Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ 13/03: Καλές συνθήκες για εκπλήξεις‏

από Infobeto / EUROPA LEAGUE / Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014 09:21

Ανάλυση και προγνωστικά για το στοίχημα των αγώνων που προσφέρει το κουπόνι του ΟΠΑΠ για σήμερα Πέμπτη 13 Μαρτίου στο Γιουρόπα Λιγκ.

 

165. ΒΑΣΙΛΕΙΑ – ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ 

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Με το εντός έδρας 3-0 απέκλεισε την Μακάμπι Τελ Αβίβ, πρώτος αγώνας 0-0 στο Ισραήλ. Προηγήθηκε στο 18’, στάθηκε τυχερή με τον αντίπαλο να χάνει σημαντική ευκαιρία στην συνέχεια, για να καθαρίσει την πρόκριση με δύο τέρματα του Στρέλερ (60’,71’). Στο πρωτάθλημα προέρχεται από δύο διαδοχικές ισοπαλίες, Τουν εκτός και Σεν Γκάλεν εντός. Αήττητη στα δέκα τελευταία επίσημα. Τραυματίστηκε ο προαναφερόμενος στράικερ. Αμφίβολος ο Ντιέ (Μ). Εκτός ο Βόζερ (Α). Μακροχρόνια εκτός οι αμυντικοί Σαρ και Ιβάνοβιτς. 
ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ: Μετά το εντυπωσιακό 3-0 στο Άμστερνταμ, επικράτησε 3-1 στο γήπεδο της και απέκλεισε με δύο νίκες τον Αγιαξ. Στο εγχώριο πρωτάθλημα συνεχίζει στον ασταμάτητο ρυθμό της και προέρχεται από δύο σημαντικές νίκες. Αρχικά επικράτησε 6-3 επί της Ραπίντ και στην συνέχεια 3-1 στην Ριντ. Προέρχεται από 14 διαδοχικές νίκες. Ούτε ισοπαλία δεν έχει παραχωρήσει στα δέκα φετινά ματς στο Γιουρόπα. Εκτός ο στράικερ Aλαν και ο μπακ Ούλμερ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: 
Αμφότερες προέρχονται από συνεχόμενες επιτυχίες. Η Βασιλεία παραμένει αήττητη στα δέκα τελευταία. Πιο εντυπωσιακή η Σάλτσμπουργκ, μετράει 14 διαδοχικές νίκες και στο Γιουρόπα δεν έχει παραχωρήσει ούτε ισοπαλία στα δέκα φετινά ματς. Προβάδισμα στην Σάλτσμπουργκ, προσφέρουν οι εταιρείες, παραβλέποντας την εμπειρία που διαθέτει η Βασιλεία σε αυτό το επίπεδο. Με ευχέρεια στο σκοράρισμα και με αρκετά αμυντικά κενά, αμφότερες. Προβάδισμα στο Over. OVER

 

166. ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ
Ο αγώνας θα γίνει στο «Βασίλ Λέφσκι», στη Σόφια, σε απόσταση 330 χιλιομέτρων από τη φυσική έδρα της, στο «Ράζγκραντ», όπως και όλοι οι Ευρωπαϊκοί αγώνες της. 
Cosmin Motiy Zlatinski

ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ: Έπειτα από 26 αγωνιστικές οδηγεί την κούρσα έχοντας διαφορά ένα βαθμό από τη Λίτεκς Λόβετς, ενώ διαθέτει και την καλύτερη άμυνα με παθητικό 14 γκολ μα ζι με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Έμεινε πρωτοπόρος στην ολοκλήρωση του πρώου γύρου, καθώς απέσπασε το 0-0 στο μεγάλο ντέρμπι με αντίπαλο την Λόβετς. Είχε την κατοχή και τις περισσότερες φάσεις. 
Εκτός λίστας ΟΥΕΦΑ έμειναν ο Πορτογάλος αμυντικός Βιτίνια και ο Ολλανδός χαφ Μπουργκζόργκ οπότε είναι απόντες. Τιμωρημένος είναι ο Ζλατίνσκι (μ.,18/3) και ο Κοσμίν Μότι (α.,20/3). 
ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Παραχώρησε το 1-1 στην Αθλετικ Μπιλμπάο ύστερα από ένα ματς που χαρακτηρίστηκε από τα χοντρά διαιτητικά λάθη. Άνοιξε το σκορ με γκολ που έπρεπε να ακυρωθεί και ισοφαρίστηκε με πέναλτι που δεν ήταν. Δίκαιο το αποτέλεσμα για μία και πάλι πολύ μέτρια Βαλένθια που αποδοκιμάστηκε.
Δύο οι ουσιώδης απουσίες που αφορούν τους Παρέχο και Κόστα λόγω καρτών και τραυματισμού αντίστοιχα.. Η αποστολή των «Τσε» αποτελείται από 21 παίκτες 
Τερματοφύλακες: Guaita, Alves, Jaume.
Αμυντικοι: Joao, Barragán, V. Ruiz, Mathieu, Senderos, Bernat, Gayà.
Μέσοι: Portu, Oriol, J. Fuego, Keita, Míchel, Fede, Piatti, Feghouli.
Επιθετικοί: Jonas, Vargas, Alcácer.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Τα όσα έπαθε η Λάτσιο από τους Βούλγαρους είναι πλέον γνωστά και οι Ισπανοί τα γνωρίζουν. Με εμφανίσεις όπως αυτή με την Αθλέτικ Μπιλμπάο δεν θα επιβιώσουν εύκολα στην Βουλγαρία. Το πλεονέκτημά τους ίσως να εμφανιστεί στην κόντρα καθώς οι Βούλγαροι κάποια στιγμή θα πρέπει να ανοιχθούν και να κυνηγήσουν το γκολ. Εκτιμούμαι ότι οι αποδόσεις θα έπρεπε να είναι πολύ πιο μοιρασμένες. Χ

 

 

167. ΠΟΡΤΟ – ΝΑΠΟΛΙ

ΠΟΡΤΟ: 
Ούτε με θαύμα δεν προλαβαίνει την πρώτη θέση στο εγχώριο πρωτάθλημα, ήταν τραγική με τον κόουτς Φονσέκα φέτος και θεωρείται επιτυχία με τόσο φτωχή απόδοση πως κατάφερε να προκριθεί και για τη συνέχεια του Γιουρόπα. Πλέον άλλαξε προπονητή, με τον γνωστό Λουίς Κάστρο στον πάγκο, πήρε σπουδαία νίκη 4-1 επί της Αρούκα. Σε επίπεδο αποστολής μένουν εκτός οι Κέλβιν, Αμπντουλαγιέ και Ζοσουέ.

ΝΑΠΟΛΙ: Αμυντικά προβλήματα και αυτό παραδέχονται και πρωτοκλασάτα στελέχη όπως ο Ιγκουαίν. Ο κόουτς Ράφα Μπενίτες έπλεξε το εγκώμιο της Πόρτο λέγοντας το πόσο δύσκολη θα είναι η σημερινή αναμέτρηση. Η ψυχολογία πάντως είναι στα ύψη μετά τη σπουδαία εντός έδρας νίκη την Κυριακή με 1-0 επί της Ρόμα, πλησίασε σε απόσταση αναπνοής από τη 2η θέση. 

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: 
Αλλαγμένη προς το καλύτερο φαίνεται η Πόρτο με τον Λουίς Κάστρο στον πάγκο της, βέβαια ο αντίπαλος που είχε την Κυριακή, η Αρούκα, δεν συγκρίνεται με τη Νάπολι. Όπως και να έχει πάντως θα είναι σπουδαίο κρας τεστ το σημερινό για να δούμε αν πραγματικά αξίζουν οι «δράκοι» και αν έφταιγε ο πρώην της προπονητής για την μέτρια απόδοση. ΝΟ ΒΕΤ

 

 

168. ΑΛΚΜΑΑΡ – ΑΝΖΙ

ΑΛΚΜΑΑΡ: Απέκλεισε δίκαια την Τσέχικη Λίμπερετς στην προηγούμενη φάση. Στο πρωτάθλημα προέρχεται από δύο καλές εντός έδρας εμφανίσεις, νικώντας κατώτερους αντιπάλους με το ίδιο σκορ (4-0). ΄Καλή ομάδα η Ανζί, αρέσκεται να παίζει πίσω από την μπάλα΄ ενώ παραδέχθηκε ότι τον προσέγγισε η Ζενίτ. Πέρυσι, αποκλείστηκε με δύο ήττες από την Ανζί, ηττήθηκε με 0-5 στην έδρα της, όντας τότε, πολύ πιο ποιοτική ομάδα οι Ρώσοι.
ΑΝΖΙ: Έπαιξε πολύ στην κόντρα με την Γκένκ, σκόραρε δύο φορές και έτσι πέρασε στην επόμενη φάση παρά το 0-0 του πρώτου ματς. Στην επανέναρξη του πρωταθλήματος, κέρδισε με 1-0 την Ρουμπίν με γκολ του φορ Μπουγκάροφ στο 84΄, παραμένει πάντως ουραγός. Τιμωρημένος ο βασικός στόπερ Γκρικαλάβα και ο αριστερός μπακ Ταγκιρμπέκοφ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Αλκμάαρ προέρχεται από δύο ευρείες εντός έδρας νίκες και καλές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, ανέκτησε ψυχολογία ενώ στην έδρα της διατηρεί την δυναμική της ενώ απόψε δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Από την άλλη, η Ανζί ταξίδεψε στην Ολλανδία με δύο σημαντικές απουσίες, θα παραταχθεί ξανά με 5-4-1 και με στόχο να σκοράρει στην κόντρα. Πέρυσι, η Ανζί απέκλεισε με δύο νίκες την Αλκμάαρ με το 5-0 στην Ολλανδία να εντυπωσιάζει. Εκτιμούμαι ότι η Αλκμάαρ θα επιβάλει τον ρυθμό της, είναι καλύτερη ομάδα, έχει περισσότερα παιχνίδια στα πόδια της τελευταία και περισσότερες αντοχές. Δεν θα είναι εύκολος άσος, αλλά εν τέλει νομίζω ότι οι γηπεδούχοι θα κερδίσουν. 1

 

169. ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ - ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα στον προηγούμενο γύρο κόντρα στην Τραμπζονσπόρ, την οποία απέκλεισε με δύο νίκες αμφότερες με 2-0 και χωρίς να πιάσει μάλιστα υψηλά στάνταρ απόδοσης. Στο πρωτάθλημα προελαύνει ακάθεκτη και ήδη θεωρείται πρωταθλήτρια, αφού μετά τη νίκη της επί της Φιορεντίνα με 1-0 και την ήττα της Ρόμα, η διαφορά έχει φύγει στους 14 βαθμούς. Στόχος τέθηκε η κατάκτηση του Europa League. 
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Πήρε άνετα την πρόκριση για τους "16" του θεσμού αποκλείοντας την Έσμπιεργκ από τη Δανία, την οποία κέρδισε 3-1 στη Δανία και έμεινε στο 1-1 στον επαναληπτικό της Φλωρεντίας. Να σημειωθεί πως και στα δύο ματς έπαιξε με αρκετές αλλαγές. Στο πρωτάθλημα, ηττήθηκε την περασμένη αγωνιστική στο Τορίνο από τη Γιουβέντους με 1-0, πιάνοντας πάντως αρκετά καλή απόδοση. 

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Λογικό φαβορί η Γιουβέντους, η οποία δείχνει να μην έχει αντίπαλο στην Ιταλία, εντούτοις ένα ευρωπαϊκό ματς έχει πολλές ιδιαιτερότητες και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για μια ομάδα που την κοίταξε στα μάτια πριν από μερικές μέρες και πρόκειται για το πρώτο ματς. Οι αποδόσεις στον άσο υποτιμούν τη Φιορεντίνα, που θα προσπαθήσει να παίξει κλειστά και να πάρει αποτέλεσμα που θα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της πρόκρισης στον επαναληπτικό. UNDER

 

170. ΛΥΩΝ – ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ

ΛΥΩΝ: Μοιάζει πολύ κουρασμένη τον τελευταίο καιρό, όμως έχει μάθει να παίρνει αποτελέσματα. Απέκλεισε δύσκολα την Τσερνομόρετς με φοβερό γκολ του Λακαζέτ στο 83΄.Την Κυριακή στο Μπορντό σκόραρε δύο φορές στις …καθυστερήσεις του ματς και πήρε ένα ΄χαμένο΄ ματς με 2-1.Παραμένουν εκτός οι ποιοτικοί επιτελικοί χαφ Γκρενιέ και Γκουργκύφ, τραυματίστηκε και μένει εκτός ο αριστερός μπακ Μπεντιμό.
ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ: Εξαιρετική φέτος στις Ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις. Στα νοκ- άουτ εμφανίστηκε ανώτερη της Σαχτάρ και πέρασε με το εκτός έδρας 2-1. Προέρχεται από ήττα στο ντέρμπι κορυφής στο πρωτάθλημα, έχασε με 0-1 από την Σπάρτα Πράγας. Ομοιογενές σύνολο, εκτός από τέσσερις Σλοβάκους, όλο το υπόλοιπο ρόστερ είναι Τσέχοι.Επιστρέφει σε σχέση με το προηγούμενο Ευρωπαϊκο ματς, ο βασικός αμυντικός Λιμπέρσκι

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Τρομερή κόπωση βγάζει στα τελευταία της παιχνίδια η Λυών, της οποίας στοιχίζουν πολλοί και οι απουσίες των επιτελικών χαφ Γκρενιέ και Γκουργκύφ, μένουν ξανά εκτός. Πολύ καλή ομάδα η Βικτόρια Πλζέν, φέτος έχει κάνει αρκετές …ζημιές στα εκτός έδρας ματς στον θεσμό ενώ ΄κουβαλάει ΄ και το λάβαρο της πρόκρισης απέναντι στην Σαχτάρ την προηγούμενη φάση. Σωστά υποψιασμένοι οι περισσότεροι μπουκ, αναμένοντας ένα παιχνίδι κοντά στην ισοπαλία, εν τέλει μπορεί να κάτσει οπουδήποτε κοιτώντας με περισσότερο ενδιαφέρον προς τα δεξιά. Χ2

 

171. ΣΕΒΙΛΛΗ - ΜΠΕΤΙΣ

ΣΕΒΙΛΛΗ: Εύκολο απόγευμα για την Σεβίλλη που πέρασε αέρας στην έδρα της Αλμερία με 3-1. Εξαιρετική άμυνα και φονικές αντεπιθέσεις ήτα η συνταγή που ακολούθησε απέναντι σε μία ομάδα που ήθελε αλλά δε μπορούσε. Στο 30΄, 50΄και 76΄ τα γκολ των Σεβιγιάνων με την μείωση στο 86΄. 
Οι Μορένο και Φάσιο που δεν έπαιξαν στην Αλμερία λόγω καρτών είναι πλέον παρόντες. Οι Μ΄Μπιά, Μορένο και Παρέχα κατάφεραν και προπονήθηκαν κανονικά όχι όμως και ο Τσερίσεφ. 
Πιθανή 11αδα: Javi Varas, Coke, Fazio, F. Navarro, A. Moreno, Figueiras, Iborra, Carriço, Reyes, Rakitic , Bacca. 
ΜΠΕΤΙΣ: Δεν τα παρατάει η Μπέτις η οποία κατάφερε επιτέλους να σημειώσει νίκη με 2-0 επί της Χετάφε, με την διαφορά από την σωτηρία στους -8. Ήταν μακράν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, η οποία νίκησε εύκολα και δίκαια μία ανύπαρκτη Χετάφε, με τα γκολ των Μπαπτιστάο και Κάστρο. 
Τα προβλήματα στους μπέτικος παραμένουν πολλά αλλά έχουν συνηθίσει να πορεύονται με αυτά. Οι Τσικα και Ματίγια δεν παίζουν Ευρώπη. Ο Νόνο είναι σίγουρα εκτός λόγω καρτών όπως και οι Νάτσο Χούλι, Βερδού και Νόσα λόγω τραυματισμού. Διαθέσιμοι όμως οι Μολίνα, Βαντίγιο, Παουλάο, Χουάν Καρλος.
Πιθανή 11αδα: Adán, Juanfran, Amaya, Perquis, Didac, Baptistao, Lolo Reyes, N´Diaye, Cedrick, Salva Sevilla, Rubén Castro. 

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η μητέρα των μαχών στην Ανδαλουσία ανάμεσα σε δύο παραδοσιακά «εχθρούς», τους οποίους στο πρόσφατο παρελθόν ένωσε για λίγο ο θάνατος του αδικοχαμένου αλλά αξέχαστου Πουέρτα. Αγωνιστικά η απόσταση που τις χωρίζει αυτή την περίοδο μπορεί να είναι σχετικά μεγάλη, αλλά εδώ μιλάμε για ένα Ευρωπαϊκό αγώνα, με τις διαφορές αυτές να μικραίνουν. Η Μπέτις έχει λίγα να χάσει και πολλά να κερδίσει διότι σαφώς και το φαβορί μέσα στο Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν είναι η Σεβίλλη. Περιμένω η Σεβίλλη να παρουσιαστεί σε μεγάλο βαθμό όπως στα τελευταία ντέρμπι κόντρα στην Μπέτις δηλαδή με πολλή πίεση να της προκαλέσει ασφυξία. Όμως επειδή είναι Ευρωπαϊκό ματς και αν δεχθεί γκολ μετράει διπλό, ίσως να είναι πιο επιφυλακτική. Ελπίζουμε η Μπέτις που στα τελευταία ματς έχει βελτιωθεί, να κοντράρει τουλάχιστον για ένα ημίχρονο την Σεβίλλη. Χ (ΗΜ)

 

 

172. ΤΟΤΕΝΑΜ - ΜΠΕΝΦΙΚΑ

ΤΟΤΕΝΑΜ: Δυσκολεύτηκε στην προηγούμενη φάση αφού ξεπέρασε το εμπόδιο της Ντνίπρο με συνολικό σκορ 3-2. Είχε ηττηθεί στην Ουκρανία, αλλά κέρδισε τον επαναληπτικό με 3-1. Στο πρωτάθλημα προέρχεται από βαριά ήττα στην έδρα της Τσέλσι με 4-0, αν και αδικήθηκε καθώς στο 1-0 έμεινε με δέκα παίκτες και δέχτηκε πέναλτι. Η απόφαση της αποβολής ήταν άδικη, αφού η Ομοσπονδία ήρε την αποβολή του Καμπούλ. Αμφίβολοι είναι οι αμυντικοί Κίρικες, Ρόουζ και Γουόκερ καθώς και οι μέσοι Καπουέ και Ερικσεν.
ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Στον προηγούμενο γύρο ξεπέρασε το εμπόδιο του ΠΑΟΚ με δυο νίκες, (1-0, 3-0) και είναι από τα βαριά χαρτιά για την κατάκτηση του τροπαίου. Στο πρωτάθλημα εξακολουθεί να απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής έχοντας διαφορά 8 βαθμών από τους διώκτες της. Συνολικά τρέχει ένα αήττητο σερί 23 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις. Τελευταία της ήττα ήταν στις 5/11/13 στον Πειραιά από τον Ολυμπιακό. Πρακτικά πλήρης αποστολή.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Τότεναμ δυσκολεύτηκε στην προηγούμενη φάση αφού ξεπέρασε το εμπόδιο της Ντνίπρο με συνολικό σκορ 3-2. Είχε ηττηθεί στην Ουκρανία, αλλά κέρδισε τον επαναληπτικό με 3-1. Στο πρωτάθλημα προέρχεται από βαριά ήττα στην έδρα της Τσέλσι με 4-0, αν και αδικήθηκε καθώς στο 1-0 έμεινε με δέκα παίκτες και δέχτηκε πέναλτι. Η απόφαση της αποβολής ήταν άδικη, αφού η Ομοσπονδία ήρε την αποβολή του Καμπούλ. Η Μπενφίκα στον προηγούμενο γύρο ξεπέρασε το εμπόδιο του ΠΑΟΚ με δυο νίκες, (1-0, 3-0) και είναι από τα βαριά χαρτιά για την κατάκτηση του τροπαίου. Στο πρωτάθλημα εξακολουθεί να απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής έχοντας διαφορά 8 βαθμών από τους διώκτες της. Συνολικά τρέχει ένα αήττητο σερί 23 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις. Τελευταία της ήττα ήταν στις 5/11/13 από τον Ολυμπιακό στον Πειραιά. Αρχίζουν και δυσκολεύουν τα πράγματα για την Τότεναμ μια και η Μπενφίκα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη. Δύσκολη η επιλογή σημείου. Προτιμότερο το αμφίσκορο. G/G