elenro

Από το ΟΧΙ στο ja..

Δημοσιεύτηκε Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012 06:50
Συγγραφέας 
Ja ja ja ja ja ja......

Καλημέρα σας.

Οι περισσότεροι (δυστυχώς) θα αναμένατε άλλη μία μέρα με στοιχηματικούς ειρμούς. ΟΧΙ σήμερα όμως. Δεν θα πλατειάσω με προσωπικά σχόλια για την ημέρα αλλά και τί αυτή συμβολίζει για εμένα μιας και η όλη ιστορία της πατρίδας μας χάνεται σε όλες τις υπόλοιπες 364 ημέρες του έτους από όλους τους "νεοέλληνες" μέσα στην καθημερινότητα τους είτε διά σιωπής και ανοχής είτε διά συνενοχής προς ίδιον όφελος.

Κρίμα που στην Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει αυτό που έγινε πρόσφατα στη Βόλφσμπουργκ. Εκεί έδιωξαν τον Φέλιξ Μάγκατ, έναν άνθρωπο με εμμονές που πάντα στα δύσκολα του έφταιγαν άλλοι ενώ στις επιτυχίες αυτοανακηρυσσόταν μέντορας. Έτσι και στην Ελλάδα, αντί να ασχοληθούμε με το να διορθώσουμε πρώτα τη δική μας σκούφια, να "γονατίσουμε" ξανά μπροστά στην ιστορία του πολιτισμού μας και να μάθουμε από το παρελθόν μας και το DNA μας προτιμούμε να διαφυλάττουμε τα κεκτημένα του εαυτού μας και της οικογένειας μας με οποιοδήποτε κόστος. Αν χρειαστεί να σιωπήσουμε θα το κάνουμε. Αν χρειαστεί να γίνουμε συνένοχοι θα το κάνουμε. Όλα αυτά όμως αρκεί να κερδίσουμε εμείς για την πάρτη μας. Αυτός είναι και ο πυρήνας σκέψης του "νεοέλληνα". Κρίμα που ο Jim Carrey τους πρόλαβε στα πνευματικά δικαιώματα με την ταινία "YES MAN". Επόμενος στόχος θα μπορούσε να είναι το "YES woMAN". Νομίζω πως έχουν όλα τα εχέγγυα για μία υπερπαραγωγή που θα γράψει "ιστορία". Εξάλλου, οι "νεοέλληνες" έχουν αστείρευτο ταλέντο στα λόγια χωρίς κόστος και στην κονόμα.

Επειδή όπως έχω ξαναγράψει ζούμε σε περιέργους καιρούς ιστορικής συνείδησης και γνώσης ας θυμίσουμε στους νέους και στους "νεοέλληνες" πώς φτάσαμε στην 28η Οκτωβρίου. Σας εύχομαι να περάσετε καλά και οικογενειακά σήμερα. Στον πάτο της σελίδας βρίσκονται και οι προτάσεις, οι οποίες είναι προσαρμοσμένες (χρονικά) στην ιδιαιτερότητα της ημέρας (ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ).


""...Η Επέτειος του «ΟΧΙ», αφορά την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις επί τελεσιγράφου που επιδόθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1940, στον Έλληνα Πρωθυπουργό, συνέπεια της οποίας ήταν η είσοδος της Χώρας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940.

Η ημερομηνία αυτή καθιερώθηκε να εορτάζεται στην Ελλάδα κάθε χρόνο ως επίσημη εθνική εορτή και αργία.

Τις πρώτες πρωινές ώρες στις 28 Οκτωβρίου του 1940 η τότε Ιταλική Κυβέρνηση απέστειλε στην Ελλάδα τελεσίγραφο, δια του Ιταλού Πρέσβη στην Αθήνα Εμανουέλε Γκράτσι, ο οποίος και το επέδωσε ιδιόχειρα στον Έλληνα Πρωθυπουργό Ιωάννη Μεταξά, στην οικία του δεύτερου, στην Κηφισιά, με το οποίο και απαιτούσε την ελεύθερη διέλευση του Ιταλικού στρατού από την Ελληνοαλβανική μεθόριο προκειμένου στη συνέχεια να καταλάβει κάποια στρατηγικά σημεία του Βασιλείου της Ελλάδος (λιμένες, αεροδρόμια κλπ.), για ανάγκες ανεφοδιασμού και άλλων διευκολύνσεών του, στη μετέπειτα προώθησή του στην Αφρική.

Μετά την ανάγνωση του κειμένου ο Έλληνας Πρωθυπουργός έστρεψε το βλέμα του στον Ιταλό Πρέσβη και του απάντησε στα γαλλικά (επίσημη διπλωματική γλώσσα) την ιστορική φράση: «Alors, c'est la guerre», (λοιπόν, αυτό σημαίνει πόλεμο), εκδηλώνοντας έτσι την αρνητική θέση επί των ιταμών ιταλικών αιτημάτων.

O ίδιος ο Γκράτσι στα απομνημονεύματά του, που εξέδωσε το 1945, περιγράφει τη σκηνή: «Έχω εντολή κ. πρωθυπουργέ να σας κάνω μία ανακοίνωση και του έδωσα το έγγραφο. Παρακολούθησα την συγκίνηση εις τα χέρια και εις τα μάτια του. Με σταθερή φωνή και βλέποντάς με κατάματα ο Μεταξάς μου είπε: αυτό σημαίνει πόλεμο.

Του απήντησα ότι αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί. Μου απήντησε ΟΧΙ. Του πρόσθεσα ότι αν ο στρατηγός Παπάγος..., ο Μεταξάς με διέκοψε και μου είπε: ΟΧΙ!

Έφυγα υποκλινόμενος με τον βαθύτερο σεβασμό, προ του γέροντος αυτού, που προτίμησε την θυσία αντί της υποδουλώσεως».

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός εκείνη τη στιγμή είχε εκφράσει το ελληνικό λαϊκό συναίσθημα, την άρνηση της υποταγής, και αυτή η άρνηση πέρασε στον τότε ελληνικό δημοσιογραφικό τύπο με την λέξη «ΟΧΙ».

Δύο ώρες μετά την παραπάνω επίδοση, ξεκίνησε ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος με εισβολή των ιταλικών στρατευμάτων στην Ήπειρο, οπότε η Ελλάδα αμυνόμενη ενεπλάκη στον πόλεμο.


Οι εορτασμοί της 28ης Οκτωβρίου

Το λεγόμενο «Έπος του Σαράντα», το οποίο ακολούθησε, και οι μεγάλες νίκες που ο ελληνικός στρατός κατήγαγε εις βάρος των Ιταλών, καθιερώθηκε να γιορτάζονται κάθε χρόνο στις 28 Οκτωβρίου, την ημέρα της επίδοσης του ιταλικού τελεσιγράφου και της άρνησης του Πρωθυπουργού Ιωάννη Μεταξά να συναινέσει.

Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα γιορτάζει με την 28η Οκτωβρίου την είσοδό της στον πόλεμο, ενώ οι περισσότερες άλλες χώρες γιορτάζουν την ημερομηνία λήξης του πολέμου.

Κάθε χρόνο αυτή τη μέρα γίνεται στη Θεσσαλονίκη, η επίσημη εορτή με κάθε λαμπρότητα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και άλλων επισήμων, με μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, η οποία συμπίπτει με τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης κατά τον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο και τη μνήμη του πολιούχου της Αγίου Δημητρίου. Στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις γίνονται μαθητικές παρελάσεις, ενώ δημόσια και ιδιωτικά κτίρια υψώνουν την ελληνική σημαία....""
Επιλογές

Δυάδα: Αθλέτικ Μπιλμπάο @ 1.85  &  Μπούρσασπορ [+0.75] @ 1.625   με 46 μονάδες   <bet365>(03/10/2012) αρχική κάβα: 12.000 μονάδες.

(14/10/2012) υπόλοιπο: 12.286 μονάδες

(21/10/2012) υπόλοιπο: 12.761 μονάδες

(25/10/2012) υπόλοιπο: 12.701 μονάδες

(28/10/2012) ανοιχτό υπόλοιπο: {12.761} μονάδες

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012 07:27
Surinamezos

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα μας είναι ότι εμείς οι ίδιοι μπορούμε να επιλέξουμε με ποια γκόμενα θα κοιμηθούμε κι αν θα κοιμηθούμε. Οι μπουκς όμως είναι υποχρεωμένοι να μας τις παρουσιάσουν όλες..

 

Δεν έχετε δικαίωμα δημοσίευσης μηνυμάτων. Παρακαλούμε γραφτείτε για να να πάρετε μέρος στη συζήτηση.

Infobeto.com: Τα πάντα για το στοίχημα!

Το infobeto.com θεωρείται το πρώτο site που δραστηριοποιείται και συμμετέχει ενεργά στην εξέλιξη του χώρου των τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα. Είναι εξάλλου και το παλιότερο σάιτ για το στοίχημα , από το 2001, που παραμένει στις επάλξεις και έχει την εμπειρία την γνώση και την ηθική να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των γεγονότων ώστε να προστατεύει τους παίκτες του στοιχήματος αλλά και την ίδια την αγορά.

Στο infobeto αρθρογραφούν και σας συμβουλεύουν έμπειροι παίκτες για το στοίχημα και παράλληλα θα βρείτε αναλύσεις και στοιχηματικές προτάσεις από επιλεγμένους επαγγελματίες παίκτες που επιδεικνύουν απόλυτο σεβασμό στον αναγνώστη κάτω από αυστηρούς κανόνες. 

Forum

Διαθέτει το μεγαλύτερο forum τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως. Αριθμεί περισσότερα από 13.000 εγγεγραμμένα μέλη και έχουν αναρτηθεί εκατομμύρια μηνύματα! Θεωρείται σημείο συνάντησης των περισσοτέρων ανθρώπων της αγοράς και των παικτών για διαβουλεύσεις, συμβουλές, ενημερώσεις, ανταλλαγής πληροφοριών, επίλυσης προβλημάτων με εταιρείες κλπ.  

Κοινωνικό έργο

Tο Ιnfobeto εκτός των άλλων είναι συνυφασμένο και με την ανθρώπινη υπόσταση και το αποδεικνύει με το κοινωνικό του πρόσωπο. Στα παιδάκια από τα ορφανοτροφεία του Λύρειου Ιδρύματος, της Αγίας Άννας ή από όποιο άλλο προταθεί από τους αναγνώστες μας,  τους χαρίζουμε ένα παραπάνω χαμόγελο στα προσωπάκια τους, που για εμάς είναι ότι πολυτιμότερο στον κόσμο.  Όλη η κοινότητα του infobeto βοηθά πολλούς συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Όσο υπάρχουν άνθρωποι, θα υπάρχει και αγάπη... Όσο κι αν ψάξετε, δε θα βρείτε πιο "άχαστο" στοίχημα από αυτό!   

Στοίχημα - Υπεύθυνο παιχνίδι

Το site μας υποστηρίζει στο έπακρο όλους τους κανόνες για υπεύθυνο στοιχηματισμό και έχει συντάξει και αναρτήσει από τους πληρέστερους οδηγούς γι αυτό.

infobeto on facebook Google+ infobeto on linkedin infobeto feed contact infobeto infobeto on twitter