Το τελευταίο bet χάθηκε για μόλις 1 πόντο του Ερυθρού σε ένα ματς που δύσκολα θα ξαναερχόταν έτσι αν παιζόταν 10 φορές.
25/35 λοιπόν
ΟΣΦΠ-ΠΑΟ: 2 (2) Novi
Το ματς είναι και οπαδικό, αλλά στηρίζεται και σε 3-4 βασικά στοιχεία.
1)Οι 2 από τους 3 ψηλούς του ΟΣΦΠ είναι τραυματίες. Μάλιστα ο μόνιμος βραχνάς στα μεταξύ ματς, ο Μιλουτινοφ, αν θα παίξει θα είναι με νάρθηκα, πράγμα που μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση στο ποσο αποδοτικός θα είναι. Αν αυτό δε συμβεί, ο ΟΣΦΠ χάνει το καλύτερο ψηλό σε pick&roll και την εγγύηση στα επιθετικά rebs.
2)Ο Φαριντ που ήταν στο τελευταίο μεταξύ τους ματς, ο μόνιμος "τρύπας" στην άμυνα, δε θα υπάρχει. Βέβαια, θα αντέξει ο Holms 30+ λεπτά? Φυσικά και όχι. Ο Μήτογλου είναι εξίσου πάναργος και κακός αμυντικά.
3)Ο Βεζενκοφ παίζει μόνος στο "4". Αν η άμυνα του NHD και του Juancho είναι έξυπνη και τον κατεβάσουν στη στατιστική, ο ΟΣΦΠ δύσκολα θα κερδίσει.
4)Ο Shorts που ήταν ο μόνιμος στόχος στην επίθεση του ΟΣΦΠ, δεν υπάρχει. Εκτός του ότι οι Grant, Nunn, Σλούκας πρέπει να παίξουν και για τον Shorts, τουλάχιστον δε θα τρώμε εύκολους πόντους στην άμυνα.
5)Ο Dorsey που είναι η βάση της περιφερειακής επίθεσης μαζί με τον Fournier, σίγουρα δεν έρχεται με τις καλύτερες προϋποθέσεις.
6)Ένα κύπελλο είναι πάντα ένα τίτλος. Αλλά τη δεδομένη στιγμή, μια ακόμη ήττα από τον ΟΣΦΠ, θα έριχνε στα τάρταρα τη ψυχολογία. Νομίζω πως οι πράσινοι θα το προσπαθήσουν με λίγο ζήλο περισσότερο για τη δύσκολη συνέχεια.
ΥΓ1: Η 6αδα του ΠΑΟ είναι προσαρμοσμένη περισσότερο στην άμυνα, αφού έβγαλε τους δύο αμυντικά τρυπιους παίχτες. Αν οι εναπομείναντες και ιδίως ο Holms αντέξει για 30+ λεπτά, νομίζω το 2 είναι έστω και μικρό, αλλά value.
ΥΓ2: Δε θα σχολιάσω το πόσο σημαντική φαίνεται στις εγχώριες διοργανώσεις η παρουσία +2/3 σημαντικών παιχτών, που κάλλιστα δε θεωρούνται Ελληνες. Και κυρίως για τον Walkup και τον πολιτογραφημένο Βούλγαρο Vezenkov. Σκεφτείτε να έπρεπε ο ΟΣΦΠ να κόψει +2 παίχτες...