Στοίχημα και φορολογική δήλωση

Καλησπέρα σας, αντιμετωπιζω κι εγώ το ίδιο θέμα έχω δαπάνες 100.000 ευρώ από ανακύκλωση κεφαλαίου σε στοιχηματισμο και το εισόδημα μου είναι 13.000. Στη δήλωση του 25 είχα δαπάνες 43.000 αλλά δεν με ενόχλησαν απ' την εφορία. Θα έχω πιστεύετε θέμα για το 26;

Καλησπέρα σας, αντιμετωπιζω κι εγώ το ίδιο θέμα έχω δαπάνες 100.000 ευρώ από ανακύκλωση κεφαλαίου σε στοιχηματισμο και το εισόδημα μου είναι 13.000. Στη δήλωση του 25 είχα δαπάνες 43.000 αλλά δεν με ενόχλησαν απ' την εφορία. Θα έχω πιστεύετε θέμα για το 26;
Δηλωσες 43.000 περυσι σαν εξοδα η λιγοτερα;

Άρη ανεξαρτήτως του τι θα γίνει, μην καταθέτεις με κάρτα από δω και πέρα.

Σκέψου πως για κάθε 100 ευρώ που καταθέτεις επώνυμα εσύ διαδικτυακά,υπάρχει κάποιος που καταθέτει ανώνυμα σε ένα πρακτορείο επίγειο ΟΠΑΠ.Ο νόμος δεν λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Δεν προκύπτει κάτι ποινικό,όμως δεν αναιρεί το δικαίωμα στην εφορεία να διενεργεί τυχαίους ή στοχευμένους ελέγχους σύμφωνα με τα κριτήρια που η ηγεσία ορίζει.
Οι δαπάνες που λές
Α)Αν στο ποσό των 100.000 εμπεριέχονται αγορές καταναλωτικών αγαθών συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 13000 υπάρχει πιθανότητα ελέγχου.
Β)Η συμμετοχή σε τυχερά παίγνια δεν νοείται ως καταναλωτικό αγαθό,δεν έχει καμία λογιστική αξία.
Γ)Η βεβαίωση κερδών καλύπτει των παίκτη που κερδίζει ποσά που αυξάνουν την ονομαστική αγοραστική του δύναμη.
Ήταν δύσκολο για τις τράπεζες να διαχωρίσουν τα στοιχεία που αποστέλλουν στο υπουργείο Οικονομικών ποιες πληρωμές με «πλαστικό χρήμα» αφορούν αγορές καταναλωτικών αγαθών,έτσι μας τα βάζουν όλα μέσα.

Διευκρινίζεται ακόμη ότι δεν συμπεριλαμβάνονται δαπάνες που δεν είναι καταναλωτικές και ως εκ τούτου δεν περιλαμβάνονται στους παραπάνω δείκτες.
* Το κόστος αγοράς κρατικών λαχείων, τα ποσά που καταβάλλονται για τη συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια (πχ. ΚΙΝΟ, ΣΤΟΙΧΗΜΑ, κλπ) και η δαπάνη εισόδου σε καζίνο.
Η φορολογική δήλωση έχει δεκάδες παραμέτρους,διαφορετικές για τον καθένα η παράθεση μονομερών ή ελλειπών στοιχείων μπορεί να οδήγήση σε παραπληροφόρηση ή λανθασμένες διαπιστώσεις.

Τελευταία επεξεργασία:
  • Like
Αντιδράσεις: Didi
Η κατάθεση στη στοιχηματικη με τραπεζική πληρωμή με κωδικό RF δεν παιρνιεται σαν δαπάνη στο αφορολογητο σωστά;

Εχω εισοδηματα 10000 και 83000 σε ανακυκλωση χρηματων.Πωε γινεται να μην εχουν ενοχλησει εδω και δεκαετια.ενω καποιοι δεχονται κλησεις απ την εφορια? Μηπως να αλλαζατε λογιστη ρε παιδια?
Να σε ρωτήσω κάτι?οι δαπανες που φαινονται στο αφορολογητο της τραπεζας αυτές σου εμφανίστηκαν στο 049 της φορολογικής δηλαδή 83000?

Να σε ρωτήσω κάτι?οι δαπανες που φαινονται στο αφορολογητο της τραπεζας αυτές σου εμφανίστηκαν στο 049 της φορολογικής δηλαδή 83000?
O κωδικός 049 δεν συμπληρώνεται απο την τράπεζα,είναι ενεργός κωδικός πατώντας πάνω του ανοίγει ενα παράθυρο όπου εμφανίζονται όλες οι ηλεκτρονικές συναλλαγές που έχουμε πραγματοποιήσει με κάρτες συστημικών τραπεζών,ο φορολογούμενος συμπληρώνει τον κωδικό σύμφωνα με τις καταναλωτικές δαπάνες που χτίζουν το αφορολόγητο.

O κωδικός 049 δεν συμπληρώνεται απο την τράπεζα,είναι ενεργός κωδικός πατώντας πάνω του ανοίγει ενα παράθυρο όπου εμφανίζονται όλες οι ηλεκτρονικές συναλλαγές που έχουμε πραγματοποιήσει με κάρτες συστημικών τραπεζών,ο φορολογούμενος συμπληρώνει τον κωδικό σύμφωνα με τις καταναλωτικές δαπάνες που χτίζουν το αφορολόγητο.
Οι καταθεσεις σε στοιχηματικες δεν προσμετρωνται εκεί?Θα υπάρξει θέμα λέτε επειδή και εγώ εχω θέμα με αυτο ?οι δαπανες που μου εμφανιζονται στο e banking ειναι διπλάσιες του εισοδήματος μου .

Οι καταθεσεις σε στοιχηματικες δεν προσμετρωνται εκεί?Θα υπάρξει θέμα λέτε επειδή και εγώ εχω θέμα με αυτο ?οι δαπανες που μου εμφανιζονται στο e banking ειναι διπλάσιες του εισοδήματος μου .
Έχεις θέμα( δηλ.ηΑΑΔΕ σε έχει ενοχλήσει ή ο λογιστής σου σου λέει πως δεν βγαίνουν τα νούμερα) ή νομίζεις πως θα έχεις θέμα(δηλ.φοβία,ταραχή κτλ).
Οι δαπάνες στο ebanking μου υπήρξαν διπλάσιες,τριπλάσιες και τετραπλάσιες ανα χρονιά δεν είχα πρόβλημα.Αυτό δεν σημαίνει οτι κανείς δεν θα έχει πρόβλημα κάθε φορολογούμενος διαθέτει,κατέχει,εμπίπτει σε διαφορετικές κατηγορίες και αντιμετωπίζεται ως μεμονομένη περίπτωση.
Οι βασικές αρχές πάντως αναφέρουν πως η συμμετοχή σε παίγνια δεν προσμετρώνται ως καταναλωτικές δαπάνες.

• Like
Αντιδράσεις: BetLaden
Έχεις θέμα( δηλ.ηΑΑΔΕ σε έχει ενοχλήσει ή ο λογιστής σου σου λέει πως δεν βγαίνουν τα νούμερα) ή νομίζεις πως θα έχεις θέμα(δηλ.φοβία,ταραχή κτλ).
Οι δαπάνες στο ebanking μου υπήρξαν διπλάσιες,τριπλάσιες και τετραπλάσιες ανα χρονιά δεν είχα πρόβλημα.Αυτό δεν σημαίνει οτι κανείς δεν θα έχει πρόβλημα κάθε φορολογούμενος διαθέτει,κατέχει,εμπίπτει σε διαφορετικές κατηγορίες και αντιμετωπίζεται ως μεμονομένη περίπτωση.
Οι βασικές αρχές πάντως αναφέρουν πως η συμμετοχή σε παίγνια δεν προσμετρώνται ως καταναλωτικές δαπάνες.
Δεν το έθεσα σωστά. Φοβάμαι εγω πως θα εχω θέμα. Εχω φορολογικη 30000 και δαπανες σύμφωνα με το e banking 55000 δαπανες (το μεγαλύτερο ποσοστό ειναι απο καταθεσεις αναλήψεις και πάλι καταθεσεις )σε στοιχηματικες χωρίς κέρδος. Και ηθελα να ξέρω αν στη φορολογικη που καναμε φετος εμφανίστηκαν στη φορολογικη οι δαπανες των στοιχημάτων η αποκλειστικά απο το σύστημα.αυτο

Δεν το έθεσα σωστά. Φοβάμαι εγω πως θα εχω θέμα. Εχω φορολογικη 30000 και δαπανες σύμφωνα με το e banking 55000 δαπανες (το μεγαλύτερο ποσοστό ειναι απο καταθεσεις αναλήψεις και πάλι καταθεσεις )σε στοιχηματικες χωρίς κέρδος. Και ηθελα να ξέρω αν στη φορολογικη που καναμε φετος εμφανίστηκαν στη φορολογικη οι δαπανες των στοιχημάτων η αποκλειστικά απο το σύστημα.αυτο
Ο κωδικός ΠΡΟ-συμπληρώνεται απο την εφορία και είναι ανοικτός για διορθώσεις στον φορολογούμενο.
Αν έχουν υπολογιστεί όπως φοβάσαι χωρίς διόρθωση απο μέρους σου,θα σήμαινε πως έχεις ξεπεράσει το απαιτούμενο όριο που αντιστοιχεί στο εισόδημα σου και κατα την εκκαθάρριση θα είχες χρεωστικό υπόλοιπο επι τις εκατό του ποσού που υπερβαίνει τις καταναλωτικές δαπάνες σου.
Αν δεν είχες χρεωστικό υπόλοιπο τότε δεν υπολογίστηκαν.

Ο κωδικός ΠΡΟ-συμπληρώνεται απο την εφορία και είναι ανοικτός για διορθώσεις στον φορολογούμενο.
Αν έχουν υπολογιστεί όπως φοβάσαι χωρίς διόρθωση απο μέρους σου,θα σήμαινε πως έχεις ξεπεράσει το απαιτούμενο όριο που αντιστοιχεί στο εισόδημα σου και κατα την εκκαθάρριση θα είχες χρεωστικό υπόλοιπο επι τις εκατό του ποσού που υπερβαίνει τις καταναλωτικές δαπάνες σου.
Αν δεν είχες χρεωστικό υπόλοιπο τότε δεν υπολογίστηκαν.
Έγινε. Σε ευχαριστώ πολυ

Eχω ετησιο εισοδημα 35000, οι δαπανες που εκανα μεσω καρτας ειναι 80000 (65000 στο στοιχημα λογω ανακυκλωσης των ιδιων χρηματων με πολλες καταθεσεις αναληψεις στις στοιχηματικες). Eχω χασουρα στα στοιχηματα μου οποτε δεν μπορω να λαβω βεβαιωση κερδων. Τι ειναι προσυμπληρωμενο στην φορολογικη και τι μπορω να συμπληρωσω εγω για να μην εχω καποια αρνητικη επιπτωση;
Είχες κάποιο θεμα τελικά με τις δαπανες σου στη φορολογικη?γιατι φετος με απασχολεί ακριβώς το ίδιο πράγμα.

• 20:00
    • Μπιλμπάο - Οσασούνα

Novasports 1HD
  • 20:00
    • Μαγιόρκα - Βαλένθια

Novasports Start
  • 21:45
    • Λέστερ - Χαλ

COSMOTE SPORT 3 HD
  • 22:00
    • Ίντερ - Κόμο

Novasports 2HD