Φορολογική δήλωση - δαπανες - στοιχηματισμός

• Εκκινητής θέματος Εκκινητής θέματος Eva pr
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Eva pr

New Member
26 Φεβ 2025
2
0
1
Καλησπέρα αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα οποίος ξέρει να με βοηθήσει!
Στη φορολογική έχω εισόδημα 10-12 χιλ αλλά η δαπάνες μου στη κάρτα μου είναι 23 χιλ για το έτος 2024 λόγω στοιχηματισμού στην ουσία δν είχα κάποιο κέρδος γιατί από αυτά δν έμειναν τίποτα στην άκρη. Τι γίνεται τώρα; Διαβάζω διάφορα και ανχωνομαι με την φορολογική που θα κάνω φέτος πρέπει να δηλώσω κάτι ή να τα αφήσω όπως έχει και ότι γίνει; Φοβάμαι μην με φωνάξουν από την εφορία με την διαφορά που υπάρχει.

Δικαιολογείται με την λεγόμενη "ανάλωση κεφαλαίου".

Αν όμως καθε χρόνο δηλώνεις πάντα λιγοτερα αποσα καταγραφονται οτι ξοδευεις... τοτε θα εχεις θεμα σε τυχον έλεγχο. Εκτος αν εχεις μεγάλη ανάλωση κεφαλαίου απο παλια... Ο λογιστης σου τα ξερει καλυτερα...

Πάντως αυτη την στιγμή δεν μπορεις να κανεις κάτι οσον αφορά το στοίχημα αφου στην δήλωση μπαίνουν μονο τα κέρδη.

• Like
Αντιδράσεις: goal2
Ενας λογιστης μπορει να σου απαντησει σε αυτο, αν κοιταξει εισοδηματα και δαπανες απο προηγουμενες δηλωσεις σου..Αν πχ το 2020 ειχες 14κ εισοδημα και ειχες 2κ δαπανες, τοτε εισαι καλλυμενος. Τα εισοδηματα απο προηγουμενες χρονιες ισχυουν για 10 ετη..Αν πχ το 2024 ειχες 50κ εισοδημα και στις επομενες δηλωσεις σου ως το 2034 δηλωνεις 0, τοτε αυτα τα 50κ μπορουν να σου καλυψουν τεκμηρια και δαπανες ως το 2034.

• Like
Αντιδράσεις: BetLaden
Καλησπέρα αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα οποίος ξέρει να με βοηθήσει!
Στη φορολογική έχω εισόδημα 10-12 χιλ αλλά η δαπάνες μου στη κάρτα μου είναι 23 χιλ για το έτος 2024 λόγω στοιχηματισμού στην ουσία δν είχα κάποιο κέρδος γιατί από αυτά δν έμειναν τίποτα στην άκρη. Τι γίνεται τώρα; Διαβάζω διάφορα και ανχωνομαι με την φορολογική που θα κάνω φέτος πρέπει να δηλώσω κάτι ή να τα αφήσω όπως έχει και ότι γίνει; Φοβάμαι μην με φωνάξουν από την εφορία με την διαφορά που υπάρχει.
Την ιδια απορια εχω και εγω να σας ρωτησω κανατε την φορολογικη για το 2024;

Πιστεύω πως πρέπει να διαχωρίσετε τις καταναλωτικές δαπάνες που όντως πρέπει να βρίσκονται σε μία λογική αντιστοιχία με τα εισοδήματα ΚΑΙ τις δαπάνες που γίνονται με σκοπό την συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια ή στόίχημα.
Οι τράπεζες στέλνουν συγκεντρωτικά τις δαπάνες δεν κάνουν διαχωρισμό,ο φορολογούμενος οφείλει να καταγράψει τις δαπάνες που συμβάλλουν στο αφορολόγητο και να συμπληρώσει το σωστό ποσό.
Αν καταθέτεις στις στοιχηματικές 1000 ευρώ κάθε μήνα και τα βγάζεις 1100 στις 20 κάθε μήνα,για να το ξανακάνεις τον επομενο μήνα τότε είναι σίγουρο πως θα έχεις διπλάσιο ή τριπλάσιο ποσό ως έξοδα.Τα πραγματικά σου όμως καταναλωτικά έξοδα δεν θα υπερβαίνουν το εισόδημα σου +1200 κέρδη κάτι που δικαιολογείται ζητώντας μία ετήσια βεβαίωση απο την στοιχηματική.Αν βάζεις 1000 και βγάζεις πάλι 1000,τότε ναι μεν εισόδημα 10000,έξοδα πάνω απο 22.000 αλλά τα 12000 αφορούν συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια.
Οι τράπεζες δεν τα διαχωρίζουν ,η ΑΑΔΕ όμως όταν κάνει ελέγχους μπορεί και το βλέπει(πρόσφατα υπήρξαν δημοσιευματα).Κάθε φορολογούμενος όμως είναι διαφορετική περίπτωση και οι παράμετροι μιας φορολογικής δήλωσης είναι εκατοντάδες.
Ξέρώ άτομο απο το 2019 εισοδήματα 12000-15000,έξοδα λόγω συχνών καταθέσεων-αναλήψεων 30000-45000,και δεν έχει απασχολήσει ποτέ την εφορία τα έξι αυτά χρόνια και χωρίς λογιστή.

Τώρα ας δώσω και ένα παράδειγμα.
Την ίδια ώρα που εγώ βάζω 100 ευρώ σε μία στοιχηματική για να παιξω απόδοση1,10 και να βγάλω 10ευρώ κέρδος και τα κάνω ανάληψη110 γιατί θέλω να βάλω 100 σε άλλη στοιχηματική να ξαναπαίξω 100 πάλι στο ίδιο μοτίβο και το κάνω αυτό συνέχεια επι 14 στοιχηματικές (αλλάζω στοιχηματικές μήπως και γλιτώσω τους περιορισμούς στο στοίχημα),η τραπεζική μου κάρτα θα παρουσιάσει δυσθεώρητα ποσά στο τέλος της χρονιάς.
Αν λοιπόν το αδερφάκι μου κάνει αυτό τον κύκλο σε ένα φυσικο κατάστημα οπαπ με μετρητά ,η εφορία δεν θα γνωρίζει καν την υπαρξή του.
Αν ο πρώτος κάνει κάτι το επιλήψιμο και η εφορία του επιβάλλει πρόστιμο ή τιμωρία γιατί τον ταυτοποίησε ηλεκτρονικά δεν θα όφειλε να κάνει το ίδιο και για τον δευτερο?
Νομίζω οποιοδήποτε πρόστιμο προσβάλλεται άμεσα στο δικαστήριο και αν όχι τουλάχιστον ξέρουμε τι δεν πρέπει να κάνουμε και τι πρέπει.

Τελευταία επεξεργασία:
Το πρόβλημα ξεκινά από τις τράπεζες, οι οποίες θεωρούν ως έξοδα τη μεταφορά χρημάτων προς μια στοιχηματική πλατφόρμα.

Έξοδα είναι κάτι όταν το σπαταλάς και το χάνεις. Δεν πληρώνεις κάποιο λογαριασμό, δεν αγόρασες κάτι, είναι μεταφορά χρημάτων. Αν αύριο μεταφέρω τα ίδια χρήματα πίσω στον λογαριασμό μου, δεν θα μπορέσω να πάρω κάποιο αποδεικτικό (όπως π.χ. βεβαίωση κερδών), γιατί δεν κέρδισα τίποτα.

'Αλλο παράδειγμα, αν μεταφέρεις 500 ευρώ και έχεις κέρδος 100 ευρώ, θα λάβεις βεβαίωση για τα 100 ευρώ. Ωστόσο, σύμφωνα με την παραπάνω λογική, θα δηλώσεις έξοδα 500 ευρώ και κέρδος από το στοίχημα 100 ευρώ και αυτό θα πρέπει να γράψεις. Αυτό είναι κάτι που δεν είναι ορθό, γιατί φαίνεται σπατάλη 400 ευρώ.

Η μεταφορά χρημάτων προς μια στοιχηματική πλατφόρμα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως έξοδο, εκτός αν τα χάσεις.

Τελευταία επεξεργασία:
Το πρόβλημα ξεκινά από τις τράπεζες, οι οποίες θεωρούν ως έξοδα .

Η μεταφορά χρημάτων προς μια στοιχηματική πλατφόρμα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως έξοδο, εκτός αν τα χάσεις.
Εδώ η εν μέρη διαπίστωση του προβλήματος που δημιουργούν οι τράπεζες.....
Ωστόσο, στην πορεία διαπιστώθηκε ότι επειδή πληρωμές λογαριασμών ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, κινητής και σταθερής τηλεφωνίας γίνονται με τη χρήση καρτών σε σούπερ μάρκετ, πρακτορεία ΟΠΑΠ και άλλα καταστήματα θα ήταν δύσκολο για τις τράπεζες να διαχωρίσουν τα στοιχεία που αποστέλλουν στο υπουργείο Οικονομικών ποιες πληρωμές με «πλαστικό χρήμα» αφορούν αγορές καταναλωτικών αγαθών και ποιες εξόφληση λογαριασμών.
Εδώ δεν μας ενδιαφέρει τι πιστευει η τράπεζα αλλά τι υπολογίζει η εφορία.....

Διευκρινίζεται ακόμη ότι δεν συμπεριλαμβάνονται δαπάνες που δεν είναι καταναλωτικές και ως εκ τούτου δεν περιλαμβάνονται στους παραπάνω δείκτες.
* Το κόστος αγοράς κρατικών λαχείων, τα ποσά που καταβάλλονται για τη συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια (πχ. ΚΙΝΟ, ΣΤΟΙΧΗΜΑ, κλπ) και η δαπάνη εισόδου σε καζίνο.
Τέλος το αλισβερίσι που γίνεται μεταξύ των παικτών και των στοιχηματικών και που πάνε τα χρήματα μας,αν είναι δικά μας πάντοτε,αν παραχωρούνται(μεταφέρονται στο ενεργητικό της στοιχηματικής) και επιστρέφουν ως κέρδη είναι μία άβυσσος.Βλέπετε αν παίξεις 1 ευρώ και κερδίσεις 5,το παιχνίδι δεν αναφέρει κέρδισες 4 ευρώ λέει κέρδισες 5 ευρώ.Αν ξεκινήσεις στις 21.00 να παίζεις με 100 ευρώ και φθάσεις στις 22.00 να έχεις 5 ευρώ και στις 22.02 κάνεις μία νίκη 195ευρώ ,θα φορολογηθείς για κέρδη αξίας 195 ευρώ,ενώ στην πραγματικότητα είσαι μόλις 100 ευρώ πάνω.
Αναρωτιέμαι στους πόσους βαθμούς,γίνεται το καλό το ξέπλυμμα

• Like
Αντιδράσεις: jason0
Το προβλημα αυτο λυνεται πολυ απλα.Σταματας να κανεις καταθεσεις με καρτα τραπεζας και πας σε μεθοδους καταθεσεων που κατα την εγγραφη δεν σου ζητανε το AΦM, αρα οι καταθεσεις δεν προσμετρωνται ως δαπανες. Επισης οταν φορτωνεις το υπολοιπο σε αυτες τις μεθοδους δεν το κανεις ποτε με καρτα αλλα με eμβασμα απο ebankιng

• 19:45
    • UEFA Champions League 2025-26

COSMOTE SPORT 2 HD
  • 22:00

COSMOTE SPORT 2 HD

COSMOTE SPORT 3 HD

COSMOTE SPORT 5 HD