Novibet - Επέτρεψε επανενεργοποίηση σε αυτοαποκλεισμένο λογαριασμό & ΕΕΕΠ

• Εκκινητής θέματος Εκκινητής θέματος mike_14
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Οφείλω να πω ότι προσωπικά καμία δε δέχτηκε να μου τον ανοίξει ούτε με υπεύθυνη δήλωση. Πέραν της νοβι όπως έγραψα παραπάνω που καταπάτησε κάθε όρο και προϋπόθεση

Τον Αύγουστο ‘23 ζήτησα αυτοαποκλεισμό 1 έτους από τη Novibet, και τον Φλεβάρη του ‘24 ενώ ο λογαριασμός ήταν ακόμη σε αυτοαποκλεισμό τους έστειλα ότι θέλω να εφαρμοστεί οριστικός αυτοαποκλεισμός, χωρίς καμία απολύτως δυνατότητα αναίρεσης ακόμη κι αν το αιτηθώ. Όλες οι υπόλοιπες στοιχηματικές που έπραξα αντιστοίχως μου επιβεβαίωσαν ότι ο λογαριασμός κλείνει οριστικά, εκτός από τη Novibet.

Πριν καμία εβδομάδα, επειδή με έτρωγε το χεράκι μου κι εμένα, ζηταω από τη Novibet να επανενεργοποιήσει τον λογαριασμό, ελπίζοντας ότι δε θα το έκανε κι όμως το έκανε, με αποτέλεσμα να χάσω ένα αρκετά μεγάλο ποσό. Επικοινώνησα αμέσως μαζί τους και ζήτησα επιστροφή των καταθέσεων μου, ισχυριζόμενος ότι αθέτησαν τους όρους του υπευθύνου στοιχηματισμού, αγνόησαν το αίτημα μου για οριστικό αυτοαποκλεισμο κι επέτρεψαν την επανενεργοποίηση του μόνο και μόνο για να φάνε μερικά ακόμα. Αρνήθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά το αίτημα μου, με αρχικό επιχειρημα ότι τήρησαν την επανενεργοποιηση του λογαριασμού μετά από αποκλεισμό 1 έτους ως ορίζεται στις προϋποθέσεις (αγνοώντας πάλι το αίτημα μου για μη αναστρέψιμο αυτοαποκλεισμό), και χωρίς καμία απόδειξη του αποτελέσματος, κάτι πιο απτό.

Έκανα επίσημη καταγγελία στην εταιρεία και μου απάντησαν μέσα σε 3 μέρες ότι απορρίπτεται η επιστροφή των καταθέσεων με τη δικαιολογία αυτή τη φορά ότι ο λογαριασμός ήταν ήδη σε αυτοαποκλεισμό όταν κατέθεσα το αίτημα μου για μη αναστρέψιμο αυτοαποκλεισμό, οπότε κι εκείνοι δεν προχώρησαν σε περαιτέρω ενέργειες. Έτσι απλά, όταν όλες οι υπόλοιπες στοιχηματικές σε αντίστοιχο αίτημα απάντησαν με οριστικό κλείσιμο λογαριασμού και μη δυνατότητα ανοίγματος νέου λογαριασμού.

Έτσι κατέθεσα επίσημη καταγγελία στην ΕΕΕΠ. Οπότε ερωτώ, έχουμε καμία ελπίδα; Βλέπω ότι η ΕΕΕΠ δεν δείχνει και πολύ πρόθυμη να ασχοληθεί με την προστασία του παίκτη γενικότερα.
Καλησπέρα,
Σύμφωνα με το άρθρο 20 του εν ισχύ Κανονσιμου Παιγνίων:
«20.1. Ο Κάτοχος Άδειας υποχρεούται να παρέχει στον Παίκτη τη δυνατότητα να προβαίνει, μέσω του Ιστοτόπου, στον προσωρινό ή αόριστης διάρκειας αποκλεισμό του από τη συμμετοχή στα Παίγνια. Εξασφαλίζει δε, ότι ο Παίκτης δεν συμμετέχει στα Παίγνια μετά τη θέση αυτού σε αποκλεισμό.»
«20.2. Ο αόριστης διαρκείας αποκλεισμός ορίζεται από τον Παίκτη. Στην περίπτωση που ο Παίκτης ζητά τον αόριστης διάρκειας αποκλεισμό του, ο Κάτοχος Άδειας υποχρεούται να απενεργοποιήσει άμεσα τον Ηλεκτρονικό Λογαριασμό Παίκτη και να τερματίσει τη συμβατική σχέση. Ο Ηλεκτρονικός Λογαριασμός Παίκτη μπορεί να ενεργοποιηθεί εκ νέου κατόπιν αίτησης του Παίκτη, αφού παρέλθει τουλάχιστον ένα (1) έτος από τον αποκλεισμό και αφού συναφθεί η
Σύμβαση Προσχώρησης και ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του άρθρου 19.»
«20.3. Ο προσωρινός αποκλεισμός ορίζεται από τον Παίκτη, και ισχύει, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός (1) μηνός. Ο Κάτοχος Άδειας υποχρεούται να θέσει άμεσα τον Ηλεκτρονικό Λογαριασμό Παίκτη σε κατάσταση «Φραγής» σύμφωνα με το άρθρο 23 και να τον διατηρεί στην κατάσταση αυτή για την περίοδο του προσωρινού αποκλεισμού.»
«20.5. Ο Κάτοχος Άδειας ενημερώνει τον Παίκτη που αποκλείστηκε σύμφωνα με τις παραγράφους 20.2 και 20.3 καθώς και στην περίπτωση πέντε (5) προσωρινών αποχών, σχετικά με τη δυνατότητα λήψης συμβουλευτικής βοήθειας και υποστήριξης από ελληνικό κέντρο απεξάρτησης.»
«20.7. Τα πρόσωπα που αποκλείστηκαν σύμφωνα με τις παραγράφους 20.2 και 20.3 εγγράφονται στο Μητρώο Αποκλεισμένων που τηρεί η Ε.Ε.Ε.Π.».

Απο τα ανωτέρω προκύπτει οτι ο αυτοαποκλεισμος επιφερει (ή θα έπρεπε να επιφέρει) τον αποκλεισμό σε όλες τις εταιρείες

Βλακείες της Βάσως Παπανδρέου ήταν αυτός.
Άλλος αυτοαποκλεισμός από Πάρνηθα, άλλος από Λουτράκι, άλλος από Ρίο !
Ο αυτοαποκλεισμός πρέπει να είναι ενιαίος.
Κάθε φορά που γραφόμαστε μέλος σε μία στοιχηματική θα πρέπει να δίνουμε και έναν κωδικό ΕΕΕΠ. Η στοιχηματική θα στέλνει αυτόν τον κωδικό στην ΕΕΕΠ με email στο οποίο η ΕΕΕΠ θα απαντάει και θα λέει δεν είναι ή είναι. Χωρίς κωδικό ΕΕΕΠ η εγγραφή θα είναι παράνομη.
καλησπέρα,
Το Κανονιστικό πλαίσιο οριζει στην ουσια κάτι παρεμφερές. Συγκεκριμένα ο Κανονισμός Παιγνίων Τεχνικών Προδιαγραφών (ΤΕΠ) διοργάνωσης και διεξαγωγής Τυχερών Παιγνίων μέσω Διαδικτύου ορίζει στην παράγραφο 5.6:
β) Ο Κάτοχος Άδειας οφείλει να αποστείλει στην Αρχή, εντός διαστήματος που δε θα υπερβαίνει τις 24 ώρες από τηνπαραλαβή του αιτήματος, τα δεδομένα των Παικτών των οποίων ζητείται ο αυτό-αποκλεισμός ή των οποίων
τροποποιείται ή ανακαλείται προηγούμενο αίτημα αυτόαποκλεισμού.
γ) Ενημερώσεις για τροποποιήσεις που αφορούν αυτόαποκλεισθέντες Παίκτες θα αποστέλλονται σε όλους τους
Κατόχους Άδειας σε πραγματικό χρόνο.
Εκ του πλάισιου ο αυτοαποκλεισμός επιφερει τον αποκλεισμό σε όλες τις εταιρείες.

Δυστυχώς, στην Ελλάδα δεν υπάρχει νόμος που να εξασφαλίζει το «life time self-exclusion» για τα στοιχήματα, οπότε η Novibet μπορεί να στηριχτεί στους κανονισμούς. Παρ’ όλα αυτά, το γεγονός ότι το chat και τα έγγραφα έχουν τροποποιηθεί ή λείπουν μπορεί να αποτελέσει σημαντικό στοιχείο σε δικαστήριο. Γι’ αυτό, μάζεψε όλα τα αποδεικτικά: screenshots, emails, ιστορικό chat, οποιαδήποτε επιβεβαίωση ότι έκλεισες τον λογαριασμό. Με αυτά στα χέρια, ένας δικηγόρος θα μπορεί πολύ πιο εύκολα να ετοιμάσει καταγγελία ή και αγωγή.
Καλησπέρα,
Οριζεται σαφως στο νομικο-κανονιστικο πλαίσιο ο αυτοαποκλεισμός μόνιμος η προσωρινος τόσο στον Κανονισμό Παιγνιων (άρθρο 20) όσο και στην απόφαση 1/2021 της ΕΕΕΠ (παράγραφος 6.5.7). Αμφοτερα τα κείμενα είναι δεσμευτικά για τις στοιχηματικές και δεν επιτρέπεται παρέκλιση ό,τι και να αναφέρεται σε επιμέρους όρους.
Μάλιστα και τα δυο κειμενα ορίζουν οτι ο αυτοαποκλεισμος επιφέρει τον αποκλεισμό σε όλες τις εταιρίες: Η οδηγία 1/2021 ορίζει στην ίδια παράγραφο (6.5.7):
"στ. Η εγγραφή του Παίκτη στο μητρώο αποκλεισμένων που τηρεί η Ε.Ε.Ε.Π. συνεπάγεται τον
αποκλεισμό του από τη Συμμετοχή στα Παίγνια όλων των Κατόχων Άδειας.

ζ. Δεν επιτρέπονται καταθέσεις σε Ηλεκτρονικό Λογαριασμό Παίκτη πριν ο Κάτοχος Άδειας
προβεί στη διασταύρωση των στοιχείων του προσώπου στο οποίο αντιστοιχεί ο
Λογαριασμός, με τα στοιχεία που τηρούνται στο Μητρώο Αποκλεισμένων που τηρεί η
Ε.Ε.Ε.Π. "

Καλησπέρα.
Θέλω να παραθέσω την εμπειρία μου και όποιος γνωριζει να με κατευθύνει.
Τον Φεβρουάριο 2025 κάνω μέσω της εφαρμογής της Novibet κλείσιμο λογαριασμού για πάντα. Δεν έστειλα κανένα περαιτέρω μέιλ πουθενά. Μετά από 4-5 μήνες ενώ με έτρωγε να παίξω επικοινωνώ μεσω chat και ρωτάω αν λογαριασμός μου είναι κλειδωμένος γιατί επιχείρησα να εισέλθω και δε με αφήνει. Τότε μου αναφέρει ο υπάλληλος ότι παρατηρεί ότι έχω κάνει κλείσιμο λογαριασμού και θα χρειαστεί μια τυπική ταυτοποίηση για να ενεργοποιηθεί (ονομα και ημ. Γέννησης). Αφού τα δίνω μου λέει ενεργοποιήθηκε. Μετά από καμιά βδομάδα επικοινωνώ μαζί τους έχοντας χάσει πάνω από χίλια ευρώ για το πώς τον άνοιξαν αφού τον είχα κλείσει και μου απαντούν ότι τα έκαναν όλα νόμιμα και ότι δε μου επιστρέφουν τα χρήματα. Ίδια απάντηση πήρα και από την ΕΕΕΠ. Το ερώτημα μου είναι πλέον σκεπτόμενος αν πρέπει να πάω σε δικηγορικό γραφείο. 1) Κλείσιμο λογαριασμού για πάντα σημαίνει διαγραφή άρα εκ νέου δημιουργία μετά από 1 χρόνο. Πώς τον ενεργοποίησαν εκ νέου μέσα σε λίγους μήνες; 2) Πως ενεργοποιείς λογαριασμό χωρίς να ρωτήσεις για ποιον λόγο είχε κλείσει αν ξεπεράστηκε το πρόβλημα και χωρίς να το ζητήσω ευθέως;
Επιπρόσθετα, να αναφέρω ότι ζήτησα αντίγραφο των προσωπικών μου δεδομένων από την εταιρεία και όταν το έλαβα έλειπε (!) από μέσα από το αρχείο η συνομιλία που είχα κάνει μέσω chat πριν κάνω την καταγγελία και ο υπάλληλος μου επιβεβαίωνε ότι είχα όντως επιλέξει κλείσιμο λογαριασμού για πάντα!!!! Με δεύτερο αίτημα μου στην εταιρεία μετά μου το έστειλαν.
Όποιος έχει γνώση επι του θέματος ή έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο ας με συμβουλέψει παρακαλώ. Να απευθυνθώ σε δικηγορικό; Μπορώ να δικαιωθώ;
Καλησπέρα, φυσικά και μπορείς να δικαιωθεις! Ο αυτοαποκλεισμός κανονικα σε μια μονο εταιρεία επιφερει τον αποκλεισμό σε όλες ανεξαιρετως αδειοδοτημένες εταιρείες στην Ελλάδα. Τωρα, αν δεν τηρείται αυτο, αν η ΕΕΕΠ δικαιωνει μια εταιρεία σε κατι που παραβαινει το νομικό-κανονιστικό πλαίσιο, αν δεν υπάρχει Μητρώο Αποκλεισμένων Παικτων (αν πραγματι δεν υπάρχει είναι πολυ σοβαρό ζήτημα για όλους τους εμπλεκόμενους-πλην φυσικά των παικτων), δεν οφείλεται στους παικτές!

Τελευταία επεξεργασία:
Νετ3742 αυτό έχει θεσπιστεί αλλά δεν έχει εφαρμοστεί ούτε απο το2019,ούτε απο το 2021,ούτε το2024.
Screenshot_20251113_172841_Drive.jpg

Το παραπάνω είναι απόσπασμα απο τον απολογισμό του 2024.πόσα χρόνια δηλ.χωρίς........
Δεν υπάρχει(Θα Υπάρχει) οπότε η επαναφορά απο αποκλεισμένο σε μη αποκλεισμένο ήταν καθαρά απόφαση της εταιρείας μπροστά στο δίκαιο αίτημα ενος πελάτη της.
Για να παραβείς ένα νόμο θα πρέπει να έχει τεθεί σε εφαρμογή.
Η νοβιμπετ σε ποιο μητρώο να τον εγγράψει σε αυτό που δεν έχει πρόσβαση,αυτή την στιγμή όλα δείχνουν πως λειτουργούν ως προς το κανονισυικό πλαίσιο των εταιρειών και όχι της Αρχής,η οποία δεν έχει εξειδικευμένο προσωπικό για την εφαρμογή βασικών λειτουργιών.

Τελευταία επεξεργασία:
Νετ3742 αυτό έχει θεσπιστεί αλλά δεν έχει εφαρμοστεί ούτε απο το2019,ούτε απο το 2021,ούτε το2024.
Προβολή συνημμένου 43386
Δεν υπάρχει(Θα Υπάρχει) οπότε η επαναφορά απο αποκλεισμένο σε μη αποκλεισμένο ήταν καθαρά απόφαση της εταιρείας μπροστά στο δίκαιο αίτημα ενος πελάτη της.
Καλησπέρα,
Αν δεν εχει τεθει σε εφαρμογη ενας νομος η μια κανονιστική διαταξη δεν ειναι θεμα των παικτων. Οι παικτες εχουν καθε δικαιωμα να διεκδικήσουν με καθε νομιμο τρόπο τα οποια αιτηματά τους ανεξαρτητα απο τι κάνει η ΕΕΕΠ ή οποιοσδήποτε εμπλεκομενος. Πχ ενας νόμος ισχυει από τη δημοσιευση στην εφημεριδα της κυβερνήσεως (ΦΕΚ)
Παντως εχει ενδιαφερον η παράγραφος που παρέθεσες. Θα ηταν χρησιμο να παραθέσεις απο που προέρχεται.

Καλησπέρα,
Αν δεν εχει τεθει σε εφαρμογη ενας νομος η μια κανονιστική διαταξη δεν ειναι θεμα των παικτων. Οι παικτες εχουν καθε δικαιωμα να διεκδικήσουν με καθε νομιμο τρόπο τα οποια αιτηματά τους ανεξαρτητα απο τι κάνει η ΕΕΕΠ ή οποιοσδήποτε εμπλεκομενος. Πχ ενας νόμος ισχυει από τη δημοσιευση στην εφημεριδα της κυβερνήσεως (ΦΕΚ)
Παντως εχει ενδιαφερον η παράγραφος που παρέθεσες. Θα ηταν χρησιμο να παραθέσεις απο που προέρχεται.
Προβολή συνημμένου 43386
Το παραπάνω είναι απόσπασμα απο τον απολογισμό του 2024.πόσα χρόνια δηλ.χωρίς........
Η νοβιμπετ σε ποιο μητρώο να τον εγγράψει σε αυτό που δεν έχει πρόσβαση,αυτή την στιγμή όλα δείχνουν πως λειτουργούν ως προς το κανονισυικό πλαίσιο των εταιρειών και όχι της Αρχής,η οποία δεν έχει εξειδικευμένο προσωπικό για την εφαρμογή βασικών λειτουργιών.
@xamenos. Δεν ειχα δει την αναφορα ότι το χωρίο προερχεται απο τον Απολογισμο της ΕΕΕΠ για το 2024. "Πραγματι το χωρίο περιεχεται στον Απολογισμό 2024. Ειναι πραγματικά απίστευτο! Η οδηγία 1/2021 έχει συνταχθει και δημοσιευτει από την ΕΕΕΠ. Η οδηγια ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ από την ίδια την ΕΕΕΠ το 2021 ορίζει στην παράγραφο 6.5.7:
ε. Σε περίπτωση προσωρινού ή μόνιμου αποκλεισμού, ο Παίκτης, με την αποδοχή των όρων της
Σύμβασης, παρέχει τη ρητή συγκατάθεσή του για την καταχώρισή του στο μητρώο
αποκλεισμένων προσώπων που τηρεί ο Κάτοχος καθώς και στο μητρώο αποκλεισμένων
προσώπων που τηρεί η Ε.Ε.Ε.Π.
στ. Η εγγραφή του Παίκτη στο μητρώο αποκλεισμένων που τηρεί η Ε.Ε.Ε.Π. συνεπάγεται τον
αποκλεισμό του από τη Συμμετοχή στα Παίγνια όλων των Κατόχων Άδειας.
ζ. Δεν επιτρέπονται καταθέσεις σε Ηλεκτρονικό Λογαριασμό Παίκτη πριν ο Κάτοχος Άδειας
προβεί στη διασταύρωση των στοιχείων του προσώπου στο οποίο αντιστοιχεί ο
Λογαριασμός, με τα στοιχεία που τηρούνται στο Μητρώο Αποκλεισμένων που τηρεί η
Ε.Ε.Ε.Π. "
Οι ανωτερω διαταξεις εχουν ενσωματωθει σε όλες ανεξαιρετως στις συμβάσεις ποροσχώρησης που ειναι υποχρεωτικά αναρτημένες στο site κάθε στοιχηματικής. Πχ για την Novibet που αναφερετεαι εδω στο link:
https://www.novibet.gr/info/oroi#5 (παράγραφος 5.7).
Και η ΕΕΕΠ που εχει συνταξει την Οδηγια 1/2021 λεει 3-4 χρονια μετα ότι:
το Μητρώο Αποκλεισμένων Παικτών αναμένεται να τεθεί σε παραγωγική λειτουργία σε σύντομο χρονικό
διάστημα
.!!!
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ!!!
@xamenos: Ευχαριστω για την αναφορα!
@dreamerakatoc:Βεβαιως θα πρεπει να διεκδικήσεις το δικιο σου με καποιον νομιμο τροπο. Πχ καταγγελια στο συνηγορο Καταναλωτη ή/και στη Γενικη Γραμματεία Εμπορίου. Ή/και δικαστήριο .

Τελευταία επεξεργασία:
Παιδιά η απάντηση που έλαβα εγώ από την ΕΕΕΠ ήταν ότι το μητρώο αυτό είναι ακόμη υπό σύσταση, και πως αν ήθελα να αυτοαποκλειστώ από παντού δια παντός θα έπρεπε να συμπληρώσω και να τους στείλω μία αίτηση του τύπου υπεύθυνη δήλωση. Πώς μπορούν όμως οι εταιρείες να λειτουργούν με όρους και προϋποθέσεις πρακτικά ανυπόστατους αφού στηρίζονται σε θεωρίες κι όχι εφαρμόσιμα πλαίσια; Μιλάμε για καταφανή εξαπάτηση.

Παιδιά η απάντηση που έλαβα εγώ από την ΕΕΕΠ ήταν ότι το μητρώο αυτό είναι ακόμη υπό σύσταση, και πως αν ήθελα να αυτοαποκλειστώ από παντού δια παντός θα έπρεπε να συμπληρώσω και να τους στείλω μία αίτηση του τύπου υπεύθυνη δήλωση. Πώς μπορούν όμως οι εταιρείες να λειτουργούν με όρους και προϋποθέσεις πρακτικά ανυπόστατους αφού στηρίζονται σε θεωρίες κι όχι εφαρμόσιμα πλαίσια; Μιλάμε για καταφανή εξαπάτηση.
Προφανώς δεν στέκει η απάντηση της ΕΕΕΠ! Εμείς ως παίκτες έχουμε ο καθένας συνάψει σύμβαση προσχώρησης με κάθε εταιρεία το περιεχόμενο της οποίας ορίζεται απο την Οδηγία 1/2021. Η οδηγία στην παράγραφο 6.5.7 και αντίστοιχα η σύμβαση προσχώρησης καθε εταιρείας οριζει οτι:

«δ. Με την υποβολή αιτήματος για αποκλεισμό αόριστης διάρκειας ο Κάτοχος θέτει τον Ηλεκτρονικό Λογαριασμό Παίκτη σε κατάσταση «Κλειστός» και τερματίζει τη συμβατική σχέση. .... Η εκ νέου δημιουργία Ηλεκτρονικού Λογαριασμού Παίκτη μπορεί να πραγματοποιηθεί κατόπιν αίτησης του Παίκτη [....} εφόσον παρέλθει τουλάχιστον ένα (1) έτος από την έναρξη του αποκλεισμού και συναφθεί νέα Σύμβαση.»
Στα θέματα του Μητρώου Αποκλεισμένων παικτών έχω ήδη αναφερθεί.

Οπότε, στην περίπτωση σου, υπάρχουν δυο σοβαρές παραλείψεις εκ μερους της ΕΕΕΠ.
1. Η αίτησή σου για αόριστης διάρκειας αποκλεισμό έπρεπε να επιφέρει τον αποκλεισμό σε όλες τις εταιρείες αφού έγινε έστω σε μια εταιρία η αίτηση αυτο-αποκλεισμού.
2. Η εκ νέου ενεργοποίηση του λογαριασμό θα μπορούσε να γίνει μετα από εάν χρόνο εφόσον φυσικά το ζητούσες, αν εγινε νωρίτερα παραβιαζει το κανονιστικό πλαίσιο.
Εγώ αυτό που θα έκανα είναι να επανέλθω στην ΕΕΕΠ με την άνω επιχειρηματολογία τονίζοντας τα σημεία της Οδηγίας 1/2021 που καταστρατηγούνται και με την επισήμανση οτι την Οδηγία την έχει γράψει η ίδια η ΕΕΕΠ!.
Αυτά περί υπεύθυνων δηλώσεων κλπ δεν βασίζονται στη σύμβαση προσχώρησης και προφανώς σε ένα σοβαρό δικαστήριο δεν στέκονται σε καμία περίπτωση. Το ότι δεν υπάρχει Μητρώο Αποκλεισμένων Παικτών είναι δική τους ευθύνη όχι δική μας! Το ότι θα γίνει στο επόμενο διάστημα και ειναι υπό σύσταση (αναφορά που θυμίζει παρεμπιπτόντως το θέμα της επιστροφής των χρημάτων των παικτών απο τη Betshop, που ακομα τα περιμενουμε 1,5 χρονο) δεν εχει καμία σημασία ως αιτιολόγηση της παραβίασης της Σύμβασης Προσχώρησης.
Ανεξάρτητα από την απάντηση της ΕΕΕΠ (αν ποτέ απαντήσει) μπορεί να προχωρήσεις με το Συνήγορο του Καταναλωτή και τη Γενική Διεύθυνση Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.

Τελευταία επεξεργασία:
Προφανώς δεν στέκει η απάντηση της ΕΕΕΠ! Εμείς ως παίκτες έχουμε ο καθένας συνάψει σύμβαση προσχώρησης με κάθε εταιρεία το περιεχόμενο της οποίας ορίζεται απο την Οδηγία 1/2021. Η οδηγία στην παράγραφο 6.5.7 και αντίστοιχα η σύμβαση προσχώρησης καθε εταιρείας οριζει οτι:

«δ. Με την υποβολή αιτήματος για αποκλεισμό αόριστης διάρκειας ο Κάτοχος θέτει τον Ηλεκτρονικό Λογαριασμό Παίκτη σε κατάσταση «Κλειστός» και τερματίζει τη συμβατική σχέση. .... Η εκ νέου δημιουργία Ηλεκτρονικού Λογαριασμού Παίκτη μπορεί να πραγματοποιηθεί κατόπιν αίτησης του Παίκτη [....} εφόσον παρέλθει τουλάχιστον ένα (1) έτος από την έναρξη του αποκλεισμού και συναφθεί νέα Σύμβαση.»
Στα θέματα του Μητρώου Αποκλεισμένων παικτών έχω ήδη αναφερθεί.

Οπότε, στην περίπτωση σου, υπάρχουν δυο σοβαρές παραλείψεις εκ μερους της ΕΕΕΠ.
1. Η αίτησή σου για αόριστης διάρκειας αποκλεισμό έπρεπε να επιφέρει τον αποκλεισμό σε όλες τις εταιρείες αφού έγινε έστω σε μια εταιρία η αίτηση αυτο-αποκλεισμού.
2. Η εκ νέου ενεργοποίηση του λογαριασμό θα μπορούσε να γίνει μετα από εάν χρόνο εφόσον φυσικά το ζητούσες, αν εγινε νωρίτερα παραβιαζει το κανονιστικό πλαίσιο.
Εγώ αυτό που θα έκανα είναι να επανέλθω στην ΕΕΕΠ με την άνω επιχειρηματολογία τονίζοντας τα σημεία της Οδηγίας 1/2021 που καταστρατηγούνται και με την επισήμανση οτι την Οδηγία την έχει γράψει η ίδια η ΕΕΕΠ!.
Αυτά περί υπεύθυνων δηλώσεων κλπ δεν βασίζονται στη σύμβαση προσχώρησης και προφανώς σε ένα σοβαρό δικαστήριο δεν στέκονται σε καμία περίπτωση. Το ότι δεν υπάρχει Μητρώο Αποκλεισμένων Παικτών είναι δική τους ευθύνη όχι δική μας! Το ότι θα γίνει στο επομενο διάστημα και ειναι υπο σύσταση (αναφορα που θυμίζει παρεπιπτόντως το θεμα της επιστροφης των χρηματων των παικτων απο τη Betshop, που ακομα τα περιμενουμε 1,5 χρονο) δεν εχει καμια σημασια ως αιτιολογηση της παραβιασης της Σύμβασης Προσχώρησης.
Ανεξάρτητα από την απάντηση της ΕΕΕΠ (αν ποτέ απαντήσει) μπορεί να προχωρήσεις με το Συνήγορο του Καταναλωτή και τη Γενική Διεύθυνση Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.
Στη δική μου περίπτωση έχει παρέλθει ένας ολόκληρος χρόνος, οπότε δε νομίζω να ασχοληθούν καν. Επίσης, οι παραπάνω όροι είναι καινούριοι. Προηγουμένως η δημιουργία νέου λογαριασμού απαγορεύονταν δια ροπάλου.

Νόμιμες Στοιχηματικές

*21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΕΟΠΑΕ ΓΡΑΜΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ: 1114 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
*21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΕΟΠΑΕ ΓΡΑΜΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ: 1114 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
  • 16:00
    • Νίκη Βόλου - Ολυμπιακός Β

ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ
  • 19:30
    • Τορίνο - Ρόμα

COSMOTE SPORT 2 HD
  • 19:30
    • Κόμο - Πάρμα

COSMOTE SPORT 3 HD
  • 20:45
    • Ρίο Άβε - Εστρέλα

COSMOTE SPORT 6 HD