Καλησπέρα στην παρέα.
Θέλω να θέσω ένα θεωρητικό ερώτημα .
Αν είχαμε τη δυνατότητα μια απόδοση του 1,65 σχεδόν καθημερινά να τη βρίσκαμε και να την παίξουμε στο 2,35.... Μακροχρόνια θα είμαστε σίγουρα κερδισμένοι????
Λογικά ναι.
Αλλά προτού το αναλύσω αυτό, υπάρχει για τους παίκτες του στοιχήματος μία παγίδα.
Η παγίδα που λέγεται απληστία.
Δεν θέλω να πω ότι είμαστε κακούργοι-άπληστοι, είναι κάτι φυσιολογικό και η απληστία.
Υποθέστε ότι είσαστε ένας με 15,000 ευρώ στην τράπεζα - αυτή είναι η περιουσία σας.
Ούτως εχόντων λέει κάτι να κερδίσετε 50-100 ευρώ σε ένα χρόνο ; Δε λέει και πολλά, θα βγάλετε τη χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα.
Όμως 5000-10,000 ευρώ λέει (ή και περισσότερα βέβαια).
Τι σημαίνει αυτό ;
Σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε παιχνίδι διακοσαρούμπες-τρακοσαρούμπες για να πλησιάσετε και από τη
στιγμή που έχετε μόνο 15,000 σας βάζει σε ρίσκο. Ένα μικρό σερί κακοδαιμονίας μπορεί να σας στείλει στον κουβά.
Υποθέστε τώρα ότι είσαστε ένας με 2 εκατομμύρια στην τράπεζα.
Τώρα τα 5-10 χιλιάρικα είναι για σας σαν τα 50-100 του πρώτου παίκτη, του μικρομεσαίου και προβληματικού.
Για να κάνετε τα 2 εκατομμύρια 4 εκατομμύρια πάλι σε ένα χρόνο, πρέπει να παίζετε διακοσαχίλιαρα. Άρα πάλι ο ίδιος κίνδυνος.
Άρα στο στοίχημα ισχύει η παροιμία των Εσκιμώων "η ζωή γίνεται γλυκειά όταν σας έχει δαγκάσει μιά αρκούδα".
Πάμε τώρα στις αποδόσεις.
1.65 που να το δίνουν 2.35 υπάρχει και παραϋπάρχει.
Όχι κάθε μέρα αλλά υπάρχει.
Ο λόγος ;
Ο λόγος είναι ότι οι μπουκ βγάζουν φαβορί τις φανέλες.
Ακολουθούν τα ratings και τις φανέλες σαν θρησκεία.
Αλλά αν προσέξετε μπορείτε να βρείτε πότε η βαρειά φανέλα κάνει να είναι μαϊμού.
Παραδείγματα πολλά.
Το δικό μου πιό ιστορικό από όλα είναι το 1-0 της ΆΕΚ με τη Ρέϊντζερς στο Άϊμπροξ το 1995.
Είχε κερδίσει 2-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια, η διαφορά των δύο ομάδων ήταν "Ολυμπιακός-Πανσερραϊκός" και μου δίνουν οι μπουκ το διπλό του επαναληπτικού με 8.50 !
Διαχρονικά η Ρέϊντζερς είναι καλύτερη από την ΑΕΚ βέβαια, αλλά τότε δεν ήταν.
Όσο για τον αγώνα στο Άϊμπροξ η ΑΕΚ πέταξε ένα εύκολο 3-0 και κέρδισε μόνο 1-0. Στο τελευταίο τέταρτο επειδή ήταν εξασφαλισμένη η πρόκριση κινδύνευσε κάπως να γίνει το 1-1.
Πρέπει να ψάχνει κανείς λοιπόν και ίσως πρέπει και να κόψει τα στοιχήματα που δεν υπακούουν σ' αυτόν τον κανόνα. Διότι αν οι πραγματικές πιθανότητες είναι περίπου αυτές που λένε οι μπουκ τότε δεν κάνουμε τίποτα. Γίνεται swings και roundabouts η υπόθεση.
Θα με ενδιέφεραν βέβαια δικές σας γνώμες πως αναγνωρίζουμε τέτοιες καταστάσεις.