Πόσο γρήγορος είναι ο ρυθμός σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα ;

• Εκκινητής θέματος Εκκινητής θέματος cosmicsports
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

cosmicsports

New Member
30 Ιολ 2010
3,985
1,508
113
Σε σχέση με την αγορά των κόρνερς γράφω.
Για να προβλέψουμε τα κόρνερ, όβερ ή άντερ, συνήθως πάμε με βάση τη στατιστική των ομάδων. Λέμε λοιπόν "η Ληντς και η Λίβερπουλ βγάζουν τα πιό πολλά κόρνερ, άρα παίζουμε αυτές". Σωστό, όχι λάθος, αλλά είναι αυτός ο καλύτερος τρόπος ;
Όπως θα έχετε παρατηρήσει όσοι ασχολείστε στα κόρνερ, over 9 ας πούμε, η Αγγλία πληρώνει απόδοση 2.00 με 2.10.
Η Νότιος Αμερική όμως πληρώνει 3 ή και 3.50 !
Ποιά είναι η διαφορά ; Είναι το αργό ποδόσφαιρο των νοτιοαμερικάνων. Ακόμα και η εθνική Βραζιλίας παίζει slow motion. Όταν τους βγει ο συνδυασμός είναι ικανοί για εκπληκτικά πράγματα και όλοι είμαστε fan, αλλά το build up τους ήταν και παραμένει αργό. Λέμε για καλές Βραζιλίες δε (η κακή Βραζιλία ήταν το 1990 στη Ρώμη, όλες οι άλλες ομάδες της ήταν καλές).

Τι έχω παρατηρήσει λοιπόν ;
Όταν παίζεται γρήγορη μπάλα και έχουν και οι δύο ομάδες στόχο την επίτευξη τέρματος βγαίνουν πολλά κόρνερ.
Παράδειγμα ο πρόσφατος τελικός του τσάμπιονς ληγκ, Ρεάλ - Ντόρτμουντ. 17 κόρνερ.
Αντιπαράδειγμα, το προχτεσινό Σερβία - Αγγλία. Η Σερβία αμυνόταν ψηλά για να μην φάει γκολ, ο Southgate (Fraudgate) από την άλλη έπαιζε κι αυτός υπερσυντηρητικά. Αποτέλεσμα 3 κόρνερ όλα κι όλα.

Πως βγαίνει κόρνερ η μπάλα ;
Τις περισσότερες φορές είναι η χαμηλή σέντρα από τη γραμμή του άουτ που κόβεται από έναν αμυντικό.
Μετά, σουτ προς την εστία που κόβονται πάλι από αμυντικό ή από τον τερματοφύλακα.
Μετά καμινάδες που αποκρούει η άμυνα σε κόρνερ.
Να βγει κόρνερ με άλλο τρόπο είναι σπάνιο.

Δεν έχουμε κόρνερς λοιπόν στο αργό ποδόσφαιρο αλλά -νομίζω εννοείται- και όταν το ματς έχει κλειδώσει (στο 3-0 βασικά τα παρατάνε και οι μεν και οι δε, ο ένας "πετσέτα". ο άλλος συντήρηση).

Το ζητούμενο είναι λοιπόν μία παράμετρος που να προβλέπει πόσο γρήγορα θα παίξουν οι ομάδες.
Μερικές φορές είναι αρκετά φανερό.
Χτες η Γερμανία, που την ξέρουμε κιόλας αφού όλοι είμαστε κατά βάθος οπαδοί. Στο ρελαντί θα το πήγαινε με τους Ούγγρους ; Και οι Ούγγροι με τη σειρά τους είχαν περιθώρια να μην προσπαθήσουν κι αυτοί για το γκολ ; Αποτέλεσμα 18 κόρνερς.
Αλλά υπάρχει κάποιος που να κρατάει τέτοια στατιστικά ;
Π.χ. σύνολο χιλιομέτρων που έτρεξαν οι αντίπαλοι στο 90λεπτο.

Υπάρχει κάτι ;

Θα απαντησω επειδη ασχολουμαι με κορνερ και εχω αποψη για τα κορνερ......
Οτι λεω ειναι απο προσωπικη εμπειρία .
Πριν κανα δυο χρομια ισως πολυ λιγοτερο...ενα τυπος ξεκινησε να δινει επιλογες για κορνερ.
Ειδικα στο 82 με 83 λεπτο επιαζε ασιατικο οβερ 1 σε αποδοση 1,80 και ανω
Τοτε δε , κανεις δεν επαιζε κορνερ η ισως εγω δεν ειχα ασχοληθει να δω αν παιζει κανεις!
ΔΕτσι επαιζα και εγω με εξαιρετικα αποτελεσματα..... σπανια δεν εβγαινε κορνερ μετα το 83 ...οποτε εστην χειροτερη ειχαμε επιστροφη. Ξεχασα να αναφερω οτι οι επιλογες για κορνερ γινονταν σε ισοπαλους αγωνες η αγωνες με 1 γκολ διαφορα....Σημερα για να βρεις αποδοση 1,80 στο 83 για ακομα ενα κορνερ ουτε με ταμα!!!!85 ισως και 87 λεπτο για ασιατικο 1 και δειτε το και εσεις....σε τετοιους αγωνες εννοω....να εχουν γινει ηδη 7 με 8 κορνερ κλπ/....
Τωρα πριν τοην εναρξη ...δεν εχω αποψη εαν ειναι προβλεψιμο το στοιχημα σε κορνερ/...... ισως ναι ισως οχι...... αλλα κορνερ μετα το 37-38 στο α ημιχρ. ειναι πολυ πιθανο με καλη αποδοση και εμφανηση...εαν εχουν γινει ηδη 4 κορνερ ομως καλο θα ηταν το τελευταιο κορνερ να εχει γινει πριν το 30......το ιδιο και στο 88 λεπτο εαν εχουν γινει 8 κορνερ τουλαχισοτν και το τελευταιο πριν το 80.....(χωρις να ειναι δεσμευτικο) και φυσικα ισοπαλο αποτελεσμα η 1 γκολ διαφορα/......

Θα απαντησω επειδη ασχολουμαι με κορνερ και εχω αποψη για τα κορνερ......
Οτι λεω ειναι απο προσωπικη εμπειρία .
Πριν κανα δυο χρομια ισως πολυ λιγοτερο...ενα τυπος ξεκινησε να δινει επιλογες για κορνερ.
Ειδικα στο 82 με 83 λεπτο επιαζε ασιατικο οβερ 1 σε αποδοση 1,80 και ανω
Τοτε δε , κανεις δεν επαιζε κορνερ η ισως εγω δεν ειχα ασχοληθει να δω αν παιζει κανεις!
ΔΕτσι επαιζα και εγω με εξαιρετικα αποτελεσματα..... σπανια δεν εβγαινε κορνερ μετα το 83 ...οποτε εστην χειροτερη ειχαμε επιστροφη. Ξεχασα να αναφερω οτι οι επιλογες για κορνερ γινονταν σε ισοπαλους αγωνες η αγωνες με 1 γκολ διαφορα....Σημερα για να βρεις αποδοση 1,80 στο 83 για ακομα ενα κορνερ ουτε με ταμα!!!!85 ισως και 87 λεπτο για ασιατικο 1 και δειτε το και εσεις....σε τετοιους αγωνες εννοω....να εχουν γινει ηδη 7 με 8 κορνερ κλπ/....
Τωρα πριν τοην εναρξη ...δεν εχω αποψη εαν ειναι προβλεψιμο το στοιχημα σε κορνερ/...... ισως ναι ισως οχι...... αλλα κορνερ μετα το 37-38 στο α ημιχρ. ειναι πολυ πιθανο με καλη αποδοση και εμφανηση...εαν εχουν γινει ηδη 4 κορνερ ομως καλο θα ηταν το τελευταιο κορνερ να εχει γινει πριν το 30......το ιδιο και στο 88 λεπτο εαν εχουν γινει 8 κορνερ τουλαχισοτν και το τελευταιο πριν το 80.....(χωρις να ειναι δεσμευτικο) και φυσικα ισοπαλο αποτελεσμα η 1 γκολ διαφορα/......

Καλά, πάντα είναι και τύχη.
Στο πρόσφατο φιλικό Γαλλία - Καναδάς έπαιζαν μεν για να περνάει η ώρα αλλά ούτε ένα κόρνερ στο τελευταίο μισάωρο ήταν ένα από τα παράξενα.
Ισόπαλο και υπεροχή του ενός (μορφή ... Ολυμπιακός - Πανσερραϊκός) είναι ταμάμ για κόρνερ (αλλά εξαρτάται και από την απόδοση).
Τώρα η εξάποντη Γερμανία με την Ελβετία περιμένω σούπα εγώ και σε λίγο στο Αγγλία - Δανία με τον μπάμια τον Σουθγκέϊ επίσης. Ιταλία - Ισπανία ερωτηματικό, μάλλον όχι, δεν τους βλέπω για fast forward.

• Like
Αντιδράσεις: betover
  • 20:00
    • Βαγιαδολίδ - Τζιρόνα

Novasports 1HD
  • 21:00
    • Ρεάλ Σοσιεδάδ - Θέλτα

Novasports Start
  • 21:45
    • William Hill Scottish Premiership 2024-25

COSMOTE SPORT 7 HD
  • 22:00