elenro

Ενδεικτική Στατιστική Μέθοδος Πρόβλεψης

Δημοσιεύτηκε Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016 21:12
Συγγραφέας 

  Το άρθρο γράφεται για να αναδείξει ένα τρόπο εκτίμησης αποτελέσματος αγώνα με βάση μια απλή στατιστική μέθοδο. Η μέθοδος αυτή βρίσκει εφαρμόγη σε αγώνες με τρία σημεία (1-Χ-2) και δεν αναφέρεται σε αποδόσεις αλλά σε "αμοίβαια παιχνίδια".

  Τί είναι όμως αμοιβαία παιχνίδια; Αμοιβαία παιχνίδια είναι τα παιχνίδια "τύχης" στα οποία το κέρδος δεν είναι προκαθορισμένο αλλά εξαρτάται από τον αριθμό των επιτυχημένων προβλέψεων στα παιχνίδια που προσφέρονται. Για να γίνουν τα πράγματα πιο απλά στην Ελλάδα το κλασσίκοτερο παιχνίδι τύχης που ανήκει στην παραπάνω κατηγορία είναι το ΠΡΟΠΟ. Αναλόγα τα 13αρια που έχουμε, αυξομειώνεται και ο αριθμός των κερδών που λαμβάνουμε. Βασική προϋπόθεση πάντα είναι να "πιάσουμε" 13+1 αγώνες. Όσο πιο σπάνιο το 13+1 τόσο πιο πολλά τα κέρδη και στις επόμενες κατηγορίες.

   Πώς θα γίνει όμως να προβλέψουμε 14 αγώνες χωρίς να χάσουμε έστω και έναν; Η στατιστική μέθοδος που θα ακολουθήσουμε χωρίζεται σε 4 βήματα:

  1. Παίρνουμε τα τελευταία παιχνίδια των ομάδων που παίζουν και θέλουμε να εκτιμήσουμε το αποτελεσμά τους και μετράμε τους πόντους τους. ΠΧ Παίζει η Ομαδά_Α με την Ομάδα_Β την 5η αγωνιστική. Η Ομάδα_Α έχει φόρμα 0-2-2 άρα έχει μαζέψει συνολικά 2 πόντους ενώ η ομάδα_Β έχει φόρμα 1-1-2 άρα έχει 4 πόντους.
  2. Παίρνουμε τους συνολικούς βαθμούς που θα μπορούσαν να είχαν πάρει οι δύο ομάδες αν είχαν κερδίσει όλους τους αγώνες δηλαδή 3 (βαθμοί) Χ Ν (αγώνες) που στην προκείμενη περίπτωση είναι 12 βαθμοί αφού έχουν πραγματοποιηθεί 4 αγωνιστηκές.
  3. Τους διαιρούμε με τους πόντους που έχουν οι ομάδες δηλαδή  2/12 και 4/12 που δίνουν αντίστοιχα (περίπου) 0,17 για την Ομάδα_Α και 0,34 για την Ομάδα_Β. Στην συνέχεια τα πολλαπλασιάζουμε και τα δύο νούμερα με το 100 και παίρνουμε αντίστοιχα 17 και 34.
  4. Ο γενικός τύπος που καλούμαστε να λύσουμε είναι:                                                                                                                        

                   ΠΡΟΒΛΕΨΗ = (Ομάδα_Α + (100- Ομάδα_Β))/2

         το οποίο γίνεται αντίστοιχα:

                   ΠΡΟΒΛΕΨΗ= (17 + (100-34))/2  =(17+ (66))/2 =(17+66)/2= 41,5 

       Άρα

                  ΠΡΟΒΛΕΨΗ =41,5

 

 Ωραία όμως τα "ελαφριά" μαθηματικά αλλά πρέπει να ερμηνεύσουμε και αυτό που βρήκαμε.

Γενικά το παραπάνω μοντέλο ακολουθεί την παρακάτω κατηγοριοποίηση από αυτόν που δημιουργήθηκε:

  1. Αν ΠΡΟΒΛΕΨΗ= 50 τότε το παιχνίδι έχει ΙΣΟΠΑΛΙΑ
  2. Αν ΠΡΟΒΛΕΨΗ ισούται από 0 μέχρι 50 δίνει περισσότερες πιθανότητες στην νίκη του φιλοξενούμενου που αυξάνονται όσο πλησιάζει στο 0.
  3. Αν ΠΡΟΒΛΕΨΗ ισούται από 50 μέχρι 100 δίνει περισσότερες πιθανότητες στην νίκη του γηπεδούχου που αυξάνονται όσο πλησιάζει στο 100.

Αρα η ΠΡΟΒΛΕΨΗ= 41.5 δίνει πιθανότητες στον Φιλοξενούμενο, αν δεχθούμε αυστηρά τις κατηγορίες. Το 41.5 όμως είναι πιο κοντά στο 50 και όχι στο 0.

   Η παραπάνω κατηγοριοποίηση δεν είναι απόλυτη και γενικότερα η ιδέα είναι να δημιουργηθεί ένα διάστημα γύρω από το "50" που θα δίνει ισοπαλίες, δηλάδη αν κάναμε κάποια καταγραφή δεδομένων ανά πρωτάθλημα θα μπορούσαμε να δούμε πχ ότι από ΠΡΟΒΛΕΨΗ=42 μέχρι ΠΡΟΒΛΕΨΗ=57 επικρατεί η ΙΣΟΠΑΛΙΑ οπότε από 0 μέχρι 42 έχει πιθανότητες ο φιλοξενούμενος και από 57 μέχρι 100 ο γηπεδούχος. Εννοείται πως αυτό μεταβάλλεται ανα πρωτάθλημα και θέλει όγκο δεδομένων.

   Κλείνοντας, το παραπάνω μοντέλο δεν αποτελεί το ΚΛΕΙΔΙ του κέρδους απλά μια στατιστική πατέρνα που πάνω της μπορούμε να δουλέψουμε προσαρμόζοντας τις κατηγορίες και με κατάλληλες κινήσεις να αποφέρουμε κάποιο κέρδος στο παιχνίδι μας ή ακόμα καλύτερα να αποφύγουμε κάποιες αποτυχημένες επιλογές.

 

ΥΓ: Περισσότερη κουβέντα για το άρθρο, ιδέες, εναλλακτικές λύσεις στο σχετικό θέμα του forum μας.

 

 

 

Δεν έχετε δικαίωμα δημοσίευσης μηνυμάτων. Παρακαλούμε γραφτείτε για να να πάρετε μέρος στη συζήτηση.

Infobeto.com: Τα πάντα για το στοίχημα!

Το infobeto.com θεωρείται το πρώτο site που δραστηριοποιείται και συμμετέχει ενεργά στην εξέλιξη του χώρου των τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα. Είναι εξάλλου και το παλιότερο σάιτ για το στοίχημα , από το 2001, που παραμένει στις επάλξεις και έχει την εμπειρία την γνώση και την ηθική να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των γεγονότων ώστε να προστατεύει τους παίκτες του στοιχήματος αλλά και την ίδια την αγορά.

Στο infobeto αρθρογραφούν και σας συμβουλεύουν έμπειροι παίκτες για το στοίχημα και παράλληλα θα βρείτε αναλύσεις και στοιχηματικές προτάσεις από επιλεγμένους επαγγελματίες παίκτες που επιδεικνύουν απόλυτο σεβασμό στον αναγνώστη κάτω από αυστηρούς κανόνες. 

Forum

Διαθέτει το μεγαλύτερο forum τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως. Αριθμεί περισσότερα από 13.000 εγγεγραμμένα μέλη και έχουν αναρτηθεί εκατομμύρια μηνύματα! Θεωρείται σημείο συνάντησης των περισσοτέρων ανθρώπων της αγοράς και των παικτών για διαβουλεύσεις, συμβουλές, ενημερώσεις, ανταλλαγής πληροφοριών, επίλυσης προβλημάτων με εταιρείες κλπ.  

Κοινωνικό έργο

Tο Ιnfobeto εκτός των άλλων είναι συνυφασμένο και με την ανθρώπινη υπόσταση και το αποδεικνύει με το κοινωνικό του πρόσωπο. Στα παιδάκια από τα ορφανοτροφεία του Λύρειου Ιδρύματος, της Αγίας Άννας ή από όποιο άλλο προταθεί από τους αναγνώστες μας,  τους χαρίζουμε ένα παραπάνω χαμόγελο στα προσωπάκια τους, που για εμάς είναι ότι πολυτιμότερο στον κόσμο.  Όλη η κοινότητα του infobeto βοηθά πολλούς συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Όσο υπάρχουν άνθρωποι, θα υπάρχει και αγάπη... Όσο κι αν ψάξετε, δε θα βρείτε πιο "άχαστο" στοίχημα από αυτό!   

Στοίχημα - Υπεύθυνο παιχνίδι

Το site μας υποστηρίζει στο έπακρο όλους τους κανόνες για υπεύθυνο στοιχηματισμό και έχει συντάξει και αναρτήσει από τους πληρέστερους οδηγούς γι αυτό.

infobeto on facebook Google+ infobeto on linkedin infobeto feed contact infobeto infobeto on twitter