Αναγνώριση των value bet

• Εκκινητής θέματος Εκκινητής θέματος cosmicsports
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

cosmicsports

New Member
30 Ιολ 2010
3,993
1,510
113
Στο στοίχημα ένας και μόνο τρόπος υπάρχει για να κερδίζει κανείς και είναι το value bet.
Σε άλλα παιχνίδια πρόγνωσης όπως ήταν το ΠΡΟΠΟ της παλιάς εποχής όχι. Εκεί έπαιζε ρόλο και το σύστημα.
Αλλά στο στοίχημα που παίζουμε τώρα δεν υπάρχει συστεμισμός.

Αν ένα αποτέλεσμα είναι για 1.60 και στο δίνουν 3.00 οι μπουκ τους έχεις.
Πάλι μπορεί να χάσεις γιατί στην τελική θα αποφασίσει ο ... νόμος του Όσιμ τι θα γίνει, αλλά τους έχεις.
Αν είναι για 1.60 και στο δινουν προς 1.40 ή και ακριβώς 1.60, τότε που πας Καραμήτρο ;

Θα σας πω ένα πρόσφατο δικό μου που πέρασε και -πρέπει- να ήταν value bet.
Καραμπάκ - Δυναμό Ζαγκρέμπ για τα προκριματικά του τσάμπιονς ληγκ.
Η Δυναμό στο Ζάγκρεμπ είχε κερδίσει 3-0 και μου δίνουν το διπλό στο Κάραμπακ προς 3.20 !
Δεν ξέρω γιατί. Παρασύρθηκαν από λάθος elo rating μάλλον.
Τελικά ξανακέρδισε η Δυναμό 2-0, πέρασε το 3.20.

Άλλες φορές όμως έχω χάσει.
Ένα που θυμάμαι που είχα χάσει πανηγυρικά ήταν αυτό:

Ήταν το πρωτάθλημα Τσίπρα 2018-19 που είχε πάρει ο ΠΑΟΚ αλλά ήταν στο ξεκίνημα, στις 30-09-2018 και είχα παίξει θρύλο.
Ο Ολυμπιακός έχασε κάποιες ευκαιρίες και έφαγε και το γελοίο αυτογκόλ, αλλά η γνώμη μου είναι ότι δεν είχε παίξει μπάλα.
Τελικά μπορεί να έχασα λόγω Όσιμ ή και λόγω βλακείας, αλλά πιό πολύ πιστεύω λόγω βλακείας.

Τα αυτά ισχύουν όμως για κάθε στοίχημα υποτιθέμενο value bet.
Γενικά και αόριστα υπάρχει η καλή εκτίμηση, η καλή εκτίμηση που όμως χάνει λόγω Όσιμ, η κακή εκτίμηση αλλά και η κακή εκτίμηση που όμως ο ... Όσιμ λειτουργεί ανάποδα και κερδίζει.
Τελικά το μόνο που μετράει είναι σε ποιό σημείο θα βρεθεί η κάβα μας στο τέλος του χρόνου,

Το big problem είναι όμως το εξής.
Υπάρχει κάποιος ή κάτι που βοηθάει στην αναγνώριση των value bets ;
Το Καραμπάκ - Δυναμό εγώ λέω ότι έκανε κρα, αλλά δεν ισχύει ότι σε κάθε κουπόνι έχει ή ότι οι γνώσεις που έχω για τις ομάδες μου επιτρέπουν να το αναγνωρίσω. Είναι σχετικά σπάνιο φαινόμενο.

Το ερώτημα λοιπόν παραμένει: Υπάρχει κάποιος ή κάτι που βοηθάει στην αναγνώριση ;
Από εκεί και μετά οι ήττες από ατυχία ας έρθουν, δεν θα μας κάνουν κακό.

Βεβαίως και υπάρχουν τρόποι αυτή την εποχή με την ανάπτυξη της τεχνολογίας, των σαιτς, των γνώσεων κλπ. να ανακαλύψεις εύκολα και γρήγορα και να παίζεις αποκλειστικά value bets στις εταιρείες. Όπως και υπάρχει εύκολα τρόπος να το αναγνωρίσουν γρήγορα και οι εταιρείες ότι έχεις βρει αυτόν τον τρόπο και να σε λιμιτάρουν μπαμ μπαμ.

• Like
Αντιδράσεις: McLaren17
Βεβαίως και υπάρχουν τρόποι αυτή την εποχή με την ανάπτυξη της τεχνολογίας, των σαιτς, των γνώσεων κλπ. να ανακαλύψεις εύκολα και γρήγορα και να παίζεις αποκλειστικά value bets στις εταιρείες. Όπως και υπάρχει εύκολα τρόπος να το αναγνωρίσουν γρήγορα και οι εταιρείες ότι έχεις βρει αυτόν τον τρόπο και να σε λιμιτάρουν μπαμ μπαμ.

Δλδ τι να κάνουμε ; Να μην παίζουμε ή να ... χάνουμε για να μην πέσει λιμιτιά ;
Είπαμε το λίμιτ δεν θεραπεύεται εκτός αν αλλάξει εκ βάθρων από τις εταιρείες τις ίδιες ο τρόπος που διεξάγεται το στοίχημα. Εμείς δεν είμαστε εταιρείες.
Που λέει λοιπόν value bets και είναι αξιόπιστα ;

Δλδ τι να κάνουμε ; Να μην παίζουμε ή να ... χάνουμε για να μην πέσει λιμιτιά ;
Είπαμε το λίμιτ δεν θεραπεύεται εκτός αν αλλάξει εκ βάθρων από τις εταιρείες τις ίδιες ο τρόπος που διεξάγεται το στοίχημα. Εμείς δεν είμαστε εταιρείες.
Που λέει λοιπόν value bets και είναι αξιόπιστα ;
Πρέπει να συμβιβαστούμε με αυτό. Αν θέλεις να κερδίσεις θα υποστείς και το λιμιτ σε βάθος χρόνου.. και μετά αλλάζεις εταιρεία και φτου από την αρχή μέχρι να φας λιμιτ από όλες και τελειώσει η υπόθεση.

Τώρα για αξιόπιστα value bets δεν χρειάζεσαι κάποια συγκεκριμένη σελίδα αλλά σωστό τρόπο παιχνιδιού και κάποιες απλές γνώσεις στοιχήματος και καθόλου μελέτη. Αφήνεις τους άλλους να κάνουν την δουλειά για εσένα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ξέρεις απλά βασικά μαθηματικά. Π.χ. θα σου θέσω ένα πρόβλημα...

Αν σε μια συγκεκριμένη εταιρεία έχεις βρει τις αποδόσεις που δίνει σε απόδοση 2.10 , ότι η σωστή απόδοση είναι 2,00, μετά από 1024 παιχνίδια ποιο είναι το αναμενόμενο ποσοστό κέρδους;

• Like
Αντιδράσεις: fairplay
Πρέπει να συμβιβαστούμε με αυτό. Αν θέλεις να κερδίσεις θα υποστείς και το λιμιτ σε βάθος χρόνου.. και μετά αλλάζεις εταιρεία και φτου από την αρχή μέχρι να φας λιμιτ από όλες και τελειώσει η υπόθεση.

Τώρα για αξιόπιστα value bets δεν χρειάζεσαι κάποια συγκεκριμένη σελίδα αλλά σωστό τρόπο παιχνιδιού και κάποιες απλές γνώσεις στοιχήματος και καθόλου μελέτη. Αφήνεις τους άλλους να κάνουν την δουλειά για εσένα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ξέρεις απλά βασικά μαθηματικά. Π.χ. θα σου θέσω ένα πρόβλημα...

Αν σε μια συγκεκριμένη εταιρεία έχεις βρει τις αποδόσεις που δίνει σε απόδοση 2.10 , ότι η σωστή απόδοση είναι 2,00, μετά από 1024 παιχνίδια ποιο είναι το αναμενόμενο ποσοστό κέρδους;

Αυτά δεν γίνονται ούτε στα παραμύθια του Γκριμ, να δίνουν τα 2.00 2.10.
Τα λάθη των μπουκ είναι μεμονωμένες περιπτώσεις και φυσικά και χρειάζομαστε συγκεκριμένες αξιόπιστες σελίδες. Για Περού π.χ. πως θα μάθω ;

Αυτά δεν γίνονται ούτε στα παραμύθια του Γκριμ, να δίνουν τα 2.00 2.10.
Τα λάθη των μπουκ είναι μεμονωμένες περιπτώσεις και φυσικά και χρειάζομαστε συγκεκριμένες αξιόπιστες σελίδες. Για Περού π.χ. πως θα μάθω ;
Δεν ξεκινάς με καλή ψυχολογία...

Θα σου δείξω κάτι που έπαιξα πριν μερικά δευτερόλεπτα. Εύκολα γίνονται..

IMG_20240909_130328.jpg

• Like
Αντιδράσεις: GATHS
Υπάρχει κάποιος ή κάτι που βοηθάει στην αναγνώριση των value bets ;
Ναι, η πληροφορία και η γνώση.
Διαλέγεις , την αγοράζεις ή την ψάχνεις.
Η δεύτερη περίπτωση είναι πιο γλυκιά αλλά ίσως δεν είναι αρκετή πλέον. Ιδίως όταν μιλάμε για σοβαρό στοίχημα, για volume δηλαδή.

@Silver , Όταν λες καθολου μελετη εννοείς κάποια πλατφόρμα που στέλνει signals για βαλιου μπετς ή βλέπεις κάποιο oddschecker για λάθος αποδόσεις?

Ναι, η πληροφορία και η γνώση.
Διαλέγεις , την αγοράζεις ή την ψάχνεις.
Η δεύτερη περίπτωση είναι πιο γλυκιά αλλά ίσως δεν είναι αρκετή πλέον. Ιδίως όταν μιλάμε για σοβαρό στοίχημα, για volume δηλαδή.

@Silver , Όταν λες καθολου μελετη εννοείς κάποια πλατφόρμα που στέλνει signals για βαλιου μπετς ή βλέπεις κάποιο oddschecker για λάθος αποδόσεις?

Ποιά πληροφορία και η γνώση ;
Από ποιά site ή εφημερίδες έστω ρωτάμε.
Signals να στέλνει ναι, ενδιαφέρον.
Αλλά δε με νοιάζει το oddschecker εμένα τι αποδόσεις δείχνει. Μ' ενδιαφέρουν τα πραγματικά γεγονότα - από τα οποία ενδέχεται και να εκπηγάζουν οι αλλαγές στις αποδόσεις.

Δεν μπορώ να προδώσω τις πηγές μου !!! Αν και δεν είναι κάτι τραγικό... Ο καθένας μπορεί να το ανακαλύψει αν ξέρει τα βασικά από το στοίχημα και κάποιες καλές και αξιόπιστες εταιρείες στοιχήματος. Η αλήθεια είναι το value είναι κάπου στο 5% το πολύ αλλά με ένα μαθηματικό μοντέλο που έχω ανακαλύψει φτάνει εύκολα στο 20% σε οτιδήποτε ποντάρεις χωρίς καθόλου ρίσκο μιας και μπορείς να παίζεις άνετα 10-20 ματς την ημέρα (αν και είμαι μαθηματικός δεν χρειάστηκε εξειδικευμένες γνώσεις για να το ανακαλύψω). Εμένα μόνιμα η κάβα μου είναι μηδενική και ποντάρω καθημερινά όλο το ταμείο μου. Γιατί όσα περισσότερα ποντάρεις τόσα περισσότερα θα πάρεις!!

Αλλά κανείς δεν απάντησε στην ερώτηση μου για το πόσο είναι το value στα 1024 παιχνίδια. Πρέπει να ξεκινάμε από τα βασικά. Μικρές μαθηματικές γνώσεις δίνουν μεγάλα κέρδη!

Μιλάς με γρίφους γέροντα :)
Κάντο λίγο πιο λιανα

Σχετικά με το ερώτημα σου, τα 1024 παιχνίδια τα έγραψες για ξεκαρφωμα να φανταστώ.
Το αναμενόμενο ποσοστό κέρδους μακροχρόνια θα είναι όσο είναι και η απόκλιση από την δίκαιη απόδοση,.συγκεκριμένα στο παράδειγμά σου 5%.

Μιλάς με γρίφους γέροντα :)
Κάντο λίγο πιο λιανα

Σχετικά με το ερώτημα σου, τα 1024 παιχνίδια τα έγραψες για ξεκαρφωμα να φανταστώ.
Το αναμενόμενο ποσοστό κέρδους μακροχρόνια θα είναι όσο είναι και η απόκλιση από την δίκαιη απόδοση,.συγκεκριμένα στο παράδειγμά σου 5%.
Λάθος!!

Με κατάλληλο μαθηματικό μοντέλο και τρόπο πονταρίσματος μπορεί να φτάσει ανετα 15-16%. Με τα ίδια ακριβώς αποτέλεσμα εε...δηλαδή να περάσουν περίπου τα μισά ματς. Και άμα είσαι μερακλής περνάει και το 20%.

• Like
Ειχα ετοιμασει ενα κατεβατο σε σχεση με αυτα που συζητατε ....αλλα τα εσβησα και γραφω μονο αυτο.....

1. Ποσα χρονια ασχολείσαι με το στοιχημα;;;
2. Εχεις βρει τοσα χρονια κατι να παιξεις που να αξιζει; να εχει καποιο κερδος;
Αν ΝΑΙ γιατι ψαχνεσαι σε αλλα πραγματα
3. Εχεις υπ οψην σου καποιον - ους να εχουν σταθερα κερδη ;
Αν ΝΑΙ τοτε πιθανο να υπαρχει κατι εκει εξω!!

Και
4. Τοσα χρονια (διαβασα για 21) εδω στο φορουμ, τι εχουμε κανει; τι εχουμε μαθει που μπορει να μας βοηθησει;

Λογικο να εχει βρεθει κατα καιρους κατι κερδοφορο αλλα το βλεπουν και οι μπουκ και δαγκωνουν τις αποδοσεις και ερχομαστε στα ισια μας.....

Τελος να προσθεσω οτι προσωπικη μου αποψη ειναι οτι πολλοι παικτες και απο εδω μεσα, εχουν βρει κατι κερδοφορο το οποιο και καλα κανουν και δεν το λενε δημοσια για απλους λογους.

Βαλιου.... τελειως ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ !!!!

Τελευταία επεξεργασία:
Λάθος!!

Με κατάλληλο μαθηματικό μοντέλο και τρόπο πονταρίσματος μπορεί να φτάσει ανετα 15-16%. Με τα ίδια ακριβώς αποτέλεσμα εε...δηλαδή να περάσουν περίπου τα μισά ματς. Και άμα είσαι μερακλής περνάει και το 20%.

Δεν εξηγείς όμως που είναι το λάθος ούτε τι κανεις εσύ. Απλά αναφέρεις για ένα δικό σου μοντέλο που το 5% το εκτοξεύει στο 20%.

Ε εντάξει μπορεί να γράψω και εγώ (ή κάποιος άλλος) ότι με ένα άλλο μαθηματικό μοντέλο μπορεί να φτάσω και 300% αλλά δεν νομίζω να έχει κάποιο νόημα η συζήτηση για όποιον παρακολουθεί.

• Like
Αντιδράσεις: betover
To live έχει πολυυυυυυυ ψωμιιιιιι αλλά πρέπει να είσαι από πάνω και να ξέρεις ποιες εταιρείες κάνουν τα λάθη,σε ποια αθλήματα, σε ποια πρωταθλήματα και σε ποιο σημείο του αγώνα και υπό ποιες συνθήκες αγώνα (πχ καθυστερήσεις, κόκκινη κάρτα, προηγείται το αουτσάιντερ, ή νικητής περιόδου, νικητής σετ, κτλ).
Αλλά κρατάνε 5-10 δευτερόλεπτα το πολύ. Μετά τα διορθώνουν.
Ουτε με ειδοποίηση από software δε τα προλαβαίνεις τα περισσότερα.

• Like
Αντιδράσεις: FunBet
Δεν εξηγείς όμως που είναι το λάθος ούτε τι κανεις εσύ. Απλά αναφέρεις για ένα δικό σου μοντέλο που το 5% το εκτοξεύει στο 20%.

Ε εντάξει μπορεί να γράψω και εγώ (ή κάποιος άλλος) ότι με ένα άλλο μαθηματικό μοντέλο μπορεί να φτάσω και 300% αλλά δεν νομίζω να έχει κάποιο νόημα η συζήτηση για όποιον παρακολουθεί.
Αν μου απαντήσεις εσύ πως έβγαλες το 5% θα σου απαντήσω και εγώ πως μπορείς να πας πάνω από 15% με τα ίδια αποτελέσματα ακριβώς.

Το live έχει τη λογική του.
Αν ξέρεις τα χούγια των ομάδων που παίζουν κάτι κάνεις.
Ρεάλ-Μπαρτσελόνα-Λίβερπουλ π.χ. σπάνια χάνω.
Οι Ιταλικές όχι και τόσο, με πουλάνε.

Αλλά για αποτελέσματα 90λεπτου μιλάμε περισσότερο.
Εδώ μόνο αν βρεις λάθος αξιολόγηση, που τις κάνουν σε μεμονωμένες πάντα περιπτώσεις.
Ότι άλλο λέγεται είναι αηδίες & οικτρότητες αν μιλάμε για διάρκεια.

Αλλά το θέμα είναι τι να διαβάζουμε ;
Αν ήμουνα στην Πορτογαλία θα διάβαζα Bola κάθε μέρα.
Εδώ ;

Αν μου απαντήσεις εσύ πως έβγαλες το 5% θα σου απαντήσω και εγώ πως μπορείς να πας πάνω από 15% με τα ίδια αποτελέσματα ακριβώς.
Το να παιζουμε την κολοκυθια δεν νομιζω οτι ωφελεί καπου, εαν έχεις κατι να προσθέσεις επι του θεματος έχει καλως, αν οχι δεν πειράζει (το λέω καλοπροαιρετα)

'"Αν σε μια συγκεκριμένη εταιρεία έχεις βρει τις αποδόσεις που δίνει σε απόδοση 2.10 , ότι η σωστή απόδοση είναι 2,00, μετά από 1024 παιχνίδια ποιο είναι το αναμενόμενο ποσοστό κέρδους; "'

Αυτη ήταν η ερώτηση σου, αρα 5% ειναι η απόκλιση από την δικαιη/σωστή αποδοση και υπέθεσα οτι αυτό εννοούσες.

Τελευταία επεξεργασία:
Το να παιζουμε την κολοκυθια δεν νομιζω οτι ωφελεί καπου, εαν έχεις κατι να προσθέσεις επι του θεματος έχει καλως, αν οχι δεν πειράζει (το λέω καλοπροαιρετα)

'"Αν σε μια συγκεκριμένη εταιρεία έχεις βρει τις αποδόσεις που δίνει σε απόδοση 2.10 , ότι η σωστή απόδοση είναι 2,00, μετά από 1024 παιχνίδια ποιο είναι το αναμενόμενο ποσοστό κέρδους; "'

Αυτη ήταν η ερώτηση σου, αρα 5% ειναι η απόκλιση από την δικαιη/σωστή αποδοση και υπέθεσα οτι αυτό εννοούσες.
Φίλε μου δεν παίζω την κολοκυθιά...θέλω να δω αν έχεις καταλάβει πλήρως την έννοια του value. Αφού θα σου δώσω έτοιμη τροφή τουλάχιστον να είμαστε σίγουροι ότι θα το καταλάβεις.

Όταν παίζεις 1024 ματς με σωστή απόδοση 2 φυσιολογικά θα πιάσεις τα μισά ματς. Αν παίζεις κάθε ματς 50€ θα ποντάρεις 51.200€ και θα πάρεις πίσω 512x2,10x50=53.760€. Αρα όντως 5% κέρδος.

Οι εταιρείες δεν θέλουν να παίζεις μόνα αλλά παρολι, γιατί;; Γιατί σε βάθος χρόνου στα τρώει η γκανιοτα. Όταν όμως οι αποδόσεις είναι υπέρ σου, σε συμφέρει να παίζεις παρολί.

Αν στο προηγούμενο σενάριο κάνω όλα τα ματς τετράδες έχω 256 τετράδες σε 1024 ματς. Με πιθανότητα 50% σε κάθε ματς, για να βγούνε και τα τέσσερα, η πιθανότητα είναι 6,25% να κάτσει η κάθε τετράδα. Άρα σε απόλυτα φυσιολογικές συνθήκες θα πιάσω
6,25% x 256 ματς = 16 παρολί
Επομένως συνοψίζοντας... Έχω 1024 ματς που κάνω 256 τετράδες και βάζω 200€ σε κάθε τετράδα άρα παίζω 51.200€ και πάλι. Φυσιολογικά θα πιάσω το 6,25% από αυτές...δηλαδή 16 τετράδες όπου κάθε μία θα αποδίδει
2,1x2,1x2,1x2,1x200€=3.890€
Άρα 16 τετράδες επί 3,890€ μας κάνει 62.240€. Σε σχέση με τα 51.200€ που πόνταρα το κέρδος είναι 21,56%.

Δηλαδή ποιο είναι το συμπέρασμα...ότι δεν πρέπει να βλέπουμε το δέντρο αλλά το δάσος. Το μυαλό μας πρέπει να είναι ανοιχτό. Με τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα κάποιος βγάζει 5% κέρδος ενώ κάποιος άλλος πάνω από 20%. Με το ίδιο κεφάλαιο κάποιος έβγαλε 2.500€ κέρδος και κάποιος άλλος 11.000€ κέρδος με τα ίδια ακριβώς ματς.

• Like
Αντιδράσεις: GATHS και fairplay
  • Like
  • 21:00
    • Φλαμένγκο - Τσέλσι

ANT1
  • 19:00
    • UEFA Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ-21

ΕΡΤ3
  • 22:00
    • UEFA Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ-21