Για την 4η αγωνιστική του 6ο ομίλου του Champions League η Σαχτάρ υποδέχεται στο Stadion Miejski Legii Warszawa im. Marszałka της Βαρσοβίας την Ρεάλ Μαδρίτης. Το γκρουπ συμπληρώνουν Λειψία και Σέλτικ, οι δύο πρώτοι της κατάταξης συνεχίζουν στους 16 της διοργάνωσης, η τρίτη στο Europa League.
Δεν τα κατάφερε την προηγούμενη εβδομάδα η Σαχτάρ στην Μαδρίτη κόντρα στην Ρεάλ καθώς υπέκυψε στην ανωτερότητα της πρωταθλήτριας Ευρώπης και ηττήθηκε με 2-1. Σκορ μάλιστα που την κολακεύει καθώς η Ισπανική ομάδα έχασε δεκάδες ευκαιρίες πέρα των δύο γκολ που πέτυχε στο πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης με την ίδια να μειώνει στο 39΄. Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξαν και πολλά στο ρυθμό της αναμέτρησης με την μόνη διαφορά ότι η Ρεάλ δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματική.
Ένα τρομερό στατιστικό σε αυτή την αναμέτρηση είναι το γεγονός πως ξεκίνησε την αναμέτρηση με ενδεκάδα που απαρτιζόταν με μόνο Ουκρανούς ποδοσφαιριστές.
Παρά την ήττα της πάντως παρέμεινε στην 2η θέση του ομίλου με 4 βαθμούς πίσω από την Ρεάλ των 9 βαθμών και μπροστά από Λειψία των 3 βαθμών και Σέλτικ με 1 βαθμό.
Στο πρωτάθλημα δεν αγωνίστηκε το Σαββατοκύριακο καθώς ζήτησε και πήρε αναβολή για την αναμέτρηση με την Λιβ ώστε να προετοιμαστεί καλύτερα για την σημερινή αναμέτρηση.
Η Ρεάλ επικράτησε πολύ πιο εύκολα από όσο δείχνει το τελικό 2-1 της Σαχτάρ στην Μαδρίτη την προηγούμενη αγωνιστική και έκανε το 3/3 στον όμιλο. Το δυναμικό της ξεκίνημα μετουσιώθηκε σε δύο γρήγορα γκολ στο πρώτο ημίωρο, στην συνέχεια δέχθηκε μεν την μείωση του σκορ αλλά ουσιαστικά δεν απειλήθηκε ποτέ με ισοφάριση, αντίθετα έχασε πολλές και μεγάλες ευκαιρίες για αν αυξήσει το προβάδισμα της.
Έτσι έφτασε τους 9 βαθμούς και ουσιαστικά σφράγισε την πρόκριση της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης ενώ με νίκη σήμερα μπορεί να κλειδώσει την πρώτη θέση του ομίλου.
Το Σάββατο πέτυχε νέα νίκη, αυτή την φορά για το πρωτάθλημα, επί της Χετάφε εκτός έδρας με 1-0. Άνοιξε το σκορ στην πρώτη φάση της αναμέτρησης και στην συνέχεια χωρίς να κινδυνεύσει ιδιαίτερα έκανε σωστή διαχείριση και κράτησε το προβάδισμα της ως το φινάλε της αναμέτρησης. Με αυτή την νίκη έφτασε τους 22 βαθμούς και ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με την Μπαρτσελόνα την οποία υποδέχεται την Κυριακή στο μεγαλύτερο ντέρμπι της Ευρώπης.
Η Ρεάλ όπως αναμενόταν είναι το απόλυτο αφεντικό του ομίλου και το λογικό φαβορί της σημερινής αναμέτρησης. Η μαχητικότητα της Σαχτάρ πάντως μπορεί να μην φτάνει για να πάρει αποτέλεσμα αλλά θεωρώ πως με την ποιότητα που έχει μεσοεπιθετικά μπορεί να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.
Πρόταση: Σαχτάρ – Ρεάλ Μαδρίτης GG με απόδοση 1.80