Να πω οτι δεν το περίμενα , ψέματα θα πω.Πήρες να μου αναλύσεις το πινακάκι που παρέθεσα , πήρες αυθαίρετα μια απόδοση που σε βόλευε για το αφήγημά σου , πέταξες και δυο μαθηματικούς τύπους μη πούμε οτι δεν είσαι ψαγμένος και έβγαλες το αυθαίρετο συμπέρασμά σου να μας πεις οτι κάτι δεν ισχύει.Κοίτα εγώ θα το δω απλα μαθηματικά.
Παίρνω το 1.65. Το 1.65 αν θέλω να το μεταφράσω σε ποσοστο επιτυχίας είναι 60.6% Δηλαδή για να βγει κερδισμένος καποιος θα πρέπει να έχει ποσοστό επιτυχίας πάνω απο 60.6% Μια χαρά δεν είσαι μέχρι εδώ; Υποθέτω ναι οπότε πάμε παρακάτω. Εστω πως εσυ παιζεις 1500 στοιχηματα το χρονο με 70% πιάνεις 1050 ματς ενω το 60.6% αντιστοιχεί σε 909. Η διαφορά ειναι 141 νικες σωστά;
Aν κάτσουμε να υπολογίσουμε την τυπική απόκλιση θα μας προκύψει κάτι τέτοιο. σ=np(1−p)=1500×0.606×0.394σ≈357.9≈18.9\sigma \approx \sqrt{357.9} \approx 18.9σ≈357.9≈18.9
Το z-score που ειναι ένας συντελέστης που σου δείχνει κάτα πόσο κάτι στηρίζεται στην τύχη ή οχι, βγαίνει στο 141/18.9=7,46
Η πιθανότητα του 7.46 είναι ίση με 3χ10^-14 δηλαδή ολογράφως μια φορά στις 30 τρισεκατομμύρια φορές συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Nα πάρω και την κοντινότερη στο 70% το 1.45 371 νικες διαφορά σ=52.6 z-score=7.05 δηλαδή μια στο τρισεκατομμύριο
Αυτά τα νούμερα που σου γράφω είναι με καθαρές αποδόσεις δηλαδη δεν έχω βάλει την γκανιοτα του ΟΠΑΠ μέσα.
Αν πάρω το παράδειγμα της Μπαρτσελόνας που έχει 5.5% το 1.65 πάει στο 1.74 καθαρό ή για να σου το πω διαφορετικά το 1.65 πέφτει στο 1.56
Καταλαβαίνεις πόσο δύσκολο ειναι να αποδεχθώ ότι αυτά μπορούν να ισχύουν; Πρεπει να καταλάβεις κάτι, εμένα δεν με νοιάζει αν ο άλλος κερδίζει μακάρι να κερδίζει, δεν τα παίρνει από την τσέπη μου, τα μαθηματικά είναι αυτά που μου λένε ξέρεις οι πιθανότητες να συμβαίνει το χ γεγονός είναι τόσες.
Kαι εν πάσει περιπτώσει ποια είναι αυτή η αγορά ή το στοίχημα, όπως θες πες το, που θα παιξεις 1500 bets το χρονο και θα πιάσεις 70% στον ΟΠΑΠ κιολας. στο 1.65 ή στο 1.50 το 1Χ2 το GG το over 2.5 ποια;
Δεν με νοιάζει αν το κάνεις μακάρι να το κάνεις και μπράβο σου.
Δεν θα στο χαλάσω.Όπως δεν χάλασα και ποτέ χατήρι σε τόσους άλλους ξερόλες.Όλων μας το μυαλό είναι πεπερασμένων ικανοτήτων.Δεν είναι κακό.Το μόνο κακό είναι να μην δέχεται κάποιος οτι υπάρχουν και πιο ικανοί (δεν θα πω έξυπνοι) από τον ίδιο.Αυτογνωσία λέγεται το ζητούμενο.Και εαν δεν την έχεις μπορείς να πας μέχρι τα στενά όρια που έχει θέσει το μυαλό σου.