goal2 είπε :
Μπορει να εχεις και δικιο..Ομως νομιζω οτι η ευρεση value με αυτον τον τροπο, δηλαδη με το να μαντευεις την εικονα ενος αγωνα και η ομαδα που πονταρεις θα κανει τετοια εμφανιση που θα αποδειξει οτι ηταν λαθος η υποτιμηση της στις αποδοσεις απο την αγορα, ειναι ο πιο δυσκολος τροπος ευρεσης value..Καθολου τυχαιο οτι καπως ετσι παιζει η πλειοψηφια των παικτων στοιχημα, και χανει οχι απλα η πλειοψηφια αλλα η συντριπτικη πλειοψηφια.
Για να στο κανω πιο λιανα, φαντασου για τι πραγμα μιλαμε, αφου θα πρεπει να εχει καποιος παικτης τοσες γνωσεις που να μπορει να ειναι ανωτερος απο ολους τους επαγγελματιες traders παικτες στα ανταλλακτηρια...Να ειχαν παρει στο back 3.00, να εκλεισαν λιγο πριν ξεκινησει το ματς στο 2,50 και εσυ να εχεις παιξει ειτε στο 3.00 ειτε στο 2.50 μια ομαδα που η εικονα της ηταν για 1,20.
Καθε φορα να κανεις αυτο, εστω σε μικροτερη διαφορα αποδοσεων και να μπορεις να βγαζεις κερδος απο αυτο..Πιστευω οτι κατι τετοιο μπορουν να το κανουν μονο οι πραγματικα δυνατοι παικτες γιατι παιζουν ρολο και αλλα πραγματα που μπορουν να κανουν την διαφορα, οπως η διαχειριση κεφαλαιου, η διακυμανση, η βοηθεια μεσω τεχνολογιας με λογισμικα, και προσθεσε οτι θα πρεπει να εχεις εικονα πολλων αγωνων, να παρακολουθεις συνεχως αγωνες.Με λιγα λογια στοιχημα υπνο και τιποτε αλλο.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αν δεν χάνει η πλειοψηφία δεν μπορείς να κερδίσεις !
Έτσι είναι όλα τα παιχνίδια, γι αυτό λέγονται παιχνίδια.
Όπως αν δεν είσαι καλύτερος οικονομολόγος από -σχεδόν- όλους τους άλλους δεν σε βάζει ο Μητσοτάκης τσάρο της οικονομίας στον ανασχηματισμό (υπουργό τουρισμού μπορεί να σε βάλει - υπουργοί τουρισμού γίνονται όλοι),
Τώρα στοίχημα, ύπνο και τίποτα άλλο ναι, ισχύει - αν θέλω να κάνω νταραβέρι με όλες τις ομάδες και των δύο ημισφαιρίων. Δεν το κάνω αυτό εγώ. Τις Παρασκευές αφιερώνω κάνα δίωρο και για τα μεσοβδόμαδα όταν έχει.
Αλλά όλα αυτά είναι θεωρητικά.
Στο ποδόσφαιρο η πρόγνωση στηρίζεται στη στατιστική.
Μία ομάδα που παίζει στο γήπεδο της με μία άλλη που βρίσκεται 15 πόντους πίσω στη βαθμολογία θεωρείται άσσος εκτός απροόπτου. Πόσο ακριβώς παίζει λίγο από ομάδες σε ομάδες και από χώρα σε χώρα.
Δημιουργείται μία κλίμακα που φτάνει στο 33-33-33 όταν είναι ισόβαθμες και ουδέτερο γήπεδο.
Αυτά τα ξέρουμε από παλιά, τα έχουν δουλέψει οι computer geeks από τη δεκαετία του 80 και μετά και τα ξέρουν και οι μπουκ βέβαια.
Παρακάτω τι γίνεται όμως.
Κάποτε μου έλεγαν κοίτα να δώσεις πολλαπλάσιο ειδικό βάρος στην τελευταία πεντάδα αποτελεσμάτων (τα W-W-D-W-W που βλέπεις δίπλα στη βαθμολογία). Αλλά βγάζει μηδέν αυτό στα data set που έχω δοκιμάζει.
Επομένως είναι πράγματι πιό σύνθετο το πρόβλημα, να βρεις πρόσθετη πληροφορία.
Μερικές φορές εκ παρατηρήσεων προκύπτει κάτι (αλλά και δυό-τρεις φορές το μήνα να ήταν αυτές οι "μερικές φορές" εγώ θα ήμουνα ικανοποιημένος).