Παγκόσμιο Κύπελλο 2018: Ακτινογραφία Όγδοου Ομίλου

από / World Cup 2018 / Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018 19:50

Φτάσαμε αισίως στον όγδοο και τελευταίο όμιλο όσον αφορά το μεγάλο αφιέρωμα του infobeto, τον οποίο απαρτίζουν Πολωνία, Κολομβία, Σενεγάλη και Ιαπωνία και που θεωρείται δίχως αμφιβολία ο πιο αμφίρροπος από όλους: 

 

ΙΑΠΩΝΙΑ 

Η Ιαπωνία θα πραγματοποίησει την έκτη της εμφάνιση σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, έχοντας καταφέρει στις προηγούμενες πέντε περιπτώσεις να βρεθεί δυο φορές στην φάση των «16», το 2002 και το 2010.

Ο δρόμος για την πρόκριση ήταν ομολογουμένως αρκετά δύσκολος σε έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό δεύτερο όμιλο από την ζώνη της Ασίας, εντούτοις η νίκη της απέναντι στην Αυστραλία με 2-0 την προτελευταία αγωνιστική της έδωσε το πολυπόθητο εισιτήριο. Αυτό πάντως δεν στάθηκε αρκετό ώστε να παραμείνει ο Βαχίντ Χαλίλζοζιτς στον πάγκο της ομάδας για λόγους που θα δούμε ευθύς αμέσως, σε μια ιστορία που αν μη τι άλλο προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στο εσωτερικό της ομάδας.

 

Προπονητής: Ακίρα Νισίνο

Ο Ακίρα Νισίνο ανέλαβε χρέη προπονητή της εθνικής ομάδας της Ιαπωνίας μόλις τον περασμένο Απρίλη, έπειτα από μια «θυελλώδη» θητεία που είχε ο προκάτοχος του Βόσνιος Χαλίλχοζιτς και η οποία έλαβε τέλος παρά την πρόκριση της ομάδας στα τελικά της Ρωσίας.

Η μεγαλύτερη κριτική που δεχόταν ο Χαλίλχοζιτς είχε να κάνει κυρίως με την αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας, προσπαθώντας να περάσει μεθόδους πρωτόγνωρους για τα δεδομένα του ασιατικού ποδοσφαίρου αλλά και με τις επιλογές του σε πρόσωπα, παραγκωνίζοντας παίκτες που θεωρούνται τα αστέρια της ομάδας – τα «μεγάλα ονόματα», αν προτιμάτε – όπως ο Χόντα, ο Καγκάβα ή ο Οκαζάκι. Παρά τα ποικίλα σχόλια, ο Βόσνιος τεχνικός επέμεινε στα δικά του «θέλω», με την πολυπόθητη πρόκριση της Ιαπωνίας, αφότου οριστικοποιήθηκε, να φέρνει μια προσωρινή νηνεμία στις τάξεις της ομάδας.

Ωστόσο, η...φουρτούνα δεν άργησε να επανέλθει και ήταν η παρουσία της ομάδας στο Κύπελλο Ασίας, μαζί με ορισμένες δηλώσεις του που εν τέλει ξεχείλισαν το ποτήρι και οδήγησαν στην απόλυση του. Αρχικά, ήταν η επιλογή να κατεβάσει στο συγκεκριμένο τουρνουά τα «δευτερότριτα», αφετέρου η βαριά ήττα με 1-4 από την μεγάλη αντίπαλο της Ιαπωνίας, Νότια Κορέα, χρησιμοποιώντας πολλούς παίκτες που δεν είχαν καν προηγούμενη συμμετοχή με την ομάδα. Το δε...κερασάκι στην τούρτα ήταν ορισμένες δηλώσεις του μετά από εκείνη την ντροπιαστική, για τους Ιάπωνες, ήττα, όταν και μίλησε με πολύ κολακευτικά λόγια για τον αντίπαλο, αναφερόμενος στην εκρηκτικότητα και τεχνική που επέδειξαν αλλά και την συνολικά καθολική ανωτερότητα τους έναντι της ομάδας του. Αυτό, πια, ήταν το τελειωτικό χτύπημα καθώς όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά «κάποιος ξέχασε να ενημερώσει τον κύριο Χαλίλχοζιτς πως η Νότια Κορέα αποτελεί την μεγάλη αντίπαλο της Ιαπωνίας» ενώ περιττεύει να αναφέρουμε πως τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης τον...κατασπάραξαν.

Κάπως έτσι φτάσαμε στην επιλογή του Ακίρα Νισίνο, του οποίου η προπονητική εμπειρία σε υψηλό επίπεδο περιορίζεται στην καθοδήγηση της ολυμπιακής ομάδας της χώρας στους αγώνες της Ατλάντα το μακρινό 1996, με πρωταρχικό στόχο την επαναφορά της ηρεμίας ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί όσο καλύτερα γίνεται στα γήπεδα της Ρωσίας.

 

Παίκτες-Κλειδιά

Ήταν πασιφανές πως τα τρία «βαριά» χαρτιά της ομάδας, οι Χόντα, Καγκάβα και Οκαζάκι θα μετείχαν κανονικά στην τελική αποστολή της ομάδας για το Μουντιάλ ενώ πέραν αυτών ξεχωρίζουν αναμφίβολα ο αμυντικός της Σαουθάμπτον Μάγια Γιοσίντα, με πολύτιμη μάλιστα συνεισφορά και στο σκοράρισμα αλλά και οι Γιοσινόρι Μούτο (με καριέρα τις τρεις τελευταίες σεζόν στην Μπουντεσλίγκα και την Μαιντς) και Τακάσι Ινουί, ο οποίος έπειτα από τέσσερις σεζόν με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης πλέον αγωνίζεται εδώ και τρία χρόνια με την φανέλα της Ειμπάρ στο πρωτάθλημα Ισπανίας.

 

Αναλυτικά η αποστολή της Ιαπωνίας:

Τερματοφύλακες: Εϊζί Καβασίμα (Μετζ), Μασάκι Χιγκασιγκούτσι (Γκάμπα Οζάκα), Κοσούκε Νακαμούρα (Κασίμα).

Αμυντικοί: Γιούτο Ναγκατόμο (Γαλατασαράι), Γκοτόκου Σακάι (Αμβούργο), Τομοάκι Μακίνο (Ουράβα), Γκεν Σότζι (Ουράβα), Βατάρου Εντο (Ουράβα), Μάγια Γιοσίντα (Σαουθάμπτον), Χιρόκι Σακάι (Μαρσέιγ), Ναομίτσι Ουέντα (Κασίμα).

Μέσοι: Μακότο Χασέμπε (Αϊντραχτ Φρανκφούρτης), Σίνζι Καγκάβα (Μπορούσια Ντόρτμουντ), Γκάκου Σιμπασάκι (Χετάφε), Χοτάρου Γιαμαγκούτσι (Σερέζο Οζάκα), Ριότα Οσίμα (Καβασάκι), Κεϊσούκε Χόντα (Πατσέκο), Γκένκι Χαραγκούτσι (Φορτούνα Ντίσελντορφ), Τακάσι Ινούι (Εϊμπάρ), Τακάσι Ουσάμι (Φορτούνα Ντίσελντορφ).

Επιθετικοί: Σίνζι Οκαζάκι (Λέστερ), Γιούγια Οσάκο (Βέρντερ Βρέμης), Γιοσινόρι Μούτο (Μάιντς).

 

ΣΕΝΕΓΑΛΗ 

Για μόλις δεύτερη φορά στην ιστορία της θα συμμετάσχει σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, με μοναδική προηγούμενη παρουσία της σε αυτό του 2002, όταν και έφτασε μέχρι τα προημιτελικά. Μάλιστα, το εισιτήριο της το «σφράγισε» με σχετική άνεση, τερματίζοντας πρώτη στον όμιλο της κατά την προκριματική φάση, διαθέτοντας ένα ρόστερ αρκετά έμπειρο, με τους περισσότερους παίκτες της να αγωνίζονται και διακρίνονται σε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

 

Προπονητής: Αλιού Σισέ

Έχοντας αναφερθεί πρωτύτερα στην μοναδική προηγούμενη συμμετοχή της Σενεγάλης σε Μουντιάλ, πιθανώς κάποιοι να θυμάστε το όνομα του Αλιού Σισέ αφού ήταν ο τότε αρχηγός της ομάδας που όπως προείπαμε κατόρθωσε να περάσει την φάση των ομίλων, φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά.

Τούτη, λοιπόν, θα είναι για τον ίδιο η δεύτερη προσωπική εμπειρία από Μουντιάλ και πρώτη από το πόστο του προπονητή, έχοντας αναλάβει την ομάδα από το 2015, με το 4-3-3 να αποτελεί το βασικό σύστημα που χρησιμοποιεί.


Παίκτες-Κλειδιά

Ένας εκ των πρωταγωνιστών της φετινής Λίβερπουλ, ο Σαντιό Μανέ, είναι ο παίκτης στον οποίο ποντάρουν πολλά οι άνθρωποι της ομάδας για διάκριση στην διοργάνωση, έχοντας ως άξιους συμπαραστάτες τους Νιάνγκ και Μπαλντέ των Τορίνο και Μονακό αντίστοιχα.

Πρόκειται, πάντως, για ένα σύνολο που όπως αναφέραμε και στον πρόλογο απαρτίζεται από παίκτες που στην πλειοψηφία τους αγωνίζονται σε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης και το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί.

 

Αναλυτικά η αποστολή της Σενεγάλης:

Τερματοφύλακες: Αμντουλάγιε Ντιαλό (Ρεν), Άλφρεντ Γκομίς (Σπαλ), Καντίμ Νντιαγέ (Χορόγια)

Αμυντικοί: Λαμινέ Γκασαμά (Αλάνιασπορ), Σαλιού Σις (Βαλενσιέν), Καλιντού Κουλιμπαλί (Νάπολι), Καρά Μπόντι (Άντερλεχτ), Γιουσούφ Σαμπαλί (Μπορντό), Μούσα Ουαγκέ (Γουότφορντ)

Μέσοι: Ιντρίσα Γκουεγέ (Έβερτον), Σαικού Κουγιατέ (Γουέστ Χαμ), Μπαντού Εντιαγέ (Στόουκ), Ντόι (Μπέρμιγχαμ), Άλφρεντ Εντιαγέ (Βιγιαρεάλ), Σαλίφ Σανέ (Ανόβερο)

Επιθετικοί: Κειτά Μπαλντέ (Μονακό), Μάμε Μπιράμ Ντιούφ (Στόουκ), Μούσα Κονατέ (Αμιέν), Σαντιό Μανέ (Λίβερπουλ), Νιάνγκ (Τορίνο), Ντιαφρά Σακό (Ρεν), Μούσα Σο (Μπούρσασπορ), Ισμαήλ Σαρ (Ρεν)

 


ΠΟΛΩΝΙΑ 

Χρειάστηκε αρκετά μεγάλη προσπάθεια κατά την προκριματική διαδικασία ωστόσο το καλό της φινάλε με νίκες απέναντι σε Αρμενία και Μαυροβούνιο της χάρισαν την πρώτη θέση του ομίλου και συνάμα την πρόκριση της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά έπειτα από δεκαέξι ολόκληρα χρόνια.

Πλέον, όντας σε έναν όμιλο όπου λείπει το...μεγαθήριο, έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται μια καλή παρουσία στην διοργάνωση, έστω κι αν μοιάζει πολύ δύσκολο να επαναληφθούν οι επιτυχίες του παρελθόντος, στα Μουντιάλ του 1974 και 1982, όταν κι έφτασε μέχρι τα ημιτελικά.

 

Προπονητής: Άνταμ Ναβάλκα

Έχοντας εκπροσωπήσει την εθνική Πολωνίας ως παίκτης στο Μουντιάλ του 1978, ο Άνταμ Ναβάλκα πλέον θα πράξει το ίδιο κι φέτος από το πόστο του προπονητή, έχοντας να επιδείξει μεταξύ άλλων την πολύ καλή παρουσία της ομάδας στο προηγούμενο Euro, όντας η πρώτη φορά που έφτασε μέχρι τους «16», πριν αποκλειστεί άδοξα στην διαδικασία των πέναλτι από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Πορτογαλία.


Όπως προαναφέραμε, η Πολωνία προκρίθηκε απευθείας για το Μουντιάλ,τερματίζοντας στην πρώτη θέση του ομίλου της, ωστόσο ο προβληματισμός του Ναβάλκα είχε (κι έχει) να κάνει με την αμυντική συμπεριφορά της ομάδας καθώς τα συνολικά δεκατέσσερα τέρματα που δέχτηκε στην όλη διαδικασία ήταν τα περισσότερα μακράν μεταξύ των ομάδων που τερμάτισαν πρώτες στους ομίλους. Έτσι λοιπόν, πέραν του συνηθισμένου 4-2-3-1 που προτιμάει, ο Ναβάλκα το τελευταίο διάστημα δούλεψε στις προπονήσεις σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, θέλοντας προφανώς να έχει την συγκεκριμένη εναλλακτική λύση εφόσον χρειαστεί.

 

Παίκτες-Κλειδιά

Ο στράικερ της Μπάγερν Μονάχου Ρόμπερτ Λεβαντόφκσι είναι αναμφίβολα ο παίκτης-σημείο αναφοράς της ομάδας, έχοντας μεταξύ άλλων οδηγήσει την Πολωνία εκ του ασφαλούς στα τελικά της Ρωσίας με τα δεκαέξι προσωπικά του τέρματα κατά την διάρκεια της προκριματικής φάσης.

Από κει και πέρα, ο Καμίλ Γκλικ αναμένεται να ηγηθεί της αμυντικής γραμμης της ομάδας ενώ σημαντική παρουσία στον χώρο της μεσαίας γραμμής θα έχουν οι Κρικόβιακ και Μπλαστσικόφσκι

 


Αναλυτικά η αποστολή της Πολωνίας:

Τερματοφύλακες: Μπάρτος Μπιαλκόβσκι (Ίπσουιτς), Λούκας Φαμπιάνσκι (Σουόνσι), Βόιτσεχ Στσέσνι (Γιουβέντους).

Αμυντικοί: Γιαν Μπέντναρεκ (Σαουθάμπτον), Μπάρτος Μπερεζίνσκι (Σαμπντόρια), Τιάγκο Τσιόνεκ (SPAL), Καμίλ Γκλικ (Μονακό), Άρτουρ Γεντζέιτσικ (Λέγκια), Μίχαλ Πάζνταν (Λέγκια), Λούκας Πίστσεκ (Ντόρτμουντ).

Μέσοι: Γιάκουμπ Μπλαστσικόβσκι (Βόλφσμπουργκ), Γιάτσεκ Γκοράλσκι (Λουντογκόρετς), Καμίλ Γκροσίτσκι (Χαλ), Γκρέγκορζ Κριχόβιακ (Γουέστ Μπρομ), Ράφαλ Κουρζάβα (Γκόρνικ Ζάμπρζε), Κάρολ Λίνετι (Σαμπντόρια), Σλαβόμιρ Πέτσκο (Λέγκια Γκντανσκ), Ματσιέι Ρίμπους (Λοκομοτίβ Μόσχας), Πιότρ Ζελίνσκι (Νάπολι).

Επιθετικοί: Ντάβιντ Κοβνάτσκι (Σαμπντόρια) Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν), Αρκάντιους Μίλικ (Νάπολι), Λούκας Τεόντορτσικ (Άντερλεχτ).

 

ΚΟΛΟΜΒΙΑ 

Χρειάστηκε να φτάσει στην τελευταία αγωνιστική της προκριματικής φάσης για να εξασφαλίσει, τελικά, την παρουσία της στα γήπεδα της Ρωσίας ωστόσο κατά το «τέλος καλό, όλα καλά», αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα, με αυτή πλέον να είναι η έκτη της συμμετοχή στην κορυφαία διοργάνωση.

 

Προπονητής: Χοσέ Νέστορ Πέκερμαν

Ο Χοσέ Πέκερμαν βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας από το 2012, με την παρουσία του ως τώρα να κρίνεται αν μη τι άλλο πετυχημένη, έχοντας οδηγήσει μεταξύ άλλων την Λος Καφετέρος σε δυο συνεχόμενα Μουντιάλ, κάτι το οποίο είχε να συμβεί από την δεκαετία του 90’.

Τακτικά, κινείται κυρίως μεταξύ 4-2-3-1 και 4-3-2-1 ωστόσο στην ουσία του πράγματος η δυνατή άμυνα είναι το ζητούμενο για τον Γερμανό κόουτς, διαθέτοντας παράλληλα εξαιρετικούς παίκτες μεσοεπιθετικά για την «κόντρα» επίθεση. Αυτή, άλλωστε, η συνταγή είναι που έχει αποφέρει τους περισσότερους καρπούς και αυτή είναι που θα πρέπει να περιμένουμε να εφαρμόσει στην επερχόμενη διοργάνωση.

 

Παίκτες-Κλειδιά

Ο Χάμες Ροντρίγκεζ είναι προφανώς ένας από τους παίκτες στους οποίους ποντάρουν στην Κολομβία, ευελπιστώντας σε ανάλογες εμφανίσεις με αυτές που είδαμε πριν τέσσερα χρόνια στην Βραζιλία, όταν και με την καθοριστική δική του συμβολή η ομάδα έφτασε μέχρι τα προημιτελικά.

Ανερχόμενο αστέρι θεωρείται ο 21χρονος αμυντικός Ντάβινσον Σάντσεζ της Τότεναμ ενώ στην επίθεση δεσπόζουν οι παρουσίες των Φαλκάο, Μπάκα αλλά και Μουριέλ.

 

Αναλυτικά η αποστολή της Κολομβίας

Τερματοφύλακες: Νταβίντ Οσπίνα (Άρσεναλ), Καμίλο Βάργκας (Ντεπορτίβο Κάλι), Χοσέ Φερνάντο Κουαδράδο (Όνσε Κάλδας)

Αμυντικοί: Ντάβινσον Σάντσες (Τότεναμ), Σαντιάγκο Άριας (Αϊντχόφεν), Φρανκ Φάμπρα (Μπόκα Τζούνιορς), Κριστιάν Σαπάτα (Μίλαν), Γέρι Μίνα (Μπαρτσελόνα), Χοάν Μοχίκα (Ζιρόνα), Όσκαρ Μουρίγιο (Πατσούκα)

Μέσοι: Χάμες Ροντρίγκες (Μπάγερν), Κάρλος Σάντσες (Εσπανιόλ), Ουιλμάρ Μπάριος (Μπόκα Τζούνιορς), Χέφερσον Λέρμα (Λεβάντε), Ματέους Ουρίμπε (Αμέρικα), Χουάν Φερνάντο Κιντέρο (Ρίβερ Πλέιτ), Αμπέλ Αγκιλάρ (Κάλι), Χουάν Γκιγιέρμο Κουαδράδο (Γιουβέντους)

Επιθετικοί: Ραδαμέλ Φαλκάο (Μονακό), Χοσέ Ισκιέρο (Μπράιτον), Κάρλος Μπάκα (Βιγιαρεάλ), Λουίς Μουριέλ (Σεβίλλη), Μιγκέλ Μπόρχα (Παλμέιρας)

 


Πρόγραμμα Η’ Ομίλου

19/6: Κολομβία – Ιαπωνία
19/6: Πολωνία – Σενεγάλη
24/6: Ιαπωνία – Σενεγάλη
24/6: Πολωνία – Κολομβία
28/6: Σενεγάλη – Κολομβία
28/6: Ιαπωνία – Πολωνία


Αρχική Εκτίμηση

Πρόκειται για τον μακράν πιο αμφίρροπο όμιλο της διοργάνωσης, με όλες τις ομάδες στα μάτια μας να έχουν σχεδόν ίσες πιθανότητες πρόκρισης.

Ρίχνοντας μια ματιά στα ρόστερ των ομάδων αλλά και τους προπονητές που έχουν στους αντίστοιχους πάγκους, νομίζουμε πως ένα προβάδισμα για την μια εκ των δυο προνομιούχων θέσεων την έχει η Κολομβία. Από κει και πέρα, το ερωτηματικό (και συνάμα κλειδί) για την Πολωνία θα είναι η αμυντική της συμπεριφορά, διότι με αντίστοιχες..ατασθαλίες της προκριματικής φάσης, η θέση της θα είναι αν μη τι άλλο επίφοβη.

Σε συνάρτηση με τον ενθουσιασμό – μεταξύ άλλων – της κατά πολλούς καλύτερης αφρικάνικης ομάδας, Σενεγάλης, αλλά και της δίψας της Ιαπωνίας στην μετά Χαλίλχοζιτς εποχή (την οποία σε κάθε περίπτωση θέλουν να ξεχάσουν όσο πιο σύντομα γίνεται), γίνεται αντιληπτό πως ο συγκεκριμένος όμιλος είναι «up for grabs», που λεν και οι Άγγλοι, ήτοι ορθάνοιχτος για όλους και κάθε αποτέλεσμα.

Συγγραφέας

infobeto

infobeto

Δεν έχετε δικαίωμα δημοσίευσης μηνυμάτων. Παρακαλούμε γραφτείτε για να να πάρετε μέρος στη συζήτηση.

29 Μαρ 2024
Η τελευταία Παρασκευή του μήνα, κάνει πέρασμα από το παιχνίδι σου με καταπληκτικό δώρο, χωρίς κατάθεση*. Μαζί, σου θυμίζει και τη super προσφορά γνωριμίας.   Μία πολύ δυνατή προσφορά είναι για ... Περισσότερα

Τελευταία Μηνύματα από το Forum

Μήνυμα Αποστολέας Ημερ.
infobeto forum Bet 2024 coria Σήμερα 17:13
infobeto forum Διπλασιασμοί dddamned Σήμερα 17:10
infobeto forum Ελβετικά over georgesv53 Σήμερα 16:50
infobeto forum Ισοπαλίες του Eric Castel Eric Castel Σήμερα 15:53
infobeto forum Xινάρια του Mister-X Mister-X Σήμερα 14:19
infobeto forum Ναρκαλιευτής 2023-2024 gdouvl1984 Σήμερα 12:16
infobeto forum Προγνωστικά 2024 Kavajim Σήμερα 07:11
infobeto forum Δεν μπορώ να κάνω κατάθεση με paysafe στην μπετ 365 kotsos1 Χθες 17:30
infobeto forum ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ Costas1974 Χθες 15:48
infobeto forum Betsson kotsos1 Χθες 14:01

Στατιστικά Tipsters

  • Profit-Yield 2022
  • Profit-Yield All Time

Tipster Profit Yield
ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ +93.71 +7.10%
ΡΑΠΤΑΚΗΣ +11.39 +5.13%
ΗΛΙΑΚΗΣ -4.48 -4.43%

Tipster Profit Yield
ΗΛΙΑΚΗΣ +1364.43 +12.41%
ΡΑΠΤΑΚΗΣ +93.84 +1.46%
ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ -14.32 -0.16%

Please publish modules in offcanvas position.