Brokers & Φορολογία

• Εκκινητής θέματος Εκκινητής θέματος greekguy2020
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

greekguy2020

New Member
15 Μαρ 2025
1
1
3
Καλησπέρα σας

Είμαι 22 χρόνων,είμαι φοιτητής στην Αθήνα (Πληροφορική) και εδώ και 1 χρόνο ασχολούμαι με το στοίχημα

Το πρόβλημα μου είναι ότι όλες οι Ελληνικές στοιχηματικες διώχνουν τους παίκτες όταν κερδίζουν επανειλημμένα, ειδικά σε χαμηλές κατηγορίες που παίζω εγώ

Σημείωση:ο ΟΠΑΠ ναι μεν δεν μπορεί να σε διώξει αλλά έχει ελάχιστες επιλογές στο pregame σε χαμηλές κατηγορίες που ασχολούμαι εγώ

Η λύση θα ήταν η πρόσβαση σε μεγάλα διεθνή brands,αυτό ναι μεν στην Ελλάδα είναι αδύνατο,όμως στοιχηματικοι μεσίτες (brokers) δίνουν την δυνατότητα στους Έλληνες παίκτες να στοιχηματίσουν σε αυτές τις εταιρείες.

Ναι μεν έχουν άδεια λειτουργίας σε κάποια χώρα (Μάλτα,Κουρασάο κλπ κλασσικές επιλογές των εταιρειών) και χρησιμοποιείται από χιλιάδες χρήστες στο κόσμο όμως δεν έχει άδεια λειτουργίας στην Ελλάδα.

Παρόλα αυτά δέχονται Έλληνες παίκτες κανονικά και πραγματοποιεί KYC

Στην αρχή έκανα εγγραφή και έπαιξα ,όμως βγάζοντας τα πρώτα μου χρήματα μπήκα σε δεύτερες σκέψεις κατά πόσο όλο αυτό μπορώ να το διαχειρίζομαι νόμιμα

Μπορώ κάπως να είμαι νόμιμος στις ελληνικές αρχές;
Αυτά τα κέρδη μπορούν να δηλωθούν στην εφορία; έστω δυστυχώς με πλάγιο τρόπο

Πχ μια σκέψη μου ήταν να κάνω ανάληψη με crypto από την εταιρεία σε κάποιο ανταλλακτήριο και να τα δηλώνω ως κέρδη από κρυπτονομισματα στην εφορία,είναι δυνατό να συμβεί κάτι τέτοιο όμως;

Υπάρχει μήπως άλλος τρόπος;είτε έμμεσος είτε άμεσος; Περιμένω προτάσεις και ευχαριστώ

Έχω στα πλάνα μου να μιλήσω σύντομα με λογιστή/ες που να γνωρίζουν κάποια πράγματα.

Θα ήθελα την άποψη σας ευχαριστώ πολύ.

• Like
Αντιδράσεις: theo_kromm_pro
Ναι ειναι παρανομο και κάποια στιγμή σιγουρα θα σου ζητηθει να αιτιολογησεις τις συναλλαγες σου. Δεν θα μπορεις και θα μπλεξεις

• Like
Αντιδράσεις: greekguy2020
Τώρα αν πάνω απο 6 μήνες εισαι κάτοικος Βουλγαρίας θα είσαι νόμιμος, διοτι αφενός η νομοθεσία αφορά κάτοικους Ελλαδας αφετέρου οσο και αν προσπαθήσουν να αλλάξουν το τι ειναι κάτοικος εξωτερικού θελει έγκριση από την Ε.Ε
Οτιδήποτε άλλο είναι Παράνομο.
Επίσης Ακόμα και κάτοικος εξωτερικού να είσαι δεν θα μπορείς να γράψεις εδώ για την δραστηριότητα σου.
Είναι ηθικο να παρακάμψεις την απαγόρευση;
ΟΧΙ
Όταν ήσουν 7 ετων μάθαμε πως οτι είναι νομιμό είναι και ηθικο:

Την Πέμπτη 4/9/2008 το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ φιλοξενούσε τον τότε υπουργό Ναυτιλίας και Νήσων Γιώργο Βουλγαράκη ο οποίος κατηγορείτο για «νόμιμη» φοροαποφυγή, μέσω υπεράκτιων εταιριών. Εκεί για πρώτη φορά διατυπώθηκε το ευφυολόγημα «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό».

ΠΗΓΗ: goodnet.gr

Τελευταία επεξεργασία:
  • Like
Αντιδράσεις: greekguy2020 και theo_kromm_pro
Καλησπέρα σας

Είμαι 22 χρόνων,είμαι φοιτητής στην Αθήνα (Πληροφορική) και εδώ και 1 χρόνο ασχολούμαι με το στοίχημα

Το πρόβλημα μου είναι ότι όλες οι Ελληνικές στοιχηματικες διώχνουν τους παίκτες όταν κερδίζουν επανειλημμένα, ειδικά σε χαμηλές κατηγορίες που παίζω εγώ

Σημείωση:ο ΟΠΑΠ ναι μεν δεν μπορεί να σε διώξει αλλά έχει ελάχιστες επιλογές στο pregame σε χαμηλές κατηγορίες που ασχολούμαι εγώ

Η λύση θα ήταν η πρόσβαση σε μεγάλα διεθνή brands,αυτό ναι μεν στην Ελλάδα είναι αδύνατο,όμως στοιχηματικοι μεσίτες (brokers) δίνουν την δυνατότητα στους Έλληνες παίκτες να στοιχηματίσουν σε αυτές τις εταιρείες.

Ναι μεν έχουν άδεια λειτουργίας σε κάποια χώρα (Μάλτα,Κουρασάο κλπ κλασσικές επιλογές των εταιρειών) και χρησιμοποιείται από χιλιάδες χρήστες στο κόσμο όμως δεν έχει άδεια λειτουργίας στην Ελλάδα.

Παρόλα αυτά δέχονται Έλληνες παίκτες κανονικά και πραγματοποιεί KYC

Στην αρχή έκανα εγγραφή και έπαιξα ,όμως βγάζοντας τα πρώτα μου χρήματα μπήκα σε δεύτερες σκέψεις κατά πόσο όλο αυτό μπορώ να το διαχειρίζομαι νόμιμα

Μπορώ κάπως να είμαι νόμιμος στις ελληνικές αρχές;
Αυτά τα κέρδη μπορούν να δηλωθούν στην εφορία; έστω δυστυχώς με πλάγιο τρόπο

Πχ μια σκέψη μου ήταν να κάνω ανάληψη με crypto από την εταιρεία σε κάποιο ανταλλακτήριο και να τα δηλώνω ως κέρδη από κρυπτονομισματα στην εφορία,είναι δυνατό να συμβεί κάτι τέτοιο όμως;

Υπάρχει μήπως άλλος τρόπος;είτε έμμεσος είτε άμεσος; Περιμένω προτάσεις και ευχαριστώ

Έχω στα πλάνα μου να μιλήσω σύντομα με λογιστή/ες που να γνωρίζουν κάποια πράγματα.

Θα ήθελα την άποψη σας ευχαριστώ πολύ.
εγω δε θελω να γραψω κατι σχετικο με το θεμα του θεματοθετη, (γιατι δεν εχω να πω κατι / δε ξερω) ενα γεια και ενα καλως ορισες στο συναδελφο θελω να γραψω!!!!!

Τελευταία επεξεργασία:
  • Like
Αντιδράσεις: greekguy2020
Φίλε καλώς ήρθες.

Λοιπόν, για το θέμα σου, δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις τεκμηριωμένη και 100% σωστή απάντηση για αυτά που ρωτάς οπουδήποτε online.

Εκτός αν είσαι πολλλύ τυχερός και βρεις κάποιον offline που κάνει το ίδιο πράγμα με σένα για χρόνια, σε συμπαθήσει και σου πει πως να ξηγηθείς.

Ο κόσμος δεν θέλει/δεν ξέρει να απαντήσει για αυτά τα πράγματα. Μην περιμένεις υπεύθυνη απάντηση. Ο καθένας θα λέει το μακρύ του και το κοντό του ανάλογα με τις δικές του πεποιθήσεις/εμπειρίες/φοβίες.

Εγώ ψάχνω λύση online και με λογιστές για πολύ πιο απλά, φανερά εισοδήματα που έχω online(όλα νόμιμα πληρώνομαι από εταιρεία όλα φαίνονται στα bank statements μέχρι το τελευταίο ευρώ κτλ) και δεν μπορώ να βρώ άκρη ακόμα πως να ξηγηθώ, αλήθεια στο λέω.

Να σου δώσω ένα παράδειγμα: Άλλος λέει ότι ακόμα και 500 ευρώ να βγάλεις πρέπει να τα δηλώσεις και να φορολογηθείς(δεν ισχύει αυτό σίγουρα), άλλος λέει πρέπει να κάνεις έναρξη επαγγέλματος πριν καν ακόμα βγάλεις χρήματα(ΛΟΛ-επίσης δεν ισχύει σίγουρα), άλλος λέει ότι μέχρι 10Κ τον χρόνο δεν σε ενοχλεί κανείς ούτε σε ρωτάει(δεν ξέρω αν ισχύει αυτό).

Πες μου τώρα εσύ ποιό είναι το σωστό.

Μακάρι να βρεθεί ένας που να ξέρει να μου απαντήσει.

Μακάρι εσύ να βρεις λύση. Τέτοιες μ@λακίες με τρώνε και μένα μήνες τώρα.

Τεσπα. Καλή συνέχεια.

Είναι το λιγότερο αφελές να ζητάς κάτι τέτοιο μέσω μίας δημόσιας συζήτησης.
Δεν μπορώ να αντιληφθώ τον λόγο που θέλουμε να εμπλακούμε με την εφορία.
Δεν μπορώ να αντιληφθώ τον λόγο που επιμένουμε να χρησιμοποιούμε τις ελληνικές συστημικές τράπεζες για τέτοιου είδους συναλλαγές.
Παράνομο είναι να αποκλείεις απο τους πολίτες μιας χώρας το δικαίωμα της επιλογής σε μία ελευθερή αγορά,παράνομο είναι η υπεξαίρεση των χρημάτων τους απο εταιρείες που τους διαβεβαίωνες πως είναι νόμιμες για να παίζεις.
Ουφ δύσκολο θέμα πιπέρι στο στόμα. :?

• Haha
Αντιδράσεις: Conscious Player
Δεν μπορώ να αντιληφθώ τον λόγο που επιμένουμε να χρησιμοποιούμε τις ελληνικές συστημικές τράπεζες για τέτοιου είδους συναλλαγές.

Ωραία συμφωνώ και εγώ εδώ.

Αλλά είμαστε σίγουροι ότι οι κινήσεις με τράπεζες εξωτερικού δεν παίζει να φανούν ποτέ;

Ή τι σοι στοιχεία(και αν) αλλάζουν τα ιδρύματα μεταξύ τους;

• 19:00
    • Πάφος - Απόλλων Λεμεσού

COSMOTE SPORT 2 HD
  • 19:05
    • Ντάμακ - Αλ Νασρ

COSMOTE SPORT 3 HD
  • 20:00
    • Βαλένθια - Εσπανιόλ

Novasports 1HD
  • 20:00
    • ΑΠΟΕΛ - Άρης Λεμεσού