οι επαγκελματίες είναι συγκρατημένοι.

ΥΓ
Αρα δεν χάνουν λεφτά μόνο οι άσχετοι, αλλά και οι καλοί παίκτες που παίζουν λάθος ποσά .... κερδίζουν τα λεφτά οι συγκρατημένοι με λογικές προβλέψεις, οι Βοοκ και οι επαγγελματίες και οι αρβερς δεν παίρνουν σοβαρά ποσοστά από τα κέρδη , όπως κάνουν παντού αλλού
 
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΗΤΑΝ .... και δεν κοιταμε το αποτέλεσμα αλλά την εικονα
Η αξία ήταν στον αγιαξ αφου θες έτσι (ασχετα που ήταν ατυχος) και το ήξεραν οι βοοκ , ποτέ δεν θα έδιναν early bet ψηλά τους ολλανδους με τεράστια αξία για να ορμήξουν οι επαγκελματίες να την ρίξουν.
Θα έδιναν λίγο χαμηλότερα από εκει που θα πήγαινε την τελευταία μέρα... όταν η μάζα θα έπαιζε τον Παοκ και το χ .... δλδ ο άγιαξ θα είχε πάντα αξία και οι καλοί παίκτες θα τον πόνταραν τελευταία μέρα λίγο ανεβασμένο

Τη μια λες οτι ηταν η αξια στο Χ την μετα οταν σου λενε 2 ατομα αν το λες αυτο επειδη εληξε Χ λες η αξια ηταν στον Αγιαξ.Το προσπερναω αυτο και παμε παρακατω.
Λες μετα οτι "ποτέ δεν θα έδιναν early bet ψηλά τους ολλανδους με τεράστια αξία για να ορμήξουν οι επαγγελματίες να την ρίξουν". Σου συνιστω πριν γραψεις μπαρουφα σαν αυτη ,να μπαινεις πρωτα σε κανενα σαιτ πχ το oddsportal
και απο τα βελακια να κοιταζεις ποσο εδιναν τον Αγιαξ οι πρωτες εταιριες που ανοιξαν αποδοσεις , γιατι αν το εκανες αυτο θα εβλεπες κατι 2.35 και 2,40 στο διπλο και μετα θα εβλεπες πρωτικη ταση στο 1,90 την μερα του αγωνα οταν επαιξαν εξυπνοι σαν εσενα 0.50 μοναδες πιο κατω ,που πανε να παρουν 20% και 30% αξια σε τετοιους αγωνες στα closing odds. Eχεις δικιο..Ποτε early bets ..Mπεεεε
 
γιατι αν το εκανες αυτο θα εβλεπες κατι 2.35 και 2,40 στο διπλο και μετα θα εβλεπες πρωτικη ταση στο 1,90 την μερα του αγωνα οταν επαιξαν εξυπνοι σαν εσενα 0.50
Το αντίθετο είπα ... ΑΝ ΗΤΑΝ ο αγιαξ αξία , δεν θα τον αρχιζαν 2.40 ...

Επίσης είπα ΠΟΤΕ δεν παίζουμε early bet σε μεγάλους αγώνες , περιμένουμε στο τέλος να ανέβουν , δλδ δεν θα έπαιζα το 1.90 γιατι δεν είχε ανέβει από το 2.40 ,
(σε μικρούς αγώνες ισχύει αυτό που λες ... σε μεσαίους είναι μπερδεμα)

ΥΓ
Ο βοοκ δεν είναι ΒΛΑΞ , να σου δώσει μια τεράστια αξία early bet, σε ενα αγώνα που γνωρίζει σαν το δαχτυλάκι του, χωρίς να έχει το λόγο του απλά για να του κάνεις εσυ πλάκα ο έξυπνος ... θα σου το δώσει μόνο αν πιστέυει ότι θα ανέβει και άλλο,
 
Το αντίθετο είπα ... ΑΝ ΗΤΑΝ ο αγιαξ αξία , δεν θα τον αρχιζαν 2.40 ...
Επίσης είπα ΠΟΤΕ δεν παίζουμε early bet σε μεγάλους αγώνες , περιμένουμε στο τέλος να ανέβουν , δλδ δεν θα έπαιζα το 1.90 γιατι δεν είχε ανέβει από το 2.40 ,
(σε μικρούς αγώνες ισχύει αυτό που λες ... σε μεσαίους είναι μπερδεμα)
ΥΓ
Ο βοοκ δεν είναι ΒΛΑΞ , να σου δώσει μια τεράστια αξία early bet, σε ενα αγώνα που γνωρίζει σαν το δαχτυλάκι του, χωρίς να έχει το λόγο του απλά για να του κάνεις εσυ πλάκα ο έξυπνος ... θα σου το δώσει μόνο αν πιστέυει ότι θα ανέβει και άλλο,
Με λενε Ριζο και οπως θελω τα γυριζω.Συνεχιζεις να κανεις κωλοτουμπες.
Και να γραφεις μπαρουφες.
""Ο βοοκ δεν είναι ΒΛΑΞ , να σου δώσει μια τεράστια αξία early bet, σε ενα αγώνα που γνωρίζει σαν το δαχτυλάκι του, χωρίς να έχει το λόγο του απλά για να του κάνεις εσυ πλάκα ο έξυπνος"
Τι ειπες τωρα ο επιστημονας.
Πες μας κιολας οτι ο μπουκ ηξερε οτι το ματς δεν θα ερθει διπλο.
Δεν ξερεις που δεν ξερεις που πανε τα 4 σπο αθλημα, δεν καθεσαι κιολας να ακουσεις αλλα παριστανεις τον παντογνωστη.
Ο μπουκ οντως δεν ειναι βλαξ αλλιως δεν θα εβγαζε εκ/ρια ευρω ετησιως.Ομως οταν ανοιγει αποδοσεις και εχει 1000 αγωνες σε μια μερα και 40.000 αγορες ειναι απολυτως φυσιολογικο να κανει λαθος σε 3 η 5 η 10 η παραπανω απο τους αγωνες της ημερας, και καποιοι παιχτες εντοπιζουν αυτα τα λαθη.
 
  • Haha
  • Like
Αντιδράσεις: qazdas και fairplay
.Ομως οταν ανοιγει αποδοσεις και εχει 1000 αγωνες σε μια μερα και 40.000 αγορες ειναι απολυτως φυσιολογικο να κανει λαθος σε 3 η 5 η 10 η παραπανω απο τους αγωνες της ημερας, και καποιοι παιχτες εντοπιζουν αυτα τα λαθη.
Στους μεγάλους αγώνες ο βοοκ δεν κάνει μεγάλα λάθη ...

Αν νομίζεις οτι είναι ζώον και θες να του πάς κόντρα, αντί να καταλάβεις το λόγο που συμπεριφέρεται έτσι ώστε να φάτε μαζί τα λεφτά από τους ευκαιριακούς παίκτες, δικαίωμά σου

ΥΓ
Τίποτα δεν γύρισα ... πότε δεν είπα σταματήστε την 0 γκανιότα και τρεχάτε στα early βετ να βρείτε το 2.40 πριν πέσει στο 1.90 . απλά δεν καταλαβαίνετε σχεδόν τίποτα.
(Οι μεγάλοι αγώνες έχουν αξία , κυρίως την τελευταία μέρα και σε 0 γκανιότα, το ξέρουν και οι βοοκ αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, ΟΧΙ early bets , περιμένετε την 0 γκανίοτα για το value)
 
Τελευταία επεξεργασία:
  • Like
Αντιδράσεις: MM Bamiangel 00000 nokuku
Κατάσταση
Δεν είναι ανοιχτό για περαιτέρω απαντήσεις.

Προγνωστικά

  • 17:00
    COSMOTE SPORT 1 HD
    • ΠΑΣ Λαμία - ΠΑΟΚ
  • 19:30
    Novasports Prime
    • Άρης - Ολυμπιακός
  • 20:00
    Novasports 2HD
    • Μονακό - Λιλ
  • 20:00
    Novasports 3HD
    • Λοριάν - Παρί Σεν Ζερμέν
  • 20:30
    COSMOTE SPORT 1 HD
    • ΑΕΚ - Παναθηναϊκός
  • 21:30
    Novasports Extra 2
    • Κλαμπ Μπριζ - Γκενκ
  • 21:30
    Novasports News
    • Άντερλεχτ - Σερκλ Μπριζ
  • 21:45
    Novasports Extra 1
    • Γουλβς - Μπόρνμουθ
  • 22:00
    Novasports 1HD
    • Αγιαξ - Εξέλσιορ
  • 22:00
    Novasports 2HD
    • Αταλάντα - Φιορεντίνα
  • 22:00
    Novasports 3HD
    • Μαρσέιγ - Νις
  • 22:00
    Novasports 5HD
    • Μάντσεστερ Γ. - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
  • 22:00
    Novasports Start
    • Κρίσταλ Πάλας - Νιούκαστλ
  • 22:00
    Novasports Premier League
    • Έβερτον - Λίβερπουλ
  • Αύριο 25-04-2024
  • 03:30
    COSMOTE SPORT 8 HD
    • Ιντεπεντιέντε ντελ Βάλε - Παλμέιρας
  • 16:00
    Star Κεντρικής Ελλάδας
    • Έσπερος Λαμίας - ΑΕ Ψυχικού
  • 20:00
    Novasports 6HD
    • Μονακό - Φενέρμπαχτσε
  • 22:00
    Novasports 4HD
    • Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός
  • Αύριο 25-04-2024
  • 01:00
    COSMOTE SPORT 7 HD
    • NBA TV 2023-24
  • 02:00
    COSMOTE SPORT 4 HD
    • Μπόστον Σέλτικς - Μαϊάμι Χιτ
  • 03:00
    COSMOTE SPORT 4 HD
    • NBA 2023-24
  • 04:00
    COSMOTE SPORT 7 HD
    • NBA TV 2023-24
  • 12:00
    Novasports 6HD
    • WTA 1000 Mutua Madrid Open - Φάση των 128
  • 12:00
    COSMOTE SPORT 6 HD
    • ATP Masters 1000 2024
  • 15:30
    COSMOTE SPORT 6 HD
    • ATP Masters 1000 2024
  • 19:00
    COSMOTE SPORT 6 HD
    • ATP Masters 1000 2024
Γενική Κουβεντούλα
Βοήθεια Χρήστες
  • S Forum Bot:
    Ο χρήστης ssk ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "Στοίχημα με διπλάσιο" στο Προγνωστικά Ποδοσφαίρου.
  • PANATHA PANATHA:
    Τι τρελο πρωταθλημα ειναι αυτο....
  • K Forum Bot:
    Ο χρήστης kandalf ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "Διαχείριση λογαριασμών" στο Στοιχηματικές κουβέντες.
  • Ertzan Ertzan:
    Τα πιτσιρίκια μας έχουν κάνει γιο γιο τους Ιταλούς ειδικά το 3-0 θα το ζήλευε και ο Κριστιάνο Ρονάλντο
  • Ertzan Ertzan:
    Η ΠΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ που παίρνει ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ τίτλο στο ποδόσφαιρο οι νέοι του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ :smk1:
  • PANATHA PANATHA:
    Πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο για την Ελλάδα και την ομάδα του Παναθηναϊκού Κ19 στην Ολλανδία το 1980 ... απέκλεισαν τότε Μπαρτσελόνα και Άγιαξ !!!!
  • Ertzan Ertzan:
    Ο ταβερνιάρης δήλωσε πως αν δεν πάτε Final Four δεν θα είναι του χρόνου στην ομάδα. Εντάξει εμείς ξέρουμε πόσο καραγκιόζης είναι ελπίζω να το μάθατε και εσείς. Χάνεις τον αγώνα οι παίκτες προβληματισμένοι τους πετάς και εσύ το μπαλάκι "εσείς φταίτε" φορτώνεις και άλλη πίεση
  • Ertzan Ertzan:
    PANATHA είπε :
    Πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο για την Ελλάδα και την ομάδα του Παναθηναϊκού Κ19 στην Ολλανδία το 1980 ... απέκλεισαν τότε Μπαρτσελόνα και Άγιαξ !!!!
    Στο Milko cup? :paidi:
  • PANATHA PANATHA:
    Μαλλον δεν το επιασες καλα..το ειπε για να δειξει την σιγουρια στην ομαδα και πόσο σίγουρος ειναι οτι θα περασει την Μακαμπι....
  • PANATHA PANATHA:
    Το να σκοράρει ο Ιωαννίδης σήμερα κόντρα στην ΑΕΚ @3.80....εξαιρετικό!!
  • Ertzan Ertzan:
    Καλά ματσάκια για betbuilder έχει αλλά δεν ακουμπάω
  • PANATHA PANATHA:
    Άρης - Ολυμπιακός 0-0 στο 27΄....θεωρω πως θα εχει γκολ το πρωτο μέρος....το Over 0,5 @1.80 και για μεγαλυτερο ρισκο
    το Over 1,5 @4.90!
  • Ertzan Ertzan:
    κανονικά ήδη έπρεπε να είναι 0-3
  • PANATHA PANATHA:
    Στην Κύπρο λεει Καρμιώτισσα Πάνω Πολεμιδιών - Οθέλλος Αθηαίνου 6-6.......ενω στο 48΄ το σκορ ήταν 1-5.....
  • animusbet animusbet:
    Ο Ερτζάν ελπίζει να φύγει ο Αταμάν για να σταματήσει να τον πονάει:twis:
  • Ertzan Ertzan:
    Τι να μας πει ρε το νούμερο. Έχω δει προπονητές να αναλύουν φάσεις που έγιναν μέσα στον αγώνα λάθη και τι έπρεπε να γίνει ε αυτό το νούμερο ανέλυσε τις φάσεις που και καλά έπρεπε να δοθούν φάουλ.
  • PANATHA PANATHA:
    Τι εχασε παλι ο Ολυμπιακός....
  • Ertzan Forum Bot:
    Ο χρήστης Ertzan ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "IFC#20 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΛΙΚΟΣ (27-28/4/2024)" στο Διαγωνισμός I.F.C..
  • Ertzan Ertzan:
    Ωραία ζεϊμπεκιά ο Γκούμας της Τουρκίας :smk1:
  • animusbet animusbet:
    Τα σαπάκια που μας δίνετε
  • Ertzan Ertzan:
    Ναι και τον Μουρίνιο της Τουρκίας εμείς σας δώσαμε για προπονητή
  • Ertzan Ertzan:
    Τελικά κάποιοι έγιναν παράρτημα άλλων αν με εννοείτε αααααν με εννοείτε :smk1:
  • PANATHA PANATHA:
    Οι δικοι μας το εχουν ταμα να τρωνε γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο....
  • Ertzan Ertzan:
    Τι σπρώξιμο τρώει αυτή η Μονακό ρε γαμώτο
  • PANATHA PANATHA:
    Σημερα μαθαμε τον φετινο πρωταθλητη....
    PANATHA PANATHA: Σημερα μαθαμε τον φετινο πρωταθλητη....