Novibet - Επέτρεψε επανενεργοποίηση σε αυτοαποκλεισμένο λογαριασμό & ΕΕΕΠ

• Εκκινητής θέματος Εκκινητής θέματος mike_14
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

mike_14

New Member
18 Ιολ 2024
27
8
3
Τον Αύγουστο ‘23 ζήτησα αυτοαποκλεισμό 1 έτους από τη Novibet, και τον Φλεβάρη του ‘24 ενώ ο λογαριασμός ήταν ακόμη σε αυτοαποκλεισμό τους έστειλα ότι θέλω να εφαρμοστεί οριστικός αυτοαποκλεισμός, χωρίς καμία απολύτως δυνατότητα αναίρεσης ακόμη κι αν το αιτηθώ. Όλες οι υπόλοιπες στοιχηματικές που έπραξα αντιστοίχως μου επιβεβαίωσαν ότι ο λογαριασμός κλείνει οριστικά, εκτός από τη Novibet.

Πριν καμία εβδομάδα, επειδή με έτρωγε το χεράκι μου κι εμένα, ζηταω από τη Novibet να επανενεργοποιήσει τον λογαριασμό, ελπίζοντας ότι δε θα το έκανε κι όμως το έκανε, με αποτέλεσμα να χάσω ένα αρκετά μεγάλο ποσό. Επικοινώνησα αμέσως μαζί τους και ζήτησα επιστροφή των καταθέσεων μου, ισχυριζόμενος ότι αθέτησαν τους όρους του υπευθύνου στοιχηματισμού, αγνόησαν το αίτημα μου για οριστικό αυτοαποκλεισμο κι επέτρεψαν την επανενεργοποίηση του μόνο και μόνο για να φάνε μερικά ακόμα. Αρνήθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά το αίτημα μου, με αρχικό επιχειρημα ότι τήρησαν την επανενεργοποιηση του λογαριασμού μετά από αποκλεισμό 1 έτους ως ορίζεται στις προϋποθέσεις (αγνοώντας πάλι το αίτημα μου για μη αναστρέψιμο αυτοαποκλεισμό), και χωρίς καμία απόδειξη του αποτελέσματος, κάτι πιο απτό.

Έκανα επίσημη καταγγελία στην εταιρεία και μου απάντησαν μέσα σε 3 μέρες ότι απορρίπτεται η επιστροφή των καταθέσεων με τη δικαιολογία αυτή τη φορά ότι ο λογαριασμός ήταν ήδη σε αυτοαποκλεισμό όταν κατέθεσα το αίτημα μου για μη αναστρέψιμο αυτοαποκλεισμό, οπότε κι εκείνοι δεν προχώρησαν σε περαιτέρω ενέργειες. Έτσι απλά, όταν όλες οι υπόλοιπες στοιχηματικές σε αντίστοιχο αίτημα απάντησαν με οριστικό κλείσιμο λογαριασμού και μη δυνατότητα ανοίγματος νέου λογαριασμού.

Έτσι κατέθεσα επίσημη καταγγελία στην ΕΕΕΠ. Οπότε ερωτώ, έχουμε καμία ελπίδα; Βλέπω ότι η ΕΕΕΠ δεν δείχνει και πολύ πρόθυμη να ασχοληθεί με την προστασία του παίκτη γενικότερα.

Βλακείες της Βάσως Παπανδρέου ήταν αυτός.
Άλλος αυτοαποκλεισμός από Πάρνηθα, άλλος από Λουτράκι, άλλος από Ρίο !
Ο αυτοαποκλεισμός πρέπει να είναι ενιαίος.
Κάθε φορά που γραφόμαστε μέλος σε μία στοιχηματική θα πρέπει να δίνουμε και έναν κωδικό ΕΕΕΠ. Η στοιχηματική θα στέλνει αυτόν τον κωδικό στην ΕΕΕΠ με email στο οποίο η ΕΕΕΠ θα απαντάει και θα λέει δεν είναι ή είναι. Χωρίς κωδικό ΕΕΕΠ η εγγραφή θα είναι παράνομη.

• Like
Αντιδράσεις: BetLaden
Αλλαξε κωδικό εισόδου με γραμματα & αριθούς & συμβολα πχ α@2Fγ@$57Πmnβε@

γραψε τον σε ενα εξελ ή αρχειο κειμενου , κανε αντιγραφη και επικοληση στον book ,

αλλαζεις τον κωδικό και διαγραφεις το εξελ ή το αρχειο κειμενου που τον εβαλες

Και άντε μετά να θυμηθεις ποιόν κωδικό είχες βάλει.

...
....

Τελευταία επεξεργασία:
  • Haha
  • Like
Αντιδράσεις: Didi και fairplay
Αλλαξε κωδικό εισόδου με γραμματα & αριθούς & συμβολα πχ α@2Fγ@$57Πmnβε@

γραψε τον σε ενα εξελ ή αρχειο κειμενου , κανε αντιγραφη και επικοληση στον book ,

αλλαζεις τον κωδικό και διαγραφεις το εξελ ή το αρχειο κειμενου που τον εβαλες

Και άντε μετά να θυμηθεις ποιόν κωδικό είχες βάλει.

...
....
αμα ο αλλος ειναι αρρωστος απλα θα κανει ανακτηση κωδικου μεσω email

• Like
Αντιδράσεις: archer100 και kerkireos
Επαναφέρω το θέμα με τη novibet, και την μη αποτροπή επανεργοποιησης του λογαριασμού μου παρά το ρητό μου αίτημα για μη άρση του αυτοαποκλεισμού. Προχώρησα κανονικά σε καταγγελία στην ΕΕΕΠ πριν ένα μήνα, και σήμερα έλαβα την απάντηση τους οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η εταιρεία έχει πράξει τα δέοντα βάσει των κανονισμών. Κι ερωτώ, πώς προχωράω αν θέλω να το συνεχίσω; Μπορώ να κάνω κάποιου είδους ένσταση στην απόφαση;

Επαναφέρω το θέμα με τη novibet, και την μη αποτροπή επανεργοποιησης του λογαριασμού μου παρά το ρητό μου αίτημα για μη άρση του αυτοαποκλεισμού. Προχώρησα κανονικά σε καταγγελία στην ΕΕΕΠ πριν ένα μήνα, και σήμερα έλαβα την απάντηση τους οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η εταιρεία έχει πράξει τα δέοντα βάσει των κανονισμών. Κι ερωτώ, πώς προχωράω αν θέλω να το συνεχίσω; Μπορώ να κάνω κάποιου είδους ένσταση στην απόφαση;
Δεν θυμάμαι τι είχε συμβεί, αλλά αν κατάλαβα από τα παραπάνω έχουν γινει τα παρακάτω:

1. Κάποια στιγμή στο παρελθόν έκανες αυτοαποκλεισμό.

ΕΡΩΤΗΣΗ: ζήτησες για το μέλλον να μην σε ξαναενεργοποιήσουν ποτέ και για κανέναν λόγο ακόμα κι αν τους το ζητήσεις εσυ ο ίδιος με επίσημα έγγραφα κλπ.

2. Για κάποιο λόγο (που δεν αναφέρεται πιο πάνω) επανενεργοποιήθηκες.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι συνεβει και επανενεργοποιήθηκες; Τους το ζητησες; το έκαναν μονοι τους; τι άλλο;

3. Μαλλον μπηκες ...επαιξες... εχασες... και ζητησες εξηγησεις γιατι σε ενεργοποίησαν.

4. Η ΕΕΕΠ εφοσον αναφερει οτι τηρησαν τα δέοντα βαση κανονισμων, τοτε η διαδικασία που ακολουθηθηκε ηταν η σωστη. Εσυ βρισκεις καποιο σημειο που δεν τηρηθηκε για να έχεις να πιαστείς από κάπου;

Δεν θυμάμαι τι είχε συμβεί, αλλά αν κατάλαβα από τα παραπάνω έχουν γινει τα παρακάτω:

1. Κάποια στιγμή στο παρελθόν έκανες αυτοαποκλεισμό.

ΕΡΩΤΗΣΗ: ζήτησες για το μέλλον να μην σε ξαναενεργοποιήσουν ποτέ και για κανέναν λόγο ακόμα κι αν τους το ζητήσεις εσυ ο ίδιος με επίσημα έγγραφα κλπ.

2. Για κάποιο λόγο (που δεν αναφέρεται πιο πάνω) επανενεργοποιήθηκες.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι συνεβει και επανενεργοποιήθηκες; Τους το ζητησες; το έκαναν μονοι τους; τι άλλο;

3. Μαλλον μπηκες ...επαιξες... εχασες... και ζητησες εξηγησεις γιατι σε ενεργοποίησαν.

4. Η ΕΕΕΠ εφοσον αναφερει οτι τηρησαν τα δέοντα βαση κανονισμων, τοτε η διαδικασία που ακολουθηθηκε ηταν η σωστη. Εσυ βρισκεις καποιο σημειο που δεν τηρηθηκε για να έχεις να πιαστείς από κάπου;
Ενώ ο λογαριασμός μου ήταν σε αυτοαποκλεισμό για ένα ετοσ, έστειλα μέιλ τον Φεβρουάριο και ζήτησα οριστικό αποκλεισμό χωρίς δυνατότητα άρσης ακόμη και κατόπιν αιτήματος μου.

Τον Ιούλιο όμως που επικοινωνησα μαζί τους γιατί ναι με έτρωγε το χερακι μου, μου είπαν πρακτικά ευχαρίστως να σας ενεργοποιήσουμε ξανά. Κι όταν όπως αναφέρεις ζήτησα εξηγήσεις στο γιατί τον ενεργοποίησαν ξανά, αφότου ναι έπαιξα κι έχασα, εκείνοι είπαν πως όταν έλαβαν το αίτημα μου τον Φεβρουάριο ο λογαριασμός μου ήταν ηδη σε αυτοαποκλεισμο από τον Ιούλιο του 2023 οπότε δεν έκαναν καμία περαιτέρω κίνηση για να τον επεκτείνουν πχ κλπ. Όλες οι άλλες στοιχηματικες όμως που έκανα αντίστοιχη κίνηση ήταν σαφείς και απόλυτες ότι μετά από το αίτημα μου για οριστικό αυτοαποκλεισμο τερματίζεται η σύμβαση, δεν μπορώ να κάνω νέο λογαριασμό κλπ. Μάλιστα μία στοιχηματική μου ανέφερε πως το λιγότερο που θα έπρεπε να έχει γίνει στην περίπτωση της Νοβιμπετ είναι να είχα επεκταθεί ο Αυτοαποκλεισμός μέχρι Φλεβάρη του 2025 δεδομένου ότι κατέθεσα το αίτημα μου για οριστικό αυτοαποκλεισμο Φλεβάρη του 2024.

Η ΕΕΕΠ φάνηκε να μην ασχολήθηκε καν με το γεγονός, μου έστειλαν το πόρισμα όπου απλά επανέλαβαν αυτολεξεί τα αστεία επιχειρήματα της Novibet υποστηρίζοντας ότι καλά έκαναν και δεν έλαβαν επιπλέον μέτρα εφόσον ο λογαριασμός μου ήταν ήδη σε αυτοαποκλεισμο. Δηλαδή ο ένας είναι πιο γελοίος από τον άλλον.

αρα εχουμε να κανουμε με νομικά παραθυράκια πλεον. Ενα δικηγόρος θα πρεπει να μελετήσει αν οι οροι της εταιρείας περι αυτοαποκλεισμού είναι λανθασμένοι και ασυμβατοι με την κειμενη νομοθεσία. Αν θα επρεπε να ανανεωθει ή να παραμείνει δια παντώς ο αυτοαποκλεισμός κλπ.
Μπορει να εχουν δίκιο, μπορει και όχι. Αν εχει να κανει με μεγαλο ποσό, ισως αξιζει να ασχοληθείς με δικηγόρο.

αρα εχουμε να κανουμε με νομικά παραθυράκια πλεον. Ενα δικηγόρος θα πρεπει να μελετήσει αν οι οροι της εταιρείας περι αυτοαποκλεισμού είναι λανθασμένοι και ασυμβατοι με την κειμενη νομοθεσία. Αν θα επρεπε να ανανεωθει ή να παραμείνει δια παντώς ο αυτοαποκλεισμός κλπ.
Μπορει να εχουν δίκιο, μπορει και όχι. Αν εχει να κανει με μεγαλο ποσό, ισως αξιζει να ασχοληθείς με δικηγόρο.
Όποιος γνωρίζει κάνα καλό δικηγόρο, ας στείλει ένα μνμ. Διαβασα για μια Όλγα στο twitter, αλλά δεν έχει δώσει κανεις παραπάνω στοιχεία

Aυτή είναι η Όλγα δεν ξέρω αν θα σε αναλάβει αλλά δεν χάνεις και κάτι να την ρωτήσεις. https://x.com/olgakoum?lang=el

Εγώ προσωπικά όμως που ανέφερα την Όλγα, θα σου πω το εξής: Αν και εφόσον ισχύουν (χωρίς παρεξήγηση έτσι) τα γραφόμενα σου τότε θα στρεφόμουν στην Κωνσταντοπούλου την γνωστή πολιτικό, γιατί δεν έχεις να κάνεις με μία απλή υποθεσούλα και θα σου εξηγήσω παρακάτω τι εννοώ. Από τα γραφόμενα σου θεωρώ και σύμφωνα με τους όρους που αναφέρει η στοιχηματική πως έπρεπε αφενός να μην αποδεχθούν επ' ουδενί την κατάθεση σου διότι ζήτησες αποκλεισμό επ' αόριστον από άλλες στοιχηματικές και θα έπρεπε να προβούν σε διασταύρωση των στοιχείων σου με την λίστα αποκλεισμένων της ΕΕΕΠ. Αρα λοιπόν δεν θα έπρεπε ούτε να ανοιχθεί ο λογαριασμός και πολύ περισσότερο να γίνει αποδεκτή η κατάθεση του.

Αυτό ένας νομικός ο οποίος παράλληλα ασκεί τα καθήκοντα στην Βουλή δεν μπορεί να μην το διερευνήσει περαιτέρω στην Βουλή των Ελλήνων διότι είναι υποχρέωση του να προστατέψει και να λειτουργεί για το καλό των πολιτών. Αρα λοιπόν εξυπακούεται πως όχι μόνο θα κινηθεί νομικά και θα προσπαθήσει να κερδίσει την υπόθεση, αλλά θα το πάει και παραπέρα. Και εδώ που τα λέμε αν τα λεγόμενα σου ισχύουν (πάλι χωρίς παρεξήγηση) τότε πρέπει να λάβει την δημοσιότητα και εξέταση που αρμόζει στην συγκεκριμένη περίπτωση. Σήμερα εισαι εσύ, αύριο είναι κάποιος άλλος, μεθαύριο κάποιος άλλος που καταστρέφεται ολοσχαιρώς τι θα γίνει, δεν μπορεί να μείνει έτσι, ούτε να είναι απροστάτευτος ο Ελληνας πολίτης όταν για παράδειγμα σε άλλες χώρες ασκούνται έλεγχοι οικονομικής δυνατότητας από άλλες στοιχηματικές που σου λένε πχ σου επιτρέπω να παίζεις τόσα χρήματα το μήνα και όχι περισσότερα.

Υ.Γ Η ΕΕΕΠ είναι ανεξάρτητη αρχή και δεν υπόκειται σε ελέγχους πλην κοινοβουλευτικούς για αυτό χρειάζεσαι πολιτικό νομικό. Μην κοιτάς τον εαυτό σου και πεις εμένα με νοιάζει να πάρω τα λεφτά μου και οι άλλοι να πάνε να πνιγούνε. Γιατί κάποιος κάποια ημέρα που είναι τζογαδόρος χωρίς όρια, όντως θα καταστραφεί και θα πάει να πνιγεί!

Aυτή είναι η Όλγα δεν ξέρω αν θα σε αναλάβει αλλά δεν χάνεις και κάτι να την ρωτήσεις. https://x.com/olgakoum?lang=el

Εγώ προσωπικά όμως που ανέφερα την Όλγα, θα σου πω το εξής: Αν και εφόσον ισχύουν (χωρίς παρεξήγηση έτσι) τα γραφόμενα σου τότε θα στρεφόμουν στην Κωνσταντοπούλου την γνωστή πολιτικό, γιατί δεν έχεις να κάνεις με μία απλή υποθεσούλα και θα σου εξηγήσω παρακάτω τι εννοώ. Από τα γραφόμενα σου θεωρώ και σύμφωνα με τους όρους που αναφέρει η στοιχηματική πως έπρεπε αφενός να μην αποδεχθούν επ' ουδενί την κατάθεση σου διότι ζήτησες αποκλεισμό επ' αόριστον από άλλες στοιχηματικές και θα έπρεπε να προβούν σε διασταύρωση των στοιχείων σου με την λίστα αποκλεισμένων της ΕΕΕΠ. Αρα λοιπόν δεν θα έπρεπε ούτε να ανοιχθεί ο λογαριασμός και πολύ περισσότερο να γίνει αποδεκτή η κατάθεση του.

Αυτό ένας νομικός ο οποίος παράλληλα ασκεί τα καθήκοντα στην Βουλή δεν μπορεί να μην το διερευνήσει περαιτέρω στην Βουλή των Ελλήνων διότι είναι υποχρέωση του να προστατέψει και να λειτουργεί για το καλό των πολιτών. Αρα λοιπόν εξυπακούεται πως όχι μόνο θα κινηθεί νομικά και θα προσπαθήσει να κερδίσει την υπόθεση, αλλά θα το πάει και παραπέρα. Και εδώ που τα λέμε αν τα λεγόμενα σου ισχύουν (πάλι χωρίς παρεξήγηση) τότε πρέπει να λάβει την δημοσιότητα και εξέταση που αρμόζει στην συγκεκριμένη περίπτωση. Σήμερα εισαι εσύ, αύριο είναι κάποιος άλλος, μεθαύριο κάποιος άλλος που καταστρέφεται ολοσχαιρώς τι θα γίνει, δεν μπορεί να μείνει έτσι, ούτε να είναι απροστάτευτος ο Ελληνας πολίτης όταν για παράδειγμα σε άλλες χώρες ασκούνται έλεγχοι οικονομικής δυνατότητας από άλλες στοιχηματικές που σου λένε πχ σου επιτρέπω να παίζεις τόσα χρήματα το μήνα και όχι περισσότερα.

Υ.Γ Η ΕΕΕΠ είναι ανεξάρτητη αρχή και δεν υπόκειται σε ελέγχους πλην κοινοβουλευτικούς για αυτό χρειάζεσαι πολιτικό νομικό. Μην κοιτάς τον εαυτό σου και πεις εμένα με νοιάζει να πάρω τα λεφτά μου και οι άλλοι να πάνε να πνιγούνε. Γιατί κάποιος κάποια ημέρα που είναι τζογαδόρος χωρίς όρια, όντως θα καταστραφεί και θα πάει να πνιγεί!
Ευχαριστώ πολύ και για την πληροφορία της δικηγόρου και για την απάντηση. Τα πράγματα έγιναν ακριβώς όπως τα παρέθεσα.

Είχα ζητήσει αποκλεισμό επ’αόριστον μέσω του λογαριασμού μου στις 30/08/2023. Αυτός βάσει νομοθεσίας δεν είναι πρακτικά επ’αόριστον, αφού αφότου παρέλθει το έτος σου επιτρέπουν όλες οι στοιχηματικές να τον ξανανοίξεις. Το θέμα είναι ότι εγώ στις 03/02/2024 κατέθεσα εκ νέου αίτημα μέσω email στο οποίο ζητούσα ρητά οριστικό αυτοαποκλεισμό, χωρίς δυνατότητα άρσης ακόμη και κατόπιν αιτήματός μου.

Να σημειωθεί ότι το αίτημα κατατέθηκε σε όλες τις νόμιμες στοιχηματικες εταιρείες στις οποίες είχα λογαριασμό και όλες (πλην της Novibet) απάντησαν λέγοντας ότι ο λογαριασμός κλείνει οριστικά και δεν δίνεται δυνατότητα ούτε ανοίγματος νέου λογαριασμού. H Novibet δεν απάντησε ποτέ τίποτα, παρά μόνο το κλασσικο αυτοματοποιημένο το αίτημα σας παραλήφθηκε κλπ.

Τον Αύγουστο, λοιπόν, που επικοινωνησα μου είπαν να επικοινωνήσω μαζί τους στις 30/08/2024 όπου και λήγει ο αυτοαποκλεισμός μου και μάλιστα για να τον ανοίξουν με έβαλαν να δηλωσω στο email ότι αποδέχομαι τους όρους και προϋποθέσεις.

Έχασα γύρω στα 3Κ για να μην στα πολυλογώ, αυτοί αρνήθηκαν μέσα σε ούτε 15’ το αίτημα μου για επιστροφή καταθέσεων, δεν με έγραψαν ποτε στο μητρώο των αποκλεισμένων της ΕΕΕΠ (κι αυτό το συμπεριέλαβα στην καταγγελία μου), και το μοναδικό επιχείρημα και των δύο ήταν ότι όταν επικοινωνησα με την Novibet ο λογαριασμός ήταν ήδη σε αυτοαποκλεισμό, οπότε και δεν έκαναν κάποια περαιτέρω ενέργεια. Η ΕΕΕΠ ούτε καν έλεγξε το γεγονός, επανέλαβε επακριβώς τη θέση της Novibet.

Και για να καταλάβεις πώς έχει το πράγμα με τον αυτοαποκλεισμό, ακόμη και η Betsson που στα mails της ήταν πολύ κάθετη και απόλυτη στο ότι τελείωσε η μεταξύ μας σύμβαση μετά το αίτημα μου, όταν πρόσφατα προσπάθησα να κάνω δεύτερο λογαριασμό (μαλακία μου ναι, το ξέρω) όχι μόνο επέτρεψαν το άνοιγμα λογαριασμού, αλλά με ταυτοποίησαν κιόλας, και παρόλο που τους ενημέρωσα σε φάση παιδιά το σύστημα σας απλά μπάζει από παντού έχετε επιτρέψει σε οριστικά αυτοαποκλεισμενο παίκτη να κάνει δεύτερο λογαριασμό, εκείνοι συνέχισαν να έχουν ανοιχτό τον λογαριασμό για κάνα 12ωρο ακόμη. Κι από τότε με έχουν στο περίμενε για επιστροφή καταθέσεων (δεν έχει εγκριθεί ακόμα το αίτημα) και μου λένε απλά ότι είναι υπό επεξεργασία από το τμήμα πληρωμών.

Δεν βγάζεις άκρη, και οκ αναλαμβάνω την ευθύνη του ότι μόνος μου βάζω τα χερακια μου και βγάζω τα ματάκια μου, αλλά καταπώς φαίνεται καμία δε θέλει να προστατεύσει τους παίκτες όσο κι αν το προμοτάρουν. Αν ήταν πράγματι αυστηρό το πλαίσιο προστασίας, τότε ίσως να είχε σωθεί πολύς κόσμος.

Τον Αύγουστο, λοιπόν, που επικοινωνησα μου είπαν να επικοινωνήσω μαζί τους στις 30/08/2024 όπου και λήγει ο αυτοαποκλεισμός μου και μάλιστα για να τον ανοίξουν με έβαλαν να δηλωσω στο email ότι αποδέχομαι τους όρους και προϋποθέσεις.
Νομικά εδώ τελειώνουν όλα, δεν υφίσταται εφόρου ζωής αποκλεισμος στο στοίχημα στην Ελλάδα, εως τώρα τουλάχιστον.
Σε αντίθεση με το τι γίνεται με τα ξένα domain που όταν κάποιος πατήσει το κουμπάκι self exclusion - life time δεν υπάρχει επιστροφή.
Εφόσον υπήρχε επικοινωνία και συμφώνησες με τους όρους και να ξανα ανοίξει το ακάουντ δύσκολα θα βγάλεις άκρη.
Ευχόμαι να δικαιωθείς και να πάρεις πίσω τα λεφτά σου αλλά η άποψη μου έιναι να προσπαθήσεις να επικοινωνήσεις με την Νοβι και με πρόσχημα ότι είχες ζητήσεις εφόρου ζωής αποκλεισμό τον Φεβρουάριο και ότι έισαι εθισμένος κλπ κλπ να στά δώσουν πίσω. Σε αυτό να επιμείνεις.

Τελευταία επεξεργασία:
Να ρωτήσω, το self exclusion - life time το έκάνες για το στοίχημα ή για το κα;ζίνο?
Υπάρχει διαφορά, γι αυτό ρωτάω.

Να ρωτήσω, το self exclusion - life time το έκάνες για το στοίχημα ή για το κα;ζίνο?
Υπάρχει διαφορά, γι αυτό ρωτάω.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.

Εγώ μόνο με καζίνο ασχολήθηκα, αν θυμάμαι καλά δε μου δόθηκε γενικότερα η επιλογή αν θέλω για το στοίχημα ή για το καζίνο. Έκανα αυτοαποκλεισμό και δεν είχα καμία πρόσβαση στην σελίδα της Novibet, ούτε για στοίχημα ούτε για καζίνο. Ο αρχικός μου αυτοαποκλεισμός επ’αόριστον έγινε Αύγουστο 2023 μέσω της σελίδας τους.

Το θέμα είναι ότι στις 03/02/2024 εγώ ζήτησα ρητά οριστικό αυτοαποκλεισμό χωρίς δυνατότητα άρσης ακόμη και κατόπιν αιτήματος μου, που δείχνει προφανώς ότι υπήρχε θέμα εθισμού ώστε να τονίζω ότι δε θελω να ξανανοίξει ακόμη και κατόπιν αιτήματος μου. Όφειλαν να με εγγράψουν και στο μητρώο των αποκλεισμένων της ΕΕΕΠ που ανάθεμα κι αν υπάρχει τελικά.

Αρνούνται να δώσουν πίσω τα χρήματα με το πρόσχημα ότι εκείνοι έχουν πράξει τα δέοντα βάσει νομοθεσίας, όταν πρακτικά δεν τα έχουν πράξει αν αναλογιστούμε ότι όλες οι υπόλοιπες στοιχηματικες με αντίστοιχους όρους και προϋποθέσεις με απέκλεισαν οριστικά και αμετάκλητα. Δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται η ΕΕΕΠ να κάνει τα στραβά μάτια σε κάτι τέτοιο, γιατί το ανέφερα στην καταγγελία μου, και γενικότερα δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται τόσοι παίκτες εδώ μέσα να αντιμετωπίζουν τέτοια θέματα και να μη μπορεί κανεις να καταφέρει το οτιδήποτε, να παρει περαιτέρω δημοσιότητα το ζήτημα αυτό με τις στοιχηματικες και την ΕΕΕΠ και στην τελική να κινηθουν διαδικασίες για έλεγχο στην ΕΕΕΠ αυτή καθαυτή που καταπώς φαίνεται δεν ασχολείται καθόλου με καταγγελίες και ούτε καν ενδιαφέρεται να προστατέψει τον οποιονδήποτε παίκτη.

Επιτέλους, ας μπει ένα τέλος σε όλη αυτή την εξαπάτηση

Καλησπέρα.
Θέλω να παραθέσω την εμπειρία μου και όποιος γνωριζει να με κατευθύνει.
Τον Φεβρουάριο 2025 κάνω μέσω της εφαρμογής της Novibet κλείσιμο λογαριασμού για πάντα. Δεν έστειλα κανένα περαιτέρω μέιλ πουθενά. Μετά από 4-5 μήνες ενώ με έτρωγε να παίξω επικοινωνώ μεσω chat και ρωτάω αν λογαριασμός μου είναι κλειδωμένος γιατί επιχείρησα να εισέλθω και δε με αφήνει. Τότε μου αναφέρει ο υπάλληλος ότι παρατηρεί ότι έχω κάνει κλείσιμο λογαριασμού και θα χρειαστεί μια τυπική ταυτοποίηση για να ενεργοποιηθεί (ονομα και ημ. Γέννησης). Αφού τα δίνω μου λέει ενεργοποιήθηκε. Μετά από καμιά βδομάδα επικοινωνώ μαζί τους έχοντας χάσει πάνω από χίλια ευρώ για το πώς τον άνοιξαν αφού τον είχα κλείσει και μου απαντούν ότι τα έκαναν όλα νόμιμα και ότι δε μου επιστρέφουν τα χρήματα. Ίδια απάντηση πήρα και από την ΕΕΕΠ. Το ερώτημα μου είναι πλέον σκεπτόμενος αν πρέπει να πάω σε δικηγορικό γραφείο. 1) Κλείσιμο λογαριασμού για πάντα σημαίνει διαγραφή άρα εκ νέου δημιουργία μετά από 1 χρόνο. Πώς τον ενεργοποίησαν εκ νέου μέσα σε λίγους μήνες; 2) Πως ενεργοποιείς λογαριασμό χωρίς να ρωτήσεις για ποιον λόγο είχε κλείσει αν ξεπεράστηκε το πρόβλημα και χωρίς να το ζητήσω ευθέως;
Επιπρόσθετα, να αναφέρω ότι ζήτησα αντίγραφο των προσωπικών μου δεδομένων από την εταιρεία και όταν το έλαβα έλειπε (!) από μέσα από το αρχείο η συνομιλία που είχα κάνει μέσω chat πριν κάνω την καταγγελία και ο υπάλληλος μου επιβεβαίωνε ότι είχα όντως επιλέξει κλείσιμο λογαριασμού για πάντα!!!! Με δεύτερο αίτημα μου στην εταιρεία μετά μου το έστειλαν.
Όποιος έχει γνώση επι του θέματος ή έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο ας με συμβουλέψει παρακαλώ. Να απευθυνθώ σε δικηγορικό; Μπορώ να δικαιωθώ;

Δυστυχώς, στην Ελλάδα δεν υπάρχει νόμος που να εξασφαλίζει το «life time self-exclusion» για τα στοιχήματα, οπότε η Novibet μπορεί να στηριχτεί στους κανονισμούς. Παρ’ όλα αυτά, το γεγονός ότι το chat και τα έγγραφα έχουν τροποποιηθεί ή λείπουν μπορεί να αποτελέσει σημαντικό στοιχείο σε δικαστήριο. Γι’ αυτό, μάζεψε όλα τα αποδεικτικά: screenshots, emails, ιστορικό chat, οποιαδήποτε επιβεβαίωση ότι έκλεισες τον λογαριασμό. Με αυτά στα χέρια, ένας δικηγόρος θα μπορεί πολύ πιο εύκολα να ετοιμάσει καταγγελία ή και αγωγή.
Παρεμπιπτόντως, αν σας ενδιαφέρει χρήσιμη πληροφορία, μπορείτε να την βρείτε εδώ.

Τελευταία επεξεργασία:
  • Like
Αντιδράσεις: dreamerakatoc
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Αναμένω να τις γνώμες και από άλλους ή αν έχουν κάποια σχετική εμπειρία να μοιραστούν. Επίσης πρόταση σύσταση καλού δικηγορικού γραφείου ευπρόσδεκτη

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Αναμένω να τις γνώμες και από άλλους ή αν έχουν κάποια σχετική εμπειρία να μοιραστούν. Επίσης πρόταση σύσταση καλού δικηγορικού γραφείου ευπρόσδεκτη
Φίλε εγώ είχα ξεκινήσει αυτό το thread. Εγώ ποτέ δεν έλαβα τα λεφτά μου πίσω, μάλιστα η ΕΕΕΠ είπε ότι είχε κάνει όλα τα απαραιτήτως νόμιμα η Novibet.
Στην δική μου περίπτωση υπενθυμίζω είχα ζητήσει μόνιμο αυτοαποκλεισμό το οποίο για να ισχύει πρέπει να είσαι γραμμένος στο μητρώο των αυτοαποκλεισμένων της ΕΕΕΠ, το οποίο όμως δεν υφίσταται ακόμη -είναι υπό δημιουργία-.

Που θα πει ότι πρακτικά καποιες εταιρείες δεν προσφέρουν πρακτικά μόνιμο αυτοαποκλεισμό παρόλο που οφείλουν.

Το κουλό της υπόθεσης είναι ότι αφότου έγινε όλη αυτή η ιστορία κι έκανα καταγγελία στην ΕΕΕΠ, εμ δε μου έδωσε τα λεφτά μου πίσω, εμ είπε τώρα σας τον κλείνουμε λόγω εθισμού. Πριν που το ζήτησα εγώ δε γινόταν μόνιμος αυτοαποκλεισμός, μετά τον επέβαλλαν απλόχερα.

Από τη δική μου εμπειρία είναι στην ευχέρεια της εταιρείας. Εχω αυτοαποκλειστεί μόνιμα επιτυχώς από κάποιες. Καποιες άλλες λένε ότι δεν προσφέρουν μόνιμο αυτοαποκλεισμό παρά μόνο αυτόν του ενός έτους.

Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις με την ΕΕΕΠ και με υπεύθυνη δήλωση δική σου να αποκλειστείς δια παντός κ από παντού. Τώρα για τα λεφτά σου αν θα τα πάρεις πίσω, η συγκεκριμένη εταιρεία δεν φημολογείται για τον επαγγελματισμό της.

Παιδιά ξεχαστε την ΕΕΕΠ. Δε θα δικαιώσει ποτέ κανέναν.

Όντως μόνιμος αυτό αποκλεισμός δεν υφίσταται . Εδώ αν στείλεις mail και πριν λήξει το έτος, σου τον ανοιγουν το λογαριασμό κάποιες εταιρείες απλά σε βάζουν να κάνεις μια υπεύθυνη δήλωση και μπλα μπλα μπλα

Ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος να γλιτώσεις ΜΟΝΙΜΑ τον online τζόγο άμα είσαι αρρωστακι είναι να πουλήσεις/χαρίσεις τους λογαριασμούς σου σε κανα φίλο σου. Και οι δύο κερδισμένοι θα βγείτε.

Θα αλλάξει τους κωδικούς και τα email και δε θα μπορείς να ξαναμπείς και να θες .

Βέβαια άμα θες να παίξεις και είσαι αρρωστακι μπορείς να πας στο καζίνο ή στο πρακτορείο.... Ή ανοίγεις λογαριασμό στη μάνα σου , στη θεία σου,στην κόρη σου ...

Άρα πάλι το ταμείον θα είναι μείον...

Ζητηστε βοήθεια όσοι έχετε πρόβλημα. Δεν είναι ντροπή.

Να προσέχετε όλοι.

Νόμιμες Στοιχηματικές

*21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΕΟΠΑΕ ΓΡΑΜΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ: 1114 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
*21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΕΟΠΑΕ ΓΡΑΜΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ: 1114 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
  • 16:00
    • Νίκη Βόλου - Ολυμπιακός Β

ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ
  • 19:30
    • Τορίνο - Ρόμα

COSMOTE SPORT 2 HD
  • 19:30
    • Κόμο - Πάρμα

COSMOTE SPORT 3 HD
  • 20:45
    • Ρίο Άβε - Εστρέλα

COSMOTE SPORT 6 HD