Πανδημία και... #μένωσπίτι

• Εκκινητής θέματος Εκκινητής θέματος BetLaden
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

ΠΩΣ TA KATAΦEPE H TAIBAN TΩN 20EKATOM KATOIKΩN H NOTIOΣ KOPEA TΩN 45 EKATOM KAI ΔEN MΠOPEΣE H ITAΛIA TΩN 60 EKATOM KATOIKΩN?

ΣΟΡΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΆΛΑΙΑ ΚΌΛΛΗΣΕ Τ ΚΙΝΗΤΟ

Αν είναι να αμφισβητούσε τα νούμερα δεν θα οδηγούμε πουθενά σε κανένα συμπέρασμα...... Ίσα ίσα θα δώσουμε πάτημα σε κάθε τρελό να λέει αυτά που είπε ο άλλος στη Κρήτη.
Η Αμερική 9 Μαρτίου 2020 είχε 140 κρούσματα και σήμερα 29 Μαρτίου 2020 έχει 120.000 κρούσματα. Φαίνεται ότι δε πήραν κανένα μέτρο προστασίας τελικά.

Τα είχαμε πει και τα είχαμε γράψει εδώ μέσα για ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο. Ουδεμία έκπληξη. Τα νούμερα τα αμφισβητώ για 500 λόγους που βαριέμαι να αναλύω (και για αυτό έχω σταματήσει να σχολιάζω ώστε να μη θεωρηθεί πως ενδεχομένως "τρομοκρατώ" τον κόσμο) και να δώσω τα ρισπεκτ μου σε Καβατζιμ -κυρίως- και όποιον άλλο αφιερώνει προσωπικό χρόνο για να γράψει κατεβατα. Εγώ προσωπικά έχω παρέλθει σε μια κατάσταση κάπου μεταξύ απόγνωσης , απελπισίας και... "Καζαντζάκη". “Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι λέυτερος".

Και διαβάζω και αυτό εδώ - - -, >https://topgloob.blogspot.com/2020/03/blog-post_347.html?m=1
Και κυριολεκτικά δε ξέρω τι να πω και τι να γραψω
Όχι ότι ο τύπος είναι ξεκάθαρα κουταβάκι του Λαγού :sick: Μπαμ κάνει. Αυτά είναι γελοία βίντεο, δεν χρειάζεται ούτε καν να ασχολούμαστε

Νομίζω πως κάποιο θέμα έχεις.

Πριν λίγα posts που μιλουσα για το τυπο στην Ικαρία, μου έκανες επίθεση που είπα πως θα πρεπει να πληρωσει τουλάχιστον την αεροδιακομιδή. Για να μη πω τίποτα παραπανω. Τώρα τα αλλάζεις και μου λες τα ίδια με μένα.

Επίσης και παλι σου ξαναγράφω πως για τα προβληματα του δημοσίου συστήματος υγείας ασε να τα ξερω καλυτερα απο σενα που είσαι στην Ουρουγουάη. Εγώ τα ξερω απο μεσα. Και όπως έλεγε και η διαφήμιση, όταν λέω από μέσα εννοώ από ΜΕΣΑ.

Τρίτον όσο για τις "διευκολύνσεις" που αναφέρεις στον ιδιωτικό τομέα που είναι ηλιου φαεινοτερο, αυτό δε το αμφισβητεί κανείς. Όλοι τα ξέρουμε, όλοι τα βλεπουμε. Αλλά αυτό δεν αποτελεί λογος και άλλοθι για να μη παιρνουμε σωστά μέτρα δημόσιας υγείας όπως είναι αυτά που παρθηκαν και παιρνονται από όλες τις χώρες της Ευρώπης και του κόσμου πλην εξαιρέσεων.

Επίσης σταματα να συγκρίνεις ανόμοια πραγματα.
1) Είναι άλλο η Ευρώπη σε ότι έχει να κάνει με την επαφή της με τη Κίνα και άλλο η Νότια Αμερικη.
2) Επίσης είναι άλλη η ελευθερία συνόρων στην Ευρώπη και άλλη στη Νότια Αμερικη.
3) Και επίσης μη συγκρίνεις τη χώρα σου που είσαι στους 30 βαθμους εδώ και καιρο, με την Ευρώπη τη δεδομένη στιγμή.

Μη βλέπεις μόνο τι γίνεται στην Ουρουγουάη, δες τι γίνεται στη Νέα Υόρκη, δες τι γίνεται στην Ιταλία και την Ισπανία που υπάρχουν εκατομβες νεκρών, δες λίγο τις κωλοτουμπες της Αγγλίας, δες λίγο τι γίνεται σε Ολλανδία, Βέλγιο, Αυστρια και μετά ξαναπες για τη χουντα της Ελλάδας.

Και πιστεψε με σήμερα στην Ελλάδα έχουμε μεγαλυτερη ελευθερία από κάποιες άλλες ευρωπαϊκές χώρες που τους πιανουν οι αστυνομικοί στο δρόμο και τους μπαγλαρωνουν.

Αλλά είπα ξανά, το πως ο καθένας βλέπει και κρίνει τους θανάτους ειναι υποκειμενικο. Άλλοι λένε γεροι ήταν και δε πειραζει, άλλοι το βλέπουν ανθρωπιστικα, άλλοι το βλέπουν από οικονομικής πλευρας και μονο και άλλοι δε βλέπουν τίποτε, και συνεχίζουν μια καραμέλα που δε ξερω σε τι αποσκοπεί.

Και κλείνω λέγοντας πως μη κανεις πολιτικη συζήτηση, αλλά κοινωνική. Ο Κουλης όπως και κάθε παγκοσμιος Κουλης, θα κριθεί από τα θυματα, τους συγγενείς τους, την οικονομία, αλλά και πολλα αλλα. Αυτό όμως είναι δουλεια του αυριο. Τώρα υπάρχει το σήμερα και είναι πιο ιδιαίτερο.
Epeidi den exo xrono tha sou apantiso mono os pros ton gio efoplisti. Den leme katholou ta idia. Ego ferno os paradeigma ton gio tou efoplisti gia na sou eksigiso pos stin Ellada oi nomoi isxuoun PANTA epilektika. Den zitao tin timoria tou, opos k de zitao tin timoria kanenos gia atomiki euthuni. Esu pou zitas tin timoria olon oson vgenoun ekso "paranoma" sto telos to mono pou tha katafereis tha einai na timorountai mono oi kakomoirides.. Giati pisteuo antilamvanesai pos to na timorithoun gioi efopliston einai ligo outopiko stin xora tin opoia zeis. Auta.

• Like
Αντιδράσεις: Kavajim
Για τον φίλο τον Tigres....κράτα μικρό καλάθι, γιατί την ίδια στρατηγική ακολουθούσε και ο Αγγλος και τώρα δεν προλαβαίνει να μετράει θύματα. Χτες στην Ουρουγουάη δεν είχατε νεκρό, απ' ότι έγραψες, σήμερα έχει έναν. Κάτσε να περάσουν 10 ημέρες (χωρίς περιοριστικά μέτρα) και μετά να τσεκάρουμε τα νούμερα. Και η Τουρκία το πρώτο κρούσμα το ανέφερε 9 Μαρτίου και τώρα μετράει 7.500

• Like
Αντιδράσεις: BetLaden και Kavajim
Τα είχαμε πει και τα είχαμε γράψει εδώ μέσα για ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο. Ουδεμία έκπληξη. Τα νούμερα τα αμφισβητώ για 500 λόγους που βαριέμαι να αναλύω (και για αυτό έχω σταματήσει να σχολιάζω ώστε να μη θεωρηθεί πως ενδεχομένως "τρομοκρατώ" τον κόσμο) και να δώσω τα ρισπεκτ μου σε Καβατζιμ -κυρίως- και όποιον άλλο αφιερώνει προσωπικό χρόνο για να γράψει κατεβατα. Εγώ προσωπικά έχω παρέλθει σε μια κατάσταση κάπου μεταξύ απόγνωσης , απελπισίας και... "Καζαντζάκη". “Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι λέυτερος".

Grace αυτός θα είναι ο στόχος. Να μη φτάσουμε στην απελπισία. Και γι'αυτό στεναχωριεμαι περισσοτερο.
Το να πρεπει να μαντρωσω το παιδι μου και να το αφήνω μέχρι το μπαλκονι, γιατί οι ανεπρόκοποι δε μπορουν να κρατήσουν τα παιδαρελια και τους ανυποτακτους στο σπίτι τους για ένα 20ημερο και ο κάθε "αναρχοαυτονομος" να μπορεί να σπάει καραντινες και να ζητά να έρθει στη μανουλα όταν για μήνες και χρόνια έβριζε την Ελλάδα και τα χαλια της...

Να γράψω, στα γρήγορα, την γνώμη μου. Και στο πολιτικό και το κοινωνικό κομμάτι. Η κυβέρνηση το μόνο που έκανε καλό, για μένα, είναι ότι πήρε νωρίς περιοριστικά μέτρα. Σχεδόν σε όλους τους τομείς. Έκλεισαν νωρίς τα σχολεία, ευτυχώς που ακυρώθηκαν τα καρναβάλια γιατί τώρα θα ήμασταν για τα καρναβάλια, σχετικά νωρίς (μπορούσε και νωρίτερα) έκλεισε τα γήπεδα, σε αυτούς που έρχονται από το εξωτερικό θα έπρεπε να έχουν μπει πιο νωρίς μέτρα καραντίνας, με τις εκκλησίες τα έκανε σκ@τ@, εννοείται ότι έπρεπε να έχουν κλείσει αμέσως, νωρίς έκλεισε μαγαζιά κλπ, άργησε λίγο με τις άσκοπες μετακινήσεις σε νησιά κ επαρχία κ γι αυτό έγινε η μ@λ@κι@ στην Ικαρία. Βέβαια 100% παπάρας ο τύπος, που έσπασε την καραντίνα κι έκανε ότι του καπνίσει.
Από κει και πέρα, στο πολιτικό κομμάτι, όλα τα άλλα έχουν γίνει στραβά. Καμιά προετοιμασία γι αυτό που ερχόταν, έλλειψη απαραίτητων υλικών σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία γι αυτό έχουν βγει όλοι οι γιατροί στα κάγκελα, επικοινωνιακά παιχνίδια κ χρήμα αφθονο για να κουκουλώσουμε τα κακώς γινόμενα και καθόλου χρήμα για τους τομείς υγείας. Απ ότι διάβασα η Γαλλία με 5 μύρια εξασφάλισε 100.000 τεστ, εμείς δώσαμε 11 για να μας γλείφουν στα κανάλια. Πολλά λεφτά στους δικούς μας (ιδιωτικά ιατρικά κέντρα, ΚΕΚ) και προσοχή στους φραγκάτους, ενώ το πόπολο να πεθαίνει. Είναι ξεκάθαρο στο γεγονός με τον παπάρα στην Ικαρία, που έσπασε καραντίνα, ποιος ξέρει τι σκατά ζημιά έχει κάνει στο νησί και στείλαμε πολεμικό αεροσκάφος να τον πάρει τον άχρηστο, ενώ η γυναικούλα με 3 παιδιά στην Καστοριά παρακαλούσε τον ΕΟΔΥ για ένα τεστ και πέθανε περιμένοντας. Φάουλ για 4 κόκκινες, όχι μία μόνο.
Ο Τσιόρδας έχει μετατραπεί σε σκυλάκι της κυβέρνησης. Δεν λέει αλήθειες παρά μόνο ότι του λένε να πει. Και χτες κατηγόρησε δημοσιογράφο ότι σπέρνει φόβο, όταν ο Κούλης έλεγε ότι στην Ιταλία δεν τους φτάνουν τα φέρετρα κι αν θέλουμε να φτάσουμε εκεί. Γελοία πράγματα. Έχουν χάσει την μπάλα σε όλα τα επίπεδα.
Στο Λονδίνο έχουν αποκλειστεί πόσοι φοιτητές και δεν έχουν τρόπο να τους φέρουν, το παπάρι όμως στην Ικαρία πήγε αεροπλάνο να το πάρει. Η, να μην την χαρακτηρίσω, που νομίζει ότι είναι υπουργός παιδείας, τα έχει κάνει όχι απλώς σκ@τ@ αλλά δεν ξέρει καν τι της γίνεται. Κάνω μαθήματα σε 15 παιδάκια, από Α γυμνασίου μέχρι Γ λυκείου, τα οποία πανε σε 4 διαφορετικά γυμνάσια και 3 διαφορετικά λύκεια. Δεν κάνουν τπτ και πουθενά. Το μάθημα εξ αποστάσεως έχει πάει για βρούβες, αφού καμιά φορά δεν έγινε μάθημα. Και τα του γυμνασίου έχουν γραφτεί στο σχολικό δίκτυο (το sch.gr για όσους ξέρουν) και κάποιοι καθηγητές στέλνουν ασκήσεις σε κάποια μαθήματα, για να μην σκουριάσουν τα μικρά. Όχι μάθημα, ασκήσεις επανάληψης. Ούτε αυτό δεν έχουν καταφέρει να στήσουν.
Και πάμε στο κοινωνικό κομμάτι. Την αχρηστίλα των κυβερνόντων προσπαθούν να την πασάρουν στο λαουτζίκο! Είμαστε απείθαρχοι, δεν μένουμε σπίτι κλπ. Ναι, είμαστε μ@λ@κες, δεν το αμφισβητεί κανείς. Όχι μόνο στην Ελλάδα, παντού. Κλασσικό παράδειγμα το βίντεο που πρότεινε ο φίλος πιο πάνω. Αντε να πείσεις αυτόν στο βίντεο ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό και μας απειλεί όλους. Γι αυτό και συμφωνώ με τα μέτρα. Αφού δεν βάζουμε μόνοι μας μυαλό, κάποιος πρέπει να μας στριμώξει. Αλλά συν Αθηνά και χείρα κίνει! Κάνε κι εσύ ρε κράτος κάτι. Σε ένα τραγουδάκι που λένε οι Κατσιμιχαίοι λέει:"ο κόσμος δεν αλλάζει ούτε με κουβέντες, ούτε με προσευχές". Υπάρχουν πολλές απόψεις, όπως η ανοσία της αγέλης, όπως το παράδειγμα της γερμανίας και της ν.κορέας, αυτό που έκανε ο άγγλος, αυτό που κάνει ο ουρουγουανός, στη λευκορωσία ο πρόεδρος τους είπε να πίνουν 100 ml βότκα την ημέρα γιατί σκοτώνει τον ιο. Γενικά όλοι προσπαθούν να κάνουν κάτι. Εδώ κλείσαμε τον κόσμο σπίτι και κάνουμε προσευχές. Εκτός από αυτούς στο νοσοκομείο, που τα έχουν παίξει οι άνθρωποι.
Αυτά πιστεύω κι απλά ήθελα να τα καταθέσω......

Υ.Γ. Ξέχασα να αναφέρω και την μ@λακι@ που πέταξε ο Χαρδαλιάς, τον οποίον έπρεπε να τον παραιτήσουν σε χρόνο dt

Τελευταία επεξεργασία:
Grace αυτός θα είναι ο στόχος. Να μη φτάσουμε στην απελπισία. Και γι'αυτό στεναχωριεμαι περισσοτερο.
Το να πρεπει να μαντρωσω το παιδι μου και να το αφήνω μέχρι το μπαλκονι, γιατί οι ανεπρόκοποι δε μπορουν να κρατήσουν τα παιδαρελια και τους ανυποτακτους στο σπίτι τους για ένα 20ημερο και ο κάθε "αναρχοαυτονομος" να μπορεί να σπάει καραντινες και να ζητά να έρθει στη μανουλα όταν για μήνες και χρόνια έβριζε την Ελλάδα και τα χαλια της...
Den katalava kala opoios vrizei tin Ellada, k ta apodedeigmena xalia tis apagoreuetai na epistrepsei sto spiti tou? An einai etsi vgalte K ena nomo ekei sto elladistan oloi osoi antidroun k vrizoun politikous apateones K ellada na sulamvanontai apo to kratos K na apelasontai amesa. Ti aparadekti ritoriki misous einai auti gia tous ellines tou eksoterikou? Protupo sou einai o kurios xardalias na fantasto e?

Είναι κι αυτό μια κάποια λύσις, μπας και μας αφήνουν χρόνους ένας ένας οι έχοντες τις καρέκλες.
Αλλά δυστυχώς ακόμα κι αυτό το κάνουν οι ευαίσθητοι, που βλέπουν ότι mastrubation goes cloud, ενώ τα τομάρια, που δεν καταλαβαίνουν καν την έννοια της λέξης ανθρωπιά, δεν παθαίνουν τίποτα, το κέρατό μου

• Like
Αντιδράσεις: fairplay
Den katalava kala opoios vrizei tin Ellada, k ta apodedeigmena xalia tis apagoreuetai na epistrepsei sto spiti tou? An einai etsi vgalte K ena nomo ekei sto elladistan oloi osoi antidroun k vrizoun politikous apateones K ellada na sulamvanontai apo to kratos K na apelasontai amesa. Ti aparadekti ritoriki misous einai auti gia tous ellines tou eksoterikou? Protupo sou einai o kurios xardalias na fantasto e?

Σου αρέσει να συγχεεις τα πραγματα. Κανεις δε βγάζει μίσος για κανένα. Ίσα ίσα παντα ήμουν υπέρμαχος της ελευθερίας σε όλα τα επίπεδα.
Όμως όταν βρίσκεσαι σε φάση lockdown, θα πρεπει να καταλάβεις πως θα πρεπει να υπακους με ότι μετρο και αν σου επιβάλουν.

Αν λοιπόν δεν έχεις σοβαρό λόγο για να έρθεις, δε νομίζω πως πρεπει να δημιουργείται σοβαρό ζήτημα επαναπατρισμου για το επομενο διάστημα (1 μήνα) εφόσον δηλωνεις μόνιμη κατοικία στο εξωτερικό. Επίσης πρεπει ο καθένας να καταλάβει επιτέλους πως εδώ θα έρθεις και θα μπεις σε βαριά καραντίνα ανεξαρτητου συμπτωμάτων.

Να γράψω, στα γρήγορα, την γνώμη μου. Και στο πολιτικό και το κοινωνικό κομμάτι. Η κυβέρνηση το μόνο που έκανε καλό, για μένα, είναι ότι πήρε νωρίς περιοριστικά μέτρα. Σχεδόν σε όλους τους τομείς. Έκλεισαν νωρίς τα σχολεία, ευτυχώς που ακυρώθηκαν τα καρναβάλια γιατί τώρα θα ήμασταν για τα καρναβάλια, σχετικά νωρίς (μπορούσε και νωρίτερα) έκλεισε τα γήπεδα, σε αυτούς που έρχονται από το εξωτερικό θα έπρεπε να έχουν μπει πιο νωρίς μέτρα καραντίνας, με τις εκκλησίες τα έκανε σκ@τ@, εννοείται ότι έπρεπε να έχουν κλείσει αμέσως, νωρίς έκλεισε μαγαζιά κλπ, άργησε λίγο με τις άσκοπες μετακινήσεις σε νησιά κ επαρχία κ γι αυτό έγινε η μ@λ@κι@ στην Ικαρία. Βέβαια 100% παπάρας ο τύπος, που έσπασε την καραντίνα κι έκανε ότι του καπνίσει.
Από κει και πέρα, στο πολιτικό κομμάτι, όλα τα άλλα έχουν γίνει στραβά. Καμιά προετοιμασία γι αυτό που ερχόταν, έλλειψη απαραίτητων υλικών σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία γι αυτό έχουν βγει όλοι οι γιατροί στα κάγκελα, επικοινωνιακά παιχνίδια κ χρήμα αφθονο για να κουκουλώσουμε τα κακώς γινόμενα και καθόλου χρήμα για τους τομείς υγείας. Απ ότι διάβασα η Γαλλία με 5 μύρια εξασφάλισε 100.000 τεστ, εμείς δώσαμε 11 για να μας γλείφουν στα κανάλια. Πολλά λεφτά στους δικούς μας (ιδιωτικά ιατρικά κέντρα, ΚΕΚ) και προσοχή στους φραγκάτους, ενώ το πόπολο να πεθαίνει. Είναι ξεκάθαρο στο γεγονός με τον παπάρα στην Ικαρία, που έσπασε καραντίνα, ποιος ξέρει τι σκατά ζημιά έχει κάνει στο νησί και στείλαμε πολεμικό αεροσκάφος να τον πάρει τον άχρηστο, ενώ η γυναικούλα με 3 παιδιά στην Καστοριά παρακαλούσε τον ΕΟΔΥ για ένα τεστ και πέθανε περιμένοντας. Φάουλ για 4 κόκκινες, όχι μία μόνο.
Ο Τσιόρδας έχει μετατραπεί σε σκυλάκι της κυβέρνησης. Δεν λέει αλήθειες παρά μόνο ότι του λένε να πει. Και χτες κατηγόρησε δημοσιογράφο ότι σπέρνει φόβο, όταν ο Κούλης έλεγε ότι στην Ιταλία δεν τους φτάνουν τα φέρετρα κι αν θέλουμε να φτάσουμε εκεί. Γελοία πράγματα. Έχουν χάσει την μπάλα σε όλα τα επίπεδα.
Στο Λονδίνο έχουν αποκλειστεί πόσοι φοιτητές και δεν έχουν τρόπο να τους φέρουν, το παπάρι όμως στην Ικαρία πήγε αεροπλάνο να το πάρει. Η, να μην την χαρακτηρίσω, που νομίζει ότι είναι υπουργός παιδείας, τα έχει κάνει όχι απλώς σκ@τ@ αλλά δεν ξέρει καν τι της γίνεται. Κάνω μαθήματα σε 15 παιδάκια, από Α γυμνασίου μέχρι Γ λυκείου, τα οποία πανε σε 4 διαφορετικά γυμνάσια και 3 διαφορετικά λύκεια. Δεν κάνουν τπτ και πουθενά. Το μάθημα εξ αποστάσεως έχει πάει για βρούβες, αφού καμιά φορά δεν έγινε μάθημα. Και τα του γυμνασίου έχουν γραφτεί στο σχολικό δίκτυο (το sch.gr για όσους ξέρουν) και κάποιοι καθηγητές στέλνουν ασκήσεις σε κάποια μαθήματα, για να μην σκουριάσουν τα μικρά. Όχι μάθημα, ασκήσεις επανάληψης. Ούτε αυτό δεν έχουν καταφέρει να στήσουν.
Και πάμε στο κοινωνικό κομμάτι. Την αχρηστίλα των κυβερνόντων προσπαθούν να την πασάρουν στο λαουτζίκο! Είμαστε απείθαρχοι, δεν μένουμε σπίτι κλπ. Ναι, είμαστε μ@λ@κες, δεν το αμφισβητεί κανείς. Όχι μόνο στην Ελλάδα, παντού. Κλασσικό παράδειγμα το βίντεο που πρότεινε ο φίλος πιο πάνω. Αντε να πείσεις αυτόν στο βίντεο ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό και μας απειλεί όλους. Γι αυτό και συμφωνώ με τα μέτρα. Αφού δεν βάζουμε μόνοι μας μυαλό, κάποιος πρέπει να μας στριμώξει. Αλλά συν Αθηνά και χείρα κίνει! Κάνε κι εσύ ρε κράτος κάτι. Σε ένα τραγουδάκι που λένε οι Κατσιμιχαίοι λέει:"ο κόσμος δεν αλλάζει ούτε με κουβέντες, ούτε με προσευχές". Υπάρχουν πολλές απόψεις, όπως η ανοσία της αγέλης, όπως το παράδειγμα της γερμανίας και της ν.κορέας, αυτό που έκανε ο άγγλος, αυτό που κάνει ο ουρουγουανός, στη λευκορωσία ο πρόεδρος τους είπε να πίνουν 100 ml βότκα την ημέρα γιατί σκοτώνει τον ιο. Γενικά όλοι προσπαθούν να κάνουν κάτι. Εδώ κλείσαμε τον κόσμο σπίτι και κάνουμε προσευχές. Εκτός από αυτούς στο νοσοκομείο, που τα έχουν παίξει οι άνθρωποι.
Αυτά πιστεύω κι απλά ήθελα να τα καταθέσω......

Υ.Γ. Ξέχασα να αναφέρω και την μ@λακι@ που πέταξε ο Χαρδαλιάς, τον οποίον έπρεπε να τον παραιτήσουν σε χρόνο dt

Εύστοχος σε όλα!!!
Μονο το υστερόγραφο δεν επιασα. Μάλλον κάποια σημαντική πληροφορια μου ξεφυγε

• Like
Αντιδράσεις: BetLaden
Σου αρέσει να συγχεεις τα πραγματα. Κανεις δε βγάζει μίσος για κανένα. Ίσα ίσα παντα ήμουν υπέρμαχος της ελευθερίας σε όλα τα επίπεδα.
Όμως όταν βρίσκεσαι σε φάση lockdown, θα πρεπει να καταλάβεις πως θα πρεπει να υπακους με ότι μετρο και αν σου επιβάλουν.

Αν λοιπόν δεν έχεις σοβαρό λόγο για να έρθεις, δε νομίζω πως πρεπει να δημιουργείται σοβαρό ζήτημα επαναπατρισμου για το επομενο διάστημα (1 μήνα) εφόσον δηλωνεις μόνιμη κατοικία στο εξωτερικό. Επίσης πρεπει ο καθένας να καταλάβει επιτέλους πως εδώ θα έρθεις και θα μπεις σε βαριά καραντίνα ανεξαρτητου συμπτωμάτων.
To na min exeis spiti, na mi se dexontai ta hotel, K na min exeis lefta epeidi se edioksan apo ti douleia einai sovaroi logoi gia sena? Gia ton xardalia pantos oxi.. Episis psakse ligo ti kanane alles xores me ton epanapatrismo.. I moni xora pou arneitai toso proklitika epanapatrismous einai i ellada.

Σε όλες τις απαντήσεις σου προσπαθεις να συγχεεις τις απαντήσεις των άλλων με απόψεις τρίτων ως κοινές για να βγάλεις τις απόψεις σου σωστές.
Για ποιο λόγο τη μια συγχεεις τις απόψεις μου με του Χαρδαλια, στην άλλη λες εμένα και τους άλλους υποστηρικτές του Κουλη κτλ...

Εγώ σε ρωτάω σε ποια από αυτές τις κατηγορίες ανηκει ο φοιτητής που ηρθε με έναν Αγγλο και μια Ολλανδέζα για διακοπές στην Ικαρια εν μέσω lockdown, αφου πρωτα έσπασε τη καραντίνα?
Για να μη μιλήσω για τόσους φοιτητές που δείχνουν καθημερινά τα καναλια.

Εγω όσους φίλους μου εργαζόμενους έχω (και είναι παρα πολλοι) στην Αγγλία και στη Γερμανία, έχουν κάτσει σπιτάκι τους και "υπομένουν" όπως και εμείς τις αποφάσεις των κρατών στα οποία δουλευουν.

Όσοι πρεπει να γυρίσουν, θα γυρίσουν!!! Απλά θα πρεπει να γνωρίζουν πως θα κάτσουν σε καραντίνα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ, με βάση τις αποφάσεις που πήρε η χώρα επιστροφης

Ρε ertzan, πες μας τίποτε για τις εξελίξεις σε Ξάνθη και Θράκη γενικότερα. Και δεν εννοώ ότι βγαίνει στα μέσα.

Καλο βράδυ!!

Ego den exo psifisei pote kanena, K to suriza to ftuno sta moutra. As milisoume omos ligo gia tin Uruguay pou meno tora. Loipon edo den uparxei kanena metro pou na apagoreuei tin kukloforia, K I kinisi malista stous dromous den exei kan meiothei (toulaxiston aisthita) sxedon oloi pane eleuthera pantou, K peripou to 1% apo autous forane maskes. Mexri tora uparxoun 280 peripou krousmata koronoiou, apo ta opoia mono ena sovara, kanenas thanatos fusika. Edo omos den moirazei i kuvernisi dora se idiotika nosokomeia, alla koitaei na kanei oso perissotera test ginetai dorean se dimosia. Episis o prothupourgos sto diaggelma pou ekane eipe pos kurio melima tou einai na anteksoun S auti tin krisi oi asthenesteroi oikonomika , tous opoious tha voithisei me epidomata. Mazeutikan arketes diafores me to kouli e?

Ναι μαζεύτηκαν αρκετές διαφορές με τον Κούλη. Και λοιπόν;

Αν δεν μοίραζε δώρα σε ιδιωτικά νοσοκομεία, δεν θα έπρεπε να πάρει τα μέτρα;
Αν δεν μοίραζε χρήματα στους καναλάρχες, δεν θα έπρεπε να πάρει τα μέτρα;
Αν έκανε περισσότερα τεστ, δεν θα έπρεπε να πάρει τα μέτρα;
Αν μπορούσε να αυξήσει με έναν μαγικό τρόπο τις ΜΕΘ και το προσωπικό των νοσοκομείων μέσα σε μία ημέρα, δεν θα έπρεπε να πάρει τα μέτρα;
Όλες οι χώρες που έχουν καλύτερο σύστημα δημόσιας υγείας από την Ελλάδα, έχουν κάνει λάθος που πήραν τα μέτρα;

• Like
Αντιδράσεις: Kavajim
Ρε ertzan, πες μας τίποτε για τις εξελίξεις σε Ξάνθη και Θράκη γενικότερα. Και δεν εννοώ ότι βγαίνει στα μέσα.

Καλο βράδυ!!
Στην θράκη καλά πάμε για την ώρα. Όλοι μέσα. Να φανταστείς πήγα να μαζέψω συντάξεις από 3 διαφορετικά ΑΤΜ Παρασκευή βράδυ 10 η ώρα έλεγα θα έχει ουρά και δεν κυκλοφορούσε ψυχή στην κυριολεξία.
Γενικά είναι ήσυχα τα πράγματα και στην ορεινή περιοχή και σ'εμάς

Ναι μαζεύτηκαν αρκετές διαφορές με τον Κούλη. Και λοιπόν;

Αν δεν μοίραζε δώρα σε ιδιωτικά νοσοκομεία, δεν θα έπρεπε να πάρει τα μέτρα;
Αν δεν μοίραζε χρήματα στους καναλάρχες, δεν θα έπρεπε να πάρει τα μέτρα;
Αν έκανε περισσότερα τεστ, δεν θα έπρεπε να πάρει τα μέτρα;
Αν μπορούσε να αυξήσει με έναν μαγικό τρόπο τις ΜΕΘ και το προσωπικό των νοσοκομείων μέσα σε μία ημέρα, δεν θα έπρεπε να πάρει τα μέτρα;
Όλες οι χώρες που έχουν καλύτερο σύστημα δημόσιας υγείας από την Ελλάδα, έχουν κάνει λάθος που πήραν τα μέτρα;
Poia metra akrivos, k gia poious parhtikan stin Ellada? Ta metra pos an pao gia douleia den kollao? Mathaino pos ergates pane kanonika stis oikodomes Kai douleuoun ,mathaino episis pos den exei apagoreutei stous taxitzides na douleuoun (giati vlepeis pos an kollisoun pelati tous, K autos sti sunexeia allous e de trexei tpt afou ergazotan) milise mou ligo gia atomiki euthini na do kati.. Milise mou gia metra stin ellada na gelaso.

Apo fb filo
Και κάπως έτσι, ένας ιός ξεγυμνώνει την ανικανότητα ενός κράτους, η κυβέρνηση του οποίου είχε φροντίσει να απαξιώσει την δημόσια υγεία ως αγαθό, εδώ και χρόνια. Που αντιμετώπιζε γιατρούς και νοσηλευτές ως στατιστικά εμπόδια στο δρόμο για την εξοικονόμηση χρημάτων, που μας θεωρούσε πολίτες τρίτης κατηγορίας επειδή δεν ήμασταν ασφαλισμένοι στον ιδιωτικό τομέα, γιατί διαολε είναι αναχρονιστικό να περιμένεις το κράτος να σου παρέχει τα αυτονόητα.
Και κάπως έτσι πολλοί συμπολίτες μας χειροκρότησαν την απόφαση να κλείσουν όλα, εντυπωσιάστηκαν από τα μέτρα πρόληψης, μόνο που αυτά αφορούσαν κυρίως την προσπάθεια της κυβέρνησης να καλύψει τον κώλο της, ώστε να μην γίνουν αντιληπτές οι ελλείψεις σε νοσοκομεία.
Ακόμη και τώρα ο εκπρόσωπος της ο κύριος Τσιόδρας που απέκτησε χιλιάδες groupies επειδή τα λέει ωραία, δεν μας απάντησε ποτέ για το θάνατο της 41χρονης που έγινε μπαλάκι ανάμεσα στον ΕΟΔΥ και τον προσωπικό της γιατρό, μας πετάει κούφια νούμερα με ελλείψεις σε τεστ, αναφέρει παραδείγματα χωρών που άργησαν να πάρουν μέτρα αλλά όχι χώρες που θα μπορούσαν να εκθέσουν τον τρόπο αντιμετώπισης από τη δική μας πλευρά.
Η καραμέλα της ατομικής ευθύνης συνεχίζει να αποτελεί μια υπέροχη δικαιολογία που μπορεί να φανεί χρήσιμη αν το πράγμα στραβώσει γιατί το κράτος δεν φταίει ποτέ, φταίτε εσείς που βγάζατε τα σκουπίδια χωρίς να στείλετε μήνυμα στο 13033.
Και σκαστε μην κάνετε κριτική γιατί είστε Συριζαιοι και απαιτείται συναίνεση :συναίνεση στην Ελλάδα εννοούμε να μην έχουμε απαιτήσεις για τα δικαιώματα μας, και να καθόμαστε προσοχή στους τσαμπουκαδες των Χαρδαλιάδων.
Μείνετε σπίτι λοιπόν , ο Τσιόδρας, μείνετε σπίτι ο Χαρδαλιάς, μείνετε σπίτι και σκαστε.
Κι όσο μένουμε σπίτι και έρχεται μια καταστροφή στο οικονομικό σκέλος, όσοι τη βγάλουμε καθαρή και δεν κολλήσουμε ή δεν γίνουμε ζόμπι ή δεν αποκτήσουμε ψυχολογικά θα ξεκινήσουμε και πάλι από την αρχή τις ζωές που χτίσαμε με τόσο κόπο, γιατί τα αφεντικά έχουν χασούρα και εσύ φταις που έζησες και επιβίωσες.
Κι αν θες να επιβιώσεις ξανά το κράτος σου ετοιμάζει μια ζωή μούρλια : θα ζήσεις μες την ύφεση κι αν δεν σου αρέσει ας κόλλαγες κορονοΐο να πεθάνεις.
Ατομική ευθύνη μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

Poia metra akrivos, k gia poious parhtikan stin Ellada? Ta metra pos an pao gia douleia den kollao? Mathaino pos ergates pane kanonika stis oikodomes Kai douleuoun ,mathaino episis pos den exei apagoreutei stous taxitzides na douleuoun (giati vlepeis pos an kollisoun pelati tous, K autos sti sunexeia allous e de trexei tpt afou ergazotan) milise mou ligo gia atomiki euthini na do kati.. Milise mou gia metra stin ellada na gelaso.

Από την μία λες ότι δεν θα έπρεπε να παρθούν τα συγκεκριμένα μέτρα και θεωρείς ότι περιορίζουν την ατομική ελευθερία. Από την άλλη, λες ότι δεν προσφέρουν τίποτα το ουσιαστικό.

Αν νέκρωναν τα πάντα και δεν κυκλοφορούσε άνθρωπος στους δρόμους, θα έκανες και πάλι συγκρίσεις με την χούντα. Τώρα που κάποιες δραστηριότητες δεν έχουν απαγορευτεί για να μην μηδενιστεί η οικονομική δραστηριότητα και η τροφοδοσία με κάποια απαραίτητα αγαθά, δεν σου αρέσει.

Από ότι καταλαβαίνω, θεωρείς πως με κάποια ενίσχυση της δημόσιας υγείας και οικονομική στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών θα ήμασταν εντάξει και δεν θα χρειαζόταν να γίνει κάτι περισσότερο. Μιλάς δηλαδή για ανοσία αγέλης με κοινωνική στήριξη. Ρωτάω λοιπόν, πόσες ΜΕΘ θα χρειαζόμασταν σε ένα τέτοιο σενάριο; Πόσες προσλήψεις προσωπικού για το ΕΣΥ; Πόσο χρόνο θα χρειαζόμασταν για την εφαρμογή ενός τέτοιου σχεδίου; Θα είχαμε την πολυτέλεια του χρόνου;

Γενικότερα, μπορείς να μου πεις ποιο είναι το εναλλακτικό σχέδιο που θα έπρεπε να ακολουθήσει η κυβέρνηση;

Νόμιμες Στοιχηματικές

*21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΕΟΠΑΕ ΓΡΑΜΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ: 1114 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
*21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΕΟΠΑΕ ΓΡΑΜΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ: 1114 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
  • 15:00
    • Ώρα Μουντιάλ

ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ
  • 21:00
    • Ώρα Μουντιάλ

ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ
  • 22:00
    • Κατάρ - Ελβετία

ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ
  • Αύριο 14-06-2026
  • 00:00
    • Ώρα Μουντιάλ