Value Bets by SuperGreek

SuperGreek

New Member
16 Αυγ 2010
458
120
0
Φίλοι μου καλησπέρα!
Προβληματίστηκα πολύ αν πρέπει ν' ανοίξω το θέμα και σε ποια ενότητα ανήκει. Εδώ ή στα "συστήματα". Τελικά, θα είναι εδώ καθώς η όλη φιλοσοφία των πονταρισμάτων μου στηρίζεται στην αναζήτηση της αξίας στα στοιχήματά μου. Ωστόσο, πίσω από τον τρόπο πονταρίσματός μου κρύβεται ένα ολοκληρωμένο "σύστημα" επιλογής. Δεν πρόκειται όμως να δημοσιεύσω τις διάφορες παραμέτρους του, πρώτον γιατί είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο και δεύτερον, γιατί δεν θα απέφερε πια κέρδος (ή τουλάχιστον όχι σημαντικό) εάν γινόταν όλα γνωστά.
Παλιός "παίχτης" και παλιό μέλος εδώ και σε άλλα fora, είχα για καιρό απογοητευτεί από το άθλημα και το είχα σταματήσει για ένα διάστημα. Ωστόσο, στη συνέχεια κάθησα και δούλεψα σκληρά και έφτασα σε κάποια πολύτιμα συμπεράσματα. Εφάρμοσα πέρσι όλη τη χρονιά το "σύστημά" μου από Σεπτέμβριο μέχρι Μάιο, με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα. Στο τέλος, και μετά από πολλές διακυμάνσεις παρουσίασα ένα ROI που προσέγγισε το 6% και σε συνδυασμό μ' ένα καλούτσικο αρχικό κεφάλαιο και μέγεθος πονταρισμάτων, είχα ένα ικανοποιητικό κέρδος.
Βέβαια, η περσινή επιτυχία δεν είναι εγγύηση και για φέτος. Όμως, πιστεύω στην ορθότητα των παρατηρήσεων - συμπερασμάτων μου και θα ήθελα να βοηθήσω κι άλλους να επωφεληθούν. Αυτό που πρέπει να τονίζω για έναν τέτοιο τρόπο πονταρίσματος είναι ότι παρουσιάζει υψηλές διακυμάνσεις (variance) και συνεπώς απαιτεί μεγαλούτσικο κεφάλαιο και μικρά αναλογικά πονταρίσματα. Προσωπικά, αν αυτό ενδιαφέρει, ξεκινάω με 10.000 Ευρώ κάβα το χρόνο και ποντάρω 100 Ευρώ ανά ποντάρισμα, δηλαδή το 1% της κάβας κάθε φορά. Εάν φτάσω τις 15.000 Ευρώ το ποντάρισμα γίνεται 150 Ευρώ ανά στοίχημα, 20.000 Ευρώ γίνεται 200 Ευρώ ανά στοίχημα κ.ο.κ. ανά 5.000 Ευρώ ανόδου. Επιλέγω το σταθερό ποντάρισμα, αν και ίσως να είναι κερδοφόρο και το ποντάρισμα % της κάβας αλλά δεν το έχω μελετήσει πλήρως και είναι και πιο σύνθετο και χρονοβόρο. Θα μπορούσε κάποιος να πάει και ως το 2% της κάβας ανά ποντάρισμα αλλά ποτέ παραπάνω! Εάν κάποιοι θέλουν να ακολουθήσουν με μικρότερες κάβες, ας το κάνουν αναλογικά, π.χ. για 1.000 Ευρώ κάβα ποντάρισμα ανά αγώνα 10 - 20 Ευρώ μάξιμουμ σταθερό ποντάρισμα. Για πιο λίγο μάλλον δεν αξίζει τον κόπο και το χρόνο!
Έχω τη δυνατότητα μέσω φίλου στο εξωτερικό να ποντάρω στις καλύτερες αποδόσεις, σε μπουκ που έχουν απαγορευτεί στην Ελλάδα (κυρίως Pinnacle & Betfair) αλλά βασικά για να μην έχω κίνδυνο για λιμιτάρισμα. Ωστόσο, εδώ θα παραθέτω αποδόσεις από μπουκ που επιτρέπονται στην Ελλάδα και βασικά από BET365 και STOIXIMAN. Εάν η απόδοση είναι από αλλού θα το δηλώνω αλλά θα προσπαθήσω να το αποφύγω αυτό. Όλες οι αποδόσεις ισχύουν την ώρα που ποστάρω τις επιλογές μου. Συχνά πέφτουν στη συνέχεια αλλά μερικές φορές ανεβαίνουν κιόλας! Συνολικά, περίπου στα ίσα μας ερχόμαστε, αν και προτιμώ να ποντάρω την προηγουμένη μέρα ή το πρωί - μεσημέρι της ημέρας αγώνων. Βέβαια αυτό εξαρτάται κι από τις δουλειές και υποχρεώσεις γιατί συμβαίνει να έχω ακόμη δουλειά και κοινωνική ζωή. Οπότε παρακαλώ όχι γκρίνιες, προσφέρω κάτι καλό αφιλοκερδώς, αφού βεβαίως τελειώσω πρώτα τα προσωπικά μου πονταρίσματα! Βεβαίως, θα κρατάω αναλυτικό ταμείο και στο τέλος κάθε μήνα συνολικά στατιστικά στοιχεία.
Καλή διασκέδαση και καλό ταξίδι προς την Ιθάκη. Είθε ο άνεμος να φουσκώσει τα πανιά μας. Αρχίζω με τα πονταρίσματα που επέλεξα για αύριο στο επόμενο ποστ. Συνήθως, θα τα βάζω όλα μαζί για κάθε μέρα που έχω επιλέξει κάτι, εκτός ίσως από τα Σ/Κ που μπορεί να τα σπάσω λόγω πληθώρας αγώνων και πονταρισμάτων. Πάμε γερά! :sign:
 
Απάντηση: Value Bets by SuperGreek

Τα στοιχήματά μου για σήμερα 10/09/2014

1. FIGUEIRENSE - FLUMINENSE 2 @ 2,45
2. MONTREAL - LOS ANGELES 1 @ 4,50
3. NEW YORK - DC UNITED 1 @ 1,75
4. SPORT RECIFE - SANTOS X @ 3,20
5. BAHIA - INTERNACIONAL 1 @ 3,05
6. GOIAS - FLAMENGO 1 @ 2,90
7. BOTAFOGO - SAO PAULO 1 @ 4,00

Αυτά για σήμερα, όλα από 100 Ευρώ. Καλή επιτυχία! :cool:
 
  • Like
Αντιδράσεις: kpv
Απάντηση: Value Bets by SuperGreek


Kαλησπέρα και καλή επιτυχία να έχεις . :sign:

Μια ερώτηση αν μου επιτρέπεις :



Μπορείς να μου πεις γιατί ποντάρεις άσσο την Γκοίας?

Επειδή διαβλέπω την απάντηση σου ("επειδή έχει αξία στο @ 2,90") θα κάνω rephrase :

Μπορείς να μου πεις , σε παρακαλώ πολύ , γιατί θεωρείς πως η γκοίας έχει αξία @ 2,90 ??

(αν επαληθευτεί ο άσσος θα σε μισήσω , να το ξέρεις :emb: )




Χαιρετώ
 
Απάντηση: Value Bets by SuperGreek


Kαλησπέρα και καλή επιτυχία να έχεις . :sign:

Μια ερώτηση αν μου επιτρέπεις :




Μπορείς να μου πεις γιατί ποντάρεις άσσο την Γκοίας?

Επειδή διαβλέπω την απάντηση σου ("επειδή έχει αξία στο @ 2,90") θα κάνω rephrase :

Μπορείς να μου πεις , σε παρακαλώ πολύ , γιατί θεωρείς πως η γκοίας έχει αξία @ 2,90 ??

(αν επαληθευτεί ο άσσος θα σε μισήσω , να το ξέρεις :emb: )




Χαιρετώ

Καλημέρα φίλε μου!
Μακάρι να ήταν τόσο απλή η απάντηση όπως "επειδή έχει αξία στο @ 2,90"! Αν διαβάσεις την εισαγωγή μου, θα διαπιστώσεις ότι ποντάρω με βάση κάποιο σύνθετο "σύστημα" προσδιορισμού της αξίας που στηρίζεται σε μια σειρά παραγόντων και μάλιστα, σταθμισμένων, όχι με ισότιμη βαρύτητα. Δυστυχώς, δεν μπορώ να αποκαλύψω τις λεπτομέρειες. Είναι πολύ πιθανόν ότι η Γκοϊας δεν θα περάσει και δεν θα με μισήσεις. Μακροχρόνια, όμως πιστεύω ότι θα έχω ένα σημαντικό θετικό ROI. Επειδή δεν μπορώ να πω τις λεπτομέρειες, μόνο τα αποτελέσματα θα δείξουν εάν έχω δίκιο ή όχι. Για όποιον είναι τολμηρός, μπορεί να ακολουθήσει με μικροποσά. Αν όχι απλώς παρακολουθεί.
Με την ευκαιρία, πρέπει να συμπληρώσω κάτι που ξέχασα στην εισαγωγή. Δεν ποντάρω ποτέ σε κύπελλα, φιλικά, διεθνείς διοργανώσεις και εθνικές ομάδες. Μόνο σε αγώνες πρωταθλημάτων και, μάλιστα, σε συγκεκριμένα πρωταθλήματα. Σε κάποιες διοργανώσεις / πρωταθλήματα το μοντέλο μου δεν ανταποκρίνεται καλά. Δεν είναι τυφλοσούρτης ή πανάκεια για όλες τις αρρώστιες. Επίσης, ενδέχεται να εξελιχθεί περισσότερο στο μέλλον. Τίποτε δεν είναι τελικό και όλα μεταβάλλονται γιατί ότι δεν εξελίσσεται πεθαίνει. Τέλος, λόγω της υψηλής variance, προειδοποιώ ότι δεν πρέπει να υπάρχει υπερβολικός ενθουσιασμός σε μια κερδοφόρα μέρα ή περίοδο αλλά και ούτε απογοήτευση σε μια χαμένη ακολουθία στοιχημάτων. Με το μέγεθος του στοιχήματος στο 1 - 2% πιστεύω ότι αντέχουμε τις αρνητικές συγκυρίες. Καλημέρα κι ευχαριστώ για το σχόλιο.
:sign:
 
Απάντηση: Value Bets by SuperGreek

Καλησπέρα και πάλι .

Ακόμα μία ερώτηση :

Γιατί ποντάρεις ξερά σημεία και όχι σημεία με κάλυψη στην ισοπαλία

ή σε κάποιο ασιάτικο? θεωρείς/έχει αποδείξει το μοντέλο που χρησιμοποιείς ,

πως έτσι υπάρχει μεγαλύτερη προσδοκώμενη αξία ( +EV ) σε βάθος χρόνου?


Ευχαριστώ


:sign:


υγ. Ξερό διπλό η φλαμένγκο λέμε!!!!! (φυσικά με κάλυψη στο -χ- ως γνωστος "χέστης" που είμαι)
 
Απάντηση: Value Bets by SuperGreek

Ναι, ακριβώς! Το βρήκες. Δοκίμασα σε μεγάλο όγκο δεδομένων και προς τα πίσω και προς τα μπροστά (back testing & forward testing) τόσο τις διπλές ευκαιρίες, όσο και τα ασιατικά με κάλυψη στην ισοπαλία. Τα αποτελέσματα είναι πολύ χειρότερα και είναι προφανές για ποιο λόγο: είναι σπάνιο, και ιδιαίτερα με την ύπαρξη γκανιότας, να εμφανίζεται αξία σε 2 από τα 3 σημεία. Συνήθως, η κάλυψη είναι σημείο χωρίς αξία και εκμηδενίζει την αξία του επιλεγμένου σημείου. Ακόμη και στις σπάνιες περιπτώσεις που τα 2 από τα 3 σημεία εμφανίζουν κάποια αξία, συνήθως αυτή είναι ελάχιστη και στα όρια του στατιστικού λάθους. Συνεπώς, είναι υποχρεωτικό στο value betting να επιλέγεις σημείο και όχι χάντικαπ. Η λογική αυτού του πονταρίσματος είναι τελείως διαφορετική από τον "ασφαλή" τρόπο πονταρίσματος, ο οποίος τελικά αποδεικνύεται πως, μακροπρόθεσμα, μόνον ασφαλής δεν είναι.
Ελπίζω να σε ικανοποίησε η απάντηση. Θα τα λέμε συχνά εδώ με την ανανέωση σημείων, αποτελεσμάτων και στατιστικών. Όποια σχόλια είναι ευπρόσδεκτα, αφού περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν πάντα. Και, επαναλαμβάνω: εάν σήμερα που ξεκινάω έχω 7/7 μην ενθουσιαστείτε αλλά κι αν έχω 0/7 μην απογοητευτείτε. Πρόκειται για μακροχρόνια επένδυση, όχι αρπαχτή. :sign:
 
Τελευταία επεξεργασία:
  • Like
Αντιδράσεις: Yannisss και Jimmakos
Απάντηση: Value Bets by SuperGreek

Είμαι αρκετά ευαίσθητος στο θέμα value και value bets. Δεν σου ζητάω να μου πεις από βγαίνει το συμπέρασμα σου στο αν είναι value τα picks σου. Αλλά σε ρωτάω γιατί δίνεις αυτές τις αποδόσεις και αν όντως έχεις ποντάρει αυτές. Γιατί αν έχεις ποντάρει άλλες και δίνεις αυτές τις "νόμιμες" κάνεις μια τρύπα στο νερό....
 
Απάντηση: Value Bets by SuperGreek

Είμαι αρκετά ευαίσθητος στο θέμα value και value bets. Δεν σου ζητάω να μου πεις από βγαίνει το συμπέρασμα σου στο αν είναι value τα picks σου. Αλλά σε ρωτάω γιατί δίνεις αυτές τις αποδόσεις και αν όντως έχεις ποντάρει αυτές. Γιατί αν έχεις ποντάρει άλλες και δίνεις αυτές τις "νόμιμες" κάνεις μια τρύπα στο νερό....

Πολύ καλά κάνεις και είσαι ευαίσθητος με τις αποδόσεις! Εκεί είναι η ουσία του παιχνιδιού! Μπορώ και ποντάρω μέσω ενός φίλου στο εξωτερικό κυρίως σε Pinnacle, Betfair και σπανιότερα σε εγγλέζους μπουκ που σταμάτησαν να προσφέρονται στην Ελλάδα. Ασιάτες όχι τόσο, αυτοί είναι καλοί στα χάντικαπς κι όχι τόσο στα μεμονωμένα σημεία. Αρκετές φορές όμως ρίχνω και BET365 ή ΣΤΟΙΧΙΜΑΝ, όταν έχουν κορυφαίες τιμές. Απλώς μ' αυτούς θέλει πολλή προσοχή για να μη φας limit. Έτσι, συχνά σπάω στοιχήματα σε όμοιες τιμές ή παραπλήσιες σε διαφορετικούς μπουκ. Θεωρώ ότι από τις επιτρεπόμενες στην Ελλάδα, οι δύο παραπάνω έχουν τιμές που προσεγγίζουν τις διεθνείς και ορισμένες φορές είναι κορυφή στην αγορά. Επίσης, πέφτουν πιο αργά απ' ότι η Pinnacle ας πούμε. Κατά μέσο όρο ίσως ποντάρω λίγο πιο ψηλά απ' ότι δίνω εδώ αλλά όχι πάντα. Θέλω όμως το τεστ να είναι ρεαλιστικό για την πλειοψηφία των ελλήνων παιχτών αλλιώς δεν θα είχε καμμιά αξία. Πάντως, ποτέ δεν θα δώσω σημείο αν δεν το θεωρώ value στις τιμές που αναφέρω. Ίσως το τελικό ROI να είναι ελαφρώς χαμηλότερο από το πραγματικό μου αλλά και πάλι αξίζει τον κόπο για κάποιον με μεγαλούτσικο bankroll και στοιχήματα από 50 Ευρώ και πάνω. Στο τέλος του χρόνου το παιγμένο κεφάλαιο συσσωρεύεται πολύ ψηλά και το κέρδος, έστω και με λίγο χαμηλότερο ROI είναι ικανοποιητικό. Γι' αυτό είπα ότι δεν αξίζει με μικροποσά. Μην περιμένετε θαύματα. Απλώς νομίζω ότι έχω το πάνω χέρι έστω και λίγο κι αυτό μακροπρόθεσμα μετράει! Βέβαια, είναι η δεύτερη χρονιά πρακτικής εφαρμογής αλλά οι εκτιμήσεις μου βασίζονται σε βουνά δεδομένων και πολύ σκληρή δουλειά πριν αρχίσω να ποντάρω κανονικά. Ο χρόνος θα δείξει. Σίγουρος δεν είμαι για τίποτε αλλά βάσιμα αισιόδοξος. Πάντως, αν βγαίνουμε κερδισμένοι με τις "νόμιμες", τότε θα αποδειχθεί ότι είμαστε κερδοφόροι στα σίγουρα και όχι εικονικά. Είναι μια πρόκληση για μένα και γιατί να μην επωφεληθούν κι άλλοι αν δουλεύει η ανάλυσή μου. Πρώτα ποντάρω άλλωστε και μετά δημοσιεύω. Πρόκειται για μαραθώνιο κι όχι σπριντ. Για να δούμε..... :npaper:
 
  • Like
Αντιδράσεις: paramy8is
Απάντηση: Value Bets by SuperGreek

Τα στοιχήματά μου για Πέμπτη 11/09/2014

1. CORINTHIANS - ATLETICO MG 1 @ 2,00

100 (Ευρώ, μονάδες, καρύδια, φυστίκια, κουμπιά ή ότι θέλει ο καθένας :)) Μόνο αυτό για αύριο.
:sign:
 
Απάντηση: Value Bets by SuperGreek

Αυτη τη στιγμή η μοναδική value τιμή απο αυτά που έδωσες είναι η Νέα Υορκη. Αν θυμηθώ θα δώσω τιμές στα closing lines.
 
Απάντηση: Value Bets by SuperGreek

Αυτη τη στιγμή η μοναδική value τιμή απο αυτά που έδωσες είναι η Νέα Υορκη. Αν θυμηθώ θα δώσω τιμές στα closing lines.

Το θέμα είναι το το εννοεί ο καθένας με τον παρεξηγημένο όρο "value".

Αυτός εννοεί ότι τιμάει τον άσσο στον τάδε αγώνα για @ 2,50 οπότε το @ 2,80 είναι value,

όπως και οτιδήποτε πάνω από @ 2,70+ .

Εσύ -αν κατάλαβα καλά- θεωρείς πως όποια τιμή παρουσιάζει άνοδο

από την ώρα που την πόσταρε ως μπετ ,

έχει πάψει να αποτέλει "value" .

Για τον φίλο, φαντάζομαι , θα είναι απλά "ακόμα μεγαλύτερο value" από ότι προηγουμένως.

Κάπως έτσι



:sign:
 
  • Like
Αντιδράσεις: SuperGreek
Απάντηση: Value Bets by SuperGreek


Το θέμα είναι το το εννοεί ο καθένας με τον παρεξηγημένο όρο "value".

Αυτός εννοεί ότι τιμάει τον άσσο στον τάδε αγώνα για @ 2,50 οπότε το @ 2,80 είναι value,

και ναι και οχι...

Υπαρχει 'υποκειμενικη' κριση αλλα και αντικειμενικη 'αξια'.

Μια τιμη δεν ειναι value αν η τιμη την στιγμη της αγορας της, ειναι χαμηλοτερη απο αυτην που τελικα διαμορφωθηκε.

Η αποδοση τη δεδομενη στιγμη και η αγορα της σε συνδυασμο με την τελικη της διαμορφωση δινει την εννοια του 'value'.

Αν καποιος εχει μπορεσει να μετασχηματισει την 'υποκειμενικη κριση' σε αντικειμενικη 'αξια' εκτιμησης, τοτε εχει καταφερει να επιλεγει τις 'value' τιμες...



νομιζω καλα τα εγραψα γιατι ειμαι με το ενα ματι ανοιχτο απο τη νυστα...:emb:

Μεγαλη κουβεντα παντως....

:sign:
 
  • Like
Αντιδράσεις: Shadowcaster και SuperGreek
Απάντηση: Value Bets by SuperGreek

Αυτη τη στιγμή η μοναδική value τιμή απο αυτά που έδωσες είναι η Νέα Υορκη. Αν θυμηθώ θα δώσω τιμές στα closing lines.

Ακόμη καλύτερα για όσους ποντάρουν τώρα! Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τα εισαγωγικά, ώστε να μην επαναλαμβάνω τα ίδια κάθε φορά! Έγραψα παραπάνω ότι κάποιες φορές οι τιμές φεύγουν προς τα πάνω και κάποιες προς τα κάτω αλλά στη μακρά διάρκεια αυτό εξισορροπεί. Όταν τα πονταρίσματα είναι κυρίως πάνω σε μεγάλα αουτσάιντερ, όπως σήμερα, λογικό είναι οι τιμές να φύγουν προς τα πάνω γιατί απλά ο πολύς κόσμος ποντάρει στα φαβορί! Αυτό, βέβαια, δεν συμβαίνει πάντα κι επίσης, όπως έγραψα παραπάνω, έχω ζωή, δουλειά και οικογένεια. Δεν κάθομαι κολλημένος στην οθόνη να περιμένω μέχρι τελευταία στιγμή. Συνήθως ποντάρω την προηγούμενη βραδιά ή ως το μεσημέρι της ίδιας μέρας των αγώνων. Επίσης, δεν καθορίζω την εκτίμησή μου με βάση την διακύμανση των τιμών και με το τι ποντάρει η μάζα. Εάν κάποια τιμή και αγώνας περνάει τα κριτήριά μου, ποντάρεται. Ευχαριστώ πάντως για την παρατήρηση. Σίγουρα κάποιος που έχει τη δυνατότητα να ασχολείται αποκλειστικά μ' αυτό, θα επιτύγχανε καλύτερο ROI από εμένα με βάση τις επιλογές μου. Όσοι προλαβαίνετε, λοιπόν, ορμάτε τώρα που ανέβηκαν κι άλλο ορισμένες τιμές :fish:
 
Απάντηση: Value Bets by SuperGreek

και ναι και οχι...

Υπαρχει 'υποκειμενικη' κριση αλλα και αντικειμενικη 'αξια'.

Μια τιμη δεν ειναι value αν η τιμη την στιγμη της αγορας της, ειναι χαμηλοτερη απο αυτην που τελικα διαμορφωθηκε.

Η αποδοση τη δεδομενη στιγμη και η αγορα της σε συνδυασμο με την τελικη της διαμορφωση δινει την εννοια του 'value'.

Αν καποιος εχει μπορεσει να μετασχηματισει την 'υποκειμενικη κριση' σε αντικειμενικη 'αξια' εκτιμησης, τοτε εχει καταφερει να επιλεγει τις 'value' τιμες...



νομιζω καλα τα εγραψα γιατι ειμαι με το ενα ματι ανοιχτο απο τη νυστα...:emb:

Μεγαλη κουβεντα παντως....

:sign:


να ρωτησω εγω ολους μια ερωτηση ή εστω να γινει μια διευκρινιση πανω στο θεμα.συμφωνα με τον παραμυθι ειναι σημαντικο για να εχει αξια μια αποδοση,η αποδοση που θα αγοραστει να παραμεινει σε αυτα τα επιπεδα γιατι εαν ανεβει η αποδοση τελικα δεν αγορασαμε βαλιου,καλη ωρα το μοντρεαλ,ο φιλος αγορασε 4.50 τωρα ειναι 5.25.για τον supergreek υπαρχει αξια και στις 2 τιμες,αυτο το καταλαβα,για σενα παραμυθι το 4.50 δεν εχει αξια,ενω το 5.25 ισως να εχει.στην αρχη λες υποκειμενικη αξια και αντικειμενικη,την υποκειμενικη αξια την καταλαβαινω,ειναι η εμπειρια που σε οδηγει στο βαλιου ενος σημειου.οταν λεμε για αντικειμενικη αξια τι εννουμε? υπαρχει καποια σταθερα στο value betting? υπαρχει καποιος μαθηματικος τυπος? το εχω απορια αν μπορει καποιος να μου την λυσει,και για να ολοκληρωσω
χθες μιλαγα με εναν φιλο,και μου λεγε για εναν που δουλευε ως μπουκ σε μια εταιρια,και εβγαζε αποδοσεις,και του λεω,χθες ειχε διαφημιση στην νεριτ,το μπαγερν-μαν σιτι,και του λεω εγω πριν μπω στην μπετ365 μαντεψα οτι ο ασος τησ μπαγερν θα εχει 1.70...τελικα ειχε 1.61,με την εμπειρια μου εβγαλα την αποδοση,αρα αν δω 1.80-1.90 καπου θα το θεωρησω βαλιου και θα το πονταρω,ως εδω καλα ολα,ολα γινονται με την εμπειρια,ξερει κανεις τι μαθηματικους τυπους εχουν οι μπουκ ωστε να βγαζουν τις αποδοσεις,και ποια ειναι η αντικειμενικη αξια,δηλαδη αν υπαρχει καποια σταθερα,κατι σιγουρο οταν υπολογιζεις βαλιου μπετ,εκτος της υποκειμενικης εμπειριας του καθενα?

σορρυ αν χαλαω το ποστ,δεν θα το συνεχισω.οποιος εμπειρος και παλιος παιχτης που ξερει 2-3 πραγματα και θελει να μοιραστει ας μου στειλει ενα P.m θα το εκτιμουσα παρα πολυ.....ευχαριστω
 
  • Like
Αντιδράσεις: SuperGreek
Απάντηση: Value Bets by SuperGreek

Μια τιμή είναι value με βάση συγκεκριμένη ανάλυση κι όχι με βάση τη διακύμανση της αγοράς, η οποία συχνά επηρεάζεται από εξωγενείς ή ψυχολογικούς παράγοντες. Εγώ ποντάρω ψυχρά με βάση δεδομένα και μαθηματική ανάλυση. Τα πράγματα είναι πιο κοντά σ' αυτό που γράφει ο grace_kelly αλλά όχι ακριβώς έτσι! Φυσικά και δεν ποντάρω σε οτιδήποτε πάνω από 2,70 στο συγκεκριμένο παράδειγμα. Τα πράγματα είναι απείρως συνθετότερα και εισέρχονται κι άλλα "φίλτρα". Επίσης, όταν μια τιμή μας φεύγει ανάποδα αρκετά, υπάρχει πάντα η δυνατότητα (πράγμα το οποίο κάνω τώρα) να την πουλήσουμε, αγοράζοντας το ακριβώς αντίθετο και στη συνέχεια να επαναποντάρουμε στη νέα, υψηλότερη τιμή. Φυσικά, εδώ δεν θ' αλλάξω τα odds αλλά προσωπικά, σε περιπτώσεις αγώνων όπως οι σημερινοί πουλάω το πρώτο μου ποντάρισμα, αγοράζοντας κόντρα και στη συνέχεια ξαναποντάρω στη νέα, υψηλότερη τιμή. Αντίθετα, εάν η τιμή πέσει (όπως στη Νέα Υόρκη) μένουμε στο ποντάρισμά μας, έχοντας εξασφαλίσει την κορυφή της αγοράς. Αυτή είναι και η σημασία των early bets: είτε αγοράζεις top τιμές, είτε μπορείς να πουλήσεις αργότερα το στοίχημά σου και να βγεις από τη μειονεκτική θέση, εάν η αγορά σου πάει κόντρα. Αυτό, φυσικά, όταν η διακύμανση είναι μεγάλη ώστε να μπορείς να κάνεις το προσωρινό trading. Αν είναι στα όρια της γκανιότας, αποδεχόμαστε τη μικρή απώλεια και αφήνουμε το αρχικό μας ποντάρισμα ανέγγιχτο. Ελπίζω να βοήθησα αλλά παρακαλώ, μη με βάζετε συχνά να επαναλαμβάνω τα πολύ βασικά του στοιχήματος. :sign:
 
Απάντηση: Value Bets by SuperGreek

Δεν αφήνουμε λεωγώ το θεμα του value που είναι και λίγο υποκειμενικό,

να πιάσουμε το θέμα του "selection" που εκεί "φοβάμαι" πως

θα έχω και τις μεγαλύτερες ενστάσεις οεο?? :emb:

:sign:
 
Απάντηση: Value Bets by SuperGreek

Επίσης, όταν μια τιμή μας φεύγει ανάποδα αρκετά, υπάρχει πάντα η δυνατότητα (πράγμα το οποίο κάνω τώρα) να την πουλήσουμε, αγοράζοντας το ακριβώς αντίθετο και στη συνέχεια να επαναποντάρουμε στη νέα, υψηλότερη τιμή.


Ωραία όλα αυτά στην θεωρία.

Να κάνω και μια χαζή ερώτηση πάνω σε αυτό σαν αδαής που είμαι :

και πως ξέρεις εσύ πως η τιμή θα ανέβει περισσότερο και πως δεν είχε φτάσει στο πικ της

όταν την πούλησες για να αγοράσεις το ακριβώς αντίθετο ,

θεωρώντας πως θα ανέβει και άλλο ώστε να την επαναποντάρεις? :?:



Διότι αν η πρόβλεψη σου -που την παρουσιάζεις ως δεδομένο και όχι σαν πρόβλεψη-

αποδειχτεί λανθασμένη , μετά "μπαίνεις μέσα" εις διπλούν. :emb:


Κάνω λάθος?



:sign:
 
  • Like
Αντιδράσεις: SuperGreek
Απάντηση: Value Bets by SuperGreek

να ρωτησω εγω ολους μια ερωτηση ή εστω να γινει μια διευκρινιση πανω στο θεμα.συμφωνα με τον παραμυθι ειναι σημαντικο για να εχει αξια μια αποδοση,η αποδοση που θα αγοραστει να παραμεινει σε αυτα τα επιπεδα γιατι εαν ανεβει η αποδοση τελικα δεν αγορασαμε βαλιου,καλη ωρα το μοντρεαλ,ο φιλος αγορασε 4.50 τωρα ειναι 5.25.για τον supergreek υπαρχει αξια και στις 2 τιμες,αυτο το καταλαβα,για σενα παραμυθι το 4.50 δεν εχει αξια,ενω το 5.25 ισως να εχει.στην αρχη λες υποκειμενικη αξια και αντικειμενικη,την υποκειμενικη αξια την καταλαβαινω,ειναι η εμπειρια που σε οδηγει στο βαλιου ενος σημειου.οταν λεμε για αντικειμενικη αξια τι εννουμε? υπαρχει καποια σταθερα στο value betting? υπαρχει καποιος μαθηματικος τυπος? το εχω απορια αν μπορει καποιος να μου την λυσει,και για να ολοκληρωσω
χθες μιλαγα με εναν φιλο,και μου λεγε για εναν που δουλευε ως μπουκ σε μια εταιρια,και εβγαζε αποδοσεις,και του λεω,χθες ειχε διαφημιση στην νεριτ,το μπαγερν-μαν σιτι,και του λεω εγω πριν μπω στην μπετ365 μαντεψα οτι ο ασος τησ μπαγερν θα εχει 1.70...τελικα ειχε 1.61,με την εμπειρια μου εβγαλα την αποδοση,αρα αν δω 1.80-1.90 καπου θα το θεωρησω βαλιου και θα το πονταρω,ως εδω καλα ολα,ολα γινονται με την εμπειρια,ξερει κανεις τι μαθηματικους τυπους εχουν οι μπουκ ωστε να βγαζουν τις αποδοσεις,και ποια ειναι η αντικειμενικη αξια,δηλαδη αν υπαρχει καποια σταθερα,κατι σιγουρο οταν υπολογιζεις βαλιου μπετ,εκτος της υποκειμενικης εμπειριας του καθενα?

σορρυ αν χαλαω το ποστ,δεν θα το συνεχισω.οποιος εμπειρος και παλιος παιχτης που ξερει 2-3 πραγματα και θελει να μοιραστει ας μου στειλει ενα P.m θα το εκτιμουσα παρα πολυ.....ευχαριστω

με λιγα λογια γιατι δεν με κρατανε τα ματια μου.

Το 1.70 που αγοραστηκε θα γινει 1.50 και 10' πριν το παιχνιδι 1.30.

Θεωρω οτι εχει αξια ακομα και το 1.30 και το αγοραζω. Αυτο θα πει οτι εχω επιλεξει value τιμη?

Οχι.



υπ' αυτη την εννοια, οποιαδηποτε αγορα μας ειναι εξ ορισμου value, γιατι πολυ απλα η επιλογη μας γινεται διοτι η αποδοση στην τιμη

ειναι μεγαλυτερη απο τη δικη μας εκτιμηση.

Το κλειδι, κατα την αποψη μου, για να πεις οτι παιζεις value τιμες, ειναι να εχεις καταφερει, την υποκειμενικη κριση να την

μετατρεπεις σε σωστη επιλογη (εκ του αποτελεσματος θα βγει αυτο), του τελικου σημειου, 'προλαβαινοντας' να το αγορασεις στην

υψηλοτερη τιμη (οταν εχει ανοιξει) ή να περιμενεις να ανεβει περισσοτερο....


Sorry που καναμε 'μπαχαλο' το thread SuperGreek :emb:


Καλο ξημερωμα


:sign:
 
  • Like
Αντιδράσεις: SuperGreek και Neat Monster
Απάντηση: Value Bets by SuperGreek

προσωπικα και τι λεει ο σουπεργκρικ εγω καταλαβα,και τι του ειπε ο pchatziko, αυτο που δεν καταλαβα ειναι απο που προκειπτουν "Εγώ ποντάρω ψυχρά με βάση δεδομένα και μαθηματική ανάλυση. "
η βαση δεδομενων και η μαθηματικη αναλυση που λεει ο supergreek,δηλαδη τι σοι μαθηματικα μπαινουν εδω?
οκ αναλυεις φορμα,εδρα στατιστικα,γκολ,κατοχη,παραδοση,σουτ αστοχα,ευκαιριες,τραυαματισμους,και ολα τα συναφη.τι αλλο μπορει να μπει σε βαση δεδομενων και να αναλυθει?τι μαθηματικα μπορει καποιος να χρησιμοποιησει για να βρει "αξια" στο στοιχημα?υπαρχει καποια απαντηση?
 
  • Like
Αντιδράσεις: SuperGreek
Απάντηση: Value Bets by SuperGreek

Διακρίνω μια κακοπιστία αλλά δεν πειράζει, όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος μακροπρόθεσμα:) Θα απαντήσω όσο μπορώ πάντως, ελπίζοντας να ξεκαθαρίσω κάπως τα πράγματα.
Κατά πρώτον, στη μεγάλη πλειονότητα δεν ασχολούμαι με trading αποδόσεων και παραμένω στην αρχική μου εκτίμηση όταν μια απόδοση, σε συγκεκριμένο αγώνα και συγκεκριμένο πρωτάθλημα μου βγαίνει value. Μερικές φορές όμως, όταν μια τιμή μας φύγει πολύ πάνω από την αρχική που ποντάραμε, παρουσιάζεται η ευκαιρία να πιάσουμε κάποιον ή κάποιους μπουκ ξεχασμένους και αργούς σε παλιότερα σετ τιμών. Τότε έχουμε τη δυνατότητα να ποντάρουμε αντίθετα (π.χ. να πάρουμε ισόποσα με το αρχικό μας ποντάρισμα το χ2 αντί του 1) και αφού κλείσουμε την αρχική μας θέση και δεν είμαστε πια εκτεθειμένοι 100 μονάδες, να ξαναποντάρουμε τις 100 μονάδες μας στη νέα, υψηλότερη τιμή του σημείου που θεωρούμε ως value. Φυσικά, αυτό δεν συμβαίνει πάντα και δεν μπορούμε να το κάνουμε για οριακές αποκλίσεις εντός της γκανιότας - γίνεται μόνο για μεγάλες αποκλίσεις τιμών και εφ' όσον βρούμε ξεχασμένους μπουκ σε παλιότερες τιμές. Τα 100 Ευρώ είναι πολύ μικρό ποσό που θα γίνει αποδεκτό σχεδόν απ' οποιονδήποτε ή έστω σπαστά από 2-3 μικρούς (που συνήθως είναι και ξεχασμένοι - αργοί).
Τώρα, ως προς την ερώτηση του Neat Monster, ναι, υπάρχει απάντηση και θα είναι μονολεκτική, μια και καλή! Όσο και να πιεστώ δεν θα πω κάτι παραπάνω: ΝΕΥΡΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ! Μπορείς να ψάξεις να δεις τι είναι αυτά αλλά προκαταβολικά σου λέω ότι είναι σκληρή, επίπονη, μακρόχρονη και πειραματική εργασία. Γι' αυτό και δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες. Όπως έγραψα παραπάνω, σίγουρος δεν είμαι για τίποτε ακόμη αλλά ρεαλιστικά αισιόδοξος. Ελπίζω να βοήθησα και να μην ξαναγυρίσουμε στα βασικά εκ νέου. :sign:
 
  • Like
Αντιδράσεις: Jimmakos και Neat Monster

Προγνωστικά

  • 17:00
    COSMOTE SPORT 1 HD
    • ΠΑΣ Λαμία - ΠΑΟΚ
  • 19:30
    Novasports Prime
    • Άρης - Ολυμπιακός
  • 20:00
    Novasports 2HD
    • Μονακό - Λιλ
  • 20:00
    Novasports 3HD
    • Λοριάν - Παρί Σεν Ζερμέν
  • 20:30
    COSMOTE SPORT 1 HD
    • ΑΕΚ - Παναθηναϊκός
  • 21:30
    Novasports Extra 2
    • Κλαμπ Μπριζ - Γκενκ
  • 21:30
    Novasports News
    • Άντερλεχτ - Σερκλ Μπριζ
  • 21:45
    Novasports Extra 1
    • Γουλβς - Μπόρνμουθ
  • 22:00
    Novasports 1HD
    • Αγιαξ - Εξέλσιορ
  • 22:00
    Novasports 2HD
    • Αταλάντα - Φιορεντίνα
  • 22:00
    Novasports 3HD
    • Μαρσέιγ - Νις
  • 22:00
    Novasports 5HD
    • Μάντσεστερ Γ. - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
  • 22:00
    Novasports Start
    • Κρίσταλ Πάλας - Νιούκαστλ
  • 22:00
    Novasports Premier League
    • Έβερτον - Λίβερπουλ
  • Αύριο 25-04-2024
  • 03:30
    COSMOTE SPORT 8 HD
    • Ιντεπεντιέντε ντελ Βάλε - Παλμέιρας
  • 16:00
    Star Κεντρικής Ελλάδας
    • Έσπερος Λαμίας - ΑΕ Ψυχικού
  • 20:00
    Novasports 6HD
    • Μονακό - Φενέρμπαχτσε
  • 22:00
    Novasports 4HD
    • Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός
  • Αύριο 25-04-2024
  • 01:00
    COSMOTE SPORT 7 HD
    • NBA TV 2023-24
  • 02:00
    COSMOTE SPORT 4 HD
    • Μπόστον Σέλτικς - Μαϊάμι Χιτ
  • 03:00
    COSMOTE SPORT 4 HD
    • NBA 2023-24
  • 04:00
    COSMOTE SPORT 7 HD
    • NBA TV 2023-24
  • 12:00
    Novasports 6HD
    • WTA 1000 Mutua Madrid Open - Φάση των 128
  • 12:00
    COSMOTE SPORT 6 HD
    • ATP Masters 1000 2024
  • 15:30
    COSMOTE SPORT 6 HD
    • ATP Masters 1000 2024
  • 19:00
    COSMOTE SPORT 6 HD
    • ATP Masters 1000 2024
Γενική Κουβεντούλα
Βοήθεια Χρήστες
  • Κανένας δεν κουβεντιάζει αυτή τη στιγμή.
  • Ertzan Ertzan:
    Ο ταβερνιάρης δήλωσε πως αν δεν πάτε Final Four δεν θα είναι του χρόνου στην ομάδα. Εντάξει εμείς ξέρουμε πόσο καραγκιόζης είναι ελπίζω να το μάθατε και εσείς. Χάνεις τον αγώνα οι παίκτες προβληματισμένοι τους πετάς και εσύ το μπαλάκι "εσείς φταίτε" φορτώνεις και άλλη πίεση
  • Ertzan Ertzan:
    PANATHA είπε :
    Πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο για την Ελλάδα και την ομάδα του Παναθηναϊκού Κ19 στην Ολλανδία το 1980 ... απέκλεισαν τότε Μπαρτσελόνα και Άγιαξ !!!!
    Στο Milko cup? :paidi:
  • PANATHA PANATHA:
    Μαλλον δεν το επιασες καλα..το ειπε για να δειξει την σιγουρια στην ομαδα και πόσο σίγουρος ειναι οτι θα περασει την Μακαμπι....
  • PANATHA PANATHA:
    Το να σκοράρει ο Ιωαννίδης σήμερα κόντρα στην ΑΕΚ @3.80....εξαιρετικό!!
  • Ertzan Ertzan:
    Καλά ματσάκια για betbuilder έχει αλλά δεν ακουμπάω
  • PANATHA PANATHA:
    Άρης - Ολυμπιακός 0-0 στο 27΄....θεωρω πως θα εχει γκολ το πρωτο μέρος....το Over 0,5 @1.80 και για μεγαλυτερο ρισκο
    το Over 1,5 @4.90!
  • Ertzan Ertzan:
    κανονικά ήδη έπρεπε να είναι 0-3
  • PANATHA PANATHA:
    Στην Κύπρο λεει Καρμιώτισσα Πάνω Πολεμιδιών - Οθέλλος Αθηαίνου 6-6.......ενω στο 48΄ το σκορ ήταν 1-5.....
  • animusbet animusbet:
    Ο Ερτζάν ελπίζει να φύγει ο Αταμάν για να σταματήσει να τον πονάει:twis:
  • Ertzan Ertzan:
    Τι να μας πει ρε το νούμερο. Έχω δει προπονητές να αναλύουν φάσεις που έγιναν μέσα στον αγώνα λάθη και τι έπρεπε να γίνει ε αυτό το νούμερο ανέλυσε τις φάσεις που και καλά έπρεπε να δοθούν φάουλ.
  • PANATHA PANATHA:
    Τι εχασε παλι ο Ολυμπιακός....
  • Ertzan Forum Bot:
    Ο χρήστης Ertzan ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "IFC#20 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΛΙΚΟΣ (27-28/4/2024)" στο Διαγωνισμός I.F.C..
  • Ertzan Ertzan:
    Ωραία ζεϊμπεκιά ο Γκούμας της Τουρκίας :smk1:
  • animusbet animusbet:
    Τα σαπάκια που μας δίνετε
  • Ertzan Ertzan:
    Ναι και τον Μουρίνιο της Τουρκίας εμείς σας δώσαμε για προπονητή
  • Ertzan Ertzan:
    Τελικά κάποιοι έγιναν παράρτημα άλλων αν με εννοείτε αααααν με εννοείτε :smk1:
  • PANATHA PANATHA:
    Οι δικοι μας το εχουν ταμα να τρωνε γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο....
  • Ertzan Ertzan:
    Τι σπρώξιμο τρώει αυτή η Μονακό ρε γαμώτο
  • PANATHA PANATHA:
    Σημερα μαθαμε τον φετινο πρωταθλητη....
  • Ertzan Ertzan:
    τους το δώσατε αν και στο 27 το πέναλτι που δεν σας δόθηκε μπορεί να άλλαζε τα πράγματα κάπως
  • Ertzan Ertzan:
    Μπαρτσώκας στον πάγκο εύχεται Καλό Πάσχα από τώρα
  • PANATHA PANATHA:
    Θα το παρει το ματς ο Μπαρτζώκας....
  • Ertzan Ertzan:
    εσείς θα έρθετε? :paidi:
  • PANATHA PANATHA:
    Φυσικα....
  • Ertzan Ertzan:
    Δεν είναι το πλεονέκτημα έδρας για όλες τις ομάδες :smk1:
    Ertzan Ertzan: Δεν είναι το πλεονέκτημα έδρας για όλες τις ομάδες :smk1: