Στοίχημα και φορολογική δήλωση

Scheff arboricola

New Member
2 Ιον 2023
11
3
3
Ήρθε η ώρα να κάνω τη πρώτη μου φορολογική δήλωση εν καιρώ που έχω κέρδη. Τη χρονιά που πέρασε ξεκίνησα αρμπιτραζ και θέλω να σας ρωτήσω τι συμβαίνει με τη φορολογική δήλωση.

1. Φαίνονται σαν έσοδα;
2. Οι αναλήψεις από σκριλλ, ρεβολουτ, φαίνονται στην ΑΑΔΕ? Από εκεί έκανα το 90% των συναλλαγών γιατί θεώρησα ότι ίσως δώσουν μεγαλύτερη κάλυψη. (Στη ρεβολουτ δεν έβαλα ποτέ ΑΦΜ επειδή την άνοιξα 5-6 χρόνια πριν. Τώρα ζητάει και λέει αν δε βάλεις μέχρι τέλος Ιουνίου θα ισχύσουν περιορισμοί λόγω αλλαγής νομοθετικού πλαισίου)

Η λογίστρια είπε πως πρέπει να ζητήσω τις συνολικές κινήσεις της χρονιάς από την κάθε στοιχηματικη. Γενικά δεν την είδα και πολύ έμπειρη σε αυτό το κομμάτι..

3. Οι καταθέσεις με τις αναλήψεις συμψιφιζονται; Γιατί στο αρμπινγκ σε μια εταιρεία μπορεί να κάνεις συνέχεια καταθέσεις γιατί συνεχώς χάνει και η άλλη να κερδίζει και να χρειάζεται αναλήψεις που στην ουσία είναι εικονικές γιατί εσύ τα βάζεις στην άλλη εταιρεία.

Όποιος μπορεί να μου απαντήσει αυτά τα ερωτήματα,κερνάω ιντερνετικη μπύρα

Πιθανώς μόνο εκείνοι που κερδίζουν στον ΟΠΑΠ και πρέπει να τα πάρουν μέσω Τράπεζας. Και μια και ανεφερα ΟΠΑΠ, κανε μια ερώτηση στον πράκτορα σου.

Πιθανώς μόνο εκείνοι που κερδίζουν στον ΟΠΑΠ και πρέπει να τα πάρουν μέσω Τράπεζας. Και μια και ανεφερα ΟΠΑΠ, κανε μια ερώτηση στον πράκτορα σου.
Δεν παίζω ΟΠΑΠ.
Μα και στις ονλαιν μέσω τράπεζας τα παίρνουμε

Δεν παίζω ΟΠΑΠ.
Μα και στις ονλαιν μέσω τράπεζας τα παίρνουμε
Κινο, τζοκερ, λοττο?

Ανέφερες ότι δεν τα παίρνεις στην τράπεζα , από την στοιχηματικη αλλά σε πορτοφόλια. Οπότε υπέθεσα ότι θα είχες προμηθευτεί και τις κάρτες τους.

Κινο, τζοκερ, λοττο?

Ανέφερες ότι δεν τα παίρνεις στην τράπεζα , από την στοιχηματικη αλλά σε πορτοφόλια. Οπότε υπέθεσα ότι θα είχες προμηθευτεί και τις κάρτες τους.
Ναι χρησιμοποιώ τη ρεβολουτ από όπου ξεδοευω τα λεφτά από τα κέρδη μου και χρησιμοποιώ και τη σκριλλ για να μεταφέρω από τη μια στην άλλη. Το θέμα μου είναι πως η ρεβολουτ πλέον ζητάει ΑΦΜ και δεν θυμάμαι αν η σκριλλ το είχε σαν προϋποθέση για verification.

Ναι χρησιμοποιώ τη ρεβολουτ από όπου ξεδοευω τα λεφτά από τα κέρδη μου και χρησιμοποιώ και τη σκριλλ για να μεταφέρω από τη μια στην άλλη. Το θέμα μου είναι πως η ρεβολουτ πλέον ζητάει ΑΦΜ και δεν θυμάμαι αν η σκριλλ το είχε σαν προϋποθέση για verification.
Δεν τζογαρω. Αρμπιτραζ κανω

Στη φορολογική δήλωση δεν φαίνονται σαν έσοδα.Έχουν ειδικό κωδικό 781/782 και είναι προφορολογημένα.Δηλαδή ζητάς εσύ από την εταιρία που παίζεις να σου βγάλει μια βεβαίωση κερδών για το έτος πχ 2022 και στη βεβαίωση γράφει οτι πχ ο τάδε , έπαιξε αυτό το συνολικό ποσό στην εταιρία μας και το μικτό κέρδος του είναι αυτό.Το συνολικό ποσό φόρων που παρακρατήθηκαν και αποδώθηκαν στο ελληνικό δημόσιο είναι αυτό , και το καθαρό ποσό είναι αυτό.Το καθαρό ποσό μπαίνει στους παραπάνω κωδικούς 781/782.

Στη φορολογική δήλωση δεν φαίνονται σαν έσοδα.Έχουν ειδικό κωδικό 781/782 και είναι προφορολογημένα.Δηλαδή ζητάς εσύ από την εταιρία που παίζεις να σου βγάλει μια βεβαίωση κερδών για το έτος πχ 2022 και στη βεβαίωση γράφει οτι πχ ο τάδε , έπαιξε αυτό το συνολικό ποσό στην εταιρία μας και το μικτό κέρδος του είναι αυτό.Το συνολικό ποσό φόρων που παρακρατήθηκαν και αποδώθηκαν στο ελληνικό δημόσιο είναι αυτό , και το καθαρό ποσό είναι αυτό.Το καθαρό ποσό μπαίνει στους παραπάνω κωδικούς 781/782
Αν δεν τα δηλώσω καθόλου; Υπάρχουν επιπτώσεις;

Αν δεν τα δηλώσω καθόλου; Υπάρχουν επιπτώσεις;
εαν μιλάμε για μικροποσά δεν θα νοιαστεί κανείς από την εφορία.Εαν μιλάμε για μεγάλο ποσό τότε καλό θα ήταν να δηλωθεί για να μπορείς να δικιολογήσεις μια ενδεχόμενη μελλοντική αγορά με αυτά τα χρήματα.Αυτό είναι γενικός κανόνας , όχι μόνο για το στοίχημα.Δεν έχεις ξανακάνει ποτέ σου φορολογική δήλωση;

Ήρθε η ώρα να κάνω τη πρώτη μου φορολογική δήλωση εν καιρώ που έχω κέρδη. Τη χρονιά που πέρασε ξεκίνησα αρμπιτραζ και θέλω να σας ρωτήσω τι συμβαίνει με τη φορολογική δήλωση.

1. Φαίνονται σαν έσοδα;
2. Οι αναλήψεις από σκριλλ, ρεβολουτ, φαίνονται στην ΑΑΔΕ? Από εκεί έκανα το 90% των συναλλαγών γιατί θεώρησα ότι ίσως δώσουν μεγαλύτερη κάλυψη. (Στη ρεβολουτ δεν έβαλα ποτέ ΑΦΜ επειδή την άνοιξα 5-6 χρόνια πριν. Τώρα ζητάει και λέει αν δε βάλεις μέχρι τέλος Ιουνίου θα ισχύσουν περιορισμοί λόγω αλλαγής νομοθετικού πλαισίου)

Η λογίστρια είπε πως πρέπει να ζητήσω τις συνολικές κινήσεις της χρονιάς από την κάθε στοιχηματικη. Γενικά δεν την είδα και πολύ έμπειρη σε αυτό το κομμάτι..

3. Οι καταθέσεις με τις αναλήψεις συμψιφιζονται; Γιατί στο αρμπινγκ σε μια εταιρεία μπορεί να κάνεις συνέχεια καταθέσεις γιατί συνεχώς χάνει και η άλλη να κερδίζει και να χρειάζεται αναλήψεις που στην ουσία είναι εικονικές γιατί εσύ τα βάζεις στην άλλη εταιρεία.

Όποιος μπορεί να μου απαντήσει αυτά τα ερωτήματα,κερνάω ιντερνετικη μπύρα
1.φαινοται σαν εσοδα. Αν τα χεις βγαλει απο ελληνικη στοιχηματικη ολα καλα γιτι εχουν ηδη φορολογηθει.Αν το εχεις κανει απο εξωτερικου θα εχεις θεμα
2 ναι πλεον ολες μιλανε στην ααδε.
3.καθε στοιχηματικη θα σου δωσει μια δηλωση με βαση τα καθαρα σου κερδη....δηλαδη τι τζιρο εχεις κανει και ποσα κερδη

Καλησπέρα μάγκες . Σκέφτομαι να ζητήσω βεβαίωση κερδών από bet365 και fonbet(ξεφύγαμε το 2023 και πρέπει να δηλωθεί ). Έχω έναν δισταγμό βέβαια μήπως αυτό τους " ξυπνήσει " και φέρει κάποιο λιμιτ της τάξεως του 1€( ναι σε κάποιες εταιρίες μου παλαιές έχει συμβεί ) . Σε μια πρώτη διερευνητική επαφή η απάντηση στο τσατ ήταν κάνε εσύ αίτηση θα γίνει ενας έλεγχος και αν χρειαστεί κάτι απο έγγραφα στο ζητάμε ...και λίγο αόριστα ως προς χρόνους εκδότης (ανάλογα τον φόρτο του τμήματος κτλπ)....(ρώτησα αν ο έλεγχος θα φέρει κάποιο πάγωμα στον λογαριασμό είπαν όχι όλα κανονικά ) Λοιπόν αποριες : 1. δεν υπάρχει κάποιο νομοθετικό πλαίσιο που ορίζει την διαδικασία; ( διάβασα κάπου για αποστολή εκκαθαριστικού) 2. Πόσο καιρό διαρκεί η διαδικασία 3. Είναι κάποιος που με το που ζήτησε βεβαίωση είχε κάποιο θέμα ; είτε λιμιτ είτε πέρα του εκκαθαριστικού να ζητάνε κάτι άλλο κτλπ . Ρωτάω γιατί ακροβατω μεταξύ δύο σκέψεων 1. πρέπει να ζητήσεις βεβαίωση γιατί είναι μεγάλα ποσά και η εφορία θα ρωτήσει πόθεν έσχες 2. άστο μην τους ξυπνήσεις - βρουν κάποια αφορμή και σε λιμιταρουν κατά τον " έλεγχο" ( είναι οι δύο καλύτερες εταιρείες για μένα και δεν θα έχω το ίδιο επίπεδο παιχνιδιού σε άλλες έν Ελλάδι ) και αν ζητήσει η εφορία τι και πως το προσπαθείς τότε ( αν και λέχθηκε ότι δίνουν για το προηγούμενο έτος ). Σημειωτέον στην μια είμαι πελάτης 10+χρόνια στην άλλη από όταν ήρθε 2-3 χρόνια πριν .Όποιος ξέρει ευπρόσδεκτη η γνωση /γνώση...

Καλημέρα.
Eπειδή κάπου είδα ότι ο πίνακας 6 του Ε1 έρχεται προσυμπληρωμένος, ξέρουμε τι παίζει να γίνει εκεί? Θα φαίνονται πχ οι αναλήψεις που ξαναγίναν καταθέσεις στον πίνακα για κάλυψη τεκμηρίων ενώ δεν υπάρχει επί της ουσίας μεταβολή περιουσίας, εφόσον τα χρήματα ξαναπαίκτηκαν? Έχουμε καμμιά εικόνα αν θα δεηθούν οι στοιχηματικές με εφορία και τράπεζες να συμψηφίσουν καταθέσεις/αναλήψεις ώστε να φαίνονται μόνο κέρδη επί της ουσίας? Ή θα εμφανίζονται μαργαριτάρια στις φορολογικές δηλώσεις χωρίς λόγο και θα κυνηγάμε βεβαιώσεις κερδών σε χρονιές με χασούρα? Το βλέπω να πετάει κάθε στοιχηματική τα δικά της

Καλημέρα.
Eπειδή κάπου είδα ότι ο πίνακας 6 του Ε1 έρχεται προσυμπληρωμένος, ξέρουμε τι παίζει να γίνει εκεί? Θα φαίνονται πχ οι αναλήψεις που ξαναγίναν καταθέσεις στον πίνακα για κάλυψη τεκμηρίων ενώ δεν υπάρχει επί της ουσίας μεταβολή περιουσίας, εφόσον τα χρήματα ξαναπαίκτηκαν? Έχουμε καμμιά εικόνα αν θα δεηθούν οι στοιχηματικές με εφορία και τράπεζες να συμψηφίσουν καταθέσεις/αναλήψεις ώστε να φαίνονται μόνο κέρδη επί της ουσίας? Ή θα εμφανίζονται μαργαριτάρια στις φορολογικές δηλώσεις χωρίς λόγο και θα κυνηγάμε βεβαιώσεις κερδών σε χρονιές με χασούρα?
Eχω ετησιο εισοδημα 35000, οι δαπανες που εκανα μεσω καρτας ειναι 80000 (65000 στο στοιχημα λογω ανακυκλωσης των ιδιων χρηματων με πολλες καταθεσεις αναληψεις στις στοιχηματικες). Eχω χασουρα στα στοιχηματα μου οποτε δεν μπορω να λαβω βεβαιωση κερδων. Τι ειναι προσυμπληρωμενο στην φορολογικη και τι μπορω να συμπληρωσω εγω για να μην εχω καποια αρνητικη επιπτωση;

Eχω ετησιο εισοδημα 35000, οι δαπανες που εκανα μεσω καρτας ειναι 80000 (65000 στο στοιχημα λογω ανακυκλωσης των ιδιων χρηματων με πολλες καταθεσεις αναληψεις στις στοιχηματικες). Eχω χασουρα στα στοιχηματα μου οποτε δεν μπορω να λαβω βεβαιωση κερδων. Τι ειναι προσυμπληρωμενο στην φορολογικη και τι μπορω να συμπληρωσω εγω για να μην εχω καποια αρνητικη επιπτωση;
ο 049 είναι ανοιχτός κωδικός για αυτόν ακριβώς τον λόγο. για να συμπληρώνεις αυτό που ισχύει πραγματικά. οπότε γράφεις μόνο της γνήσιες αγορές πληρωμές με κάρτα και βγάζεις εκτός της καταθέσεις.

• Like
Αντιδράσεις: dim95zerv
ο 049 είναι ανοιχτός κωδικός για αυτόν ακριβώς τον λόγο. για να συμπληρώνεις αυτό που ισχύει πραγματικά. οπότε γράφεις μόνο της γνήσιες αγορές πληρωμές με κάρτα και βγάζεις εκτός της καταθέσεις.
Ο 781 συμπληρωνεται αυτοματα; Τι πρεπει να γραφει εφοσον συνολικα υπαρχει ζημια

Ο 781 συμπληρωνεται αυτοματα; Τι πρεπει να γραφει εφοσον συνολικα υπαρχει ζημια
Στον κωδικό 781 μπαίνει το καθαρό ποσό ολόκληρης της χρονιάς.Στη βεβαίωση της στοιχηματικής που θα πάρεις αναγράφει το συνολικό ποσο που παίχθηκε , το μικτό ποσό που κέρδισες , ο φόρος που παρακρατήθηκε για το Ελληνικό Δημόσιο , και τέλος το καθαρό ποσό που κερδήθηκε που βάζει ο λογιστής σου στο πεδίο 781 του Ε1.
Ενδεικτικά....
Screenshot_1.png

Στον κωδικό 781 μπαίνει το καθαρό ποσό ολόκληρης της χρονιάς.Στη βεβαίωση της στοιχηματικής που θα πάρεις αναγράφει το συνολικό ποσο που παίχθηκε , το μικτό ποσό που κέρδισες , ο φόρος που παρακρατήθηκε για το Ελληνικό Δημόσιο , και τέλος το καθαρό ποσό που κερδήθηκε που βάζει ο λογιστής σου στο πεδίο 781 του Ε1.
Ενδεικτικά....
Σε περιπτωση ζημιας μπαινει αρνητικο ποσο; Βεβαιωση κερδων δεν μπορει να δοθει, σωστα;

Σε περιπτωση ζημιας μπαινει αρνητικο ποσο; Βεβαιωση κερδων δεν μπορει να δοθει, σωστα;
Αυτό δεν το γνωρίζω.Το λογικό όμως είναι να μην μπαίνει αρνητικό ποσό στη δήλωση.
Τώρα για το ποσό των 65Κ που λες οτι έκανες ανακύκλωση , εαν τυχόν κληθείς από εφορία (που δεν νομίζω) να εξηγήσεις , μπορείς πολύ απλά να ζητήσεις από την τράπεζά σου που έγιναν οι αναλήψεις/καταθέσεις το statement αυτών των συναλλαγών ως αποδεικτικό.Απόσο γνωρίζω η εφορία έχει άμεση διασύνδεση με τα πιστωτικά ιδρύματα και ξέρουν ανα πάσα στιγμή το balance του κάθε λογαριασμού και ποια θεωρούνται έσοδα και ποια έξοδα.
Πάντως αυτό το μπάσε/βγάλε που κάνεις στα κερδισμένα χρήματα δεν το βλέπω λογικό.Εγώ παλιά έκανα καταθέσεις σε στοιχηματικές και άφηνα το ποσό μέσα όσο αύξανε.Όταν ήταν να κάνω ανάληψη , πάντα άφηνα κάποιο υπόλοιπο για να είναι διαθέσιμο για παίξιμο.Έτσι μέσα στη χρονιά φαινόμουν να κάνω πολύ λίγες καταθέσεις (όποτε το μηδένιζα δηλαδή).
Οι στοιχηματικές δεν νομίζω να σου δίνουν βεβαίωση όταν έχεις αρνητικό κέρδος.

• Like
Αντιδράσεις: dim95zerv
  • 18:00
    • UEFA Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών U-19

ΕΡΤ3
  • 21:00
    • UEFA Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών U-19

ΕΡΤ3
  • 18:15:00
    • Σουηδία - Μεγάλη Βρετανία

ΕΡΤ2
  • 20:30:00