OSFP-Fener: 2 (2,6)
Γράφω αυτό το post 5 μέρες νωρίτερα, όχι γιατί πιστεύω ότι θα αλλάξει αποδόσεις, αλλά γιατί έχω χρόνο.
Αν τα ματς της Πέμπτης (ΠΑΟ και Monaco) κάνουν το λογικό 2/2 στα πανευκολα εντός έδρας τους, η κατάταξη στο top4 θα είναι Real/Pao/Monaco/Barcelona ανεξαρτητου αποτελεσματος στο ματς της Barcelona.
Έτσι το ματς του Ολυμπιακου με τη Fener είναι απλά ένα ματς κατάταξης για τις θέσεις 5-6. Και σε αυτό το ματς, νομίζω πως η λογική λέει πως θα κάνουν μπαμ ποιος θα ΧΑΣΕΙ!!!! Και δε λέω πως η Monaco είναι χειρότερη ομάδα, προς Θεού!!! Αλλά όλη η σεζόν γίνεται για να έχεις πλεονέκτημα έδρας, πράγμα που η Monaco δεν έχει. Πάω όμως και σε μερικά αλλα στοιχεία εκτός της μη έδρας της Monaco, που θα κάνει τον ΟΣΦΠ (αλλά και τη Fener) να επιλέξει Monaco:
1)H Barca έχει βαριά έδρα η οποία επηρεάζει ψυχολογικά τους διαιτητές
2)Η Barca θεωρητικά έχει την υποστήριξη της Euroleague
3)Οι ισπανικές ομάδες ανέκαθεν είχαν σφυρίγματα στα play-offs
4)Φέτος ο ΟΣΦΠ είναι κάκιστος με τις ισπανικές. Έχει μόλις 1/8 νίκες και αυτή με τη Valencia εκτός. 0/2 με Barca.
5)Τη Monaco διαχρονικά την έχει τη τελευταία διετία.
6)H Monaco αν και τρέχει το καλύτερο σερί στα τελευταία 10 ματς, είχε ένα πολύ ευνοϊκό προγραμμα στο τέλος με πολλά εντός έδρας ματς με ομάδες του κάτω μισού της καταταξης και το περίεργο είναι πως στα τελευταία 6-7 ματς έχει κερδίσει όλα της τα παιχνίδια αγκομαχωντας στους 1-3 πόντους με μεγάλες ανατροπές σε κάποια ενώ γνώρισε και μια βαριά ήττα. Αυτό δείχνει πως ισως είναι σε ένα σχετικό ντεφορμαρισμα παρά τα θετικά αποτελέσματα.
Επειδή τον Μπαρτζώκα τον θεωρώ γάτα μεγάλη, δε νομίζω ότι θα πέσει στη παγίδα του ότι κερδίζω τους πάντες και έτσι πάω για τη νίκη.
Το μεγάλο ερώτημα είναι το γιατί να κερδίσει η Fener, αφού και αυτή το ίδιο θέλει και το ίδιο πιστευει για τη Barcelona/Monaco.
Η απάντηση θεωρώ ότι είναι ο Jasikevicius!!!! Ο Λιθουανός απολύθηκε από τη Barcelona ως "άχρηστος" μετά από αποτυχημένες προσπάθειες κατάκτησης της Euroleague με μεγάλο budget. Αν και επίσης τον θεωρώ γάτα να πέσει σε τέτοια παιχνίδια, δε νομίζω ότι θα τον χαλάσει να κυνηγήσει μια ρεβάνς ενάντια στην πρώην ομάδα του!!!!