Κατάργηση 14ου και 13ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα ζητούν ΕΕ και ΔΝΤ

FREN ZENN

Membru bine-cunoscute
30 Jan 2008
13,999
9,217
113
Piraeus
<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=3 width="95%" border=0><TBODY><TR><TD><SMALL>Επαφές Λοβέρδου με «τρόικα»</SMALL>
Κατάργηση 14ου και 13ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα ζητούν ΕΕ και ΔΝΤ
1130055_b.jpg

RES
</TD></TR><TR><TD class=uptitle align=middle>Ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος</TD></TR><TR><TD align=middle><TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD>Atena
<SMALL></SMALL></TD><TD align=right></TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR><TR><TD><TABLE cellSpacing=0 cellPadding=1 width=150 align=right border=0><TBODY><TR><TD></TD></TR><TR><TD></TD></TR></TBODY></TABLE>Αλλαγή στο καθεστώς των απολύσεων, κατάργηση του 14ου και του 13ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και μείωση του κατώτατου μισθού που σήμερα ανέρχεται στα 780 ευρώ, ζητούν από την κυβέρνηση τα κλιμάκια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Όπως αποκαλύπτει με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Stirile» ο υπουργός Εργασίας κ. Ανδρέας Λοβέρδος κατά την συνάντησή του την προηγούμενη Παρασκευή με στελέχη της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ ερωτήθηκε για το εάν η κυβέρνηση εξετάζει να καταργήσει τον 14ο μισθό και εάν είναι στις προθέσεις της η χορήγηση 12 μόνο μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

Ακόμη, στην συνάντηση εξετάσθηκαν ζητήματα σχετικά με το σύστημα διαιτησίας, το νομικό καθεστώς των συλλογικών διαπραγματεύσεων, το καθεστώς των απολύσεων, την περικοπή της αποζημίωσης για απόλυση στον ιδιωτικό τομέα, την κατάργηση του ποσοστού των απολύσεων του 2% μηνιαίως, αλλά και το ενδεχόμενο να μειωθεί ο κατώτατος μισθός. Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο τα θέματα αυτά δεν ετέθησαν ως προϋποθέσεις εφαρμογής του μηχανισμού υποστήριξης της Ελλάδας.

Ο υπουργός αποσαφήνισε πως το υπουργείο Εργασίας είναι αντίθετο σε τέτοιες επιλογές, καθώς η κατάργηση των επιπλέον δύο μισθών θα είναι μια απολύτως καταστροφική επιλογή για τους εργαζομένους, την αγορά, και τα ασφαλιστικά Ταμεία, σημειώνοντας πως κάθε μισθός σημαίνει για τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης 2 δισ. ευρώ.

Για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα τόνισε πως ανταποκρίνονται στα κριτήρια της ΕΕ και στις συστάσεις πολιτικής που έδωσε το Εcοfιn με την απόφασή του, της 16ης Φεβρουαρίου, καθώς οι προωθούμενες παρεμβάσεις σχεδιάστηκαν με βάση τα όσα υπάρχουν στην πρόσφατη ευρωπαϊκή εμπειρία, όπου 17 χώρες άλλαξαν το σύστημά τους.

Ο υπουργός Εργασίας επεσήμαινε πως η προσφυγή στον μηχανισμό ήταν «προσφυγή διάσωσης της πατρίδας» και προσθέτει πως η συνεπής εφαρμογή του μηχανισμού όπως και η εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας και όλων των πρόσθετων μέτρων είναι μονόδρομος για την επιβίωση της Ελλάδας.
Știri DOL
 
Απ: Κατάργηση 14ου και 13ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα ζητούν ΕΕ και ΔΝΤ

iar începem...

ρε δεν τον καταργουμε, δεν πα να μαμηθειτε;

τι σχεση εχει ο ιδιωτικος τομεας ρε οργια;

οχι για τα λεφτα, αλλα θα χαρω να τους γραψουνε στα @@ τους οι δικοι μας,
εδω ρε πηραμε bonus ρε οργια, ουστ ρε : mado:: mado:: mado:
 
Απ: Κατάργηση 14ου και 13ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα ζητούν ΕΕ και ΔΝΤ

<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=3 width="95%" border=0><TBODY><TR><TD><SMALL>Ηλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα</SMALL>
Θέσεις μάχης : bravo:: bravo:μετά το αίτημα για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης
1129949_b.jpg

RES
</TD></TR><TR><TD class=uptitle align=middle>Το κλιμάκιο συνεχίζει το έργο του, τη Δευτέρα, στο υπουργείο Υγείας</TD></TR></TBODY></TABLE>

internet-soldier.jpg
 
Απ: Κατάργηση 14ου και 13ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα ζητούν ΕΕ και ΔΝΤ

δεν τους καλοβλεπω καλα αυτους τους γιάπηδες ετσι που σουλατσαρουν

στην αθηνα ανετοι και χαλαροι.


θα τους την πεσουν ξαφινικα καμμια 30αρια 40ριά με παπια

ή στο περπατητο τιποτε αλάνια και θα δουν τον χριστο φανταρο.


πολυ ανετοι μου ειναι οι μορτηδες.

παντως ευχαριστως αν ημουν εκει, ενα κεσεδακι φάγε το εριχνα: twis:
 
Απ: Κατάργηση 14ου και 13ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα ζητούν ΕΕ και ΔΝΤ

Διάβασα για τον Ντομινίκ Στρος-Καν οτι σκέφτεται να κατέβει στις επόμενες προεδρικές εκλογές της Γαλλίας αντίπαλος του Σαρκοζί και οτι κάποιες δημοσκοπήσεις τον δείχνουν να προηγείται μάλιστα . Άσχετο φαινομενικά αλλά σκεφτόμουν μήπως τελικά υπάρχει κάποια σύνδεση
 
Απ: Κατάργηση 14ου και 13ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα ζητούν ΕΕ και ΔΝΤ

Miercuri, 21 aprilie 2010

"Διπλασίασαν τους μισθούς των προέδρων ΕΡΤ και ΔΕΗ!"


"Και όλων των οργανισμών ΝΠΙΔ και κατά 20% των προέδρων και αντιπροέδρων των ανεξάρτητων αρχών (!), όπως καθορίζει εγκύκλιος-σκάνδαλο του υπουργείου Οικονομικών
Μόνο για τους... πληβείους ισχύουν τα πλαφόν και οι περικοπές...
Να που για τους δικούς τους υπάρχουν λεφτά...

Από την πίσω πόρτα ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΟΥΝ τους μισθούς των προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), δηλαδή της ΕΡΤ, της ΔΕΗ, της ΔΕΠΑ, του ΔΕΣΦΑ
και όποιων άλλων οργανισμών έχουν
τη μορφή ΝΠΙΔ!

Επίσης... επιτρέπεται η υπέρβαση κατά 20% (!) του ορίου των αποδοχών, που έχει καθοριστεί ως... ανυπέρβλητο, για τους γενικούς γραμματείς υπουργείων και το οποίο ανέρχεται σε 5.981,40 ευρώ (μεικτά), για τους προέδρους και αντιπροέδρους των Ανεξάρτητων Δοικητικών Αρχών και τους διοικητές και προέδρους Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ).
Δηλαδή χωρίζονται σε δύο κατηγορίες οι κατέχοντες υψηλόβαθμες καρέκλες, οι... πληβείοι των 5.981,40 ευρώ (καθαρά γύρω στις 4.200 ευρώ) και οι πατρίκιοι που θα παίρνουν μέχρι και διπλάσια! Εκτός βέβαια των πολλαπλάσιων που απολαμβάνουν από τις πιστωτικές κάρτες που τους παρέχουν η ΔΕΗ, η ΕΡΤ, η ΔΕΠΑ κ.λπ. ΝΠΙΔ!
Κι όλα αυτά δεν στηρίζονται σε πληροφορίες που είναι στον αέρα. Καταγράφονται λεπτομερέστατα στην υπ' αριθμ. 2/14924/0022 ερμηνευτική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που εκδόθηκε μάλιστα... πρωταπριλιάτικα (χωρίς να είναι δυστυχώς πρωταπριλιάτικο ψέμα) και... πασχαλιάτικα (για να φάνε με όρεξη το αυγό τους οι πρόεδροι και οι διευθυντές ΝΠΙΔ), την 1η Απριλίου!
Και τώρα αποδεικνύεται ότι ήταν απόλυτα ειλικρινείς οι επιλεγέντες για πρόεδροι ή διευθύνοντες σύμβουλοι δημόσιων οργανισμών, όταν κατά την «ανάκρισή» τους από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στις επίμονες ερωτήσεις βουλευτών όλων των κομμάτων, με πιο απαιτητικό τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη, αλλά και τον νυν Φίλιππο Πετσάλνικο, απαντούσαν ότι δεν ξέρουν πόσα χρήματα θα παίρνουν τον μήνα! Και προκαλούσαν εύλογες απορίες, πώς είναι δυνατόν να συζητάς να προσληφθείς σε μια θέση και να μην έχεις ζητήσει το αυτονόητο, που είναι και το πρώτο ζητούμενο, ποιες θα είναι οι αποδοχές σου;
Και θυμίζουμε ότι είχε προκαλέσει την οργή του κ. Κακλαμάνη και του κ. Πετσάλνικου ο κ. Γαμπρίτσος, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, και ο κ. Μαυροκέφαλος, που πήγε πρόεδρος στον ΔΕΣΦΑ, όπως και ο κ. Ζερβός της ΔΕΗ, όταν είπαν ότι δεν ξέρουν τι θα παίρνουν...
Τώρα ξεκαθαρίζεται απόλυτα, διαψεύδοντας η ίδια η κυβέρνηση τον εαυτό της, όταν ανακοινώνοντας την εισοδηματική πολιτική για το 2010 καθόριζε ότι ο μεγαλύτερος μισθός στον δημόσιο τομέα δεν θα υπερβαίνει (μεικτά) τις 5.981,40 ευρώ.
Και ιδού τώρα τα παράθυρα που ανοίγει ο υπουργός Οικονομικών με την ερμηνευτική εγκύκλιο που έστειλε με τον χαρακτηρισμό «ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ» σε όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου του:
«3. Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3, με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του καθ' ύλην αρμόδιου υπουργού, επιτρέπεται υπέρβαση του ορίου που καθορίζεται στην παράγραφο 1 και μέχρι ποσοστού είκοσι τοις εκατό (20%), ανάλογα με τα ειδικά προσόντα ή τις ειδικές συνθήκες απασχόλησης, στον Πρόεδρο και στον Αντιπρόεδρο Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής, στον Διοικητή και στον Πρόεδρο ΝΠΔΔ και μέχρι του διπλάσιου του ορίου της παρ. 1, στον Πρόεδρο ή στον Διευθύνοντα Σύμβουλο ΝΠΙΔ».
Θα ζητήσουν τα ίδια τώρα
και οι δικαστές και μετά
οι βουλευτές
Έπειτα απ' αυτά τα παράθυρα, που άνοιξε η ίδια κυβέρνηση, το επόμενο βήμα θα είναι να το εκμεταλλευτούν οι δικαστές και μάλιστα νόμιμα, σύμφωνα με τη συνταγματική επιταγή όπου το ανώτατο όριο μεικτών αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών ή απολαβών είναι οι εκάστοτε μεικτές αποδοχές του προέδρου του Αρείου Πάγου, που έχουν οριστεί από 1-1-2010 σε 8.594,40 ευρώ.
Επομένως δεν μπορεί να παίρνει ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, της ΔΕΗ, της ΔΕΠΑ κ.ά. ΝΠΙΔ, 5.981,40Χ2 ήτοι 11.962,80 ευρώ και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου 8.594,40 ευρώ. Έτσι δεν είναι, κύριε πρωθυπουργέ και κύριε Γ. Παπακωνσταντίνου;
Και στη συνέχεια θα ζητήσουν αναπροσαρμογή προς τα πάνω οι βουλευτές, αφού κατά το Σύνταγμα ο μισθός τους ορίζεται στο επίπεδο των αποδοχών του προέδρου του Αρείου Πάγου!


Και τη νύφη της χρεοκοπίας, στην οποία οδήγησαν ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις, την πληρώνουν μόνο οι απλοί, χωρίς οφίκια εργαζόμενοι, οι συνήθεις ύποπτοι, τα κορόιδα!"
 
  • Aprecieri
reacţii: Thanasis
Απ: Κατάργηση 14ου και 13ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα ζητούν ΕΕ και ΔΝΤ

τι σχεση εχει ο ιδιωτικος τομεας ρε οργια;


Δυστηχώς έχει...
Αν είχαμε δραχμή στην τωρινή κατάσταση θα τραβούσαμε μια υποτίμηση π.χ 30%
οπου πρακτικά θα σήμαινε μείωση της αγοραστικής δύναμης dintre toate των εργαζομένων(και Ιδιωτικού και Δημοσίου) κατα 30%.
Τώρα λόγω ευρώ υποτίμηση δεν μπορούμε να κάνουμε οπως καταλαβαίνεις,οπότε πάμε στην έμμεση υποτίμηση που έχει ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα(μείωση δλδ της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων),μέσω της μειώσεως μισθών για όλους.
 
Απ: Κατάργηση 14ου και 13ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα ζητούν ΕΕ και ΔΝΤ

ναι, αλλα δεν νομιζω να θελουμε αυτο,
αυξηση θελουμε της αγοραστικης δυναμης για να κυκλοφορησει το χρημα κλπ, κλπ,
αν μειωθει η αγοραστικη δυναμη οπως λες, ο κοσμος δεν θα ξοδευει φραγκο,
οποτε ζημια θα παθουνε κ οι επιχειρηματιες (που μας πληρωνουν στον ιδιωτικο) κ
θα αναγκαστουν να απολυσουν κοσμο κλπ κλπ, χιονοστιβαδα,
οποτε παμε σε μια ανεργια 30+%;
και; ολοι αυτοι τι θα κανουν; να βγουμε στους δρομους να σκοτωθουμε αμα ειναι κι οποιος επιζησει του τραβαει κ μια κλοπη του αλλουνου ωστε να χει λεφτα,
δεν ειναι σοβαρα πραγματα αυτα κατ'εμε κι εγω... εξακολουθω να μην καταλαβαινω

επειδη ειχα ξαναρωτησει, ειχε απαντησει ο fran zen νομιζω οτι το νοημα ειναι οτι θα μειωθουν ΚΑΙ οι τιμες των αγαθων, που δεν το βλεπει/βλεπουμε φυσικα
 
Απ: Κατάργηση 14ου και 13ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα ζητούν ΕΕ και ΔΝΤ

ναι, αλλα δεν νομιζω να θελουμε αυτο,
αυξηση θελουμε της αγοραστικης δυναμης για να κυκλοφορησει το χρημα κλπ, κλπ,
αν μειωθει η αγοραστικη δυναμη οπως λες, ο κοσμος δεν θα ξοδευει φραγκο,
οποτε ζημια θα παθουνε κ οι επιχειρηματιες (που μας πληρωνουν στον ιδιωτικο) κ
θα αναγκαστουν να απολυσουν κοσμο κλπ κλπ, χιονοστιβαδα,
οποτε παμε σε μια ανεργια 30+%;
και; ολοι αυτοι τι θα κανουν; να βγουμε στους δρομους να σκοτωθουμε αμα ειναι κι οποιος επιζησει του τραβαει κ μια κλοπη του αλλουνου ωστε να χει λεφτα,
δεν ειναι σοβαρα πραγματα αυτα κατ'εμε κι εγω... εξακολουθω να μην καταλαβαινω

επειδη ειχα ξαναρωτησει, ειχε απαντησει ο fran zen νομιζω οτι το νοημα ειναι οτι θα μειωθουν ΚΑΙ οι τιμες των αγαθων, που δεν το βλεπει/βλεπουμε φυσικα


Δεν είμαι οικονομολόγος,αλλα αυτές οι περικοπές-υποτιμίσεις στοχεύουνε στην μείωση του κόστους σε ότι παράγεις ως χώρα άρα και σε αύξηση της ανταγωνιστικότητας.
Πχ στη μοναδική βαρια βιομηχανία της χώρας (τουρισμός) τέτοιες περικοπές θα φέρουνε σίγουρα μειώσεις στο τελικό προιον (πχ τιμή δωματίου απο 100 ευρώ στα 70 ) καθώς τα έξοδα μιας επιχειρησης (τουλάχιστον στον τομέα των υπαλλήλων τους)δεν θα είναι πλέον τα ίδια.

Στο θέμα της αγοράς τωρα και στην ανακύκλωση του χρήματος που λές ,για μένα θα επιβιώσουνε όσες επιχειρήσεις καταφέρουνε (μειώνοντας φυσικά τα περιθώρια κέρδους τους και πίστεψε είναι αρκετά μεγάλο) να ρίξουνε τις τιμές.
Οι άλλοι που δεν θα προσαρμοστούνε και θα μείνουνε στο παραδοσιακό μοντέλο(αρμεγω τον πελάτη όσο πιο πολύ μπορώ) θα κλείσουνε απλά.
Υποτίθεται οτι και ο αποπληθωρισμός είναι μια συνέπεια αυτών των περικοπών στους μισθούς.
Κατα πόσο θα πετύχει βέβαια το όλο εγχείρημα είναι σίγουρα ενα μεγάλο ερωτηματικό: preot:
 
  • Aprecieri
reacţii: patrickdrd
Απ: Κατάργηση 14ου και 13ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα ζητούν ΕΕ και ΔΝΤ

ουτε κι εγω ειμαι οικονομολογος φυσικα, συζητηση καφενειου κανουμε,
αλλα ειδικα για τον τουρισμο εχεις απολυτο δικιο, για να τους δω τωρα τους μαγκες,
θα φτιαξουν επιτελους τις τιμες τους μπας κ πατησει κανας τουριστας

(ασε που μεγαλο θεμα ανοιξες, μεγαααααααααααλα λαμογια κι αυτοι οι τουριστες,
σιχαμενα οντα ειναι, πανε κ παιρνουνε εκει περα ενα πακετο με 10 ευρω την μερα κοστος,
κ την βγαζουν πως; πανε για φαι ή ενα σουβλακι θα παρουν ή μια χωριατικη,
πανε στα μπαρ, αν εχει εισοδο την βγαζουν στο δρομο με μπυρα απο το περιπτερο,
αν δεν εχει μπαινουν κ χορευουν πανω στα τραπεζια κ κανεις δεν κραταει ποτο στα χερια,
ειναι δλδ μερικοι ρε παιδια, ελεεινοι, τρισαθλιοι : mado:: mado:: mado:
 
Απ: Κατάργηση 14ου και 13ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα ζητούν ΕΕ και ΔΝΤ

Το κακό είναι ότι μένουμε απαθείς : emb:
Χτες βγήκαν κάποια ονόματα που έφαγαν 100.000 ευρώ στη Νέα Υόρκη..Ε, λοιπόν ας μαζευτούν εκεί στην Αθήνα καμιά 50άρια άτομα, που κατεβαίνουν για πλάκα σε πορείες και διαδηλώσεις κλπ και να πάνε έξω από τα πολιτικά τους γραφεία για ένα γιαούρτωμα.
Ή αυτούς που περνούν από την πίσω πόρτα αυξήσεις για συγκεκριμένους κωλαράδες να τους πάρουν με αυγά και ντομάτες (και τους μεν και τους δε) για να καταλάβουν ότι πλέον δε μασάμε.
Αν δεν αντιδράσουμε εμείς τότε πάντα θα μας χώνουν πιο βαθειά το αγγούρι
 
Απ: Κατάργηση 14ου και 13ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα ζητούν ΕΕ και ΔΝΤ

Δεν μπορούμε να γιαουρτώσουμε τα μούτρα μας zorian.
Εμείς του εκλέξαμε,τους εκλέγουμε και θα συνεχίσουμε να τους εκλέγουμε.
Δες τι έγινε με την Siemens για παράδειγμα.Λαδώθηκανε στελέχη και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και όμως βρέθηκε το 85% ηλιθίων του εκλογικού σώματος και τους ξαναψήφισε.
Το υπόλιπο 15 % ηλιθίων ψήφισε την αντιπολίτευση εκ του ασφαλους(δεν θα γίνω ποτέ κυβέρνηση αρα λέω οτι μπούρδα μου κατέβει) ΚΚΕ,ΛΑΟΣ,ΣΥΡΙΖΑ.
Για μένα ήμαστε όλοι συνένοχοι του προβλήματος.
Αντί στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία η συντριπτική πλειοψηφία του λαού να μουτζώσει το περίφημο πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης,μεσω της αποχής,τελικά το μόνο που κάναμε ήτανε να ισχυροποιήσουμε το περεταίρω π@δημά μας.
 
Απ: Κατάργηση 14ου και 13ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα ζητούν ΕΕ και ΔΝΤ

κατσε ρε μενελαε, γιατι αυτο το επιχειρημα το χω ακουσει κ διαβασει ευρεως κ δεν εχω την ιδια γνωμη:
1) κατ'αρχην κοντα στο 50% δεν ηταν η αποχη; θυμαμαι που καποιος εδω ειχε πονταρει οβερ, ρεκορ πρεπει να κανε
2) αυτοι που κατεθεσαν τελικα την ψηφο τους, που να την εριχναν;
τα ιδια σκ@τ@ δεν ειναι ολοι τους; και νομιζω πως χειροτερο που αλλαξαμε (οχι οτι ειμαι με τους μπλε, καμια σχεση), γιατι και οι πρασινοι πεινασανε τοσα χρονια, να μην φανε τα παιδια κι αυτα το μεζεδακι τους; ή μηπως νομιζετε οτι επειδη υπαρχει κριση (με εισαγωγικα ή χωρις το τελευταιο) τα παιδια θα μεινουνε νηστικα; ρε κουνια που σας κουναγε, θα φανε κανε τωρα με τα δανεια, ποιος το χ3ζει το κρατος θα πουνε; σαμπως τιμωρηθηκε ποτε κανενας τους;
αυτοι ειμαστε ρε παιδια, τι να κανουμε; λεχριτες, λουφαδοροι, να χωσουμε τα παιδια μας στο δημοσιο, να βολευτουμε, να φαμε σημερα κι αυριο εχει ο Θεος κλπ, το προβλημα με τα μυαλα μας
 
  • Aprecieri
reacţii: MenelaosA
Απ: Κατάργηση 14ου και 13ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα ζητούν ΕΕ και ΔΝΤ

Η αποχη δεν ειναι λυση.Το συστημα ακομα και με 70% αποχης εχει τους μηχανισμους να λειτουργησει μια χαρα...: semn:
 
Απ: Κατάργηση 14ου και 13ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα ζητούν ΕΕ και ΔΝΤ

Ένα βίντεο τηλεοπτικής αηδίας για γερά νεύρα....

Χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας και με συμπεριφορά υποανάπτυκτων ιθαγενών της μπανανίας υποδέχτηκαν τα τσουτσέκια της δημοσιογραφίας τους νέους κυβερνήτες της χώρας που ήρθαν στην Αθήνα να ολοκληρώσουν την διαδικασία ένταξης της Ελλάδος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

 
  • Aprecieri
reacţii: Nikitas
Απ: Κατάργηση 14ου και 13ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα ζητούν ΕΕ και ΔΝΤ

Και δειλός και ψεύτης...διαπλοκές και δολοπλοκίες

Τον Ιούνιο του 1955, πριν από 55 χρόνια, γεννήθηκα Ελληνας ελεύθερος (ύστερα απ' τους αγώνες του πατέρα μου, του παππού μου και του προπάππου μου).

Χθες, Παρασκευή 23 Απριλίου του 2010, ο κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ με ανακήρυξαν πάλι ραγιά.

Δεν το δέχομαι.

Αποφράς ημέρα.

Χθες Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010 ο κ. Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου
από το Καστελόριζο, που του χρησίμευε ως ένα άθλιας πασοκιάς μελό εθνικό τάχα σκηνικό
γεμάτο συμβολισμούς για κουτούς, ανακοίνωσε στην Ελλάδα και τους Ελληνες ότι ζήτησε να ενεργοποιηθεί ο «μηχανισμός»!

Ο μοιραίος αυτός άνθρωπος δειλός ώς την τελευταία στιγμή, κρύφθηκε πίσω απ' το δάκτυλό του, ξεπέφτοντας σε επικοινωνιακές μαλαγανιές της δεκάρας, προκειμένου να μην προφέρει την καταραμένη λέξη ΔΝΤ.

Οχι όμως μόνον δειλός, αλλά και ψεύτης.

Ηδη ο μηχανισμός του ΔΝΤ είχε ενεργοποιηθεί από δεκαημέρου ύστερα από επιστολή εξ Ελλάδος που μάλλον δεν την έστειλε η θεία μου η Φωτούλα.
Χθες, ημέρα αποφράδα ο ελλαδίτικος ελληνισμός δέχθηκε σφοδρό χτύπημα κι άλλαξε κατηγορία στην τάξη των εθνών.

Η βόμβα της ήσσονος προσπάθειας, του λαϊκού καρκατσουλιού και της ασυδοσίας των αστών που πρώτος έθεσε στα θεμέλια της χώρας, μάλιστα στο όνομα του σοσιαλισμού, ο Ανδρέας Παπανδρέου, εξερράγη στα χέρια του γιου του.

Τη βόμβα αυτή κλώσησε ο κ. Σημίτης, ο οποίος, αντί να εκσυγχρονίσει την Ελλάδα, τη βύθισε στην πιο βαθειά διαπλοκή και την πιο αισχρή εξάρτηση.

Την ίδια βόμβα, που όλο και φόρτωνε εκρηκτική ύλη, την έκανε ο κ. Καραμανλής βόμβα μεγατόνων, εξαπατώντας σε έσχατο, προδοτικό βαθμό τον λαό και παραδίδοντας το κράτος που θα «επανίδρυε» ολότελα και ολοκληρωτικά στους «νταβατζήδες» που θα ακύρωνε.

Και φθάσαμε στον Γιώργο με πολλούς να ελπίζουν ότι δεν είναι Γιωργάκης.

Και ο γιος του Αντρέα αντί αμέσως να σύρει μάχαιραν άρχισε τα καραγκιοζιλίκια. Οχι μόνον χάνοντας πολύτιμο χρόνο, όχι μόνον δείχνοντας ανέτοιμος όχι μόνον επειδή άρχισε τις ανεκδιήγητες τραγικοκωμικές κορώνες για την κατάσταση της χώρας, σαν αποτυχημένος ηθοποιός στην Επίδαυρο όχι μόνον διότι οι παρλαπίπες όλων για όλα πήγαν σύννεφο, αλλά κυρίως διότι δεν είχε σχέδιο και στρατηγική. Για τίποτα.
Και οι αγορές ξεσάλωσαν.
Και -σε αυτό έχει δίκιο ο κ. Σαμαράς- η κρίση του χρέους και των ελλειμμάτων μετατράπηκε σε δραματική κρίση δανεισμού. Η χώρα βρέθηκε με το μαχαίρι στον λαιμό και τον πρωθυπουργό της να λέει κουταμάρες, να υπεκφεύγει και να συνεχίζει
απτόητος μια καταραμένη παράσταση προπαγάνδας
της ελεεινής μορφής.
Ολοι ξέρουμε ότι τώρα αρχίζουν τα δεινά στα γερά. Και όλοι τώρα πια ξέρουμε ότι στο τιμόνι της χώρας είναι Οδυσσείς της πλάκας, όχι πολυμήχανοι αλλά αμήχανοι. Κι όχι μόνον! Πονηροί! Κουτοπόνηροι! Που έχουν πιαστεί να λένε ψέματα διαρκώς για όλα. Που συνεχίζουν να προστατεύουν τους φοροφυγάδες τα λαμόγια, τους παλιανθρώπους.
Μια μακρά σειρά ανίκανων ηγετών που στα δύσκολα την κοπάναγαν, ενδοτικοί, που ακολούθησαν πολιτική κατευνασμού προς εχθρούς κι εχθρούς, που αποδόμησαν τη χώρα, που αιχμαλώτισαν τον λαό στην πίστωση και την υπερκατανάλωση, που τον αποβλάκωσαν με την τηλεόραση και τα παπαγαλάκια τους που τον καταλήστεψαν με το Χρηματιστήριο και τη δημιουργική λογιστική, ηγέτες ξενόδουλοι, που λεηλάτησαν τη χώρα, τώρα με τελευταίον στη σειρά και τις δυνάμεις τον Γιωργάκη, αυτόν τον μοιραίο, παραδίδουν (και προδίδουν) τη χώρα «κληρονομιά στη Ρώμη» σαν τον προδότη κι ανίκανο Ατταλο τον Γ', σαν το μπαίγνιο εκείνο τον Πτολεμαίο τον Αυλητή, που ήξερε μόνον να παίζει τον αυλό, όπως ο δικός μας ξέρει μόνον να τρέχει τζόκινγκ τρεις ώρες κάθε πρωί ή να κάνει άλλες τόσες ποδήλατο...
Ομως οι Ελληνες θα σηκώσουν πάλι κεφάλι. Δείχνοντας τα δόντια τους και τις γροθιές τους. Η χώρα είναι πλούσια. Αυτοί που την έκλεβαν, μας μαράζωσαν. Αλλά το μαράζι είναι σαν τη νύχτα πριν την αυγή...


ΣΤΑΘΗΣ Σ. 24.IV.2010 [e-mail protejat]
 
  • Aprecieri
reacţii: Nikitas
Απ: Κατάργηση 14ου και 13ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα ζητούν ΕΕ και ΔΝΤ

Δεν μπορούμε να γιαουρτώσουμε τα μούτρα μας zorian.
Εμείς του εκλέξαμε,τους εκλέγουμε και θα συνεχίσουμε να τους εκλέγουμε.
Eπειδή αυτοί που τους ψήφισαν δεν το έκαναν για να κλέβουν και να κοροϊδεύουν (φαντάζομαι), αυτό ακριβώς εννοώ Μενέλαε....να γίνει μια αρχή για να τους δείξουμε για ποιο λόγο ζεσταίνουν τα κωλαράκια τους σ' αυτές τις βρωμοκαρέκλες. Τη φάτσα μας λίγο δύσκολο να τη γιαουρτώσουμε. Και ο Ζήσης έχει δίκιο. Η αποχή έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Και 20 να πάνε να ψηφίσουν, κάποιοι θα βγουν με το κατάλληλο ποσοστό για να κυβερνήσουν. Αλλά πρέπει επιτέλους να μάθουν τι πάει να πει αυτή η λέξη γιατί δεν πάει άλλο : semn:
 
Απ: Κατάργηση 14ου και 13ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα ζητούν ΕΕ και ΔΝΤ

Γιώργος Παπανδρέου υπουργικό συμβούλιο 19.3.2010...

Δεν ζητάμε οικονομική βοήθεια και με τις προσπάθειες και τις θυσίες όλων μας ξέρουμε ότι θα τα καταφέρουμε...υπό αυτούς τους όρους η χώρα μας δεν ζητά και δεν θα ζητήσει οικονομική βοήθεια από κανένα , ούτε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας ,ούτε από το διεθνές νομισματικό ταμείο...

: preot:
 
  • Aprecieri
reacţii: patrickdrd
Απ: Κατάργηση 14ου και 13ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα ζητούν ΕΕ και ΔΝΤ

Η αποχη δεν ειναι λυση.Το συστημα ακομα και με 70% αποχης εχει τους μηχανισμους να λειτουργησει μια χαρα...: semn:

Λαθος η αποχη του 70% δεν θα νομιμοποει καμια κυβερνηση στα ματια του κοσμου, πια λαικη εντολη και ιστοριες αν η κυβερνηση εχει βγει με ενα 15%. Και πια ειναι η λυση δηλαδη να βαλουμε στην βουλη τους οικολογους ,την χρυση αυγη και οποιον αλλον μικρο μονο και μονο για να μην ψηφισουμε Πασοκ η ΝΔ , η αποχη αν ειναι συνειδητη ειναι πολιτικη σταση δειχνει οτι δεν υπαρχει κομμα που να μπορει να κυβερνηση.
 
Απ: Κατάργηση 14ου και 13ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα ζητούν ΕΕ και ΔΝΤ

δειχνει οτι δεν υπαρχει κομμα που να μπορει να κυβερνηση.

corect : semn: Complet de acord : agr:

κακως για μενα κυβερνανε ολοι αυτα τα @@ εφοσον δεν συγκεντρωνουν πανω απο το 15% της προτιμησης του ελληνικου λαου

οποτε, τι γινεται σ'αυτη την περιπτωση;

το σιγουρο ειναι οτι κατι επρεπε να χε γινει,
οχι οτι δεν μπορει να γινει κ τωρα,
ετσι ρδελοπου που παμε να γινουμε,
δεν αποκλειεται τπτ, παντως ο γιωργακης ρε παιδια ειναι πραγματικα ο κανενας
(το θυμομαστε το ανεκδοτο που ελεγε τι κοινο εχουν ο οδυσσεας και ο καραμανλης; - οτι και οι δυο εχασαν απο τον... κανεναν : twis:),
και μου φαινεται εντελως κουλο και ακυρο που ειναι τωρα αυτος εκει πανω και παιρνει ολες αυτες τις τοσο σημαντικες αποφασεις για την χωρα,
αυτος ρε παιδια να μιλησει δεν μπορει, ελεος δλδ πραγματικα

(και φυσικα μην θεωρηθει απο τα παραπανω οτι ειμαι νεοδημοκρατικος και κοντραρω το κομμα, καμια σχεση, με το προσωπο τα χω, ουτε ασχολουμαι με πολιτικα, ουτε και ξερω)
 

Predictii

    • Nu există emisiuni de fotbal astăzi
  • 20:00
    Start Novasports
    • Zalgiris Kaunas - Armani Milano
  • 21:30
    Novasports 4HD
    • Bayern Munchen - Barcelona
  • 21:30
    Novasports 5HD
    • Baskonia - Anatolou Efes
  • 21:30
    Novasports Prime
    • Partizan - Olympiacos
  • 22:00
    Novasports 2HD
    • Villeurbanne - Monaco
  • Mâine 29-03-2024
  • 01:00
    COSMOTE SPORT 7 HD
    • NBA TV 2023-24
  • 01:05
    Novasports 4HD
    • Arizona - Clemson
  • 01:30
    COSMOTE SPORT 7 HD
    • Atlanta Hawks - Boston Celtics
  • 01:35
    Novasports 5HD
    • San Diego St. - UCONN
  • 02:00
    COSMOTE SPORT 4 HD
    • New Orleans Pelicans - Milwaukee Bucks
  • 04:00
    COSMOTE SPORT 7 HD
    • NBA TV 2023-24
  • 19:00
    COSMOTE SPORT 6 HD
    • ATP Masters 1000 2024
  • Mâine 29-03-2024
  • 01:00
    COSMOTE SPORT 6 HD
    • ATP Masters 1000 2024
Chat general
Ajutor utilizatori
  • Nimeni nu vorbește chiar acum.
  • PANATHA PANATHA:
    Ai văzut reluare?
  • Ertzan Ertzan:
    da
  • PANATHA PANATHA:
    Fenerbahce a vrut să amâne derby-ul din 7 aprilie cu Galatasaray pentru Supercupa Turciei din mila lui...Olympiakos, însă cererea sa concretă nu a fost acceptată de federația de fotbal a țării.
  • PANATHA PANATHA:
    Federația Turcă de Fotbal (TFF) a informat ambele cluburi că
    acest lucru are de-a face cu faptul că nu există o dată alternativă din cauza programului încărcat al echipelor.
  • Ertzan Ertzan:
    Urma sa o scriu dimineata dar nu a venit de pe telefonul mobil. Nereligioșii, așa cum era normal, au spus că nu vor accepta amânarea meciului. Echipa noastră a aplicat pentru amânare și din câte am citit au spus că meciul ar trebui să se țină la finalul campionatului, dar Federația, care s-a turnat pe ea și mai are de luat decizia pe „penalty-uri”, nu a acceptat-o.
  • Ertzan Ertzan:
    Fenerbahce este echipa care a strâns cele mai multe puncte din Europa, dar ei nu o văd așa, e în regulă, dar Dumnezeu este grozav
  • PANATHA PANATHA:
    ANT1 arata F1 duminica dimineata??
  • Ertzan Ertzan:
    Cred că doar plusul îl va avea
  • PANATHA PANATHA:
    Oh, la naiba...
  • Ertzan Ertzan:
    a avut o ofertă prin PPC pentru 9 luni gratuit acum 1 lună
  • PANATHA PANATHA:
    Da, știu....
  • PANATHA PANATHA:
    iar filmările sunt prezentate de Ant1, canalul gratuit la ora 17:00
  • PANATHA PANATHA:
    Anglia - Brazilia 0-0 la 36......Peste 0,5 in prima repriza
  • PANATHA PANATHA:
    Performanţă
    @31.0
  • M Forum Bot:
    Utilizatorul MrChow a început un nou subiect numit „Sfaturi pentru Maurice Moss" în Fotbal Predictii.
  • Ertzan Ertzan:
    Oferta PPC pentru Antenna plus continuă, cred, până pe 14 aprilie
  • Ertzan Ertzan:
    Cu câteva zile înainte de întâlnirea de la Fenerbahce, a ieșit la iveală întâlnirea pe care Hugh Dallas a avut-o cu arbitrii și discuțiile despre meciul Galatasara-Antalyaspor, unde arbitrul VAR recunoaște că a greșit în penalty-ul executat de jucătorul gălățeanului, unde de fapt a spus că jucătorul „se scufundă” în contactul mic pe care l-a avut care nu a fost pentru un penalty. Președintele nostru a vorbit și despre această fază în care a spus ce se întâmplă și Federația l-a găsit mincinos, lucruri drăguțe
  • S Forum Bot:
    Utilizatorul std157489 a început un nou subiect numit „Cercetarea studenților în comerțul cu amănuntul" în Cafenea.
  • PANATHA PANATHA:
    Doar Javelas ar putea primi un cartonaș roșu fără să joace... copilul este cu adevărat prost...
  • Ertzan Ertzan:
    pariase pe el :p
  • PANATHA PANATHA:
    Chiar ma intreb... pentru ca la fiecare meci e nervos pentru ca nu taie firul si se apuca de pescuit....
  • PANATHA PANATHA:
    Fotis o va reuși în puțin timp...
  • PANATHA PANATHA:
    Lucrurile astea nu se intampla...
  • Ertzan Forum Bot:
    Utilizatorul Ertzan a început un nou subiect numit „Cupa IFC#15 Semifinală (30-31/3/2024)" în Concursul IFC.
    Ertzan Forum Bot: Utilizatorul Ertzan a început un nou subiect numit „Semifinala Cupei IFC#15 (30-31/3)”...