Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ 11/12

από Infobeto / CHAMPIONS LEAGUE / Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013 10:03

120. ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ – ΖΕΝΙΤ

ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ: Κατάφερε με πείσμα και αξιώσεις στην εμφάνισή της στο Ντραγκάο την προηγούμενη αγωνιστική να πάρει άξια τον βαθμό της ισοπαλίας, 1-1. Φυσικά ο βαθμός αυτός δεν την βοηθάει σε κάτι στο θέμα πρόκρισης, είναι όμως λεφτά στο ταμείο της. Λεφτά που θα θελήσει και σήμερα απέναντι στους Ρώσους μεγιστάνες, έχοντας όμως πεσμένο ηθικό από το εντός 2-2 στο πρωτάθλημα το Σάββατο με αδύναμη ομάδα.
ΖΕΝΙΤ: Παραμένει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα Ρωσίας, σε ισοβαθμία με τη Λοκομοτίβ Μόσχας, μετά τη σχετικά εύκολη εντός έδρας νίκη με 2-1 επό της Ουράλ το Σάββατο. Σπουδαία δουλειά από τον κόουτς Σπαλέτι, ο οποίος σκέφτεται μόνο τη νίκη για σήμερα, μη έχοντας άλλο περιθώριο για γκέλα και μη περιμένοντας το δώρο από τη Μαδρίτη.


121. ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΠΟΡΤΟ

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Εχει το δικαίωμα να περηφανεύεται ότι φέτος είναι στο ίδιο επίπεδο με τις Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα και μάλιστα μπορεί ακόμη και να τις κερδίζει αυτές εκτός έδρας! Αυτό έκανε στο πρωτάθλημα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ήταν ακόμη καλοκαίρι όταν εκτός έδρας με την Μπαρτσελόνα για το Σουπερκάπ Ισπανίας την έκλεινε στα καρέ της και σφυροκοπούσε επί 90 λεπτά. Κανείς βέβαια δεν περίμενε ότι με εξασφαλισμένη την πρώτη θέση του ομίλου και με απουσίες στην Αγία Πετρούπολη θα έπαιρνε την ισοπαλία εκεί. Φιέστα σήμερα για τον κόσμο της αυτό το ανούσιο βαθμολογικά ντέρμπι.
ΠΟΡΤΟ: Τεράστια γκέλα για τους πρωταθλητές «δράκους» στο πρωτάθλημα, με την εντός έδρας ισοπαλία 1-1 με τη μαχητική Νασιονάλ Μαδέιρα. Νέα γκέλα μετά με αντίπαλο την ευκολότερη ομάδα όλου του Τσάμπιονς Λιγκ, την Αούστρια, ενώ συνέχισε με ήττα στην Ακαδέμικα για το πρωτάθλημα. Ευτυχώς ο κόουτς Πάουλο Φονσέκα έσωσε τη θέση του κερδίζοντας το Σάββατο την Μπράγκα εύκολα με 2-0, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζάκσον Μαρτίνες.

 

122. ΜΑΡΣΕΪΓ – ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ

ΜΑΡΣΕΪΓ: Σε πτώση Μαρσέιγ μετά το 0-1 από την Λίλ συνέχισαν με νέα ήττα χάνοντας αυτή την φορά εντός από την Νάντ με το ίδιο σκορ. Και πάλι κακή ήταν ακίνδυνα επιθετικά προδόθηκαν σε μία αντεπίθεση στο 16΄. Αποτέλεσμα της ήττας και μετά την συνάντηση με τον πρόεδρο του συλλόγου Βινσάν Λαμπρίν να διωχτεί ο κόουτς Ελί Μπο. Την θέση του ανέλαβε μέχρι νεωτέρας ο τεχνικός διευθυντής Ζοσέ Ανιγκό ενώ στην διακοπή του πρωταθλήματος θα αναζητηθεί ο αντικαταστάτης του απολυθέντος κόουτς. 
Εκτός αγώνα για τους Γάλλους οι τιμωρημένοι Νίκολας Ν’Κούλου (α.,17/0) και Ρομάο (μ.,17/0) ενώ τραυματίες είναι οι Βαλμπουενά (μ.,16/1) και Α. Αϊγιού (μ.,10/2).
Μαρσέιγ
 (4-1-41): Μανταντά, Φανί, Ενκουλού, Ντιαβαρά, Μεντί, Ρομαό, Τοβέν, Λεμινά (46' Καλιφά), Σεϊρού (82' Ιμπιλά), Παγέ (75' Ζ. Αγιού), Ζινιάκ
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ:
 Ήττα από την Λεβερκούζεν εντός με 0-1 και -6 πόντους από το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Μόλις στο 18΄ το 0-1 προσπάθεια για ισοφάριση στην συνέχεια έχοντας υπεροχή στο γήπεδο αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων έχασαν τον Παπασταθόπουλο με 2η κίτρινη κάρτα.
Από τον αγώνα αποχώρησαν τραυματισμένοι οι Σβεν Μπέντερ και Νουρί Σαχίν. Ο πρώτος έμεινε εκτός ενώ ο δεύτερος μάλλον προλαβαίνει. Και επίσης εκτός οι Χούμελς (10/0), Σούμποτιτς (10/0), Σμέλτσερ (9/1), και Γκουντογάν (1/0).

 

123. ΜΙΛΑΝ – ΑΓΙΑΞ

ΜΙΛΑΝ: Έκανε το καθήκον της στη Γλασκώβη, 3-0 τη Σέλτικ, όμως δεν ήρθε το αναμενόμενο δώρο της Μπαρτσελόνα που θα την έστελνε αυτόματα στους 16. Στο χέρι της να το τελειώσει τη δουλειά απόψε και το μόνο που έχει να κάνει είναι να μην χάσει από τον Αγιαξ. Αντιμέτωποι με την ομάδα από την οποία ξεκίνησαν θα τεθούν ο Εμανιούελσον και ο Ντε Γιονγκ. Μακροχρόνιες οι όποιες απουσίες, δεν επηρεάζουν τις επιλογές του Αλέγκρι.
ΑΓΙΑΞ: Παρά τις απουσίες, έκανε την έκπληξη την προηγούμενη αγωνιστική κερδίζοντας στο Αμστερνταμ την Μπαρτσελόνα και πλέον κρατάει την υπόθεση πρόκριση στα πόδια του. Αυτό βέβαια που χρειάζεται είναι να κάνει νίκη στο Μιλάνο έστω και με.. μισό γκολ. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα κατέβει από το αεροπλάνο και θα συνεχίσει το ευρωπαϊκό ταξίδι με το τρένο του Γιουρόπα Λιγκ. Ενισχύεται επιθετικά με την επιστροφή του Σιγκθορσον (Ε, 13/6), ενώ θα λείψει ξανά ο κάπτεν Ντε Γιονγκ (Μ, 10/5).


124. ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΣΕΛΤΙΚ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Χρειάζεται ένα βαθμό για να τερματίσει στην πρώτη θέση ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της Μίλαν, καθώς την προηγούμενη αγωνιστική έχασε (1-2) στο Αμστερνταμ από τον Αγιαξ. Θα κυνηγήσει πάντως το απόλυτο στην έδρα της όπου αυτή τη σεζόν, δεν έχει χάσει ακόμη βαθμό. θα λείψουν οι γνωστοί τραυματίες, Μέσι (Ε, 11/8), Αλβες (Μ, 11/2) και Βαλντές (ΓΚ)
ΣΕΛΤΙΚ: Η ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από τη Μίλαν σε συνδυασμός με τη νίκη του Άγιαξ επί της Μπαρτσελόνα έσβησαν και την τελευταία μαθηματική πιθανότητα για την τρίτη θέση που θα της έδινε το δικαίωμα να συνεχίσει το ευρωπαϊκό ταξίδι, έστω και στο Γιουρόπα Λιγκ. Εξέτισαν ο Μπράουν και ο Μπιτόν, τιμωρημένος ο Ιζαγκουάιρ (Α, 13/0), τραυματίες οι Καγιάλ (Μ, 5/0), Μάθιους (Α, 8/1) και Μουγιοκόλο (Α, 1/0).

 

125. ΝΑΠΟΛΙ – ΑΡΣΕΝΑΛ

ΝΑΠΟΛΙ: Στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής η Νάπολι απώλεσε και άλλους βαθμούς καθώς υποχρεώθηκε στο 3-3 από την ελλιπή Ουντινέζε. Πλήρωσε ακριβά κάθε αμυντικό λάθος που έκανε με συνέπεια να ισοφαριστεί πρώτα από 2-0 και μετά από 3-2. 
Ο Μπρίτος (α.,8/1) που ήταν τιμωρημένος στον αγώνα πρωταθλήματος λογικά θα επανέλθει όχι όμως και ο αρχηγός Χάμσικ (12/6) ενώ παραμένουν εκτός οι Σουνίγκα (4/0) και Μέστο (6/0).
Νάπολι: Rafael; Maggio, Fernandez, Albiol, Reveillere; Dzemaili, Pandev, Inler, Callejon, Insigne; Higuain
ΑΡΣΕΝΑΛ: Μετά από ένα πολύ ποιοτικό ματς η Άρσεναλ παραχώρησε το 1-1 στην Έβερτον. Στο 80΄ Μεσούτ Εζίλ, έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα μία κακή εκτίμηση στην άμυνα έφερε την ισοφάριση. Είχε δοκάρι με τον Ζιρού.
Δεν προλαβαίνουν την αναμέτρηση οι Μπακαρί Σανγκά, Άλεξ Τσάμπερλειν, και Λούκας Ποντόλσκι.
Άρσεναλ: Szczesny; Jenkinson, Koscielny, Mertesacker, Gibbs; Walcott, Arteta, Ozil, Ramsey, Cazorla; Giroud.

 

126.ΣΑΛΚΕ – ΒΑΣΙΛΕΙΑ

ΣΑΛΚΕ: Προέρχεται από δύο διαδοχικές σφαλιάρες. Αρχικά αποκλείστηκε στο κύπελλο από την Χοφενχάιμ στο γήπεδο της, ενώ το περασμένο Σάββατο στο πρωτάθλημα, έχασε 1-2 στην Γκλαντμπαχ. Περισσότερο απ’ όλα, προβλημάτισε με τις εμφανίσεις, με την διοίκηση να στέλνει τελεσίγραφο στον κόουτς Κέλερ, εν όψει του σημερινού τελικού. Ν/g όλες οι αναμετρήσεις στον όμιλο. Τιμωρημένος ο αμυντικός μέσος Τζόουνς. Σταθερά εκτός πέντε μακροχρόνιοι. 
ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Αήττητη στα έντεκα τελευταία επίσημα, στάθηκε τυχερή το Σάββατο στο πρωτάθλημα. Ισοφάρισε στο 93’ και κράτησε την ισοπαλία στο αγώνα κορυφής με την Γκρασχόπερς, εντός έδρας. Ταξιδεύει για δύο αποτελέσματα στο Γκελσενκίρχεν, μετά το 1-0 επί της Τσέλσι, την τελευταία αγωνιστική. Τέλος για φέτος, Ντιάζ (μέσος) και Σαφάρι (μπακ).


127.ΤΣΕΛΣΙ – ΣΤΕΑΟΥΑ

ΤΣΕΛΣΙ: Εχει εξασφαλίσει την πρόκριση και ζητά την νίκη για να εδραιώσει την πρώτη θέση. Την τελευταία αγωνιστική, παρά την υπεροχή της, έχασε 0-1 στην Βασιλεία. Πρώτη ήττα, μετά από δύο διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα, 2-3 στην Στόουκ, υποχωρώντας βαθμολογικά. Εχει σκοράρει στα πέντε από έξι. Λογικά επιστρέφει, ο Οσκαρ (μέσος). Εκτός Νταβίντ Λούις (στόπερ), βαν Γκίνκελ (μέσος).
ΣΤΕΑΟΥΑ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ: Αποχαιρετά τον όμιλο και την Ευρώπη. Δεν μπορεί να διεκδικήσει ούτε την θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα. Χωρίς νίκη, προέρχεται από τρεις διαδοχικές ισοπαλίες, 0-0 με την Σάλκε, την τελευταία αγωνιστική. Αήττητη στο πρωτάθλημα μετά από δεκατέσσερις αγωνιστικές, προέρχεται από τέσσερα διαδοχικά 1-1. Συμπλήρωσε κάρτες, ο αμυντικός μέσος Μπουρσεάνου. Εκτός, Φίλιπ (Α).