Με έχει κουράσει πολύ αυτό το στυλ ποδοσφαίρου, ζοριζομαι πλέον να μείνω συγκεντρωμένος στον αγώνα και ειδικά με την Πορτογαλία. Δεν μπορώ να τη βλέπω και είναι κρίμα γιατί ξέρουν τόνους μπάλα.
Δυστυχώς για την Πορτογαλία η παρουσία του Ρονάλντο περισσότερο κακό της έκανε,δεν είχε δυνάμεις και δεν μπορούσε να βοηθήσει στην επίθεση.Μεγάλη και η απουσία του Μέντες μόλις βγήκε,ήταν ο μόνος που δεν χρειαζόταν ντουμπλάρισμα στον Γιαμάλ,μετά τον τραυματισμό του φάνηκε το πρόβλημα.Και επίσης δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έπαιζε από την αρχή ο Λεάο και μπήκε στη θέση του ο νερόβραστος Φέλιξ
Τον συγκεκριμένο προπονητή δεν τον έχω σε καμία υπόληψη,παλιότερα με το Βέλγιο και τώρα με την Πορτογαλία είχε δυο κορυφαία ρόστερ και πάτωσεΣυμφωνώ σε όλα. Αυτό με τον Λεάο είναι και για μένα η "αιώνια" απορία μου. Το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι ο προπονητής βλέπει/ξέρει κάτι που δεν φαίνεται σε μας, δεν εξηγείται αλλιώς.
Τον συγκεκριμένο προπονητή δεν τον έχω σε καμία υπόληψη,παλιότερα με το Βέλγιο και τώρα με την Πορτογαλία είχε δυο κορυφαία ρόστερ και πάτωσε
Ο τελευταίος χορός των δύο μεγαλύτερων από όλες τις απόψεις ποδοσφαιριστών του 21ου αιώνα ίσως και όλων των εποχών.
Αυτόν τον τίτλο θα έβαζα για το φετινό παγκόσμιο κύπελλο.
Μέσι και Ρονάλντο, Ρονάλντο και Μέσι κατεβαίνουν τελευταία φορά σε μουντιάλ και ποιός δεν θα ήθελε να δει έναν τελικό Αργεντινή-Πορτογαλία?
Υπάρχει αυτό το σενάριο καθώς και να διασταυρωθούν νωρίτερα οι δυο ομάδες.
Επίσης είναι και ο τελευταίος χορός για συγκεκριμένους Κροάτες και Βέλγους. Επίσης ενδιαφέρον και άξιο να το πούμε.
Η αλήθεια είναι ότι αρχικά δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ με μακροχρόνια στοιχήματα σε αυτό το παγκόσμιο.
Πριν ξεκινήσει είχα στο μυαλό μου ένα δυνατό dark horse και τα κλασικά φαβορί. Δεν μπορούσα να καταλήξω στα 1-2 φαβορί για να ακολουθήσω και έτσι είπα να μην ασχοληθώ.
Ωστόσο σαν παίκτης που σέβεται τις κωλοτούμπες του, έριξα τελικά κάποια fun bets έτσι για την συμμετοχή και για το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος(ελπίζω).
Πιο πολύ κυρίως γιατί μου γεννήθηκε μία έμπνευση-προβλεπτική βόμβα θα μπορούσα να πω.
Προτού την μοιραστώ να πω ότι αυτά που έπαιξα τα έπαιξα σαν fun bets, και όχι πολύ σοβαρό παιχνίδι αν και έχω καλό και πράσινο ιστορικό σε τέτοιες διοργανώσεις, δεν ακολούθησα σοβαρό παιχνίδι πιο πολύ έπαιξα για την χαρά της συμμετοχής.
Όπως πάντα ξεκινάω με την μέθοδο της αφαιρετικής και πάμε στην έμπνευση που ή θα με δοξάσει ( lol ) ή θα με ταπεινώσει και δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό γιατί το στοίχημα είναι ταπεινωτικό παιχνίδι από την φύση του και με έχει ταπεινώσει και θα συνεχίζει να το κάνει άπειρες φορές.
Είστε έτοιμοι? Ταραταταμ.....
Απόρρίπτω για κατάκτηση Γαλλία και Ισπανία. Να το είπα και δεν το παίρνω πίσω.
Δεν είναι αγωνιστικοί οι λόγοι. Είναι πιο πολύ λόγοι δικού μου ενστίκτου και πνευματικής δυναμικής των ομάδων.
Βλέπω έναν πνευματικό κορεσμό και στις δύο αυτές ομάδες. Δεν ξέρω αν αυτήν η φράση επικοινωνεί αυτό που έχω στο μυαλό μου.
Προφανώς δεν είναι αγωνιστικοί οι λόγοι. Ναι έχουν παιχταράδες προφανώς, ναι είναι οι περισσότεροι στα ντουζένια τους ναι ναι ναι όλα αυτά όλοι τα ξέρουμε.
Αλλά παρατηρώ μία υπερηφάνια, μία αλαζονεία, ένα ύφος "δεν σας βλέπουμε" κτλ.
Δεν θα γράψω κάτι άλλο. Μένει να δούμε αν θα πέσω μέσα ή αν θα ξεφτιλιστώ.
Βραζιλία?
Γελάει ο κόσμος. Είναι μία εθνική που έχει οπαδούς σε όλον τον κόσμο αλλά το jogo bonito πάει κύριοι είναι μία ιστορία του περασμένου αιώνα. Μία ομάδα που δεν έχει γεννήσει ηγέτη εδώ και πολλάααα χρόνια. Ο Βινίσιους είναι φιλότιμος και μέχρι εκεί. Ο Νειμάρ ούτε είναι ούτε ήταν ποτέ ηγέτης. Πήραν έναν ηγέτη και τον έβαλαν στον πάγκο. Η αλήθεια είναι ότι όταν άκουσα πρόσληψη Αντσελότι πέρυσι ιντριγκαρίστηκα αλλά...δεν.
Γερμανία?
Εδώ και αν γελάει ο κόσμος. Εντάξει αυτήν η Γερμανία δεν πάει για να σηκώσει μουντιάλ. Όση ποιότητα υπάρχει μπροστά με αυτήν την άμυνα δεν πας πουθενά. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να πούμε.
Άντε ας βάλω εδώ και την Ολλανδία γιατί υπάρχουν κάποιοι νοσταλγοί του Κρόιφ που θεωρούν ότι η Ολλανδία μπορεί να διακδικήσει να πάρει μουντιάλ. Δεν το βλέπω η αλήθεια είναι. Ίσως να κάνει μία καλή πορεία, μέχρι εκεί. Δεν ξεχωρίζω δυναμική για κατάκτηση.
Τι έμεινε από τα φαβορί?
Πορτογαλία, Αγγλία και Αργεντινή
Πορτογαλία: Κλείνω τα αυτιά μου στις κασσάνδρες και απορρίπτω την άποψη ότι "ο Μαρτίνεθ είχε στα χέρια του μία χρυσή φουρνιά στο Βέλγιο και δεν κατάφερε κάτι σπουδαίο". Διαφωνώ. Δεν φταίει μόνο ο ισπανός για αυτό αλλά κατά την άποψή μου έχουν μερίδιο ευθύνης και οι ίδιοι οι βέλγοι ποδοσφαιριστές, αλλά ας μην το αναλύσουμε παραπάνω. Πέρα από αυτό, έχει μία τρίτη θέση σε παγκόσμιο και είχε το Βέλγιο στο νούμερο ένα της κατάταξης για πολύ καιρό. Επίσης κλείνω τα αυτιά μου στους ζηλόφθονους που λένε ότι ο Κριστιάνο θα είναι βαρίδιο για την ομάδα του. Αν ο ίδιος δει ότι εμποδίζει κάπως την εθνική του μόνος του θα κάνει πίσω, γιατί όσο και άν κάποιοι νομίζουν το αντίθετο αυτός ο υπεραθλητής δεν είναι ούτε εγωιστής ούτε αλαζόνας.
Αγγλία: Προς τέρψη του συμφορουμίτη @PANATHA βλέπω πορεία της αγγλίας καλή ίσως και μέχρι το τέλος. Βλέπω μία ταπεινοφροσύνη. Βλέπω μία συστηματική δουλειά βήμα βήμα με δύο τελικούς euro, καλό προπονητή, χαμηλά την μπάλα, και αφήσαν στο σπίτι το....έρχεται σπίτι. Μπορεί τελικά να ήρθε η ώρα.
Αργεντινή: Κλείνω με την πιο επικίνδυνη από τις τρεις. Τελείωσε το "πρέπει". Τελείωσε το "Ο Μέσι πρέπει να πάρει μουντιάλ". Έγινε. Κατεβαίνουν ως πρωταθλητές κόσμου. Δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα και η ποιότητα ξεχειλίζει. Μπορεί το back to back? Διόλου απίθανο.
Το dark horse: Ιαπωνία κύριοι. Την είχα στο μυαλό μου πριν ξεκινήσει η διοργάνωση. Βλέπω σίγουρα καλή πορεία και αν ο προπονητής βρει έναν τρόπο να αντιμετωπίσει τους ψηλούς αντιπάλους στα στημένα, sky is the limit... Κανείς δεν ξέρει μέχρι που μπορούν να φτάσουν οι σαμουράι.
Αυτά είχα να γράψω.
Τώρα κάποιος θα πει ωραία, μας είπες τρεις ομάδες σαν φαβορί και ένα καλό αουτσάιντερ, ποια θα το πάρει? Να πω ότι αν παιχτούν τώρα αυτά τα φαβορί ακόμα και με χαμηλότερη μίζα το αουτσάιντερ για κατάκτηση, και όντως το πάρει μία από τις τέσσερις, μπορεί να βγεί καλό κέρδος. Από 2.5Χ το ποντάρισμα τουλάχιστον. Δηλαδή μπορεί κάποιος να παίξει και τις 4 και να βγάλει καλό κέρδος. Ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του.
Αν έπρεπε να διαλέξω μόνο μία, θα πήγαινα σε Πορτογαλία ή Αγγλία, αν μου έβαζε κάποιος το μαχαίρι στο λαιμό θα έλεγα Πορτογαλία.
Δεν θα ασχοληθώ με στοιχήματα του τύπου "να φτάσει προημιτελικά ή ημιτελικά κτλ".
Ξερές καρφωτές κατακτήσεις.
Αυτά.
Όποιος θέλει μπορεί να γράψει ότι θέλει.
Αν προκύψει κάτι σε κάποιον αγώνα κατά την διάρκεια του τουρνουά, εδώ είμαστε.
Υ.Γ. @Eric Castel αν ακολουθήσεις έτσι για πλάκα μην πας στο eachway θυμάσαι πέρυσι στο παγκόσμιο συλλόγων τι έγινε![]()
Γαλλία - Μαροκο GG ( Σκορακι 1-1) και πρόκριση Μαρόκο στα πεναλτιΡεπό σήμερα πριν τις μεγάλες αναμετρήσεις των προημιτελικών και θα ήθελα να κάνω έναν μίνι απολογισμό.
Γιατί τα μακροχρόνια προγνωστικά σε τέτοιες διοργανώσεις δίνονται πριν την εκκίνηση ή έστω στην αρχή και ή πέφτεις μέσα ή όχι. Δεν δίνονται ανάλογα με το τι γίνεται σε κάθε φάση. Αν θέλεις να λέγεσαι σοβαρός παίχτης, εκτίθεσαι και ή έχεις επιτυχίες ή όχι.
Λοιπόν οι βασικές θέσεις μου ήταν από την εκκίνηση οι εξής:
1) Δεν βλέπω Γαλλία και Ισπανία για κατάκτηση
Εδώ ευτυχώς δεν θα έχουμε κάποιον τελικό Γαλλία-Ισπανία να γίνω τελείως ρεζίλι!
Έφτασαν και οι δύο στους 8, αυτό λίγο πολύ το περίμενα. Αν περάσουν θα παίξουν και μεταξύ τους. Με βάση τις μέχρι τώρα εμφανίσεις τους αν το πάρει η Γαλλία οκ θα έχω αυτήν την αποτυχία χαρούμενος γιατί τουλάχιστον έδειξε και κάτι ευχάριστο στο μάτι. Αν το πάρει η Ισπανία με εμφανίσεις όπως πχ αυτήν με την Πορτογαλία, παίζει να ξεχάσω αυτήν την διοργάνωση και από τις 20 ιουλίου μία μέρα μετά τον τελικό. Δηλαδή θα μιλάμε για το απόλυτο ξενέρωμα, εκτός αν κάνει και κάποια πιο πειστική εμφάνιση, που δεν το βλέπω η αλήθεια είναι. Θα δούμε.
2) Δεν πάνε πουθενά Γερμανία, Βραζιλία, Ολλανδία
Εντάξει εδώ δεν μπορώ να το πανηγυρίσω για επιτυχία, αν και υπήρχαν κάποιοι που πληρώνονται για να είναι τίπστερς και δίναν ξέρω γω Ολλανδία και Βραζιλία για κατάκτηση. Βασικά κατά μία έννοια έπεσα και λίγο έξω γιατί τελικά....αποκλειστήκαν ακόμα ευκολότερα και νωρίτερα από ότι περίμενα! Για μένα ήταν στάνταρ ότι δεν πάνε πουθενά για πουθενά. Κάτι σαν "ο ολυμπιακός θα βγεί του χρόνου στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος". Τόσο σίγουρο το είχα.
3) Πορτογαλία, Αγγλία, Αργεντινή για κατάκτηση, Ιαπωνία για έκπληξη
Πάμε τώρα στις προβλέψεις που ήταν και τα βασικά bet.
Για την Πορτογαλία δεν θα κάτσω να δικαιολογηθώ, ότι φταίει ο προπονητής, ότι πλήρωσε την ισοπαλία με το κονγκό και βγήκε στην δύσκολη μεριά των διασταυρώσεων κτλ. Αποφάσισα να κλείσω τα αυτιά και να εμπιστευτώ τον προπονητή και πίστεψα ότι θα πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο. Στην τελική στο χέρι της ήταν να κερδίσει την Κολομβία και να πάρει την πρώτη θέση. Εδώ είχα μία ξεκάθαρη αποτυχία χωρίς άλλα λόγια.
Για Ιαπωνία την περίμενα έστω να περάσει τους 32 και μετά ποιος ξέρει τι θα γινόταν. Αντιμετώπισαν πολύ φοβικά την Βραζιλία και αποκλείστηκαν νωρίς. Είναι μία ανερχόμενη δύναμη κατά την γνώμη μου αρκεί να μπορέσει να βρει ή να φτιάξει ποικιλοτρόπως και μερικούς ψηλούς. Ένα μικρό Bet έκπληξης ήταν δεν έκατσε, ενώ γλίτωσα και από bet του τύπου θα φτάσει μέχρι τους 16, 8 κτλ. Πάμε παρακάτω.
Αγγλία και Αργεντινή ακόμα μέσα. Λοιπόν σε αυτές τις δύο ομάδες βλέπω ένα άστρο μέχρι τώρα στην διοργάνωση. Μία εύνοια της τύχης σε πολύ καίρια σημεία των παιχνιδιών τους. Αν περάσουν από τους 8 την Νορβηγία και την Ελβετία αντίστοιχα θα παίξουν ημιτελικό μεταξύ τους. Ακόμα μέσα είμαι εδώ, θα δούμε πως θα πάει.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Τώρα για τους "8"
Γαλλία-Μαρόκο
Ισπανία-Βέλγιο
Αγγλία-Νορβηγία
Αργεντινή-Ελβετία
Θεωρητικά οι πρώτοι είναι τα φαβορί. Βλέποντας τις αποδόσεις στοιχηματικά το μόνο που αξίζει για ποντάρισμα πρόκρισης είναι η κόντρα σε όλα τα παιχνίδια κατά την γνώμη μου. Ή το πάσο και απλά βλέπεις τα παιχνίδια. Δεν θα ποντάριζα σε κανένα από αυτά τα λεγόμενα φαβορί στις αποδόσεις που προσφέρονται.
Δεν ξέρω αν θα διαλέξω ακόμα πάσο ή κάποιο ποντάρισμα έκπληξης.
Εδώ θα είμαστε να τα λέμε.