Όρια σε Στοιχηματικές Εταιρίες - Σε ποιες περιπτώσεις μπαίνουν και πως μπορείτε να τα αποφύγετε

Όρια σε Στοιχηματικές Εταιρίες - Σε ποιες περιπτώσεις μπαίνουν και πως μπορείτε να τα αποφύγετε

από / ΟΔΗΓΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ / Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2023 10:20

Η πλειοψηφία των online bookmakers προσφέρουν στον παίχτη αρκετές «ανέσεις», όπως υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, μοναδικές προσφορές και μικρή γκανιότα. Κάπως έτσι, δημιουργούν την εντύπωση πως οι παίχτες είναι ευπρόσδεκτοι να παίξουν στην ιστοσελίδα τους και να κερδίσουν. Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα; Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους η εταιρία θέτει όρια στους λογαριασμούς;

Οι στοιχηματικές εταιρίες -όπως κάθε εταιρία ανά τον κόσμο- έχουν σκοπό το κέρδος, γι' αυτό και κάποιες κατηγορίες παιχτών δεν τους είναι ιδιαίτερα συμπαθείς. Πρόκειται για επαγγελματίες και συστηματικούς παίχτες, ή πιο απλά τους.. κερδισμένους.

Τι συμβαίνει στην περίπτωση αυτών;

Με βάση τους κανόνες, η κάθε εταιρία έχει την δυνατότητα να κλείσει έναν λογαριασμό αν αντιληφθεί ότι συμβαίνει κάτι ύποπτο σε αυτόν, ή υπάρχει κάποια μεθόδευση από την οποία προκύπτει κέρδος (Sure bet, Value bet, trading κλπ). Παρόλα αυτά, αν και αποτελεί την ευκολότερη λύση, οι εταιρίες δεν προτιμούν την άμεση απενεργοποίηση του λογαριασμού ενός τέτοιοι παίχτη για δύο κυρίως λόγους: α) την υστεροφημία τους, β) την αδειοδότησή τους (ίσως υπάρξουν ενστάσεις από πλευράς παιχτών στην ΕΕΕΠ.

Οπότε, έχουν δημιουργήσει κάποιες μεθόδους αντιμετώπισης τέτοιων παιχτών, αυτοί είναι:

 1. μικρά έως ελάχιστα όρια στοιχηματισμού
 2. Συχνοί έλεγχοι λογαριασμού και πιθανές κυρώσεις
 3. Καθυστέρηση αναλήψεων
 4. Επιπλέον απαιτούμενα έγγραφα ταυτοποίησης

Περιπτώσεις επιβολής ορίων

 • Μονά στοιχήματα

Ο λόγος; Αποφυγή πολλαπλασιασμού της γκανιότας με συνέπεια το κέρδος των εταιριών να είναι πολύ μικρότερο από το προσδοκώμενο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι επαγγελματίες παίκτες επιλέγουν μονά στοιχήματα, έτσι αυτό από μόνο του είναι ικανό να θέσει τον λογαριασμό σας στο «μικροσκόπιο» των traders.

 • «Περίεργα» πονταρίσματα στα μονά στοιχήματα

Ο λόγος; Η συχνή επανάληψη «περίεργων» πονταρισμάτων σας βάζει στο μάτι της εταιρείας διότι η παραπάνω τακτική πονταρίσματος θεωρείται ύποπτη και δείχνει arbitrage, ακόμα και αν δεν είναι. Ο όρος Arbitrage προέρχεται από τα οικονομικά και αποτελεί την πρακτική της εκμετάλλευσης μιας διαφοράς τιμής μεταξύ δύο αγορών. Είναι μια επενδυτική ευκαιρία που επιφέρει κέρδος χωρίς ρίσκο. Στην περίπτωση του οnline στοιχήματος σε αθλητικά γεγονότα, οι «τιμές» είναι οι αποδόσεις και οι αγορές είναι δύο οι περισσότεροι ανταγωνιστές bookmakers.

 • Πονταρίσματα με σύστημα

Ο λόγος; Οι εταιρείες δεν συμπαθούν τους παίκτες που ποντάρουν συστήματα με τάση αυξητικού πονταρίσματος (Martingale), υπολογισμός του πονταρίσματος με βάση τις πιθανότητες επιτυχίας (Kelly Criterion) κ.α. Το software της εταιρίας «αναγνωρίζει» τα πονταρίσματα σας, ειδικά αν αυτά είναι διαδοχικά κι έχουν δεκαδικά ψηφία. Έπειτα ο λογαριασμός σας μπαίνει σε επιτήρηση και το τμήμα των traders εξετάζει το παικτικό σας προφίλ. Αν θεωρηθείτε «επαγγελματίας», αυτόματα θα δείτε τα όρια σας να ελαττώνονται δραματικά.

 • Ποσοστό επιτυχίας-κέρδους

Ο λόγος; Είναι απλός. Αν ανήκεις στην κατηγορία αυτών που μονίμως κερδίζεις σε μονά αποδεκτά παιχνίδια, οι εταιρείες σου βάζουν όρια γιατί σε θεωρούν καλό παίκτη και συνεπώς «ασύμφορο» γι’ αυτούς.

 • Ποντάρισμα σε λάθος αποδόσεις (λάθη λογισμικού)

Ο λόγος; Οι λάθος αποδόσεις συνήθως εμφανίζονται στα προγράμματα arbitrage.

 • Ανάληψη κερδών

Αν κερδίζετε συχνά, καλό θα είναι να μην κάνετε αμέσως ανάληψη. Ή τουλάχιστον μην αποσύρετε από το λογαριασμό σας ολόκληρο το ποσό. Αφήστε μέσα ένα ποσό της τάξης του 25%-30%, διαφορετικά αυτόματα η στοιχηματική σας βάζει στη «μαύρη» λίστα καθώς βλέπει ότι είναι πιθανό να μην της επιστρέψετε πίσω τα κέρδη σας. Είναι προτιμότερο, λοιπόν, οι αναλήψεις να γίνονται σταδιακά ακόμη κι αν δεν παίζετε ώστε να αποφύγετε τα όρια των book.

 • Χώρα προέλευσης

Οι εταιρείες κατηγοριοποιούν κάθε χώρα. Για παράδειγμα οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης ή της Λατινικής Αμερικής έχουν περισσότερους «ύποπτους» λογαριασμούς (παίχτες που κυνηγούν τα bonus, bonus hunters κ.α) από τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Αυτόματα οι λογαριασμοί θα έχουν και μικρότερα όρια.

 • Ρευστότητα ανταλλακτηρίου

Πολλές εταιρίες καθορίζουν τα όρια με βάση τους τζίρους (ρευστότητα) των ανταλλακτηρίων

 • Επιμονή σε ένα ποντάρισμα, ειδικά σε μη δημοφιλή αγορές/παιχνίδια

Πολλές φορές βλέπετε δυνατά ένα σημείο και προσπαθείτε να ποντάρετε ένα σεβαστό ποσό. Μόλις επιλέγετε τοποθέτηση στοιχήματος βλέπετε ότι τα όρια είναι μικρότερα και αποστέλλεται το αίτημα σας στον trader ο οποίο θα δεχτεί ή όχι το ποντάρισμα. Εάν το αίτημα σας απορριφθεί και εσείς επιμένετε να προσπαθείτε αυτόματα γίνεστε στόχος.

Tips με τα οποία θα αποφύγετε την γρήγορη επιβολή ορίων

 1. Τα ποσά των πονταρισμάτων σας θα πρέπει να είναι ακέραια, χωρίς δεκαδικά ψηφία.
 2. Μετά από ένα κερδοφόρο σερί, καλό θα είναι να χάνετε κάποια στοιχήματα στον συγκεκριμένο book, ώστε να βγαίνει ο λογαριασμός από το «μικροσκόπιο». Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα στοίχημα που θεωρείτε ότι θα χάσει στην εταιρία που κερδίζετε συνέχεια και να το καλύψετε είτε στο ανταλλακτήριο είτε σε κάποια άλλη εταιρεία.
 3. Αποφύγετε κάθε είδους συστήματα (διπλασιασμού, Kelly Criterion κ.α).
 4. Προτιμάτε τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια όπου δεν υπάρχουν χρεώσεις στις αναλήψεις, τόσο τις δικές σας όσο -κυρίως- αυτές των εταιριών.
 5. Μην κάνετε ανάληψη όλου του ποσού μετά από ένα κερδοφόρο σερί (αφήστε τουλάχιστον 25%-30% του ποσού). 

 

«21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |».

 
 

 

Συγγραφέας

infobeto

infobeto

Δεν έχετε δικαίωμα δημοσίευσης μηνυμάτων. Παρακαλούμε γραφτείτε για να να πάρετε μέρος στη συζήτηση.

Στατιστικά Tipsters

 • Profit-Yield 2022
 • Profit-Yield All Time

Tipster Profit Yield
ΡΑΠΤΑΚΗΣ +13.63 +4.77%
ΗΛΙΑΚΗΣ -9.06 -5.88%
ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ -29.90 -1.16%

Tipster Profit Yield
ΗΛΙΑΚΗΣ +1359.85 +12.31%
ΡΑΠΤΑΚΗΣ +96.08 +1.48%
ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ -137.93 -1.39%

Please publish modules in offcanvas position.