Πρκάτσιν

kouvatseas

New Member
27 Nov 2007
182
33
0
Italia
Η… αντίσταση της Ντιναμό Μόσχας (μόλις χθες δήλωνε ο πρόεδρός της ότι ο Νικολά Πρκάτσιν δεν πωλείται), κάμφθηκε εξαιρετικά εύκολα από τον Παναθηναϊκό. Οι πρωταθλητές Ελλάδος συμφώνησαν με τον Κροάτη σέντερ και το μόνο που απομένει είναι η επισημοποίηση της συνεργασίας τους μέσω ανακοίνωσης. Για την ακρίβεια, ο 33χρονος παίκτης παραχωρήθηκε στην ελληνική ομάδα υπό μορφή δανεισμού, μιας και στο τέλος της σεζόν εκείνη είναι που θα έχει τον πρώτο λόγο για την συνέχιση ή όχι της συνεργασίας τους.
 
Πρκάτσιν: ο... κατάλληλος παίκτης

<TABLE style="MARGIN: 15px 10px 10px 5px" align=left><TBODY><TR><TD class=photo>
A1_PAO_NICSA_b.jpg




Είναι ο Νίκολα Πρκάτσιν καλύτερος ή χειρότερος του Ντέγιαν Τομάσεβιτς; Αυτό θα μπορεί να το απαντήσει μόνο ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και μάλιστα στο τέλος της χορνιάς. Το σίγουρο -αυτή τη στιγμή- είναι ότι οι "πράσινοι" έκαναν την καλύτερη δυνατή επιλογή τηρουμένων των αναλογιών.

Θεωρώντας ότι ο Μάικ Μπατίστ δεν θα αντιμετωπίσει κι άλλα προβλήματα τραυματισμού, το "τριφύλλι" είχε ανάγκη ενός ψηλού, ενός "καθαρού" σέντερ. Και δύσκολα θα μπορούσε να βρει άλλον παίκτη να ταιριάζει τόσο πολύ στο προφίλ του Τομάσεβιτς από τον Κροάτη πρώην παίκτη της Ντιναμό (πλέον).

Ο Πρκάτσιν έχει μερικά "συν" και μερικά "πλην" σε σχέση με τον προκάτοχο του με την εμπειρία να αποτελεί δίχως αμφιβολία κοινό παρανομαστή. Έχουν το ίδιο ύψος (2.08), πάνω-κάτω την ίδια ηλικία (1973 και 1975), ακόμη και το ίδιο πρόβλημα τραυματισμού στο παρελθόν(μέση).

Πιο συγκεκριμένα ο Πρκάτσιν αποτελεί μεγαλύτερη απειλή στο λόου-ποστ. Είναι μεγάλο κορμί, αρκετά σκληρός και ξέρει να χρησιμοποιεί τον κορμό και τους αγκώνες του για μια καλή θέση. Το επιθετικό του μειονέκτημα είναι μαζί και το... πλεονέκτημα του. Είναι αριστερόχειρας και "γυρνάει" κυρίως από το καλό του χέρι.

Η Εφές Πίλσεν -μια εξαιρετική ομάδα... προπονητή- χρησιμοποιούσε τρεις τρόπους επιθετικής έκφρασης. Πικ-εν-ρολ, σκριν μακριά από την μπάλα (για τον Ντρου Νίκολας που είναι εξαιρετικός σε τέτοιες συνεργασίες και γρήγορα σουτ) και λόου-ποστ παιχνίδι με τον Πρκάτσιν.

Ήταν πολύ συνηθισμένη η εικόνα των Τούρκων να αδειάζουν την πλευρά στον Πρκάτσιν, ο οποίος ξεκινούσε από το δεξί μέρος του γηπέδου για να κινηθεί προς το κέντρο με το αριστερό του χέρι.

Δεν είναι ο πιο επικίνδυνος σουτέρ, αλλά μπορεί να απειλήσει από το χάι-ποστ, κάτι που δεν έκανε ο Τομάσεβιτς. Το ίδιο ισχύει και για τις βολές. Εύστοχο δεν το λες (60-65% στην καριέρα του), αλλά και πάλι υπερτερεί του Σέρβου που έβλεπε την αχίλλειο του πτέρνα στη γραμμή των προσωπικών.

Σε ότι αφορά τα ριμπάουντ και την "εναέρια" άμυνα οι δύο παίκτες κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα. Με τη διαφορά ότι ο Πρκάτσιν είναι πιο σκληρός, την ώρα που ο Τομάσεβιτς παίζει περισσότερο άμυνα με το μυαλό παρά με το σώμα του.

Θεωρητικά λοιπόν θα είναι πιο "έτοιμος" να αντιμετωπίσει σε μάχης θέσης άλλους ψηλούς στα ίδια κυβικά, όπως ο Μαρκ Τζάκσον. Γιατί αν μη τι άλλο τα "ματσαρίσματα" με τους παίκτες του Ολυμπιακού αποτελούν πάντα ένα (σημαντικό ή λιγότερο σημαντικό) κριτήριο για τις επιλογές των "πρασίνων".

Η βασικότερη αδυναμία του -κι επομένως ο προβληματισμός των "πρασίνων"- είναι η αποτελεσματικότητα του σε αμυντικές καταστάσεις πικ-εν-ρολ. Είναι "βαρύς" και σίγουρα δεν έχει πόδια αντίστοιχα γρήγορα με αυτά του Τσαρτσαρή ή του Μπατίστ. Αλλά από την άλλη τα ίδια προβλήματα είχε κι ο Τομάσεβιτς. Κι οι δύο παίρνουν τον ίδιο "μέτριο" βαθμό στο συγκεκριμένο "μάθημα".

Το θέμα που σηκώνει πολύ... συζήτηση αφορά την πάσα του Πρκάτσιν. Κατά την προσωπική μου γνώμη ο Κροάτης σέντερ (όπως έδειξε στην Εφές) είναι πολύ καλός και στο συγκεκριμένο τομέα. Σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με τον "τεχνικό" Βούισιτς ή ακόμη και τον οξυδερκή Τομάσεβιτς, από την άλλη όμως είναι μες στους 5 καλύτερους σέντερ της Ευρώπης σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού.

Και πάλι είναι μειονέκτημα του ότι χρησιμοποιεί μόνο κίνηση με το αριστερό χέρι να πασάρει κάτι που κάνει καλά και με συνέπεια κυρίως στην αδύνατη πλευρά. Ο Τομάσεβιτς, πάντως, έπαιρνε άριστα στην πάσα σε όλες τις δυνατές καταστάσεις που απασχολούν έναν ψηλό.

Στα "συν" και το γεγονός ότι για 4 χρόνια αγωνίστηκε σε μια πολύ δουλεμένη ομάδα, όπως είναι η Εφές. Ο κόουτς Μαχμούτι στήριζε το παιχνίδι της ομάδας του στην άμυνα και γενικά οι Τούρκοι αγωνιζόντουσαν με ένα στυλ που δείχνει ότι ένας έμπειρος σέντερ σαν κι αυτόν δεν θα έχει πρόβλημα να προσαρμοστεί.

Συμπέρασμα; Για να καλύψει το κενό του Τομάσεβιτς είναι ο καλύτερος που μπορούσε να βρει ο Παναθηναϊκός με αυτά τα χρήματα, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και για το διάστημα που τον θέλει (το καλοκαίρι θα έρθει ο Πέκοβιτς).

Ο Βούισιτς είναι πολύ ποιοτικός αλλά το επιθετικό του παιχνίδι είναι λιγότερο της... επαφής και γενικότερα είναι ένας βιρτουόζος -πλην soft- ψηλός. Όσο για τον Πέκοβιτς; Ποιος μπορεί να ποντάρει ότι ένα 21χρονο παιδί που θα άλλαζε για πρώτη φορά στην καριέρα του χώρα, ομάδα, προπονητή και παραστάσεις θα μπορούσε να παίξει έναν απαιτητικό ρόλο σε ένα καλοδουλεμένο και με ισορροπίες σύνολο όπως ο Παναθηναϊκός.

Με λίγα λόγια: ο Πρκάτσιν είναι ο κατάλληλος παίκτης για την κατάλληλη ομάδα
www.sport24.gr

αισιοδοξο σχολιο.


ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ
ΕΙΣΑΙ Η ΜΑΣΤΟΥΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΝΑ ΜΕ ΑΦΗΣΕΙ

ΜΟΝΟ ΕΣΕΝΑ ΕΧΩ ΓΙΑ ΘΕΟ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ.......


ΑΣΧΕΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ...............: twis:
 
Μια οικονομική διαφορά ανάμεσα στον μάνατζερ του Νικόλα Πρκάτσιν και τον Παναθηναϊκό, είναι ο λόγος που ενδέχεται να αναβληθεί η αυριανή (25/01) άφιξη του Κροάτη στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά, δεν φαίνεται να είναι τόσο σοβαρή ώστε να χαλάσει την μεταγραφή του 32χρονου σέντερ, που ουσιαστικά επιβεβαίωσε ο αρχηγός, Φραγκίσκος Αλβέρτης. «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα, που βοηθά κάθε νέο παίκτη να προσαρμόζεται εύκολα», απάντησε ο «Φράγκι» σε ερώτηση αν ο Πρκάτσιν θα δυσκολευτεί να προσαρμοστεί στους πρωταθλητές Ευρώπης.
 
  • Aprecieri
reacţii: Nikitas
Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι από σήμερα ο Νίκολα Πρκάτσιν, ο οποίος έβαλε την υπογραφή του στο συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Ευρώπης και αναμένεται στην Αθήνα μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ο Κροάτης σέντερ επρόκειτο να έρθει σήμερα, ωστόσο επικοινώνησε με τους «πράσινους» πως θα έρθει εντός των ημερών για να μαζέψει τα πράγματα του. Ο 33χρονος παίκτης θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Τop 16 της Ευρωλίγκας και δεν αποκλείεται να ταξιδέψει με την αποστολή στη Μαδρίτη για τον αγώνα με τη Ρεάλ την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να εγκλιματιστεί πιο γρήγορα.

Να σημειωθεί ότι ο Πρκάτσιν παίρνει τη θέση του Ντέγιαν Τοβάσεβιτς, που πριν από μέρες οδηγήθηκε στο χειρουργείο. Για την έλευση του συμπατριώτη του και συμπαίκτη του στην Εθνική Κροατίας, μίλησε ο Άντρια Ζίζιτς: «Ξέρω πολύ καλά τον Πρκάτσιν. Σίγουρα, η μεγάλη του εμπειρία θα μας βοηθήσει πολύ».
 
  • Aprecieri
reacţii: Nikitas
«Αισθάνομαι πολύ υπερήφανος που θα φορέσω τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη», τόνισε αρχικά ο Κροάτης και στη συνέχεια υπογράμμισε: «Υπήρχε και άλλες χρονιές θέμα για να έρθω στον Παναθηναϊκό αλλά τώρα γίνεται πραγματικότητα».

Και είπε για τους στόχους του: «Ελπίζω να πετύχω αυτά που περιμένει η ομάδα και ονειρεύομαι εγώ. Τα προηγούμενα χρόνια φορώντας τη φανέλα της Εφές έφτασα κοντά σε ένα φάιναλ φορ και μάλιστα το 2005 θυμάμαι ότι μας απέκλεισε ο Παναθηναϊκός στα προημιτελικά. Ελπίζω να δηλώσω ‘παρών’ φέτος στη Μαδρίτη, γιατί στόχος κάθε παίκτη είναι η κατάκτηση του ευρωπαϊκού».
 
  • Aprecieri
reacţii: Nikitas
Chat general
Ajutor utilizatori
  • Nimeni nu vorbește chiar acum.
  • PANATHA PANATHA:
    De aceea sunt aici...să informez despre toate : bravo: : ROFLMAO: :p
  • B Forum Bot:
    Utilizatorul BraShaVa8888 a început un nou subiect numit „|_ Live _|" în Fotbal Predictii.
  • Infobetakias Forum Bot:
  • Ertzan Ertzan:
    conform presei grecești, din câte am citit, Panathaspor a decis să cumpere Giannis Goumas din Turcia. Foarte buna miscare, bravo : smk1:
  • Ertzan Ertzan:
    Potrivit antrenorului Ismail Kartal, cu excepția lui Ostervolde unde a operat și Perez nu există absență. Deci, ceea ce aștept și ceea ce 99% dintre cei care urmăresc Fener așteaptă este următoarea gamă

    Livakovic

    Osagi Samuel-Tsikou-Bekao-Kantioglou

    Ismail Yuksek-Fred
    Shimansky
    Kahveji-Tadic
    Jacko
    aceasta este setarea din fabrică a lui Fener aici, nici măcar nu aveți nevoie de un autocar, totul funcționează pe auto
  • PANATHA PANATHA:
    Unde ai citit asta?
  • Ertzan Ertzan:
    conform beisports Turcia este o publicație a sportime spune
  • Ertzan Ertzan:
    iubitul a fost acuzat de dopaj? probabil a exagerat cu viagra : smk1:
  • PANATHA PANATHA:
    Sportime a atins fundul....nu crezi niciodată...
  • PANATHA PANATHA:
    Bineînțeles că râzi, dar povestea cu Ioannidis a arătat încă o dată cât de jos au devenit rețelele de socializare....fiecare idiot scrie că este hărțuit fără consecințe firești....și bine că în câteva ore ipoteza s-a dovedit a fi o farsă...și nu a funcționat
    2-3 zile...
  • Ertzan Ertzan:
    dar situația e de râs, În ziua de azi nu mă întreb de nimic cu adevărat
  • Ertzan Forum Bot:
    Utilizatorul Ertzan a început un nou subiect numit „FINALA Cupei IFC#15 (20-21/4/2024)" în Concursul IFC.
  • Ertzan Ertzan:
    În ochii mei cu cei unsprezece pe care i-a trimis Fener și este cel pe care l-am scris mai sus, Fener câștigă în mod normal cu 2-0 cel puțin pentru că mingea este o curvă, așa cum a spus și Osim că tot ceea ce vedem poate merge prost (vezi cel de ieri)
  • Ertzan Ertzan:
    Atjun a arătat încă o dată cât de mare este fan Fenerbahce și meciul va fi difuzat gratuit pe TV8 : smk1:
  • Ertzan Ertzan:
    odată cu intrarea lui Zaits, Fener joacă în prezent cu 10 jucători
  • PANATHA PANATHA:
    Eu zic că se va ajunge la penalty-uri
  • Ertzan Ertzan:
    Mi-aș dori
  • Ertzan Ertzan:
    Dzikou ține apărarea
  • Ertzan Ertzan:
    în acest moment Fener joacă cu 10 jucători
  • Ertzan Ertzan:
    Krunic chiar intră
  • Ertzan Ertzan:
    dacă Olympiacos poate și își înscrie cu adevărat magia, dacă pierde își merită soarta
  • Ertzan Ertzan:
    Acum antrenorul lui Fener i-a "dracu" dar iti spune ca nu vine Olympiacos ca sa ii pun eu
  • Ertzan Ertzan:
    dupa cum i-am scris unui prieten in afara de Batshuayi, nu as schimba pe nimeni si chiar daca ar trebui sa le amputeze picioarele, poate in locul lui Bekao daca s-ar fi accidentat l-as pune pe Bonucci la penalty.
  • Ertzan Ertzan:
    Krunic, Zaijc, Under, Caglar că inutil acolo este pus incompetentului
  • Rezistent la apă Forum Bot:
    Utilizatorul Rezistent la apă a început un nou subiect numit „exista un portofel anonim?" în Portofele electronice.
    Rezistent la apă Forum Bot: Utilizatorul Waterproof a început un nou subiect numit „există un portofel anonim?” în...