Πως βγαίνουν οι αποδόσεις των αγώνων στο στοίχημα

Πως βγαίνουν οι αποδόσεις των αγώνων στο στοίχημα

από / ΟΔΗΓΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ / Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023 08:58

Πως βγάζουν τις αποδόσεις των αγώνων οι Βookmakers; Μία συνηθισμένη ερώτηση ανάμεσα σε παίκτες του στοιχήματος οι οποίοι είτε κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον «χώρο» (αρχάριοι), είτε μετά από αρκετό καιρό αποφάσισαν να ασχοληθούν σοβαρά με το αντικείμενο και άρχισαν να συλλέγουν τις βασικές πληροφορίες γι' αυτό.

Είναι απαραίτητο να γνωρίζεις πως υπολογίζεται μία απόδοση για να κατανοήσεις τα μαθηματικά που «κρύβονται» πίσω από τους αριθμούς. Αν φτάσεις σ' αυτό το σημείο, έπειτα θα σου είναι εύκολο να βρεις ποιες είναι οι σωστές και λάθος αποδόσεις που προσφέρουν οι Bookmakers.

 

Ποια η έννοια της απόδοσης στο στοίχημα

 

Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει τις διαφορές ανάμεσα στις αποδόσεις που προσφέρει ένα στοιχηματικό site από ένα άλλο, ή ακόμα και όλα μαζί. Οι αποδόσεις θα κρίνουν το κέρδος που θα μπει στην τσέπη σου μετά από μία επιτυχημένη πρόβλεψη. Σε κάποια θα είναι μεγαλύτερο, σε κάποια μικρότερο, ανάλογα το ποια έχει την μεγαλύτερη και ποια την μικρότερη απόδοση για ένα γεγονός.

Είναι απαραίτητο να γνωρίζεις γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά, αλλά κυρίως τι πραγματικά σημαίνουν και πως εντέλει δημιουργούνται οι αποδόσεις από τις στοιχηματικές.

Οι αποδόσεις δημιουργούνται σύμφωνα με τον νόμο των πιθανοτήτων. Ετσι, σε έναν αγώνα με τρεις πιθανότητες (1Χ2) είναι εύλογο να υποθέσουμε πως κάθε σημείο έχει 33.3% πιθανότητα να επιβεβαιωθεί.

Σε ιδανικές συνθήκες (θεωρητικό επίπεδο) και με βάση τις πιθανότητες ένα σετ αγώνα ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ Μαδρίτης θα έπρεπε να έχει την παρακάτω μορφή σε απόλυτη ισορροπία:

Νίκη Μπαρτσελόνα: 3.00 (33.3% πιθανότητα)

Ισοπαλία: 3.00 (33.3% πιθανότητα)

Νίκη Ρεάλ Μαδρίτης: 3.00 (33.3% πιθανότητα)

Δεν χρειάζεσαι εμάς να σου πούμε πως δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να δεις το παραπάνω παράδειγμα στην πράξη από κάποια στοιχηματική.

Οι Bookmakers έχουν τα δικά τους κριτήρια, τα οποία «προσαρμόζουν» τις αποδόσεις στην τελική τους μορφή (και είναι εκείνη που αντικρίζει ο παίκτης προτού ποντάρει τα χρήματα του).

Τα κριτήρια:

 • Δυναμικότητα ομάδων
 • Βαθμολογία
 • Φόρμα ομάδων
 • Η εντός και εκτός έδρας εικόνα
 • Η μεταξύ τους παράδοση
 • Οι καιρικές συνθήκες
 • Οι απουσίες

Αφού περάσουν από επεξεργασία, οι αποδόσεις μεταβάλλονται ανάλογα τις συνθήκες. Στο παράδειγμα που ξεκινήσαμε μία πιθανή εξέλιξη θα μπορούσε να είναι η εξής:

Νίκη Μπαρτσελόνα: 2.00 (50% πιθανότητα)

Ισοπαλία: 3.50 (28.5% πιθανότητα)

Νίκη Ρεάλ Μαδρίτης: 4.65 (21.50% πιθανότητα)

Εδώ, έρχεται η γκανιότα. το σίγουρο κέρδος δηλαδή των Bookmakers είτε κερδίσεις, είτε χάσεις το στοίχημα σου. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να αφαιρεθεί ένα ποσοστό (συνήθως από 2% έως 8.5%) από τις παραπάνω αποδόσεις. Συνεπώς οι πραγματικές αποδόσεις παίρνουν την εξής μορφή:

Νίκη Μπαρτσελόνα: 1.90

Ισοπαλία: 3.30

Νίκη Ρεάλ Μαδρίτης: 4.40

Οδηγίες Εγγραφής Σε Στοιχηματική Πλατφόρμα

Τι μπορεί να μεταβάλλει μία απόδοση;

 

Αν δεν ανήκετε στην κατηγορία του αρχάριου, σίγουρα έχετε παρακολουθήσει τις συχνές εναλλαγές στα σετ των αποδόσεων.

Από την στιγμή που ανοίγουν οι αγορές, μέχρι και την έναρξη των αναμετρήσεων, οι αποδόσεις συνήθως έχουν σημαντική απόκλιση μεταξύ τους.

Και αυτό οφείλεται σε κάποιους από τους παρακάτω λόγους τους οποίους επεξεργάζονται οι odds compilers:

 • Απουσίες: Ιδιαίτερα τώρα επί εποχής Covid έχει γίνει ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο. Ομάδες που ανακοινώνουν κρούσματα και αυτά δεν είναι τόσο ώστε να αναβάλλουν την αναμέτρηση, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικά για να κρίνουν μια αναμέτρηση.
 • Ανοιγμα και πονταρίσματα Ασιατικής αγοράς
 • Κίνητρο και ρεπορτάζ ομάδων
 • Πολιτική κάθε στοιχηματικής: Ας υποθέσουμε πως ένα σημείο (π.χ ο άσος ενός σετ) ποντάρετε πολύ. Τότε, οι bookmakers θα αρχίσουν να μειώνουν σταδιακά την απόδοση του σημείο, αυξάνοντας ταυτόχρονα την απόδοση της ισοπαλίας και του διπλού. Αυτό γίνεται για να δελεάσουν τους παίκτες να ποντάρουν ενάντια στον άσσο και να μοιράσουν την γκανιότα.

 

Ποια είναι και ποιος ο ρόλος της Βetradar;

 

Η Betradar είναι ο κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών στη βιομηχανία του στοιχήματoς, με συνεργασίες με περισσότερους από 600 bookmakers σε περισσότερες από 80 χώρες με σκοπό να προσφέρει όλες τις υπηρεσίες που χρειάζονται.

Στην ουσία προσφέρει σε κάθε στοιχηματική να ελέγχει σε πραγματικό χρόνο τους ανταγωνιστές της.

Αν μία απόδοση μεταβληθεί, αυτή η αλλαγή θα γίνει άμεσα αντιληπτή και έπειτα είναι στο χέρι και την πολιτική κάθε στοιχηματικής τι θα επιλέξει να κάνει. Αν ακολουθήσει ή όχι, άμεσα ή μετά από λίγο χρόνο.

Αυτό όμως που συνήθως συμβαίνει είναι αν μία από τις μεγάλες του κλάδου προβούν σε αλλαγή, να ακολουθήσουν και οι μικρότερες στοιχηματικές.

Το feed αποδόσεων της Betradar είναι το πιο δημοφιλές στο χώρο του online betting.

 

Σωστές Και Λάθος Αποδόσεις

 

Αν θέλετε να κερδίσετε χρήματα μέσω του στοιχήματος σε ποδοσφαιρικούς αγώνες τότε θεωρώ πως πρέπει να γνωρίζετε δυο πράγματα. Πρώτον, ποιες θα έπρεπε να είναι οι αποδόσεις και δεύτερον, που είναι πιθανότερο να βρεθούν οι λάθος αποδόσεις!

Η διαδικασία ανεύρεσης των λάθος αποδόσεων δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, όμως αν είστε έτοιμοι να αφιερώσετε χρόνο για μελέτη, το αποτέλεσμα της προσπάθειας σας μπορεί να αποδειχτεί πολύ καλή επένδυση.

 

Γιατί χρειάζεται οι αποδόσεις να είναι λάθος (παράδειγμα);

 

Ας θεωρήσουμε πως στοιχηματίζω μαζί σας στο κορώνα ή γράμματα κι επίσης πως η συμφωνημένη απόδοση είναι 2.00. Κάθε φορά που στρίβουμε το νόμισμα, έχετε την ίδια πιθανότητα να κερδίσετε ή να χάσετε. Κάθε φορά που κερδίζετε πρέπει να σας πληρώσω όσα χρήματα με πληρώνετε όταν είχατε λανθασμένη πρόβλεψη. Θα μου πείτε με το δίκιο σας τότε γιατί να στοιχηματίσω; Σωστά...δεν υπάρχει κανένας λόγος.

Τώρα φανταστείτε πως σας προσφέρω μεγαλύτερη απόδοση, ας πούμε προς χάριν του παραδείγματος, πως σας προσφέρω 2.10. Σ' αυτή την περίπτωση κάθε φορά που κερδίζετε σας πληρώνω 11 ευρώ, ενώ κάθε φορά που χάνετε με πληρώνετε 10 ευρώ. Προφανώς ακόμη περιμένετε να κερδίσετε οσο συχνά χάνετε (50% πιθανότητα) , άλλα αυτή την φορά σας πληρώνω όταν κερδίζετε παραπάνω από όσο εσείς όταν χάνετε. Τώρα σαφέστατα υπάρχει λόγος να μπει κανείς στον κόπο να στοιχηματίσει εναντίον μου! Πιστεύω ακράδαντα πως στις παραπάνω γραμμές βρίσκεται το μυστικό του κερδοφόρου στοιχηματισμού. Θα πρέπει λοιπόν να στοιχηματίζουμε σε αποδόσεις που είναι μεγαλύτερες από αυτές που θα έπρεπε να είναι!

Στην πραγματικότητα φυσικά δεν πρόκειται να σας προσφέρω απόδοση 2.10 για ένα στοίχημα που έχει 50% πιθανότητα να κερδίσει, εκτός κι αν προηγουμένως είχα ''επεξεργαστεί'' το νόμισμα, διαφορετικά και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση δεν θα βρεθεί κάνεις να προσφέρει 2.10 στο συγκεκριμένο στοίχημα καθώς ο υπολογισμός των πιθανοτήτων είναι συγκεκριμένος κι ακριβέστατος! Όμως δεν είναι δυνατό κάποιος να υπολογίσει με την ίδια ακρίβεια τις σωστές αποδόσεις σ' ένα ποδοσφαιρικό αγώνα! Είναι λογικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και για κάθε μια που είναι σωστή υπάρχει μια που είναι λάθος!

Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι δυνατό ο παίχτης να κερδισει χρήματα μεσώ του στοιχήματος. Για να κερδίζει κάποιος συστηματικά θα πρέπει κατά την γνώμη μου να φτάνει σε συμπεράσματα διαφορετικά από εκείνα των ανθρώπων που στοιχηματίζει εναντίον και σαφέστατα θα πρέπει να είναι σωστά ενώ εκείνα των αντιπάλων λάθος. Με άλλα λογία θα πρέπει να γνωρίζουμε περισσότερα από αυτά που γνωρίζει ο αντίπαλος μας!

 

Ποιες Είναι Οι Top 3 Στοιχηματικές Που Αξίζει Να Έχεις Λογαριασμό

«21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ & ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ |»

 
 
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις 

 

Συγγραφέας

infobeto

infobeto

Δεν έχετε δικαίωμα δημοσίευσης μηνυμάτων. Παρακαλούμε γραφτείτε για να να πάρετε μέρος στη συζήτηση.

Στατιστικά Tipsters

 • Profit-Yield 2022
 • Profit-Yield All Time

Tipster Profit Yield
ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ +30.71 +3.88%
ΗΛΙΑΚΗΣ +13.52 +16.30%
ΡΑΠΤΑΚΗΣ +8.60 +6.32%

Tipster Profit Yield
ΗΛΙΑΚΗΣ +1382.43 +12.60%
ΡΑΠΤΑΚΗΣ +91.05 +1.43%
ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ -77.32 -0.95%

Please publish modules in offcanvas position.