WRC 2003: Σύντομο preview-Προϋπολογισμός-Outright προτάσεις

Stonewall

New Member
9 Ιολ 2002
103
0
0
Καλή χρονιά σε όλους. Ξεκινά το WRC την Παρασκευή 24/01/2003 με τον αγώνα στο Monte Carlo. Πριν από αυτό δείτε μια σύντομη ανάλυση για το πώς ξεκινάει η χρονιά στο WRC:

World Rally Championship 2003

Κανονισμοί
Η σημαντικότερη αλλαγή στους κανονισμούς είναι το νέο βαθμολογικό σύστημα. Βαθμολογούνται πλέον οι 8 πρώτοι οδηγοί με 10-8-6-5-4-3-2-1 βαθμούς. Ποικίλα είναι τα σχόλια για το νέο σύστημα βαθμολογίας. Κάποιοι θεωρούν ότι έτσι θα μειωθεί ο ανταγωνισμός και θα δοθεί έμφαση στην τακτική, άλλοι ισχυρίζονται ότι το νέο σύστημα θα δώσει περισσότερους βαθμούς στις μικρότερες ομάδες και ίσως τραβήξει και νέες ομάδες στο χώρο.
Υπενθυμίζω ότι σε επίπεδο κατασκευαστών βαθμολογούνται δύο μόνο συμμετοχές από τις τρεις που δηλώνει ο κάθε κατασκευαστής πριν από κάθε αγώνα.

Ομάδες
H Peugeot ξεκινά ως η κυρίαρχη του χώρου. Τα αυτοκίνητά της είναι πολύ γρήγορα, η αντοχή τους στα σκληρά rallies έχει βελτιωθεί, η εξέλιξή τους προχωράει καλά, διαθέτει τέσσερις κορυφαίους οδηγούς, το τμήμα τεχνικής υποστήριξης της Peugeot θεωρείται το καλύτερο, ξεκινά σαν το πρώτο φαβορί για τον τίτλο σε κατασκευαστές αλλά και οδηγούς. Οι Gronholm και Burns θα παλέψουν σκληρά για τον τίτλο δίνοντας και πολλούς βαθμούς στην Peugeot, ενώ στην συνολική συγκομιδή θα προσθέσουν αρκετούς βαθμούς και οι Panizzi (από ασφάλτινα), Rovanpera (από χωμάτινα).
Η Ford κάνει φέτος μια σοβαρή στροφή στην αγωνιστική της φιλοσοφία. Μετά από πολλά χρόνια χωρίς τίτλους αλλά με υψηλές δαπάνες αποφάσισε να προσλάβει για το 2003 και 2004 νέους και ελπιδοφόρους οδηγούς με χαμηλά συμβόλαια και να επενδύσει χρήματα στην εξέλιξη του αυτοκινήτου με στόχο το πρωτάθλημα του 2005. Αυτό σαν εξέλιξη δεν είναι καλή για το άθλημα σε βραχυπρόθεσμη βάση αλλά καλή σε μεσο-μακροπρόθεσμη καθώς φήμες ήθελαν την Ford να εξετάζει μέχρι και την αποχώρησή της από το άθλημα. Οι οδηγοί της φέτος θα είναι οι Martin και Duval αλλά και ο νεότατος Φιλανδός Hirvonen με το γνωστό ιδιαίτερα ανθεκτικό Focus αλλά όχι τόσο γρήγορο όσο χρειάζεται για να χτυπήσει τα γρήγορα rallies. Θα είναι μάλλον δύσκολη χρονιά για τη Ford.
H Subaru κατεβάζει την ίδια με το 2002 ομάδα και με το γνωστό ανθεκτικό Impreza. Αν κατάφερε να το κάνει ταχύτερο ίσως απειλήσει τα Peugeot, περιμένει να μαζέψει και αρκετούς βαθμούς από τα χωμάτινα λόγω της φετινής στροφής της Ford. Οδηγοί της οι Makinen και Solberg είναι ικανοί για να χτυπήσουν τίτλο (κυρίως ο Makinen με τους 4 τίτλους στο ενεργητικό του). Η Subaru δύσκολα θα κάνει χειρότερη χρονιά από την περσινή όπου τίποτα δεν φαινόταν να πηγαίνει καλά (κυρίως για τον Makinen) και η αξιοποστία του αυτοκινήτου αμφισβητήθηκε έντονα. Είναι η μόνη ομάδα που χρησιμοποιεί ελαστικά Pirelli, όλες οι υπόλοιπες χρησιμοποιούν Michelin.
Οι Hyundai (Loix, Schwarz), Mitsubishi (δεν έχει ανακοινώσει επίσημα τους οδηγούς της), Skoda (Auriol, Gardemeister, Eriksson) μετά από μια μέτρια χρονιά ξεκινούν με στόχο την αποφυγή της τελευταίας θέσης στη βαθμολογία των κατασκευαστών. Οι οδηγοί τους στοχεύουν πλασαρίσματα στην τριάδα σε έναν-δυο αγώνες πράγμα βέβαια πολύ δύσκολο. Ερωτηματικό η επανεμφάνιση του Auriol στη Skoda μετά από μια χρονιά αγωνιστικής απραξίας.
Τέλος η Citroen που μετά από δυο δοκιμαστικές αγωνιστικές χρονιές θα βαθμολογείται το 2003 κανονικά. Εκλεισε δυό μεγάλα ονόματα για οδηγούς (McRae και Sainz) ενώ παραμένει ο Loeb που είναι γρήγορος και ικανός. Η Citroen εμφανίζει όμοιο προφίλ με αυτό της Peugeot, ταχύτατα αυτοκίνητα στην άσφαλτο, γρήγορα στα μαλακά χώματα, αναξιόπιστα στα σκληρά. Φαίνεται ικανή να αμφισβητήσει την πρωτοκαθεδρία της Peugeot στα ασφάλτινα ενώ αν βελτίωσε την αξιοπιστία της θα πάρει αρκετούς βαθμούς και από τα χωμάτινα. Αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό και ίσως βαρόμετρο για τη φετινή χρονιά. Αν πάει καλά θα δούμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα τόσο σε οδηγούς όσο και σε κατασκευαστές, διαφορετικά θα παρακολουθήσουμε τον περίπατο της Peugeot σε ένα ακόμα πρωτάθλημα με μόνη αγωνία ποιος από τους Gronholm ή Burns θα πάρει το πρωτάθλημα οδηγών.


Αναμενόμενη πορεία και Στοίχημα

Κατασκευαστές
Πολλά εξαρτώνται από την Citroen. Θεωρώντας ότι θα κάνει καλή χρονιά θα έλεγα ότι η Peugeot έχει μόνο 50% πιθανότητα να κατακτήσει τον τίτλο. Πιθανή κατάταξη με βάση αυτή τη θεώρηση:
1. Peugeot (50%)
2. Subaru
3. Citroen (με μικρή διαφορά από την Subaru και μετά από μάχη)
4. Ford
5. Hyundai, Mitsubishi, Skoda με αδιάφορη σειρά
Διαφορετικά αν η Citroen δεν πάει καλά, η Peugeot έχει γύρω στο 90%. Πιθανή κατάταξη με αυτό το σενάριο:
1. Peugeot (90%)
2. Subaru
3. Ford
4. Citroen
5. Hyundai, Mitsubishi, Skoda με αδιάφορη σειρά
Δεν έχω βρει διαθέσιμα στοιχήματα από bookmakers για κατασκευαστές.

Οδηγοί
Πάλι πολλά εξαρτώνται από την Citroen. Αν πάει καλά το αυτοκίνητο θα πάνε καλά και οι οδηγοί του και θα κόψει βαθμούς από τους υπολοίπους. Με βάση αυτό το σενάριο μια πιθανή κατάταξη (σε παρένθεση το ποσοστό που βλέπω για κατάκτηση τίτλου):
1. Gronholm (25+%)
2. Burns (25-%)
3. Makinen (15+%)
4. McRae (15-%)
5. Loeb (5+%)
6. Solberg (5+%)
7. Sainz (5+%)
8. Αλλος (1%)

Αν αναγάγω την παραπάνω πιθανοτική κατάταξη σε αποδόσεις bookmaker θεωρώντας μια γκανιότα της τάξης του 17% (συνηθισμένη σε τέτοιου τύπου στοιχήματα) προκύπτει ο παρακάτω πίνακας αποδόσεων:
1. Gronholm 3,00
2. Burns 3,80
3. Makinen 5,50
4. McRae 6,30
5. Loeb 10,30
6. Solberg 11,90
7. Sainz 13,80
8. Αλλος 41,50

Μια ενδεικτική ματιά σε bookmakers έδωσε μέσους όρους:
Gronholm 1.60
Burns 5.0
Solberg 7.0
Loeb 14.0
McRae 14.0
Makinen 16.0
Sainz 23.0
Martin 23.0

Συνεπώς βλέπω παικτική αξία στους Burns, Makinen, McRae, Sainz για κάποια αρχικά στοιχήματα.

Στοιχηματικός προϋπολογισμός
Από την στοιχηματική μου εμπειρία παραθέτω μια πρόταση προϋπολογισμού για τη φετινή χρονιά. Θεωρώ ότι έχω κεφάλαιο 1000 units για τη φετινή χρονιά και θα στοιχηματίσω το 80% στους αγώνες (σε στοιχήματα για τον νικητή, για είσοδο στην τριάδα αλλά και σε Head to Head) και το 20% για τον πρωταθλητή οδηγό. O προϋπολογισμός μου λοιπόν θα ακολουθήσει τον παρακάτω πίνακα (με τις κατάλληλες τροποποιήσεις στην πορεία, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα υπερβώ τα 1000 units συνολικά):

Γεγονός___________Ημ/νία___________Ποσό____Ποσό____Σχόλια

Outright 1__________________________40
Monte Carlo Rally____Jan 22-26_____________________20____Πρώτες εκτιμήσεις δυναμικότητας
Swedish Rally_______Feb 5-9______________________30_____Πρώτες εκτιμήσεις δυναμικότητας

Outright 2__________________________100
Rally of Turkey______Feb 26-Mar 2__________________20_____Αγνωστο πρωτοεμφανιζόμενο rally
Rally of New Zealand_Apr 9-13______________________60
Rally of Argentina____May 7-11_____________________70
Acropolis Rally______ Jun 4-8_______________________60
Cyprus Rally________Jun 18-22_____________________70

Outright 3___________________________60
Deutschland Rally____Jul 23-27______________________40_____Μόλις η δεύτερη χρονιά του rally
Rally Finland________Aug 6-10_____________________100_____Οι ιπτάμενοι Φιλανδοί
Rally Australia_______Sep 3-7_______________________70
Sanremo Rally_______Oct 1-5_______________________70
Tour of Corsica______Oct 15-19_____________________70
Catalonia Rally______Oct 22-26______________________70
Wales Rally GB______Nov 5-9_______________________50_____Συνήθως έχουν κριθεί οι τίτλοι

Σύνολο______________________________200_______800

Εφαρμόζοντας τα παραπάνω προτείνω τα 40 πρώτα units (outright 1) να τοποθετηθούν ως εξής:
Burns 20u
Makinen 10u
McRae 5u
Sainz 5u
 
Outright συνέχεια...
Η απογοήτευσή μου είναι μεγάλη λόγω του ότι η απόδοση του Gronholm για το πρωτάθλημα έμεινε σταθερή γύρω στο 1.60 παρά τους 0 βαθμούς του Monte Carlo.
Ενδιαφέρουσα περίπτωση για το πρωτάθλημα είναι η απόδοση του Sainz στο William Hill. Παρά την τρίτη θέση του Monte Carlo, το εν λόγω γραφείο ανέβασε την απόδοση του Sainz στο 34.00 (από 26.00) πράγμα που κάνει θελκτικό ένα ποντάρισμα πάνω του each way.
Τι σημαίνει το each way (1/5 odds, 1-3 θέσεις). Αν ποντάρω 5 units στο Sainz σε απόδοση 34.00 each way σημαίνει ότι βάζω 2 στοιχήματα με συνολικά 2*5 units:
1.-> 5 units στην νίκη του Sainz σε απόδοση 34.00.
2.-> 5 units στην κατάκτηση από τον Sainz μιας από τις τρεις πρώτες θέσεις σε απόδοση 7.60. Το 7.60 προκύπτει από τον ακόλουθο τύπο: ((34.00-1)/5)+1.
Αυτό σημαίνει ότι αν ο Sainz έρθει πρώτος έχω δυο σωστές προβλέψεις και εισπράττω 5*34.00 + 5*7.60. Αν έρθει 2ος ή 3ος τότε μόνο το δεύτερο στοίχημα είναι επιτυχημένο και συνεπώς εισπράττω 5*7.60 (το οποίο αντιστοιχεί σε καθαρή απόδοση 3.80).
Για να επανέλθω στην πρόταση του outright, ο Sainz είναι σίγουρο ότι αντιμετώπισε πρόβλημα να βρει ομάδα και αναγκάστηκε να αλλάξει και συνοδηγό (για οικονομικούς λόγους – η Citroen δεν ήθελε να πληρώσει τον Moya). Επίσης έχει περάσει την παραγωγική ηλικία (41+ πια) και δεν τον θεωρούν κορυφαίο. Παρόλα αυτά προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν είναι για φτύσιμο. Είναι μεγάλος οδηγός με φοβερή πείρα, αθλητής με καλή φυσική κατάσταση, οδηγεί καλό και γρήγορο αυτοκίνητο και το σημαντικότερο ξέρει να πλασσάρεται στις θέσεις με τους βαθμούς και δεν εγκαταλείπει εύκολα τον αγώνα ούτε τσακίζει το αυτοκίνητό του με την πρώτη ευκαιρία. Τρανή απόδειξη στο Monte Carlo που παρά το ότι έχασε προσωρινά την τρίτη θέση, δεν τα παράτησε το πάλεψε και πιέζοντας τον Martin κατάφερε και την ξαναπήρε. Με το νέο βαθμολογικό σύστημα μπορεί να μαζέψει αρκετούς βαθμούς και να μπει στην τριάδα της τελικής κατάταξης στο πρωτάθλημα. Συνεπώς σκοπεύω να βάλω 10 units στο Sainz each way για το πρωτάθλημα (συνολικά 20 units), το θέμα είναι μήπως η απόδοση ανέβει και άλλο αν δεν πάει καλά ο Sainz στο επόμενο ραλί. Θα επανέλθω στο θέμα την Πέμπτη 6/2/2003 μαζί με προτάσεις για το ραλί Σουηδίας.
 
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η απόδοση του Sainz ανέβηκε στο 34.00 και από άλλους bookies την ώρα που οι Gamebookers τον προσφέρουν στο 6.00.
Τέλος πάντων προτείνω το each way στο Sainz για το πρωτάθλημα με 10 units στο 34.00 (2 στοιχήματα δηλ των 10=20 units συνολικά).
Ο Sainz στο 34.00 προσφέρεται από Will Hill και Paddy Power.
 

Προγνωστικά

  • 14:00
    COSMOTE SPORT 3 HD
    • UEFA Youth League Show
  • 15:00
    COSMOTE SPORT 3 HD
    • Ολυμπιακός - Ναντ
  • 17:00
    COSMOTE SPORT 3 HD
    • UEFA Youth League Show
  • 18:00
    COSMOTE SPORT 8 HD
    • Αλ Νασρ - Αλ Φάιχα
  • 19:00
    COSMOTE SPORT 3 HD
    • Πόρτο - Μίλαν
  • 19:30
    Novasports 2HD
    • Νυρεμβέργη - Πάντερμπορν
  • 19:30
    COSMOTE SPORT 2 HD
    • Τζένοα - Λάτσιο
  • 21:00
    COSMOTE SPORT 8 HD
    • Αλ Αχλί - Αλ Χιλάλ
  • 21:30
    Novasports 3HD
    • Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Άουγκσμπουργκ
  • 21:30
    Novasports 4HD
    • Παλέρμο - Πάρμα
  • 21:30
    Novasports Start
    • Τενερίφη - Λεγανές
  • 21:45
    COSMOTE SPORT 7 HD
    • Κάλιαρι - Γιουβέντους
  • 22:00
    Novasports 1HD
    • Αθλέτικ Μπιλμπάο - Γρανάδα
  • 22:00
    Novasports 2HD
    • Νις - Λοριάν
  • 22:15
    COSMOTE SPORT 2 HD
    • Ρίο Άβε - Αρούκα
  • 20:15
    ΕΡΤ3
    • Παναθηναϊκός - Περιστέρι
  • 20:55
    COSMOTE SPORT 4 HD
    • NBA Action 2023-24 Ε3326
  • 21:30
    Novasports Prime
    • Μπασκόνια - Βίρτους Μπολόνια
  • Αύριο 20-04-2024
  • 01:00
    COSMOTE SPORT 7 HD
    • NBA TV 2023-24
  • 02:00
    COSMOTE SPORT 4 HD
    • SoFi NBA Play-In Tournament
  • 04:00
    COSMOTE SPORT 7 HD
    • NBA TV 2023-24
  • 04:30
    COSMOTE SPORT 5 HD
    • SoFi NBA Play-In Tournament
  • 06:30
    ΑΝΤ1+
    • Formula 1 Shanghai International Circuit Practice 1
  • 09:25
    COSMOTE SPORT 5 HD
    • WRC 2024
  • 10:30
    ΑΝΤ1+
    • Formula 1 Shanghai International Circuit Sprint Qualifying
  • 10:40
    COSMOTE SPORT 5 HD
    • WRC 2024
  • 11:25
    COSMOTE SPORT 5 HD
    • WRC 2024
  • 12:45
    COSMOTE SPORT 5 HD
    • WRC 2024
  • 13:30
    Novasports 6HD
    • WTA 500 Porsche Tennis Grand Prix
  • 13:30
    COSMOTE SPORT 6 HD
    • ATP 500 2024
  • 14:30
    Novasports 5HD
    • WTA 250 Open Metropole
  • 15:30
    COSMOTE SPORT 6 HD
    • ATP 500 2024
  • 17:30
    COSMOTE SPORT 6 HD
    • ATP 500 2024
  • 19:30
    COSMOTE SPORT 6 HD
    • ATP 500 2024
Γενική Κουβεντούλα
Βοήθεια Χρήστες
  • Κανένας δεν κουβεντιάζει αυτή τη στιγμή.
  • PANATHA PANATHA:
    Για αυτο ειμαι εγω εδω...να ενημερωνω για τα παντα :bravo: :ROFLMAO: :p
  • B Forum Bot:
    Ο χρήστης BraShaVa8888 ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "|_ Λάϊβ _|" στο Προγνωστικά Ποδοσφαίρου.
  • Infobetakias Forum Bot:
  • Ertzan Ertzan:
    σύμφωνα λέει με τα Ελληνικά μέσα όπως διάβασα η Πανάθασπορ αποφάσισε να αγοράσει τον Γιάννη Γκούμα της Τουρκίας. Πολύ καλή κίνηση μπράβο :smk1:
  • Ertzan Ertzan:
    Σύμφωνα με τον προπονητή Ισμαήλ Καρτάλ πλην του Οστερβόλντε όπου εγχειρίστηκε και του Πέρεζ δεν υπάρχει κάποια απουσία. Άρα αυτό που περιμένω και περιμένουν το 99% όσων βλέπουν την Fener περιμένουμε την παρακάτω ενδεκάδα

    Λιβακόβιτς

    Οσάγι Σαμουέλ-Τζίκου-Μπεκάο-Καντίογλου

    Ισμαηλ Γιουκσέκ-Φρέντ
    Σιμάνσκι
    Καχβετζί-Τάντιτς
    Τζέκο
    αυτή είναι η εργοστασιακή ρύθμιση της Fener εδώ δεν χρειάζεσαι καν προπονητή όλα λειτουργούν στον αυτόματο
  • PANATHA PANATHA:
    Που το διαβασες αυτο?
  • Ertzan Ertzan:
    σύμφωνα με την beisports τουρκίας είναι δημοσίευμα του sportime λέει
  • Ertzan Ertzan:
    κατηγορήθηκε ο ερωτιάρης για ντόπα? μάλλον το παράκανε με τα βιάγκρα :smk1:
  • PANATHA PANATHA:
    To Sportime εχει πιασει πατο....μην το πιστευεις ποτε...
  • PANATHA PANATHA:
    Εσυ φυσικα γελας αλλα η ιστορια με τον Ιωαννιδη εδειξε μια ακομα φορα ποσο πατο εχουν πιασει τα social....ο καθε ηλιθιος γραφει οτι σαχλαμαρα του ερθει χωρις φυσικα συνεπειες....και παλι καλα που μεσα σε λιγες ωρες αποδειχτηκε η υποθεση μουφα....και δεν τραβηξε
    2-3 μερες....
  • Ertzan Ertzan:
    μα για γέλια είναι η κατάσταση, Στην σήμερον ημέρα δεν απορώ για τίποτα πραγματικά
  • Ertzan Forum Bot:
    Ο χρήστης Ertzan ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "Κύπελλο IFC#15 ΤΕΛΙΚΟΣ (20-21/4/2024)" στο Διαγωνισμός I.F.C..
  • Ertzan Ertzan:
    Στα δικά μου μάτια με την ενδεκάδα που έχει κατεβάσει η Fener και είναι αυτή που έγραψα παραπάνω η Fener κανονικά κερδίζει 2-0 τουλάχιστον όμως επειδή η μπάλα είναι πόρνη που έλεγε και ο Όσιμ όλα όσα βλέπουμε μπορούν να πάνε στράφη (δείτε τα χθεσινά)
  • Ertzan Ertzan:
    Ο Ατζούν έδειξε για άλλη μια φορά πόσο μεγάλος οπαδός της Fenerbahce είναι και τον αγώνα θα τον δείξει το ελεύθερο TV8 :smk1:
  • Ertzan Ertzan:
    με την είσοδο του Ζάιτς η Fener παίζει με 10 παίκτες αυτήν την στιγμή
  • PANATHA PANATHA:
    Εγω λεω θα πανε στα πεναλτι
  • Ertzan Ertzan:
    μακάρι
  • Ertzan Ertzan:
    ο Τζίκου κρατάει την άμυνα
  • Ertzan Ertzan:
    αυτην την στιγμή η Fener παίζει με 10 παίκτες
  • Ertzan Ertzan:
    μπαίνει ο Κρούνιτς μάλιστα
  • Ertzan Ertzan:
    αν ο Ολυμπιακός μπορέσει και σκοράρει μαγκιά του πραγματικά, αν χάσει είναι άξιος της μοίρας του
  • Ertzan Ertzan:
    Τώρα ο προπονητής της Fener τα "γάμησε" αλλά σου λέει δεν έρχεται ο Ολυμπιακός οπότε μπορώ να τους βάλω
  • Ertzan Ertzan:
    όπως έγραφα και σε έναν φίλο πέραν Μπατσουάγι δεν θα άλλαξα κανέναν και ας χρειαστεί να τους κοπούν τα πόδια, ίσως αντί Μπεκάο αν τραυματίστηκε να έβαζα Μπονούτσι για τα πέναλτι
  • Ertzan Ertzan:
    Krunic, Zaijc, Under, Caglar ότι άχρηστο υπάρχει έβαλε ο ανίκανος
  • Αδιάβροχος Forum Bot:
    Ο χρήστης Αδιάβροχος ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "υπάρχει ανώνυμο πορτοφόλι ?" στο Ηλεκτρονικά Πορτοφόλια.
    Αδιάβροχος Forum Bot: Ο χρήστης Αδιάβροχος ξεκίνησε ένα νέο θέμα που ονομάζεται "υπάρχει ανώνυμο πορτοφόλι ?" στο...