Πρώτος προημιτελικός του EURO την Πέμπτη το βράδυ στη Βαρσοβία.Σίγουρα ένας αγώνας που λίγοι φαντάζονταν ειδικά μετά τα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής, όπου και οι 2 ομάδες ηττήθηκαν.
Οι σκληροτράχυλοι Τσέχοι μετά το 1-4 της πρεμιέρας από τη Ρωσία πετύχαν 2 νίκες επί Ελλάδας και Πολωνίας και όχι μόνο περασαν στους 8, αλλά κατέλαβαν και την πρώτη θέση. Συμπαγής ομάδα, που ακολουθεί πιστά τις εντολές του προπονητή. Στα 3 παιχνίδια στο γειτονικό στη Τσεχία Βρότσλαβ ήταν σαν να έπαιζε εντός έδρας, τώρα στη Βαρσοβία θα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Αγώνας δρόμου γίνεται για να προλάβει ο πιο ποιοτικός παίκτης των Τσέχων Τόμας Ροζίτσκι.
Οι Πορτογάλοι κατάφεραν και προκρίθηκαν από το "Γκρουπ του θανάτου" όπως είχε παρομοιαστεί ο 2ος όμιλος. Ηττήθηκαν με 0-1 στην πρεμιέρα από τους Γερμανούς, αλλά με 2 κολλητές νίκες επί Δανίας και Ολλανδίας πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά σε 5ο διαδοχικό EURO. Στόχος βέβαια ο τίτλος για την ομάδα του Paolo Bento και με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να ξεμπουκώνει κόντρα στους Ολλανδούς όλα είναι πιθανά.
Και οι 2 ομάδες έχουν δείξει καλά στοιχεία έως τώρα, αλλά εκτιμώ πως οι Πορτογάλοι βρίσκονται τουλάχιστον ένα επίπεδο πιο πάνω από τους Τσέχους ποιοτικά. Έχουν παίκτες πιο έμπειρους, με παραστάσεις από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα και μαθημένους σε τέτοιες καταστάσεις και εκτιμώ ότι είναι το φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά. Ελπίζω να το κάνουν από την κανονική διάρκεια και έτσι θα πάω με τη νίκη Πορτογαλίας στο 1.80, που όσο υπάρχει ακόμα έχει αξία.